Fantek Alfie Evans se bori za življenje. Ga bodo podporniki s papežem Frančiškom in britansko kraljico rešili zanesljive smrti s prisilno evtanazijo?

Deček Alfie Evans (Foto: Twitter)

Že več tednov traja drama dveletnega Alfieja Evansa v liverpoolski bolnišnici. Zgodba ima več vzporednic s slovenskim primerom male Neže. Takrat dveletna Neža Arnolj  je bila od 27. septembra 2016 v paliativni oskrbi v UKC Ljubljana in je po mnenju zdravnikov izgubila sleherno možnost preživetja. Kljub temu se njeni starši niso vdali v usodo in so vsak dan znova iskali možnost za dekličino zdravljenje. Ker je Neža kot po čudežu preživela dlje, kot so ji napovedali Kendovi zdravniki, se je začela bitka staršev male Neže za možnost zdravljenja v Italiji, čemur so naši zdravniki sprva ostro nasprotovali, Rajko Kenda pa je starše male Neže celo javno poniževal, namesto da bi storil vse, da bi deklico premestili, če ji že pomagati niso bili sposobni.

Je v ozadju slovenske in angleške zgodbe lobi, ki splavlja in evtanazira otroke? Papež Frančišek odgovarja pritrdilno!
Zgodba malega Alfieja Evansa je Nežini zelo podobna, le da se Alfiejev boj za življenje vzporedno z bolnišnico bije tudi na liverpoolskem sodišču, ki ga nikakor noče živega izpustiti iz svojih krempljev. Po odloku sodnika Haydena so dveletnega Alfieja v ponedeljek ponoči odklopili od aparatov, ki so mu dovajali kisik, hrano in tekočino. Podobno kot v primeru deklice Neže, so tudi v Angliji zdravniki zatrdili, da bo v nekaj minutah umrl, a na veliko srečo njegovih staršev deček še vedno živi. To seveda ni naključje, kajti pred bolnišnico vztraja več kot 200 podpornikov kulture življenja, ki z molitvijo spremljajo dečka in njegovo družino, hkrati pa protestirajo proti nasilni uvedbi evtanazije za bolne otroke, ki jo želi sodišče prikrito vsiliti celotni družbi in staršem malega Alfieja. Po odklopu z aparatov je Alfiejev oče naslednjega dne opoldne zahteval, da zdravniki prekinejo z izvajanjem evtanazije nad njegovim otrokom in naj mu dajo vsaj tekočino, sicer bo umrl zaradi izstradanja. Alfiejev oče je sicer zelo mlad, star šele 21 let, pa vendar se neutrudno kot lev bori za življenje svojega sina.

Ubijanje nerojenih, šibkih in bolnih otrok ter starejših je hud problem evropske družbe. Se vračamo v čase nacističega in komunističnega rasnega inžineringa?
Sodnik Hayden, ki zastopa interese lobija, ki splavlja nerojene in evtanazira bolne otroke, je med razsodbo, ki jo je izrekel malo pred 19. uro, obsodil Alfiejeve podpornike, ki v oporo staršem bolnega dečka molijo pred liverpoolsko bolnišnico in protestirajo proti krutemu sodniku, češ, da staršem dajejo lažno upanje.

Kljub temu, da je pred bolnišnico pripravljen aeromobil za takojšen prevoz v Italijo, v katerem Alfieja čakajo predstojnica in zdravniki iz vatikanske bolnišnice Bambino Gesu, da bi ga prepeljali v Italijo, Hayden za zdaj prevoza ne dovoli. V zgodbo se je zaradi zaščite življenja vključila tudi vatikanska diplomacija.

Glasno se zavzemimo za spoštovanje življenja od spočetja do naravne smrti!
Ko je to izvedel sodnik Hayden, se je ustrašil mednarodnega pritiska in zdravnikom v liverpoolski bolnišnici naročil, naj preučijo možnost, da se dveletni Alfie vrne domov, še vedno pa trmasto izključuje možnost, da bi ga prepeljali v vatikansko otroško bolnišnico, čeprav italijanski avion čaka dobesedno s prižganimi motorji na prevoz dečka. Zdravniki pravijo, da za odločitev potrebujejo od tri do pet dni, v tem času pa v ozadju poteka hud duhovni boj med kulturo smrti in kulturo življenja.

Poleg prizadevanja papeža Frančiška, ki se je že večkrat javno zavzel za dečkovo življenje, se je oglasil tudi predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani. Po njegovih besedah “bo moč ljubezni premagala cinizem tistih, ki so dečka odklopili iz naprav”.

Papež Frančišek (Foto: epa)

V bran življenju se je na Twitterju oglasil tudi papež, ki je zapisal: “Ganjen zaradi molitev in velike solidarnosti z malim Alfiejem Evansom znova pozivam k temu, da bi prisluhnili trpljenju staršev in uslišali njuno prošnjo, da se poskusijo tudi druge oblike zdravljenja.”

Boj za kulturo življenja v Sloveniji pred volitvami v polnem teku
Boj za kulturo življenja je pred novimi volitvami pri nas v polnem teku. Vabim vas, da stopite na stran resnice in pravice, saj je to za moralno odgovornega človeka edina logična izbira. Jasno je treba povedati, da so radikalni levičarji, ki zasedajo dobro plačana mesta na ministrstvih ter na naše stroške vodijo protinarodno politiko, glavni motor nestrpnosti, omejevanja svobode izražanja in grožnja narodnemu obstoju.

Zato si zapomnite te besede: vsak, ki podpira levičarsko politiko DeSUS, SD, (Z)L, SMC, Jankovića, Bratuškove, Šarca in levičarskih derivatov, je sokriv za osebno in kolektivno nesrečo ter dolgoročno revščino in depresijo Slovenk in Slovencev.

Franci Donko

 • milanček

  Naj te Angeli čuvajo naš heroj, molil bom za te! SREČNO!!!!!!!!

  • Cucurbita Pepo

   Bog ne obstaja.

   • FORT WORTH

    Ko bos ti imel takega otroka bos zacel moliti in verovati…

    • Cucurbita Pepo

     Isto kot da vam rečem, da boste na smrtni postelji začeli kritično in racionalno presojat informacije. Ne bo se zgodilo :)

 • FORT WORTH

  Bravo Franci !!
  Tvoja misel, ki si jo zapisal v modri pravokotnik, bi morali napisati na transparent in ga obesiti nad vhod v parlament !!

  • Franci Donko

   Predlagam, da to res naredimo!

   • Cucurbita Pepo

    Verska blaznost se v 21. stoletju na zahodu več ne obrestuje.

 • Morala

  To kaj se gredo zdravniki in sodnik, je obsodbe vredno! Namesto, da bi mu omogočili in dovolili zdravljenje v tujini, ga bodo pustili brez kisika, hrane in tekočine! Ni rečeno, da bi mu tudi v Italiji pomagali, ampak vsaj poskušali bi. Za vsakega starša je takšno dejanje s strani sodnika in zdravnikov – kruto, neetično in nemoralno! Žalostno!

  • Cucurbita Pepo

   Fant je neozdravljivo bolan. Molitev ga 100% ne bo pozdravila, znanost pa je še premalo razvita.

   • Morala

    Ampak zakaj ne bi staršem ugodili zahtevi, le tako si potem ne bodo vse življenje očitali, da niso naredili dovolj!!?? Upanje umre zadnje!

    • Cucurbita Pepo

     Ker starši niso dovolj izobraženi , da bi razumeli v kakšnem stanju je njihov otrok.

   • čips

    Daj jebi se gnoj prekleti, kaj ma to veze? Izstradati po tej logiki vse mentalno prizadete?!? IDIOT

    • Cucurbita Pepo

     Mnogi mentalno prizadeti preživijo brez naprav več kot 5 dni. Rip Alfi. Premalo ste molili

     • čips

      Stari ti si resno bolan

   • Soave

    Dej že mir, buča trapasta. Si kaj zraven dal ??

 • Sale

  Crkn.zmankalo zamaškov.

 • Sale

  Zlovenci pomagajte crkuje

 • Sale

  Ma crkne naj .koliko afriških otrok umre.

  • FORT WORTH

   Tarantela, tarantela piseju ti se crni dani,
   nema vise tita, da te brani…
   Hehehe

 • Sale

  Itek bi bil l fašist če bi odrasel .crkne govno belo Bog pobij vse Evropejce smrt evropskim otrokomamen

 • Sale

  izveštaj koji se čuva u Kremlju, prema kome Putin izdaje narađenja da njegov narod mora po svaku cenu biti zaštićen od GMO i zapadnih farmaceutskih proizvoda.

 • Cucurbita Pepo

  Alfie, who was born on May 9, 2016, is in a “semi-vegetative state” and has a degenerative neurological condition doctors had not definitively diagnosed.

 • čips

  Ti izrodki si pravijo zdravniki?!?!?!

 • freedomfighter

  Ja evtanazija nekoga ki ne bo nkoli nic prispeval druzbi je pa res problem…vem da se slisi kot nacizem in tega ne podpiram iz moralnih razlogov iz prakticnih bi bil pa brez problema podpornik

  • čips

   … kako si lahko tak nečloveški?

   • freedomfighter

    Saj sem rekel da iz moralnih razlogov tega ne podpiram…logika mi pa govori da nanj kot je neproduktivnih delov druzbe ki predstavljajo strosek bolje je zame

  • Cucurbita Pepo

   Ampak ljudje se za evtanazijo odločijo sami ?! S tem ste nemoralni, ker ne upoštevate želje trpečega človeka.

   • freedomfighter

    Pri odraslih ljudeh to absolutno podpiram ampak dojencek se pa ne more odlocit zato sem proti temu

 • Soave

  + + + + + + +

 • Cucurbita Pepo

  Ubijanje nerojenih, šibkih in bolnih otrok ter starejših je hud problem evropske družbe. Se vračamo v čase nacističega in komunističnega rasnega inžineringa?… Neee. Smo pa vstopili v 21. stoletje in večina ljudi verjame, da mora ženska imeti pravico samoodločbe kar se tiče otroka. Nerojenega seveda.

 • Olga_10

  Danes izbirajo smrt otroku, jutri bodo nam…

  • Cucurbita Pepo

   Otrok je podlegel hudi bolezni. Molitev tako kot vedno ni pomagala

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!