fbpx

Bes dobrih pošasti

Jože Biščak (Foto: Demokracija)

Hudobni ste. Zli. Povampirjene in nemoralne medijske spake in nakaze iz temnih globin. To ste. Nikakršne novinarske integritete in najmanjše spodobnosti ni v večini od vas več. Vaš levičarski aktivizem je zadušljiva ideologija, ki pod krinko lažnega liberalizma ne priznava nič drugega več kot le agende, ki brezobzirno prezira vse, kar je ljudem ljubo, v kar verjamejo in za kar živijo. Pogumne, odgovorne, dobre in bogaboječe pribijate na križ. Ste serijski medijski morilci, daleč od nevtralnosti in nepristranskosti, na katero se sklicujete. Tega od vas nihče niti ne pričakuje, ker vsak človek, tudi novinar, ima svoj svetovni nazor. A vi ne samo manipulirate, vi odkrito in dokazljivo lažete, zato je beseda sramota preblaga za vas. Ste potuhnjena zarotniška druščina, ste zahrbtna sramota za svoj poklic in poslanstvo. Nihče drug, ampak izključno vi uničujete vse, kar je bilo temu narodu sveto, da je lahko preživel. In rišete mojo domovino za skrajno neprimeren kraj za bivanje. In za življenje. In za delo. In za razprave.

Pred poltretjim letom smo v uredništvu revije Demokracija potegnili črto. Dobro vzgojeni in miroljubni ljudje, ki ste jih leta stigmatizirali in pacali, a smo vas v dobri veri, da se vas lahko blaga beseda dotakne in vas prepriča, da vaš “dolgi pohod” pomeni avtocesto v propad, stoično prenašali in z vami skušali sobivati, smo takrat rekli: “Dovolj!” Nikoli več nas niste prestrašili, čeprav se je jeseni 2018 v orkestrirani ofenzivi ter s pomočjo levičarskih medijev in nevladnih organizacij ves Šarčev represivni aparat spravil na nas. Priznamo, materialne posledice in poslovno škodo čutimo še danes, a rokavice smo sneli, zadrga na naših ustnicah je zdaj na široko odprta. In verjemite, ne zanašajte se na našo konservativno in katoliško usmerjenost, našemu drugemu licu se ne boste nikoli več niti približali. In če bomo morali zato postati pošasti, bomo postali. Zlobne in hudobne nakazni lahko premagajo le dobre pošasti. Tako je vedno bilo. In tako bo.

Zadnja v vrsti vaših prevar je poročilo Mednarodnega inštituta za tisk (IPI), ene v množici organizacij z zvenečim imenom, a s hudičevo namero in željo, da na silo spremeni družbene in kulturne vzorce vedenja dobrih ljudi, ki so zavezani tradiciji. Karkoli diši po konservativnem, je tarča njihovega napada. Ni prvo. Že marca so se s pomočjo slovenskih zlobnežev oglasili, češ da je v Sloveniji po oblikovanju desnosredinske vlade toksično ozračje. Pretekli teden so v tipično ideološkem pamfletu, ki ima zelo malo zveze z resničnim dogajanjem na področju medijev v Sloveniji, in s pomočjo različnih “cirmanov”, “briškijev”,  “milosavljevičev” in “delićev” zapisali, da se svoboda medijev v Sloveniji hitro zmanjšuje. Podton njihovega sporočila je bil tak, kot da so v Sloveniji začeli mučiti, obsojati in zapirati novinarje.

Nič od tega ni res. Vsakomur je zagotovljena svoboda govora, nihče ni bil ne preganjan, ne zaprt, ne mučen, ne cenzuriran. A če kdo izreče kritiko na račun poročanja medijev in novinarjev, to ni nikakršno kratenje novinarske svobode, saj ni nihče izvzet iz kritike. In če je bil kdo že deležen oblastnih groženj in šikaniranj, je bilo to uredništvo Demokracije v času, ko je na Gregorčičevi vladal Marjan Šarec. Tudi zato se na taka pisma in poročila s prijateljem in kolegom Vinkom Vasletom, dolgoletnim novinarjem, urednikom in pisateljem, slovensko novinarsko legendo, odzivava in odgovarjava. In še se bova. Ker svet, ki ga prek “neodvisnih” institucij, združenj, akademij in inštitutov nadzirajo levičarji, postaja zatohel. Njim ni mar za Slovenijo, ne za vas. Preprosto nočejo in na vse kriplje preprečujejo, da bi se njihov z lažmi podmazani in strašljivi medijski stroj ustavil. To je resnična grožnja, ki bi vas morala skrbeti. Da vas ne bodo še naprej zavajali in vas z risanjem samih sebe kot prijaznih in dobrohotnih bitij indoktrinirali, si pomanite oči, očistite ušesa in sprostite glasilke. Naj njihov božjasten ritual od danes naprej izzveni v prazno.

Jože Biščak