Poplave po Sloveniji: največ nevšečnosti povzroča Krka

Foto: Arso

Za zdaj jesensko deževje ni prineslo večjih nevšečnosti. Ponoči je sicer meteorna voda zalila nekaj kleti, Krka pa je poplavila cestišče Kostanjevica na Krki–Zameško. A povsem oddahniti si še ne moremo.

Danes bo večji del dneva še oblačno in deževno, predvsem na jugu Slovenije bodo možne tudi nevihte. Proti večeru bodo padavine od zahoda postopno ponehale, v zahodnih krajih se bo delno razjasnilo.

Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, na Primorskem do 19 stopinj Celzija.

Krka poplavlja
Ponoči je po podatkih agencije za okolje do opozorilnih pretokov naraslo več manjših rek v južni in vzhodni Sloveniji, prisotna so razlivanja v manjšem obsegu na izpostavljenih mestih ob strugah. V nekoliko večjem obsegu poplavlja reka Krka na območju pogostih poplav.

Ob predvideni okrepitvi padavin z močnejšimi nalivi se lahko ponovno v manjšem obsegu razlijejo posamezne manjše reke v Vipavski dolini in tudi drugod po državi, zlasti v jugovzhodni in severovzhodni Sloveniji.

Ljubljanica bo danes in v petek poplavljala na Ljubljanskem barju na območju vsakoletnih poplav. Na ravninskih predelih Pomurja in Podravja lahko zastaja voda zaradi kombinacije visoke podzemne vode in povečane vodnatosti manjših vodotokov. Voda se bo zadrževala tudi na kraških poljih Notranjske in Dolenjske.

Konec tedna suho
Petek bo še spremenljivo oblačen, nastajale bodo krajevne padavine, deloma kot plohe, ki jih bo več na zahodu države. Jutranje temperature bodo od 8 do 13, v alpskih dolinah okoli 4, najvišje dnevne od 8 do 17 stopinj Celzija.

Podobno vreme se bo nadaljevalo tudi v soboto, v nedeljo pa bo zmerno do pretežno oblačno in povečini suho.

Za ponedeljek je še napovedanega nekaj dežja, nato pa se bo jesen pokazala v lepši luči.

B. O.

  • rak.stari

    Bom malo parafraziral – za nami je deu017eevna nou010d, ampak za nami je tudi temna in muu010dna preteklost. Upam, da nam v stilu borbenosti, pou017ertvovalnosti in vztrajnosti nau0161ih odbojkarjev na zadnji tekmi tudi vi prinesete luu010d, upanje in lepu0161o prihodnost. u017delim vam uspeu0161en zau010detek in nadaljevanje vau0161ega poslanstva in s tem nau0161ega upanja v bolju0161i, praviu010dneju0161i in bolj pou0161ten jutri.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!