Državo nam bodo povsem uničili!

Vida Kocjan (Foto: Demokracija)

Podražitve na podražitve, davki, ukrepi proti draginji, ki to niso niti v sanjah, nadpovprečno visoka inflacija, nova zadolžitev države, 400 milijonov evrov ali 10 milijonov evrov za vsak dan vladanja, metanje denarja z lopato nevladnikom z Metelkove 6, namera o splošnem visokem povečanju plač vsem v javnem sektorju, podiranje ograje ob južni meji in napoved sprejema vseh iz tretjih držav, ki si zaželijo sociale v Sloveniji, napoved spremembe azilne zakonodaje, ogrožanje nacionalne varnosti, da o spremembah smeri pri vodenju družinske politike niti ne govorimo. To je le nekaj “velikih” uspehov dela zdajšnje vlade pod vodstvom Roberta Goloba.

Dogajajo se že tudi spremembe pri programih črpanja evropskih sredstev v prihodnji finančni perspektivi. Ena zadnjih velikih neumnosti Golobove vlade, katerega cilj je očitno samo privatizacija energetike, je namenjanje denarja nevladnim organizacijam.

Kar pol milijona evrov jim želijo pretočiti v enem zamahu iz razpoložljivih sredstev Evropskega finančnega mehanizma in Norveškega finančnega mehanizma, skladov, ki so namenjeni razvoju države in ne potrošnji nevladnih organizacij. Prošnjo za to so že poslali v Bruselj, gre pa za nezakonito, moralno zavrženo in sleparsko financiranje podpornikov levičarskih strank, kakor je to označil Janez Janša.

Ne samo to, Golobovi so pri tem javnosti poslali jasno sporočilo: “Civilna družba in nevladne organizacije so naš partner.” S tem so končno priznali, kar so tajili ves čas – da z nevladniki, kot so Nika Kovač, Jaša Jenull, Tea Jarc ipd., ne sodelujejo. Da z njimi nimajo nič. Dejansko pa so ti zanje utirali pot k vladanju. Delovali so na način politične stranke, s tem da so se izdajali za nekaj drugega, domnevno za “glas ljudstva”, zato je bilo njihovo predvolilno delovanje in financiranje  (tudi iz tujine) skrito pred očmi javnosti in mimo zakona.

Foto: STA

Demontirali so sistem, demontirali bodo tudi državo. Dokler bo šlo. Ali: cilj upravičuje sredstva. In cilj Goloba je jasen, pri drugih pa tudi.

Vida Kocjan