fbpx

Evropa ima problem sama s seboj. Bo čez 50 let krščanska ali muslimanska?

Franci Donko (Foto: STA)

Ob zaključku poletne šole Evropske pravne fakultete, 26. maja, je Aleš Primc v nagovoru izpostavil, da ima Evropa samo dve možnosti. Ali bo krščanska ali muslimanska. Po odzivih sodeč je s svojimi trditvami v zadrego in slabo voljo spravil dr. Petra Jambreka in dr. Dimitrija Rupla.

Aleš Primc poudarja, da glavni problem sveta in Evrope niso radikalizirani islamisti. Trdi, da imamo problem sami s seboj. Radikalizirani islamisti zanj niso nič novega, saj so na svetu toliko časa, kot je Islam. Največji problem zahodnega sveta v resnici ni islamski terorizem, pač pa izguba smisla in vere v Boga, kar je izkoristila radikalizirana levica.

Resnični problem Evrope je radikalizacija levice, ki nas pelje v propad
Islam ima za razliko od zahodne družbe trdne temelje. Evropa jih nima več, saj je pristala v duhovnem nihilizmu, ki je logična posledica do skrajnosti prignane razsvetljenske misli. Običajnemu človeku je to postalo jasno vidno, ko voditelji pred leti v temeljni listini Evropske unije niso več zmogli omeniti krščanskih korenin Evrope.

Stanje brezbrižnosti in mlačnosti v odnosu do temeljnih civilizacijskih vrednot krščanske Evrope je izkoristila anarhistična levica, ki si je zadala za cilj, da uniči zahodno civilizacijo. To je pravi evropski, zahodni problem, saj želijo levičarski aktivisti uničiti vse tradicionalno, kar obstaja, na čelu z družino, s spolom, z očetom in mamo, z vsemi tistimi stvarmi, ki gradijo družbo. Na primeru Makedonije vidimo, da so že tako močni, da si upajo spraviti celo nad suverene države.

Marcuse in Garmschi, ideologa levičarske vojne napovedi krščanski Evropi
Levičarski profesor Antonio Gramschi je bil prvi, ki je govoril o t. i. “maršu na inštitucije”. Dejansko gre za idejo, da je treba zasesti vse inštitucije, gospodarstvo, medije, pravosodje, politiko, če se da, celotne države. S Herbertom Marcuseom pa je ideja postala politični, aktivistični program. “Long march through institutions” je bil po celem svetu izredno uspešen, predvsem pa zelo hiter. V približno tridesetih letih so prevzeli celotne sisteme, mednarodne inštitucije in celo globalne, npr. medijski sistem. Njihove so cele države, celo že mnoge cerkve, prepoznate jih pa po naslednjem: njihova prizadevanja gredo v smer razgradnje in uničenja države, kot jo poznamo, družine, razumevanja moškega in ženske, razumevanja pomena mame in očeta, vsiljevanja homoseksualnosti in teorije spola.

Radikalni islam in radikalna levica skupno v boju proti Evropi
Primc pravi, da obstaja skupni interes obeh radikalnih skupin, ki je: “…Uničiti Evropo, kot jo poznamo. S tem, da je interes radikalnega levičarstva uničiti tradicionalne inštitucije in vzpostaviti nek krasni novi svet. Kdor je bral, ve, o čem govorim. Seveda, interes radikalnih islamistov pa je islamizirati Evropo. In jaz trdim zelo jasno naslednjo stvar: Izrojena levica lahko uniči Evropo, lahko uniči evropske inštitucije, lahko uniči družine, ne more pa vdihniti Evropi duše. Ne more pa ji vdihniti vrednot. Zakaj? Zato, ker jih nima. Ker jih v svojem lastnem temelju uničuje. Zato trdim, zelo jasno, naslednjo stvar: Ali bo, čez 50 let Evropa krščanska ali pa bo muslimanska! Samo ti dve možnosti imamo. In odločimo se. Tudi tisti, ki niste verni, tudi levičarji med nami, odločite se, kakšno Evropo želite! Ali krščansko ali muslimansko?”

Tisti, ki bi nam morali odpirati oči, se prepirajo, če je bilo prej jajce ali kura
Poglejmo, s čim je med svojim govorom Primc v slabo voljo spravil Jambreka in Rupla: “…In jaz lepo prosim, če se da, da ne bi več govorili, tudi profesorji ne, da se stvari dogajajo. Stvari se ne dogajajo! Stvari se delajo, nekdo jih dela. In žal, tisti čas, ko so tako imenovani aktivistični profesorji izrojene levice spreminjali svet, so t. i. konzervativni profesorji razpravljali o t. i. sholastičnih vprašanjih: A je bila prej kura ali jajce? Zato smo tam, kjer smo. Tako da, jaz sem na tisti strani, ki si želi krščansko Evropo, ki si želi krščansko Slovenijo. Krščansko Slovenijo, ki ne pomeni, da bomo vsi kristjani. Pomeni pa, da bomo imeli vrednostni temelj, ki nas bo skupaj držal …. Tudi tiha večina v Evropi je pred pomembnim vprašanjem, in tudi levica, zmerna levica, se pravi ljudje, ki se prištevajo k zmerni levici, so pred pomembnim vprašanjem. Da se odločijo, ali želijo krščansko ali muslimansko Evropo, ker druge možnosti ni.”

Bomo Evropejci znali stopili skupaj, da vzpostavimo in ohranimo svet, v katerem živimo?
Pri tako pomembnih vprašanjih bi morali biti Evropejci enotni. V nasprotnem primeru se bo zgodilo tako, kot je rekel avstrijski predsednik: naše ženske bodo hodile pokrite, odnos do njih pa bo takšen, kakršen je v muslimanskem svetu. Verske svobode ne bo, ateizem bo prepovedan, prepovedano bo krščanstvo, različna mnenja ne bodo dopuščena. Toda, če se bomo zbudili čez 30 ali 50 let, bo prepozno. Zdaj je čas, da verni in neverni stopimo skupaj, da ponovno vzpostavimo in ohranimo Evropo ter Slovenijo, kakršno poznamo. Slovenci bomo morali o tem odločiti zelo kmalu, na volitvah.

Franci Donko