Boj se Rusov

Miro Petek

Te dni sem proti večeru posedal na vrtu velikega lokala v središču latvijske prestolnice Riga, ki je obdana s krasno arhitekturo iz obdobja art nouveau, in čakal na nastop ansambla iz Sankt Peterburga. Fantje so odlično preigravali etno jazz, sicer je takih ansamblov dandanes na stotine, vendar so v to okolje s svojo glasbo kar dobro sedli.

Nadvse zanimiva pa je bila njihova tonska vaja. Vokalist tega ruskega banda je sredi Latvije ob preizkušanju mikrofonov prepeval refren iz pesmi kultnega filma Kdo tam poje Slobodana Šijana: “Iznad polja gavran leti/ i okuplja svoja jata/ ova ptica zloslutnica/ predoseća, biće rata/ predoseća, biće rata/ joj, joj, joj, joj.” Refren bi lahko poslovenili: “Nad polji krokar leta/ in zbira svojo jato/ ta zloslutna ptica/ napoveduje, vojna bo/napoveduje, vojna bo/ joj, joj, joj, joj… “

Latvija dokazuje: nacisti in komunisti so isti
Po vsej verjetnosti sem bil na tej terasi edini, ki je razumel sporočilo, drugi so, nevedoč, ob tej provokaciji celo zaploskali.  Med ljudmi v Latviji je čutiti napetost in strah, saj že nekaj časa živijo v negotovosti, posebej po ruski okupaciji Krima, ko se mnogi sprašujejo, kdaj bodo oni na vrsti. Latvija je eden od šolskih primerov sodelovanja nacistov in komunistov, zgodovina Latvije kaže na to, da je med nacisti in komunisti mogoče postaviti enačaj.

Leta 1939 podpisani pakt Molotov-Ribbentrop med Stalinovo Sovjetsko zvezo in Hitlerjevo Nemčijo je določil usodo Latvije za več kot pol stoletja. Ob kratki zasedbi Latvije s strani Stalinove Sovjetske zveze so sledile deportacije deset tisočev Latvijcev v Sibirijo, komunistične agresorje so kmalu zamenjali nacisti, ki so v letih okupacije pobili domala 90 odstotkov latvijskih Judov in sredi Rige je pretresljiv muzej posvečen holokavstu. No, imajo pa tudi muzej okupacije 1940-1991, posvečen nemškim nacistom in ruskim komunistom. Jude so pobijali tako nacisti in komunisti, tudi v Sloveniji je kar nekaj primerov, ko so bili Judi pobiti ali pregnani, da so se komunisti polastili njihovega premoženja.

Potem ko je leta 1944 Rdeča armada v Latviji porazila Nemčijo, se je v to baltsko državo vrnil komunizem: pred komunističnim terorjem je iz države takoj pobegnilo 130 tisoč Latvijcev, 120 tisoč pa so jih Stalinovi komunisti poslali v gulage. Na njihovo mesto so v Latvijo množično naseljevali Ruse. Nacionalna struktura prebivalcev se je drastično spremenila, ob razglasitvi samostojnosti je bilo v Latviji še dobrih 34 odstotkov Rusov, ki pa jim Latvijci niso dali volilne pravice. Po svoje so jih izbrisali. Razlogov za napetosti in negotovosti je torej veliko.

V Latvijo tudi Slovenska vojska
Latvija je sod smodnika in ker je del Nata in Evropske unije so zaradi ruskih groženj te razmere še bolj zapletene tudi na globalni ravni. Nato v baltskih državah, tudi Latviji, krepi svoje sile, Slovenija je zavezana, da pošlje v Latvijo kontingent naše vojske, sicer dvakrat s strani vrhovnega poveljnika oboroženih sil Boruta Pahorja ocenjene z nezadostno oceno. Slovenska situacija je shizofrena, uradni politiki se dobrikajo Rusom, hkrati na njihovo mejo pošiljajo vojaške sile, pripravljene na obračun z Rusijo.

Ko je bilo Delo še časopis, smo lahko leta 1979  prebrali poročilo moskovskega dopisnika Tita Doberška, ki je kot akrostih iz prvih črk vsake vrstice ponudil skriti komentar: Boj se Rusov. Nam se Rusov ni treba bati. Milan Kučan hodi v Moskvo na vojaško parado ob dnevu zmage (za mnoge države, kot je Latvija, je ruski dan zmage  dan okupacije), aktualni politični vrh kljub sankcijam Evropske unije, katere del smo tudi mi, gosti ruskega predsednika.

Komunistična internacionala je preveč globoko v genih naših komunističnih in postkomunističnih politikov, da bi s tem lahko prekinili. Edina rešitev je, da mi prekinemo s to politiko in s temi politiki.

Miro  Petek

 • janez zorman

  Boli k…. Milana za Latvijo, dokler ima extra penzijo !

  • von Rhein

   Ne “boli ga k….” za prilizovanje tistim,ki bi mu v primeru dobrega čiščenja v Sloveniji (z malo fantazije) zagotovili varno bivanje in zaščito pred pregonom za storjeno škodo. Da so Rusi zelo gostoljubni do takih, kaže primer družine Milošević.

   • janez zorman

    Bravo. Ampak Štefka ima nekaj cvenkov menda v Mehiki. Očitno imata razpršene finance.

 • Burek Burecki

  Kurba ga serjete. Kr neke fantazijske okupacije so zmisljujete. Neka panika okol rusov kot da vam bodo mamo iz spalnice ukradli. Naj se bojim rusov ker so Latvijci tako rekli. Ahaha. Ta je bila pa spasna…

  • domovina mili dom

   Si bil pa zadnjič proti Amerom. A se jih bojiš, da jih vidiš za vsakim vogalom.

  • stajerc5

   Jaz popolnoma mirno spim, ker imamo Orbana in kockaste vmes, idioti se morajo kar mocno potruditi, da sploh ne omenim NATO!!!!

 • Jožef

  G.Petek, iz vaših ust v božja ušesa. Bog živi nas Slovence, kar dobrih je ljudi, naj rojak prost bo vsak, ne vrag, le sosed bo mejak!

  • domovina mili dom

   Glede na sosede bomo zamenjali himno, ker so južni sosedje vragi.
   Tuje šege, tuje ljudstvo
   so prijat’lji, bratje ne,
   slava le slovensko čustvo
   srce moje vesei.
   Srce moje veseli.

   • stajerc5

    Bodi srecen, da so med nami in cetniki!

 • Olga

  Rusi so kot Srbi! Kamor stopi Srb (Rus) je Srbska (Ruska) zemlja! Slovenci zaščitimo svojo demokracijo in naženimo komuniste!

  • von Rhein

   Še dva obiska visoko rangiranih ruskih politikov pri kapelici in bo dobila status enak ambasadi. Rusko ozemlje:-))

   • Olga

    Najbolje, da demokratična vlada kapelico razmontira in jo pošlje s Kućanom vred v Sibirijo!

  • domovina mili dom

   Komunisti so na silo določili, da smo Slovenci bratje po krvi z nasilnimi slovani.

   • Olga

    Jih bomo postavili na laž! Rdečezvezdaši naj gredo kar v Beograjski pašaluk, saj so na Dedinju edini obiskovalci!

 • piko8

  Rusi so del problema ne rešitve !!!!

  • domovina mili dom

   Vse povprek so skupni imenovalec stari in problečeni komunisti za vsa gorja po svetu.

  • Caesar

   Ravno obratno, Rusi so del rešitve, problem pa je v židovskih elitah. Komunizma si niso izmislili Rusi, temveč židovske elite, ki so v Rusiji izvedli dve revoluciji leta 1917 in jim vsilili komunizem, boljševiki pa so bili večinoma Židje, kot sta bila recimo Lenin in Trocki. Prav tako so Židje istega leta izvedli revolucijo v ZDA, ko so predsednika Willsona prisilili, da je podpisal dokument, ki je FED in s tem Dolar dal v zasebne roke židovkih bankirjev, ki so s tem postali lastniki ZDA, saj so ves denar, ki so ga natisnili ameriški vladi posodili za obresti. Tako imajo židovske elite v ZDA v rokah in oblast in medije. Demonizacija Rusije in prikazovanje Rusije kot vir največjega zla pa je le ena največjih prevar in laži židovskih medijev. Rusija je edina, ki se je otresla židovske nadvlade, ko so se znebili komunizma in pregnali židovske oligarhe, ki so ropali Rusijo v devetdesetih. Načrt teh židovskih elit, ki širijo globalizem, liberalizem, feminizem, LGBT ideologijo, je uničenje evropske bele rase, da bi tako lažje zavladali svetu, ker se jim ostale rase ne bi lahko uprle tako kot bela rasa. Rusija je tako postala edino upanje za preživetje belih evropskih narodov, ki so jih židovske elite obsodile na smrt, ker so se osvobodili židovske nadvlade.

   • soc

    Na čisto vseh forumih ruski plačanci skrbijo, da se vsakič najde glas pohvale Rusije in Putina, tale seveda ni izjema. Aktualna paradigma ruske ekipe zadnjih dveh let sloni na kombinaciji dobrohotnega višjega poslanstva Rusije in njenega modrega carja na eni in sovražne globalne židovske zarote na drugi strani. Očitno je izjemno dobro vnovčljiva na tem konkretnem forumu, polnem bolj ali manj shizofrenih fanatikov takih in drugačnih zarot. Žal je tudi aktualna smer nekoč dragega mi kolumnista in analitika Bernarda Brščiča…

    • FeriSS.H

     Žal te moram parafrazirati – “Na čisto vseh forumih” – se najdejo taki ki bluzijo iz nevednosti ali pa so zastonj dežurne budale ki mislijo da nekaj vedo. Caesar nikjer ni omenil nekakšnega – “dobrohotnega višjega poslanstva Rusije in njenega modrega carja” – to je tvoj insert – kar je povedal pomeni da nekdo ki je proti mojemu sovražniku, je potem prej moj zaveznik kot pa sovražnik, vsaj začasno.

     Da pa Židovska Sionistična klika PO TVOJE NI problem, predvsem s tem MultiDeKultijem, pa prosim razloži, seveda če ZMOREŠ. Ne samo zanikati nekaj, kot tat ki cvili da ni ukradel, a je ujet z žepi polnimi nakradenega.

     • soc

      Reversed burden of proof? Zabaven si, kolega, kako si predstavljaš razumsko zagovarjanje pravljic v debati. Dokaži, da svizci globoko pod zemljo v Alpah ne zavijajo čokolade, kajne?

      Ne dvomim pa v nagravžnost Sorosa osebno, tako kot ne dvomim v nagravžnost Putina.

     • FeriSS.H

      A to je vse kar premoreš ??

     • soc

      Očitno nisi dojel absurda. Ni prvič. Ciao.

     • FeriSS.H

      Pazi da ne padeš … absurdno seveda
      Si kot Svizec ki ne zmore ali ne zna niti čokolade odvijat

     • Bozz

      Poglej Hitler je zažgal lasten parlament, to je danes dejstvo. To ni nobeno zavijanje čokolade, ampak zgodovinsko dejstvo.

      Tule imaš še 10 ostalih “teorij” zarot, ki so se jim neumni ljudje kot si ti posmehovali pa so se izkazale za resnične:

      Top 10 Conspiracy Theories That Turned Out To Be TRUE
      https://www.youtube.com/watch?v=58mhPaUL3Uc

      Glej in se uči. Vidiš kje kakega svizca?

     • soc

      Oba izjemna izobraženca, ti in tvoj kolega tule, bi lahko ob pogostem citiranju izjemno zanimivih in verodostojnih virov kdaj uporabila še tegale za dodatno kredibilnost.

      http://doubtfulnews.com/

      Kak tabletek, dva bi vama gotovo pomagala glede na tvoja nočna in njegova današnja psihotična besnenja.

      Mislim, da bo najbolj, da gresta na ignore, čeprav tvojemu klolegu na bolj nevtralnih temah večkrat stisnem kak plus. Buh, ustanovite svoj klub veličastnih zarot in se dobivajte tam vsak dan. Kako bo hec, ko bo en pobesneli prepričeval drugega v svoj prav. Ali je zadaj Vatikan, Židje ali Nezemljani, recimo…

     • Bozz

      Te boli, ker se je izkazalo, da je svizec samo v tvoji glavi, kajne?

      Daj pouči se kaj je cointelpro, bedak.

     • FeriSS.H

      Da nisi prilepil tega “mogocnega” linka v “podporo” svojem invalidnem zanikovalstvu se ne bi niti odzval. Teme o Alienih, Bigfoot-u, Monkey girl mystery, Small, naked, human-like-creature-running-away, ghost-seeking hordes, Ghost girl hype in New York town … in podobno … ???

      Stari moj, ti si res en platfus, tak megatonski. Ce bi jaz s takimi “argumenti” komu odgovoril, magari pomotoma, se nebi nikoli vec pojavil na tistem forumu – od srama! Za tebe res ne morem reci da si pobesnel, si pa tako umirjen da ti marsikaj ne funkcionira tam v tvoji kranialni pol-praznini … kot temeljito trankvilizirano govedo, tik pred zakolom.

     • šmentanamuha

      Škoda, da delaš bedaka iz sebe.

    • šmentanamuha

     Meni še niso nič plačali, kje se lahko oglasim, da mi dajo “zasluženo” plačilo?

   • Borut Stari

    Daj uredi si malo svoje kolesje, da ne boš okoli sral takih klampf. Rusija je zavohala osamosvojitev Gruzije in takoj okupirala in anektirala Abhazijo in Osetijo. Enako se je zgodilo z Ukrajino. Zasedla in pripojila je Krim. Mimogrede ima tam Rusija vojaške baze (Sevastopol). Značilnost Rusov je hegemonizem.

    • Bozz

     V bistvu so Rusi popravili napako komunizma, ko so si prisvojili Krim nazaj. Komunisti so mislili, da mej ne bo več, da bo nastopila utopija, itd. in so kar podarjali ozemlja, malo tu malo tam, no kasneje se je izkazalo, da je takšen multikulti debilizem napaka.

     Krim je podoben primer kot naša Istra, samo da je naša Istra za vedno izgubljena zaradi pijanega komunista, ki jo je zakartal, medtem ko so se Rusi na Krimu z referendumom odločili, da ne bodo v Ukrajini. Saj so se tudi Štajerski slovenci odločili, da ne bodo v Jugoslaviji in so šli v Avstrijo. Pa ne vidim nobenega jamrati kaj dosti o tem, večina si jih želi, da bi vsa Slovenija bila pod Avstrijo in ne samo del Štajerske. To samo govori o nesposobnosti in propadli ideji komunizma, ki se je zameril čisto vsem, razen tistim ta najbolj opranim.

   • Bozz

    Komunizem ni zrasel na zeljniku Židov. Določeni Judi so socialisti/komunisti to je res. Ampak o komunističnih idejah je pisal že Tomaž Akvinski v 13. stoletju (t.i. “angelski doktor”), katere so potem Jezuiti uresničili v Paraguaju na začetku 17. stoletja, ko so te ideje preizkušali na Južno Ameriških indijancih, jih izkoriščali kot poceni delovno silo, in mastno obogateli, ko so njihove pridelke prodajali v svet, njim pa seveda pobrali vse in jih držali na “minimalcu”. Potem pa so v 19. stoletju to lansirali v Evropi preko Marxa in Engelsa in ostalo je zgodovina. Določene komunistične Jude lepo potiskajo v ospredje, da se vsa krivda prevali na njih. Jezuiti so bili izgnani iz 83 držav po vsem svetu od 17. do 19. stoletja (še celo papež jih je izgnal iz Vatikana zaradi notranjega boja za oblast, leta 1773), to so danes lepo zakrili, da se je ta zgodovina pozabila.

    Kar se tiče uničevanja bele rase, imaš pa prav. Ampak vzrok za to je čisto nekaj drugega. Vzrok je Reformacija. Samo Evropejski belci (Angleški Puritanci, Nizozemski Kalvinisti, Švedski in Nemški Luterani, Švicarski Kalvinisti,…) in seveda Baptistični, Kalvinistični, Protestantski Američani so bili edini, ki so se v zgodovini uspešno postavili po robu Antikristu v Vatikanu, in zato se sedaj papež trudi uničiti Evropejce in Američane, da se nikoli ne bi mogli več upreti njegovi nadvladi. Seveda pa Satanova sinagoga prav tako kot RKC sovraži Reformacijo. Niso pa vsi Judi Satanova sinagoga, v Izraelu je na deset tisoče Judov, ki verujejo v Jezusa Kristusa na protestantski način. V izraelu so prav tako prepovedali financiranje Soroša določenim notranjim organizacijam v Izraelu, ki ruši Izrael od znotraj s svojimi komunisti.

    Zakaj pa so Angleški Puritanci in Nizozemski Kalvnisti in Švedski in Nemški Luterani in Ameriški Baptisti bili uspešni? Ker so bili VERNI. Verovali so Jezusu Kristusu, brali so Sveto pismo. Danes je teh 5. držav odpadlo od protestantizma in vere v Kristusa in ravno te države so najbolj na udaru Islamske invazije.

    Že Martin Luter pa je rekel svojim protestantskim Nemcem, da čeprav je Islam od Satana, je Islamska invazija Božja sodba. Ko se ljudje pokvarijo, jih Bog ne varuje več in njihovi sovražniki jih nadvladajo kot piše v Svetem pismu, pa naj je to Hun Atila ali pa Islam ali pa komunizem, itd. In zgodovina se ponavlja. Vsa Evropa je popolnoma brezbožna in se nima namena vrniti k svojim protestantskim koreninam na katerih je Bog najbolj blagoslovil severno Evropo, da je postala tako prosperitetna. Sedaj pa blagoslova nad Evropo več ni, samo še prekletstva.

    Tukaj lahko bereš o Paragvajskih redukcijah, kjer se je komunizem začel:
    http://nccg.org/ning/forum/the-roots-of-communism-the.htm

    Tule imaš pa radijsko oddajo v kateri bivški Irski katoliški duhovnik Richard Bennett govori o vplivu Tomaža Akvinskega:
    http://megiddoradio.com/2014/06/21/124-pope-francis-teaching-on-economics-w-richard-bennett-merely-aquinas-and-roman-tradition/

    Rusi bi bili del rešitve, če bi jim recimo vladal car Aleksander I., ki je v Rusiji dal v obtok Sveto pismo in pustil versko svobodo (Pravoslavna cerkev ni preganjala Ruskih protestantov) in zaprl vse prostozidarske lože in izgnal Jezuite iz Rusije. To je bilo okoli leta 1821-22, leto ali nekaj let kasneje so ga zastrupili. Danes Putin tega ne dela, ampak je celo prepovedal delovanje Evangeličanov znotraj Rusije in zbiranje pravih Kristjanov po hišah in Pravoslavna cerkev ponovno preganja Ruske protestante. Pravoslavna cerkev namreč ni nič drugega kot nekakšna vzhodna verzija Vatikana. In zato seveda Bog ne bo blagoslovil Rusije. V Svetem pismu pa je prerok Ezekiel 2500(!) let nazaj prerokoval, da bo Gog iz Magoga (Rusija) vodil koalicijo, kateri se bo pridružil Iran, Turčija, Libija, Sudan (skratka islamske države),…in mnogo drugih in skupaj bodo napadli Izrael in glej poglej točno to se sedaj dogaja na političnem parketu v sedanjem času.

    • FeriSS.H

     Zanimiv in poucen komentar, vendar se ne strinjam s tvojim pomanjševanjem ali zanemarjanjem vloge Sionisticnega Internacionalnega Židovstva, kjer so vsi do enega Ashkenazimi ali kot im raje pravim AshkeNAZIsti. Pomemben podatek je da so vsi poreklom iz Vzhodne Evrope, predvsem Rusije, Poljske, Ukrajine in nekaj malo tudi iz Baltskih držav.

     Prav iz tega legla se je razpasla Kriminalna Združba ki se je na osnovi nepotizma zažrla v Ameriški sistem in ga povsem obvladuje, seveda ob sodelovanju podkupljene politike. Oni so usodni za vse nas ker so se poleg oblasti v Ameriki, indirektno polastili še Ameriške Vojaške sile … podaljšane in prepricljive “diplomatske” roke Washingtonske Svetovne Diplomacije

     O tem ni dvoma, ni nobena zarotna tlapnja, povsod so z Imeni in Priimki in na vidnih položaji ki jih zasedajo, od Banksterskih vrhov, MSM, Zabavništva, Kulturbunda, vse do zadnjega univerzitetnega in šolskega profesorcka in ucitelja. Preko teh zadnjih so “uspešno” kontaminirali generacije Americanov, kar je lepo pojasnil KGB prebeg Yuri Bezmenov že leta 1984. Tamkajšnja AntiFa manijakalna mladež so “elitni” rezultat te subverzije.

     Tale cepec soc pa skoraj proti volje omenja samo Sorosa, ki je le najbolj exponiran delcek v mozaiku ostalih iz tega Židovskega konglomerata. Taki kot soc, Borut Stari in podobni iz lastne lagodnosti in nezainteresiranosti niso voljni pogledati za vogali in še malo naprej. Bezmenov je poudaril v intervjuju – Takim lahko kažeš evidence, slike … odpelješ ih na lice mesta … in še ne bodo sprejeli dejstva … šele ko dobijo brco v zadnjico zacnejo dojemati. So kot te Liberalne aktivisticne pizdice iz Zahodne Evrope ki javno govorijo da tudi ce bi bile posiljene od “imigrantske mladine” ne bi im to pretirano zamerile, vse do momenta ko koncajo kot zdaj že “legendarna” Švedinja Elin Krantz.

     Da so Jezuiti problem pa je nedvomen dokaz Vatikan in tale sedanji Luciferijanski Papež Frankenstein. Jezuitska Mafija je res mogocna in od nekoga ki z njimi drugace zelo dobro posluje (na Hrvaškem) sem slišal, torej iz prve roke, da tako pokvarjene sorte ni niti v Politiki. Tudi med sabo se koljejo do kosti.

     Mogoce ti bo zanimivo predavanje Izraelskega Rabina na temo Židovskih grehov in Holokavsta. Njegove ucilnice so v Izraelu in obiskujejo ih Izraelci – Holocaust — where was G-d? (Rabbi Ben Porat) Part 1 – https://www.youtube.com/watch?v=L-0iyi_LMB8

   • Bozz

    Mimogrede praviš, da se je Rusija znebila komunizma. Hmmm, vsako leto gledam Rusko proslavo 9. maja, itd. in nikjer v Rusiji ne vidim takšne obsodbe komunizma in komunističnih zločinov (gulagi v katerih je umrlo na milijone Rusov), kot to vidim v Nemčiji in vsej Evropi glede nacizma…ampak se je vse lepo nekako pometlo pod preprogo…

 • FeriSS.H

  Petek je OK, ampak tudi on ga vsake toliko malo zaštepa po strani. EU Socialistična MultiDeKult Levuharija in Ameriški Republikanarji skupaj z DemonSrati vrtijo samo en refren – Russia-Putin. Ne slišiš drugega kot Putin, Putin, Putin … Russia, Russia, Russia … pavzo naredijo edino ob zajemu sape … potem pa nadaljevanje iste mantre 24/7.

  Robert Davi (eden od Johnson & Johnson FBI likov iz Die Hard 1) je na to temo podal genialen govor na CPAC (Conservative Political Action Conference), antološki govor ki je vreden ogleda, tudi večkrat – Robert Davi Speech # 2 CPAC 2017 – https://www.youtube.com/watch?v=hfguF8WV3kU

  Putinova Rusija NI Stalinova Sovjetska Zveza, in od razpada SSSR Rusija NI niti z eno potezo nakazala da namerava nadaljevati isto Komunistično-Internacionalistično politiko takratnega Rdečega Globalizma. Petek jamra nad usodo Judov ki so se jih lotili Nacisti in Komunisti, vsak po svoje, pri tem pa kot da ne ve, ali pa RES NE VE, da so prav ti “ubogi” Juden, ali bolj natančno, Sionistična Mafija ki jo tvorijo Banksterske in Marxistične AshkeNAZIm “elite”, problem ki je v konstantnem porastu že 150 let, da bi dosegel svojo kulminacijo prav zdaj.

  Kdo nam pa vsiljuje tale MultiDeKult kaos, Putin ali Zahodni konglomerat NAVIDEZNO Liberalne Oligarhične Plutokracije (Plutokracija = oblast bogatih / Oligarhija = oblast dominantne klike) ki se je usidrala na oblasti. Na vrhu te izprijene skupine pa DOMINIRA izjemno sofisticirana in monolitna, PREDVSEM Judovska, SIONISTIČNA aliansa Korporativnega Banksteraja, Medijskih gigantov ter Marxistične Akademije in Kulturbunda.

  Z Bankstersko-Finančno dejavnostjo so oportunistično povezane vse ostale Korporativne dejavnosti. Pod toxičnim ideološkim vplivom Judovske Marxistične Akademije in Kulturbunda pa je celotna nižje rangirana Euro-Ameriška masa vseh mogočih Levičarjev in seveda razposajenih LGBTQ degenerikov, združno obsedenih z MultiDeKultijem

  Panični strah Latvijcev se ne more povezovati z usodo Krima, ker Krim je bil Ruski (Ukrajini ga je podaril Hruščov 1954, verjetno kot spokoro za Stalinov Holodomor nad Ukrajinci) in ker so Ukrajinci blesavo nasedli Washingtonski CIA in Victoriji Nuland ki je tam mešala drek, se je Putin povsem UPRAVIČENO odločil za VRNITEV Krima Rusiji.

  Baltske republike so po nepotrebnem pristopile NATO, bolje bi bilo da so si izposlovale neki NEVTRALNI status ala Švica in bi bile varne pred Rusko grožnjo. Prav NATO drkanje po teh prostorih, z prisotnostjo “mogočne” Slovenistanske Armade, pa ih izpostavlja gnevu Ruskega medveda, in tokrat ne samo z ponovno okupacijo, ampak totalnim uničenjem.

  Kar pa zadeva Rusijo in Ameriko, za vse nas je najbolje da obstaja VOJAŠKO ravnotežje med njima, kot je to bilo za časa Hladne Vojne. Vojske in Vojne so vedno bile in bodo, zagotovo pa je Hladna Vojna boljša od vsake Vroče Vojne.

  • Borut Stari

   Ti imaš preveč časa za copy-paste takih in podobnih bebavih prispevkov Predolgo in totalno nezanimivo nakladanje. Že po prvih 2-3 stavkih sem prenehal brati. Duhamorno. Toliko. Naši problemi so drugje in ne v raznih sociopatskih združenjih.
   PS: Povej kje pobiraš te smeti za poneumljanje normalnih.

   • FeriSS.H

    Tebi bi namesto branja “copy-paste takih in podobnih bebavih prispevkov” priporočil da se raje držiš šanka in kozarca, posledice so namreč vidne.

    • Borut Stari

     Pri meni je tako. Nisem neumen, da postopam ob šanku in se držim kozarca. Raje se vsedem s prijatelji ob prijetnem pogovoru. Brez takih in podobnih tem katerih se držiš, ko pijan plota. Ne pričakuj in ne bodi užaljen če se kdo ne strinja s tvojim mnenjem.

     • FeriSS.H

      Ne strinjanje z mojim mnenjem je povsem v redu zadeva, zato so mnenja. Zanikanje DEJSTEV pa je povsem druga zadeva. Da neko dejstvo zavrneš moraš navesti argument, brez tega pa je vsako negiranje mlatenje prazne slame. Si brezskrben kot nekdo ki misli da je zemlja ploska in zato ne more pasti z nje

     • Borut Stari

      Dejstva so lahko prikaz za poneumljanje ljudstva. Prav zaradi tega si ne bom kvaril ugodja z ogledom videev. S prijatelji je tematika današnjica v živo. Ne bova se dobila isti obali. Ne zanima nas ista tematika.

     • FeriSS.H

      “Dejstva so lahko prikaz za poneumljanje ljudstva” – ???

      Domnevam da se ti je tale umotvor samo-podtaknil ko si praznil kozarec. Mogoče bi raje le premislil kar si naškrabal

      Ostati neveden je lagodje, tu imaš prav, vedeti zahteva napor, večji od poprdevanja s prijatelji ob šanku ali v foteljčku

      A ni – “kopiraš nekoga in prilepiš kot svoje” – plagijat. Kot ne počnem dobesedno copy-paste, ne grem se niti plagijatorstva. Za svoje “plagijate” ne uoprabljam ne mnenja, ne bluzenja drugih, sledim uradnim virom kot so DEJANJA, IMENA in POZICIJE ki jih take osebe zasedajo.

      Če ti lagodje nebi onemogočalo razsodnost in prikrivalo realnost bi ob pogoju da prenakneš rit iz lagodja mogoče tudi sam ugotovil da je svet precej drugačen kot pa iz tvoje perspektive lagodja

      Žaba na dnu vodnjaka vidi svet samo skozi odprtino na vrhu, kar pa ni veliko, ali pa je po tvoje zadostno

     • Borut Stari

      Ne bova se zmenila. Ti misliš, da je tvoje prav. Jaz pa smatram, da vsakdo živi kakor ve in zna. In je njegovo življenje osebna zadeva. Mene enostavno ne zanima enaka tematika kot tebe. Bodi prepričan da mi je ne boš vsilil. Življenje je prekratko, da se ukvarjam s dogodki iz daljne ali bližnje preteklosti. V vsakem primeru so preteklost in neposredno ne vplivajo na moj slog življenja. Povdarjam, moj slog življenja. In ne zanima me tuje mnenje o njem.

     • FeriSS.H

      Ni problem v temu ali se bova kaj zmenila ali ne ko gre za MNENJA.

      S temle stavkom – “Ti misliš, da je tvoje prav” – pa si v debeli zmoti, namreč mene ne zanima ali je moje prav ali ni, mene zanima samo kar je, in sem brez obotavljanja pripravljen sprejeti relevantne dokazne materiale od kogar koli, tudi od samega Kurčana ali Serarja, celo Sorosa če mi ARGUMENTIRANO dokažejo da je prav kar počnejo

      Jaz nimam namena nikomur vsiljevati karkoli, jaz samo postrežem PODATKE kot rezultat mojih raziskav, ko gre za mnenje pa to poudarim posebej

      S temle stavkom – “Mene enostavno ne zanima enaka tematika kot tebe” – ni nič narobe, če bi se potem dosledno držal tega. A si mogoče pozabil kaj si mi nasul, čeprav te to ne zanima. Da te spomnim če ti je zbledelo – “copy-paste takih in podobnih bebavih prispevkov Predolgo in totalno nezanimivo nakladanje. Že po prvih 2-3 stavkih sem prenehal brati. Duhamorno … PS: Povej kje pobiraš te smeti za poneumljanje normalnih”

      Malo neprincipialen slog za nekoga ki ga “taka tematika ne zanima” … pa brez zamere

     • Borut Stari

      Ne se hecat. Piši kar se ti zljubi. Mene prav nič ne moti. In nisem Bog, da bi odrejal, kako naj ljudje razumejo svojo realnost.

     • FeriSS.H

      S temle – “svojo realnost” – se še vedno na vse pretege izogibaš enostavno sprejeti da si se zaletel z nepremišljenim sikanjem, najverjetneje iz čiste muhavosti. Podobno trmoglaviš ko skačeš sam sebi v usta ko praviš da te tema ne zanima, vseeno pa si privoščiš ocenjevanje čeprav o tem ne veš praktično nič. Ko jaz nekaj ne poznam, in tega je dosti, ne komentiram, vsak zanimiv, informativen in dobro argumentiram komentar, pa naj je z Desne ali z Leve, hvaležno preberem. Toliko o temu.

     • Borut Stari

      Realnost, predvsem svojo, razumem na svoj način. In tako bo ostalo tudi če se vsi psihiči tega portala na trepalnice vržete.

   • von Rhein

    Kdi ima prav se bosta sama zmenila. Oglašam se samo toliko,da ti povem,napaka,da si tako hitro prenehal brati.

   • FeriSS.H

    Direkten odgovor na tvoj – “PS: Povej kje pobiraš te smeti za poneumljanje normalnih” – je pa tale … OPAZUJ dogodke, ne samo okoli riti v fotelji, potem se pa vprašaj kdo to počne, ko ugotoviš kdo, potem se še pozanimaj – ZAKAJ. Kar zadeva POSLEDICE te so vidne, na to pa izvedi ZAKLJUČEK/KE na osnovi LOGIKE. Proces je relativno enostaven, bazira na PETIH osnovnih premisah – DOGAJANJE – KDO – ZAKAJ – POSLEDICE – ZAKLJUČEK in lahko dobiš celotno sliko. Je zamudno in dokaj naporno, a samo tako prideš do relevantnih rezultatov, seveda če te to zanima. Pri temu je bistveno da moraš pozabiti kaj ti je všeč in kaj ne, ker pri izogibanju objektivnosti nategneš samega sebe.

    Opisal ti bom postopek, ampak ne izključno zaradi tebe, ker ti tega iz lastnega lagodja itak ne boš počel, namenjeno je bolj drugim ki bi tole mogoče brali

    1. DOGAJANJE – Se vidi, razen če je nekdo povsem omamljen od lastnega mu ugodja

    2. KDO – Če te dogodek nervira, moti ali karkoli v tem smislu, greš izvohat kdo to počne. Konkretno tale “begunska” kvazi-imigracija kjer ne gre ne za begunce ne za imigrante. Kako to da vsi rinejo samo v Evropo. Nato se osredotočiš na vse ki to javno podpirajo, na konkretne države, stranke, politike, NGO-je in posameznike, vse to ima naslove in javno dostopna imena z priimki, nič ni nedosegljivo prikrito. KOMENTARJE in MNENJA drugih pri temu pozorno FILTRIRAŠ in primerjaš s svojimi opažanji

    3. ZAKAJ – To je pa precej težje in zahteva širši pregled še v zgodovino in brskanja po vseh mogočih virih kjer se moraš ubadati še z ločevanjem zrnja od plevela.

    4. POSLEDICE – Tu je najlažje ker so vidne

    5. ZAKLJUČEK – Je direktno povezan s ZAKAJ in POSLEDICAMI ter seveda LOGIKO.

    Ob čislanju ugodja tega ne bo nihče dosegel. Najlažje pa je takim ugodjarjem, ki niti ne preberejo vsega, ker “nimajo” časa … imajo pa čas za NEGIRANJE kar tako na pamet, potem zaničevati komentar podprt z evidencami in argumenti. Pametni so že zdavnaj ugotovili in tudi javno pisali da je samo ena stvar ki jo navadne, lagodju podvržene mase resnično ne marajo – RESNICA!

    • Borut Stari

     Poleg vse pameti si nasedel na mojo provokacijo. Elegantno sem ti ukradel uro dve časa.Moram priznati, da si vztrajen. Živi in delaj tako kot želiš.Še enkrat, ne vtikaj pa se v slog življenja drugih. Od analiziranja mnenj drugih in vsiljevanja svojega, te lahko hudo boli glava. Edini argument je v tem da argumentov nimaš.

     • FeriSS.H

      Ne se zdaj vadit s tole kozlarijo – “nasedel na mojo provokacijo”

      Jaz se nebi niti zmenil zate da mi nisi tako naduto nasral tisto tvoje – “takih in podobnih bebavih prispevkov”

      Odgovarjal sem pa tebi, kot sem ti že v naprej napisal, NE zaradi tebe ampak zaradi drugih ki bi tale ping-pong s tabo eventualno brali

      Tale ti je pa res “močna” – “Edini argument je v tem da argumentov nimaš” – klasična negacija stvora ki sam ne premore drugega kot nekaj lagodja ob kozarčku in proseravanja ker drugega ne zna.

      Mislim da sem s tabo opravil in se tudi ti drži svojega – “ne vtikaj pa se v slog življenja drugih”

  • Franc Šink

   Jaz sem v “hladni” vojni od dneva poroke!

  • šmentanamuha

   Feriss, hvala za tvoje poglobljene komentarje. Meni ful sedejo, ker vem o čem pišeš, ker tudi sama sledim tem temam. Nekaterim pa je verjetno prezagonetno, ker nimajo dovolj podlage (informacij), niso pa tudi dovolj pronicljivi, da bi izluščili bistvo in se samoiniciativno podali v raziskavo. Stari Borut bi sicer rad nekaj debatiral in komentiral, vendar mu zmanjka in potem se loti sogovornika z diskvalifikacijami. To je narobe. Drugače pa razumem ta sindrom kuhane žabe, ki nima več moči, da bi se odgnala. Zato se tudi zateka v floskule “o tem raje ničesar ne vem” ali neargumentirano razpreda o bebavih prispevkih. Takih je večina državljanov. Kljub vsemu se eni trudimo in še naprej opozarjamo, da stvari niso take kot nam prikazujejo, Zato prosim, ne odnehaj, ker si eden najboljših (najbolj tehtnih) komentatorjev na portalu.

   • FeriSS.H

    Pravkar sem se vrgel v horizontalo in s kište presedlal na notebook ter še zadnjič preveril na eventualne odzive … in zagledal tale tvoj zanimiv odgovor. Čeprav tvoja pohvala godi, mi je pa izjemno zanimiva tvoja karakterna analiza Slovencev in še posebej tega Boruta. Priznam da nikoli še nisem razmišljal na tak način, čeprav bi moral ker prav to se zaznava tudi na tem forumu. Zelo dobra observacija, ma kaj dobra, odlična.

    Si me pa “preslepila”, namreč iz tvoje izjave ko omenjaš svoje starše sklepam da si precej mlajša dama kot sem domneval, in prav to me veseli, ker pomeni da tudi mlajše osebe, predvsem pa ženske, posvečajo pozornost tej temi. Nad mladimi ženskami sem sicer izredno razočaran, zaradi njihovega nerazumljivo jebiveterskega odnosa do tega kar se nam dogaja.

    Čeprav udriham čez Žide pa izredno cenim to njihovo izkllučivost, še posebej pri njihovih ženskah, in Židje imajo prav ko vidijo svoje ženske kot primarni nosilec njihovega Židovstva. Seveda tu imam v mislih Izraelce, predvsem sekularne, ki jih tudi ločim od te Ameriške Sionistične Globalistične bande.

    Lepo je in prijetno zaznavati dame tu ki obvladajo in se posvečajo tej tematiki. Še ene par vas je kar deluje spodbudno. Indijanka na primer, sicer drugačna od tebe a tudi odlična vb svojem rezoniranju in pristopih.

    Da parafraziram prejšnjega Papeža – FeriSS.H vas ima rad

    • šmentanamuha

     Pozdravljen, Feriss, tvoji komentarji res sekajo tu po forumi in odstopajo od večine po svoji pronicljivosti. dejansko velikokrat naredimo napako, ker mislimo, da je ta ista logika domača tudi drugim ali bi jim vsaj morala biti. Izobraževalni sistem v Sloveniji je še danes zastavljen tako, da namenoma ne razvija miselnih procesov pri učencih, dijakih niti študentih. To matrico večina posvoji in ne morejo ven iz nje, ker se je niti ne zavedajo. Socialni inženirji to zelo dobro vedo, ker je to cela znanost. (Zato ima SD – naslednica komunistične partije ves čas pod sabo šolstvo in socialo). V nadaljevanju (odrasla doba) poskrbijo za utrjevanje te matrice z vsakodnevnimi dozami umske hrane, ki maso ohranja na nivoju zdresiranih psov (npr. kaj danes dela Mirela, junaštvo partizanov, kako so spet reševali “uboge” begunce v Sredozemlju, skratka fejk in rumene novice, ki ustvarjajo mrest na možganih).

     Namenoma sem začela uporabljati izraz “dresirani psi”, ki je sicer grob, ampak najbolj natančno zadene bistvo našega vedenja. En parkrat sem že napisala, da se je meni to posvetilo (moja lastna dresura, torej), ko sem videla tisti napis Smrt Janši na objavljeni fotki na MMC. Kogar toni udarilo po glavi, je sublimno sprejel sporočilo “Lov na lisico je odprt. Podpiramo ga z najvišjih nivojev”. Ta napis me je dobesedno razsvetlil. Do tistega trenutka sem bila kar bolana ob omembi njegovega imena, vedno sem glasovala proti njemu ipd. Takrat sem postala bolj razumevajoča (ne bom rekla tolerantna, ker nočem biti vzvišena in ni dobro za debato) do tistih, ki z vso strastjo in besom branijo svoje ideološke pozicije. Preprosto se ne zavedajo, da se obnašajo kot zdresirani psi. Tudi na šeriatarje gledam tako. Zato sem se toliko bolj razveselila, ko sem opazila tvoje prispevke.

     Krdela psov z leve ali desne se ne zavedajo, da je to natančno tisto, kar od njih hočejo gospodarji. In te globalistične gospodarje, ki so v ozadju teh človeških pasjih bojev prevzemali in svetovno oblast, lahko premagamo (jih onemogočimo) samo z ozavestitvijo tega, kar počno z nami, s pogumom pokončnega prebujenega človeka. Tega se bojijo kot hudič križa, bi se včasih reklo, danes pa ne vem, če je to še ustrezna prispodoba (saj je še Frančišek izdal svoje ovce).

     Mislim da leta tu ne igrajo nobene ključne vloge, to je zgolj mit, zato nas tudi nenehno tlačijo v neke starostne okvirje, nas merijo, popisujejo in opredeljujejo s statistikami. Tudi to je matrica, ki jo moramo razbiti, celo zelo učinkovita matrica, vsaj pri Slovencih. Najpogostejše prvo vprašanje, ki ga ljudje hočejo vedeti o nekom je, koliko je ta ali on star-a. Še na potovanjih v eksotične dežele, kjer ljudje sploh nimajo rojstnih listov in sploh ne vejo več, kdaj so se rodili, Slovence najbolj zanima, koliko je kdo star. To sem začela opažati kot fenomen, za katerega še iščem ustrezno razlago. Bodi pozoren, boš vedel, da imam prav. Potem to praznovanje rojstnih dnevov, ne vem, če še kateri narod to počne s tako obsesijo kot Slovenci. Prva tem, ki se razvije ob klepetu pri mizi – koliko je kdo star. Ko sem prišla v to službo, kjer sem zdaj, je bila najpogostejša twm, kdo bo šel prvi v penzijo, kdo je naslednji, koliko še temu manjka, koliko pa je pravzaprav že star. DUHAMORNO, čisti obup. Če je bilo možno, sem se takoj umaknila iz debate in odšla stran. To naredim še danes.

     V tem je nekaj patetičnega. V tem in pa tisti mantri, kako smo Slovenci majhni (država), pa kako malo nas je, kako tako ali tako nič ne moremo, kaj pa naj itd. boljše bi biklo če bi se pridružili Avstriji ali ustanovili novo Jugoslavijo… Zdaj se je začela pojavljati tista, da smo neki brezvezni kekci, kar je slabšalna uporaba našega literarnega junaka Kekca, ki je pozitiven vzor otrokom še danes. KOT DA TO NEKDO POČNE NAMENOMA, V javnost lansira mantro, kijo ljudje nevede ponotranjijo. Spet sublimno sporočilo. TO UBIJA DUHA. To je matrica. Po podobnem principu pripravljajo tudi “mandžurske kandidate”.

     Kaj je tisti sprožilni gumb, ki te ozavesti, o tem veliko razmišljam zadnje čase. Za začetek sem se odločila za bolj miroljuben pristop h komentiranju. Vendar sem neusmiljena, ko gre za neke fakte, ki so dovolj podkrepljeni. Če imaš močne argumente, ni potrebno biti žaljiv, samo vztrajen, neusmiljeno vztrajen. Zdaj večkrat pogledam posnetke tiste naše Barbare4u2see, ki se oglaša iz LA, ki si jo zadnjič odkril. To je to. Tudi nje niso uspeli zdresirati. Upajva, da nam bo sledilo vedno več ljudi.

     Oprosti, ker sem bila malo dolga in hvala, če si prebral do konca.

     • FeriSS.H

      Zanimiv komentar, in edini nesmisel ti je tole – “Oprosti, ker sem bila malo dolga in hvala, če si prebral do konca” – Prav nasprotno, material je primeren za nadaljnjo uporabo in občasno sposojanje posameznih tvojih misli. Ko bi takih komentarjev le bilo več.

     • šmentanamuha

      :)) Hvala, srčkan si.

     • FeriSS.H

      Hmmm … vem da sicer nisi tako mislila … ampak tale “srčkan si” … mi nekakšen tik v vratu izzove … nekak toplovodarsko mi zveni … sem pač stara konzervativna mrcina, čeprav še ne konzerviran … samo konzervativen … srčkana bi raje jaz tebi začivkal … domnevam da si dobra mrha … definitivno pa inteligentna … in to šteje

     • šmentanamuha

      O, vidim, da si še nekaj odgovoril… Komplimenti nazaj… nč bat, nisem roza. Do nedavnega nisem imela nič proti tej struji, zdaj pa preveč najedajo…mislila sem samo reči, da takrat, ko zarohniš tu na portalu, se vsi poskrijejo, še Tunek rata ena posrana žaba, čeprav kar vztrajno najeda…ko pa skriješ krempeljce, bi te pa človek še upal pobožati, si ena prijazna zverina. Je tak v redu?…inteligenca je seksi.

     • FeriSS.H

      Ja, mislim da si tole lepo povedala – “prijazna zverina” – nikoli mi to še nihče ni rekel tako jedrnato in avtentično. Eni so me imeli (imajo) za prijaznega drugi pa za zverino, tako nesramno ki gre predaleč s tem zverinjenjem.

      V mladosti sem bil zaletav in bojevit idealist ki je gledal na svet v dveh skrajnih kontrastih – Dobro ali Zlo … seveda z realnostjo odraščanja, ko se oči prilagodijo na optiko izkušenj, svet se pokaže v vseh niansah. Edino kar mi je ostalo nespremenjeno je kot neko praprvotno (primordialno) sovraštvo do zla in krivic, takrat vidim samo rdeče. Vedno pravim, če bi mi “Bog dal” prerogative za en teden bi verjetno dober del človeštva “bil v manku”, in to s cele Oble.

      Tile tvoji stavki godijo ušesom … nekako imam občutek da moškega v svojih rokah lahko pripraviš da ti prede kot razvajen maček … predstavljam si te kot neko sexi inteligenco. Si pa na vrnem, če bi mi “Bog slučajno ali pomotoma dal” že omenjene prerogative – You would be my Queen … za tisti teden

     • šmentanamuha

      Prijazna zverinica, moj dragi indigo prijatelj, mislim, da je duh bojevnika tisto, kar je znamenje prebujenega človeka. In to si ti…hm, tudi jaz sem. Dolgo časa nisem mogla sprejeti tega dejstva, pa sem poskušala biti bolj pohlevna, ker se naj bi to za žensko spodobilo. Pa mi nekak ni šlo skozi. V čredi ovc se mi je to zdelo kot prekletstvo. Zdaj pa sem začela razumevati, da so nam dane posebne moči prav zato, ker smo mi tisti, ki moramo stvari spreminjati. Zato je potreben pogum, veliko poguma, jasne misli, prodorna indigo inteligenca, ki razume stvari nad linearno logiko (tako jaz to imenujem)… Zato nas drugi ne morejo razumeti, ker nimajo tega videnja…(vsaj moji starši me niso nikoli)

      Pravo olajšanje je, kadar se pojavi še kdo, ki je tvoje sorte. Zadnje čase se mi zdi, da jih srečujem vedno pogosteje. To sprejemam kot nagrado, ker sem tak “pridna” :) in sledim duhu bojevnice, poslušam svoje notranje vodstvo ne glede na okoliščine. Najprej je bilo malo naporno, potem pa se ljudje ali uklonijo tej energiji, ker vidijo, da nimajo moči proti tebi ali pa te sprejmejo z navdušenjem. Na to drugo se zdaj privajam. Zdaj razumem, kdo sem…in zanimivo, nisem več zaletava…nekakšen mir se je naselil v moje srce… Okej, včasih mal popenim v kakem komentarju…finta je v tem, da zna človek nadzirat te svoje impulze, da kultivira prvinsko silo v sebi, V tem je prava moč. Folk to zašteka. Tisti, ki se pretvarjajo, zbežijo od tebe, oni drugi pa te podpirajo. Zdaj z lahkoto delam selekcijo, včasih pa sem imela s tem veliko problemov, ker sem vedno mislila, da je z mano kaj narobe. Ampak, zdaj je prišel čas za nas prebujene indigo bojevnike. Od tistega, kaj bi vse naredili, če bi ne bilo če …moramo preiti v akcijo in premakniti stvari. Malo po malo vsak dan sproti. To ni revolucija s puškami, ampak revolucija zavesti, ki se kaže v evoluciji dejanj. V bistvu si lahko iz tega narediš cel žur.

      Zadnje čase dobivam izjemno jasne vizije in poglede na stvari. Pred kratkim sem dobila odgovor, kaj je sprožilec prebujenja – to trenutek, ko se odločimo, da bomo kljub strahu delovali in gremo v akcijo, ker vemo, da je tako prav. To je pravi pogum bojevnika. Veliko sem brala Oshoja, on me je prebudil. Zdej sem mal zabluzila v svoj svet, ampak ja, to je to. Mislim, da boš ti, prijazna zverina, to razumel.

      Ps
      Povezave za intervju sicer nisi priložil, vendar sem našla tole https://www.youtube.com/watch?v=x7QJEoMeLMs&t=1769s . Povedal je isto, kot mislim sama: skrb za migrante s strani levičarjev je lažna, v bistvu jih ne zanima multikultura, ampak kontrola nad ljudmi in povečanje volilnega telesa.
      Povsem nerazumno je, da poskušajo v Slovenijo navleči Afganistance in Pakistance, ki so totalno nekompatibilni z našo kulturo. Tudi Merkulja je takoj ustavila deportacijo Avfganijev, po tistem “bombnem atentatu”. Osebno mislim, da je bila to fejk uprizoritev prav za ta namen: da se nam “zasmilijo”. V Lj so takoj pohiteli z razstavo Slovenski pogled na Avganistan ali nekaj takega. Skratka, zakaj nam hočejo navlečt sem folk prav iz teh radikalnih muslimanskih dežel.
      Niso problem ljudje, kot je dr. Shiva…kultiviran, omikan, inteligenten. Takšni ljudje so blagoslov.

     • šmentanamuha

      Še tole si poglej:
      The Refugee Crisis Is A Scam!! https://www.youtube.com/watch?v=eez_jmdfycU

     • FeriSS.H

      Sicer že videl, vendar vseeno hvala … vsak link je vreden ogleda … tudi večkrat … ker od slinih količin tega se zadeve hitro pozabljajo

     • FeriSS.H

      Ko si napisala – “indigo prijatelj” – sem zastrigel z ušesi, namreč spomnila si me na že zdavnaj pozabljen pojem … in opa, tale madam šmenta pa ni od muh … potem pa še torrent tvojih rezonov ki si jih na žalost ne moreš privoščiti v “standardnem” čvek-komentarskem bloku … skratka, take indigo-muhe po navadi obletavajo bolj kvalitetne forume. Ne morem reči koliko folka tu premore intuitivno inteligenco, mislim pa da večina teh ki se motovilijo tu … zagotovo ne … kar se da videti iz stila teh “debat”.

      Zanimiva zverinica si ti … tudi tale izraz – “linearna logika” – mi je všeč, namreč jaz uporabljam pojem “planaren” ali 2D, kar predstavlja preprosti ploski intelekt posameznika kateremu je “vizija” ploske Zemlje najlažje predstavljiva. Ko se reče planirati teren – pomeni zravnati z buldožerji … in podobno temu so Marxistični sistemi splanirali intelekt celim generacijam … kjer so AntiFa Millennia, pravi prototipni modeli.

      Ko si omenila Osho-ja sem se zamislil … Osho, Osho … pogooglal in po-Wikipedial … in ta-da – Rajneesh, potem še videl njegovo sliko in se spomnil njegovih afer iz osemdesetih … kolikor se spomnim tip je imel nekih devedeset Rolls-royce-ev … celo neke zvezdice so se motale v njegovem “pogradu” … skratka nategun prve klase … ustvaril je pravi kult takrat. Kaj hudiča si ti našla v tem cirkusantu ?? Sicer ga nisem bral … nikoli ne prebiram misli kultnih gibalcev … verjetno je natrosil nekaj kar je mogoče zvenelo … mogoče malo manj “linearno” … namreč taki nateguni znajo nakladati, in zato je vedno treba še malce pošnjofati – kaj pa počnejo, kadar ne pridigajo seveda.

      Praviš – “Zdej sem mal zabluzila v svoj svet” – hah, meni je to tvoje “bluzenje” prav zanimivo, pa še vrnilo me je v davna študentska leta … ko smo vsi takole bluzili … s tristo na uro.

      Povezava … huh … jeap … prezrl … amapk si pa vseeno našla ta pravi video. Glede drugega linka pa lahko vsak spremlja premike teh Taxi-bark izpred Libijske obale, gredo celo na vsega nekaj milj da prevzamejo, po dogovoru seveda, tovore “beguncev”. Tu so zanimivi linki – https://www.marinetraffic.com/
      https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:18.1/centery:36.7/zoom:7
      Štirje so ta hip pred Libijsko obalo … tovorijo … kaj že neki … a ja – pesek

      Tu je še nekaj na vrat na nos linkov … treba je čačkat po temu …
      http://www.marinetraffic.org/marine-traffic/
      https://www.youtube.com/watch?v=gtffmxJmehs
      https://www.fleetmon.com/services/satellite-ais/
      https://www.fleetmon.com/services/live-tracking/fleetmon-explorer/

     • šmentanamuha

      Osho, osho , hja, pri njem oziroma odzivih nanj sta zanimivi dve stvari. Eden je takšen, kot je tvoj, a to je oni tip, ki je imel 20 Rolls-roycev. To so (ste) tisti, ki niste prebrali nobene njegove knjige oz. razmišljanja. Drugi odziv pa je: A, Osho, seveda! To smo tisti, ki smo prebrali vsaj eno njegovo knjigo in nato so sledile še druge.

      Ko sem prvič slišala za tiste Rolls-royce, sem prebrala že celo njegovo kolekcijo, kar je bilo pač na voljo v prevodu. Potem sem začela razmišljati, kaj naj zdaj to pomeni. Moje razmišljanje je naslednje. Osho je zelo močan mislec, ki zdrma človeka, te prebudi, vsaj mene je, in takšni so nevarni. Kako najlažje diskvalificiraš takega človeka? Tako da začneš o njem pisati kontra stvari, da je bogataš (ker to dvoje bojda ne gre skupaj, čeprav mislim, da to ne drži), da ima harem tam nekje in živi v razvratu itd. Komur je to edina informacija, se obrne in gre.

      K sreči je bila pri meni obratna pot, da sem najprej brala njegova razmišljanja in prišla do sklepa, da kdor je sposoben tako velikih in globokih misli, je lahko samo velik človek. Kaj je s tistimi avtomobili, nimam pojma, kaj je res in kaj ne. Verjetno ni ničesar ukradel ali se pečal s prepovedano trgovino, sicer bi bilo to razkrito. Tudi ženske so mu verjetno z veseljem lezle v objem, dvomim, da je katero posili, ker bi tudi to bilo razkrito. Bi se že našla katera, ki bi malo pojokala v kamero, kako hudo je bilo. Nič od tega nisem zasledila.

      Zato je Oshotova misel zame še vedno referenca.

      Vsak se seveda sam odloča, kaj bo naredil z informacijami. Ampak, ti si bojevnik-upornik in prav take ljudi nagovarja Osho, indigo otroke in odrasle, ki so (smo) prišli sem, da neredi(m)jo spremembo (o teh, lahko drugič). Mogoče preberi vsaj eno njegovo knjigo, lahko kar to z naslovom Bojevnik upornik, najboljše, kar zemlja ima, me prav zanima, kako boš potem razmišljal. Mislim, da jo bom ponovno vzela v roke. Doma imam celo njegovo kolekcijo.

      Imej lep dan.

 • Franc Šink

  Vsak zdrav človek ki se mu ne ljubi delati, nosi v sebi gen komunista.

  • osamosvojitelj

   Eni so svoj kurvinski komunajzarski gen razvili do konca : Ivan Janez je kandidiral proti Jožefu Školjpču, ta grosupeljski kriminalni kup dreka je torej padel popolnoma na dno in se še potaplja

  • Demonkrat

   Ah to ni gen.To lahko pripišemo kakšni duševni motnji.

  • luckyss

   ..in vsak butast gen SDSa..

  • seba goričan

   men se ne lub delat, pa nisem komunajzer…ste mogl met pa hudo otroštvo da poveličujete šiptarčka in njegovo stranko….

 • Demonkrat

  Boljseviki so sovražili ruski narod Rusijo in krščanstvo in pa Slovane.

 • Demonkrat

  Kot da bi mešal vodko z whiskijem je delati primerjavo med Rusijo in Ameriko .Čudi me groza Amerike glede komunizma saj je vendarle bil financiran ravno iz strani Amerike .

 • Megatron Arrows

  Jaz pa sem gledal SP v hokeju, kjer so Latvijci na čeladah nosili napis No borders. Torej brez meja, kar naj bi veljalo za vse. In Nacistični Ameriški Teroristični Organizem provocira prav izrazito na tej meji v Latviji. Moji prijatelji iz Latvije pravijo, da želijo mir in samostojnost, ampak ne na škodo poslu. In NATO je v sklopu ameriških sil po WWII pobil več civilistov, kot vsi v WWII.

  • stajerc5

   Tvoji latvijski tovarisi so sigurno rusi, zato ne klamfaj oslarij. V vseh treh severnih drzavicah sem prezivel kar nekaj casa. Vse kar nismo mi naredili z yugovici, so oni naredili z rusi. Ni vec javnih sluzb, ni vec ruskega frajerisanja nadmoci nad domacim narodom, brez znanja nacionalnega jezika so padli iz pisarne na lopato…itd., in ti bos meni nekaj razalagal o teh drzavah!? Zivijo v pravih ruskih geto delih v starih socialisticnih blokih, nihce jih ne uposteva nikjer!
   Sedaj se vprasaj zakaj???
   Kdo je domacin in kdo je bil okupator!?

   • Megatron Arrows

    Gospodje iz Latvije s katerimi se poznam, so pravi Latvijci, priiimki so skoraj vsem končajo na cis, tako, da ne ocenjuj ljudi, ki jih ne poznaš. Pa tudi ne živijo v blokih, ampak v predmestju Rige, na poti v Jurmalo, pa v Spilvesu, nekaj pa tudi v mestu. In ti se raje vprašaj, kdo je v Sloveniji domačin in kdo prišlek, ki so se iz exYuge (Kosovo, BiH) največ naselili v času vladavine IJJ.

  • Nata

   Ja, pa ja de ?? Katero mejo pa misliš, da so imeli v mislih ??
   Po moje proti Evropi.
   Če ne bi bilo teh vražjih muslimanov vseh barv. . . . .bi meje bile odprte.Pa tudi ” posli ” bi sčasoma stekli normalno !!

   • Megatron Arrows

    Meja je, ali pa je ni in to v katerokoli smer. In Latvija ima mejo z Estonijo, Rusijo, Belorusijo in Litvo. Kar se pa muslimanov in ostalih migrantov vseh barv in vrst tiče, pa mislim, da niso oni krivi, da so meje “odprte”, za to je vse kriva Nazierklca, desničarka, ki se je namenila uničiti Evropo,to kar Hitlerju ni uspelo. In Adi je tudi madžarskih judov spregledal.

    • Nata

     Nisva se razumela. Kaj niso te državice v EU? Torej so meje med državami odprte.
     Sedaj se pa vse skupaj zapira in spreminja zaradi migrantov.

     • Megatron Arrows

      V Sloveniji je na zunanjih mejah šest nadzornih točk, kjer se izvaja poostren nadzor oseb ter fitosanitarni, carinski in inšpekcijski nadzor. To so vsi mejni prehodi s Hrvaško in Madžarsko, morska točka v Luki Koper in zračna točka na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Torej meje med evropskimi državami niso povsem odprte. In to niso krivi migranti, kriva je EU, ki je migrante spuščala notri brez dokumentov, kar NI NORMALNO, s tem pa povzroča notranje napetosti v vseh EU državah. Proti wilcomerjem, kot so Nazierkllca, Pijunker, Favlonka, itd…… je treba vložiti tožbo zaradi izdaje narodov in v primeru vojnega stanja, kot je v Franciji je to vojni zločin, ki ne zastara.

 • luckyss

  Res butast članek od nekoga, ki se celo šteje za novinarja…
  Zgodovina kaže na svojo kompleksnost in politične povezave, ki niso vedno znane “navadnim ljudem”..
  Zato je takšno “osnovnošolsko pisanje” res primerno le za ta portal…
  Naj nekdo prešteje v koliko vojn so bile vpletene ZDA…;)

  • Janez

   Daj, daj Luckyss !
   Kdo pa si ti ?
   Da nam tako vzvišeno – nekaj nakladaš ?
   KAJ NAM POVEJ O SEBI, KAJ SI DOSLEJ NPR. POZITIVNEGA – NAREDIL ZA NAS SLOVENCE ?
   Mi
   Slovenci – nismo začeli nobene vojne !
   Zakaj bi torej – morali poslušati – vedno neke očitke. Nesmiselne nauke.
   Z
   Zločinskim VKP B STALINOM PLAČANO KOLABORANTSKI !
   KPS MALOIZOBRAŽENCI Kardelj, Maček, M. Ribičič&comp. !
   – pa so nam povzročili veliko iz polit razlogov – KP umorjenih, pa vsakršne škode.
   Kaj ?
   Bi ti nam Slovencem torej rad vsilil ? NAJ “ČASTIMO” ZLOČINSKE EX KP KARDELJA&COMP. ?
   Glede
   ZDA !
   Veliko ljudi iz ZDA JE UMRLO,
   KER SO EVROPI POMAGALI ZATRETI HITLERJA, NACISTE. Dejstvo. L.r. Janez KOMENDA

   • luckyss

    Tebi sem že povedal, da nehaj pisati shizofreno, pa se bova mogoče kaj pomenila…
    Sicer pa upoštevaj navodila lečečega zdravnika in predpisane doze..

    • Janez

     Ah?
     Ti pišeš
     – neinformirano, vsiljuješ gnilo solato kor dobro.
     To !
     Je precej slabše od mojega malo razpršenega pisanja.
     Trdiš !
     Da veš – stvari, ki jih ne veš. Itd. Kdo je bil zločinec Maršal Tito? L.r. Janez KOMENDA

     • luckyss

      No, to je že bolje…ni pa še normalno berljivo..vztrajaj…ti .bo mogoče nekoč “speljalo”..

    • sprehajalec

     In ti bi razmišljal s svojo glavo ali kaj? pa saj še osnov, ki jih janez prezentira ne razumeš.

     • luckyss

      A ti…prošetaj malo ;))))

  • Aton

   Tajne sporazuma Ribentrop-Molotov so res neznaka za Poljake, Estonce in ostale. Im tudi kreiranje novega reda nobeden ni razumel. Mekateri navadni bedaki so sicer doumeli – ko se je začela svetovna vojna.

  • garfi

   KAKŠNA OSVAJALSKA MED NJIMI ?

 • luckyss

  In konec koncev ..le kako bi v petek pisali, če bi v četrtek Rusi “telovadili” na meji ZDA- Mehika …;)
  Res ste neverjetni…volitve vas bodo pokopale, še Jelinčič vas bo prehitel, on vsaj premore nekaj inteligence..

  • sprehajalec

   Rusi/Sovjeti so na meji ZDA-Mehika že obračunavali. Ko je mehiški komunist zapičil dobesedno cepin v glavo komunistu Trockemu.

   • luckyss

    Ja, res primerljivo ;))

    • sprehajalec

     Tvoja osnovna zabloda izhaja iz nesporazuma, ki je pri nas še kako razširjen. In ignorira naslednja dejstva;

     1. Latvijci ne marajo komunistov

     2. Latvijci nočejo Rusov na svojem ozemlju.
     3. Latvijci hočejo biti del obrambnega sistema NATA.

     Za razliko od slovenski penzioniranih samoupravljalcev in njihovih potomcev;

     1. Ki imajo radi komuniste, ker so bili sami.
     2. Imajo radi Ruse in jih še nikoli niso imeli na svojem ozemlju.
     3. Nočejo biti del obrambnega sistema NATA.

     zato spoštuj latvijsko odločitev. In jim ne vsiljuj svoje ljubezni in predmetov te ljubezni.

     • luckyss

      Saj v bistvu se mi ne ljubi…pa naj ti bo nekaj vzporednic s tvojimi pametovanji..
      1. SDS ne mara komunistov
      2. SDS nočejo mislečih Slovencev na svojem ozemlju
      3.SDS hočejo svojo privatno vojsko

      Za razliko od normalnih državljanov in v duhu njihovih potomcev

      1.Ki hočejo razmišljati s svojo glavo
      2.Imajo radi tiste, ki jim ne težjio s svojim “mnenjem”
      3.Nočejo biti novi janičarji..

     • sprehajalec

      Saj nimaš argumentov. Ponavljaš eno in isto. Kot bi bral neko staro Revijo Borec. zato se ti pa ne ljubi. če bi imel argumente, bi se drugače obnašal.

      1.Ki hočejo razmišljati s svojo glavo – Za to moraš imeti kar nekaj kapacitete. Da ne razmišljaš neumno….
      2.Imajo radi tiste, ki jim ne težjio s svojim “mnenjem” – To je evidentno v Dražgošah vsako leto, ko se takšni zberejo v iskanju miru in bežijo pred tistimi, ki jim težijo. Samo svoj mir bi radi.
      3.Nočejo biti novi janičarji..- Hočejo zaščito, vendar ne bi nič dali zato. Boš financiral Lovce? Pa oklepno mehanizacijo na nivoju? Pa dal vojski pooblastila za obrambo meja? (jih nima, kot se je pokazalo dve leti nazaj). Imaš denar?

     • luckyss

      Si se povsem izgubil..ne moreš kar tako posploševati…
      Moj znanec je pred dvajsetimi leti ob žuru padel z balkona bloka iz 4. “štuka”…
      Ko smo zdrveli po stopnicah navzdol, da mu pomagamo, če je slučajno še živ, smo se srečali v drugem nadstropju, ko je tekel navzgor …
      Ne moremo pa iz tega posploševati, da lahko pijani brez skrbi padamo z balkonov..
      Torej nima smisla debata s plašnicami..pa še te so za konje, vi pa ste ovce..;)

     • sprehajalec

      tekel je v šoku, te stvari sem že slišal. Tudi kokoš menda teče še nekaj časa z odrobljeno glavo, sem se pa vedno izogibal takšnih scen.

      nekdo, ki vztrajno ropota, da so nekateri s plašnicami pa ovce, pa še kaj hujšega, HKRATI pa nikoli smiselno ne pove, koga voliti in kaj storiti, da ne boš ovca,pa plašnice, ima zelo slabe argumente.

      Zaključim lahko, da če ne voliš več Ivana janeza, si si snel plašnice pa nisi več ovca. Seveda kakšnega govora ni o alternativi, niti se ne pozna. kot rečeno, politični program je samo eden, proti Ivanu janezu. In iz takšnih se bom vedno delal norca….

     • luckyss

      Kdo pravi, da moraš nekoga voliti ?!
      Pojdi na ulico in povej, da Sloveniji vlada mafija ne glede na izid volitev…

     • Bozz

      Slovenci bodo šli na ulice, ko bodo dobeseno lačni in bosi VSI še posebej javni sektor, prej ne. Kar naj levičarji vladajo do konca, do propada. Mogoče se bodo njihovi zvesti volivci kaj naučili iz nove lekcije propada še ene v vrsti socialističnih držav, tokrat naše. Verjetno pa bo do takrat že povsod vojska na ulicah kot v Franciji, Angliji, Švedski, Belgiji, itd. da bodo seveda pripravljeni na lačne in bose množice.

     • sprehajalec

      Evo, sem že nazaj. Povedal sem na cesti, vsi so mi pritrdili, potem smo šli pa domov.

     • Aton

      S seboj pa prinesi granitne kocke.
      Déjà vu!

     • Nata

      Oprosti, od kje si pa prve tri točke privlekel ?

     • SPECNAZ

      Do neke mere lahko sprejmem tvojo logiko razmišljanja pa vendarle naj dodam
      Latvijci kao ne marajo komunistov (kaj ma to zveze z Rusi ne vem , ampak pustmo to, vem kam ciljas).
      Latvijci nočejo rusov na svojem ozemlju. V Latviji je ruska manjšina 25%. Predstavljaj si da bi bilo v Sloveniji npr 25% “manjšine” kake večje sosednje nacije, npr Italijanov. Tu bi bli in verjemi, da bi bli kar “glasni” in da bi tudi “zahodna in kao nekomunistična” Italija izvajala dosti pritiskov.
      Latvijci hočejo biti del obrambnega sistema NATO. Loh se spustimo v temo kako je blo po razpadu SZ Rusiji zagotovljeno da se NATO ne bo širil pa evo ga zlomka, se širi (seveda zaradi zaslužkov itd in pa stiskanje Rusije, ki si dovoli ne bit vazal) in vojaška infrastruktura NATA se širi proti mejam rusije in ne obratno. Ok bodi tako. Ampak v tej vojni strukturi se lahko hitro namestijo jedrske vojne konice. Spomni se samo izpada ZDA ko je ta opcija obstajala da SZ postavi to na Kubi. Dobesedno so bli pripravljeni sprozit jedrski spopad na tem vprašanju. Zdaj bi mogla pa Rusija, ki je sibkejša od SZ vse to gutat in bil pridkana in ker nasprotuje temu je problematična. Extremno dvojna merila in pardoxalnost. Razen seveda če gremo v pravljico da ZDA predstavljajo absolutno dobro in Rusija absolutno zlo..

     • sprehajalec

      Baltski narodi, oziroma tisti, ki so živeli pod Rusi, jih ne marajo. imajo pač svoje razloge. Tisti ki jih niso imeli doma, tisti jih obožujejo, vendar je to vse nek praostanek nekega panslavizma 19 stoletja, ki si ga je prilastila Rusija, kot vodilna takrat med slovanskimi narodi.

      Pogled na Rusijo je med njimi še danes romantičen, ker pač stika ni bilo. Posredi pa je tudi močna propaganda, ter pomanjkanje medijske pokritosti Rusije. Moderno je, da se udriha po Američanih, nekaj normalnega je, da se joka za Indijanci, kako so jim Američani (tudi Slovenci med njimi) vzeli zemljo. nekaj normalnega je, če se celo sreča indijanca, ki ne zna angleško in podobno. Čisto normalno in njegova pravica je to.

      ko spremljam oddaje iz Sibirije, vsak zakoten jakut, ali pa njim podobni govorijo rusko. Še celo nekateri brez da bi znali jakutsko. Da bi kdo jokal za njihovo ukradeno zemljo, ga ni junaka. niti enkrat nisem slišal nekoga reči kaj na to temo. Nikoli. To je normalno, saj gre za Rusijo. Niti upepelitev Groznega v čečeniji konec 90tih., ni nikoli naletela na neko obsojanje. Gre za rusijo, kaj se ima kdo za vmešavati.

      Dvojna merila torej, ker gre za ostanke panslavizma. Ki ga je dodatno gojila kominterna v 30tih in kasneje. vedno ste obstajali rusofili, pred drugo vojno je obstajala mreža društev prijateljev Sovjetske Zveze. (v ozadju je bila Kominterna, seveda) danes imate društvo prijateljev Rusije. Nikoli nisem zasledil društva prijateljev španije naprimer.

      Tako ste rusofili, pa tako globoko je v vas to vsajeno, da sploh ne vidite tega.

     • SPECNAZ

      Nikjer nisem branil in ne branim komunističnih zločinov. Začelo se je z grozoviti zločini, in tako kot v Yugoslaviji je postajal sistem vse bolj človeški in mehkejši (konec 80ih), vendar je bil propadel zaradi ekonomske in nasplošne neučinkovitosti.

      Ko pa govoriš o nekem rusofilskem sentimentu zaradi nestika z Rusijo. Kdo je bil največja zrtev ruskega komunizma? Kdo je najbolj nastradal. Ja ravno rusi. Ne govorim le kao politični nasprotniki, pač vse zrtve kot posledica raznih ekonomskih in drugih katastrofalnih politik.

      Torej tezko mi bos meni podatknil dvojna merila, ker vsak primer jemljem posamezno. Npr če bi drzava kot je Belgija zganjala vik in krik zaradi morebitnega ruskega vmešavanja v volitve bi to razumel in sprejel ter samo še hotel videti dokaze.
      Če to dela drzava kot je ZDA, ki se je vmešavala in se vmešava v vse mozne volitve, ki je preko CIA instalirala nešteto diktatorjev, ki je npr podprla proti Sovjetom v Afganistanu najbolj nazadnjaško muslimansko frakcijo, samo po principu vse je bolje sam da ni rdeče, ki je to delala s falsifikacijo podatkov, propagando itd..medtem ko rusiji samo očitajo da je z razkritjem in shekiranjem NEPRIREJENIH RESNIČNIH DEJSTEV pomagala drugemu kandidatu in to nabijajo 24 ur na dan z vsemi moznimi komisijami za svoje notranje obračune …ME PA MOTI ja. Tebe ne? Ali naj se bo dosledno al pa naj bodo tiho.

      Dvojna merila tudi so npr ko je bil Jelcin predsednik in so bile iste statistike glede umora novinarjev, korupcija in vse drugo pa še mnogo hujše in je rusija defakto 1998 dozivela krš (z vsemi zahodnimi svetovalci).
      Takrat ko je bla Rusija na kolenih praktično a Jelcin je bil predstavljen kot nek nenevarni pijanski klovn, Rusija pa kot neka revica od drzave (kar je bla)…
      Pride Putin pa čeprav je ista statistika glede umora novinarjev je on osebno morilec. Stabilizira Rusijo, poplača dolg in kr naenkrat Rusija nevarna. O ja…

     • Nata

      + + + + + + + + +

     • samotoje

      Pri nas je 25% manjšin- Srbov, Bošnjakov, Šiptarjev. Ni treba, da si manjšina iz velike države. Dovolj je, da si dober kuhar in obvladaš počasno kuhanje žabe. Tako se spreminja obraz avtohtonega naroda.

  • garfi

   ti si popolnoma neinteligenten

 • sprehajalec

  #pred komunističnim terorjem je iz države takoj pobegnilo 130 tisoč Latvijcev#

  Beg pred komunizmom se pri nas imenuje kolaboracija.

  • luckyss

   Kolaboracija se imenuje borba proti lastnemu narodu v sodelovanju z okupatorjem..
   Nižje res ne gre…

   • sprehajalec

    Kolaboracija se imenuje vsak boj proti komunizmu.

    tako so te naučili nekoč, Tinček kurirček, torbico nosil, pa to…. nadaljne izobrazbe na tem področju (samoinciativne) pa pač nisi imel.

    • luckyss

     Ni vredno komentarja…neke osnove normalne debate boste pač morali pridobiti..

     • sprehajalec

      Najprej, Komunistična Partija je bila z Zakonom prepovedana in ilegalna v takratni državi. Ljudje so se komunistov bali. Liki kot Semič-Daki, Polak-Stjenka, Maček-Matija, Bračič, itd. so jim ta strah s svojimi dejanji po Dolenjskem le še okrepili.

      Ko so slišali, da prevzemajo oblast, so ljudje v strahu za življenja bežali. Upravičeno.

      Omenjeni liki so kasneje rekli, da je vsak ki je bežal bil kolaborant.

     • luckyss

      Tisti, ki beži ni kolaborant ampak strahopetec….
      Kolaborant je tisti, ki aktivno sodeluje s tistimi, ki okupira in pobija njegov narod…

     • sprehajalec

      Praviš, vsak je strahopetec ki beži pred Dakijem, pa Bračičem.

      Hočeš reči, da tisti iz krimske jame vsaj strahopetci niso bili?

   • garfi

    KOLIKO ČASA ŠE NAMERAVAŠ LAGATI O KOLABORACIJI
    do takrat ko ne boš imel več koristi

  • alojz

   Saj se tam tudi tako imenuje. Zato so begunce eliminirali. Tam in pri nas.

 • dob

  >>Latvija dokazuje: nacisti in komunisti so isti<>Edina rešitev je, da mi prekinemo s to politiko in s temi politiki.<<

  Nesmrtno, Petek!!!

  • alojz

   Pa si tudi eden redkih, ki je razumel sporočilo. Večina gleda stran.

  • Donald J. Trump

   Se pravi razpustiti vse stranke, ki imajo karkoli s komunizmom in nacizmom… torej vse!

   • dob

    Izvoli, razpusti jih.

 • SPECNAZ

  Ne bom branil zločinov Sovjetske Zveze in Stalina, ampak ta antiruski sentiment za vso silo v letu 2017 je pa resnično patetičen.

  • tarantela

   Se strinjam!

  • sprehajalec

   SPETNAZI, lej način razmišljanja in odnos do Rusov sta v Europi, pa prav vsej unikatna le na dveh mestih.

   Še Črna Gora slavi vstop v zavezništvo Nata.

   • SPECNAZ

    Način razmišljanja in delovanja v letu 2017 je tud strmljenje v telefon cel čas, attention span ki ne presega par sekund, vse večja plitvost itd.
    In pred kom bo NATO branil Črno goro, pred fiktivno groznjo Rusije? Ali pa je v interesu širitve NATA to , da bo zahodni vojno-industrijski kompeks loh prodajal orozje Črni gori in Rusija zgubi potencialnega kupca? Proračun sam ZDA je 10x večji od Rusije, Rusija ma malo večji vojaški proračun kot Velika Britanija. Strašenje z njo je v letu 2017 patetično, ampak hkrati pričakovano da lahko vojaško industrijski kompleks upraviči silne denarje, ki se stekajo tja.

    • sprehajalec

     Vojaške zveze so prvenstveno namenjene tudi ščitenju članic eno pred drugo. Gledanje na takšne zveze v obliki Antante in centralnih sil med prvo vojno, je zelo zastarelo. Z drugimi besedami, manjša je verjetnost, da si bosta Francija in nemčija skočili v lasje, če bosta v isti vojni zvezi s prepleteno obrambno strukturo, kot pa če bosta vsaka na svoje gradili svoje obrambne napadalne strukture in se gledali čez jarke. Se ti ne zdi tako?

     V ta kontekst paše tudi izgradnja kompatibilnega sistema orožij v vseh članicah. S poenotenimi standardi. Kje je moj motiv, da si bom navlekel kalašnikovke novejšega modela iz Rusije, pa potem bil odvisen za njihovo strelivo? zakaj, kje je moj motiv?

     ker so nekaj cenejše? Moral bom pa skeširati na roko denar. Z Nato sistemi bom pa imel več možnosti plačila z protidobavami, pa vključitev v orožarsko industrijo kot kooperant, pa s krediti. Misliš, da je tistih nekaj šenkanih lovcev Mig-29, ki jih je Rusija zadnjič odstopila Srbiji največje terno, kar se ti lahko zgodi? zastareli sistemi, brez elektronike, odvisnost od rezervnih delov, sumljiva bojna kakovost…

     Poslušaj, zaznati je željo Rusije po obnovitvi Sovjetske zveze. Oziroma obrambna strategija Rusije pa Sovjetske Zveze je vedno bila prenesti vojno na zahod, v predele Poljske pa naprej. zato je bila želja pomakniti zahodno mejo čim dlje na zahod. Vzhodno že ne morejo več pomakniti.

     • SPECNAZ

      Mislim da je ekonomska prepletenost sodobnega sveta mnogo večji garant varnosti kot razne vojaške alianse, ki so bile in so razpadale skozi zgodovino. Prepletena vojna struktura deluje v teoriji super a monopolistično širjenje le te je vedno nevarnost v zlorabi moči. Kar se dogaja na srednjem vzhodu, kjer se je precej vazalovsko sledilo pogubni politiki ZDA (pogubni za ljudi, vojno industrijski kompleks seveda prosperira).
      Preko miljon mrtvih, razseljenih, ISIS, AL NUSRA itd itd… To so realna dejstva. Mi pa spekuliramo o zeljah Rusije po obnovitvi Sovjetske zveze. In to bo Rusija naredila z vojaškim proračunom ki je 15% višji od proračuna VB in verjetno 20x manjšim od proračuna NATA.
      Se ti zdi to bolj verjetno al je Rusija (ali pa delno Kitajska) vedno dobrodošel izgovor za mal plašit ljudi. A če pride en mozak s kovckom in ponudi 100 novinarjem vsakemu 1000 evrov za en antiruski članek koliko jih bo sprejelo?

     • sprehajalec

      Za takšne kot ti, imam vedno eno samo samcato vprašanje. ker se vedno ta tema začne z Asadom, pa Al nusro, pa na Gadafija preide. Pa vedno je potem tiho.

      Arabska pomlad, veriga revolucij nezadovoljnih za ruštev oblasti svojih samodržcev, se je začela v Tuniziji, z demonstracijami. Šla na egipt, pa potem Alžirijo, pa Libijo.

      Če po podmenah tebi podobnih za vsem stoji nato pa američani bi vprašal.

      Zakaj so nato pa Američani najprej zrušili Tunizijca, njihovega zvestega zaveznika pa v kaos spravili Tunizijo, zaveznika zahoda in nata in znano turistično destinacijo?

     • FeriSS.H

      Ni vljudno vpletati se v debato dveh, a pri tem tvojem komentarju so zasvetili vsi alarmi in zatulile sirene.

      PRAVIŠ – “tema začne z Asadom, pa Al nusro, pa na Gadafija preide. Pa vedno je potem tiho” ???

      PRVIČ se je začelo z 9/11 ter “pomladno prenovitvijo” Iraka in Afganistana, katerim je “Demokracija” tako “dobro dela” da so danes po milijonu ali več mrtvih v kaosu kot še nikoli prej, tisočletja nazaj. “Demokracija je Iraku (+ Sirija) prinesla ISIS ki se zdaj širi še v Afganistan, Afriko in nekako “sramežljivo” še v Evropo.

      DRUGIČ se je “začelo” (NADALJEVALO) z Gadafijem in nikakor ne s tistimi orkestriranimi “Arabskimi pomladmi”. V Arabskem svetu ne obstajajo pomladi, eventualni “pomladni” signal prihaja od zunaj in EDINI ki delajo take signale danes so Washington z svojo CIA in bratranec Westminster. Tunis je bil samo predvžig ki je hitro ugasnil ko se je požar preselil v Libijo, po planu.

      Libijsko Arabsko “Pomlad” je pomagala kuriti vsem dobro znana mrcina Hillary pod pretvezo “zločinov” ki bi jih naj Gadafi izvajal nad Libijci. Kdo pa še ni videl tisto njeno extazo – “We Came, We Saw, He Died” – in se verjetno pri temu še uscala v gate od navdušenja – Hillary Clinton on Gaddafi: We came, we saw, he died – https://www.youtube.com/watch?v=Fgcd1ghag5Y

      Pod Okriljem Washingtona je potem Britansko-Francosko letalstvo zbombardiralo Gadafija in vojsko mu, (ob prisotnosti njihovih Special Forces) in s tem se je projekt ki ga je že prej obelodanil general Wesley Clark samo nadaljeval. Tu imaš – General Wesley Clark: Wars Were Planned – Seven Countries In Five Years – https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw – pa da mi ne bi siknil nazaj da so General kakšen nakladač o zarotah in podobno.

      Libijsko orožje je šlo k nastajajočem ISIS katerega so pod raznimi floskulami o “zmerni opoziciji” “obučavali” prav pripadniki CIA in nekdanjega BlackWater, sedaj manj znanega kot Academi. Lep akademski naslov, kot da se NE delajo norca iz celotnega sveta.

      Mislim da se navadnem folku takrat niti sanjalo ni kaj je bil namen te Fake Pomladi in da bo to prineslo explozivni MultiDekult kaos v Evropo.

      Na tvoje vprašanje – “Zakaj so nato pa Američani najprej zrušili Tunizijca, njihovega zvestega zaveznika pa v kaos spravili Tunizijo”

      Eh dobri stari Washington je rušil mnoge svoje zaveznike, iz samo njim razumljivih razlogov, zrušili so tudi Mubaraka na primer, vzdržujejo pa svojega največjega sovražnika – Saudsko Arabijo. Tudi Južni Vietnam so na kraju pustili na cedilu in v spokoro vsaj nekaj teh rešili na hitrico pred Severno Vietnamsko invazijo. Tisti ki so takrat tam ostali pa so končali v Komunističnih prevzgojnih “zavodih”.

      Trenutno je najbolj vroče vprašanje kaj bo z ISIS. Njegovi avtorji ga ne nameravajo uničiti in stavim da ga ne bodo. Saj je prav Ameriško letalstvo “pomotoma” zbombardiralo Iraško-Iranske sile ki so v enem momentu resnično ogrozile ISIS in vodstvo, mislim da pri Mosulu v začetku ofenzive Iraške vojske. Iraški vojaki so podobno preklinjali Ameriško letalstvo ko je “pomotoma” odmetavalo “sljedovanja” ISIS-u namesto njim.

      ISIS je v glavnem opravil svojo nalogo v tej fazi, Izrael je dosegel razbitje Sirije, MultiDeKult projekt pa osvaja Evropo. “Pomladni” naval iz Tretjega Sveta v Evropo se bo zdaj nadaljeval samodejno, brez ISIS pomoči in “begunskega” izgovora.

      Kot nekateri viri pravijo, kar pa zveni logično, ISIS se sedaj seli bližje Rusiji in Putinu, točno tako kot je bilo planirano. MultiDeKulturalna preobrazba Evrope in rušenje Putina so ali bi naj bila dva glavna cilja Globalistov. Kdo so ti pa sem o tem že pisal toliko da me neki pametnjakovič tu zmerja da sem s tem obseden.

     • šmentanamuha

      Odlično, Feriss!

     • FeriSS.H

      Kot verjetno vidiš sama, precej folka, če ne večina, tu debatira prepirljivo z motivacijo KDO ima prav in ne KAJ je prav. Na bolj solidnih Anglofonskih forumih ni tega, tam komentatorji dostavljajo podatke in lastne izkušnje. Še posebej zna biti zanimivo ko se na konkreten dogodek (v Ameriki) odzovejo priče ki so bile prisotne ali pa poznajo situacijo iz prve roke. To pogrešam tu. Dodatni nesmisel je ko se vpletajo posamezniki ki zadeve ne poznajo, potem pa celo priznajo da ih to ne zanima, pa vseeno pljuvajo po komentarju. Jaz teme ki ih ne poznam ne komentiram, če so pa komentarji informativni ih hvaležno preberem. Zanimiv članek sproži debato in velikokrat znajo biti komentarji še bolj informativni kot članek sam. Bilo bi odlično če bi tega bilo več tu.

     • šmentanamuha

      Rastemo in se učimo, Slovenci so redko zmožni argumentirane debate. V glavnem so vedno na pozicijah navijačev nogometne tekme, kjer vsaj navija za svoje, ne glede na to ali ima prav ali ne. Desetletja komunistično socialistične indoktrinacije so pustile težke posledice na možganih celih generacij. To vidim na svojih starših, preprosto ne zmorejo preklopit na drugačno realnost, ne razumejo.

    • KIKI

     Rusija je konglomerat vsega mogočega; od KGB-jevstva, Stalinizma, komunizma , fanatizma, Putinizma, Lovrovizma
     Medvedizma in zaradi silovite masovne premoči – čistega idiotizma!
     In kaj imamo mi od Rusov, če izvzamem Škrabca, pa lovca
     na provizije Geržino, pritlikavega hudobca Kučana pa našega bebavega slinavega Erjavca i?
     A vam povem kaj? En big KU..C!- pardon: pa še vzdrževanje
     toplih odnosov z Rusko kapelico, kjer si zgoraj omenjeni veselo lezejo v rit vsako leto posebej! To je biznis a njedee?

  • garfi

   in pretiran nje

 • Bozz

  Psihologija strahu:

  The Little Albert Experiment
  https://www.youtube.com/watch?v=9hBfnXACsOI

  Boj se Rusov, buuu. Treba prestrašit vse Evropejce vključno z nami, da bodo ljudje ponovno pripravljeni se klati v novi, 3. svetovni vojni. Zlobni Rusi so pomagali Trumpu zmagati na volitvah, zlobni Rusi vplivajo na volitve v Franciji in povsod, zlobni Rusi so pod našimi posteljami, buuu! Treba se je bat Rusov.

  Medtem nam pa ti isti ljudje, ki nas hočejo spet na smrt skregati med sabo, uvažajo Islam v države, pa nobeden ne svari po medijih o Šariji, o 3. fazah Jihada, in tako dalje. Popolna tišina.

 • Nata

  Hudir, no ?? Preberem članek in mi je všeč napisano.
  Grem dalje prebirat komentarje in? Nič več ne razumem. Pa še enkrat prečitam.
  Ne, ne prav sem videla ! In se strinjam s Petkom.
  Težko bomo prekinili s to komunistično internacionalo !!

  Nova ?? Imate kakšno boljšo fotografijo g. Petka. Saj je prijeten mož. Na tejle zgoraj pa. . . . . .

 • Janez

  Rusija !
  Je zdaj v globoki krizi.
  Razen – dokaj močne oborožitve in plina ?
  Kaj pa imajo?
  Deprimmirane Ruse. Skoraj nič otrok. Zastrupljene širne planjave itd. L.r. Janezz KOMENDA

  P.S. IN GROZNO ZGODOVINO, KI SE JE SRAMUJEJO.
  LE
  ENO ČASTNO, KVALITETNO UMETNIŠKO DELO IZ ČASA STALINIZMA 1930. LETA.
  Roman Mojster in Margareta zdravnika, pisatelja Mihaila Bulgakova. To berejo vsi. Za tolažbo.

  • KIKI

   In kaj lahko beremo mi za tolažbo? Jančarja kot romanopisca obožujem,
   vendar so moje noči predolge, knjige pa prekratke. Tudi odkrivanja
   resnic in dokumentiranje le-teh z Leljakom, Mikulo, Omerzo, Dežmanom
   podoživljam s premočno emocijo do storjenih grozot in krivic do lastnega
   naroda. Na stotine knjig, ki so bile v mojem življenju edine zveste zaveznice,
   ko je moj umski razvoj potoval z njimi kot hrana in užitek hkrati, bo preživelo
   in ljudje bojo nekoč posegli po njih in tudi sami nahranili svoje prazne duše,
   zbistrili svoje poglede in morda tudi zavrgli napačno gledanje na polpreteklo
   zgodovino našega utrujenega, žalostnega naroda.
   Preberite knjigo 7000 dni v Sibiriji Karla Štajnerja, pa boste imeli takoj jasno sliko kako so delovali komunistični, Stalinovi klavci …in naši so bili isti, saj so se pridno učili le diktature!
   Takšno in podobno resnično literaturo bi morali brati že učenci višjih razredov OŠ, pa v gimnazijah in srednjih šolah. Ne bi škodilo!

   • dob

    Zagovorniki diktature se ne sramujejo zločinov, ki jih je storila diktatura. Ponosni so nanje.

   • Nata

    + + + + + + + +Prav imaš. Res ne bi škodilo.
    Ker pa bi škodilo vladajoči eliti, bomo morda kmalu imeli v šolah še uvid v kakšno drugo literaturo..
    Vse omenjeno sem že prebrala. Ravnotežje lovim s pravljicami in kriminalkami na Tv.

   • stajerc5

    7000 dni bi morala biti obvezna lektura, ampak ze v OS, kjer so mladi bolj dojemljivi! Ze moj oce jo je imel in jo skrival bolj kot Lady Chaterlay…, seveda v “tistih” casih!

 • črnaovca

  Strah ima velike oči e hujše pa inoktrinacija

 • Še dobro se spomnim tega.
  Začetne črke odstavkov pri članku Tita Dobrška – dopisnika iz Moskve, so tvorile akrostih:
  “BOJTE SE RUSOV ! ”
  Nekaj je na tem tudi še danes.

  • KIKI

   Po vojni sso se ljudje bali Rusov kot najhujšega zla;
   smo že šivali “rugzake”, da bomo bežali…Sicer pa, vprašajte
   Madžare in Poljake in Vzhodne Nemce…kaj bi človek pravil
   zapriseženim rdečuhom, saj tudi oni vedo….

 • garfi

  kaj je počel murgelski mafijec pri putinu

  • stajerc5

   Rdeci pravijo, da ga dobro vlece….., ce da protezo ven!

  • KIKI

   Prišel se je pokazat, koliko je zrastel!!! S Putinom
   sta skoraj enako visoka in oba uravnoteženo
   zlobna zaradi hudih kompleksov…

 • dr Janez Sveti

  Oh..Miro Petek, ne seri!
  DR Janez Sveti razočaran

  • garfi

   o tunek izgini

   • dr Janez Sveti

    Tunek te je naredil
    DR Janez Sveti genij

    • dr Janez Sveti troll . :)

     • dr Janez Sveti

      Je hudo, ko mi nič ne morete? A bi me obesili a ne če bi zmogli?
      DR Janez Sveti genij

     • dr Janez Sveti – Sveti troll :)))

  • FORT WORTH

   Fanaticni rusofil. Um so ti popolnoma zameglili.
   Je lepo biti omamljen ?
   Overdose ?

   • dr Janez Sveti

    Ne. Takšen sem po naravi. Genij. Vem, da te moti moja superiorna inteligenca. Zato pa vi neinteligentni potrebujete narkotike, da lahko začnete razmišljat izven svojih okvirjev (omejenosti).
    DR Janez Sveti genij

 • dr Janez Sveti

  Na tem portalu ste samo neki psihiči? Pa vi se bojite vsega od mravelj, klopov in bolh, do islamistov, Rusov in pedrov, da ne omenjam udbe in rezervnih partizanov. Pojdite raje na zrak v naravo..telebajski,
  DR janez Sveti genij

  • stajerc5

   Razen ubogih mravljic, si ostale res zelo pravilno nastel….

  • garfi

   sebe si pa izpustil
   all in one

   • dr Janez Sveti

    Jaz se nikogar ne bojim.
    DR Janez Sveti

  • Borut Stari

   Ne, raje gredo za šank, se držijo kozarca in utapljajo ob praznem govoru svoje bojazni.

   • šmentanamuha

    Tako kot to počneš ti, si hotel reči. Ne bom rekla blagor ubogim…ker to ni noben blagor, to je zaostanek v razvoju.

    • Borut Stari

     Nikoli ne počnem tistega kar nočem. To je zame blagor demokracije. Tudi brez mene bo šel razvoj svojo pot.

  • indijanka

   Zdaj pa pretiravaš.

   • šmentanamuha

    Ja, res, škoda, da si sam sebe zminiral, ker večkrat kaj tehtnega pripomniš.

    • indijanka

     jst sem punca

     • šmentanamuha

      To je bilo namenjeno Svetemu Janezu in sem te samo podprla, ampak očitno ni bilo dovolj razumljivo. Siru.,

     • šmentanamuha

      Sori, sem mislila napisati in sem prehitro potrdila. Ko se komentarji razvlečejo, ni več povsem jasno, pod katerim komentarjem je odgovor.

     • indijanka

      Oo hvala potem za podporo.

   • dr Janez Sveti

    Ne.
    Dr Janez Sveti pravi desničar

    • indijanka

     :) vem, da ti je Rusija všeč. Ampak, ker ni svobodna in z njo upravlja en človek je zaradi svoje velikosti in moči nevarna za ves preoastali svet.

     • FeriSS.H

      Hojla madam, in dobro jutro

      Tale tvoj komentar pa je zanimiv, a lahko to obrazložiš, predvsem tole – “je zaradi svoje velikosti in moči nevarna za ves preostali svet” – ???

     • indijanka

      O Feriss dobro jutro. No, pa poglejva njihove banke na primer. Vodijo jih politično izpostavljene osebe. Politiki torej. Vsi centri moči tako pomembne države so pod nadzorom enega človeka in se ne obnašajo neodvisno.

     • FeriSS.H

      Lady Indi, čeprav nisem navdušen biti v koliziji s tabo, ampak sorry this time, enostavno ti moram sesuti takšno rezoniranje, in domnevam da si bila malce površna, pač jutro je bilo.

      PRAVIŠ – ” njihove banke na primer … vodijo jih politično izpostavljene osebe” – Celoten Zahodni Banksterski system je ena sama politika in še naši “prijatelji” Nosati ga ne samo upravljajo, v lasti ga imajo. Ameriški FED na primer sploh ne polaga račune državi US, je kot neko zunaj zemeljsko telo, kar se lepo vidi ob vsakem Kongresnem “zaslišanju” kjer ne samo direktor (trenutno Židinja Janet Yellen), tudi pravni zastopniki naduto zabrusijo da tega ali onega ne mislijo pojasnjevati, ker temu niso zavezani.

      Banke so “delikatne in občutljive rožice”, ne sme se ih niti grdo gledati, takoj je užaljenost ki po navadi preide v histerijo in bes

      PRAVIŠ – “Vsi centri moči tako pomembne države so pod nadzorom enega človeka” – Že res da je Putin močna oseba, dokaj komplexna in zelo zamerljiva a kot izkušen obveščevalec dobro ve da se igrati Cesarja kar tako ne gre. Ima okoli sebe tim ljudi ki tvorijo neke vrste oporo virtualni predstavi enega Carja. Rusija ne funkcionira kot Zahodne kvazi-demokracije, tam je institut HAZJAJENA (gazde) zakon. Rusi MORAJO imeti surogat Cesarja na prestolu, in da je tako se je pokazalo za časa Jelcina ki je državo pripeljal do razsula. Celo vojska takrat marsikje ni imela kaj za jesti. Videl na lastne oči ko sem tam delal za eno Zahodno naftno kompanijo na Kaspiju.

      Ruska patrolna ladja bi znala zaustaviti naš Supplier ki je vozil material na tamkajšnje platforme in bi vsakokrat zahtevali pregled dokumentov dokler ni nekdo pogruntal da verjetno hočejo nekaj. Na koncu je izpadlo da so hoteli kruh, navaden kruh, in seveda im ga je naš Catering pekel vsakodnevno. To sem videl na Kaspiju, in zagotovo drugje ni bilo takrat nič boljše. Putinu ki je to zagotovo spremljal se je moralo trgati.

      So pa za časa pijandure Jelcina Oligarhi ki so “prihvatili” industrijske gigante vsi do enega bili Judeni, ki so jim zagon financirale Zahodne (Juden) Banke. Ko so lomastili po državi in sklepali aranžmaje z svojimi financerji, so Washington, Westminster in Naftni giganti doživljali plenilske orgazme, mogočna Rusija im je padla v roke brez boja, kot najbolj poceni kurba.

      S Putinom je prišel gargantuanski FUCK OFF, balon fantazij je počil in Putin je postal sovražnik Zahoda Number one. Takole poenostavljeno je to cela zgodba.

      KO PA PRAVIŠ – “zaradi svoje velikosti in moči nevarna za ves preostali svet” – Velikost nekega ozemlja per se ne predstavlja nobeno grožnjo nikomur. Moč je odvisna od Gospodarstva in Števila Prebivalstva. Rusija s cca 140 milijoni prebivalcev in gospodarstvom šibkejšim od Nemčije, da ne omenjam USA in Kitajsko ni zaradi tega grožnja, za razliko od SSSR ki pa je bil grožnja.

      Vic pravi da je Rusija grožnja Ameriki ker se je tako izzivalno pozicionirala zraven številnih Ameriških Vojaških Baz.

      NATO pa izvaja show z izleti na same meje Rusije, potem pa vsi vreščijo da Putin predrzno sproža vojaške manevre in premike vojske, čeprav na RUSKEM OZEMLJU, a je to le PREBLIZU NATO enotam.

     • indijanka

      Dragi FeriSS.H med moje najljubše komentatorje sodiš, čeprav razmišljam po indijansko :). Mogoče zato, ker si “nagajiv” tako kot veliki vladar Putin, ki je v svojo skupino BRICS dodal še ta S in državo, ki je edina samozadostna. Nekakšna oaza. Meni osebno pa najvarnejši košček te zemlje, če bi se res kaj zatreslo. Uživala sem v tvojem odgovoru, predstavil si mi enega izmed pogledov na situacijo in resnica se skriva v celem spektru pogledov.

     • FeriSS.H

      Eeehhh Lady Indy, ne mislim “cjepidlačiti” pri tem S, a morala bi ga napisati kot “s”, in nisva “ga dodala ne jaz ne moj kolega Putin”, ampak CHINA.

      Je pa zabavno kako si si “prilastila” ta “s” ali po tvoje “S” in ga prevedla v svojo “varno Oazo”. Mogoče je tvoj “s” tebi res Oaza, in upam da ti je, a za originalni “s” ki se nanaša na South Africa, pa ne verjamem da bi se mu lahko reklo Oaza, prej Črnuharska beznica od koder bodo prej ali slej ušli vsi Belci, seveda tisti ki bodo zmogli.

     • dr Janez Sveti

      Končno sem prebral en komentar, ki je natančno in zelo argumentirano pojasnil vse “nevarnosti” Rusije! Cel čas trobim na kratko in v enostavnem jeziku, da ni Rusija NOBEN baubau! Pravzaprav jo Evropa potrebuje. To, da se Rusi včasih obnašajo, kot slon v trgovini porcelana je znano in jih je treba tako tudi jemat. Kakor velikega slona, ki lahko nosi hlode ali pa pomendra vse pred sabo. Zakaj ljudje ne opazijo, da so najmočnejši ljudje nasvetu vsi iz vrst Hazarjev ? Kdo ima v lasti medije in banke na zahodu?? Ne da se mi več trudit in razlagat slepcem, kakšne so rože!
      Hvala FeriSS.H!

      DR Janez Sveti Perunson

     • dr Janez Sveti

      Lepo te prosim, nehaj. Zakaj vsi mislite, da moramo živeti po vzorcih, ki jih določa Amerika?? Ni mi všeč sistem v Rusiji. Ampak koga briga. Oni pač živijo svoje življenje,drugače, kakor ga živijo, recimo v Teksasu. Tako je prav. A je svoboda medijev v Ameriki res svobodna? Ne bodite naivni! Ruija je nevarna,čeprav je njihova vojska doma, Amerika pa ima baze po celem svetu zaradi naše “varnosti”??? Noro a ne? Ameriška vojska sili na meje Rusije in potem so Rusi agresivni? Lepo te prosim razmisli,još jednom :)
      DR Janez Sveti genij

     • indijanka

      Kakšna različna navodila si mi dal v odgovoru. Najprej naj odneham, na koncu naj ponovno razmislim. Ni čudno, da te ne razumem in sem vsa zmedena.

     • dr Janez Sveti

      Nisi zmedena. Dobro veš kaj sem napisal, samo rada imaš igro nevednosti, s katero od sogovornika potegneš, čim več koristnih podatkov.
      DR Janez Sveti anal ist

     • indijanka

      Hmm…..aja? Šah? Analize? Ali pa samo duša vile, ki pomaga ohranjati lepoto in nesmrtnost nekih trenutkov? Te še nisem naučila, da sem Indijanka? Podatki in zmage me ne zanimajo.

     • dr Janez Sveti

      Zmage? Ne zmage. Jaz nisem tekmovalen.
      DR Janez Sveti

     • indijanka

      Nasmejal si me do solz. S čim bi pa ti tekmoval? Avtoritativen si in zahtevaš, da je vse po tvoje. Tvoj svet..tvoja pravila.

     • dr Janez Sveti

      Jaz ustvarjam svojo realnost :)
      DR Janez Sveti Kreator

     • indijanka

      :) mogoče..nekoč..nekje ne obvelja le tvoja

     • tramal

      Rusi zatirajo še desetine narodov pod sebi in jih sploh ne priznavajo,da ne rečem da so zasedli del ukrajine,gruzije,moldavije krim in japonske otoke na severu. In koga zaseda amerika ?

     • dr Janez Sveti

      Rusi ne zasedajo NIČ, kar ni NJIHOVEGA ali pa v dogovoru z oblastmi drugih držav. Ne piši neumnosti.
      DR janez Sveti genij

     • tramal

      Sem ti lepo naštel kaj so vse na silo zasedli brez bilo kakšnega dogovora.Morda so se dogovorili z tabo ,bedak.

     • dr Janez Sveti

      NIČ Rusi niso zasedli!
      DR Janez Sveti KGB

     • tramal

      Ase delaš tumastega ali si res tako zabit.

     • dr Janez Sveti

      Rusi niso zasedli nobene države z vojaško silo. Res si zabit. Pogoltni dva Tramala in dva šnopčka.
      DR Janez Sveti anestrezist

     • tramal

      Komunistični zabitež.Kdo je vojaško zasedel japonske otoke,krim,vzhod ukrajine,sever moldavije in sever gruzije.Morda so jim rusi plačali če jih lahko mirno zasedejo.Nehaj lagati sebi potem pa še drugim .Si edino teslo ki ne ve zakaj se gre.

     • dr Janez Sveti

      Ne mislim razlagat vsakemu tepcu. Ti si velik tepec.
      DR JanezSveti KGB

     • dr Janez Sveti tega ni vedel. dr Janez Sveti biti troll . :)

     • indijanka

      :) vem ..ampak ljubek

 • tarantela

  Jest se Rusov bojim, mam ob banger prislonjene burkle, za vsak primer. Nikoli ne veš, od kje se bo kakšen priplazil. Pa usak večer pod špampet pogledam, če se kakšen odspod skriva, NNNP!

  • soc

   Ne razumem. Zakaj bi se kot izpričana rusofilka bala Rusov?

   • tarantela

    Ja tuki pišete, da se jih je treba bat…

    • soc

     Ti gotovo ne.
     Velja pak za nas, domnevam da večino, ki Rusov in Putina ne ljubimo pretirano. Številni imamo zgodovinski spomin na njih konkretno v Prekmurju, pa na veliko tisoč ujetih in nikoli vrnjenih mobilizirancev nemškega rajha, da ne omenjam spomina na njihove zveste učence tu doma, ki so naredili slovenskemu narodu največjo škodo v njegovi zgodovini. Rusi so čisto fajn, ko grem v Moskovo ali Piter. Ko kjerkoli berem Tolstoja, poslušam Čajkovskega in gledam Kandinskega. Naj tam v Rossiji tudi ostanejo s svojim kapitalom in mentaliteto vred.

     • tarantela

      Privleci še pravljico o Kozakih v Prekmurju na dan, da bo komplet.
      Se mi zdi, da se vsi potapljate in tonete v preteklosti, svet gre naprej. Sicer bodopa volitve in bo drugače, a ne?

     • soc

      Dokler preteklost ni razčiščena, nimamo prihodnosti, Cerarjeva “vladavina” je vrhunski dokaz. Kar se volitev tiče, pa imajo tvoji somišljeniki že zdavnaj naštudirano Stalinovo o štetju glasov. Resnega prenosa oblasti na desnico brez evropskih opazovalcev na voliščih ne more biti. Preveč je v igri. Saj verjetno veš, kajne?

 • Hribouc

  Je tako, g.Petek.
  Kučan to na debelo dobro ve, kar vedo v Belemgradu, pa v Banjaluki, pa v Danilovgradu, pa v Skopju in v Prištini, tudi.

 • tramal

  Bravo petek ,odličen članek da komunajzerjam in rusofilom vsaj malo odpre oči.

  • antifa

   debil