Zblazneli Maduro želi pripadnike opozicije zaradi objav na Twitterju zapreti kar za 30 let

Foto: epa

Venezuelski socialistični diktator Nicolas Maduro je prek javne televizije dejal, da si želi, da bi pripadnike opozicije lahko zaprl za 30 let, kot razlog pa navedel njihove objave na Twitterju. “Nisem diktator, ampak včasih si želim, da bi lahko bil, zaradi takšnih ljudi,” je zblazneli venezuelski samodržec razkril svojo agresivno naravo do drugače mislečih, ki si želijo izboljšanja razmer v državi.

Maduro se je skliceval predvsem na tvite proti uvedbi nove zakonodaje njegovega režima, ki je namenjena za uničenje demokratično izvoljenega parlamenta in vzpostavitvi nove zasedbe.

“Znoreli so na Twitterju. Samo zaradi teh objav bi jih lahko zaprl za 30 let,” je dejal Maduro pred svojimi delegati. “Nisem diktator, ampak včasih si želim, da bi lahko bil, zaradi takšnih ljudi.” V svojem govoru je še obljubil, da bo izločil vse, ki so parlamentarno imuni na kazen. Njegov cilj je odvzeti moč izvoljenim zakonodajalcem in jih zamenjati s socialističnimi delegati, ki jih je izbral njegov režim.

Foto: epa

Režimsko ustrahovanje in onemogočanje opozicije
Maduro je komentiral tudi ‘lažne’ volitve, ki so potekale prejšnjo nedeljo, katerih namen je bil utrditi njegovo avtoriteto z oblikovanjem vzporedne zakonodajne zbornice, skupščine “nacionalnih sestavnih delov.” Dan je zaznamovalo nasilje, ubitih je bilo več ducat ljudi, vključno z enim od kandidatov in dveh najstnic, policija pa je aretirala več kot 100 ljudi. Po teh volitvah je venezuelska tajna policija napadla domove opozicijskega voditelja Leopolda Lópeza in zakonitega župana Karakasa Antonio Ledezme, oba moška sta kršila hišni pripor.

Ledezma je bil pridržan več let, ne da bi bil obsojen za kaznivo dejanje in je bil zaradi zdravstvenih razlogov premeščen v hišni pripor. Po poročanju venezuelskega časnika El Nacional socialistični režim trdi, da je Ledezma “kršil” svoje določbe o izpustitvi, saj naj bi načrtoval beg iz države, zato so ga vrnili v hišni pripor. Opozicijski vodja Leopoldo López je bil obsojen na 14 let zapora zaradi organizacije miroljubnih protestov. Ta naj bi prav tako poskušal pobegniti iz države.

Foto: epa

Od leta 2013, od kar je na oblasti Madurov režim, je brutalnost do opozicije narasla. Po poročanju spletnega medija RunRunes je bilo od začetka protestov, aprila, ubitih 153 ljudi. Policija pa za umiritev demonstracij uporablja vodne topove, gumijaste krogle in solzilni plin.

N. Š.

 • hle

  Mirni protestniki na miren način zahtevajo svoje pravice a nismo ta film že nekajkrat gledali režiserji pa so vedno isti http://klip.si/video-v-venezueli-med-prostesti-napadli-konvoj-policistov-posnetki-so-grozljivi-20716

 • FRANC3

  Vsi komunistični voditelji so prišli na oblast z nepoštenjem, goljufijo, prevaro ali celo s krvjo (večina). Na oblasti pa se vzdržujejo z enakimi in istimi sredstvi, predvsem pa s tiranijo in diktaturo.
  Od lepih obljub o lepšem življenju je hitro ostalo zelo malo. Ljudje so vedno bolj revni, proizvodnja pada, BDP se znižuje, korupcija in kriminal pa sta v strmem porastu.
  Ob prihodu na oblast Chaveza je imela Venezuela cca 18.000 $ BDP, danes pa ga ima pod 13.000 $. Ni čudno, da se narod upira. Pri tem ne smemo pozabiti, da je Venezuela na 5. mestu po zalogah nafte!!!

 • TOML

  Komunistične diktatorje je potrebno likvidirat, tako, kot so Romuni Čaušeskuja.
  Leta 91 smo tudi Slovenci pozabili na murgelskega pezdeta, zato se valjamo v socializmu.

 • soc

  Tale avtobusni šofer je dober. Pri nas bi bil doživljenjski predsednik vrhovnega sodišča.

 • Olga

  Naša “najmoralnejša” levičarska marionetna vlada nas želi pa utišati! Smo “prioriteta” Škete! Podobnost?

 • Venezuela je živ dokaz, da je “socializem” po receptu Marxa in podobni navadna neumnost. Je kvečjemu način za propad družbe. Niti kapitalizem ni formula za trajnostno družbo, ampak redke osebe lahko vidijo celovito in čez stereotipe, ki so doma med ljudmi. No vizionarje pač težko taki “pametni” sprejmejo in zato spremembe v pravo smer še ni od nikjer.

 • Burek Burecki

  Ne napisete pa, da je za situacijo tam kriva ameriska vlada saj “diktator” noce plesati kot americani igrajo… Ahh ahh vsaka zgodba ima dve plati ampak to za vas kvazi cajtung ne velja in nabijate samo tisti kar je vam v interesu. Hujsi ste kot 24CEFUR IN nalo boljsi od rtv….

  • Olga

   Seveda, socializem bi bil uspešen, če ne bi bilo “zlobnih” Američanov…. Jugovina je tudi crknila, ko so hudobni kapitalisti nehali financirati komuniste…. Pri “svojih” pa niso imeli kaj dobiti…Še mati Rusija jim je dolg plačala v naturalijah, z zarjavelo ladjo….

   • hle

    Tudi Gadafi je bil grdi grdi diktator danes pa jokajo za njim pa za Sadamom podobno

  • xtc

   Ja tudi idealno Yugo so razj…. grdi Američani,niso hoteli dat več kreditov za socializem in pričeti je bilo delati in gospodariti.

  • Franci Kindlhofer

   Kakšna neumnost. Če bi hotele ZDA Venezuelo uničiti, bi ustavili uvoz nafte, ki predstavlja eno tretjino venezuelskega izvoza. Seveda ZDA ne stori tega, ker ve, da bi tako prizadela najbolj navadno prebivalstvo. Torej, dragi komunisti, to je resnica: ZDA stori več dobrega za prebivalce Venezuele, kot njihova socialistična oblast z norim Madurom na čelu.

 • Zgornji

  Heh, hah, ker Kreten kretenast !!! :-P

 • xtc

  No tale bokmalu končal z tovariši vred tam kjer mu je mesto.

 • janko

  Značilno za komuniste in leve stranke pri nas! Neomajno vztrajajo v svojih stališčih kljub vsem DOKAZOM (več kot zverinski poboji lastnega naroda pri nas, v Rusiji itd) in DEJSTVOM (Venezuela, Severna Koreja, Kuba)…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!