7 (po)volilnih tipov levičarjev

Jože Biščak (Foto: osebni arhiv)

Volitve so pokazale, da je Slovenija še vedno država z neverjetno visokim deležem levičarjev. Njihov osnovni svetovni nazor se sicer v osnovi ne spreminja, se pa prilagajajo “trendom”, zato so se v volilnem času pojavili nekateri novi tipi (antijanšist, matematik), drugi so ostali isti (jugonostalgik).

Tip št. 1: Antijanšisti
Antijanšisti so ljudje, ki se zaradi sindroma “reptilian brain” vsaj petkrat na dan pogledajo v ogledalo in podobi na drugi strani povedo, da ne marajo Janeza Janše. Najhujši primerki se odpovejo svojemu rojstnemu imenu in se preimenujejo v Janeze Janše, ker menijo, da tako postanejo antipod predsedniku SDS, poleg tega pa imajo na osebnih izkaznicah napisano, koga morajo sovražiti. Tako ne podležejo skušnjavi treznega intelektualnega premisleka, kaj je v resnici “narobe” s predsednikom SDS. Med seboj se ne pozdravljajo z “dober dan”, ampak z “anti-janša dan”. Kajti zanje je dan, ko ne izrečejo nasprotovanja do Janeza Janše, izgubljen dan.

Čeprav se zdi, da gre morda za najbolj razširjen tip levičarja, ni tako. Prevladujejo predvsem v vrhovih in med članstvom levičarskih strank.

Antijanšisti so stalno v stresu, povsod se jim prikazuje Janez Janša, za slabo vreme krivijo, kakopak, Janšo. Največje dobičke z njimi kujejo farmacevtske družbe. Antijanšisti so namreč največji uporabniki pomirjeval in drugih antidepresivov. Kajti vsakič, ko vidijo ali slišijo Janšo, imajo potrebo po tableti.

Tip št. 2: Koristni idioti
Gre za človeka, ki uživa ugodje kapitalizma, je precej dobro situiran, a goji simpatije do komunizma. Dokaz za to so letošnje volitve, saj je imela Levica najvišjo podporo na tistih območjih, kjer je blaginja v državi najvišja.

Koristni idioti so precej visoko izobraženi ljudje, ki pa so za družbo popolnoma nekoristni. Pozna jih vsa država, vendar polovica ne razume desetine tistega, kar govorijo, druga polovica jih ne mara. Po naravi so elitisti, ki sami pri sebi verjamejo, da rešitve, ki jih imajo v svojih glavah in delujejo v teoriji, lahko prenesejo v prakso. Toda ko pride dan, da se izkažejo v realnem svetu, dokažejo, da so mojstri reševanja le svojih težav.

Kdor ima za prijatelja koristnega idiota, je približno tako, kot če ima hrčka. Na začetku je zanimivo in kratkočasno, na koncu pa se človek vpraša, kaj je bilo treba meni tega?

Tip št. 3: Socialci
Socialci so poklicni levičarski aktivisti (običajno v nevladnih organizacijah), ki prezirajo vse, kar je povezano z desnico. Njihove sanje so, da z denarjem drugih ustvarijo socialno državo, zato se držijo osmih načel (po Saulu Davidu Alinskymu): 1. Nadzorujte zdravstveno varstvo in nadzorovali boste množice. 2. Povečajte stopnjo revščine na najvišjo možno raven. Revni ljudje so lažje vodljivi in ne bodo se upirali. 3. Povečajte dolg, kolikor le morete. Na ta način boste lahko povečali davke, kar bo povečalo revščino. 4. Prepovejte posest orožja posameznikom, s tem boste odstranili nevarnost, da bi se ljudje lahko branili pred vlado, hkrati pa boste ustvarili policijsko državo. 5. Prevzemite nadzor na vseh področjih življenja državljanov (hrana, stanovanja, plače itd.). 6. Prevzemite nadzor nad tistim, kar ljudje berejo in poslušajo. Prevzemite nadzor nad tistim, kar se otroci, dijaki in študentje učijo v izobraževalnih ustanovah. 7. Ločite verovanje v Boga od vlade in šol. Povedano drugače: ločitev Cerkve od države. 8. Razdelite ljudi na bogate in revne. To bo povzročilo nezadovoljstvo in lažje boste dodatno obdavčili bogate in delili med revne.

Socialci ne marajo domoljubov, poseben trn v peti so jim ameriški kapitalisti. O njihovem pogubnem ravnanju za svet pišejo na računalnik ali iPhone, ki so ga naredili – ameriški kapitalisti. Levičarski svetovni nazor socialcev ni toliko posledica njihovega lastnega prepričanja, ampak dejstva, da se jim to (finančno) izplača.

Tip št. 4: Jugonostalgiki
Gre za enega najbolj razširjenih tipov levičarjev, ki nikakor nočejo izginiti in ki imajo celo življenje le eno željo: da na volitvah zmaga politična opcija, ki jih bo s časovnim strojem popeljala nazaj v Jugoslavijo. Za jugonostalgika vulgarisa se je namreč vse končalo leta 1991. Do takrat se je desetletja živelo v miru in blagostanju, čudežna dežela je izginila z obličja zaradi procesa, ki mu drugače pravimo tudi privatizacija. Životarjenje traja še danes, da bi se čimprej vrnili nazaj, nosijo zastave z rdečo zvezdo in druge komunistične simbole.

Čeprav je tip značilen za del prebivalstva, ki se spominja prijateljev Kardelja in Broza, je presenetljivo številen tudi med mlajšimi. Kot kažejo raziskave, je med starejšimi glavni razlog njihove jugonostalgije, da je bilo njihovo življenje v Jugoslaviji vezano na čas,  ko so imeli moda (moški) in prsi (ženske) še nad koleni, med mlajšimi pa dejstvo, da nikoli niso živeli v Jugoslaviji.

Vsaka razprava z jugonostalgikom in poskus, da bi ga prepričali s številkami, je izguba časa. Zato je za vaše živce in zdravje najbolje, da mu le prijazno kimate. Z mlajšimi je malo težje. Običajno zahajajo na FDV in Filozofsko fakulteto, širijo socialistične ideje po obskurnih forumih in Facebooku, so Antifa. Ker so jim starejši pripovedovali, da je v Jugoslaviji delovala humanitarna in dobrodelna organizacija, ki je sicer imela malo čudno ime (Udba), želijo mladi spojiti udbovsko jugonostalgijo (pregon drugače mislečih) s sodobno tehnologijo (internet), zato si prizadevajo za spletno policijo.

Tip št. 5: Matematiki
Gre za enega najbolj čudnih tipov levičarjev, ki s svojimi izračuni prepričajo tudi preiskovalne novinarje MSM. Ne delujejo po načelu, da za manj denarja lahko dobiš več, ampak so prepričani, da je prav, ko za več denarja dobiš manj. Tako so denimo z zapletenimi formulami in miselnimi procesi izračunali: prvič, da je bolj problematičen kredit SDS za nekaj deset tisoč evrov kot pa oprana milijarda evrov v NLB, in drugič, da je za državo bolj koristno, da se preganja tatove burekov za tri evre, kot pa bančnike, ki so skopali petmilijardno luknjo davkoplačevalcem. To kot papagaji ponavljajo iz dneva v dan in najdejo svoj prostor v medijih.

Že pred volitvami, po volitvah pa še bolj, so največjo nevarnost videli v medijih okoli Nova24TV in Demokracije. Rekli so jim, da so medijski imperij. Izračunali so, da je madžarsko lastništvo z vložkom nekaj sto tisoč evrov veliko nevarnejše od vloženih tajkunskih milijonov v druge medije.

Tip št. 6: Nedonošenčki
Je tip levičarjev, ki je popolnoma odvisen od države. Menijo, da država lahko bolje poskrbi za posameznika, kot on sam. Tako na primer verjamejo, da brbončice v obliki majhnih vozličkov epitela na jeziku niso samo delo evolucije (evolucije sicer ne marajo, ampak z njo nekako živijo), ampak tudi zlobne neoliberalne ideologije. Zato ne verjamejo lastnemu okusu, ampak tistemu, za kar država pravi, da je okusno.

Menijo, da starši ne znajo pravilno vzgojiti svojih otrok v smeri socializma, zato odklone (Bog ne daj, da bi otroke vzgajala stara starša) kaznujejo z odvzemom otrok, ki jih dajo v posvojitev pravovernim krušnim staršem ali homoseksualnim parom.

Nedonošenčki so tipični socialisti, ki so sposobni ure in ure debatirati o katerikoli temi, toda v celotni človeški zgodovini ni bilo zabeleženo niti enega samega primera, da bi socialist ponudil konkretno rešitev za težave, ki si jih običajno sam izmisli.

Za nedonošenčke je edino pravo tržišče boljšji trg in nakup na Bolhi, saj samo tam prihaja do svobodne menjave. Vse drugo mora nadzorovati država.

Tip št. 7: Zahodnjaki
Zahodnjak je tip levičarja, ki prisega na tradicijo zahodnoevropske socialne demokracije. To pomeni, da spoštuje zasebno lastnino, privatizira nepotrebno državno premoženje, je dokaj varčen, namenja dovolj sredstev za varnost države (vojska, policija), temeljne človekove pravice ima za absolutne, če je to v dobro države,  gre v vladno koalicijo tudi z desnico.

No, v Sloveniji tega tipa levičarja ni.

Jože Biščak

 • večni srb

  Ne bi rekel, da so to tipični levičarji, bolj zgleda kot opis vseh slovencev.
  Pozabili ste omeniti izrod, to so sadistični psihopati, ki delujejo kot sodelavci in ovaduhi režima, cele dneve in noči ne delajo nič drugega kot oprezujejo za svojimi najbližjimi in sosedi, žrejo duševni drek in poročajo na Gestapo vsako malenkost. Kdor ni z njimi, je nezdravljen duševni bolnik, po njihovem in teh bi se morali najbolj bati, ker so to kriplovje opremili z vsemi mogočimi elektronskimi gizmoti in celo strogo prepovedanim orožjem za masovno uničevanje. Take vojaško policijske džamaherije še ni nikoli prej videl za svet, tudi končalo se bo temu primerno.

 • Soave

  Jaz sem sicer velika ljubiteljica satire, glose, basni, kritične lirike. . .ampak ? Počasi imam dovolj tega, da bi kar naenkrat prav vse desnaki obrnili na hec !!
  Lepo prosim, dajte malo več ( če seveda veste in lahko poveste ) napisati, kaj se dogaja. Kako moja opcija namerava nadaljevati začeto ?
  O programih – seveda klobuk dol – že vse vemo.

  Ni nam pa jasno, kaj se za tem : ” mi se želimo pogovarjati z vsemi ” , skriva.

  • Mojca pokraculja

   Jaz to berem med vrsticami.
   Slovenije ni več!

 • mali49

  Lepo napisano, se kar strinjam. Ampak vsi skupaj pa so komunistični levičarji.

 • Krtača 20

  Očitno bo moral janša lustrirat narod ker takih nas je 3/4. Potem bo lahko vladal. Kaj pravite desni? Bomo moral v zapor? Morda na prisilno delo v kak janšev solhoz? Jame?

  • miko11

   Ti si socialec, mogoče koristni idiot in seveda antijanšist…

   • Krtača 20

    Dejstvo pa je da vas je janšistov pod deset procentov, tko da demokracija po klerojanšistično ostaja – lustriranje naroda da bo janšistek še kdaj vladal.

    • Aton

     J je samo simbol konca Juge, konca komunizma, vstopa v EU in NATO. Ti pa si se odločil za napačno državo.

  • lojze

   Problem vas, komunistov in tatov je, da mislite, da če sami kradete, pobijate in vzpostavljate sovhoze bodo to delali tudi drugi. Ne soditi nas desničarjev po vas levičarjih! In seveda, ni 3/4 Slovencev komunistov in lopovov.

  • xtc

   Vas je par % hudo prtegnjenih večina so koristni idioti in opurtunisti,ki hitro menjajo stran ,ko ni več v skupni skledi nič več.

   • tohuvabohu

    Razmerje je podobno kot včasih razmerje v ZK med verniki revolucije in karieristi.

  • Ryuk

   Tipični antijanšist

 • Tweety Bird

  7 (po)volilnih tipov levičarjev???…

  Imaš pa samo en tip totalne budale = Jože Biščak

  Imaš tudi en tip desničarja = lažnivec, kradljivec, nesposobnež, gnus, fašist, janšist…vse v enem.

  • miko11

   Ti si antijanšist, ali koristni idiot? Hahaha

  • xtc

   Kaj je Haloška tičja gripa?
   Biščak te je izvrstno opisal kot hibrid Atijanšista in socialca živečega od tablet in pomirjeval.

  • Ryuk

   Tipični koristni idiot

 • if

  Zelo dobro zajeti tipi levičarjev!

  V nabor dodajam še tip levičarja. ki je kombinacija vseh prvih šestih tipov.
  Ta tip levičarja je Tweety Bird!

 • VERRZIFIKATOR

  PO VIDEZU

  Po videzu težko sem otipljiva,
  o meni se predvsem pripoveduje,
  veliko sproti vedno dopolnjuje,
  v besedah sem poskočna in igriva.

  Hitro namreč grem ljudem v ušesa,
  logična se zdim, čeprav je znano,
  pomagáti da ni moč si z mano,
  lahka sem, še lažja od peresa.

  Otipati je malo, kot rečeno,
  z očmi požreti da se me v trenutku,
  ravnati kajpak moraš po občutku,
  da vse obljubljeno je že storjeno.

  O meni za nazaj se ne sprašuje,
  tisto vse pribita je resnica,
  jo ponavljam kakor tropska ptica,
  naučena, da ponavlja tuje.

  Kadar pravim, pot da vodi v levo,
  kamor koli smerokaz postavim,
  ga na poti tisočkrat prestavim,
  na svoj mlin da speljem si zadevo.

  Za sedanjost jaz sem referenca,
  vsem prerokovalka za prihodnost,
  prva stvar mi lastna je ugodnost,
  za vse drugo poskrbi demenca.

  Da pozabijo se vse prognoze,
  ki na videz so bile napačne,
  zgolj nasitila besed sem lačne,
  potešila bolne njih nervoze.

  V pravem hipu k takim sem poslana,
  ker tako sem vendar ustrojena,
  zlahka vsakič sem izgovorjena,
  saj sem levosučna laž zlagana.

 • Franc Šink

  Tudi salonski levičarji so pomembna skupina (drhal) .

  • Amerikanc

   To so polmeščevi !

  • SIMON ROZIC

   “U pravu si! “

 • Amerikanc

  Pod trojko so našteti Kardeljevi levičarji – ubijalci in morilci !

  • Kataklizma

   slabo so morili izgleda

 • Janez Novak

  Obstaja še vsaj en tip levičarja: plenilec. To je človek, ki je klient svoje politične opcije, ki je ugrabila državo, slednja potem nastopa v odnosu do njega kot njegova molzna krava. To so ljudje, ki nikoli ne gredo v penzijo, ker jim je škoda pustiti molzno kravo, ki jim daje obilo mleka praktično brez dela. Oni sami in njihovi otroci in vnuki prebivajo v milijonarskih vilah, se vozijo naokrog v najnovejših mercedesih in bemvejih, letujejo na svojih jahtah v Jadranu in drugod, tujci, ki pridejo v Slovenijo, pa se potem čudijo, od kod (nekaterim) Slovencem toliko denarja.

  • SIMON ROZIC

   Najboljše danes! Levićar plenilec!

 • althar

  Spoštovani g. Biščak, mislim da bi se vaše kategorije levičarjev dale združiti le v dve:
  1. udbomafijski hlapci in
  2. Soroševi hlapci.

  Opomba: nekateri fa(jo)kini hlapčujejo tudi v obeh kategorijah

  • rabbit

   Jaz bi jih opisala samo z dvema besedama LOPOVI in MORILCI.

 • Jaka Sraka

  ..vsi pa so isto sranje….

 • dob

  hehehe, Biščak, tole je bolš kt topel jabolčni štrudl!

  • Kataklizma

   in paaatička zraven

   jabolčni štrudel, tipična slovenska sladica :D

 • Valdemar

  Dobro napisano.

  Lahko pa skrajšamo:

  levičar = bacil
  levičarstvo = kuga

 • xtc

  Bravo biščak,vendar se da prvih šest tipov(čeprav so dobro opisani) opisati le z dvema besedama psihiatrični primerki.

 • Aron

  Torej je levica vsaj pluralna po mišljenju. Kaj pa slovenska desnica? Deli se samo med neizobražene (uradna statistika) in FDVjevce, Juhuhu :)

  • xtc

   Psihična bolnost ni pluralnost-ljubitel iranskih terorističnih sekularnih teokratov.
   Tud ti živiš od življenja pred špeglom in tablet?

 • Hun

  Biscak je pokazal svoj amaterizem, ko ne ve vec kaj naj napise

  • Aron

   Mah to je guncanje afen in bluzenje. Ampak desnica je povezovalna :)))))

  • tohuvabohu

   Ti pa svoj kretenizem, ko ne ločiš literarnih zvrsti.

 • Olga2345

  Odlično (10)!

 • SIMON ROZIC

  Danes ali včeraj se je še striček Murgeljski palček oglasil
  v “žutih cajtngah” Novice svet 24 z veleumnim intervjujem
  o norostih “naroda” (butastega), ki ga sicer ni tako globoko
  podcenjeval, kot so ga sedaj razočarali ….”morš mislt?!”, kako
  ga lahko narod, ki ga ne mara, tako razočara? Napade tudi
  Pahorja, ki seveda ne bi smel “opaziti” rezultate volitev v prid
  njemu osovraženega Janše!…
  Kaj stari pra..c še sploh telovadi okoli s svojimi kratkimi tacami
  in sprijenim umom ? Zakaj ga sploh še kdo kaj vpraša, saj iz
  njegovih umazanih ust letijo same zakrknjene komunistično-
  šovinistične ideje in nebuloze, za katere nikoli ni nikomur
  odgovarjal…Tokrat si je za izigravanje izbral hladnokrvnega
  bedanca, samohotnega samovšečneža Šarca, ki ga bo s svojo
  politično gajžlo preganjal kolikor se mu bo zdelo vredno in potrebno ;
  za njim bodo pohlevno korakcali levi petelinčki, ki so jih že vse “kur.e”
  zapustile…evo naše vlade….pa bo, kar je že bilo!

 • jovan jovan

  Zanimivo, da je v Sloveniji 87.5% takih in drugačnih “butcev”, ki ne mislijo tako kot ljubljeni vodja. In s takimi “članki” mislite spreobrniti vse drugače misleče?! Bo res treba zamenjati narod, če hočete še kdaj vladati.

  • david23

   Od kot ti ta odstotek? A je potrjen s kakšno hudo raziskavo, ki to potrjuje?

  • tohuvabohu

   Teh 87,5% je pa silno pametnih, saj mislijo tako kot Kučan. Ta je že pol stoletja pri koritu, torej ni neumen, a ne rdečkar?

  • Aton

   Pamet je konstanta. Več vas je, manjši delček jo imate.

  • samotoje

   Aha, tip št 5- matematik.

 • bednick

  .

  Delitev na levičarje in desničarje vam daje lažen občutek, da je ta družba demokratična.

  bednick, v juniju 2018

  .

 • Tip št. 8: Pravoslavci
  Pripadniki malo drugačne krščanske veje. V desnici vidijo izpostavo katoliškega Vatikana, rivalstvo trajajoče več kot tisočletje. So proti ekstremnem islamu, zato nasprotujejo NATO, ki je v njihovih očeh organizacija, ki delujejo za interese islamističnih neciviliziranih fanatikov. Za njih je Rusija pravoslavna trdnjava in Putin kot glavni patriarh, ki se bori za pravoslavno krščanstvo proti muslimanskih hordam. Ekonomska ureditev jim ni pomembna, druži jih tako vera kot nasprotniki, kot levičarji so začeli biti masovno označevani po letu 2008, ker so nasprotovali ustanovitve islamske republike na pravoslavnem ozemlju.

  • xtc

   Tablete popustile?

 • Tweety Bird

  7 (po)volilnih tipov levičarjev???…

  Imaš pa samo en tip totalne budale = Jože Biščak

  Imaš tudi en tip desničarja = lažnivec, kradljivec, nesposobnež, gnus, fašist, janšist…vse v enem.

  • tohuvabohu

   Koliko si kasiral za Krambergerja, govedo zarukano?

  • xtc

   Kaj je Antijanšisteksocialni?
   A je tablet zmanjkalo ali špegli popokali?

 • janez cepec

  uprašou bi kretenastega novinarja Biščaka, u kero kategorijo spada on sam, pa e kero kategorijo umešča ljubljenga vodjo. kajti namreč, ko se Jnša zjutri pogleda u ššegu, se more zgrozit, pa če še ni, tist moment postane antijanšist

  • tohuvabohu

   Biščak se je hecu. V resnici je samo en tip rdečkarja, ostalo so nianse. Ti si pa itak nič od nič.

 • Slovenec 33

  Nikjer, pri nobenem tipu levičarjev nisem zasledil, kar je vsem skupnega
  To so-
  – okupatorji slovenskih dežel,. ki zatirajo in ropajo slovenski narod
  – velika večina so genetsko deformirani potomci verskih blaznežev, ki so izvajali genocid nad slovenskimi rodoljubi, ki sedaj ležijo v več kot 600 moriščih po slovenski zemlji. in ki so skupaj s patrizani izvedli največjo veleizdajo slovenskega naroda, ko so omogočili nadaljevanje okupacije slovenskih dežel,
  – so topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma s pikami na nivoju številke čevljev
  – vsi po vrsti so idioti, ki pojma patriotizem ne doumejo
  – večina njih spada med izrodke človeške vrste.

 • samotoje

  Odlična tipologija, ni kaj.

 • Aster Celesti

  “…Tip št. 2: Koristni idioti…”
  —–
  No, pisec tega članka gotovo ne spada mednje, kar zadeva koristnost.

 • Djuro Sumar

  Glede na zadnje volitve lahko rečemo, da seštevek vseh 6 tipov levičarjev znese tam okrog 68%, ki pa se nekoliko razlikujejo med seboj, ker pač vsi razmišljajo samostojno s svojimi možgani.
  Mnogo lažje je z desničarji, saj v Sloveniji poznamo en sam tip, katerega bi lahko preprosto imenovali OVCE. Značilno zanje je, da ne razmišljajo s svojimi možgani, temveč se strogo držijo navodil Vatikana in Janeza Janše.

  • Kataklizma

   In imajo dotičnega “kolumnista” za svojega preroka :D

   Gospod “kolumnist” opisuje svojih 7 strahov :D

   A te Luna nosi, al od kje ti ta elaborirana raziskava?

   • Djuro Sumar

    To ni nikakršna raziskava, temveč moje videnje stanja v Sloveniji.

    • Kataklizma

     Tvoje videnje ne zanima nikogar, resnica je pa nekaj drugega

     • Djuro Sumar

      Si bil tri mesece v komi?
      Kdo te sili, da bereš moje komentarje?

     • Kataklizma

      hahahahha, mislim, da se še vedno prebujaš iz kome, upam, da se čimprej zbudiš … in kaj ima to sploh veze, nisi edini, ki so mu jo možgani med komo zagodli … kako lahko človek v komi podaja kredibilno “videnje” nekega duhovnega stanja kjerkoli v realnem svetu … halooo, zato se tudi imenuje KOMA … točno takšna koma kot je tvoje videnje …
      Nihče me ni silil, da berem tvoj komentar, glede na to da si ga javno objavil, bi rekel, da želiš da ga berejo tudi drugi … oprosti, če nisem dovolj KOMA, da bi se lahko strinjal s komentarjem …
      OVAC je povsod dovolj, in če 40 let govoriš eno in isto in imaš enega in istega sovražnika, tvoje stanje se slabša ali se vsaj ni izboljšalo, pomeni da si OVCA ti, ki nisi sposoben v vsem tem komatoznem kaosu napredovat v “človeka”.

     • Djuro Sumar

      Kako uboge ovce ste šele tisti, ki že 2000 let poslušate neumnosti in jim celo verjamete.

     • Kataklizma

      2000 let … a s to letnico ciljaš na RKC?

     • Djuro Sumar

      Ne ravno RKC, saj vas večina, tudi muslimani, izhaja iz istega gnezda in se razlikujete le v niansah. Nikakor pa se ne morete dogovoriti kdo ima bolj prav in se vseskozi pobijate med seboj.

     • Kataklizma

      Nas?! Malo se umiri s tem lepljenjem etiket … in nehaj žalit ljudi, ki z organiziranimi religijami nimajo nobene veze …

      Islam izhaja iz istega gnezda kot kaj – krščanstvo ?(le približno 600 let razlike je med njima … logično, da bi neka religija kot je krščanstvo, ki je imelo 600 let monopola vsaj v Evropi, se odločilo da “lansira” še eno religijo, ki ji bo konkurenca … bravo, pravi biser razmišljanja …

     • Djuro Sumar

      Daj ne seri. Tudi muslimani molijo k Jezusu Kristusu, ki je njihov prerok. Vsi izhajate iz istega gnezda, tako kot vsi komunizmi izhajajo iz istega gnezda.

     • Kataklizma

      Seveda, če je tebi na tak način lažje razumeti, potem obdrži svojo poenostavljeno različico :D samo zanima me, kam spadaš sam, glede na to da s(m)o vsi isti.

     • Djuro Sumar

      Verniki, ne glede na veroizpoved so vsi isti, jaz nisem vernik.

 • Zuki Budak

  Izvrstna klasifikacija čestitam skratka Socialci in Korisni idioti so najbolj destruktivna vrsta ki jih generira t.i. FNP in podobne marksistične institucije…

 • Get Smart

  Hudič je res v detajlih, toda ne v nepomembnih detajlih.
  Prispevek je sicer zabaveh in v nepomembnih detajlih tudi resničen:
  res je, da se MURGL JUGOKOMUNISTIČKE in KOMINTERNISTIČKE kreature
  parijo med sabo po garažah, da menjajo imena, da drkajo na neko posojilo za par tisočakov itd.,
  toda te MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kreature = govorimo seveda o
  MURGL SRBO RVACKO kaviarŽIDO skratka JUGOKOMUNISTIČNIH bastardih =
  počno vse to samo in le za “OČUVANJE TEKOVINA MURGL JUGOKOMUNISTIČKE revolucije”
  in hkrati seveda za svoje raztureno, biča željno in vajeno SERBUSNO dupe.
  Sledimo?
  VZROK – POSLEDICA.

  POMEMBNI detalji so: pojem LEVIćIZEM je kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNA
  floskula, je poturancija za pranje glavićev,
  je non plus ultra relativizacija, ki ste jo ljudje sprejeli zdravo za gotovo
  in zdaj pač drkate na levićijstvo nje.
  Sledimo? NE? Seveda ne. Posledice pranja pač.
  Poskusimo torej s primeri:
  Kdor laže je? LAŽNIVEC
  Kdor ropa? ROPAR …klavec otrok, peder, pedofil, posiljevalec psov,
  uničevalec Slovenije in kar je še DOKAZANIH
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH vsakodnevnih zločinov na slovenskih tleh.

  Kako pravite ROPARJEM, UNIČEVALCEM Slovenije? Levićiji nje,
  namesto da bi vsakokrat povedali, da so ti t. i. “levičiji” = FORUM 21
  in ostale MURGL JUGOKOMUNISTIČNE podružnice =
  so torej LASTNIKI BANK v Sloveniji, LASTNIKI ZAVAROVALNIC v Sloveniji …
  TOTALNO kontrolirajo državne aparate,
  so LASTNIKI 99,99 % MEDIJEV v Sloveniji
  – delo dnevnik NEDELJSKI večer MLADINA poop KANALIZACIJA … –
  vse to je V LASTI KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE.
  Sledimo?
  Follow the money!!!!
  .
  Kaj pomeni pojem levići? Da drka z levo rokico, medtem ko mu gazde razturajo dupe v MURGL JUGOKOMUNISTIČKI garaži?
  .
  Namesto da bi govorili o ZLOČINIH teh ZLOČINCEV proti človeštvu
  ter jih prikazali jasno in glasno kot tisto, kar so,
  torej MURGL JUGOKOMUNISTIČNI ZLOČINCI, ki vsi izvirajo iz
  SOCIALISTIČNIH DEMOKRATOV in LDS,
  kar sta seveda le dva “nova–obraza” za KP JUGOSLAVIJE in njen podmladek,
  pač iščete butaste prispodobice.
  .
  .
  Udeležba na volitvah 50 %.
  Kaj to pomeni? – seveda z obveznim upoštevanje “štetja u tržićima nje”:
  “”Ni važno, kako se voli, važno je, kdo šteje”” (STALIN).
  Pomeni, da
  so vse MURGL JUGOKOMUNISTIČKE kreature glasale za svojo KOMUNISTIČKO JUGOSLAVIJO = ++++400.000 nje,
  pomeni, da
  je v Sloveniji ozaveščenih 220.000 ljudi, ki so glasovali ZA SLOVENIJO,
  ZA SVOBODNO SLOVENIJO

  pomeni, da 700.000 volilnih upravičencev ni oddalo svoj glas,
  ker so NEINFORMIRANI, pobebavljeni …
  kar pomeni, da jih MORATE INFORMIRATI,
  jim povedati, kdo jih ROPA, kdo jih KRADE, kdo jih posiljuje, kdo jih
  TEPIHUJE, kdo jih SFUKUJE …
  v Sloveniji TEPIHUJE sloveniju in SUKUJE ljude MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA nje,
  namesto
  da sračkate o levičijiih in podobnih bulšitizmih.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Sledimo?
  Joj, nedonošenčki, joj, matematiki, joj, levičiji …??!

  What the FAK?

  Pa kako menite, da boste z drkancijami o nedonošenčkih kogarkoli ozavestili?
  Take drkancije so dobre za zaprte kroge ritardiranih ekonomistkov, ki take
  bulšitizme pobirajo po angleških in usa forumih in se jih zdijo jako fensi nje.

  DEJSTA = DOKAZI = RESNICA = Ste v službi Resnice,

  Kdo? MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA = SD SMC LDS ŠARAC …
  Kaj? ROPA, uničuje Slovenijo, uvaža muslićkultije, izganja slovenske otroke …
  DOLG so nabili preko 82 % BDP-ja – nimamo za burek,
  kupili pa smo si NIČ,
  LASTNIŠTVO MEDIJEV, LASTNIŠTVO BANK, zavarovalnic,
  vseh kurac palac na tisoče uradov varuhov MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH pravic …
  za drkancije o garažnih nedonošenčkih lako čemo nje.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Razumemo?

   DEJSTVA.

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   feminizem kretinizem drkalizem pasjejebizem vegizem socializem itd. = KOMUNIZEM
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM
   globalno pa kaviržido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM,

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«

 • Get Smart

  DEJSTVA. RESNICA.
  Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  — poštenost,
  — pravičnost,
  — resnicoljubnost,
  — prijateljstvo do ljudi,
  — domoljubnost,
  — rodoljubnost,
  — svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili
  svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.