Žvižgač Assange bo stopil pred tožilca zaradi obtožb o posilstvu dveh žensk

Foto: epa

Urednik Wikileaksa Julian Assange bo zaradi obtožb o domnevnem posilstvu, ki so se pojavile pred šestimi leti, stopil pred švedskega tožilca. Poleg tega mu še vedno grozi izročitev ZDA, zato njegovi podporniki računajo na pomilostitev s strani novoizvoljenega predsednika ZDA Donalda Trumpa.
Zaslišanje bo na ekvadorskem veleposlaništvu v Londonu, kjer Assange živi v političnem azilu že več kot štiri leta, ko je Švedska zahtevala njegovo predajo na podlagi evropskega pripornega naloga. Zaslišanje bo opravil ekvadorski tožilec, ki bo postavil vprašanja, ki jih je zastavil švedski tožilec Ingred Isgren, poleg pa bo tudi policijska inšpektorica. Ti bodo lahko zahtevali pojasnila v zvezi z Assangeovim ravnanjem, vendar ne bodo smeli postavljati katerih drugih vprašanj. Če bo pristal na odvzem DNK, mu bodo vzeli tudi vzorec.

M. P.

 • rubec

  Zemlja se ne vrti okrog sonca ampak okrog pusi. To je vedel že Galileo Galilei.

 • Olga

  Prav je, da se vse razčisti! Assangeu smo lahko hvaležni za razkrivanje vseh svinjrij Sorosa in njegovih plačancav!

 • Steiermark

  Četudi bi bile obtožbe resnične in ne s strani dveh plačanih prostitutk, ki sta mu bili podtaknjeni zato, da bi ga lahko odstranili iz javnosti in mu onemogočili širjenje resnice, ne pričakujem “visoke kazni” zanj, saj vendar vemo, da musliči, ki na veliko in množično posiljujejo, ne prostitutk ampak nedolžne deklice, otroke, celo fantke, pa jih potem, ko so “aretirani” takoj tudi spustijo na svobodo in če jim sploh sodijo, potem so ponavadi oproščeni vsake krivde, ker jim ni “mogoče” dokazati, kakor tudi tistim afriškim zverem, ki sta posilili 19 letno študentko, v s. Nemčiji, potem, ko sta jo na ulici ugrabila in zvlekla v svoj brlog in tam posiljevala več kot 6 ur in nazadnje sploh nista bila obtožena oz. obsojena, ker jima bojda niso mogli dokazati, medtem, ko je nesrečna študentka po nekaj mesecih neznosnega trpljenja zaradi tega zločinskega dejanja, naredila samomor! To je resnica in realnost o Evropskih “pravičnikih”, ki s tem jasno kažejo, d mi Evropejci nimamo nobene vrednosti in ta golazen z nami lahko počne kar hoče! Zato, naj si ne dovolijo obsoditi Asangea, ki je bil z dvema agentkama – prostitutkama v postelji in ni zagrešil nič proti njihovi volji oz. plačilu, ki sta ga sprejeli!

 • bojan

  važen da se bo Assange zagovarju … migrantom in islamistom tega ni treba v EU …

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!