ZDA v raketni obrambni sistem THAAD vlagajo še dodatnih 200 milijonov dolarjev

Poskusna izstrelitev rakete med preizkusom sistema THAAD (vir: WIkipedia)

ZDA so na predvečer srečanja med ameriškim predsednikom in severnokorejskim diktatorjem naznanile, da nameravajo v raketni ščit THAAD vložiti še dodatnih 200 milijonov dolarjev.

Pentagon je naznanil, da namerava vojska v Lockheed Martinov obrambni raketni sistem, tako imenovani THAAD, vložiti še dodatnih 200 milijonov dolarjev.

THAAD je po poročanju britanskega portala Express eden od ključnih delov ameriškega vojaškega arzenala. Ameriški predsednik Donald Trump je v letu 2017 dal dovoljenje za postavitev dveh delov sistema v Južni Koreji kot odziv na raketne poskuse Severne Koreje.

Priprave na zgodovinsko srečanje Trumpa in Kima Jonga Una
Novica o dodatnih sredstvih za protiraketni obrambni sistem je prišla v javnost potem, ko je Trump razkril, da se je zdaj že nekdanji direktor Cie Mike Pompeo sestal s severnokorejskim diktatorjem zato, da bi se lahko dogovoril za srečanje obeh voditeljev. Trump je povedal, da je srečanje med Pompeom in Kim Jong-unom minilo brez zapletov.

Ameriški državni sekretar Mike Pompeo in severnokorejski diktator Kim Jong-un (Vir: Twitter)

“Srečanje je minilo brez zapletov in v duhu dobrih odnosov. Podrobnosti srečanja so še vedno v delu. Denuklearizacija bo velika stvar za svet, a prav tako tudi za Severno Korejo!” je oznanil Trump.

Ivan Šokić

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!