Žena terorista, ki je umoril 49 ljudi, agentom FBI povedala, da je vedela za njegove priprave na džihadistični napad

Foto: YouTube

Vdova napadalca na nočni klub Pulse, Omarja Mateena, je agentom FBI-ja po navedbah iz sodnih spisov povedala, da je vedela, da se njen mož pripravlja na džihadistični napad. Iz tega razloga je obtožena, da je možu pomagala izvesti džihadistični napad, v katerem je umrlo 49 ljudi, ogromno pa je bilo poškodovanih. 

Med smrtonosnim napadom je Mateen sam poklical policijo in povedal, da napad izvršuje v imenu teroristične skupine Islamska država, po napadu pa je njegova žena Noor Salman povedala, da je ugotovila, da se mož pripravlja na napad, potem ko je v finančnih izpiskih videla, da je pričel trošiti ogromne količine denarja.

Foto: YouTube

Odvetniki Salmanove trdijo, da ni dovolj duševno zmožna, da bi lahko pomagala pri izvedbi napada, 12. junija lani, na nočni klub v Orlandu, prav tako pri tem zanikajo vse njene navedbe, ki jih je podala FBI agentom med dolgotrajnim zaslišanjem. “Ni dovolj, da navajajo le, da je nekaj vedela glede moževih namer, potrebno je dokazati, da mu je res pomagala.”

Tožilstvo si prizadeva za predvajanje posnetka smrtonosnega napada
Tožilstvo si prizadeva za to, da ne bi pričal pajdaš Mateena, Nemo, z namenom, da bi obramba dokazala, da mu je ta s svojimi zgodbami že večkrat dajal alibi. Na ta način bi lahko dokazali, da je Mateen ženi več let uspešno lagal. Ni pa Nemo edini, čigar zaslišanja si tožilstvo ne želi, ampak tudi zdravnika Johna Chamberlaina, ki je izvedel mentalno oceno Salmanove, medtem ko je bila zaprta v Kaliforniji. Poleg tega pa si prizadeva, da bi bil posnetek morilskega pohoda predvajan na sodišču, s čimer želijo pokazati naravo napada, ki ga je Mateen zagrešil v imenu Islamske države.
N. Ž.
 • soc

  Tri od štirih “vodilnih novic” (= naslovnice) v trenutku, ko pišem, so namenjene islamskim opicam in njihovemu divajnju po Evropi. Kot da bi že imeli tretjo svetovno vojno.

  V tem dam prav ne ravno ljubi mi Reporterjevi Sunčički. Islam nas vse hudičevo ogroža, a ne trikrat bolj kot vse ostalo, z našimi rdečkarji na čelu. Verjetno se je danes v globalni in lokalni ekonomiji in politiki zgodilo kaj, kar je tudi zelo vredno pozornosti? Morda je kaj novega na področju implementacije “teorije spola” po svetu? Kak nov epohalen znanstven dosežek? Pa – poleg odličnega članka o navezi Mateja Narata in nekdanjega predsednika ZSMJ in OKS Janeza Kocijančiča (četrta vodilna novica) je verjetno še marsikaj gnilega na temah Irangate, bančna luknja?

  • Morala

   Veliko je novih tem in novic…o teh islamistih in migrantih, iz BV in Afrike, ti je že kar slabo, itak vemo, kakšni so…

   So kaj pisali o tem ali sem jaz spregledala? “Naši raziskovalci so namreč odkrili nov gen za prezgodnje staranje, izsledke raziskave so objavili v ugledni tuji strokovni reviji American Journal of Human Genetics. … Da so našli gen, se je potrdilo, ko so primerjali še podatke bolnikov iz Španije in Italije in so se spremembe ujemale, je dejal Maver.”

 • WatsonForus

  še njo zapret – za 49 let – za vsakega po 1 leto.

 • Olga_10

  Vsi postanejo “nezmožni”, ko pridejo pred roko pravice in se skrijejo, tudi v UKC, če ne gre drugače….

 • cosmosjasnovidec

  Če je res tako povedala FBI-ju potem mora biti popolnoma prismuknjen levak.
  Sicer pa sodišče poteka očitno na enak način kot pri nas za onega Noviča.
  Kar tako na slepo brez trdnih dokazov.
  Ne razumem kdo bi lahko bil tako fuknjen,da bi nekemu FBI izjavil kaj takega brez veze in si prislužil nekaj let zapora.

 • Valter BraniSlav

  TO muslimansko kurbetino sprazit na elektricnem stolu. Josip Broz bi temu islamskem gnoju dal vetra.

  • KAPIBARA

   A na RankoviĆa si pa pozabil ?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!