ZDA imajo dovolj: Na položaje Islamske države v Afganistanu odvrgli “mati vseh bomb”

Foto: epa

Združene države Amerike so nad predore omrežja Islamske države v vzhodnem delu Afganistana odvrgle svojo največjo nejedrsko bombo, ki jo poznamo kot “mati vseh bomb”. 

Iz afganistanskega ministrstva za obrambo so sporočili, da je včerajšnja eksplozija ubila 36 upornikov in uničila tri podzemne predore, v katerih je bilo strelivo in orožje. Pri tem ni bilo civilnih žrtev.

Nastal 300 metrov širok krater
ZDA so uporabile devetmetrsko GPS vodeno bombo tipa GBU-43 z enajst tonami eksploziva in so jo ob 19.30 po lokalnem času odvrgli nad provinco Nangarhar, ki se nahaja ob meji s Pakistanom. Nejedrska bomba, ki jo je odvrglo vojaško transportno letalo Hercules MC-130, je eksplodirala okrog 2 metra nad tlemi in je po poročanju Daily Maila povzročila 300 metrov širok krater.

Foto: epa

Foto: YouTube

Trump ponosen na ameriško vojsko
Ameriški predsednik Donald Trump je novinarjem v Beli hiši dejal, da operacijo označuje kot zelo uspešno delo. “Zelo smo ponosni na našo vojsko.” Pentagon zanika, da napad predstavlja znak maščevanja, kljub temu, da se je včerajšnja eksplozija zgodila na istem področju Afganistana, kjer je bil vojak Green Beret ubit v soboto, medtem, ko je njegova enota izvajala operacijo, usmerjeno v boj proti Islamski državi.

Trump ni potrdil, da je osebno izdal napad na omrežje Islamske države v Afganistanu in dodal, da vsakdo ve, kaj natančno se je zgodilo. “Vojski smo dali vsa pooblastila.” Tovrstna akcija predstavlja izpolnitev Trumpovih predvolilnih obljub, med katerimi je bila tudi obljuba o boju proti kontroverzni teroristični skupini Islamska država. Eksplozija bo poslala nekakšno sporočilo, da se lahko nepremišljeno rožljanje z jedrskim orožjem v Severni Koreji in Iranu sooči z uporabo sile. Glede severnokorejskega diktatorja Kim Jong-Una pa je Trump dejal, da ne ve, če razume tovrstno sporočilo. “Ni nobene razlike, če se to zgodi ali ne. Severna Koreja predstavlja problem, za katerega bo poskrbljeno.”

Foto: epa

Tiskovni predstavnik Bele hiše Sean Spicer je novinarjem povedal, da nejedrska bomba tipa GBU-43 predstavlja močno in natančno orožje, katere raba je namenjena uničenju podzemnih prostorov Islamske države. “ZDA jemljejo boj proti Islamski državi zelo resno. Če želimo premagati skupino je nujno, da jim zmanjšujemo obseg operativnega prostora in to počnemo.”

N. Ž.

 • RATATA

  Lector, akcija!

  • tasilo

   Groza … spravljam se pisat, pa se ne morem spraviti, ker bosta spet šli dve uri mojega dragocenega življena v plajbo. Napak in oslarij kar mrgoli. Tale N.Ž. je egzempel novinarske in jezikovne stupidnosti. Očitno prevaja novice iz angleščine, amapk reva ne zna niti angleško niti slovensko.
   S palco po riti pa brez večerje spat!

   • RATATA

    Mogoče bi pa namesto palice salamo uporabil, da bi bilo bolj humano.

    • tasilo

     Tepcu ne zaleže niti eno niti drugo. Potem je pa že vseeno, kaj uporabiš.

 • tarantela

  trumpu se je zrolal! Vojno začeti je lahko, pol pa traja najmanj 4 leta, da jo končaš, medtem pa služiš s krvavim denarjem od prodanega orožja!!!

  • janez zorman

   Samo evropski pijančki, a la Juncker, brezbrižno gledajo, kako Arabci pobijajo Evropejce v imenu Alaha. Trump se je postavil tako za svojo nacijo kot za svojo državo in dal vedeti, da se bo z IS veljaki končalo enako kot se je z Bin Ladnom, ko ga je dal Barack pokončati.

 • soc

  Upam, da bo to Saudijcem, Irancem in Turkom jasno sporočilo. Seveda pa ni izključeno, da se Trumpu za Evropo sladko fučka in da zgolj količi meje in pravila obnašanja rogue countries do ZDA. Evropa z Junckerji, Merkelcami in Cmerarji česa takega tako ali tako ni sposobna, Erdogan se že odkrito dela norca iz nje in nas.

  • The Truth Keeper

   Saudijcem in Turkom? Oni ploskajo z rokami, uhami in ritjo, ko ameriški projektili sejejo smrt!

   • soc

    Oni s skritimi profili, produkti ali prijatelji murgelske fakultete FDV, bolj malo kapirajo geopolitiko in strateške interese posameznih omenjenih strani. Takle mamo, ne, pisariti na ta grdi in sovražni forum je pa le treba, da pride nagrada.

  • GrdaResnica_LepaLaz

   Saudijci so zavezniki ZDA in ZDA je njihov zaščitnik ne glede kako kršijo človekove pravice (kolejo ljudi ko svinje – mečejo jih dol s streh, kamenjajo, sekajo glave roke, pretepajo do smrti, polivajo s kislino…itd)…očitno velika ZDA prinaša “demokracijo” samo tja kjer imajo svoj profit in kjer želijo nastaviti svoje vazale v državah kjer trenutno nočejo ubogat ZDA, ker hočejo biti samostojni in suvereni.

   Ampak danes nobene država več ne sme biti samostojna in suverena….novi svetovni red hočejo vsiliti za vsako ceno.

 • MladiLiberalec

  Trump mi je všeč zarad svojega mačizma in ko ma dost mlajšo žensko. :) To se kaže tud v politiki. Sam vseeno se mi zdi da je mal prenagljen. Za predsedika ZDA morš bit bolj smart ass. V Koreji zna npr spokat da bo joj ker uni Kim je čist nor in bo lohk tud kak milijon vojakov žrtvoval sam zarad imidža.

 • Argentinec

  A ne mečejo ameri bomb na Afganistan že več kot 15 let (samo lani več kot 20.000)? In kaj spremeni sedaj tale ena bomba? Afganski pastirji še vedno obvladujejo Afganistan.

  • Aron

   Zato ker je Nova Trumpovo trobilo in je vse, kar naredi ta oranžni neandertalec, wow.

   • soc

    Mladinin murgelveleum spet v akciji. Kako hecno, da skupaj s tarantelo/duhcem umanjkaš na vsaki temi, ko so stvari za vaše strice vendarle preveč vnebovpijoče neugodne.

  • Igor Kavalar

   Ta ena bomba je uničila jamo v kateri so se po tunelih skrival “heroji” IS.

   • Argentinec

    Afganski pastirji še vedno obvladujejo Afganistan. ZDA niso v stanju premagati pastirjev …lol

    Aja, pa še to. A si daš na vsak komentar kar sam plus? LMAO

    • Igor Kavalar

     Prvič to naj bi bila demokracija in ne diktatorski sistem. Drugič meni so moji komentarji všeč, drugače jih nebi pisal. Če se bom s tabo strinjal boš ti tudi dobil like. Tudi politiki npr. predsednik države glasuje zase na volitvah, pa zaenkrat ne jokaš čez nobenga.

 • Jadranko Plavić

  Trumpl je pravi bedak. Uničil je vse, kar je CIA pred desetletji zgradila za mudžahedine, ki so napadali rusko vojsko, ko je hotela pomagati legitimni vladi Afganistana. Kajti pred prihodom zblojenih islamistov je bil Afganistan sekularna država. In dokler je bilo za Američane dovolj droge iz Zlatega trikotnika, so to gojili v Afganistanu samo za notranje potrebe. ko so se Američani umaknili iz Vietnama in Laosa, je Afganistan postal dobavitelj droge za Ameriko. Seveda je kokain potem zmagovito nastopil na ameriškem in evropskem trgu, ampak za dovolj poceni opij je bil Afganistan še vedno dober, pa še warlordom v Afganistanu pomaga, da stalno vzdržujejo vojno stanje.

  • Caetano

   KGB je v Afganistanu v 70. izvedla najprej dva državna udara. Najprej so vrgli desno vlado, nato pa še počistili tiste levičarje, ki niso bili 100% za Moskvo. Šele nato je prišlo do upora. Talibani pa so bili postavljeni pod drž. vojni med zmagovalci mudžahedini v 90. s pomočjo Pakistana. Pakistan je postavil na noge kar nekaj islamističnih skupin, ki jih uporablja največ v vojni z Indijo.

  • Aron

   Afganistan je ameriška zgodba o uspehu. Če koga zanima, je ta dokumentarec (https://www.youtube.com/watch?v=Ja5Q75hf6QI&t=1525s) precej zgovoren pokazatelj, v kakšnem kaosu je Amerika pustila Afganistan, potem ko so jim leta prinašali demokracijo in njene vrednote. Afganistan plenijo talibani, Američani pa so si po Poncijevo umili roke.

 • Demokrat

  Mi imamo tudi zadosti begunskega vala

  • tasilo

   Tvisto kosmatih, je veku Kavl Evjavc, ustavili ga bomo edino tako, da bomo odvvgli “mati” vseh pasjih bombic na Metelkovo.

 • Aron

  Psihopat je mislil, da bombardira Irak in ne Sirije:
  https://www.youtube.com/watch?v=Ic_6l55uTsg

  • tramal

   Škoda da ni bombardiral tvoje murgle.

 • test

  USA so koncno zaropotale. Nic vec spic***a govoricenja in Obama lapanja. Samo akcija. S temi psihopati ala IS, Putin etc. Ni pogajanj!

 • Igor Kavalar

  Pravilna odločitev. Čimprej naj IS (smeti človeštva) zbrišejo.

 • pacek

  Bravo Trump, končni je Amerika resno začela reševati probleme, brez razloga o da bi šlo zaradi nafte

 • rrrrr

  Lepa gesta matere vseh bomb. Še lepša pa bi bila, ko bi ta zajetna in huda mati poslala še kakšno svojo manjšo, suhcano in luštkano hčerkico na šolanje bum-buma v Murglarhar, provinco v LR Slovenistan.

 • Vrhovni sodnik

  Ta novica je stara, zamujate vsaj 1 dan

  • if

   Novica je stara en dan, učinki bombe se še spočenjajo, rojeni bodo z zamikom. Upam na pozitivne.

 • tasilo

  (X) odvrgli “mati vseh bomb”

  N. ž., mati ti jebem, ker te ni naučila mati-rinščine.

  LP, Hanibal Lectorr

  • soc

   Zanimivost in enkratnost tega portala: kar kot pisec članka napišem je sveto in nedotakljivo. Ne spreminjam nobene svojih posvečenih besed, pa najsi trešči atomska. Ali vsaj ta žlehtni MOAB (Mother of All Bombs).

   Drugod (v obema dobro znanih Financah, na primer, pa celo na portalu Javne hiše) avtorji hvaležno vzamejo na znanje opozorila na jezikovne spodrsljaje, ponavadi najkasneje v dobri uri.

   • tasilo

    Na Financah je kar trajalo, da so se disciplinirali, pravzaprav, da … khm … sem jih pošlihtal. Mogoče si celo kaj spremljal, kakšne vaje so vse imeli s Hanibalom Lectorjem.

    Tule pa niti toliko niso, da bi vse “prispevkarje” podpisali s polnim imenom , pač pa se/jih skrivajo za inicialkami. A je to resen medij? Tista NŽ … nekaj tako butastega in nesposobnega pa danes kar težko zaslediš. In vendar dobiva plačo. Pa še nekaj je takih. Ali naj jih izšolajo, izobrazijo in omikajo, ali pa umaknejo. Pa lektorja naj si dobijo, ali pa vsaj korektorja. (Seveda je tudi nekaj takih, ki pošejo dobro ali povsem sprejemnljivo.)

    Ravno zaradi njihovega popolnoma ignorantskega in celo kurčebolnega odosa do jezika in do bralcev je tudi HL zavestno nesramen, grob, neotesan in celo žaljiv. Tak, kakršni so oni. Ob opozorilu na jezikovni spodrslaja te napade falanga forumskih varuhov. Sam pa verjetno veš, da zna biti HL zelo drugačen. Če bi ga tu kdo upošteval, bi bil zelo dobrodušen in koristen (in vedno nekoliko zafrkljiv. Tak pač je :)

 • tasilo

  (??) o boju proti KONTROVERZNI teroristični skupini Islamska država

  Ja a ni vsaka teroristična skupina kontroverzna?? Marička, nisem vedel, da obstajajo tudi ne-kontrovezne teroristične skupine … Najbrž se jm reče humanitarne teroristične skupine in ljudi terorizrajo z dobroto in prijaznostjo. Grozno.

  LP. Habnibal Lector

  • tohuvabohu

   Kaže, da ne veš, kaj pomeni “kontroverzen”.
   Si pa vedel, da obstajajo ne-jedrske bombe, hehehe?

   • Krtača17

    Kontroverznosti v teroristični skupini res ne more bit, je nemogoče. Razen če smo zrasli na popolnoma drugih svetovih. Terorist je terorist. Lahko bi pa govorili o kontroverznosti oslička tohubohu.

    • tohuvabohu

     Kontroverznost ni v skupini, ampak v pogledu nanjo. Na primer, partizane imajo eni za heroje in borce zoper fašizem (čeprav je malo čudno, če se v hosti boriš proti neki ideologiji, hehehe, to je bolj za butnglavce), drugi jih imajo za teroriste. V tem je bistvo kontroverznosti. Najbrž sem tudi jaz kontroverzen zaradi vsebine mojih komentarjev, za tebe pa kaj takega bolj težko rečem. Najbrž bi se večina strinjala, da si precej neotesan.

   • tasilo

    Jaz vem, N.Ž. ne ve. Njej razloži.

    Ej, a številne že razumeš? Zmajkalo arguentov za nadaljevanje debate? Še vedno premlevaš?

    • tohuvabohu

     Mah, nič ne premlevam, ne da se mi več. Vsak argument sem podal že vsaj trikrat.

    • tohuvabohu

     Ne boš verjel, ampak tokrat ima Krastača17 bolj prav kot ti in NŽ. Terorizem je terorizem (razen morda za same teroriste) in tu res ne vidim kontroverzije.

     • tasilo

      Ja sem se šel besedno igro, da je vsaka teroristična skupina sporna, ker pač povzroča (ustvarja) spore. Njihovo početje je zato v vsakem primeru sporno. Pravi krtača, terorist je terorist. Seveda. In vsak terorist povzroča spore. Terorist, ki ne povzroča spora, ni terorist.

      Dejansko je pa o sporni ali “kontrovernzni teroristični skupini” res precej nesmiselno govoriti (in tudi sem je meril moj komentar). Ampak za našo “kontroverzno” inicialkarsko pesnico NŽ to ni ovira. Mislim, pupa res jé sir.

   • domovina mili dom

    Ko se dežurni levakarji hodijo na ta portal izobraževati in jim novica ni po godu, se obesijo na gramatiko. Na svojih portalih pa svinjanje politkomisarskih novinarjev ne zaznajo.

 • tasilo

  Nova24TV, zakaj te novinarske trole N. Ž. ne podpišete s pravim imenom in priimkim, ker nas res zanima, kakšna umska spaka izrodi takšno jezikovno in smiselno katastrofalično™ skrpucalo.

  • Ruggedplant

   tasilo: “Tale N.Ž. je egzempel novinarske in jezikovne stupidnosti.” “Očitno prevaja novice iz angleščine, amapk reva ne zna niti angleško niti slovensko.”

   Pravzaprav si s tem komentarjem povedal precej več o sebi in svojem obvladanju slovnice, kot pa avtorju in njegovem.

   • tasilo

    Eh, napisal se ti že daljši odgovor, pa sem se še pravočasno spomnil, da je tebi odgovarjati škoda časa …

    • Ruggedplant

     Me veseli, še kdaj.

 • David Lokatos

  TUDI MI POTREBUJEMO TAKO OROZJE!!!!! SAMO GLEJTE ZGODBE O TERANU,KLOBASI IN SIGURNO BO SE KAJ O POTICI! JANEZ JANSA,CAKAMO NA TVOJE UKAZE!!!!!!!!!!!!!!

  • Olga

   Loko – nor (loco špansko)! Ime vam pristaja! Pojdite k levim fašistom, če že niste!

   • tasilo

    Lokatos … je anagram od Solatko

    • David Lokatos

     Povej kje zivis. Bos potem videl solatko!

     • tasilo

      Oho, super! Dostava na dom!
      Potem pa takole:
      — dve glavi endivje, če nista preveč uveli; ne preveliki
      — štiri rdeče paprike in dve zeleni
      — štiri večje bele čebule
      — 2 kg in pol paradižnika (tega veliko pojemo)
      — 3 glavice česna
      — čakaj … žena vpije, da še 1/4 kile rukole, ma dej 30 dek

      Predzadnja hiša na desni na koncu vasi, ne moreš zgrešiti. Pa kar pred vrati pusti. Pes ne grize. Solatko bomo pa že sami naredili.

     • David Lokatos

      Levicarji ste dobri samo v anonimnosti za enem ekranom! ZA DOM!!!!

     • tasilo

      Če bi me stlačil med vegetariance, bi še razumel, ker ti nisem naročil nič mesa. Ampak kako si me stlačil med levičarje, pa res ne razumem.

      Aja, ko že ravno hodiš, daj, prinesi še osem kremenatlcov, kilo mesa s kostmi za župo, pa kilo krajnskih, vseeno od koga, ker zdaj so itak vse glih.

 • tasilo

  (LOL) močno in natančno orožje, katere RABA JE NAMENJENA uničenju podzemnih prostorov Islamske države
  A bejž no?! Ja le kdo bi si mislil, da je raba čemu namenjena …

  (>) močno in natančno orožje, ki je namenjeno uničenju podzemnih prostorov Islamske države

  Prav tako je dobro vedeti, da je ta bomba namenjena “uničenju podzemnih prostorov Islamske države”. Kamorkoli drugam boste namreč odvrgli to bombo, ne bo povzročila nikakršne druge škode, saj temu ni namenjena … njena raba … :-)) Hočem reči, če jo boste odvrgli na Pyongyang, tam ne bo naredila nobene škode, sajj tam menda ni ” podzemnih prostorov Islamske države”.

  LP. Hanibal Lector

 • Olga

  Čestitke Trump! Obljubil je boj proti terorizmu in ga tudi izvaja! Američani so lahko ponosni na svojega predsednika! Prav tako je lahko vesela Evropa, ker Trump sporoča teroristom in njihovim financerjem, da je Sorosove zločinske zgodbe konec! Kučan se že obrača na Rupla, ker levici barka tone!

  • radames

   Zaenkrat se je razsodnost pri Američanih še ohranila. Uporabili so največjo NEJEDRSKO bombo. Bog ne daj, da bi začeli metati jedrske bombe!!!. Katerakoli stran! Zdi se mi, da bi prišlo do verižne reakcije in bi z jedrskimi bombami operirale vse države, ki jih imajo. Konec življenja na planetu…

   • Olga

    Trump je konzervativec! Ima rad svojo družino in se bori za dobro stvar! Mislim, da je realen in ni hazarder!

  • Artur

   Trump – Soroš dve strani istega cionističnega kovanca. Bad guy -good guy oba sta v istem NWO cionističnem zločinskem teatru Teza -antiteza- sinteza oba terata njihovo agendo vsak s svojo vlogo do končnega spina torej pod Trumpom se mu ne bo skrivil niti las to je gotovo . https://www.youtube.com/watch?v=Vcd-yvudYSg

   • Olga

    Sorosove rabote preiskujejo Madžari, Italijani, Američani….. Bo lahko imel samo črtaste rokave v arestu!

    • Artur

     Že dolga leta tale Soroševa gnida povzroča zlo po celem svetu, ne verjamem, da ga Trump in ostalie elitistične EU ipd. živine v tem času nebi mogli spraviti na hladno okoli sebe imajo same krivosodne protikriminalistične stručkote najvišjega ranga a Soroš se še vedno brez skrbi svobodno giblje v visokih krogih po celem svetu med njihovo NWO kamariljo in še naprej počne kriminal proti človeštvu. Madžari, Italijani itd. ja že prav podpiram njihova prizadevanja a je vse skupaj žal jalovo početje ker on je pač v njihovem klubu in zato zaščiten kot ” Kočevski medved” in tako bo tudi ostalo razen, če ga kakšen zverziran iznajdljiv ostrostrelec z “jajci” iz zasede le ne dobi na muho in mu pošlje svinec v njegovo pokvarjeno črepinjo do takrat pa “psi lajajo karavana gre dalje”.

 • Olga

  Presstitutke Carn in Pašek-Šetinc, ki prodajajo laži na Hanzi, naj bi s podporo komunističnega krivosodja dobile “odškodnino” za laži in gnojnico, ki jo zlivajo po SDS in njenem predsedniku!?? Po mnenju komunistčnega krivosodja, naj bi bila užaljena “cela novinarska srenja”???!!! Murglski politkomisarji?????

  • domovina mili dom

   Upam, da ima g. Janša dokaze proti tem komunističnim prestitutom, ki bodo razkrili svinjsko, pokvarjeno, lažnivo gonjo, žalitev njega in njegove družine.
   Naj se enkrat postavi meja tem novinarskim pras***, da brez dokazov se ne pišejo zgodbe.
   Za vzorec o odškodninah naj si ti prostituti in lastniki komunističnih medijev vzamejo za vzgled dobljeno tožbo prve dame Amerike. Enkrat bo morala ta kumunistična 571banda plačati milijonsko odškodnino, da bodo dali mir.

   • Olga

    Sem prepričana, da ima dokaze! Sodstvo bo boljše, ko bodo sodniki plačevali odškodnine iz lastnega žepa!

    • domovina mili dom

     Sva že dva. Blagoslovljene praznike tebi in tvojim.

     • Olga

      Tudi vam in vaši družini!

     • domovina mili dom

      Hvala.
      Prosim, ne vikati.

     • Olga

      Se bom potrudila.

  • Prle

   Odškodnino bo Ivan Janša zvani Janez poravnal iz mesečne naročnine, ki jo plačujete verniki sds vsak mesec. Tako, da vaš idol ne bo prišel na beraško palico.

 • Krtača17

  Vesela jajca pa debelo orehovo potico, ne, debela jajca pa veselo orehovo potico. Mah, vesele praznike skratka vsem skup.

  • domovina mili dom

   Tudi tebi blagoslovljene praznike, miru, ljubezni v družini. Naj ti Zveličar da zdravja.

  • MladiLiberalec

   Plus ne pozab na sunko. :P

  • garfi

   težko ti gredo verski prazniki
   mogoče imaš žalostna jajca

 • Poštenje velja

  A ste malo za casom nova24tv.?
  Morgen!!

 • Borut Stari

  Kaj pa 4x močnejši oče vseh bomb, ki naj bi ga imela Rusija. Sedaj lahko začnete debato,kdo ima daljšega Trump ali Putin. Ajd, da vas vidim.

 • Hun

  Trump je egoistična budala da mu ni para

  • barbara rov

   Budala si ti, ko delaš za tisto žepnino cel mesec, ko jo trump porabi v nekaj minutah…

   • Hun

    ti si se vecja budala da svetovnega oportunisticnega nateguna vzames za idola. cepc

 • Svinsk zrezk

  Pesek v oci narodu haha ,sej bi mu se vrjel ce bi to mati vseh bomb vrgu na asada pa ne upa prpa jedna

 • tramal

  Bravo trump.Kar je obljubil to dela.Rusi bi morali vreči vsaj polovico svojih bomb ,da bi naredili tako škodo in izbrisali toliko teroristov.

 • Peter

  Ena bomba še ne prinese pomladi, no.

  • garfi

   mislim da bodo okrepitve

 • francelj3

  Odvrgli so seveda “mater vseh bomb”, ne pa “mati”. Mati se sklanja takole: mati, matere, materi, mater, pri materi, z materjo. Mi smo to znali v osnovni šoli, pa vi?

 • Jožef

  Neglede na to, kaj pišete tu spodaj, vesel sem, da se je končno našel nekdo (naš zet) ki ve, kaj in zakaj ima to me nogami. Če vam je všečali ne , vsa čast njemu. Bog daj Sloveniji še takega predsednika, kot ga imajo sedaj v USA.

 • garfi

  poslal jih je k 40 devicam
  sedaj se tam tepejo zanje

  • mannuro

   nema več devic, so samo še štiri, šparajo jih za Alaha, ko bo bolj pri močeh —- alahland press

 • učko

  Trump je samo unmu ta malmu korejcu povedal, da se ne more nikamor skriti, da ga USA lahko zbriše z zemlje in to brez posebne vojske in jedrske oborožitve. Ni ga bunkerja, kamor bi se ta mali lahko skril !!!! Edino u Murglah bi bil mogoče varen, če ne bi nihče vedu, kje je in bi ga zamenjali z našim palčkom.

 • David Lokatos

  TRAMP IN JANSA STA EDINA SVETOVNA LIDERJA KI IMATA JAJCA!

 • Artur

  On se rad razmetava z bombami po svetu, ona ja velik domoljub, ki posreno še izpred nekaj let opozarja na to kaj so takšni še poleg tega sposobni izvajati nad svojim narodom oziroma po celem svetu pod njihovo komando zadaj vse še bolj intenzivno. https://www.youtube.com/watch?v=OwKRBsqkC8Y
  https://www.youtube.com/watch?v=lqV38IZXeDM

 • Fogglof Tunnek

  Prokleti prasec žuti… Afganistan je bil nečloveško zlorabljen za preizkus bombe.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, Ameriški precednik Trump ne priznava izdaje ukaza za napad???… Se uči od Asada?

 • Ana Job

  Yeeeees, Donald! Tako se to dela!!! Boooom! Končno se nekaj premika. Že prej bi mogli začet.

  • Fogglof Tunnek

   Aha, ti bi dala Trumpu Blow Job…

   • mannuro

    Čunek, svoje spolne fantazije raj izvajaj s svojo kozo. Zoologija ti je itak blizu.

    • Fogglof Tunnek

     A bi tebi Ana Job dala Blow Job?

     • mannuro

      Če že vprašaš.. ziher ne!

     • Fogglof Tunnek

      Bi bi…pa fšeč ti bi blo…pa njej tudi…

   • Levicar nikoli!

    Pizda, si primitivc!

 • Fogglof Tunnek

  Mati fseh bomb naj bi v Afganistanu ubila 36 borcev ISISA-a?… Madona kaj američani so zdaj postali že kot podgane, šli v rove in šteli?!

 • dr Janez Sveti

  Teorija!
  Afganistanska vlada je vrgla največjo bombo na oporišče KKK v Teksasu. Civilnih žrtev ni bilo. Umrlo je 350 zakrinkancev, ki so ravno zažigali križ.

  Kako se vam zdi ta opcija?

  DR janez Sveti El Šunka

  • mannuro

   Če so zažigal križ!! pa bli še zadekani zraven.. hm.. sam največja bomba, ki jo spravi agvanar vkup je velikost petarde, pa še tam je papirja več kot smodnika.

 • Fogglof Tunnek

  Wow, mati fseh bomb ubila 36 pripadnikof ISIS-a…res neverjeten rezultat, to bo pa res spremenilo tok vojne sedaj, bravo ZDA… Še vedno mi ni pofsem jasno sedaj.. je ZDA s safdsko arabijo in ISIS-om, kar bi bilo logično saj jim prodaja orožje.. ali je z Asadom in Rusijo proti ISIS-u???.. Ali mogoče se jim ne sanja ka delajo in važno da padajo bombe ?… Če mi lahko kdo pojasni?

  • dr Janez Sveti

   Lahko ti jaz. Zamisli si,da proizvedeš za nekako 300 milijard $ orožja, ki ga nimaš kje porabit. Vsako leto se ti kopičijo zaloge. Pet let miru 1500 milijard orožja na zalogi. Pa veš koliko stanejo skladišča, odvoz in uničenje izredno nevarnih odpadkov?? Nekako se moraš znebit tegh smeti. Naložiš na avijon in pošlješ na različne konce sveta, Nekaj prodaš, nekaj pa vržeš na raznorazne izmišljene ali pa narejene sovražnike. Tako je spet dovolj prostora za nove biznise , saj so skladišča prazna.
   DR Janez SVeti skladiščni logistik in mentor

   • Fogglof Tunnek

    To je fse res…samo ZDA so pač gnoj!!!

    • dr Janez Sveti

     Hja, kakor se vzame. Ni enostavnega odgovora.
     D Janez Sveti genij

 • Levicar nikoli!

  A je tukaj gor se kdo, ki se vedno verjame Amerikanerjem?!? Njihovi mediji so tako ali tako skoraj vsi v rokah zidov

  • mannuro

   verujem, kar vidim..

   • mojadezela

    in kaj vidiš?

    • mannuro

     da na velki petek, pohan svinski šnicelj, dobro paše k motovilcu..

  • mojadezela

   Tu gor maš takih bebcev cel kup.

 • mojadezela

  zda IMAJO DOVOLJ………… ja super naslov. …hahah patetika… Je glih obratno, ZDA imamo vas DOVOLJ!

 • Fogglof Tunnek

  10 tonska bomba, ki je dovolj močna, da zradira celo mesto, ter stane 16 mio USD… je ubila samo 36 ljudi. Bravo!!! Glede na to, da jih imajo na zalogi se celih 19, se zna zgoditi, če uporabijo fse do zadnje, da bo ubitih fseh 500 teroristof pa bo svet varen… hahahahahahahahahahahahahaha …

 • Jožef

  Človek oziroma državljan neke države, ki pači svoj materin jezik, ni vreden državljanstva. Njegova mati, če še živi, se najbrž bridko razjoče nad slabotnost duše svojega ateističnega sina. Če je pa že na onostranstvu, pa prosi boga, naj razsvetli um ubogemu Tončeku, ki še vedno ne opazi, da je z njim nekaj hudo narobe.
  Glede Amerike pa, naj živi DT.

  • Fogglof Tunnek

   DT-šus v glavo !!!

 • Fogglof Tunnek

  Baje, so ubili 36 ljudi… “Odličen” rezultat za ameriške dafkoplačevalce in vrhunski za ameriško vojno industrijo… Po razpoložljivih podatkih, naj bi bila cena ene take bombe 16 mio. USD… torej skoraj pol miljona za enega bifšega kozjega pastirja… hahahahahahahahahahaha …

 • Fogglof Tunnek

  Uff, izjemno kvalitetno porabljen denar dafkoplačevalcef…potem imaš pa zapečenega, ki se s kamijonom zapodi v množico ljudi in jih pobije preko 80 !?!?

  • Fogglof Tunnek

   Kamijon kateri stane mogoče 2% vrednosti bombe in pobije nekoliko nedolžnih sprehajalcef !?…
   mislim da so ISIS veliko bolj unčikoviti…in poceni !!!

  • mannuro

   eh, Čonek! Drži se raj svoje šmarnice. Lej ko bodo na tvoje Haloze, taki sod fsipal, tut ne bo neke posebne škode. Šla bo šmarnca.. Pa iz Počehove, boš lahko v hvatijo vidu!

   • komar marko

    Kaj pa koza JUlika, kaj bo pa z njo?

    • mannuro

     verjetno tega ne bomo nikoli izvedeli! Zna pa bit, da bo njena duša odletela v kozja nebesa, še vedno s Čunekovim špagetom v ….

 • Fogglof Tunnek

  Tak, zaj sn vam spet napiso nekaj resnic…kar temeljito si jih preberite, se zamislite… jas pa grem fklet na dva deci šmarnice… verjetno se bom gnes napil… Aufbiks in na zdravje !!!

 • komar marko

  Pravkar je radio erevan povedal, da ima naš dvorni NORČEK tudi izpit za kamijon!!!!!!!!!!!!!!

 • Gašper

  Hitro dejstvo..Green beret ni ime osebe ampak je to rod vojske-zelene baretke, za tiste ki ne znajo anglesko

  • komar marko

   Iamm občutek, da si ti neki vojaški stručko! Iz prve roke!

   • mannuro

    eh, pusti Čuneka. Po dveh deci njegove šmarnice, ti celo partijski manifest zdrdra na pamet in to v njegovi – lapovščini.

    • komar marko

     Ima pa izpit za kamion, tako kot vsi ISLAMSKI borci! Nikoli ne veš kdaj ga moraš voziti!

   • Gašper

    Lol a za osnovno poznavanje anglesčine rabiš bit vojaški stručko?

    • komar marko

     saj to me presenetilo, da si nam prevedel. Ja ti si res stručko!

     • Gašper

      Samo v službi resnice ;)

     • komar marko

      A pol se nisi nič zlagal, ker veš jaz angleško pa res ne razumem!

     • Fogglof Tunnek

      Nimate pojma ka je angleščina…jas sn native speaker ker sn se tam rodil… Kapish voluhar?

     • Gašper

      Očitno razumeš več od avtorja tega članka ;)

     • Fogglof Tunnek

      Nimate pojma ka je angleščina…jas sn native speaker ker sn se tam rodil… Kapish?

     • mannuro

      ka.. nisi se ven nekaj metal, da greš v keuder odkrivat resnico v šmarnici?

  • Fogglof Tunnek

   Bolj natančno, Green Berets so United States Army Special Forces – Ameriške specialne vojaške enote… Vem, sn bil njihof član!!!

 • Rožle

  Kure pišejo pa že take bedarije, da to več ni res pa je ….
  *****************************************************************

  “Na teroriste so odvrgli menda največjo jedrsko bombo. (Foto: AP) “

  • Fogglof Tunnek

   Lažeš kot pes teče…

   • Rožle

    Ti pa nis čist gladek ….
    tole copy paste iz tvojih Kur ….a pol pa jest lažem ..

  • komar marko

   kje je pa Prašek in Korintos. Ni ju več zaslediti. Ali sta v arestu zaradi pisanja NOROSTI po spletu?

   • Fogglof Tunnek

    Odkar sn jas zapustil 24ur ni več zanimivo… Kapish?

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, to je bila “light”, bio in eko verzija bombe. Taka, da ima čim manj fpliva na okolje…samo kurba pa itak stane 16 milijonof USD !!!

  • Janez

   Ah!
   Tunnek !
   Ti si – čisti “odklop”
   Se mi ne ljubi debatirati s teboj.
   Te bomo že videli v dvorani, kjer je treba dajati dokaze !
   O “naročanju likvidacij” -seveda.
   Ampak !
   Tam imajo tudi eno kladivo – s katerim zahtevajo – tišino
   Pazi !
   Da ne boš preveč zmešano govoril: lahko se razjezijo : ti potegnejo jezik iz ust.
   Pa ?
   Ti potolčejo – po tvojem jeziku !
   Tako – kot se – tolče šnicle – saj veš. Boš- kot en Kristus. Ali kaj ?
   Tudi ZDA ljudi ne izzivaj – si bil tam.
   Pa veš – da imajo NCSI, STO SLUŽB – ZA UKROTIT TAKE KOT. SI TI !
   Pa?
   Vse preberejo, kar napišeš – v ZDA komunistov ne marajo, saj veš.. A. Ne? L.r. JANEZ KOMENDA
   Raje mi povej !
   VKP B BOLJŠEVIKI SO POMORILI ŠTIRI LEPE HČERE ZADNJEGA CARJA . Dejstvo. Grozno.
   Pa ?
   Ti – take stvari menda ja ne odobravaš?

   • Fogglof Tunnek

    Jas bi štiri lepe hčere nategno zadnjega carja…brez olagumija…tak po haloško!!!

    • Janez

     Aha !
     Tvoj nori čvek.
     Ampak – oni so jih nesodno – kar grdo – umorili. In ljudem nič povedali, da so jih umorili.
     A?
     Morjenje mladih deklet – ti? Kar odobravaš.
     Tak “odklop” si, da te moram celo take stvari vpraševati.. l.r. JANEZ KOMENDA

     • Fogglof Tunnek

      Seveda tega ne odobravam…če pa ti pravim, da bi jih jas nategno…tak nežno…pa še malo oralnega seksa…če praviš da so bile lepe.

     • Janez

      No !
      To je že bolje. Si mi že bolj všeč.
      Si bil v ZDA, tam je veliko vlomilcev, roparjev, pa takih, ki te kar brez veze umorijo. A nee?
      Pa ?
      Kaj si pa ti, v ZDA naredil,?
      Če je ali bi prišel tak napadalec, ropar?
      A bi ?
      e, bi se pustil – kar oropati, ubiti ? Ali kaj. . Me res zanima. Bj se branil? JANEZ KOMENDA

 • Janez

  Seveda !
  Je žalostno,
  da ves islamski svet, razen nafte ima tako malo gospodarstva.
  Pa miljone ljudi, ki ne delajo drugega – kot nove ljudi, otroke .
  Ki jim vcepljajo čudno, agresivno vero, šole bogve kakšne imajo ? Itd.
  Odd “znanj” pa? Edino streljanje s kalašnikovkami itd, kar učijo že otroke. Baje.
  Še dobro,
  Da je v ZDA zmagal Trump, normal, odloče, familiaren moški. Hvala Bogu. L.r. JANEZ KOMENDA

  • Fogglof Tunnek

   Janez, kot strasten kristjan, si se kaj prebičal do krvavega…da bi občutil kako je Kristus trpel?
   Poglej zabite katolike…isti bedaki kot fanatični islamisti…

   https://www.youtube.com/watch?v=j64PGnMkTmM

 • Fogglof Tunnek

  Fsem fkup Vesela pisanka…

  https://www.youtube.com/watch?v=p5NnXbebeQ8

  • mannuro
   • Fogglof Tunnek

    Kak zajc kuro natepava?… Po TV je kazalo kako desničarski policist kobilo natepava… Na šild kapi je baje pisalo SDS.

    • mannuro

     eh.. narobe si videl.. tisto je blo Socialni demokrati slovenije.. šild kapa je bla rdeča!

  • Rožle

   A se nisi včeraj neki hvalil, da boš od mrtvih vstal …?
   le pojdi potem v vrsto ….

   • mannuro

    sodeč po norijah, ki ji vkup spoha .. je res od mrtvih vstal. Mislim, se je pobral iz blatnega podna, njegovega kevdra, kejr je obležal zarad šmarnice. Tista hitro zakuha.

 • šmentanamuha

  To je bila samo vaja, test pred napadom S. Koreje.

 • RealRevolution

  Aha
  Ste videli USA moc levicarji?
  Levicarji to resujejo izkljucno in res izkljucno z jezikom.Ce bi bila tu vojna bi liberalisti in socialisti spakiral in rep med noge.
  Drugace nisem podpornik mocnih bomb saj se unici marsikaj zraven…
  Sploh kemicno,jedersko in biolosko bi moral biti protokol ,da se ne bi uporabljalo.To troje in kaj podobnega je nedopustno in se marsikaj bi lahk rekli…

  • Fogglof Tunnek

   Kemično orožje, jedrsko, biološko in SDS so veliki uničevalci okolja !!!

 • Rožle

  Lejte, ISIS je treba izkoreninit …pa tut, če jo bo Severna Koreja …

  • Fogglof Tunnek

   Lej, tut SDS bi bilo treba izkoreninit…ker onesnažujejo slovensko okolje.

  • GrdaResnica_LepaLaz

   Ja saj. Če taki divjaki delajo kar hočejo kjerkoli se pojavijo, ni važno ali v Severni Afriki, Bližnjem Vzhodu ali v Evropi…in jih nobena sila ne more ustaviti je nesmiselno da imamo sploh vojsko, NATO in da plačujemo to če ne morejo teh kozjejebcev ustaviti pol nič več nima smisla.

 • RealRevolution

  Cisti levicarji in taksni na pop tv so lahko neizmerno veseli ,da ni gorece grmade v slovenski ustavi ampak verjetno obstaja nepisano pravilo v njem:kdo ni za levicarske zakone naj sedi v arestu pa ce je kriv ali ne!
  Kopujejo sole,nepametni mojstri lazi ,ki samo politicno cebljajo tud ce niso v politiki(polno je ze tega,da poka po sivih)… z takimi solami in nic v seb .Kdo bo pa delal?
  In se zgovarjajo na nestrpnost in govorijo varljivo.
  Sami pa vsiljujejo istospolnost,pedofilstvo in da lahk delas res kaj ces…
  In pricakujejo da bojo vsi s tem strpni?
  No way!
  Marsikater novinar na pop tv kar napade tistga ki se ne strinja z njihovo ideologijo.
  Samo strup jih je.
  In potem se cudijo ce se katerem vtrze .Potem pa ga majo za nestrpnega in bla bla bla…

  • Fogglof Tunnek

   RealRevolution: “bla bla bla bla bla…”

 • GrdaResnica_LepaLaz

  Zakaj pa ZDA tolerira takšno oblast in režim v Sloveniji ?

  vsi tukaj gor tulite da je slovenija v lasti kučana….kako to da to američani tolerirajo in Bruselj
  Sprejeli so nas v Evropo kljub temu da nas vodi po vašem rdeča mafija….torej je pol logično sklepati da so je ZDA in EU last in načrt rdeče marksistične elite ??

  ali pa vi nimate pojma ? Zna kdo pojasnit ali pa priznate da bluzite v 3 krasne in vaše teorije ne pijejo vode.

  • Fogglof Tunnek

   Ma fsi bluzijo v 3 krasne…. je pa res, da ma Kučan velike zasluge za osamosvojitef, EU in NATO. Brez Milana bi še gnes bili v jugi…majkemi…

   • garfi

    Predstavitev knjige: Veleizdaja Slovenije
    http://www.politikis.si/?p=25542

   • GrdaResnica_LepaLaz

    Torej je res da EU in ZDA podpirata Kučana ??? glede na to, da se vsi strinjate, da se je pogajanje za EU in NATO začelo in dogajalo v času Drnovškove Vlade LDS stranke ki naj bi jo po mnenju večine komentatorjev tukaj Kučan ?? ali pa sem narobe prebral mnenje večine tukaj ?

    • Fogglof Tunnek

     Seveda EU in ZDA podpirata Kučana… Saj on je eden najbolj spoštovanih Slovencef po svetu…ob boku naših športnikof !!!

     • GrdaResnica_LepaLaz

      Hvala za odgovor.
      Sedaj me zanima kaj bi na to odgovorili komentatorji tipa @Ruggedplant, @xtc, @sprehajalec in podobni, glede na to, da nisem edini, kateri vidi to povezavo, katero sem zgoraj zapisal.

     • sprehajalec

      Šlo je za evidentno prevaro v stilu “Nocoj so dovoljene sanje, jutri pa bo nov dan”. Ta dan še kar traja. Na Novi24 vemo, zakaj se gre, Nato pa EU so pa mislili, da se je komunist res spreobrnil v liberalca švedskega tipa.

      Nam je to jasno, da to ni možno.

     • GrdaResnica_LepaLaz

      ok, napisal si, da je takrat šlo za prevaro, samo danes smo 2017. to je 13 let kasneje in EU in ZDA še vedno naprej tolerira ta režim v Slovenji…kako je to mogoče, če trdite da so nasprotni takšnim sistemom, ki ga predstavlja kučan ?

      Po taki logiki bi bilo dovolj, da vsi ki nasprotujejo Kučanovem režimo dovolj da gredo na ulice protestirat in bo ZDA to uredila isto kot je to storila v Ukrajini in Libiji ?? ali ima spet dvojna merila pri tem ?

     • Janez

      Dobra-slaba šala !
      Ni kaj !
      Saj bo koga še “fršlok” – od smeha ob tvojih zapisih o “zaslugah” povsem postranskega že zelo postaranega “tavarišča”, 77 letnega upokojenca M.K..
      Ni ga treba preveč hvaliti, ker še predobro vemo in se spomnimo, kako skromen, ponižen , vsemu še tako nizkemu prilagodljiv, maloetičen “nosilec krvave štafete ex KPS STALINISTA Ivana Groznega MAČKA – je M.K. bil.
      Še moja bistra mama – js kar ugasnila TV , če ga je – M.K-ja zagledala na zaslonu !
      S komentarjem: “njegovega “žežnjanja” – pa že ne bom poslušala.
      A?
      Ti Tunnek – se malo le “poboljšuješ”.
      Da ne odobravaš – skrajno nečloveškega političnega pomora – cele družine zadnjsga ruskega carja Nikolaja, tudi njegove žene, sina in
      političnega umora štirih lepih, mladih nedolžnih hčera tega carja – TO SI ŽE ZAPISAL !

      Ampak Tunnek !
      Ti ruskiVKP B KOMUNISTI- MORILCI NEDOLŽNIH OTROK IN DEKLET !

      So bili – enaki !
      – etično nizki, neiskreni direktni lažnivci – kot naši KPJ POLIT. MORILCI.
      KI SO NAD 40 LET PRIKRIVALI KPS, KPJ POLIT NESODNE POMORE TISOČEV, V. L. 1945.

      PREBIVALSTVU ŠIRNE RUSIJE –
      SO
      ZA USMMRTITEV CARJA POVEDALI ,
      NEČLOVEŠKI HKRATNI UMOR !
      CARJEVE ŽENE,
      MALEGA SINA, ŠTIRIH HČERA ,
      – PA SO – ZAMOLČALI . Dejstvo. Kaj misliš o tem? Ex ok knjižničar l.r.JANEZ KOMENDA

   • garfi

    Za razorožitev teritorialne obrambe (TO) so poleg JLA soodgovorni takratno predsedstvo in ————predsednik RS———, vodstvo TO, varnostne službe in pripadniki TO, ki so slepo sledili ukazom, je na predstavitvi zbornika Veleizdaja Sovenije – razorožitev TO RS maja 1990 povedal nekdanji vodja Manevrske strukture narodne zaščite Anton Krkovič. Mimogrede, na naslovnici omenjenega zbornika so tudi vsi kolaboranti, kot je določene ljudi, ki so bili soodgovorni za razorožitev TO, poimenoval Krkovič.

   • Janez

    Ah !
    Tunnek !
    Saj si ok dečko !
    Vzemi si no en “time out” – od te zoprne politike.
    Povej raje – kaj prijetnega, zabavnega !
    Jaz !
    Dobro plešem – vse: latino, standardne plese, tudi rock&roll, fuky itd.
    Kaj pa?
    Ste plesali, peli, žvižgali, na kakšne koncerte ste hodili – ko si bil v Clevelandu?
    Kaj pa – lepe Amerikanke ?
    A so bili kaki “bad guysi” kaj jezni nate – ko so se lepile nate – mladega, lepega “hunka”?
    Kako si se jih pa ubranil ?
    Jaz v ZDA sploh ne bii hktel živeti. Tam so vsi oboroženi. Grozno. L.r. JANEZ KOMENDA

  • garfi

   upam, da pridemo na vrsto zaradi žene

 • RealRevolution

  Na koncu ob vsej tej tehnologiji je zmeraj najucinkovitejsa pehota.
  Kot kokos ,ki isce crve tako bo morala pehota iskati teroriste sirom po svetu.

  • Fogglof Tunnek

   Zato pa Ivan Janez ustanavlja svojo nacionalno gardo.

   • garfi

    Za razorožitev teritorialne obrambe (TO) so poleg JLA soodgovorni takratno predsedstvo——————————————in predsednik RS KUĆAN——-, vodstvo TO, varnostne službe in pripadniki TO, ki so slepo sledili ukazom, je na predstavitvi zbornika Veleizdaja Sovenije – razorožitev TO RS maja 1990 povedal nekdanji vodja Manevrske strukture narodne zaščite Anton Krkovič. Mimogrede, na naslovnici omenjenega zbornika so tudi vsi kolaboranti, kot je določene ljudi, ki so bili soodgovorni za razorožitev TO, poimenoval Krkovič.

 • Demonkrat
 • garfi

  profesionalni lažnivec Fogglof Tunnek • 5 minut nazaj
  Ma fsi bluzijo v 3 krasne…. je pa res, da ma Kučan velike zasluge za osamosvojitef, EU in NATO. Brez Milana bi še gnes bili v jugi…majkemi…

  Predstavitev knjige: Veleizdaja Slovenije
  http://www.politikis.si/?p=25542

  • Fogglof Tunnek

   Hvala garfi, da si to ponovil… Večkrat bo folk to vido, bolj si bo zapomnil !!!

   • garfi

    Za razorožitev teritorialne obrambe (TO) so poleg JLA soodgovorni takratno predsedstvo———— in predsednik RS KUĆAN——-, vodstvo TO, varnostne službe in pripadniki TO, ki so slepo sledili ukazom, je na predstavitvi zbornika Veleizdaja Sovenije – razorožitev TO RS maja 1990 povedal nekdanji vodja Manevrske strukture narodne zaščite Anton Krkovič. Mimogrede, na naslovnici omenjenega zbornika so tudi vsi kolaboranti, kot je določene ljudi, ki so bili soodgovorni za razorožitev TO, poimenoval Krkovič.

    • Fogglof Tunnek

     Uff kakšen napad garfija…

     • garfi

      NAPAD RESNICE – Za razorožitev teritorialne obrambe (TO) so poleg JLA soodgovorni takratno predsedstvo———— in predsednik RS KUĆAN——-, vodstvo TO, varnostne službe in pripadniki TO, ki so slepo sledili ukazom, je na predstavitvi zbornika Veleizdaja Sovenije – razorožitev TO RS maja 1990 povedal nekdanji vodja Manevrske strukture narodne zaščite Anton Krkovič. Mimogrede, na naslovnici omenjenega zbornika so tudi vsi kolaboranti, kot je določene ljudi, ki so bili soodgovorni za razorožitev TO, poimenoval Krkovič.

 • Fogglof Tunnek

  Nekdanji uslužbenec ameriške tajne službe Edward Snowden se je na uporabo bombe odzval na svojem twitterju.
  Zapisal je, da so ZDA napadle predore, ki so jih zgradili mudžahidi, za njihovo izgradnjo pa so plačali praf Američani.
  Svoj zapis je pospremil s posnetkom članka New York Timesa iz leta 2005, v katerem razkrivajo, da je CIA izgradnjo predorof financirala v 80-letih prejšnjega stoletja, s čimer je pomagala mudžahidom, ki so se borili proti sovjetski vojski….
  To je isto kot če si zgradiš bajto pol pa jo zrušiš????????

  • Janez

   Si !
   Pa kar na tekočem !
   Ja ?
   Od tvojega veselja – Janša v zapor?
   Pa ne bo dosti !
   na RTV so grozli s smrtjo – nam “janšistom” oz. “janšizmu” ! L.r JANEZ KOMENDA

   P.s. kako je bilo kaj v ZDA !
   Tam je precej divje. A so te kdaj kaj kaki roparji napadli? Si se sploh branil ? Se tam to da ?

  • sprehajalec

   V čem pa je problem? Zavezništva se menjajo. Tudi pri nas se po odloku občinske gradbene inšpekcije kdaj ruši stavba, katere izgradnjo je financirala Austro Ogrska. Pa nihče ne maha potem po portalih, češ poglejte, Avstrijci so jo zgradili.

   • cosmosjasnovidec

    Pusti ga saj temu kozojebcu “foglu” ne boš nič dopovedal.Razumel te bo le,če mu boš kaj razlagal od kake koze.
    Sicer pa Snowden seveda blebeče,ker so ga nagnali in kaj ima veze kdo je financiral predore,če so jih sedaj uporabljali đihadisti jih je potrebno uničiti pa tudi vse ostalo,kar je še morebiti kje ostalo in ZDA ve za ta območja.
    Če bi ta raketa priletela in padla porivalcu koze v rit “foglu” točno na bučo bi ga morebiti vsaj malo srečala pamet tako pa bo na žalost ostal naprej levaški kozojebski ter istospolni ciganski playboj.

 • GrdaResnica_LepaLaz

  hahaha Zakaj je bilo moje vprašanje zvezi s povezavo Kučan – ZDA in EU izbrisano in označeno kot spam ?
  kaj ne smem po svoje razmišljat in postavljati vprašanj?
  Mar smo v demokraciji, da lahko s svojo glavo razmišljam in postavljam vprašanje ? ali je to sedaj po novem že sovražni govor ?

  • sprehajalec

   Razmišljaj, nihče ti ne brani. Vendar neumnosti zadrži zase.

   • GrdaResnica_LepaLaz

    ko smo že pri neumnosti, pol lahko rečemo, da je najmanj 70% komentarjev tukaj gor polnih neumnosti.

    • sprehajalec

     Jaz in 95% komentatorjev jih ne vidimo kot takšne. Imaš kakšne posebne kvalifikacije in kompetence, da obtožuješ veliko večino komentatorjev tukaj neumnosti?

     • GrdaResnica_LepaLaz

      ponazarjam, da je samo to, da je tvoja presoja relativna in samo tvoja. Ti bi pa rad to tvojo presojo že posplošil in zgeneraliziral na celotno populacijo komentatorjev.

  • cosmosjasnovidec

   Da so komu izbrisali komentar še do sedaj nisem slišal tako,da,če so ga tebi je moral biti butast pod ničlo kar je že razvidno z tvojim vprašanjem kot navajaš (Kučan – ZDA in EU) katero sigurno ni imelo ne glave ne repa vse smeti se pa res ne morejo nahajati tukaj zgorej in zavzemati prostor.

   • GrdaResnica_LepaLaz

    ker sem mogoče zadel resnico ?

 • Janez

  Ja ?
  Ampak ti naši “pro-Kučan”
  komentatorji niso z ničimer več na tekočem.
  Celo SVET 24 – rdeči rumeni časopis !
  ima danes na prvi strani : MELANIJI TRUMP NE SEŽE NIHČE NITI DO KOLEN ,
  Kaj?
  Je to?
  Se od Putina odvračajo naši ex KP, ZK – TRUMPU !
  Putin tako lepe žene !
  najbrž – spet nima, A kdo kaj ve o tem ? Kučanisti za TRUMPA navijajo ? L.r. JANEZ KOMENDA

 • xtc

  Bravo TRUMP:

 • Hanza Gorenjski

  Mati, matere, materi, mater, o materi, z materjo.

  “…največjo nejedrsko bombo, ki jo poznamo kot “mati vseh bomb”. – nominativ

  Tako so učili nas.
  Danes pa je lahko novinar vsak polpismen Slovenec.

  • Janez

   No !
   Seveda – prav bi bilo: bombo ” mati vseh bomb”.
   Ali pa: odvrgli “mater vseh bomb”
   Gornji komentator je preveč strog. Le malo več lektoriranja ,
   – s strani spočitega človeka s smislom in znanjem knjižne slovenščine. JANEZ KOMENDA

  • novaknovak

   na tvoji hanzi tv se tega ni bat. tam prevladujejo šnel kurs Neslovenci, pa tist/e/o ki so mal zmedeni glede spola, pa ga še niso uspel definirat…

 • cosmosjasnovidec

  Tako se dela ne pa samo gobca kot vsi ostali.
  In kje je sedaj KGB komunajzer “putin” kateri je pred nekaj dnevi grozil ZDA,če še enkrat bombardira Sirijo?
  Posral se je poscanec komunajzerski kaj pa drugega.Kot vsak komunajzer in levak samo gobca.
  Kot sem že napisal takrat ga ne trpi nobeden Rus pa tudi vojska ni butasta,da bo šla v smrt kamor jo bo pošiljal tale komunajzerski diktatorski pajacek.
  Putinoviču se bliža čas propada,ker z diktatorskim prisilnim režimov nad svojimi državljani ne bo mogel več dolgo držati nadzora saj jih čedalje več protestira na ulicah čeprav jih zapirajo.
  Vprašanje časa pa je samo kdaj bodo nehali protestirati na ulicah z golimi rokami in bodo posegli po orožju.

 • Janez

  F. Tunnek !
  Zamenjati boš moral – ploščo !
  V današnjem PROKUČANOVSKEM TABLOIDU – S V E T 24 – PIŠE: na prvi, naslovni strani

  “MELANIJI TRUMP NIHČE NE SŽE DO KOLEN”

  Hm?
  Kaj pa zdaj ? Se naši ex KP, ZK odvračajo od Putina ?
  A?
  Bi si radi pridobili simpatije .
  pokončnega , pravega familiarnega moškega TRUMPA ? Prva lastovka ? L.r. JANEZ KOMENDA

 • Novakec1

  Kdaj bi pa na €U vrgel A-bimbo da bo uničil €pejsko celico islamske države

 • Janez

  Pustimo !
  F. Tunnku – parkrat – zajeti z vdihi – dovolj kisika !
  Znerviran ?
  In v še eni zoprni zagati – je trenutno ?!
  Trenutno – izvaja pravi – t.i. SALTO MORTALE.
  NAŠI
  EX KP, ZK LJUDJE,
  R.SLO MALO-ETIČNI POKOMUNISTI !
  – SE TE DNI – OČITNO – ODVRAČAJO – GROZA – OD PUTINA ?!
  Zdi se tako ?
  Včeraj
  SO NAMREČ V PROKUČANSKEM TABLOIDU – SVET 24 – OBJAVILI NA NASLLOVNICI TOLE:

  ” MELANIJI TRUMP – NIHČE – NE SEŽE – DO KOLEN”
  Govora
  je sicer o zelo lepem oblačenju, te naše, lepe Slovenke – žene D. TRUMPA.

  Ampak : zdi se, da se naši ex KP, ZK ljudje začenjajo “sliniti”, prilizovati -D. TRUMPU.

  Prej tako osovraženemu, “groznemu” itd. D. TRUMPU. Kaj se vam zdi. L.r. JANEZ KOMENDA
  P.S.
  So Melanijine lepe obleke, in njigh hvala – prva lastovka.? Bomo videeli.

 • Kaj pa tista bomba Del Zeoru, ki je sprožila kemične strupe, ki so jih imeli islamisit skladiščene. Umrlo je več sto ljudi, pa nobenih poročil ni o tem. Bombo so vrgli Američani.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!