Čas pred Kristusom in po Kristusu = Čas pred Jankovićem in po Jankoviću

Zoran Janković (Foto: STA)

Smo v letu 2017. Zakaj že? Zakaj ne več ali zakaj ne manj? Zato ker imamo Gregorijanski koledar, ki se imenuje po papežu Gregorju XIII, ki ga uporabljamo vse od leta 1582. Vse skupaj pa je seveda vezano čas rojstva Kristusa, ko smo začeli šteti leta.  Čas pred Kristusom in čas po Kristusu torej. In kaj ima to skupnega z Jankovićem. Nič boste rekli. Toda temu ni čisto tako. Zakaj? Pojdimo po vrsti.

Če bi ta prispevek pisal v visoko strokovnem pravniškem jeziku me večina seveda ne bi razumela, zato bom zadeve precej poenostavil. Kadar policija  nekoga sumi, da izvršuje kazniva dejanja, se pod določenimi pogoji, odloči za uporabo prisluškovanja njenemu telefonu. Izsledke prisluškovanja lahko tožilci uporabijo za sestavo obtožnice. Do Jankovićeve zadeve farmacevtka je veljalo, da so izsledki prisluhov lahko stari tudi več kot dve leti. V zadnjih nekaj letih je bilo 19 takih primerov, ko so  temu pritrdila tudi sodišča. Tak znan primer je tudi Kangler, ki so mu sodili na podlagi izsledkov prisluhov, starih več kot dve leti. To je torej obdobje pred Jankovićem. Za primer Jankovićeve farmacevtke pa je sodišče odločilo, da se morajo dokazi, zbrani s prisluhi Jankoviću, takoj uničiti, ker so starejši od dveh let. In kakšno bo obdobje po Jankoviću?

Jankovićevi dokazi o farmacevtki so že uničeni
Danes smo na odboru za notranjo politiko obravnavali tako imenovano “avtentično razlago” tistih dveh členov zakona, ki o tem govorita. NSI je avtentično razlago pripravila tako, da bi se zakon tolmačil tako, da tožilci lahko uporabijo več kot dve leti stare prisluhe, s tem se je strinjala zakonodajna služba vlade, s tem se je strinjala vlada, s tem se je strinjalo tožilstvo, sodniki, ki so bili vabljeni, pa niso prišli v Državni zbor. In sedaj pazite s tem smo se strinjali tudi v opoziciji, koalicija pa je napovedala, da bo glasovala proti. Ja prav ste prebrali koalicija je napovedala, da bo glasovala proti stališču svoje lastne vlade, torej, da tožilci ne smejo uporabiti prisluhov starih več kot dve leti. Na ta način bi obveljala praksa sodišča, ki je tako odločilo v primeru Jankovićeve farmacevtke. Seveda je bilo potrebnih kar nekaj ostrih nastopov s strani NSI in z naše strani in koalicija je končno zahtevala pavzo, da se odloči kako bo glasovala. Glasovanje je končno a ne povsem enotno (nekateri so bili proti) pokazalo da je bila avtentična razlaga sprejeta, torej da tožilci lahko uporabljajo več kot dve leti stare prisluhe.

O tem bomo glasovali še na plenarni seji Državnega zbora. Kakšen bo rezultat tam ne vem. Koalicija si lahko seveda premisli. Če bo avtentična razlaga zakona sprejeta, bo to nekakšno obvezno navodilo tudi za odločanje sodišč. Ker pa so dokazi v zadevi Jankovićeva farmacevtka že uničeni in ker bo avtentična razlaga veljala in se bodo sodišča morala ravnati po njej, bomo seveda lahko govorili o času pred Jankovićem in času po Jankoviću. Poenostavljeno povedano pred Jankovićem so sodišča sodila na podlagi prisluhov starejših od dveh let, pri Jankoviću so dve leti stare prisluhe uničili, po Jankoviću pa bodo sodišča spet sodila na podlagi dokazov pridobljenih s prisluhi, ki bodo starejši od dveh let. Živimo v pravni in pravični državi za vse? Nikakor ne.

Vinko Gorenak

 • rubec

  Zakonodaja usklajena z jankovičem. Ustane mu enkrat na dve leti.

  • rrrrr

   Čeprav v zakonu lepo piše, da mu mora biti kuža v apoteki na,,aport”, na sodniji pa ,,k nogi”, je tudi to po svoje zamenjal. Ga ni zakona, ki ga Janković ne bi prekršil.

   • karlina

    TOČNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Adolf Hitler

  prihaja čas da si tudi ti neboš MOGL IZBEGNT srpski mrjasec ker v Eu SE JE PRŽGALA ZELENA LUČ PROTI ZLORABI ŽENSK BUZERANT ZARUKAN KER je prišlo na plan SAMO ena beseda in ta se imenuje ME TOO NAJEBAL SI GA KOD ŽUTI KLOŠAR I VSI OSTLI V PARLAMENTU KATERI ZLORABLJAJO ŽENSKE LOPOVSKI SMRAD!

 • rrrrr

  Slovenska posebnost štetja časa:

  1 Leto 0 – da bi se izognili Kristusovem rojstvu,…………………………………………………….Po našem štetju
  2 Leto 1945 – da bi se izognili celotni slovenski zgodovini dotlej……………………………..Po osvoboditvi
  3 Leto 2017- da bi izbrisali Jankovičevo kriminalno zgodovino……………………………….Po oprostitvi
  4 Po letu 2018- če spet zmagajo novi obrazi………………………………………………………..Po izselitvi

  • samotoje

   Pri nas doma smo izumili različne časovne enote, ki jih prilagajamo času in okoliščinam, ti pa si naravnost ajnštajnovsko utemeljil novo štetje časa. Genialno!

   • rrrrr

    Bohlonej!

  • Olga_10

   Izvrstno. Predlagam, da zgledu Microsoftovega strežnika za usklajevanje časa (time.microsoft.com) naredimo časovni spletni strežnik time.mafijankovic.si, ki bo navajal čas po komunistično po vašem predlogu.

 • Stajerka

  ne vem no ……če bulmastifi niso doživeli pravične obravnave pred in po smrti, ne vem zakaj bi jo farmacevtka……ta tožilka je zrela za privez na sramotilni steber sredi Prešernovega trga!!……v ponos slovenski pravni državi in v posmeh Prešernu, slovenskemu narodu……

  • stajerc5

   Mogoce ni bulmastif, kuzla zgonjena je pa toliko bolj sigurno, nje-de!?

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • antimur

  Dejstvo je, da je bil Kristus po krivem obsojen in križan, ta čefurska kriminalna spaka Janković pa ni obsojen, bi pa bil upravičeno križan.

 • denacifikacija

  Jaz sem absolutno zato, da se prepove vsako prisluškovanje,ker tisti, ki imajo kaj skrivati itak vedo, da se jim prisluškuje, kdor pa ima čisto vest, mu lahko prisluhi tudi uničijo življenje, ne da bi sploh storil kaj narobe. Prisluškovanje vpliva, to je bistvo,ne moreš opazovati nekaj, ne da bi s tem dejanjem spreminjal opazovano. Ne gre, je fizikalno nemogoče, ne vem kako naj to napišem dovolj jasno, enostavno se ne da, ker tega ni v naravi, ne obstaja. Narava ne deluje tako, vse je prepleteno, študirajte vsaj osnove relativnosti in kvantne mehanike, ne morete biti tako zarukani, za Božjo voljo.
  Vse, se prisluškuje, menda je potem vse jasno, sodbe naših sodišč in strokovna mnenja naših varuhov pa Evropska sodišča razveljavljajo po tekočem traku, zgleda samo pogledajo, da je iz Slovenije in avtomatsko zavrnejo, ker v fašizmu se ne da soditi prav in velja nagraditi žrtve že z dejstvom, da so se sploh prebili do njih. Ja, tako slabo je, pa bi radi še več korupcije zgleda, še hujšo, bolj brutalno represijo, ki itak ne preganja najhujše krivce in ne odpravlja vzroke katastrofalnih odnosov v družbi. Kako bi nam lahko Jezus pomagal v tej situaciji, pa ne vem, za božič se porabi ogromno elektrike in pokupi tistih drobnih svetlečih lučk,mrzlo je in depresivno, vsak cirkus prav pride, če živimo pa pod Alpami, kjer se je nedavno končala ledena doba in ne bo pozimi kaj slaviti vsaj še naslednjih sto tisoč let. Lahko bi pospešil globalno segrevanje, recimo.
  Najbolje bi bilo, če bi izstopili iz Nato in prepustili Shengensko policijsko državo sosedom, razbili vse vojaške sisteme nadzora in ukinili programe rekrutiranja špijunov, denar pa namenili za popravo krivic, civilne storitve in druženje. Jezus bo združil vsa svoja arabska plemena, premagal vse njihove sovražnike in nas spravil z Bogom, podaril nam bo vstajenje od smrti in večno življenje v Raju ali Peklu, kakor komu zgleda.

  • montyamp

   Potem pa si se zbudu , moker, noga v kahli pa prst v ri..

 • ptr

  Dooooosti let po Kristusu je bilo znanstveno dokazano, da se je Kristus rodil že nekaj let “pred Kristusom”. Seveda pa nikomur s cerkvijo vred ni bilo do novih komplikacij s koledarjem in se je ohranilo dotedanje štetje.

 • RATATA

  Opanković uporablja Sveto Pismo, katerega avtor je sam.

  • samotoje

   The Good Book of Z. Mafijanković.

 • montyamp

  Tu ne prej miru , dokler ne bo par tapravih nehalo dihati .

  • karlina

   Na žalost pravih, domoljubnih SLOVENCEV, so prav zato in predvsem zato, ustanovili F21.

  • KIKI

   Lahko jim pomagamo z rahlo evtanazijo…njihovi plehki možgani
   bi kar izpuhteli v Ljubljansko meglo!

 • FUCK COMMUNISM

  Tega prasca zelim srecat nekje na samem. Zanima me, ce bi se po najinem srecanju se tako cinicno smejal…

 • montyamp

  Murglosrbska zakonodaja pač ma svoje finte .
  Bavconovi pravniki so pa tako šoder kateremu ni para .

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Na Ljubljanski grad je pa že čas, da izobesiš Slovensko zastavo. Zakaj jo že ne?

  • karlina

   Zakaj ze ne, zato, ker je župan našega glavnega mesta-Srb in ne SLOVENEC !!!!!!!!!

   • Marsikateri Srb bi jo izobesil, ampak to so res tisti, ki spoštujejo Slovenski narod in Slovensko državo.

 • delaware

  Torej..poleg gregorijanskega koledarja, imamo še islamski koledar (16.7.622), zdej pa še zoranov koledar(od leta2017 naprej)…se pravi da smo sedaj v letu nič.., nič pranja, nič dolgov,nič fuflanja…

  • primsek

   in imamo intimni koledar Gorenaka Piškotka, on je tudi obiskoval Oražnovo in se naučil dela s psi in piškotki pri Baričevićevi

 • Janez

  PODPIŠITE VSI !
  To
  P E T I C I J O DR. ERZARJA – ZA TAKOJŠEN ODSTOP – MOL ŽUPANA Z.J. !
  Na

  [email protected] VELIKO LJUDI JE TO PETICIJO ŽE PODPISALO !

  TAKE
  PRIMERE – KOT JE TA ” SPOLNA ZLORABA FARMACEVTKE”
  JE
  TREBA URADNO, DRŽAVNO – VSEKAKOR OBRAVNAVATI – SODITI !
  Tudi !

  KAKO ?
  JE S TEM, DA IMATA –
  – MOL ŽUPAN Z.J. IN
  – FARMACEVTKA – OBA ISTEGA ODVETNIKA – MOL ODVETNIKA M.K.?!
  Bodimo !
  BOLJ STROGI !
  DO NEKOREKTNIH “MANIPULATORJEV” NA ŽUPANSKIH ITD. IN ODVETNIŠKIH MESTIH !
  Ali?
  NAS BODO
  – NEKOREKTNI “MANIPULATORJI” V NESKONČNOST – IZIGRAVALI !?

  Če
  OBA VPLETENA URADNO ZANIKATA – PRIMER ZLORABE. In potrebe po nje sodni obravnavi.
  Ker
  GRE
  ZA ZLORABO URADNEGA POLOŽAJA – V NAŠEM PRIMERU ? Položaja MOL ŽUPANA.
  ČE
  SE PRIMERA NE BO URADNO – KAZNOVALO – TO POMENI?
  Da
  BODO LJUDJE NA POLOŽAJIH – VEDNO ZNOVA !
  Kot
  POGOJ ZA SPREJEM
  V REDNO ZAPOSLITEV – postavljali kot dodatni, neuradni kriterij ? SPOLNO USLUGO !?
  Enako !
  PROSILCI ZA ZAPOSLITEV
  – TISTI,
  KI IMAJO TO MOŽNOST IN SO AMORALNI – bodo sami nudili spolne usluge
  “odločevalcu”. Da bi bili “prednostno” izbrani.
  GRE
  SKOZI MOJE OČI: za tipično t.i. PRAVNO PRAZNINO !
  Ali?
  RES ZNAMO BITI, SMO SPOSOBNI BITI – UEJENA PRAVNA DRUŽBA ?! L.r. Janez K. KOMENDA

  • stajerc5

   Mater, ti si pa Optimist! Mocvirje je zacefurjeno do pod vratu in ne samo do opank. Gotofi ste, tako kot ste hoteli(volili), tako imate in boste se naprej imeli!
   R.I.P.

   • Janez

    Bomo videli. Nažalost imaš najbrž prav.
    A?
    IMAŠ KAK PPOZITIVNO DELUJOČ PREDLOG. L.R. J. KOMENDA

   • karlina

    točnoooo

 • milanček

  kakšno sodišče, takoj na licu mesta šus v to pokvarjeno čefursko lobanjo! Dovolj je nategovanja !

  • primsek

   Gorenak čefursko lobanjo? Jasno, samo kaj bi potem rekel šele za nejgovega strankarskega šefa?

   • milanček

    kot prvo si nepismen, potem , pa te je narava kaznovala, čefur si!

 • karlina

  Živimo v pravni in pravični državi za vse? Nikakor ne. ŽE 72 LET NE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • DJURO SUMAR

   Nobena država ni pravična za vse. Temu smo se najbolj približali v Samoupravni socialistični Jugoslaviji.

   • KIKI

    Kje se že zdraviš, burazeru?

 • primsek

  Klerodrajsek Gorenak Piškotek ima prav, država je nepravična. Recimo pri prisluhih med Massonom, ko še ni bil šef DUTB, in Šircljem, ko ni bil več finančni minister : menila sta se za povečanje bančne luknje, že itak prenapete za 1.5 mlrd, da bi lahko skozi to luknjo povabila trojko. Ko so hoteli iz NPU odnesti dokazno gradivo, so poslanci in jurišniki SDS. omenjani v doku Koalicija sovraštva, fizično preprečili zavarovanje dokazov. potem je sodišče odločilo da za politike velja drugačen režim pri prisluhih, kot za ostale. To je izboril miličniški batinaš – on jih sfinkteraško dobiva, ne daje, zato – in postavil nove standarde neenakosti. Po teh istih so zdaj zbrisali dokaze proti Jankoviću, če so že zapisi prisluhov proti Kangli, koga bo šicnu, kdo je drek novinarski in podobno, ostali zapisani na netu in si jih lahko vsaj ogleda, So vsega en klik stran
  Gorenak Piškotek ima prav, politiki so privilegirani, tudi zaradi njegovih intervencij in oteževanja dela sodišč in policije s strani komunajzarjev, ki so se polastili SDS iin iz njen izgnali Pučnika, ki je obupan in izdan umrl v tujini

 • Adolf Hitler

  kaj bi imel užitek te z nogo v gobc tresent pol bi pa vidl če bi se še tako hinavsko režal z mal manj žnablji v gobcu ti srbska kuga!

  • KIKI

   Takim smo mi na ohcetih vtaknili jabolko v gobec, ko je bil že pečen!
   Mislim, da imajo enake navade v njegovi rodni vasi v Srbiji Zdaj, ko se
   je pridružil in simpatizira z LGBT pa mu zabijmo še en maten koruzni štorž
   v rit, a njede! …pa bojo zastopani vsi naši interesi istočasno !!

 • Poštenje velja

  takega je potrebno pustit za seme , vse okoli pa pospravit.

 • Olga_10

  Zame bo vedno skorumpiranec, ki je zlorabil mater samohranilko za spolne usluge!

  • KIKI

   …in zlorabil serijo delovnih ljudi za svoj nenasiten žep!

 • Janez

  ZADEVO
  “FARMACEVTKA” NA USTAVNO SODIŠČE.
  GRE ZA ” PRAVNO PRAZNINO” NA PODROČJU SPREJEMA V ZAPOSLITEV.. L.R. J. KOMENDA
  P.S. TU JE ŠE
  PPREDNOSTNO ZAPOSLOVANJE – DISKRIMINACIJA OSTALIH
  – PONUDNIKI SPOLNIH USLUG
  – SORODNIKOV,
  – PRIJATELJEV,
  – PO NACIONALNEM “KLJUČU, ZLASTI MOL . Za “pravno praznino” gre. L.r. J. KOMENDA

 • cosmosjasnovidec

  Ćefutarska copata se smeji od zadovoljstva,ker ga je ravno pofafal “kurčanu”.
  Na njegovi spodnji žnabli (ustnici) še ima ostanek neke sluzaste sperme katerega si ni dobro obrisal tranzvestit ćefutarski.

 • Janez

  BRAVO CENJENI GOSPOD
  DR. VINKO GORENAK !
  Kar
  POGUMNO
  IN ARGUMENTIRANO – KOT DOSLEJ ! NAPREJ – PO POTI – PRAVE PRAVICE !

  VSO
  – O P O R O – NAS VSAJ 200.000 !
  PRAVIH SLOVENSKIH OZAVEŠČENIH DOMOLJUBOV – IMATE !
  – PROTI TEM,
  KI ZLORABLJAJO

  DEMOKRACIJO

  IN PRAVO – KOT TAKO !

  TOREJ –
  PRAVO, ŽUPANSKE POLOŽAJE, ODVETNIŠTVO, POLICIJO, TOŽILSTVA, SODSTVO !
  SE NE SME
  ZLORABLJATI – TO VEMO VSI !
  To

  N E Z L O R A B O – PRAVA IN DEMOKRACIJE – NAJ ZAGOTOVI ? U S T A V N O SODIŠČE !
  Mar?
  NAS BODO ” NAOKROG PREAŠALI=GOLJUFALI=SE NORČEVALI IZ NAS”
  NORMALNIH, POŠTENIH,, VSE DAVKE PLAČUJOČIH DRŽAVLJANOV !
  TAI
  NIZKOTNI – OSEBNI KORISTOLOVCI
  KOT
  VERJETNO STA – SEDANJI “ŽAL” MOL ŽUPAN Z. J. IN
  NJEGOV
  “DUPLICIRANI” MOL ODVETNIK M.K.”,
  KI
  SE PO LOKALIH V CENTRU LJUBLJANE POGOVARJA Z RAZNIMI LJUDMI,
  KI
  ZASEDAJO POMEMBNE IMENOVANE POLOŽAJE – NPR. KOT SODNICA N.B.
  IN
  SE Z NJIMI POGOVARJA ? Bog ve o čem ?!
  To!
  DA MOL ODVETNIK M.K. HKRATI ZASTOPA

  “PRIJAVLJENCA IN PRIJAVLJAVLJEVITELJICO”
  JE
  – VSAKOMUR OČITNA – ZLORABA ODVETNIŠTVA !
  Primer
  “FARMACEVTKA” – ENOSTAVNO – M O R A !

  DOBITI – NORMALEN – PRAVILEN !
  KAZENSKI SODNI – EPILOG = SODNO KAZEN ZA MOL ŽUPANA in MOL ODVETNIKA M.K. !!!
  SICER?
  JE
  BREZSMISELNO GOVORITI
  IN SI UTVARJATI – DA ŽIVIMO V PRAVNI , OZ.
  DA
  JE R. SLO – UREJENA – PRAVNA DRŽAVA. KER TO – NI ! Na Ustavno sodišče ! L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  SI PODPISUJMO PETICIJO DR. ERZARJA – ZA ODSTOP MOL ŽUPANA Z.J.
  NA
  [email protected] VELIKO PRIZNANO OK LJUDI – JO JE ŽE PODPISALO.
  Tekst
  S POJASNILI PETICIJE DR. ERZARJA – ZA ODSTOP MOL ŽUPANA Z.J.

  http://www.demokracija.si/slovenija/peticija-zahtevamo-odstop-zupana-mestne-obcine-ljubljana.html

 • Pavel Majerle Kukin

  Ljubljančani pojdite že enkrat na volitve ali pa ostanite Jankoviči…

 • Vucko Potoski

  janko zorkovič je lepo obdelal ono farmacevtko, naj še našo nam ljubljeno ministrico za zdarvje,…

 • piko8

  Po opankarju bo ostav južnški smrad!

 • Brutus

  Eh….! SLO Butale po vzoru t.i. ”banana” republik…..! Takšnega pravosodja bi se sramoval še sam Kim un….itd..!