Župnik se je odločil hoditi po vodi kot Jezus, nato so ga požrli krokodili

A huge Saltwater Crocodile basks in the hot Australian sun with its mouth open, looking evil.

Pastor Jonathan Mthethwa se je po Jezusovem zgledu odločil, da bo poskusil demonstrirati hojo po vodi, vendar so njegov namen so preprečili trije krokodili, ki so ga med poskusom pojedli.

Priče trdijo, da se je župnik iz Zimbabveja pred podvigom cel teden pripravljal in molil, a je šlo nato kljub temu vse narobe. Biblični čudež se torej drugič ni ponovil, še več; župnik naj bi nekaj dni pred dogodkom v cerkvi pred verniki skorajda popolnoma zblaznel.

Nesrečnik je najprej zakorakal 30 metrov v reko, ki jo domačini imenujejo Reka krokodilov. Na tem mestu je obljubil, da se bo zgodil pravi cerkveni shod, ko se bo končno dvignil nad vodo. Namesto tega so ga kmalu napadli krokodili, ki so se skrivali v globoki vodi.

Deacon Nkosi, ki je pastorja dobro poznal, je dejal, da: “…jih je pastor učil o zaupanju in veri – nazadnje pri nedeljskem bogoslužju. Obljubil je še, da bo svojo vero vsem navzočim tudi dokazal; kar je nameraval storiti s hojo po vodi, ki smo jo prišli opazovati prav vsi. Zgodilo se je nepričakovano, požrli so ga krokodili, še vedno ne moremo razumeti, kako se je lahko to zgodilo, saj je župnik molil ves čas.”

Župnikova smrt je bila, po poročanju številnih, kruta in hitra. Krokodili naj bi ga požrli v nekaj minutah.

Ostali so le sandali in spodnje perilo
Ko so krokodili povečerjali, je po poročanju Expressa, na gladini plavalo le spodnje perilo in župnikovi natikači. Vse ostale dele telesa so pojedli. Na pomoč je seveda priskočila tudi reševalna ekipa, a je bila, na žalost, prepozna. Za prebivalce Zimbabveja napadi krokodilov niso nič novega; ravno prejšnji mesec je zaradi napada krokodila umrl 11-letni deček, ki se je po močnem deževju odločil plavati v reki. Moški iz dečkovega kraja so krokodila ujeli in ga razrezali – želeli so namreč rešiti žrtev.

Močno deževje in poplavljene reke so raj za krokodile
Policisti so povedali, da je bilo letos precej več dežja kot običajno, kar je povzročilo, da so reke začele poplavljati. Krokodili v rekah še vedno ostajajo, zato je še posebej pomembno, da prebivalci pod nobenim pogojem ne poskušajo plavati v reki ali pa jo na kakršen koli način prečkati, saj bi bilo to lahko smrtno nevarno.

S. E.

 • sprehajalec

  Kje pa bo drugje…

  Odkar se je Zimbabwejsko ljudstvo osvobodilo imperialistov, kolonialistov, zatiralcev, kapitalistov in bankirjev in svobodno zadihalo s polnimi pljuči pod vodstvom levičarja in osvoboditelja Mugabeja, gredo stvari le še iz slabšega na slabše.

  Da se tudi nek preprost čudež ne more zgoditi in je ubogi Župnik to plačal z glavo.

  Ta tendenca, da gredo stvari iz slabega na slabše, je tudi nam znana. Izgleda da je nekako povezana s tem, da so levičarji na oblasti. Tako tam, kot tudi tukaj…

  • xtc

   Hja še krokodili so se nalezli levega sindroma:

   • janez55

    zihr so jih poslali iz Murgel, vam rečem. Bilo kuda udba svuda.

    • sprehajalec

     Ne bi se čudil, Zimbabwe oziroma Mugabe je dober prijatelj nekaterih naših nekdanjih politikov, danes t.i. Old Boysov. Skupaj so nekoč prijateljevali med Neuvrščenimi, pa slavili osvoboditev Zimbabweja izpod kolonialnega škornja.

     • Goran Hvala

      Nism vedu da je biu fajmostr levicar…pa krokodili tud zgleda…

     • sprehajalec

      Še enkrat preberi.

 • AlojzZ

  Jezus mu je odgovoril: »Pisano je tudi: Ne preizkušaj Gospoda, svojega Boga!« (Mt 4, 7)

 • Jovo Jamnica

  Ovi krokodili so ziher muđahidi…

 • PikaPolonica

  Župnik je bil pa preveč optimističen, je pozabil, da so krokodili lačni. Lakota je lakota.

 • soc

  Jezus ni bil črn.

 • Janez

  Ja, ja !
  Ampak !
  Tista “hoja po vodi” je mišljena simbolično ! A ne ?
  Življenje je voda – hodiš po njej ! Ali pa potoneš. A ne ? Čuden župnik – res ! L.r. Janez KOMENDA

  • AlojzZ

   Ne. Mišljena je prava voda in hoja po njej. Skratka čudež.

   • radames

    Jaz sem bil že nekajkrat peš na Blejskem otoku.

    • radames

     Inteligenčni test. Ni odziva, čeprav se na Blejski otok da zares priti peš.

 • Anthon

  O človekovih pravicah v demokratični tujini vsak normalen človek ve, da so resna stvar. Pri pravici do svobodnega izpovedovanja vere zlahka ločijo katoliškega duhovnika od pastorja, saj zanje verske skupnosti niso nikoli bile politični konkurenti ali kakšni nasprotniki po navodilih velikega brata.
  Kakor vidim po spodnjih komentarjih, pa pri nas “demokratični” ljudje komaj vedo, da danes ljudski milici vere ni več treba preganjati, kakšne večje distinkcije pa niso zmožni. Nekatere je svobodna Slovenija pač “zadesila” in bi bila zanje lahko tudi drugačna. Za demokratičnega človeka seveda takšne dileme ni.

 • Valter BraniSlav

  Tudi Edvard Kardelj je neizmerno zaupal sirokim ljudskim mnozicam pa je njegovo vero vzel hudic…

 • Hribouc

  Dragi Valter, tudi JBTito je zaupal hudiču in uveljavitvi njegove želje, da bo vladal svetu, pa ga je vzel hudič.Samo ena noga je ostala, pufi njegove krvave SFRJ, hotel na Dunaju in 2Mrd US Dollars v Švici, ki jih švicarske banke samoupravno posojajo revežem po svetu, da se onio lahko debelijo! BRUH VUKOJEBINE ZLAGANEGA BRATSTVA. Fuck off!

 • Adolf Hitler

  dobrtek!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!