Arhipelag zločina

Ljupčo Zlatev je makedonski novinar.

Eno najpomembnejših del v svetovni književnosti je knjiga v treh delih Arhipelag gulag velikega ruskega pisatelja Aleksandra Solženicina. V romanu Solženicin na podlagi svoje osebne zgodbe disidenta, zaprtega v Sibiriji, pripoveduje o psihologiji totalitarnega komunističnega sistema. Arhipelag gulag je eden najbolj dramatičnih dokumentov o temni strani dvajsetega stoletja in je kot tak bistvenega pomena za razumevanje ne samo ruske, temveč tudi svetovne književnosti. Predstavlja pričevanje o umiranju milijonov neznanih ljudi, napisano z jasnim opozorilom – da je človek sposoben najstrašnejših zločinov, storjenih z natančno birokratski doslednostjo.

Ko analiziramo politične zgodbe naše dobe, dobimo vtis, da je edino, kar smo se naučili iz zgodovine, to, da se iz zgodovine ne da ničesar naučiti.

Pandorino skrinjico totalitarizma, zaradi katerega so trpeli Solženicin in drugi, je odprl oče ekonomskega komunističnega modela Karl Marx. V njegovem delu Manifest komunistične stranke Marx prvič postavi tezo, da je vsa svetovna zgodovina pravzaprav zgodovina “zatiralcev” in “zatirancev”. Revolucionarno odkriva, da je v kapitalističnem sistemu zatiralec buržoazija, zatiran pa je delavski razred, ki mora z revolucijo poraziti zatiralce in vzpostaviti “diktaturo proletariata”.

Po očitnem propadu Marxovega ekonomskega modela je Adolf Hitler prvi, ki začne “reformirati” marksizem, ker na mesto “zatiranih delavcev” postavi “zatirane Nemce”, na mesto “buržujskih zatiralcev” pa “judovske zatiralce”. Tratenje časa bi bilo, da v tej kolumni naštevam zločine in milijone žrtev komunizma in fašizma, ker so nam vsem znane in jih lahko vidi vsak posameznik z zdravo pametjo.

Foto: epa

Pa vendar, čeprav je ta filozofija prinesla tolikšno zlo temu planetu, se znova uveljavlja v novi obliki delovanja, ki so jo oblikovala študentska gibanja leta 1968. Seveda mislim na kulturni marksizem, ki je opustil ekonomijo Marksa, filozofija “zatiralcev” in “zatirancev” pa živi naprej v moderni obliki. Moderna oblika obsega ogromno političnih, kulturnih in družbenih ciljnih skupin, ki se spreminjajo v politične kolektive z namenom, da se borijo proti svojemu domnevnemu zatiralcu, ki je pravzaprav zelo pogosto izmišljen.

Klasičen primer kulturnega marksizma, ki obstaja na vsej zahodni hemisferi, je pojav, imenovan “LGBT mesec ponosa”.

V državi, v kateri živim, Makedoniji, se je prejšnji teden zgodil velik škandal, ko so v času “tedna ponosa” aktivisti gibanja LGBT iz države priredili seksualni performans, v katerem je nagi gej v vlogi krščanskega duhovnika spolno občeval s svetnikom. Javnost je bila, normalno, zgrožena in šokirana zaradi takega dejanja. Sama pretirana občutljivost desne javnosti zaradi tega dogodka in na splošno zaradi subverzivnosti LGBT pomeni, da so načrtovalci, organizatorji in izvrševalci parade dosegli svoj cilj. Mi govorimo o njih in jih največkrat sovražimo – to pa je tisto, kar si želijo, in to je tisto, od česar živijo (služijo).

Aktivizem, usmerjen v zaščito določene kolektivne skupine, je posel, s katerim služijo tisti, ki se predstavljajo za “aktiviste”, a v bistvu služijo z nesrečo in s trpljenjem skupine, ki jo domnevno predstavljajo. Tako je tudi s temi ljudmi LGBT pa tudi z biznisom, ki so ga ustvarili prav ti arhitekti novega totalitarizma, tisti, ki prav tako kot komunisti in fašisti želijo družbo definirati kot družbo kolektivov in ne družbe posameznikov.

Foto: Twitter

Cilj takšnega delovanja je ustvarjanje celostne averzije v družbi in rušenje vseh mogočih mostov drugih ljudi s tem kolektivom. Kakšno korist in kakšno pravico bodo dobili aktivisti LGBT, če oskrunijo krščanstvo? Odgovor je jasen, s sovraštvom do kristjanov ne bodo dobili ničesar razen sovraštva. Prav zaradi tega so jasni nameni tistih, ki organizirajo vse to, ti se ne borijo za pravice teh skupin, pač pa za ustvarjanje kulturno-marksistične podlage za konflikte v družbi.

Tako je tudi z ilegalno migracijo. Namesto da bi poiskali razumno rešitev za ta problem, liberalne elite vztrajno ustvarjajo napetosti in stigmatizirajo tiste, ki ne želijo, da bi Evropa postala islamska džamahirija, polna terorizma. Tako je tudi na žalost s sodobnim feminizmom, ki se je iz boja za pravice žensk spremenil v boj za širjenje sovraštva do moških.

Vse to so poskusi, da bi se ustvaril nov arhipelag zločinov, v katerem bodo umrli novi solženicini.

Ljupčo Zlatev

 • Miro Jereb

  Pri LGBT se bojim za rit…zdej pri migrantih pa še za glavo…bem ti život.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Marija

    Žal sem na dan plebiscita napovedala podoben scenarij.Bila sem skoraj tepena,samo na žalost se uresničuje.Kar koli se godi Me ne preseneti.Se veliko huje bo.

    • Hamid Begic

     Res škoda, ker nisi bila tepena. :)

     PS: Res škoda. :)

     • Desnoklik

      Cirkus je u gradu.

     • Aresnica

      Res škoda , da si tak bebec oziroma ovčka SLOmafijskotajkunskega OMREŽJA.
      ______________
      Lep pozdrav

  • Vojvoda Šarec.

   Nastavi jim rit. Verjetnost, da obdržiš tikvo.

  • Marija

   Kaj pa zveri?Prijatelji čakajo v vrsti.

  • SIMON ROZIC

   Odlično! Oboje je smrtno nevarno !

 • karlina

  TOČNO, VSE JE RES, PODPIŠEM !!!! NA ŽALOST NAS NORMALNIH, PARDON NENORMALNIH ZA TE SPAKE !!!!

 • antimur

  To je pa že preveč, da ta golazen odvratna LGBT gobca o strpnosti in razširjanju sovražnosti. Oni, ki se norčujejo iz narave in normalnosti, ki vsiljujejo svojo ogabnost vsem in povsod, pred njimi niso varni niti otroci. To je pa apel za odkrit napad na te “ponosne” deformirance, kjerkoli in kadarkoli ter vseh tistih političnih prascev, ki to zagovarjajo in jim nudijo vso pomoč in celo to smrdljivščino postavljajo pred normalnimi ljudmi.

  • Povprečen Državljan

   Ti si res bolan.Še bolj verjetno pa si globoko v sebi gey,ki si tega noče priznati.

   • antimur

    Pederski kreten, ali si imel mamo in očeta, vidiš to je naravni proces, ki si ga je narava zamislila, nikakor pa ne buzirantsvo in lezbaštvo. Zaradi mene počnite te ogabnosti v zasebnih prostorih, nikakor pa ne vsiljujte svoje ogabnosti drugim, ker se zna slabo končati, sploh pa pojdite s svojimi svinjarijami daleč od naših otrok.

    • SIMON ROZIC

     To pa ne, Pikalo ne dovoli ! -” javna hiša” oziroma “javna šola” bo že
     poleg klasičnih barab poskrbela predvsem za lezbače in gey-e !…

    • Estrim Rolls

     kaj je narobe z lezbikami? meni je všeč če vidim dve hudi bejbi ko se mečkata. če bi pristal med njima bi bila to zmaga. topli bratje so bolj sporni. naj sprejmejo dejstvo, da ni prijetno na oko če jih kdo vidi …narod jih bo hitreje sprejel, če bodo nekje na samem drug drugemu izkazovali ljubezen

   • šmentanamuha

    To ti pobiraš iz gejevskih učbenikov? Dej še kej novga povej, no.

 • Vojvoda Šarec.

  Kamadonče jebo te komunista.

 • janko

  LGTB = razvrat, deviacija, zavržnost!

  To KATASTROFALNO PRETRESE IN POHABI PSIHO mladostnika!

  Naj se izrodki pač imajo radi – če jim ni do zdravega in normalnega življenja – AMPAK MED ŠTIRIMI STENAMI, NE PA NIKOMUR TO PROMOVIRATI IN KAZATI!!

  • Marija

   Ja pojavili so naše otroke.

 • Marija

  Knjigo bom poiskala

 • RATATA

  Kdo le je finaciral in vodil revolucijo in rdeči teror in ga še vedno finacira ter usmerja….!
  https://kavarnahayek.wordpress.com/2017/10/24/100-let-oktobrske-revolucije-kdo-je-financiral-in-vodil-rdeci-teror/
  Kar se Evrope tiče in še posebno federalizacije EU t.j. delanja združenih držav EUrope je pomemben Plan Kalergija iz 1925, nad katerim so bili zelo navdušene banksterji in voditelji velikih držav (tudi predsedniki ZDA mdr.).
  Pobližje si je treba pogledati, kdo je ustanovil EU in v kaj se ta preoblikuje s pomočjo neizvoljenih komisarjev čudnega porekla in nazorov.

 • Marija

  Ja pojavili so naše otroke.70 generacij kako bi naj bilo drugače?To miselnost ne moreš čez noč spremenit.Če ti otrok reće mama ti si butasta zakaj ne delaš tako kot drugi se kopljejo v izobilju mi ga pa nimamo.In to samo zato,ker se jim ne pridružiš.Vprasam kaj pa poštenost in ti odgovori od poštenja ni nobeden bogat.Pa razmišljanje zakaj smo tu kjer smo.In to nam danes vlada.

  • RATATA

   Uspelo jim je z zgledom lastnega delovanja razvrednotiti vrednote, da so takšne – razvrednotene, po novem, postale vrednote, čeprav nekateri vemo, da to vrednote niso!
   Folk – ljudstvo, ki so mu nekdaj rekli narod so v popolnosti za moje pojme uspeli pohabiti, kar so v 4. točki Programa OF navedli kot “spremenili bomo narodni značaj”!! In so ga spremenili!! Uspelo jim je res… narod sprejema male privilegije in je “zadovoljen”, je potešen in redno poteševan ter za njihovo stvar! Narod je takšen kot mora biti, polenjen in uglaupohabljen, da se mu ne da biti razmišljati, kaj šele kritično presojati – tega ni zmožen in nikdar več ne bo zmožen. Tak folk je idealen!

 • trumpet2018

  če so res tako odprti in progresivni, zakaj je potem članek o mavričnih na 24 ur zaklenjen. Zato ker hočejo levi fašisti v spregi z LGBT izrodki utišati vsako drugačno mnenje, vsaka najmanjša kritika se opredeli kot sovražni govor, kar je totalna norost, temu se drugače reče fašizem, tako gobcajo o sovraštvu, v resnici so pa oni najbolj sovražni do drugače mislečih in normalno usmerjenih. Ljudje vas ne sovražijo, samo ignorirajo vas in vas ne marajo, niti nimajo časa za vaše neokusne parade

 • Estrim Rolls

  komunizem je bil in je protiutež krščanski sekti in kraljevinam. evropski sektaši so si sami krivi da je situacija taka kot je. kaj vse so člani te sekte delali čez zgodovino da je sedaj tako kot je? homosexualnost je greh ( pa čeprav je večina v rimokatoliški hiarhiji homosexualcev in pedofilov), v ženskah je hudič in da so manjvredna duhovna bitja itd. itd. komunizem je sprejel vse to kar je krščanstvo odrivalo in grajalo. zato pa so lgbt in feminizem tako sovražno nastrojena proti krščanstvu. sej je prav, jebeš te zaostale sekte. na tej strani se v večini zbirajo člani te sekte, naj kdo pogleda kako sovraštvo širijo. to veliko pove o tej satanistični ustanovi. njihovi člani so žejni krvi. očitno nimajo pojma o čem je jezus učil. ampak oni čakajo njegov drugi prihod. zakaj že? da vas bo poslal v pekel? delate vse kontra ljubezni. vrata od pekla so odprta za vas

  • Desnoklik

   Prav imaš. Tv dnevnik izgleda kot da so marsovci zamaskirani v ljudi. Kot da to kar govorijo, ni namenjeno nam ampak ne vem komu, nekomu tretjemu katerega še ne poznamo.

  • macon

   Komunizem je bil kmečki upor proti industrializaciji, zato pa je uspel v zaostalih deželah z zametki le te, ne pa v centrih kot je fantaziral. Kot pravi zabiti komunajzar preskakuješ stoletja in pripisuješ krščanstvu, ki se je razvijalo in spreminjalo zabetoniranost v srednjemu veku, ker je zabetonirana edino tvoja komunistična ideologija. V resnici se sekularizirani Evropejec večinoma ne identificira s krščanstvom in tudi ne s komunizmom, vendar vi živite v binarnih opozicijah: komunisti-fašisti, komunisti-ortokristjani.

   V redu, vi ponujate lgbt in feminizem, mi tradicionalno družino, ki dokazano deluje kot osnovna celica za zaščito posameznika (in nima nobene zveze koliko jih je deformiranih). Nimate nobene šanse, boste pa naredili ogromno sranja in zakrivili ogromno trpljenja kot v prvi varianti niste imeli šans proti kapitalizmu, ki se je razvijal in ljudi veliko bolj nagrajeval glede na njihov delovni prispevek ter psihološko obravnaval take kot so, ne pa jih na silo spreminjal.

   Sovraštvo je na tvoji strani, ti ga širiš tudi s svojim lažnivim in bedastim zapisom. Jezus bi take kot ti samo s kolom po prazni betici.

   • Estrim Rolls

    sploh veš kako neumen izpadeš? po čem sklepaš da sem komunist ali pa da sem politično oprideljen? ti izgledam tako neumen? v resnici je bila prva komunistična vstaja napoleon bonaparte v franciji. jaz nisem komunist. si pa ti vsekakor neumen fanatik. no dej še kaj napiši o tem kakšen komunist sem jaz. jaz pa se ti bom še naprej smejal in se čudil tvoji neverjetni neumnosti

    • šmentanamuha

     Če si že hotel nekaj pametnega povedati, bi lahko izpustil žalitve kristjanov in bi se čisto drugače razumel tvoj sestavek.

 • dob

  Nagnjenost družbe k diktaturi je znak, da je družba infantilna.
  Infantilna je, ker ne sprejema nalog odraslih, ali krajše povedano: nesposobna je sprejeti Odgovornosti za svoja dejanja, navade in obnašanje.

  Slovencem je več do reguliranega življenja in predpisanih življenjskih navad, kot jim je do svobode, do svobodnega življenja, do izražanja lastne Volje.
  Značilnost lastne Volje je pač ta, da se bori proti diktaturi vseh vrst in vztraja pri svoji Svobodi.
  Svoboda pa ni tisto kar ti nekdo da, ni nekaj, kar ti nekdo podari, temveč je to, kar si ne pustiš vzeti. Zato jo braniš z vsemi štirimi, ker Svoboda želi sama odločati o sebi. Predvsem pa želi sebi poiskati najprimernejšo obliko življenja, takšno s sobivanjem z drugimi. In zato temu sorazmerno ustvari prostor, v katerem je takšno življenje mogoče.
  Slovenija tega nima, in kot je zdaj jasno videti – si tega niti ne želi. Nikoli si tega niti ni želela, razen seveda na deklarativni ravni, ko ji ni bilo jasno, kaj Svoboda je.

  Tipično infantilno! Naučeno v osnovni šoli.
  Tam vsi otroci znajo o svobodi povedati za pet.

  Diktatura je ubila svobodno Voljo v ljudeh in oni jo zamenjali za ideologijo in/ali religijo. Tako jim je očitno bolj všeč!
  Odvisnost od diktature in njene ideologije je postala mentaliteta tega naroda, režim jo je vtkal v šolske programe, mediji jo oglašujejo kot pridobitev. Mediji se do iznajdb režima obnašajo nekritično, kot da so strankarsko glasilo, in to so po naravi stvari.

  In klub temu to poneumljanje sami plačujemo!

  Na RTV so še bolj butasti in zaostali kot Cerkev. Kar je sicer težko verjeti, pa je vendarle tako. Televizija v Sloveniji je srednjeveška.
  Oboje, tako ideologija kot religija, se naslanjata vsaka na svojo dogmo, in zato ne enim ne drugim niso potrebne lastne izkušnje. Ni jim mar! Vse je že zapisano.

  Brez lastne Volje tudi ne moreš imeti lastne izkušnje, ker je imeti lastno izkušnjo prepovedano, saj odstopa od večne resnice zapisane z dogmo.
  V Cerkvi je verska Dogma, pri ideologiji pa je tvoji resnici predpostavljen Manifest. Vse je zapisano v dogmi, ki se ne spreminja oz. se spreminja vsak dan sproti, odvisno od politike.
  In ta dva koncepta dojemanja sveta se zdaj spopadata.
  V resnici pa gre za dva koncepta zgrešenega pojmovanja sveta. Če bi ga razumeli – bi bil naš. Ker ga ne, je tuj.
  Zanimivo je, da nam tujci pridigajo, da je ta svet naš in da je Slovenija naša. Okupator nam pravi, da je ta država naša in da imamo demokracijo. In da je himna naša.
  Zakaj nam je potem vse tuje!?

  • Desnoklik

   Prav imaš. Tv dnevnik izgleda kot da so marsovci zamaskirani v ljudi. Kot da to kar govorijo, ni namenjeno nam ampak ne vem komu, nekomu tretjemu katerega še ne poznamo. Mogoče nam tako podzavestno suflirajo da naj se bojimo prišlekov, migrantov, gejev,…

   • dob

    Zavestno nam pripovedujejo, da nas bo režim, ki nas sovraži in nam vlada – izkoreninil.

  • šmentanamuha

   Bravo, @dob, sem že skoraj pozabila , kako dobro denejo tvoji lucidni sestavki. Boljše psihoanalize Slovencev ne bi naredil niti dr.Rugelj. Čestitam.

   • dob

    šmentanamuha – zahvaljujem se ti, da najdeš kaj koristnega zase v mojih komentarjih.

    • šmentanamuha

     Seveda, vedno, bodi dobro.

 • Desnoklik

  Bolj pasivni od Makedoncev so samo še Slovenci.

 • dob

  GEJ BRIGADE HITITE,
  razpodite, zatrite

  (Ko sem v devetdesetih tole pisal, je bilo še smešno. Danes ni več.
  Objavljeno je bilo v reviji Primorska Srečanja, leta 2001. Danes bi me uredniki vsake revije v rit brcnili.)

  Sčasoma so na planetu bili samo še pedri in lezbijke.
  Kakih drugih posebnih novosti sicer ni bilo, razen te, da je slovenska slovnica izgubila sklanjatev, ker je sklanjanje postalo nevarno.
  Pedri so lezbijkam posojali seme, za povračilo so si pri njih najeli maternico in tako so vsi prišli do želenih potomcev. Punčke so zrasle v lezbijke in fantki v pedre. Seveda, če se ni vmes kaj spridilo.

  Zaradi raznih sevanj ali kaj veš zakaj, se je kdaj pa kdaj pripetilo, da so fantki in punčke začutili spolno privlačnost do nasprotnega spola. Starši so v tem primeru poiskali strokovno pomoč. Strokovnjaki so jih tolažili, da gre za tranzicijsko obdobje pri mladostnikih, da je vse normalno in da bo ta atavizem minil sam od sebe. Zato imamo vendar šole, da skrbijo za pravilno rast in zdrav duševni razvoj mladine.

  Starši so kljub zagotovilom, da je z njihovimi otroki vse v redu, s strahom in skrbjo spremljali razvoj svojih otrok. O pojavu so najprej razpisale strokovne revije, a ker se je bolj in bolj razraščal, je debata iz znanstvenih krogov prešla v dnevno časopisje in skoraj ni bilo dneva, da ne bi v Pismih bralcev zasledili različna razmišljanja o tem, kaj je bolj prav in kaj narobe.

  V krajih, kjer so se ljudje imeli za tolerantne, si lahko videl v parkih deklice in dečke, ki se, meni nič – tebi tič, pri belem dnevu držijo za rokice! Nekateri so se zgražali, večina pa se je požvižgala, kot da se jih to nič ne tiče. Slovencu je pač najpomembnejši njegov lastni v rt. Vsaj tu je vse ostalo isto.

  In kot se rado primeri, je vse več raznospolnih parov zahtevalo zase iste pravice, kot veljajo za večino! Torej za istospolne.

  Na prvem mestu so zahtevali pravico do porok in z njo do enakosti pred zakonom. To bi seveda pomenilo, da smejo obdržati otroka, ki se rodi iz takšne zveze, zakon je namreč zahteval, naj se raznospolnim parom otroka odvzame in se ga dodeli lezbičnemu ali pederskemu paru, kar je seveda edino zagotovilo, da bo ta otrok kdaj normalen.

  Razpravljalo se je povsod in vsepovprek. Ombudswomanka je obnemogla pod kupi peticij!
  Javnost je še posebno močno razburil primer samske gospodične P. N., ker je šlo za žensko, katere spolna usmerjenost ni bila povsem jasna, saj ni imela stalne partnerke. Zato je morala pred umetno oploditvijo pridobiti mnenje zdravniške komisije.
  Zakon namreč veleva, da zdravniška komisija, ki je sestavljena iz strokovnjakov raznih smeri, ugotovi primernost prosilke oz. prosilca za starševstvo. Eden od članov komisije, psihijater, se je v zaupnem pogovoru na štiri oči ponudil gospodični P. N. za neumetno oploditev.

  Mlado in naivno dekle je v trenutku obupa sicer privolilo, a je kasneje zaradi občutka krivde dogodek močno obžalovalo in vse priznalo staršem. Torej obema mamama.

  Ti sta psihiatra tožili in tožbo seveda dobili. Tako je bil še en perverznež razkrinkan. Pred tem sta morali mami podati zahtevek za izločitev sodnika, ki je bil heteroseksualec, saj bi to lahko vplivalo na izid tožbe!
  Gospa sodnica je naložila gospodični P. N., naj najprej opravi splav, potem pa ji je priznala pravico do umetne oploditve, s pogojem, da si poišče stalno partnerko in si uredi zakonski stan.

  Psihiater je bil obsojen na visoko zaporno kazen in trajno izgubo dovoljenja za opravljanje svojega poklica, saj je prekršil vsa pravila človeške in poklicne etike.

  Mlada družinica je bila presrečna, ko se je novopečenima mamicama rodila deklica. Presenečenja tu ni bilo, saj je družba lepo poskrbela za to, da so lezbijke lahko načrtovale deklice. Ena deklica se je rodila najprej eni mami, in ker sta se imeli zelo radi, je čez nekaj časa na svet privekala deklica še drugi mamici.

  Polsestrice so živele složno, kot bi bile prave sestrice! Na koncu sta bile obe mamici srečni, vse štiri nonice presrečne in osem pra-nonic pre-presrečnih! Kakšne bi bile pra-pra-nonice, če bi še živele, si lahko le pre-predstavljamo!

  A to je bil šele dogodek, ki je napovedoval vse hujšo pravno zmedo! Podobnih pravnih sporov je bilo vse več, večina jih je bila take sorte, da nanje navaden človek sploh ne bi pomislil, kaj šele pravniki, ki so zakone pisali.

  Vprašanja so kar deževala. Denimo, kako je s pravico do dedovanja pri neumetno spočetih otrocih, ali pa komu naj ti pripadejo, če pride do ločitve raznospolnega para. Kako je s posvojitvami in podobno. Nekateri so se spraševali, ali naj se otroku, ki je bil neumetno spočet, sploh dovoli obiskovati verouk skupaj s tistimi, ki so umetno (brezmadežno) spočeti! Ali se kaj takega sploh spodobi.

  Oglasil se je tudi Fafež, ki je ljudi pozval, naj se zahtevam raznospolnih parov uprejo, češ da so nenaravne. V glasilu Vtikanski Opazovalec je odločno obsodil poroke raznospolnih partnerjev in te pare pozval, naj se streznijo, dokler še ni prepozno.
  Nekateri so ga poslušali in se odrekli svojim nagonom ter nenaravnim zvezam. Šli so v samostan in postali samostalniki.
  Odprli so zasebne šole in v njih učili otroke sklanjanja.

 • Povprečen Državljan

  Desni ;moralneži; (moralneži v narekovajih) vi ste še najmanj upravičeni do moraliziranja.Bruh.

  • Desnoklik

   Ti greš v block. Pa pa ta ta.

  • šmentanamuha

   Poprečnež, dobro bi bilo, če bi najprej prebral članek, preden komentiraš, razen če se strinjaš z LGBTQ orgijami na prostem, kjer eksplicitno izpostavljajo svojo deviantnost. No, morda pa si eden od njih. Bruhaj nad sabo.

 • Tedo Medo

  Na kratko, židi Bilderbergi so zatiralci. Židi so na žalost pametni, pa čeprav so skoraj enaki kot Arabci: pišejo od desne proti levi, pozdravljajo se s “šalom”, arabci pa s “salam”.
  Bilderbergi so si izmislili Jezusa, da so staro, novo zavezo biblije in sebe spravili v Evropo. Oni so si tudi izmislili denar, oni so lastniki glavnih bank, ki so v umetnih bančnih državah (Švica, Belgija, morda še Luksemburg in Liechtenstein). Hitler ni napadel Švice, ker je nevtralna, ampak ker so Bilderbergi tam – oni so organizirali 2. sv. vojno. Izrael je nastal država po koncu 2. sv. vojne, ker so Bilderbergi to zahtevali, pa čeprav je bilo takrat tam 90% Palestincev. Izrael je v evropskih športnih zvezah in na evroviziji, ker so tudi to ukazali Bilderbergi, saj imajo Izraelci od tega več profita.

 • šmentanamuha

  Makedonski LGBTQ+ aktivisti so korak pred nami. Orgije na prostem pa to …
  Odličen članek makedonskega novinarja Ljupčeta Zlateva, Pogumen novinar, sem ga pred časom gledala v eni oddaji. Stavek, ki si ga velja zapomniti:
  “Aktivizem, usmerjen v zaščito določene kolektivne skupine, je posel, s katerim služijo tisti, ki se predstavljajo za “aktiviste”, a v bistvu služijo z nesrečo in s trpljenjem skupine, ki jo domnevno predstavljajo.”

  Sicer pa tisti. ki kritično gledamo na invazijo afro-arabskih migrantov to trdimo že od vsega začetka, tako da je dobro, da dobimo potrditev tudi s strani etabliranih novinarjev, ki so vredni tega naziva.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!