Kdo je sestrelil rusko letalo? Za letalsko nesrečo je kriv zunanji dejavnik.

Foto: Epa

Ruska letalska družba Kogalimavija je ocenila, da je za sobotno strmoglavljenje ruskega letala kriv zunanji dejavnik, kar je po njihovem mnenju edina razumna razlaga. 

Letalo je bilo tehnično pregledano, posadka pa je med letom normalno komunicirala, so sporočili iz ruske letalske družbe. Po mnenju ruskih strokovnjakov je letalo razpadlo, še preden je strmoglavilo na tla.

Posmrtni ostanki nekaterih žrtev že v Rusiji
Na letališče v Sankt Peterburg je zjutraj že pripeljalo prvo letalo z najdenimi s 144 žrtvami sobotne letalske nesreče, v kateri je umrlo 244 ljudi, od katerih je bila večina ruskih turistov. Do sedaj so našli posmrtne ostanke 168 ljudi, poroča STA.

Ruske oblasti so obljubile, da bodo z identifikacijo posmrtnih ostankov pričele še danes. Svojci žrtev so v kriznem centru v Sankt Peterburgu že priskrbeli vzorce DNK.

Črni skrinjici na analizi
Kot poročajo preiskovalci, pa natančen vzrok nesreče še ni znan. Egiptovskim preiskovalcem se bodo pridružili še strokovnjaki iz Irske, Rusije in Francije ter letalske družbe Airbus. Črni skrinjici, ki so ju našli, že preiskujejo, a bi preiskava lahko trajala mesece.

Egiptovski premier je medtem zavrnil namige, da naj bi bila za nesrečo odgovorna teroristična organizacija IS. Kot je dejal, se bo na koncu izkazalo, da to ne drži.

M. P.

 • xtc

  Težava je ,a letalo ne razpade v zraku kar zaradi nič.Če ni raketa je letalo zagotovo moralo poškodovati nekaj kar je bilo na njemu ali storjeno na njemu .
  Torej podtaknjen eksploziv ali sabotaža.
  Seveda bo verjetno uradna verzija tehnične težave,Putin po žrtvoval lastnika in avijonsko družbo,da bo zadevo prikril,kajti česar koli drugega v javnost ne sme saj se bodo začele nati Utin demonstracije in zahteve po umiku iz Sirije ,kamor je Putin že zalezel v novi Afganistan.

  Seveda pa boto težave Putina vse večje,če po na enak način končalo še več ruskih letal takrat pa farbanje naroda ne bo več uspešno.

 • Simonmarini

  Če že hočete biti resni, uporabite vsaj primeren termin. Letalo je padlo in ne strmoglavilo. Ker strmoglavljanje ne pomeni nesreče letala. Razen, če vam to sploh ni omembe vredno.

  • 1xy

   SSKJ

   strmogláviti -im dov. (á ȃ) 1. pasti, navadno navpično in z velike višine: letalo je strmoglavilo v bližini glavnega mesta;

   • Nova24TV Mod 1

    Hvala, ste nas prehiteli. :-)

    • Simonmarini

     Vidim, da ste se ujeli. Če se že sklicujete na SSKJ, potem boste z lahkoto našli v tem slovarju RTV naročnino. Ker jo namreč v vaši brošuri imate napisano kot RTV naročnino. In ne kot RTV prispevek.

   • Simonmarini

    SSKJ zrúšiti – letalo se je zrušilo takoj po vzletu; (Ker je letalo dejansko razpadlo v zraku). Tako, da je ta termin primernejši.

 • rubec

  Dokler ne slišim analize Karmen Dabl’ju Schvegelj je zame to le ena od mnogih švegulacij.

 • Svobodnjak

  Ne vem no, ali sem samo jaz na internetu videl ISISOV posnetek, ko letalo eksplodira v zraku in kjer ISISovci trdijo, da so ga oni sestrelili? Res pa, da se na posnetku bore malo vidi, in pa dejstvo da so ga po dveh dneh umaknili. (posnetek)

 • Antonius

  Ne vem, a usoda komu kaj vrača? V spominu imam sestreljeno potniško letalo v Ukrajini. Rusi se izgovarjajo kot, da jih takrat ni bilo doma.

 • xtc

  Na,pa je šel VeLLLLLLLLLLLLLLLLLLLiiki Putinčetov ego v maloro.

 • pajot

  Kdo je sestrelil rusko letalo? Kakšno vprašanje. Janša vendar.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!