Že spet: Spolni napadi migrantov na dekleta na švedskem glasbenem festivalu

Foto: Istock

Policija na Švedskem preiskuje pet primerov posilstev in 40 primerov spolnega nadlegovanja na dveh glasbenih festivalih. 

Tuji mladi moški so obtoženi napadov na glasbenem festivalu, dva od sedmih pa so že aretirali in jima odvzeli prostost. Policija je prejela prijave petih primerov posilstev in 12 primerov nadlegovanja v mestu Bravalla, kjer se je odvijal največji glasbeni festival na Švedskem, 35 primerov spolnega nadlegovanja pa so prijavili v kraju Putte in Parken v kraju Karlstad, kjer je bila najmlajša žrtev stara komaj 12 let.

Po poročanju policije dva osumljenca prihajata iz bližnjega migrantskega centra za mlade migrante. V povezavi z enim posilstvom policija še vedno išče moškega, ki govori polomljeno švedščino, piše britanski Telegraph.

“Skurite se v peklu”
Zadnja poročanja o spolnih napadih migrantov so na Švedskem sprožila jezne odzive aktivistov, politikov in glasbenih izvajalcev festivala. Pop pevka Zara Larsson je po koncertu dejala, da si napadalci zaslužijo, da se skurijo v peklu. “Bodite prekleti tisti, ki brezsramno posilite dekle v javnosti,” je zapisala na Twitterju, hkrati pa dodala, da je lahko sram tiste fante, ki dopuščajo, da se dekleta ne počutijo varno.

Country pevka Pernilla Andersson, ki je nastopala na festivalu Putte in Parken, pa je oblasti pozvala, naj se zavzeto borijo proti odgovornim. “Za glasbenika je nepredstavljivo, da med njegovim nastopom posilijo dekle,” je sporočila za javnost.

“Bili so migranti. To je resnica”
15-letno dekle, ki je bilo na koncertu in ni želelo biti imenovano, je dejalo, da so migranti spolno nadlegovali pet od njenih šestih prijateljic. “Moški je prišel za mano in se pričel drgniti ob mene,” je dejala in dodala, da je enako počel z eno od njenih prijateljic. Po njenem je šlo za 18–19-letne fante, ki niso bili iz Švedske. “Verjetno so bili migranti. Nočem reči tega, vendar je to resnica,” je dodala.

Januarja so bili švedska policija in mediji obtoženi, da so prikrili večje število spolnih napadov na poletnem festivalu v Stockholmu, pri katerih so bili udeleženi migranti. Incident je prišel v javnost šele po novoletnih napadih v Kölnu.

M. P.

 • FreikorpsSLO

  Mladi Afričan Mubotu je iz Afrike kot imigrant prišel na Švedsko. Po nekaj dnevih novega okolja je postajal vse bolj nemiren, brez volje, začela ga je boleti glava, počutil se je depresivno, Odšel je k zdravniku. Ta mu je ponudil vsa sodobna zdravila. Brez učinka, po nekaj dnevih se je Mubotu vrnil. Potem se je zdravnik nečesa spomnil. Afričanu je svetoval naslednje. Ko boš prišel domov, vzemi vedro, se v njega polulaj in pokakaj, vrzi noter mrtvo žival, ter gnilo zelenjavo. Vsak dan potisni glavo v vedro in po eno uro dihaj hlape. Terapijo izvajaj cel teden.

  Po enem tednu terapije mladi Mubotu ves vesel, poln energije priteče k zdravniku. “Doktor, Dokor! Vaša terapija je čudežna, počutim se kot prerojen!. Povejte mi prosim, v čem je bila težava?”. Zdravnik pogleda Mubotuja, se nasmehne in reče:” Nič hudega, imeli ste domotožje.”

  A je še kdo presenečen nad temi novicami o posilstvih?
  Mimogrede:
  Švedska feministka in levičarska političarka Barbo Sorman je na twiterju zapisala, da je posilstvo Šveda neprimerno hujše od posilstva imigranta. Da je on ubogi, ker je v novem okolju.

  http://scoooops.com/images/dba9b-84484-swedish-left-party-politician-barbro-sorman-banner.jpg

  Posiljena nemška političarka, Selin Goren, je januarja zamolčala raso posiljevalcev, ker se je bala rasističnega odziva Nemcev. prav tako pripadnica levice

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3675154/Left-wing-German-politician-raped-migrants-admits-LIED-police-attackers-nationality-did-not-want-encourage-racism.html#ixzz4DXmepKrv

 • Vrhovni sodnik

  Pirhe in bingelna odrezat pa bo mir.

  • xtc

   Narobe nagnat domov vse od prvega do zadnjega:

   • Slovenija moja dežela

    pa take klinčeve brezjajčne,pomehkužene vlade dol zmetat

   • McBobo

    Bom oba povezal; pirhe in bingelne najprej odrezat, potem pa domov nagnat. To bi bila za njih največja sramota, ker so postali dečve, pa naj si jih doma privoščijo.

   • Franjo

    obrezat pa nagnat

  • cosmosjasnovidec

   Vzame preveč časa.Sprožiš mu v mednožje sačmarico in je v trenutku operacija opravljena.

 • FreikorpsSLO

  (((Njihov))) načrt je, da vsa Evropa postane Švedska.

  Vzemite si 10 minut pa si v celoti oglejte ta posnetek:

  https://www.youtube.com/watch?v=pQqrriw87dE

 • garfi

  očitno izgledajo presenečeni

 • Caetano

  Islamska tradicija. Ženske so si same krive, ker niso zakrite pravijo. Mimogrede v haremih so imeli kalifi, sultani ipd. v glavnem krščanske spolne sužnje. Ko so npr. zasedli Španijo je kalif ukazal naj 3000 blondink pošljejo v hareme.

 • Olga

  Nagnat jih tja, od koder so prišli! Z njimi naj gredo tisti, ki želijo z njimi sobivati!

  • Franjo

   bravo

 • pokvarjeniSvet

  liberalci, komunisti, feministke in LGBT podpirajo to pfuiii

 • sunday

  dejstvo je, da se dogaja genocid nad evropejci, nad belci in to je šele začetek. Če bomo kar upognjeno molčali nas bodo lahko tudi na ulicah pobijali – tako za zabavo – vse to nam vsiljuje naša in eu politična elita, zato tudi policija gleda v stran in prikriva!!!

 • totex39

  Sramota za Evropo, da podpira te spolne izprijence namesto, da bi jih takoj izgnala tja od koder so prišli.

 • sunday

  glede na to, da imajo vsi ti zverinski in primitivni posiljevalci iz 6 stoletja obrezano glavo med nogami, bi bilo vzgojno vsakemu, ki naredi svinjarijo obrezati tudi tisto glavo na vratu, ker drugega enostavno ne razumejo!!!

  • Franjo

   čist pr rit

 • sunday

  popolnoma razumem avstrijce, da želijo referendum, tako kot britanci – to je tudi edina rešitev!!!

 • Borut Vrscaj

  Jeseni nas čaka presenečenje.
  Glejmo, da ne bomo pustili več niti enega migranta, da bi prečkal ali ostal v Sloveniji.
  STOP nasilnemu preseljevanju ljudi !

 • cosmosjasnovidec

  Pa p……. jim m……… kaj so res vsepovsod domačini tako posrani,da jih enostavno ne upajo pobiti prekleto muslimansko drhal?

 • sevenx

  Objavijo mogoče 1 procent vseh napadov. Medijska blokada je prisotna v vseh državah.

 • Iza Demos

  Vsakega, ki mu dokažejo krivdo (posilstvo, pedofilija, pretep mladoletnika do smrti) takoj na sodišče in smrtna kazen. To bi bilo pravo sporočilo vsem drugim in zadoščenje žrtvam napada.

 • tramal

  Pošljimo jim slovenske komunistke ki tako rade dajo takim izmečkom in jih zagovarjajo.

 • samsara

  Naj jim Švedi po hitrem postopku pokloniji švedsko državljanstvo, da bodo potem v podobnih primerih lahko povzročitelje nasilja lahko opisovali z ‘švedskimi državljani’. Tako ne bo več težav z musliji/migranti in vse bo lepo in prav, Švedi pa mirni.
  ;-)

 • sodnikisozločinci

  Diversity – različnost je orožje za množično uničevanje. To sranje vidimo na plakatih po celem belem svetu. To je vse kar različnost pomeni, orožje, nič nima opraviti z ljubeznijo ali humanostjo. To je orožje za uničenje narodov. Belih evropskih narodov.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!