Fantek Alfie Evans se bori za življenje. Ga bodo podporniki s papežem Frančiškom in britansko kraljico rešili zanesljive smrti s prisilno evtanazijo?

Deček Alfie Evans (Foto: Twitter)

Že več tednov traja drama dveletnega Alfieja Evansa v liverpoolski bolnišnici. Zgodba ima več vzporednic s slovenskim primerom male Neže. Takrat dveletna Neža Arnolj  je bila od 27. septembra 2016 v paliativni oskrbi v UKC Ljubljana in je po mnenju zdravnikov izgubila sleherno možnost preživetja. Kljub temu se njeni starši niso vdali v usodo in so vsak dan znova iskali možnost za dekličino zdravljenje. Ker je Neža kot po čudežu preživela dlje, kot so ji napovedali Kendovi zdravniki, se je začela bitka staršev male Neže za možnost zdravljenja v Italiji, čemur so naši zdravniki sprva ostro nasprotovali, Rajko Kenda pa je starše male Neže celo javno poniževal, namesto da bi storil vse, da bi deklico premestili, če ji že pomagati niso bili sposobni.

Je v ozadju slovenske in angleške zgodbe lobi, ki splavlja in evtanazira otroke? Papež Frančišek odgovarja pritrdilno!
Zgodba malega Alfieja Evansa je Nežini zelo podobna, le da se Alfiejev boj za življenje vzporedno z bolnišnico bije tudi na liverpoolskem sodišču, ki ga nikakor noče živega izpustiti iz svojih krempljev. Po odloku sodnika Haydena so dveletnega Alfieja v ponedeljek ponoči odklopili od aparatov, ki so mu dovajali kisik, hrano in tekočino. Podobno kot v primeru deklice Neže, so tudi v Angliji zdravniki zatrdili, da bo v nekaj minutah umrl, a na veliko srečo njegovih staršev deček še vedno živi. To seveda ni naključje, kajti pred bolnišnico vztraja več kot 200 podpornikov kulture življenja, ki z molitvijo spremljajo dečka in njegovo družino, hkrati pa protestirajo proti nasilni uvedbi evtanazije za bolne otroke, ki jo želi sodišče prikrito vsiliti celotni družbi in staršem malega Alfieja. Po odklopu z aparatov je Alfiejev oče naslednjega dne opoldne zahteval, da zdravniki prekinejo z izvajanjem evtanazije nad njegovim otrokom in naj mu dajo vsaj tekočino, sicer bo umrl zaradi izstradanja. Alfiejev oče je sicer zelo mlad, star šele 21 let, pa vendar se neutrudno kot lev bori za življenje svojega sina.

Ubijanje nerojenih, šibkih in bolnih otrok ter starejših je hud problem evropske družbe. Se vračamo v čase nacističega in komunističnega rasnega inžineringa?
Sodnik Hayden, ki zastopa interese lobija, ki splavlja nerojene in evtanazira bolne otroke, je med razsodbo, ki jo je izrekel malo pred 19. uro, obsodil Alfiejeve podpornike, ki v oporo staršem bolnega dečka molijo pred liverpoolsko bolnišnico in protestirajo proti krutemu sodniku, češ, da staršem dajejo lažno upanje.

Kljub temu, da je pred bolnišnico pripravljen aeromobil za takojšen prevoz v Italijo, v katerem Alfieja čakajo predstojnica in zdravniki iz vatikanske bolnišnice Bambino Gesu, da bi ga prepeljali v Italijo, Hayden za zdaj prevoza ne dovoli. V zgodbo se je zaradi zaščite življenja vključila tudi vatikanska diplomacija.

Glasno se zavzemimo za spoštovanje življenja od spočetja do naravne smrti!
Ko je to izvedel sodnik Hayden, se je ustrašil mednarodnega pritiska in zdravnikom v liverpoolski bolnišnici naročil, naj preučijo možnost, da se dveletni Alfie vrne domov, še vedno pa trmasto izključuje možnost, da bi ga prepeljali v vatikansko otroško bolnišnico, čeprav italijanski avion čaka dobesedno s prižganimi motorji na prevoz dečka. Zdravniki pravijo, da za odločitev potrebujejo od tri do pet dni, v tem času pa v ozadju poteka hud duhovni boj med kulturo smrti in kulturo življenja.

Poleg prizadevanja papeža Frančiška, ki se je že večkrat javno zavzel za dečkovo življenje, se je oglasil tudi predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani. Po njegovih besedah “bo moč ljubezni premagala cinizem tistih, ki so dečka odklopili iz naprav”.

Papež Frančišek (Foto: epa)

V bran življenju se je na Twitterju oglasil tudi papež, ki je zapisal: “Ganjen zaradi molitev in velike solidarnosti z malim Alfiejem Evansom znova pozivam k temu, da bi prisluhnili trpljenju staršev in uslišali njuno prošnjo, da se poskusijo tudi druge oblike zdravljenja.”

Boj za kulturo življenja v Sloveniji pred volitvami v polnem teku
Boj za kulturo življenja je pred novimi volitvami pri nas v polnem teku. Vabim vas, da stopite na stran resnice in pravice, saj je to za moralno odgovornega človeka edina logična izbira. Jasno je treba povedati, da so radikalni levičarji, ki zasedajo dobro plačana mesta na ministrstvih ter na naše stroške vodijo protinarodno politiko, glavni motor nestrpnosti, omejevanja svobode izražanja in grožnja narodnemu obstoju.

Zato si zapomnite te besede: vsak, ki podpira levičarsko politiko DeSUS, SD, (Z)L, SMC, Jankovića, Bratuškove, Šarca in levičarskih derivatov, je sokriv za osebno in kolektivno nesrečo ter dolgoročno revščino in depresijo Slovenk in Slovencev.

Franci Donko