Cerar odhaja, baba je žaba, kaj pa je Šarec?

Miro Petek (Foto: osebni arhiv)

Mogoče je že malo zlajnan izrek poljskega filozofa Leszeka Kolakowskega, ki pravi, da je laž nesmrtna duša komunizma, vendar se moramo tega znanega kritika komunizma in marksizma nenehno spominjati, saj nas derivati komunizma nenehno pitajo z lažmi in prevarami. Semenj laži in prevar je z odstopom Mira Cerarja na stežaj odprl vrata in tja do volitev bo ponudba izjemno bogata.

Kako slišati in prepoznati šarlatane?
Odstopiti na predvečer rednih volitev je seveda prevara in ustvarjanja kaosa. Sodni uspeh Vilija Kovačiča lahko simbolno jemljemo kot zmago posameznika proti vsem in kot sporočilo, da se tudi v na videz brezupnih bojih splača vztrajati in boriti. Vendar ne smemo biti naivni, kajti resnica tiči drugje: globoka država je tista, ki je odločila, kaj jim v danem trenutku najbolj koristi in te poteze s sodiščem in Cerarjem so bile skrbno načrtovane do zadnje decimalke.

Seveda ne moremo pričakovati, da bi ljudje poznali vse zakulisje in finese tega dogajanja. Le inteligenten, osveščen in pozoren opazovalec političnega dogajanja bo za besedami, ki jih poslušamo ali prebiramo v dominantnih medijih, slišal in prepoznal tudi tisto, kar je zamolčano. In seveda vsa tista dejanja, ki so skrita in prekrita. Slišati in videti vse tisto, kar politiki ali novinarji namenoma zamolčijo, pa je po svoje velik privilegij. In zakaj se ne bi potrudili in si ta privilegij in priboljšek privoščili? Kar z drugimi besedami pomeni – prepoznati šarlatane vseh vrst in barv, prepoznati ozadja, ki odločajo, in politične igre, ki jih vodijo, in se na volitvah končno pametno odločiti.

Miro Cerar, mojster kaosa
S kaosom pred volitvami skuša omrežje preprečiti soočenje argumentov. Cerar je že inkarnacija Alenke Bratušek: oba so mediji v začetku kovali v zvezde, na koncu pa so ju taisti avtorji polivali z gnojnico. Pozornost se bo od pomembnih tem preusmerila na dogajanja ob odstopanju nesposobne vlade, parlament se bo dva meseca pred volitvami ukvarjal s svojo razpustitvijo, v predvolilnem času bodo zanemarjena vsebinska vprašanja, hkrati pa bodo gradili na stari in preizkušeni volilni prevari z “novo” ponudbo.  Na dnevni red parlamenta ne bodo uvrstili poročila Logarjeve komisije o bančni luknji, ki je za peto vejo oblasti, to je vplivno ozadje, izjemno obremenjujoča in je eden od razlogov za predčasni sestop z oblasti. Zato je nujno, da nova vlada in nov parlament na eni od prvih sej sprejmeta zakonsko podlago, da se tisoči in tisoči dokumentov, ki jih je zbrala Logarjeva preiskovalka, javno objavi na svetovnem spletu. Pri tem kriminalu, ki ga plačujemo vsi davkoplačevalci, ne sme biti nobene bančne skrivnosti. Enako velja za parlamentarno preiskovalko o žilnih opornicah in njenih ugotovitvah kriminalnega početja KB 1909 in Marc Medicala v povezavi z revijo Mladina.

Če ne bi Cerar odstopil in s tem presenetil koalicijskih partnerjev, bi iz vlade najbrž odšla Židan ali Erjavec. Erjavec je mojster norčevanja in poniževanja slovenskega ljudstva in spomnimo se, kako je pred desetletjem obljubljal najnižjo penzijo v višini 1.000 evrov. Ljudje so nasedli in verjeli, Erjavec pa jih še danes nagovarja s pozicije predsednika stranke in ministra, čeprav bi že zdavnaj moral biti zgodovina. Nekdanji minister SD Franci Križanič je v istem obdobju obljubljal 1.000 evrov minimalne plače, predsednik vlade v odhajanju pa je pridigal o novih političnih standardih, o etiki in morali, ki ju je sam vsakodnevno teptal. Ne le, da se Cerar po nesposobnosti vladanja lahko primerja z Alenko Bratušek in jo na posameznih točkah celo presega, koruptivne in klientelistične mreže so se v času Cerarjeve vlade le še razbohotile in okrepile ter preko Cerarja ali mimo njega samo še bolj suvereno in brutalno vladale.

Korita tovarišijske mafije
Tudi razlage, da je na odstop Cerarja vplivala afera z maketo za drugi tir, so zgodbe za naivne. Gotovo pa je primer makete zelo koristen, kajti na tem primeru mora način delovanja koruptivnega omrežja prepoznati vsakdo, ki je končal reden ali prilagojeni osnovnošolski program. Ta posel, ki je tako enostavno bizaren, da ga razumemo prav vsi, je hkrati imenitna ilustracija, po kakšni formuli potekajo največji koruptivni posli v državi, kjer pa gre za stotine ali milijarde evrov. Primer makete je za šolski učbenik korupcije: posel dogovorno dobi najdražji ponudnik, ki ga odda najcenejšemu ponudniku in zadovoljna sta oba, pred tem pa so ustrezno prilagojeni razpisni pogoji. V primeru makete poimensko ni razkrinkan samo še tretji člen, ki je to omogočil in tudi dobro zaslužil. Denar davkoplačevalcev se v Sloveniji deli znotraj tovarišijske mafije, zato so vsi projekti financirani s proračunskim denarjem tako prekleto dragi, da se lahko ta elita ob tem nemoteno masti in redi.

Brutalni ropi v času Cerarjeve vlade
Brutalnih roparskih primerov je bilo v Cerarjevem času nič koliko, lahko bi jih nizali v nedogled, saj smo jih komajda uspeli evidentirati, kaj šele, da bi jih pozorno analizirali. Cerarjeva vlada, ki je sama po sebi velik škandal, se je tik pred slovesom zapletla še v novo afero z NLB glede terjatve hrvaških sodišč zaradi prenesenih vlog varčevalcev nekdanje Ljubljanske banke Zagreb. Vodstvo NLB je o tej sodbi na Hrvaškem seznanilo celotno koalicijo, ne le Mira Cerarja, vendar vlada ni reagirala, dopustili so kršitev mednarodnega prava in pravnega reda Slovenije in delovali v škodo državne banke in Slovenije, da bi lahko Evropski komisiji prikazali, da ostaja nerešenih še najmanj 400 milijonov evrov do Hrvaške in da NLB ni mogoče prodati. Torej, vloženi so vsi napori, da resnega kupca ne bo, NLB naj ostane čim dlje v državni lasti, da bodo vrata za kleptomansko elito tudi v prihodnje na stežaj odprta. Ali nas bo kdaj srečala pamet, da bomo prepoznali tovrstne “nategavščine” pokvarjene levičarske elite? Ustavnemu pravniku Miru Cerarju je za ustavni zakon iz leta 1994 pač malo mar in tudi po tej plati je res zelo klavrno zaključil svojo politično kariero.

Baba je žaba, kaj pa je Šarec?
Dominantni mediji, ki imajo glasnejše zvočnike, teh ozadij gospodarskega in političnega kriminala ne bodo razkrivali. V ozadju je denar in v ozadju so oglaševalci, kot je tudi NLB, in marsikateri novinar in urednik je na plačilni listi NLB. Tik pred volitvami je osrednje vprašanje, ali smo sposobni in pripravljeni spoznati in kaznovati vse te prevare, vse te kraje, ropanja in poniževanja ali pa bomo še naprej zmerno zadovoljno životarili opranih možganov ob gledanju španskih nadaljevank, cenenih humorističnih trivialk, vse to z dodatkom alkohola, na koncu pa še štrik za vrat.

Če je baba žaba in žaba pa “človk” ni, kot je najbolj znano sporočilo alter ega Marjana Šarca, potem je za mlade rešitev tujina, za nas starejše pa …  Glej sklepni del prejšnjega stavka.

Miro Petek

 • Gregori Grčari

  Gospod, Petek, komunistom pri nas, je odklenkalo,živijo v smrtnem strahu pred zasegom njihovega s privilegiji ali z navadnimi krajami ali z umori nagrebenega premoženja. Vzamimo jim miljarde nazaj naredimo Slovenijo spet polno upanja.

  • beno

   samo to je bistveno.

   • osa

    ja slovenčki zbudite se. kominste, kučane cmerarje ne moreš premagati v LAŽI
    Tako so jo skupili tudi DOMOBRANCI, KI SO SE ZAŠČITILI PRED TITEKI, KARDELJŠKI, MUCKI, KIDRIČI,… ti so morili, kradli, lagali
    KRIVI PA SO BILI POŠTENI dom branitelji
    če ne bi bilo gošarjev komunistov, ne bi bilo dom braniteljev, kateri so se borili proti komunistom, ki so pobijali iz zasede, napredne slovence

    KDAJ BO TO PRIZNAL TOVARIŠ KUČAN
    IN slovenčki kdaj boste spregledali

    in pazite cmero je odstopil z razlogom, pazite se novega natega, jebe se cmerarju za SLOVENIJO

 • VERRZIFIKATOR

  Cinca Marinca

  NARAVNOST PO BUTALSKO

  Da v Butalah voli se župana
  na volitvah prav posebne vrste,
  uš da v brado zleze skozi prste
  in izvoli ga, je zgodba znana.

  Ni Butalcem treba se truditi,
  pameti ni treba tu nobene,
  da volitve zlahka so dobljene,
  trik z ušjo gre le uporabiti.

  Tem podobne tiste so volitve,
  ko se voli v parlament butalski,
  treba tu je le talent igralski,
  komikov in klovnov zgolj storitve.

  Ti naravnost publiki povejo,
  najhitrejša cesta da je kriva,
  vodi da navkreber brez odriva
  in goriva, v to verjeti smejo.

  Serpentinasta, nikakor glavna,
  to je prava cesta odrešitve,
  za Butalce hkrati pot vrnitve,
  pameti ker ni, je zveličavna.

  Bolj kot serpentinasta je proga,
  laže da je cesta premagljiva,
  za Butalce stvar je sprejemljiva,
  res popolna vlada o tem sloga.

  Pot po takšni cesti prej da mine,
  so pripravljeni prav vsi verjeti,
  se pod vrhom šele jim posveti:
  »Nategnile so nas serpentine!«

  • KIKI

   Vse se da v deželi tej butalski,
   kjer se srečajo lisjaki s krinko
   in lisičke, ki nadenejo si šminko,
   le narod ves je treba še pokrasti!

 • Božobožo

  Jok in stok v desnici. Cerar vas je še enkrat z*****l.

  • sloustava

   In tebe ter tvoje otroke. A ocitno niti osnovne sole s prilagojenim programom nisi naredil, da se tako noro obnasas do lastne prihodnosti. Ojoj! Kar se pa desnice tice, smo pa na pravi poti, da naredimo red. Ceprav bos trpel ob zadnjem stavku, naj ti napisem: vceraj na Tarci je Jansa prikazal, povedal, dokazal najvec. In spostoval celo tebe, butl, ker brani tudi tvojo denarnico pred norimi kucanisticnimi krajami!

 • Anton

  Jaz ne gledam tv-ja, sprašujem pa se zakaj so postale popularne turške nadaljevanke? Se mogoče v španskih prevečkrat pokrižajo?

  Mirko super analiza političnih prevarantov!

  • WatsonForus

   hehehe zato ker POP TV tako pravi, ovce pa naredijo beeee, beeee !

 • Slavec

  Karma je kurba.

  Kar je glumač Šarec gobcal o babi – preluknjani žogi, potrebni

  pumpanja, se je preko novinarke “Dela” Delićeve vrnilo njemu:

  .

  “Kučan mi pravi: “Dej, Delićka, dej,

  pumpaj mi lutkico, dej, še naprej.” –

  Enkrat ‘ma luknjo – napumpaš, pa spuša;

  stalno je prazna pokvarjena duša!”

 • WatsonForus

  BRAVO Miro – čista 10+ , sam kaj ko je še ooohhhhoooo rdeče opranih galav. Upanje pa še ostaja , ker jih je pa z vsakim dnem manj!

 • moat

  Mislim, 5ek daj, no, kaj pa se greš? Ne rečem, da je bila vlada Cerarja uspešna. Ni bila! In izpeljal ni nobene reforme. Toda pisati o tem je eno, klevetati pa drugo. Seveda bi vsemu temu prikimaval, če bi bili vi svetniki. Pa ste daleč od tega, ni dvoma. S takim pisanjem: “Cerar odhaja, baba je žaba, kaj pa je Šarec”, pa nimam besed kaj naj sploh rečem. Takih neumnosti lahko že malo kje preberem, res. Upam, da ti čeljust ne bo padla do tal, ko bo ta Šarec postal premier. Sicer bog ne daj, da bi se to tudi zgodilo, toda tedaj se boste morali resno zamisliti in vprašati kaj in kako boste v naprej? Boste koga in (ali) kaj zamenjali ali pa se boste še naprej spraševali, kako pri hudiču je lahko Šarcu uspelo, vam kot “resni” stranki pa ne? Samo ne prosim spet razmišljati o tem, da bi preprosto zamenjali volivke in volivce, res. Ljudstvo je pač tako kot je.

  • sprehajalec

   Težo boš našel koga, ki tako intelektualno pronicljivo seka, kot Ivan janez v Tarči včeraj.

   • moat

    Kje si pa to pobral? Janša pa intelektualno? Ne me hecat, no.

    • stajerc5

     Ko bos dosegel vsaj intelektualni nivo mojega terierja, bos mogoce tudi JJ-a razumel!

     • moat

      Tako visoko intelektualno pa ne bi hotel priti, res.

     • stajerc5

      Imas prav, prepozno je!

     • moat

      Ne prepozno, nedosegljivo!

  • Amerikanc

   No vidiš. Petkovega pisanja nisi niti približno razumel ali ga nočeš razumeti. Gre predvsem za to, kdo in zakaj plačuje in izdaja naročila za objavo, kao ” javnih mnenj”. In kdo plačuje lansiranje “novih obrazov” ! Frančeka in Tončeka iz Haloz (nova obraza), nikoli ne prideta na vrsto.
   POP TV je sposoben babo spremeniti v žabo in obratno. To je lepo pokazal včerajšnji vrinjeni posnetek Šarca na “Kanalu A”, ko je povedal, da ni problematično, če še nima članstva in programa; saj ga po njegovemu mnenju tudi druge stranke še nimajo. Kaj si lahko pošten človek misli ob takih razlagah “diletanta” ?!

   • Franjo Trojner

    Bolje mu res nisi mogel razložiti, če bi hotel razumeti, bi razumel že članek, tako si mu dal pa drugo priliko, morda jo celo izkoristi.

   • moat

    Kdo pa vam daje denar za oblikovanje javnega menja, da ste vi najboljši in samo vi lahko popeljete državo in ljudi iz tega .reka? Ko je bila na podlagi javnih anket (tudi režimskih) na vrhu SDS (in to je bilo kar nekaj časa), je bilo vse v redu, zdaj pa je spet vse narobe? Sem razumel, da 5ek poizkuša z nakladanjem vseh neumnosti te vlade, le-te tudi kriminalizirati. Saj ne rečem, da v teh neumnostih ni znakov kaznivih dejanj ali gospodarskih prestopkov. Toda te je potrebno šele dokazati. Bistvo pri tem pa je, da gre za politično obtoževanje, saj bodo volitve kaj kmalu in potrebno je pridobiti volivke in volivce. Toda samo z obtoževanji ne bo šlo. Potrebno bo tudi povedati kakšno resno in se posvetili dejanskim problemom – kako iz tega .ranja. V primeru, da boste ostali samo pri obtoževanju vseh in vsakogar in samo tolkli ter se norčevali iz Šarčevih komedijanskih nastopov (baba-žaba), ne bo rezultatov, Šarec pa bo vse bolj prosperiral. Seveda pa se lahko tudi motim.

  • von Rhein

   Malo si obrnil zadevo.Ni problem v volilcih SDS,problem (v glavah) so volilci proti SDS,proti ostalim na desni in tistih,ki so radi “politično nategnjeni”.Naj ti omenim volilce Matića,Tomićke in ostalih pičk? Mogoče sklerozne penzioniste (niso vsi)? Mlade upornike,ki so proti,ker je to in? Še kaj?

   • moat

    Ja, saj, se strinjam, res. Sam jaz bi kljub temu dodal tukaj še SDS, mogoče še kakšno z desne, ni pa nujno. Po mojem so njihovi (no ne isti) temveč enaki, res.

 • FUCK COMMUNISM

  Sarec je pajac, komedijant, marioneta v rokah drugih. Nima ne izkusenj in ne znanja! Ampak nasli se bodo rdecuharski idioti, ki bodo tako pokveko volili “samo da ne bo Jansa”. Kretenski narod si potem niti ne zasluzi nekega napredka…

  • etrusk

   Res je , Šarec je en pajac-komedijant . zanimivo je, da nima toliko pameti , da bi vedel ali spoznal, da z njim manipulirajo in na koncu bo ostal cepec za vedno.

   • Marko Markov

    Na koncu bo mogoce moral odstopiti kot Cmerar , mozen je njegov odstop po direktivi stricev iz Murgel , ker prihvatizacija ni tekla po nacrtih, razveljavljen referendum

 • Franc Šink

  Izgleda da je za poslanca vsak gnoj dober, samo da je star in dobro uležan.

  • Mojca pokraculja

   Tak je tanarbuls.

 • Amerikanc

  Je pa po svoje Cerarjeva vlada naredila Narodu veliko uslugo, ko je z njenimi “vrhovnimi” člani, takoj po izvolitvi prišla na dan “STALNA PRIPRAVLJENOST” ! Z stalno pripravljenostjo je akademska sfera lupila narod kot banane. Sedaj so verjetno naštudirali že kaj tretjega,…

 • Amerikanc

  Edino orožje “levice”, ki zadnje čase podarja Hrvatom ozemlja, hrano, pijačo, živali, denar….. je, da so se na IJJ spravili označevati kot predsednika radikalne stranke. To sta včeraj družno ugotovila tako Židan kot Cerar. Upam, da bosta naslavljanje največje slovenske stranke in njenih članov (SDS ima članstvo precej večje kot ga imata skupaj propadla SMC in bivša ZKS) z radikalci še močno obžalovala.

  • ljubinica

   Ja, to pocne tudi “javni, neodvisni servis” RTV.
   Vceraj Studio ob 17ih, tema Cerarjev odstop.
   Novinarja, oba levicarja: Trlep in Celestina.
   Povabljena “politicna analitika” levicar : Kovac in skrajni levicar in ortodoksni marksist Maksuti.
   Kovac o Jansi, da je populist na skrajni desni. Cerarjeve “stare sile” so stare etablirane stranke, med njimi je pa najstarejsa in najmocnejsa SDS ….
   Seveda: Jansa je “stara sila”, Jansa je vsega kriv !!!!
   —–
   Radio je se hujsi kot TV.
   Na Radiu se nic ne sprenevedajo, popolnoma odkrito nastopajo kot levicarsko trobilo ….
   Za kozlat.

   • žogica

    Ti kar kozlaj, to kar si napisal, je za skozlat !

 • karpelec

  Cmerar je odstopil, da lahko, kot njegova koalicijska partnerja ponovno sodeluje v predvolilni bitki in se gre nedolžnega poslanca, obenem pa onemogoči epilog obeh preiskovalnih komisij, da zaščiti strice pred hudim razkritjem in fama o bankomatu se bo nemoteno nadaljevala.

 • tasilo

  Star, ampak dober — in zgovoren, kako v Sloveniji reči tečejo.
  ——

  Sveti Peter objavi javni razpis za nova reprezentančna Nebeška vrata.
  Bosanc je dal ponudbo 400 milijonov; 200 za delo, 200 za material.
  Avstrijec odda ponudbo za 600 milijonov; pač boljši materiali in natančnejša izvedba.
  Zidarjev SCT pa hoče za vse skupaj 3 milijarde.

  Sveti Peter ga vpraša, od kod mu takšna cena, pa Zidar pojasni: “Milijarda tebi, milijarda meni, 600M dava Avstrijcu, da bo tiho, 400 pa Bosancu, da bo vrata naredil.”

  • dež

   Zelo primerno za uvodno predavanje v 1. letniku ekonomske in pravne fakultete. Pa še za kam, za Jankovićev CV, recimo.

  • samsara

   Zimzelen, bi se reklo.

 • Jan Kovalski

  Miro Cerar je politično truplo, stranka SMC je političen mrtvak. “Naš Miro ni za politiko” je rekla že njegova mama Zdenka, to je tista, ki se je “proslavila” z izjavo, da “velika svinjarija ni kaznivo dejanje”.
  Miro Cerar, ki je začel kot televizijski pravnik in končal kot multi babjek in politično truplo. Upam, da ga na TV ne bodo več vabili kjer nas bi še naprej utrujal s svojim pravnim “znanjem”.
  Miro Cerar, ustavni pravnik, ki ga je porazil 79 letni upokojenec na njegovem pravnem parketu. Miro Cerar go home. Pojdi čuvat vnuke, če jih imaš, in vodi psičke na sprehode.

  • dež

   Sedaj ko ni več PV, bo kmalu spet samski. Njegova sedanja muza počaka še na letošnji regres in predvolilne aktivnosti, kjer se bo kazala z njim, potem sledi dogovor o eni garsonjerci in brca.

   • Jan Kovalski

    Je pa vprašanje kdo bo sedaj komu kufre pred vrata postavljal. ;)

    • anzek

     Kufre pred vrata postavljal………ni bilo ravno tako kot je bilo, s strani novinarjev, predstavljeno. Namesto Cerarja so ex priležnico Vesno selili Cerarjevi varnostniki s službenimi vozili. To vem iz prve roke!!
     Ni to v nasprotju z njihovimi pooblastili? Novinarji pa tega niso problematizirali. Tisti z malo boljšim spominom, se boste spomnili, kakšen halo je bil, ko je varnostnik peljal Ruplovo ženo z metlo.
     Več kot dvojno merila, kaj ne, presstituti večinskih medijev??

     • Soave

      + + + + Jojmene, saj res. Tista slavna Metina metla, ki so jo imeli stalno na jeziku.
      No, tako se dobro vidi kaj so dan današnji mediji !!
      In, potem se še tožarijo, če jim kdo da upravičen naziv. . . . presstituti.?

   • tohuvabohu

    Itak ima raje makete, ker je mentalno na nivoju 11-letnega fantka.

 • črnaovca

  Fantje ne se hecat vi še ne razumete kako resno je stanje. Janez se je na veliko zaklinjal da na POP TV in na RTV ne bo hodil ker so to režimska trobila. Tega se je tudi do včeraj držal in tja pošiljal svoje paladine no sedaj se je pa pojavil sam. Mora biti hudičevo nevarno stanje da je pogoltnil svojo besedo ker kar Janez reče je sveta resnica in vedno drži

  • Beli Sneg

   Janez ima prav. Zakaj bi POP-u delal reklamo ob vsaki priliki. Zdaj gre za volitve in Slovenijo in se je prav odločil. Seveda rdečuhi bi radi, da se nikjer več ne pojavi, ker vas JJ pred ogledalo postavi.

   • totex39

    Še televizijci se ga bojijo, kar je edino prav in naj jim dokaže, da so tudi oni ene same režimske barabe.

 • tasilo

  V Financah se danes sprašujejo, kdaj bo Lublana dobila trgovino Ikea?

  Takrat, ko bo Sabahudin* Janković od njih pobral svojih običajnih 10%.

  (*zora = sabah po bosansko ==> Zoran = Sabahudin)

  • Jan Kovalski

   Neverjetno kam smo prišli s to državo.
   Iz Jankovićevih provizij zbijajo šale, t.i. Janševo kliniko v Avstraliji pa jemljejo resno.

   • macon

    Pokvarjeni bedaki, ki brez socialnih bonitet ne bi imeli za burek, se jim pa zdi fino, ker so na strani “naprednih”, “čutečih”, “liberalnih”. Polpismeni jugoslovenski lumpenproletariat. Zadosti je občudovati, kako se pisno izražajo in je jasno, kam pripadajo.

    • Marko Markov

     Zato, ker so bili v Jugi vodilni polpismeni in se brez morale, je ta propadla! Tudi Slovenija je na robu propada!

  • dež

   Meni je Zokan čisto všeč. Bi pa lahko bil tudi Dadan Karambolo, ni nobene razlike, https://www.youtube.com/watch?v=b7hGiyU2kmI.

  • ĐĐ Style

   Ivan Janez = po bosansko zunanji wc

 • Kosobrin

  Kaj je Šarec? Zmagovalec letošnjih volitev.

  • totex39

   Komedijant ne more biti predsednik vlade Slovenije, saj se nam bo še bolj cela Evropa smejala.

   • žogica

    Gologlavi, ki najema mafijske kredite, sploh nebi smel sedeti v Parlamentu.

   • Marko Markov

    Ze Cerarjeve vlade EU ni jemala resno, zato pa so vse bolj plezali Putinu in podobnim v rit!

  • žogica

   Ja in on sestavi levo vlado, zmagali smo, spet !

   • Soave

    Spet ?? Ja, potem se moram pa res vprašati, kaj za vraga levaki delajo z vami, učitelji, da morate štrajkat ?

    • Marko Markov

     Ce je Cerarjeva vlada bila tako super, zakaj potem ni dvignila plac v javnem sektorju? Zato ker smo do ust v dreku in bi povecanje plac sesulo javne finance! Se pravi tam kjer ni, se vojska ne more vzeti!

     • Soave

      Bolj malo jih briga javni sektor. Učiteljstvo ni vredno njihove pozornosti.
      Skrbijo pa – zelo dobro – za Javno Upravo. Koliko že so jih zaposlili v teh letih vladanja ??

  • Soave

   Šarec je en lep, ponosen konjiček. In tov. Šarec je daleč okoli njega tekel !!

 • dež

  Glavna naloga opozicije je, da zagotovi popoln nadzor nad volilnimi postopki, vključno s štetjem glasovnic, tako na lokalni ravni kot na DVK. Vse zadnje volitve so bile ukradene pri tistih, ki štejejo glasovnice, kdor temu ne verjame, naj v “slavnem” excelu naredi analizo volitev leta 2014.
  In prepričan sem, da mandatarja za PV v primeru Šarčevega uspeha ne bosta ne on ne Janković, kot se včasih piše v medijih, ampak nekdo tretji. Ker takšnih bebcev za PV zagotovo ne bodo oglaševali v predvolilni kampanji.

 • Sanja

  Šarec je nekoč izjavil:
  V deželi, v kateri je baba žaba, žabe pa je treba ubit, ženske na volitvah nimajo kaj iskati!
  Hvala z velikim NE, za takšnega kandidata za predsednika vlade. Je dvoličnež ki se dela lepega, njegove izjave pa zelo nazorno pokažejo nekulturo in njegov umazan karakter. Še en novi političen obraz ki bo nategoval Slovenijo in slovenski narod vspred in vzad!!!

  • Bravo. Tako se govori !

  • Marko Markov

   Cerar je spravil Slovenijo na rob propada, Sarec pa ce pride na oblast, jo bo spravil v prepad!

 • Kosobrin

  “Nič več ni bilo lepih naukov, nič več milobnih svaril. Kolikor sem poslušal, sem slišal zasmeh in zmerjanje, natolcevanje in kvanto. Prej ste mi gledali v srce, zdaj samo še na suknjo. Prej se je glasila iz vaših besed pamet ali nespamet, zdaj govori iz njih sovraštvo, kakor ga je še vselej bil deležen človek, ki hodi sam in po svoje. Nameraval sem že, da bi zbral v debelo knjigo vse vaše sodbe, pametne in nespametne, prijazne in neprijazne. Veliko hudega ste mi že prerekli in očitali, zakaj bi vas ne spravil v sramoto? Vi ste klicali: „Glejte grešnika!“ Zakaj bi jaz ne zaklical: „Glejte sodnike!“ — Ali spoznal sem, da ni treba te debele knjige — tudi brez nje bo razodeto, kdo da je bil grešnik in kdo sodnik. Zdaj ste rekli v svojem srcu, kar ste mi z besedo očitali že mnogokdaj: sam napuh ga je in sama ošabnost! Poglejmo si iz lica v lice!” Ivan Cankar, Bela krizantema

  • Soave

   Bravo Kosobrin !!
   Se zavedaš, da so tile stavki lahko zelo uporabni tudi za nas ???
   Tako je !! Zakaj ne bi jaz zaklicala ??

   • Kosobrin

    Točno tako! Za vse nas! Dobro si precenil, Soave!

    • Soave

     Me veseli, da me imaš za možakarja.
     No, saj sem izkušena babica.

     • beno

      ha, ha, Kosobrin pa dedek, ampak ne bo priznal :)))

 • Olga_10

  Jurša je za Cerarjo “vladanje” uporabil naziv vajenec… S svojim “vajeništvom” pod patronatom Murgel, je spravil državo na kolena in v kaos! Bomo dovolili še enemu vajencu (Kućanovemu) dovolili, da se “uči” na naših denarnicah in uniči Slovenijo do konca?!
  Dovolj je vajencev!

  • žogica

   Janez je že 30 let vajenec…

   • macon

    … je rekla žogica in se odkotalila v ulični kanalizacijski odtok.

   • garfi

    komunajzli ste že 70 let lažna levica in osvoboditelji

 • samsara

  “…kaj pa je Šarec?”

  Bi bilo za vprašati kučanove besne tovarišice feministke?

  • žogica

   Šarec bo novi mandatar !

   • tohuvabohu

    Vlade pa ne bo mogel sestaviti, ker je tak štor kot Janković.

    • žogica

     Seveda bo sestavil levo vlado !

     • lokec

      Ne bo mogel, ker bo imel premalo kock

     • traktor

      Ma pa dve levi roki. Panavadi je to v Sloveniji dovolj.

     • žogica

      Bo, bo, kock mu bo še ostalo.

   • lokec

    ne pa ne bo

    • žogica

     Booooooooooooooooooooooooooooo!

   • garfi

    a to je na vašem sestanku u murglama
    Banda še nimate dovolj plenjenja

  • tohuvabohu

   Šarec je kamnikadze.

   • samsara

    Vinko Gorenak je zapisal, da mu na kamniški občini pravijo ‘psiho’.
    Bo že vedel, Vinko, saj je bil policist in je dobro obveščen, rajtam.

   • Marko Markov

    Sarec je marijoneta stricev iz Murgel

 • totex39

  POZIV vsem levičarskim politikom enostavno NE rabimo vas več v politiki in ne na volitvah, kajti naredili ste veliko slabega za državo. Desnica ima prave ljudi za vodenje Slovenije v boljšo prihodnost, da nas bodo v Evropi resneje jemali.

  • Aron

   Zakaj si lažeš? Velika večina Slovencev pač ne želi revanšistične, koruptivne in ksenofobne desnice. Menjajte državo, državljanov ne boste.

   • sprehajalec

    kaj lažeš Aron, tvoje levičarstvo je spravilo Slovenijo na kant. 40 milijard pufa, milijardo 600 milijonov samo obresti na leto…

    Vi bi ustvarjali, pa filozofirali o boljšem svetu, pa družbene eksperimente delali. Pa drkali khurc. Živeli pa na puf, če pa tega ne, naj bi pa nekdo delal za vas. kaj ste nori ali kaj?

    • Aron

     Nabijaš. Večina Slovencev si želi normalne politike, brez nekih zgodovinskih in ideoloških zdrah, državo, ki ji ne vladajo skorumpirani vojni profiterji in kriminalci. Nikjer nisem govoril o levičarstvu, spet bluziš, vem pa, da revanšistična desnica nima šans. Pojejte se,

     • sprehajalec

      še vsaka uspešna država je obsodila kriminalna dejanja svojih prednikov in genocid nad lastnim narodom. Pri nas so pa zato izumili izraz “revanšizem”.

     • Soave

      + + + + + vzrok in posledica.

     • Aron

      Japajade. Če misliš na poboj izdajalcev lastnega naroda, je bilo to dogovorjeno med zmagovalci 2. SV. Nihče od ostalih voditeljev se za usodo slovenskih kvizlingov ni kaj preveč sekiral.

     • sprehajalec

      To so tvoje ZZB NOVJ sanjarije. ker Norvežani pa Danci svojih niso pobili. To so samo levičarji komunisti storili.

      napaka zmagovalcev je torej bila, da so Antikomuniste izročili levičarskim živalim. tega niso vedeli.

     • Aron

      Mah izdajalci so se po uradni prekinitvi bojev streljali in pobijali Slovence, in takim da bi se posteno sodilo? Za te izmecke naroda je bila smrt edina pravicna kazen.

     • sprehajalec

      Umazani dedič krvavih genov si, Aron. dedič krvave penzije in pokradenih dobrin. Zato te čisto razumem, da tako govoriš.

     • Tomi

      Saj ni sam kriv če je potomec matere klavke in očeta… ja to pa nihče ne ve, tudi mati ne.

     • Aron

      Vse bolje kot potomec izdajalcev.

     • sprehajalec

      Moji so bili NOB. Še hišo so jim ponujali, ukradeno. Pa so odklonili. Tvoji niso. Sedaj pa kot levičar tlele trobiš o socialnem pa našem…..

     • Aron

      Moji so si hiso sami zgradili. Bodi ponosen na svoje prednike.

     • sprehajalec

      Moji predniki so zelo zgodaj spoznali vso zablodo komunizma. Tvoji vključno s teboj, nikoli…

     • Aron

      Ah ja, vecni porazenci…

     • sprehajalec

      Vsaj nima rodbina krvavih rok.

     • Soave

      O revanšizmu in radikalizmu je pa včeraj govoričil prvak SD.
      Veš, saj se kar ” žremo “, ker smo take posračkane reve. Namesto, da bi kocke vzeli v roke in šli pred parlament.
      Ti si zadovoljen s stanjem v državi ?

     • Aron

      Ma SD in SDS sta samo različna stran istega kovanca. Preživeli kadri z umazano preteklostjo.
      Glede na vse peripetije bi bilo lahko še precej slabše.

     • Soave

      O novih obrazih pa nič?
      Saj so vendar potomci preživelih kadrov.

     • Aron

      Precej zalostno, da nek novi obraz dobi volitve. Kaj ti to pove o etabliranih politikih? Da jih narod prezira.

     • Soave

      Ne, da narod ne ve , da jih etablirani politiki ( no, ne vem če misliva na iste )z novimi obrazi vodijo za nos.
      Ta, ki je odstopil, nas je dobro zavedel s svojo etiko in moralo.

     • Marko Markov

      Na koncu je Cerar pokazal svoj pravi kukavicji obraz

    • Marko Markov

     Zadnji dve vladi sta zadolzili Slovenijo cez vse meje, se nasi pravnuki ne bodo odplacali dolgov

   • Soave

    No, no Aron ? Saj si ne laže. Tako pač misli.
    Pa ravno ti napišeš tako neumnosti. Ti, ki dvomiš v marsikaj.
    Jaz nisem noben ksenofob, če v državi ne želim tisoče tujcev. Jih že tako imamo preveč.O menjanju države pa raje opomni te, ki vladajo . Mladi jo menjajo, ali ne ? Kaj te je pa tko razjezilo ?

  • žogica

   10% do 12% vas je in kaj bi radi????????????????

   • da nehaš tule kokodakat.
    Ni čudno, da je Slovenija vsa izropana, če vas 88% – 90% krade, kot srake.

    • radames

     Kradejo tudi tile, ki jih imam blokirane. Zato pa pišejo, ker živijo na naš račun.

   • Soave

    Jaz se ti pa čudim. Kolikor se spomnim si v učiteljskem poklicu, ki je težak in nehvaležen poklic. Pa ti je res tako vseeno, kako je ?

    • janko

     Očitno se fajn ma. Je pa zanimivo, kako zelo zaplankani so tudi v visoko izobraženih nivojih, nič novga.

     • Soave

      Janko, saj smo že večkrat imeli priliko videti , da izobrazba ni vse.
      Ko ostane kultura, empatija in predvsem zdrava pamet v službi Mamona. . . . .

 • Soave

  + + + + + + + +

  Ampak tista iz predzadnjega odstavka je pa zelo pomenljiva. Ne bomo sicer dali štrik za vrat – mi upokojenci – se pa bomo skoraj zadušili . Od svinjarije, ki jo je naplavila Cerarjeva vlada.

  Le kaj koristnega – za vraga – so pa naredili ?
  Še na koncu so poskrbeli za svojo rit. S tem ” odstopom ” zadnji trenutek sovrgli ročno bombo med pomladnike, ki so se komaj malo pobrali.
  Hudir no ?? Sedaj bodo provladni mediji samo to premlevali. In modrovali.
  Problemi pa ostajajo ?

  Zakaj ni SMC podpisal ono poročilo o žilnih opornicah ?
  Stavko šolnikov so preložili na druga ramena. Problem meje, NLB . . . . .
  SKRB PREIDI NA DRUGEGA, A NE???

 • radames

  Zraven izreka Kolakowskega še izrek Solženicina: “Če komunisti prenehajo lagati, propadejo v 14 dneh.”

 • Eric Koston

  Torej Šarec JE za ilegalne migrante. Kdo je torej prava rešitev?

  • janko

   SDS! In Primc!
   In pa, super članek! In resničen! Ampak ovce slovenske pa še dooolgo ne bo srečala pamet, se bojim.

 • Marko Markov

  Sarec je marijoneta stricev iz Murgel