Znova se je zgodilo – islamski terorist v Franciji ob zajetju trgovine kričal “Alah akbar” in ubil dva človeka

Fotografija je simbolična (foto: epa)

Oborožen moški je zajel več talcev v trgovini v mestu Trebes na jugozahodu Francije. Odjeknili so tudi streli, ubiti sta bili dve osebi, oblasti se bojijo, da bo žrtev še več. Napadalec se je izrekel za privrženca teroristične skupine Islamska država, je sporočilo francosko tožilstvo. Stranke in zaposleni v trgovini naj bi napadalcu pobegnili, policisti pa so ga naposled ustrelili.

Zaenkrat ni znanih prav veliko podrobnosti o incidentu. Napadalec je v supermarket v kraju Trebes vdrl okoli 11.15, oborožen z noži, puško in granatami. Pri tem je po navedbah prič vzklikal “Alah akbar”. Vir, ki je blizu preiskavi, je za AFP povedal, da naj bi bil moški po poreklu iz Maroka. Po informacijah lokalnega tožilstva, ki primer preiskuje kot teroristično dejanje, se je moški izrekel za privrženca džihadistične skupine IS, med drugim pa naj bi zahteval tudi izpustitev Salaha Abdeslama, odgovornega islamista pri pokolu v Parizu novembra 2015.

Foto: Twitter

Pred zajetjem trgovine je ustrelil policista v drugem kraju
Napadalec naj bi petnajst minut pred napadom v Trebesu v bližnjem mestu Carcassonne ustrelil policista, ki je bil na teku skupaj s kolegi. Kot je sporočil francoski premier Edouard Philippe, je policistovo stanje stabilno. Sprva ni bilo jasno, ali je šlo za povezana incidenta, policija pa je nato potrdila, da je avtomobil, ki so ga opazili ob napadu na policista, zdaj parkiran pred supermarketom v Trebesu, slikovitem srednjeveškem mestecu na jugozahodu Francije z okoli 5000 prebivalci.

Francija ima resen problem z islamskim ekstremizmom
Francoski premier Eduard Philippe je zadevo označil za resno. Če se bo potrdila povezava z IS, bo to prvi napad te skupine po prihodu Emmanuela Macrona na položaj francoskega predsednika maja lani.

V Franciji so sicer oktobra lani odpravili izredne razmere, a v državi še vedno vlada visoka napetost zaradi niza terorističnih napadov, ki se je začel leta 2015 z napadom na uredništvo satiričnega tednika Charlie Hebdo v Parizu. V tem napadu je bilo ubitih 12 ljudi.

C. Š.

 • samsara

  ‘Nadgradnja’ veselega pričakovanja velikonočnih praznikov, dokler so le ti še dovoljeni.
  Evropa po zaslugi tujerodnih, do domorodnih Evropejcev sovražno nastrojenih divjakov, iz dneva v dan postaja bogatejša in plemenitejša. Tudi izdatnega priliva uvožene inteligence na vseh področjih družbenega življenja in razvoje ni mogoče zanikati, kaj šele spregledati.

 • samsara

  Kakšen Švedski strokovnjak za vedenjske motnje bi to utegnil pripisati težavam v šoli, saj imajo s tem lastne izkušnje.
  Tovariš Pribac bi to povezal z neurejenim spolnim življenjem (posledično s hlepenjem po alahovih devicah).
  Spet kdo tretji, izveden na področju kriminalitete bo prišel do zaklučka, da gre za primer t.i. volka samotarja, ki se je samostojno radiakaliziral. Osamljen prmer torej. Brez panike, vse je v najlepšem redu.
  Kakšna tovarišica levičarka ali tovariš levičar, bi blejal (prosto po tovarišu Türku) na temo, dajmo mu drugo priložnost. Zaslužo si jo, veliko je pretrpel.
  Iz Vatikana bodo poslali kupone za brezplačno umivanje nog, vključno z letalsko karto v poslovnem razredu, ter pisno odvezo vseh grehov. Kakna donacija za odpustek pa je vedno bila samoumevna za RKC.
  Papež bo spet pridigal…, ah kdo pa še resno jemlje ta globalistični našemljeni papežev nadomestek, upam, da zadnji svoje linije.

 • sanguis sacrum

  glede na zelo miroljubno islamsko vero in levičarsko komunistične dobrodošlice multi kulti ekonomskih migrantov s strani fajonkov, tovarišev pribacčevih poceni stanovanj in odpovedovanju kursađijevih poslanskih plač, bi ta novica morala biti objavljena pod rubriko “kultura”..

 • boogin1

  Zakaj bi bili nestrpni do gospoda, ki se je izrekel za privrženca teroristične skupine Islamske države. Potrebno je razumeti, da je gospod celo življenje živel s kamelami in nategoval ovce in ko je prišel v obljubljeno deželo EU, gospodu nihče ni razložil, da se tega tukaj ne počne. Gospoda je potrebno sprejeti takšnega kot je ima pač svoje-drugačne navade. Saj kot se spomnimo pisanja iz Mladine, oni se bodo čudili nam mi pa na njihove običaje in navade.

 • garfi

  OPOZORILO ZA VOLITVE MAJA
  “levica” pod krinko humanitarnosti spravila 500.000 nevarnih islamistov IN TERORISTOV v njihovo €U
  SMRTNO NEVARNI šarec-smc-sd-desus-zl-l-sloga- itd
  DOL Z NJIMI !!!
  VSI NA VOLITVE !!!

 • Darth Vader

  spet bo mogla evropska patriotska domoljubna desnica spucat evropski kontinent…..levičarji nasmetijo, desničarji čistimo……

  • Aron

   Začnite najprej pri svojih- Sarkozy je bile veren desničar, ko so skupaj z desničarjem Bushom in Blairom začeli sranje po BV. Posledice so pa take.

 • sanguis sacrum

  še malo…pa bo tudi pri nas tako…

  http://right-mind.us/politically-correct-police-officer/

  • Goran Hvala

   Bi reku da vam je zal da ni…glede na to da se stalno trudite s tem kak bo to kmalu tu…pa dejte si ze dopovedat da vas noben ne povoha…se teroristi ne…najprej vas jezi ker prihajajo v drzavo, ko ste videli da bi vsi radi naprej pa spet cist zaprepadeni vsi ces kako jim v slo ni prav..le kaj pove to o drzavi da se tisti lenuhi kozjejebci kakor jih poimenujete ne zelijo nic v slo…sam naprej cim prej…:-):-)..res super drzava s se bolj super prebivalstvom..:-)

   • Sadako

    Skrbi jih za varnos Marjance… Novice poročajo
    Ruska manekenka Jekaterina Stecjuk (22) si je zlomila hrbtenico, ko je gola skočila s šestega nadstropja razkošnega hotela v Dubaju, ker je menda skušala zbežati pred nasilnim moškim. Pri padcu si je poškodovala hrbtenico in je že prestala dve operaciji, zdaj pa se je znašla v priporu (njeno zdravstveno stanje je baje dovolj dobro), ker jo je domnevni napadalec, 39-letni pakistanski poslovnež, ki jo je po njenih besedah povabil, da bi se pogovorila o morebitnem poslu s kozmetiko, prav tako tožil za napad.
    Je skočila sama ali jo je porinil?
    »Pograbil je velik nož s klubske mizice in jo držal za vrat. Porinil jo je ob steno in začel mahati z nožem ob njeni glavi ter ji grozil,« je dejala Jekaterinina mati Inga. Uspelo ji je zgrabiti nož, a »je skočil na njo in jo vlekel za lase, nato pa potisnil k tlom,« je še dodala mati, ki najbrž pripoveduje, kar je slišala od hčerke. Manekenki je baje uspelo obdržati nož v rokah in raniti napadalca, nato pa je skočila z balkona. Pakistanec je nato pobegnil na letališče, kjer pa so ga prijeli. Dubajski policiji je zatrdil, da je manekenka napadla njega in da jo je v samoobrambi po nesreči porinil skozi okno.
    Pričakuje najhujše
    Ruski vicekonzul je povedal, da Jekaterina pričakuje najhujše in da je v slabem čustvenem stanju, ni pa hotel razkriti, kaj je delala v Dubaju. Nekateri ruski mediji so poročali, da je tja prišla na enomesečno delo kot ‘spremljevalka’, za kar je prejela približno 6000 evrov.

    Manekenka bo morala ostati v Dubaju ves čas preiskave, grozi pa ji tudi obtožba, ker je bila sama z moškim.

    • Goran Hvala

     A pol je biu celo pakistanc…no najprej je pisalo na novi ameriski poslovnez…

   • sanguis sacrum

    če se ne motim jih nekateri slo politiki vztrajno vabijo v slo…ne vem, komu na čast…tisti, ki si toliko želijo multi kulti naj se odselijo…..nas pa naj pustijo na miru…

    • Goran Hvala

     Ok..razumem..sam neki me zanima..pa brez zamere…
     Kdor zeli multikulti naj se odseli, kdor ne casti amerike je takoj rusofil in naj se odseli v rusijo, levaki nej sploh gredo v venezuelo al pa s.korejo..vsi naj nekam gredo…zdej vi janseviki ki ostale podite pa stalno jamrate da zivite v komunizmu(ne vem zakaj podite levake v venezuelo ce je tukaj komunizem), pa tolk je hudo pa slabo sam v amerik(ponavadi) je vse top..ker po novem so tud vsi po evropi komunisti(ce ne zaradi drugega zato ker imajo zgodovinske knjige napisano drugacno resnico od vase)….
     Tako da res ne zastopim…a ne bi blo dost lazje in hitreje ce bi sli vi??..manj vas je, povsod vas ljubijo ker ste delavni in niste komunisti..amerika rabi prav taksne…sploh sedaj s trumpom na celu…
     Sam to me zanima…pa ne me zdej napadat kaj sem ker nisem ne levi ne desni…ne hodim na volitve ker zame so vsi isti…

 • rubec

  Muslimanska banda je srednjeveški Aleppo in utrdbo Krak des Chevaliers že razdejala. Zdaj se jim je zaluštala še utrdba Carcassonne. Moje sporočilo: Če se približate moji kapelici marije device ki v roki drži meč Riharda Levjesrčnega in fotokopijo loto listka s katero sem počil 6+1 nikar ne hodite ker bo to zadnje kar ste videli.

  • samsara

   Ne vem, če ti bodo verjeli, ker oni namreč verjamejo, da vedo, kako zadenejo 72 devic z alahovim certifikatom o njih devištvu. Poleg ostalih pripadajočih bonitet seveda.

   • dob

    Če pa častno umre islamistka, jo tam počaka 72 čebrov in prav toliko deterđentov na izbiro za pucanje tal.

    • samsara

     Red je red!

 • Caetano

  Le kako bi si lahko kdorkoli pameten mislil, da je jihada v Franciji. kar konec?!

 • samsara

  Pa saj je že Sarkozy razsvetlil Francoze, da se bo treba kar privaditi na življenje s terorizmom.
  Čemu torej ves ta pomp?
  Tudi kučan mu je pritegnil malo za tem.

 • FRANC3

  Kar je Evropa v preteklosti sejala, danes žanje.
  Toda, ni še prepozno, samo zbudit se moramo.

  • Sadako

   Turški vpadi so bili posejani s strani tistih, ki so poklali vernike v cerkvi sv. Sofije.

   • FRANC3

    Ne zavajaj!
    Islam je že po naravi agresivna religija, ki je svoj vpliv širila z ognjem in mečem. Kar se jim je uprlo, so pobili in požgali.
    Mohamed je začel preko 50 spopadov (vojn) in je tudi umrl v boju.

 • samsara

  Na Breitbartu poročajo, da agresor, domnevno maroškega porekla, odgovoren že za vsaj dve smrtni žrtvi malo pred tem v Carcassonnu, zahteva izpustitev zapornika Salaha Abdelslama.
  Saj veste, onega Belgijca, ki je vedno vse lepo pozdravil, ni pil, ni kadil, bil spoštljiv… Pol pa mu obesijo za vrat organizacijo terorističnega napada s 130 mrtvimi, ga celo zaprejo, mu sodijo… Le kako morejo? Kakšna nestrpnost! Verska in rasna! Politično nekorektno! Papež kje si? Javi se za mediatorja.

 • Aron

  Francija si je sama zapečatila svojo usodo, ko je brezbrižno podpirala vse agresorske vojne v arabskih državah, od Libije, Iraka, pa do Sirije. Da njihovega ropanja Afrike v preteklih stoletjih ne omenjam.

  • rubec

   Jacques-Yves Cousteau je pred obalo Libije ukradel človeško ribico in jo pripeljal v Postojno. Naj se zdaj postojnčani upravičeno tresejo?

   • Aron

    Ne bodi sarkastičen. Ljudje umirajo.

    • rubec

     Umrla sta dva človeka, če smo natančni. Za ljudi manjka najmanj še eden, marokanski čifur pa to ni. Vsaj zame ne.

    • stajerc5

     Ves za kaksnega, da ne bo umrl?

 • rubec

  Marokanec zahteva izpustitev Salah Abdeslama. Kdaj bo zapadnjaku kapnilo da se sodrge ne zapira.

  • samsara

   Rajtam, da takrat, ko ga bo sodrga zaprla, bodisi v zapor kot ga oni poznajo, bodisi v delovno taborišče. Nemara pa šele takrat, ko bo naivni in zaslepljeni zahodnjak začutil zakrivljeno hladno jeklo na vratu.

  • stajerc5

   Americani pravijo, bolj eden vec kot manj! Pa se prav imajo, ker nihce ne pride kar tako, nedolzen v konflikt z policijo!

 • janez.pokoncni

  Zadnja novica : prasca so pravkar ustrelili. Upam, da se mu, dokler mu ne steče 6 litrov krvi, ne bodo približali.

  …………… dodajam
  Počili so ga tako, kot je treba – do konca!

  • rubec

   Jaz pa dodajam še en plus.

 • mona lisa

  Ti uvoženi teroristi bodo v Evropi delali vedno večjo sranje.

 • Anton

  To se pri nas ne bo naredilo ker imamo komunizem v državi. Tesen zaveznik terorizma in islamizma je slovenski komunizem.

  • Zgornji

   ;-)

 • Zgornji

  HEH, IN BEDAKI NEUMNI SI ŠE VEDNO ZATISKAJO OČI, … IN ZGLEDA DA SI JIH BODO DO KONCA, DOKLER MOHAMEDANCI NE POBIJEJO ŠE NJIH . Žal.

 • Sadako

  No poglej si to. Je to kar si želimo za svoje hčerke? Ruska manekenka Jekaterina Stecjuk (22) si je zlomila hrbtenico, ko je gola skočila s šestega nadstropja razkošnega hotela v Dubaju, ker je menda skušala zbežati pred nasilnim moškim. Pri padcu si je poškodovala hrbtenico in je že prestala dve operaciji, zdaj pa se je znašla v priporu (njeno zdravstveno stanje je baje dovolj dobro), ker jo je domnevni napadalec, 39-letni pakistanski poslovnež, ki jo je po njenih besedah povabil, da bi se pogovorila o morebitnem poslu s kozmetiko, prav tako tožil za napad.
  Je skočila sama ali jo je porinil?
  »Pograbil je velik nož s klubske mizice in jo držal za vrat. Porinil jo je ob steno in začel mahati z nožem ob njeni glavi ter ji grozil,« je dejala Jekaterinina mati Inga. Uspelo ji je zgrabiti nož, a »je skočil na njo in jo vlekel za lase, nato pa potisnil k tlom,« je še dodala mati, ki najbrž pripoveduje, kar je slišala od hčerke. Manekenki je baje uspelo obdržati nož v rokah in raniti napadalca, nato pa je skočila z balkona. Pakistanec je nato pobegnil na letališče, kjer pa so ga prijeli. Dubajski policiji je zatrdil, da je manekenka napadla njega in da jo je v samoobrambi po nesreči porinil skozi okno.
  Pričakuje najhujše
  Ruski vicekonzul je povedal, da Jekaterina pričakuje najhujše in da je v slabem čustvenem stanju, ni pa hotel razkriti, kaj je delala v Dubaju. Nekateri ruski mediji so poročali, da je tja prišla na enomesečno delo kot ‘spremljevalka’, za kar je prejela približno 6000 evrov.

  Manekenka bo morala ostati v Dubaju ves čas preiskave, grozi pa ji tudi obtožba, ker je bila sama z moškim.

  • stajerc5

   Sama si je kriva, zakaj pa ni bila v “sindikatu”! Vprasaj Struklja, ti bo isto povedal…

 • Republic Commando

  Ampak levi bi jih še kar vabili in podrli ograjo. Levi so največji imbecili kar jih je sproduciralo človeštvo! Šimpanzi so za njih astrofiziki!

  • stajerc5

   Zacni pri amebi, ta ima tudi samo eno celico…

  • Valter BraniSlav

   Se strinjam 100%
   DANADNJE LEVE BI TITO SFURAL NA GOLI OTOK
   LEVI, MIROVNIKI IN FILANTROPI SO NEPRODUKTIVNI PARAZITI.

 • slosin

  treba je pa priznati, da so ti teroristi tudi delodajalci…. policaji, vojaki, varnostniki…vsi imajo delo….brezposelnost se zagotovo zmanjšuje….

  • Valter BraniSlav

   Ampak GDP se DVOJNO manjsa.
   Ker mora vec ljudi skrbeti za divjake manj delajo in manj ustvarijo.
   Potem se pa se manjsi dohodek razdeli na vec ljudi: na one ki ustvarjajo in zal tudi na one ki morajo miriti alahove vojaki.
   MERKLO, JUNKERJA, LEVICARJE, MIROVNIKE IN FILANTROPE PRED SODISCE ZARADI VELEIZDAJE LASTNEGA NARODA.
   TITO BI UREDIL SITUACIJO V DVEH DNEH. VECNA SLAVA TITU.

 • xtc

  Ja narod treba oborožit,da umiri take.

 • Valter BraniSlav

  Vse islamiste na domove nasih levakov, filantropov in mirovnikov.

 • cosmosjasnovidec

  Še si bodo zapomnili kako golazen so si navlekli v Francijo,ko se bo pričelo na veliko.
  Sedaj pa naj prenašajo kar jim dela ta kamelotrajbarska muslimanska svojad kdo jim je pa kriv.
  Edino kar je pravilno je to,da se musliči postrelijo kot so ustrelili tega kamelojebca ne pa,da jih aretirajo.
  Muslič je dober muslič samo ko se stegne in zaplapola k njegovemu svinjaku alahu.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Valter BraniSlav

  Kateri levi so proti muslimanskimi migrantom?

 • tzt

  Glupega Maročana so dobl na pocen finto in šicnl. No, po pravici povedano, je pa še zmeri bolj pameten od teh naših rdečih majmunov.

 • lauraas

  Navaditi se s tem živeti.

  • Republic Commando

   Zakaj? ker levičarji tako pravijo? JEBI SE

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!