Borutov predsedniški cirkus

Borut Pahor (Foto: epa)

Jeseni drugo leto naj bi v Sloveniji potekale volitve predsednika republike. Pogojnik »naj bi bile« sem uporabil zato, ker ni nikjer zagotovljeno, da bodo volitve razpisane in jih bo nato Državna volilna komisija izvedla. Sploh če upoštevamo dosedanja in tudi zadnja ravnanja predsednika državnega zbora dr. Milana Brgleza, predsednika vlade dr. Mira Cerarja ter glasovalnega stroja SMC. Resno skrb namreč vzbuja dejstvo, da je po pojmovanju dr. Brgleza načelo »naravnega prava« nad zakonodajo, ki temelji v slovenski ustavi.

Glede na to, da predsednik Pahor skorajda ni prekinil z volilno kampanjo, s katero je leta 2012 v drugem krogu premagal tedanjega predsednika dr. Danila Turka, ima aktualni predsednik velike možnosti, da je na predsedniških volitvah ponovno izvoljen.

Kljub temu da Pahor deluje kot upornik proti svoji ideološki bazi in ga v javnosti velikokrat predstavljajo kot nevtralnega, ideološko, strankarsko in politično neomadeževanega predsednika, je to zgolj medijska podoba. Enako velja tudi za mnenje, da naj bi mu »strici« zamerili »soliranja« in zmago proti njihovemu izbrancu dr. Turku, ki naj bi jo Pahor dosegel tudi s pomočjo tistih »desnih« volivcev, ki so, v drugem krogu volitev, če so se jih udeležili, raje volili zanj kot pa za nepriljubljenega dr. Turka.

Pahor se vedno, ko je kritično, postavi na “pravo” stran
Dejstvo ostaja, da se Pahor vedno, ko je kritično, postavi na pravo, torej svojo izvorno stran. Ko stvari niso kritične, si lahko privošči tudi to, da pride v državni zbor, kjer sprejme v pozdrav roko od političnega zapornika in s tem razburka svojo pravoverno bazo. Ki pač ne razume osnovnega bontona in medčloveških odnosov. Ko pa je kritično, na primer pri predlogu kandidatov za varuha človekovih pravic, KPK, ESČP, Pahor nikoli ne zataji, ne preseneti in ne razočara. Prepričan sem, da bo tako tudi pri predlogih kandidatov za nove ustavne sodnike.

Kar šestim ustavnim sodnikom od devetih se bo namreč do konca Pahorjevega predsedniškega mandata iztekel mandat. Pahor je izkušen politični profesionalec, ki je v svoji karieri opravljal že vse možne politične funkcije, razen županske. Bil je predsednik politične stranke, poslanec v slovenskem in evropskem parlamentu, podpredsednik in predsednik državnega zbora, predsednik vlade, ki je začasno prevzel tudi funkcijo ministra za javno upravo ter predsednik države.

Stranke slovenske pomladi, že imate svojega kandidata za predsednika?
Na zadnjih predsedniških volitvah so nastopili le trije kandidati. Poleg že omenjenih dveh, -Pahorja, ki je nastopil s podporo SD, in dr. Turka, ki je nastopil s podporo volivcev – še dr. Milan Zver, ki je kandidiral s podporo SDS in NSi. Če bi izvorno demokratične slovenske stranke, kamor uvrščam tako imenovane stranke slovenske pomladi, torej NSi, SDS in SLS, želele resno nastopiti na predsedniških volitvah 2017 in vsaj ogroziti zmago predsednika Pahorja, bi morale čim prej predstaviti svojega kandidata.

Ena od možnosti bi bila tudi, da bi letos pozimi izvedle nekaj podobnega, kot so ameriške strankarske konvencije in volitve. Spomnim se, da so SKD pred predsedniškimi volitvami leta 1992 izvedli strankarske konvencije, kjer so nastopali trije kandidati: mag. Ivo Bizjak, dr. Andrej Capuder in dr. Peter Vencelj. Zmagovalec strankarskih volitev je bil Bizjak, ki je nato na predsedniških volitvah zasedel drugo mesto.

Tri do štiri mesece predsedniškega cirkusa
Kako bi potekale konvencije, kdo bi lahko kandidiral, kdo in kako bi lahko volil elektorje, je stvar, ki bi jo morala doreči in določiti vsaka stranka znotraj svojih pravil. Glede na to, da imamo v Sloveniji čez 200 občin, seveda ni za pričakovati, da bi strankarska predsedniška soočanja potekala v vsaki občini. Če pa bi ta potekala po regijah, ki sicer še vedno, kljub množici ministrov, ki so opravljali funkcijo ministra za lokalno samoupravo, niso določene, ali po volilnih enotah, bi ves strankarski predsedniški cirkus lahko trajal tri do štiri mesece.

Čez teden bi kandidati obiskovali občine po regiji, v petek bi bilo javno soočenje kandidatov, v soboto pa bi bila na vrsti zaključna regijska konvencija z volitvami. Kandidati strank za predsedniške volitve bi bili tako znani do sredine leta, ko bi lahko tudi že začeli z neformalno predsedniško kampanjo.

Na površje priplava tudi veliko umazanega perila
Strankarske konvencije in volitve so dobra možnost za predstavitev kandidatov, za povečanje prepoznavnosti kandidatov v medijih, za aktivacijo in motivacijo strankarske baze, za razvoj notranje demokracije v strankah, za soočanje mnenj, za trening nastopanja kandidatov, za preizkus sposobnosti kandidatov in njihovih štabov za vodenje volilnih kampanj …

Ob vsem tem pridejo na površje tako vrline kot slabosti kandidatov. Na površje priplava tudi veliko umazanega perila, saj te nihče ne more očrniti bolj, kot te lahko – ob pomoči uslužnih novinarjev – očrnijo tvoji strankarski kolegi … Strankarske konvencije služijo tudi kot sito, saj na koncu v borbi ostane le nekaj preskušenih in najmočnejših kandidatov. Na situ pa ostanejo razni povzpetniki, večni kandidati za funkcije, ljubljenci vodstev strank in tudi Krjavlji.

Če se zaradi nezaupanja, starih zamer in ne vem še časa stranke slovenske pomladi niso sposobne poenotiti ob enem predsedniškem kandidatu, ki bi ga z vsemi močmi podprle že v prvem krogu volitev, bi od predsednikov pričakoval, da se vsaj zavežejo, da bodo v drugem krogu podprle tistega kandidata, ki bo od vseh pomladnih strank dobil največ glasov.

Seveda se ob treh predsedniških kandidatih pomladnih strank lahko zgodi, da do drugega kroga sploh ne bo prišlo. Ali pa tudi to, da se noben od njihovih treh predsedniških kandidatov sploh ne bo uvrstil v drugi krog. Upam, da so se pomladniki kaj naučili iz leta 2007, ko je Lojze Peterle zmagal v prvem krogu, nato pa v drugem gladko izgubil.

Gal Kušar

 • Rožle

  On pa Cerar….2 dvorna norčka…
  Odkar nam je predsednik iz konja cepnu ga sam še mede….!

 • bolimeđoko

  Pravilno ugotavlja Kušar. V vsem Pahorjevem mandatu do danes, ni predlagal še na nobeno pomembnejšo funkcijo NITI ENEGA kandidata iz pomladnih strank..
  Pahor poskrbi samo za svoje. Ne more iz svoje rdeče kože.
  Celo na Sveto goro je šel pred volitvami in sam naglas povedal na TV.

  • resnicaboli

   Sem vedel že takrat da se bo to zgodilo podpora njemu je bila velika napaka desnice v politiki je potrebno gledati naprej. Kakšna bi pa bila razlika za desnico da je ostal Türk?

   • Če bi bil Zver, bi bilo v Sloveniji veliko boljše, ampak to smo volili, kar smo si zaslužili.

 • resnicaboli

  Eva Irgl bi bila edina ki bi imela vsaj malo šans drugega (e) ne vidim.

  • komar marko

   Sam zamisli si kaj bi mediji vse NAŠLO o njej in kaj bi vse dodali do minute natančno.

  • Lokomotivführer

   Morala bi poskusiti !

 • Poštenje velja

  Pahor je nekoc davno bil lep fant.
  Vse ostalo je vakum!

  • komar marko

   Veliko bolje kot drugorazredni kjer je poleg vakuma še neugotovljeno DNO! Skratka neprebavljiv.

   • Poštenje velja

    Res je bil boljsa izbira od sluzastega udbovca.

    • Lokomotivführer

     Mogoče na prvi pogled bolj prebavljiva, vendar glede na nični rezultat zato še ni boljši. Od nobenega teh dveh nimamo nič in v bodoče ne bo boljše, če bo Pahor še vedno v špilu.

 • komar marko

  No Borči kar tako naprej. Tvoji bivši zavezniki te ne bodo volili, samo nič skrbi, boš še en mandat predsednik. Si prvi predsednik ki se zna obnašati in ima na podstrehi pospravljeno.

  • Rožle

   Podstreha mu mal pušča…..

 • tarantela

  A bi radi drugorazrednega?

  • resnicaboli

   A je kakšna razlika? No ja eden je poročen drugi pa ne ve kaj ma rajši.

 • rubec

  Naslednji slovenski predsednik bo tisti ki bo znal nagovoriti oba večinska naroda. Obleči bo moral tričetrtinsko burko in na glavo povezniti šajkačo. Če bo hotel pridobiti še kakšnega volilca iz manjšinskega naroda, bo na noge dal slovenske gojzarje. Zato sem pa predlagal tričetrtinsko burko, da se bodo opazili.

  • Janez

   Ali ti s tem izražaš ?
   1.Podporo dosedanjemu ex kp, zk vsiljevanju “yu slovenije” ?
   Ali pa
   2. Odpor do “yu recepta”
   Iz tvojega zapisa to ni nič kaj jasno !
   Ali imaš kak recept , ki bi dobro deloval v prid bolj slovenske Slovenije ? Napiši – pač !l.r. Janez Komenda
   Če bo dober – ti bomo – hvaležni !

   • rubec

    Za recept moraš moje besedilo brati takole: Vsaki tretji besedi odvzameš drugo črko in vstaviš K. V besedah kjer nastopi črka O vstaviš črko iz naše abecede ki jo dobiš če letnici ko so ubili Cezarja prišteješ število 5. Da te pa ne bi po nepotrebnem matral ti bom recept odkril kar tukaj in zdaj. Če hočemo imeti Slovenca za predsednika bomo morali oddati glas za nekoga iz Klevelanda.

    • Janez

     Ja ?
     Imaš prav !!
     A bodo že prišli naši ravi Slovenci na plano !
     Ali pa bo res najbolj koga v Argentino .. iti iskati.
     Škoda, da je g. Dr. M. Kremžar v letih. Tak bi bil ok. L.r. Janez KOMENDA

    • tarantela

     He-he

  • tarantela

   Ja, pa prepevat se mora navadit, da bo 5 krat na dan z minareta vabil k molitvi.

 • fireblade

  Kućana naj se še enkrat inštalira :))

 • dr Janez Sveti

  Volite mene !
  Dr Janez Sveti kandidat leve desnice

 • www

  … Pahor od mene več NE dobi glasu, potem pač nebom šel na volitve

 • Janez Lesar

  Pahor z svojim delovanjem oz prej nedelovanjem sramoti položaj predsednika. Če so mu tako všeč prostovoljna dela naj ustanovi svoje društvo in se mu posveti 24 ur! Ne takšen predsednik več ne dobi mojega glasu!

  • komar marko

   No mimogrede kaj praviš na PRAVOPIS! Kot drugo pa je Borči v nasprotju z drugorazrednim pravi PREDSEDNIK. Trdim, da je pravo nasprostje SNOBIZMA katerega smo imeli kar nekaj časa. Žal, RESNICA je boleča in pri nas še vedno prepovedana.

   • Peter

    Oh,jao, že spet te boleče resnice.
    Če bi šel na tečaj komentiranja, bi ti tam že v prvi uri povedali, da je to en tak zelo cenen slogan, ki se ga je bolje izogibati. Resnic je toliko kot je ljudi in katera boli oz katera ne boli je zelo težko določiti brez mešanja z individualnimi razlogi.
    V drugi uri bi ti razložili, da se o pravopisu ne splača razpravljati, ker nekateri zavestno uporabljajo slang ali podobno.
    Skratka, komar marko (kaj praviš na pravopis in velike začetnice, btw?), učiti se, učiti se in učiti se.
    Pa lep vikend želim, no.

  • avtohtoni neandartalec

   Nič, nikamor, ne se hecat, ven iz političnega prostora s takimi, še v javnosti se ne bi smel več pojavljati.

 • Unikatna

  Sem že ničkolikokrat napisala, da me je razočaral!!!

  Malo smeha…Ko se Američani učijo slov. jezika… http://www.radio1.si/44154

  • Borut Stari

   Štiri leta je bil najslabši PV v zgodovini Slovenije. Za nagrado ste ga izvolili za predsednika države, Res, da kot manj slab izbirek. In sedaj naj bi te razočaral?

   • Unikatna

    Jaz ga že nisem marala, ko je bil predsednik njegove stranke!! Ne deluje v dobro za oba pola oz. za vse Slovence!!

    • Borut Stari

     Na svojo, tako kot vsak narcis. Afne gunca pa je še vedno najbol priljubljen politik. Ne moreš verjeti.

   • avtohtoni neandartalec

    Zares, unikum v svetovnem prostoru, po moje obstajata samo dve možnosti, volitve so bile režirane ali pa je to jasen znak, da rabi Slovenski narod čim več poniževanja, mučenja in represije,potem je treba k nam čim prej poslati Modre čelade Združenih narodov in dovoliti Angležem, da začnejo pri nas izvajati programe očlovečenja, obvezne javne tečaje iz strpnosti, tolerance in razmišljanja s svojo glavo.

   • Vera

    Prvič smo desni volili dr.Milana Zvera , ki pa je na žalost dobil premalo glasov . Drugič smo pa volili za boljšo varianto od dveh slabih . Zakaj pa niste dr.Zvera volili ?

    • Borut Stari

     Sem, vendar nas je bilo takih premalo. Žal.

  • Dusan Marn

   se huje je ko se nasi politiki ucijo anglescine ,,naprimer bratuskova je prava cvetka in pahorcek ni kaj boljsi

 • komar marko

  ne rabite glasovati vsi tisti ki ste odvisni od korita in trdite , da je zgodovina samo ENA.. Za njega bomo glasovali DEMOKRATI in pošteni SLO državljani, ki imamo trde ČČČČČČ, Skratka tisti ki nam je kaj za SLO! Samo to so fakti!

  • Peter

   PRAVOPIS? Ne rabite glasovati? Dobro, to je slovnica, ne pravopis, ampak upam, da veš, kaj ti hočem povedati.
   ne rabite. Velika začetnica? PRAVOPIS.
   Vidiš, to sem ti hotel povedati pred nekaj minutami, no.

  • resnicaboli

   Če glasuješ za takšnega človeka NE MOREŠ BIT POŠTEN.

  • avtohtoni neandartalec

   Za mene, je Pahor žaljitev za demokracijo in obče človeške vrednote.

 • Borut Stari

  Riba, ko je enkrat v ribniku ne more iz njega.

  • Dusan Marn

   to ni navadna riba ,,bi pa mu z veseljem izpraznil ribnik ,,pa naj bo enkrat na suhem ,,ta sluzavec naj ze neha kakat po dezeli ,,sicer pa ko je probal ze toliko poklicev mu ne bo tezko ,,samo z tako malo placo gospodek ne bo prevec srecen ,,zato pa je raje na vrhu in se mu je premajhna placica ,,ja cekini mi lepo denejo ,,drugo pa je samo farsa za narod ,in smilijo se mi tisti ki mu se vedno nasedajo ,a je ta tip naredil kaj dobrega za dezelo odkar je v politiki ,,sam tega ne vidim ,,je pa naredil zelooooooo veliko zase

  • Dusan Marn

   a mu bo kdo predrl ribnik da vodica iztece ,,si je ze prisluzil da gre malo na suho ,sicer pa zna kosit travco ,,za 600 evrckov bo ze zasluzil ,

 • Borut Stari

  Tavžntkinstler zna postoriti vse zato pa nič zahtevnega,

 • Franjo Trojner

  Dejstvo je, da desni politični pol sicer ima dobre kandidate za predsednika države, res pa je tudi da za zmago na X volitvah potrebuješ veliko medijsko podporo, te pa desni politični pol v slovenskem prostoru nima, to nazorno kažejo tako rezultati dosedanjih DZ volitev, kot tudi predsedniških. Tudi sam sem takrat volil za Boruta, kot edino možno izbiro, ki je takrat v finalu stala nasproti Danilu. Torej je potrjeno tako v svetu, kot doma, da ni posebej važno koga postaviš, kot kandidata za predsednika države, najbolj pomembno je, da mu zagotoviš 100% medijsko podporo in pozitiven rezultat je zagotovljen. Morda bi šlo tudi drugače, toda takrat bi na prizorišče moral stopiti kaliber Vacla Havla, takšnih pa žal mi v Sloveniji ne premoremo.

 • Janez

  A mi lahko kdo pojasni,kje je sedaj Danulo Turk,ali še kar zapravlja naš denar za svoje reklame,iz katerih tako ali tako ne bo nobene koristi.Tudi to me zanima,kdo ga je “preskočil” pri OZN-u

  • Unikatna

   Saj še niso novega generalnega sekretarja izvolili? Predstavili so se že vsi kandidati. Nevem kaj sedaj čakajo.

   • Vera

    Stalne članice OZN imajo pravico do veta , če se s predlaganim kandidatom ne strinjajo .

    • Unikatna

     Drži…

   • Nata

    In do takrat se bo ” pasel ” po svetu , za naš denar !? Saj revež , svojega nič nima ??

 • avtohtoni neandartalec

  Čim prej predsedniške volitve.
  Mediji bi Slovenskemu narodu naredili zgodovinsko uslugo, če bi razkrinkali tega tipa, verjetno najbolj varovano in vplivno figuro v državi, da se ga enkrat in za vedno odstrani iz politike, če bi bilo po moje, iz celotnega javnega prostora. Bojim se, da takih ljudi pri nas ni, ki bi se ga upali olititi, ker bo na njih našuhtal vse kar ima, vojsko, sodišča in milice, celo družbeno samozaščito. Zna se nam zgoditi, da bodo zaradi Pahorja še velike težave, strici so vanj vložili ogromno denarja, uporabili so skoraj ves svoj vpliv, celo po 15 letih skrajnega, ideološkega Machiavelizma, ga še vedno uspešno prodajajo opranoglavim zombijem, kot edinega pravega preroka levice in mesijo desnice.

  Vmes nas je Pahor pobil. Dobesedno, pobil, kot ščurke. Živi smo samo še zato, ker hočejo, da čim dlje trpimo, nobenega upanja ni več, nič se ne da več popraviti, spremeniti, zaustaviti,do konca bo šlo. Pahor je zame osebno sodobni Slovenski Adolf Hitler, to je moje mnenje, nič ne grozim, nič ne žalim, iskreno tako doživljam posledice njegove fašistične diktature in objektivno ocenjujem realno stanje. Obnaša se kot ustaš, Slovenec je samo na papirju, totalna vojna bi nam naredila manj škode.

 • Mojca pokraculja

  Ej najdte magar druzga Krambergerja, da bo kej pametnega povedu, tako kot je to znal Karmberger. Ljudje so ga poslušal in bi ga podprl na volitvah, zato je plačal s svojo glavo, saj bi ogrozil diktaturo. Samo ni nobenga na vidiku, vsi so fini, noben ne bi po mizi udaru tko k je treba, vsi bi bili ne desni ne levi.

  • avtohtoni neandartalec

   Hm, pravzaprav Pahorju manjka samo klobuk in opica na rami, pa je skoraj isto, le da je Kramberger zavijal bolj po kmečko, s pohorskim naglasom. In po komunistih je rad nabijal, ampak to je bilo takrat, danes bi drugače govoril, iz tistih njegovih komunistov so nastali afašistoidni palčki.

   • Mojca pokraculja

    Nč mu ne manjka, sej ma oboje, a ne vidš!

 • avtohtoni neandartalec

  Pahorjevi kandidati so vredni posebne omembe, ta nam je ja nažokal udbo v vse nevladne in civilne inštitute, zdaj nam pa res ne more nihče več na tem svetu pomagati, še iz države ne pridemo več, so ja sama vojska in policija.

 • FORT WORTH

  Ne bi rad bil zaljiv,ampak tako malo,kot ima ta clovek na podstresju,takega ne srecas vsak dan.
  Predsednik Slovenije popolnoma brez vsebine pa se,ko se odloca o dveh moznostih vedno izbere slabso !
  Za predsednika zimbabveja pa bi mogoce bil no…

  • Beli Sneg

   Kakršno je večinsko ljudstvo, takšen izvoljen predsednik. Zasluga tudi vseh tistih “ta pametnih” ki ne gredo volit.

   • avtohtoni neandartalec

    Smo volili, saj to nas je pa pripeljalo do sem.
    Pozabi, to je zame fevdalna demokracija, postsocialistične oligarhije izberejo lokalne kandidate, ki so v glavnem njihovi družinski člani in ožji prijatelji, mi pa naj bi se potem odločali med drekom in govnom, hvala lepa za tako demokracijo. Narod je pa tudi pokvarjen, to je pa res, ker so jim isti strici zrihtali šiht, stanovanje, pomagali jim ga odkupiti, kredite, ženo in nekaterim celo otroke, ne dvomijo, kdo ima pri nas oblast.

  • Darth Vader

   a sem že zgorej napisal, da je pahor član mednarodne kriminalne združbe, ki se ukvarja predvsem z belimi pošiljkami, saj je tudi sam, poleg brgleza, reden uživalec belega prahu….če misliš da je to pravljica, te spomnim samo na njegovo spektakularno akcijo pomilostitve balkanskih bojevnikov….ker v nasprotnem primeru izkokodakajo balkanci vse, kdo jim iz vrha politike organizira transferje…..poleg tega je glavni preprodajalec kokaina v hrvaški istri javno priznal, da je v karigadorju oskrboval tudi evropsko poslanko tanjo fajon, pa je to slovenskim medijem malce ušla iz nišanja in pravzaprav je logično, ker žal, povprečn slovenc je 100x preveč naiven in pravzaprav preveč strahopeten, da bi si zaslužil nek pošten tip demokracije in kapitalizma….

 • Sredinec

  Iz Brglezove zavrnitve protestnih referendumov izpeljati dvom v to, da bo razpisal predsedniške volitve, je intelektualno popolnoma deplasirano. A važno je, da pljuvamo, namigujemo in sejemo sovraštvo, a ne?

  • avtohtoni neandartalec

   Ideja je pa dobra.

  • Darth Vader

   pisanje je posledica……dejanja komunistov v sloveniji so vzrok…..predvidevam da osnovno šolo si spacal skupaj, da si že slišal za vzročnoposledično alpa akcija-reakcija vezo medsebojnega vplivanja…..in ja osebno gledano pljunem vsakemu komunistu tastare garde v faco, pa ne zato ker bi sovražil ampak zato ker so preprosto manj vredni ljudje, manj vredni kot pa en trop prestradanih afričanov, da se razume

 • pokvarjeniSvet

  Zakaj ni nobene teme o TTIP ?

  • Franc Šink

   Ne vem kaj je to?

   • Unikatna
    • avtohtoni neandartalec

     Zakaj cela EU, ene države imajo prednost pred drugimi, ko se gre za sporazume o prostem trgu, takrat pa ni nikjer Evropske birokracije, se delajo, kot da prvič slišijo, itak ne bi znali sproti izravnati deficite.

     • Unikatna

      Evropska birokracija oz. Bruselj takšen sporazum podpira. Če ne bi bilo Greenpeaca, ki je objavila dele čezatlantskega trgovinskega in naložbenega sporazuma (TTIP), o katerem so se v strogi tajnosti pogajajle ZDA in Evropska unija, marsikaj navadni ljudje ne bi vedeli.

      Iz dokumentov je razvidno, da Washington grozi z blokado olajšanega izvoza evropskih avtomobilov na ameriški trg, če EU ne bo privolila v uvoz večjega števila ameriških kmetijskih proizvodov.

      Iz dokumentov tudi izhaja, da ZDA ne želijo upoštevati želje EU, naj iz sporazuma izločijo mehanizem ISDS, po katerem bi lahko velike korporacije pred svojimi sodišči tožile države članice, ki bi ovirale njihove interese s svojo zakonodajo.

      Francija je napovedala veto, če bo sporazum sprejet v takšni obliki kot je sedaj. Tudi Poljaki so proti. Cerar je dal narediti novo analizo kaj Slovenija pridobi oz. izgubi!

      Nekatere države pridobijo veliko, druge nič!! Skrbi nas lahko precej nižji okoljevarstveni standardi od teh, ki veljajo zdaj. To pomeni, da bomo dobili iz ZDA ves drek od hrane, zdravil itd,

     • pokvarjeniSvet

      +++++ Ja točno. Problema sta dva finančno/gospodarski in okoljevarstveni -zdravstveni.

     • Unikatna

      Žal so ljudje premalo oz. skoraj nič ozaveščeni. Ko bo prepozno, bomo pa spet bentali nad politiko, ki je podpirala ta sporazum. Sem prebrala, da podpirajo tako desni in levi.

     • pokvarjeniSvet

      Ja ker je to vse varka…levi in desni vse je na konci ista opcija, katera na konci služi globalni eliti.

   • pokvarjeniSvet

    nekaj malega o tem:

    http://ec.europa.eu/trade/policy/in-focus/ttip/

    https://en.wikipedia.org/wiki/Transatlantic_Trade_and_Investment_Partnership

    Gre za skrivni dogovor med ameriškimi korporacijami in EU vlado da bi se standardiziralo semenke, na ta način bi določili katere se bodo prepovedale in katere bodo dovoljene. Dovoljenje za gojenje na Evropskih tleh in prodajo uvoz GSO zelenjave, sadja in mesa na EU tleh.
    Dovoljenje za fracking, dovoljenje določenih kemikalij….po domače povedano da se EU uskladi oz prilagodi ameriškim standardom.
    Tudi o privatizaciji vodnih virov s strani ameriških korporacij je govora.

    Skratka polno tega imaš na internetu preberi si tam, če že tukaj na nova24tv nočejo tem pisati

  • Unikatna

   Ni in ni!!

  • Sredinec

   Ker nima veze s komunisti in domobranci …. Raison d’etree ..

  • Sredinec

   … zato, ker je svet črno bel … In američani so good guys… Torej ne smemo biti v ničemer kritični do njih …. NaStraniEnoumneResnice press

   • pokvarjeniSvet

    Torej po taki logiki se bodo sedaj na Novi24tv izogibali tem ki so povdarjam resnične in aktualne se dogajajo v tem momentu, samo zato ker pol vedo da če začnejo pisati o TTIP, GSO…ipd odprejo pandorino skrinjico, kar pomeni da pol bodo morali biti kritični do vodilnih predstavnikov ZDA. Kot si uganil so tale medij absolutno njihovi isto kot 24ur in rtvslo1.

    • Nata

     ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? Isto ? Enako ?
     Ne eno , ne drugo , no !!

     • pokvarjeniSvet

      popravljeno na podobno:) ;) čeprav drugi mediji se temu ne izogibajo…torej so eni izmed redkih, če ne edini, kateri se bojijo to objavit samo so ti pro-ameriški pro zahodni in hkrati so se oklicali za to da so v službi resnice. 24ur (pro plus – nato veriga lastništva seže v ZDA do človeka ki je povezan z ameriško vladajočo oligarhijo – na kar lahko komot jim rečeš režimski) in rtvslo so režimski mediji, ampak niso napisali nikjer da so v službi resnice.

 • totex39

  Gospod Pahor ni vzgled za predsednika države, če opozarja na sebe z različnimi čudnimi dejanji in opravili, ki niso za tak položaj, ki ga naj bi predstavljal.

  • avtohtoni neandartalec

   To itak vsak predsednik, s takimi kritikami, bo večno na oblasti.

 • elh

  ///////////////////////////////// V kritičnem trenutku se Pahor vedno postavi na “pravo” stran…njegovo izvorno. ////////////////////////////////////////

  Čista resnica, je samo nekoliko bolj uglajen, diplomatski, pa še en pridevnik bi sem sodil ampak, ga ne mislim napisati, ker ima zelo negativen prizvok.

  Ima vse lastnosti potrebne, za še dolgo plesanje po političnem parketu in doprinos levici. Nekoč v prazgodovini naše demokracije je rekel, da ima srce na levi. Dobesedno in preneseno je res.

  Glede na trenutno stanje duha v Sloveniji desni kandidat nima šans. Če bodo volilno telo še bolj razredčili s pomočjo uvoza svežih “strokovnjakov”, bodo pa za avtohtone prebivalce volitve kmalu odvečen opravek.

  • avtohtoni neandartalec

   So že, kar se mene tiče, predvsem zaradi Pahorja, pa tudi zaradi opozicije in ostalih. Še obvestilo o volitvah me več ne najde, vsem dol visi.

   • Beli Sneg

    Kakršno je večinsko ljudstvo, takšen izvoljen predsednik. Zasluga tudi vseh tistih “ta pametnih” ki ne gredo volit.

    • avtohtoni neandartalec

     Semti že dol repliciral na isto, ne boste me več nategnili. Tudi ne morem, če pa ne dobim obvestila, ker fašisti ne morejo legalizirati vseh zločinov naenkrat.

 • Franc Šink

  V Sloveniji se ne pere več umazanega perila ampak usrane gate!

 • Peter

  Hm, Đorđe Balašević, Odlazi cirkus?
  https://www.youtube.com/watch?v=A5P0BdwAiKQ
  Ko je važna kvaliteta in ne izvor. Glasbe in teksta.

  • Get Smart

   Kvaliteta???
   Česa??
   Agitpropa, vsegliharstva, zavaravanja protivnika, zvračanja krivde za “pozorošne predstave” na žrtve murglskosrbskih/velikosrbskih predstava nje, torej na žrtve JUGOKOMUNIUSTIČNEGA totalitarizma —

   džordže:
   “Nove pajace ce masa naći lako
   jer drugi cirkus ce doći u naš grad.”

   Masa išče pajace?

   Je masa nastavila smrkavega Borata Poharja v “PREDSEDSTVO” CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE kot najmlajšega člana CK-ja vseh časov,
   par dni za tem, ko mu je podelila fejk diplomo za politega-cucka,
   medtem ko je taisti čas taista JUGOKOMUNISTIČNA zločinska združba aretirala Janeza Janšo in ga predala vojnome sudu, da ga ga tepihuje?

   Ne, masa ni iskala in ni našla. OKUPATOR okupira maso in ji predvaja “pozorišne predstave”:

   “… njih ćemo povezati uza se pozorišnim predstavama i drugom propagandom …”

   (kot vam lepo pojasni jugokomunistični tovariš Moses Moša Pijade (sovjetskosrbskižid), desna roka Stalinovega jugokomunističnega agenta Walterja Josifa Broza Tita (še en sovjetskižid), ki mu jugokomunistična tovarišija v Sloveniji prisega večno zvestobo).

   Tisti izdelek džordžeta je pač tipični srbski izdelek:
   jao mene, bol, boli nje, kuku mene, masa tamo, masa vamo, jao mene kukulele kukumeni.

   Resnica, dragi Pero, Resnica te bo OSVOBODILA, ne pa kukulelejanje bol-esnih džordžeta nje.

   • Peter

    Muzika je muzika, politika pa politika.
    Če ti to dvoje mešaš, je to tvoja stvar, no.

   • Peter

    Če dobro pomislim, je tudi Ringaraja tipični srbski izdelek, delo Mosesa Pijadeja in njegovega zionističnega klana, itd itd.
    Pa srečno hodi.

 • Janez

  Ja, ja !
  Jaz si že zelo želim ?

  Takega normal resnega moškega Slovenca – na čelu države !!
  Ki je vživljenju tudi že kaj konkretnega naredil !!

  – ne da ima ta vsepovsod prisotni FDV !!

  Pa ta večna preds. Pahorjeva stresanja praznih stavkov !!

  O “francosko-nemškem vlaku,, ki niti ni obstajal, ni nikoli prišel, nikoli odšel, nikoli obstajal !

  Da o Gadafiju , libijskih kamelah, o SCT objektih za že umorjenega Gadafija – niti ne pišem !!

  Toliko “brc v zrak, v prazno” , avtogolov … itd. Kot jih ima on ? Jih ima ? Malo kdo !?

  O resnih temah pa ? Le kak drobec: grad Strmol, slabo stanje v SV – komaj kaj resnega !!
  Ali ?
  So tisto “kolosalno puhlo bombastiko” – ki naj bi bila hm ? Modrost.” Saj veste:
  ” l u č ! na koncu t u n e l a !! ”

  Ponavljam !!
  ” luč na koncu tunela ” baje – vidijo – ljudje, ki resno – u m i r a j o !!

  Upam, da te ” besedne puhlice ” preds. Pahorja – na TV SLO 3 – ne vrtijo, ponavljajo. – več !!

  Mi slo domoljubi živimo – zunaj, na. površju s soncem obsijane naše lepe slo domovine !!
  Resda zadolžene, z veliko probemi – a v tako stanje so nas in Slovenijo !?
  Potisnili nekdanji KP, ZK in sedanji SD, SMC, DESUS slo po-komunisti !
  Ki jih je – žal – vsepolno – v javnem in državnem sektorju, v sodstvu, v šolstvu .. in politiki !! Preveč – jih je !
  Če ima preds. Pahor občutek !!
  Da je v ” tunelu” ?!
  Ali so ostali slo pokomunisti – tudi ? So tudi – v tunelu !? Smešno: zakaj pa so – v tunelu ? L.r. Janež KOMENDA

 • 1234

  Ja, spet bomo izbiral med dvema slabima rešitvama, pravi Nande, in spet bodo Mefiji izbrali Pahorja!
  By Petrovc

 • stajerc5

  Tema ne spada popolnoma sem, ampak vseeno zanimivo za pogledati kaj se in v kaksni kolicini dogaja v Bosni. Stevilo udelezencev je v primerjavi populacije z nami zanimivo, ce ze ne zavidljivo. Imam prav, ce recem, da nas je lahko sram???

  “V Banja Luki potekajo shodi privržencev in nasprotnikov oblasti Republike srbske. Po ocenah policije se je v središču mesta opoldne, ko so se protesti začeli, zbralo najmanj 30.000 ljudi.
  Opozicija vzklika ‘Milo, tat’, podporniki oblasti nosijo Putinove fotografije!!!”

  Ce namesto Milo napisemo Miro, bi zadnji stavek prav lepo pristajal tudi nam. Ampak, he, 30 000 protestnikov???

  • Get Smart

   Ja, smetilčije po spletu vas je lahko do neke mere sram! S pojmom “nas” si gotovo imel v mislih “vas”, torej spletne smetilčije.
   Pojem sram označuje človekovo lastno zavedanje napačnega in nečastnega dejanja. Sram te je lahko le tedaj, ko in če počneš nečastna dejanja (najlažje jih razumemo kot jugokomunistični modus operandi: laži, kradi ubijaj!).
   Manjša nečastna dejanja so tudi floskulice/sprdačine, ki jih spletno smetilstvo vede/nevede spušča v prostor. Torej, ja, lahko te sram, ker z butastimi primerjavami smetiš po spletu, namesto da bi ORGANIZIRAL shod in pripeljal vsaj recimo 7.500 protestnikov — Slovenija ima le polovico prebivalstva BiH, poleg tega tista številka (30.000) označuje vse kakor protestnike, torej tako protestnike kot jugokomunistične pse čuvaje tekovina revolucije, ki na protestu po ukazu gazde lajajo na ljudi in čuvaju tekovine jugokomunistične revolucije.
   Ampak, hehe, kdo pa bo potem smetil po spletu, hehe ..
   in čakal, da ga sveti peter osvobodi JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE.

   Da boš tudi ti razumel: na tem svetu ni zadeve, ki bi se je “mi svobodoljubni” lahko učili od srbsko-rvacko-bosanskih turških serbusov. Ni je! razen seveda serbusovanja gazdi, kar pa za nas svobodoljubne seveda ne pride v poštev.
   Vse, kar potrebujemo za osvoboditev izpod murglskosrbske jugokomunistične okupacije, so informirani, osveščeni ljudje.

   Če bi rad pomagal, vendar pa se sramuješ ORGANIZIRATI shode/proteste in ostale aktivnosti, ki bi lahko prispevale k osvoboditvi, kot priznavaš, lahko pomagaš tudi z informiranjem ljudi o resničnem stanju v od murglskosrbskorvacke JUGOSLAVIJE (SMC SD DeSUS ZL ZaAB LDS …) okupirani Sloveniji.

   • kokobily

    Razen-imeti državo…

 • cosmosjasnovidec

  Pahor se nikoli ni postavil na pravo stran,ko je bil predsednik vlade še najmanj pa ko je predsednik države.Skratka je enako kot,če ga sploh ne bi bilo le,da je na strošek davkoplačevalcev kateri pa nimajo nobene koristi od njega.

 • Nata

  Ojej……..svojega kandidata ?? SDS, Nsi SLS ? To pa je vic meseca , no !
  Ti se ne bodo nikoli zmenili , veste !!
  Vsak išče samo svoje koristi, žal !

  • Get Smart

   Torej ti je žal, da na tem svetu iščeš tudi svoje koristi?
   Lahko ti tudi je, vendar je to le čutenje nekega poneumljnega posameznika, ki smeti po spletu.

   V tem, da človek “s poštenim delom” išče svoje koristi, seveda ni česa obžalovanja vrednega.
   Žalostno je, ko recimo murglskosrbska jugokomunistična zločinska banda za svoje koristi ropa ljudi, mori ljudi, uničuje Slovenijo, to so žalostne stvari, ne pa sračkanje po spletu s floskulicami tipa žal nje.

   Funkcija predsednika predstavlja državo. SDS je predlagala kandidata, ki se je z delom izkazal, da ga skrbi ZA SLOVENIJO, še enkrat, ZA SLOVENIJO, s tem seveda tudi zase, vendar, kot rečeno, v poštenem delu zase ni česa napačnega ali obžalovanja vrednega.

   Žalostno in obžalovaja vredno je protičloveško delovanje, ki deluje zase na način, da deluje proti človeku, kot to počno SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI, kot se tovariši sami identificirajo:

   “… Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, ZA NAS NIŠTA NE VREDI. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere… Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, MI SMO SMRTNI NEPRIJATELJI svakog blagostanja, reda i mira …”

   (kot vam lepo pojasni jugokomunistični tovariš Moses Moša Pijade (sovjetskosrbskižid), desna roka Stalinovega jugokomunističnega agenta Walterja Josifa Broza Tita (še en sovjetskižid), ki mu jugokomunistična tovarišija SMC SD DeSUS ZL ZaAB LDS v Sloveniji prisega večno zvestob).

   Še enkrat, da boš lahko tudi ti razumela:

   V iskanju koristi zase ni česa napačnega, napačen je lahko le način “iskanja”:

   1. iskanje s poštenim delom — dober način;

   2. murglskosrbska jugokomunistična laž/ropanje, morjenje ljudi, uničevanje Slovenije, rekonstrukcija in totalna restavracija zločinske murglskosrbske KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE — slab način.

   • Nata

    Še strinjam. Samo z uvodom ne !
    Eni smetimo. . . . kaj pa drugi ?
    Pa morda drugič preberi , kaj sem pravzaprav napisala ?

 • Darth Vader

  morte vedt, da je pahor lastnoročno pomilostil vse od gospodarskih kriminalcev do balkanske narko mafije…..ker je on ena izmed teh lutk, ki z najvišjega mesta države odobri z institutom predsednika države razne podvige, ki se povprečnemu državljanu zdijo močno sporne…..tisti, ki pa vidimo skozi njegovo šarado, pa vemo, da so do vratu zakopani v mednarodnih kriminalnih združbah….

 • xtc

  Krkoviča za kandidata ni v stranki in heroj osamosvojitve:

 • dob

  Tačas, ko smo drugi mulci imeli navadne gliste, je Pahor imel človeško ribico.

 • Janez

  Pa ?
  Malo šale : ja njegovo delovanje občasno je – nekam cirkuško !
  Meni se vedno, ko ga zagledam – v glavi zavrti zvočna špica od serije za otroke ??
  Mislim na tisto serijo oo pozitivnem, seveda zelo enostavnem fantičku “prihaja “… ! L.r. Janez KOMENDA

  P.S. “prihaja nnnn, prihaja nnnn, vpijemo – hura”

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!