Zmaga ameriškega zvezdnika: Sodni postopek proti Cosbyju zaradi spolnega nadlegovanja razveljavljen

Bill Cosby (foto: epa)

Doslej edini kazenski proces proti ameriškemu zvezdniku Billu Cosbyju zaradi spolnega nadlegovanja se je končal brez razsodbe. Porota se po večdnevnemu posvetovanju namreč ni poenotila glede krivde, zato je sodnik sodni proces razveljavil.

Po poročanju tujih medijev je porota v primeru Cosby zasedala več kot 50 ur, vendar si ni bila enotna glede krivde ameriškega zvezdnika. Odločitev sodnika bi lahko pomenila neke vrsto zmage za 79-letnega Cosbyja, ki bi v primeru obsodbe moral preostanek življenja preživeti za zapahi.

So zvezdniki privilegirani pred roko pravice?
Seveda pa obstaja tudi možnost, da bi se sodni proces, ki je potekal v predmestju Philadelphie Norristown v ameriški zvezni državi Pensilvaniji, začel znova.

Pred sodiščem so se zbirali tako njegovi podporniki kot nasprotniki. (foto: epa)

Cosby je bil v treh točkah obtožen nedostojnega napada z oteževalnimi okoliščinami. Za vsako točko je bilo zagroženih do deset let zapora. Sodnik bi v primeru, če bi ameriškega komika spoznali za krivega, Cosbyja obsodil na največ 30 let zapora.

T. F., STA

 • tramal

  Pedofil.Pedofile je potrebno javno obesiti ,pedram in lezbačam pa izrezat genitalije ker ne vedo zakaj jih imajo.

 • tasilo

  Ampak res ste čefurji! V Sloveniji uporabljamo slovensko skladnjo in slovenska pravila za tvorbo stavkov!

  (X) Sodnik bi v primeru, da bi ameriškega komika spoznali za krivega, Cosbyja obsodil na največ 30 let zapora.
  (>) Če bi Cosbyja spoznali za krivega, bi ga sodnik obsodil na največ 30 let zapora.

  Vidite, tako preprosto je napisati lepo in smiselno. Ampak ne — vi STANJUG-ovi čefurji morate spet posiljevati slovenščino in Slovence s to vašo ogabno in celo nesmiselno besedno zvezo “sodnik bi v primeru, da bi …”. Graaavž!

  Hanibal Lector

  • princeska

   Tako je napisano, ko pisec ne zna ne angleško in ne slovensko.
   Temu rečem čefurdranščina.

 • xtc

  Definitivno posiljevalce intisdte;ki spolno zlorabljajo;druge preziram:Vendar pa je zanimivo;da se to nekateri;dostikrat spomnejo tega šele;takrat;ko je obtoženi slaven ali pa bogat preje pa ne:
  V takih primerih sem vedno v dvomih ali gre res za povzročeno krivico ali pa se želi nekdo okoristiti s slavo in nesrečo drugega:

 • cosmosjasnovidec

  Očitno moraš biti slaven pa lahko posiljuješ vse po vrsti.
  Jajca in spolovilo bi ogabnežu morali odsekati.Taka sodba je samo spodbuda drugim posiljevalcem.

 • Mihilus

  Manj politično korektni novičarji so zapisali tudi kje je nastal razkol med poroto. Ne-enotnost porote namreč izhaja iz rasnih razlogov. Porotniki Afriškega porekla le izjemoma obsodijo enega svojih, če zločin ni bil narejen nad enem od njihovih. Iz podobnih razlogov je bil oproščen tudi OJ. Tudi sicer so v preteklosti nekatere organizacije za “pravice” črncev že pozivale črne porotnike naj ne obsojajo svojih. Le kam to pelje?

  • Fogglof Tunnek

   Pol bi lahko rekli…fakeni nigri…

 • lauraas

  100% prav mihilusu!!!

 • tromaž

  Pred dnevi smo brali, da Bill Cosby je bil obtožen obsojen nasilstva in nad žensko leta oz. osumljen

 • tromaž

  Pred dnevi smo brali, da Bill Cosby je bil obtožen in obsojen nasilstva nad žensko leta pred 14. leti, za kar mu preti celo 30 let zapora. V Sloveniji imamo primer celo prvega meščana, ki po njegovi sexsualni prisili nad žensko že takoj v začetku sodišče časovno nategovalo in zastaralo s strani sodnice ženske kar je vrhunec ciniztma. Mislim, da ostajajo upravičeni sumi grozinega vedenja župana,ali nekega plačanca.nad sodnico in posiljeno žensko, za kar je obveznost pristojnih, da že po uradni praksi spet preiskujejo.

  Sprašujem se, kje ste tiste ponosne ženske, polna usta levega obliža (zaradi zakusk?) vas je ob 8. Marcu praznega besedičenja, a v konkretnem primeru nadutosti pokvaranega človeka nimate kančka ponosa, in izražate boječnost, stran gledanja, in namesto reakcije postane posilsvo božji dar. Da Vas opozorim 8. marec se obeležuje od leta 1911 ko je v tekstilni tovarni v kapitalističnem NewYorku zaradi požara zgubilo življanje134 žensk, a se sedaj v kapitalističnih ZDA obsodi tudi kapitaliste v “socjalistični” Ljubljani leta 2017 se “socjalističnega” nasilnega župana oprošča ponižanja in nasilja nad ženskami. Pomorili so slovensko inteligenco in uvažajo južne kmetavzarje in posiljevalce. Dokazano, da so za komunizem zafurali Trst in Gorico, ker so morili tudi tržaško in goriško inteligenco, zapravljajo dele slovenskega ozemlja in morja, Sedaj sledi še ostala Slovenija, že betonirajo slovensko inteligenco Ženske, Slovenija vas potrebuje pokončne, ne bojite se odgovornosti, verujte v Slovenijo brez pridevnikov.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!