Glasilo socialistične zveze delovnega ljudstva – povzetek tedna

Mitja Iršič (Foto: osebni arhiv)

Ta teden je zunanji minister Miro Cerar obiskal Washington DC, kjer so ga pričakali s častmi, kakršne ni bil deležen še noben balkanski dostojanstvenik, odkar je JFC sprejel maršala Tita. Promet se je ustavil, ljudje so se zbirali v kolonah in pozdravljali sina slovenske domovine. Po mestu in na kongresu se je šepetalo o edinem uspešnem socialističnem eksperimentu na svetu, katerega del je bil v preteklosti kot premier tudi minister Cerar. Dogovorjeno je bilo, da ga s častmi sprejmeta predsednik Trump in prva dama, a sta oba obtičala v washingtonskem prometu, zato je ta čast doletela državnega sekretarja Mika Pompea, ki je poudaril, da so odnosi med državami dobri, hkrati pa se zavezal, da bodo ZDA sledile demokratično-socialističnemu vzgledu Slovenije. Cerar mu je zagotovil, da je Slovenija pripravljena nuditi strokovno programsko podporo pri ustanovitvi ameriškega državnega holdinga, če bi se država na zvezni ravni odločila nacionalizirati strateško pomembne naložbe, kot so pristanišča, hoteli in farmacevtska podjetja. Predlagal je strokovnjaka na področju upravljanja državnega premoženja, Jožeta P. Damjana in Jožeta Mencingerja, ki bi lahko kot svetovalca ameriški administraciji pomagala pri tranziciji iz neoliberalne v socialno odgovorno družbo.

Pompeo je potožil, da imajo ZDA velike težave na agrarnem področju, odkar s Kitajsko bijejo pravično trgovinsko vojno, saj se je zaradi napetosti zmanjšal izvoz ameriških pridelkov. Poudaril je, da United States Department of Agriculture že lep čas preučuje slovenski projekt Naša Dobra Hrana in ravno te dni analizira, ali bi se lahko model vsiljevanja precenjenih domačih izdelkov potrošnikom obnesel tudi čez lužo. Ker neoliberalni model v kmetijstvu ne deluje, je omenil možnost konsolidacije večjih farm v osrednji ZDA v zadružne kombinate. Cerar je predlagal, da bi jim pri agrarni reformi in prehodu na zadružništvo svetoval domači strokovnjak Bogomir Kovač. Cerar in Pompeo sta zaključila, da je bil sestanek produktiven in da bo gotovo prišel v Ljubljano na kebab ali burek, ko mu bo čas dovoljeval. Čeprav so se pred Belo hišo za prvo izjavo tepli Fox News, MSNBC in CNN, je minister intervju namenil le Edvardu Žitniku (RTVS) in Tadeji Lampret (POP TV). Neuradni sestanek s senatorko Amy Klobuchar je minil v sproščenem tonu, seznanila se je z dosežki revolucije in z zanimanjem spoznala, da je v domovini njenih starih staršev zdaj pica-burek postal nacionalna jed. Bojda je v ZDA še en senator slovenskega rodu, a se zunanji minister z njim ni srečal, ker je fašist, slovenska vlada pa je izrazito antifašistično nastrojena.

Doma je Marjan Šarec še povečal svojo priljubljenost med ljudstvom. Ljudje ga imajo že skoraj tako radi kot njegovo občinstvo na gasilskih veselicah, ki ga je dolga leta za 800 evrov na roko zabaval z imitacijami politikov. Ninamedia je naredila anketo na sedežu stranke LMŠ, kjer jih 30 od 30 vprašanih podpira vlado in Šarca označuje za najbolj priljubljenega politika. Prvih 100 dni je bilo očitno uspešnih. Prvi med enakimi je v tem kratkem času sprožil pravo javnoupravno socialistično revolucijo. Varčevanja je dokončno konec. Neoliberalizem je mrtev. Višjih plač se bodo veselili vsi uslužbenci v javni upravi, kmalu pa še policisti in  gasilci, vojaki pa bodo končno dobili toplo obutev. Da se ne bodo mastili le v javni upravi, je poskrbela nadkoalicijska stranka Levica. Zaradi njihovega predloga bodo bolje plačani tisti najbolj ogroženi – minimalna plača se bo do leta 2020 dvignila na 700 evrov, kar je v skladu z njihovo vizijo 700-700-700-2025 (700 evrov denarne socialne pomoči, 700 evrov minimalne plače, 700 evrov povprečne plače do leta 2025). Enakost ni več utopija. Enakost je na dosegu roke. Manj kot desetletje nas loči od tega, da bo Slovenija to, kar je nekoč že bila – proletarski raj.

Marjan Šarec (Foto: STA)

Koalicija pa ni skrbela le za tiste z repa plačilne lestvice, saj želi poudariti, da gre za razvojno naravnano vlado. Zaradi tega so ustvarili na ducate dobro plačanih delovnih mest za državne sekretarje, ki so jih zasedli politkomisarji koalicijskih strank, ki se niso prebili čez parlamentarni prag. Ljudje, ki bi bili socialni problem, če bi dobili desno vlado, so danes dobro plačani funkcionarji. Aktivizem se začne od zgoraj navzdol. Ljudje bodo razumeli revolucijo le, ko jo bodo začutili in se z njo identificirali. Ko bo mlad študent politologije, primerjalne umetnosti ali sociologije videl sekretarja ali sekretarko, ki sproščeno iz udobnega naslanjača tvita o zadružništvu ali civilizacijskih pridobitvah multikulturnosti, bo dobil vizijo za prihodnost in si rekel: “Takšno službo imel bom tudi jaz.” Tudi zato nadkoalicijska stranka Levica in njen koordinator zahtevata več javnih sredstev za razvoj – če želimo živeti v deželi, kjer lahko vsak večni študent in vsak FDV-jevski doktor znanosti dosanja svoje funkcionarske sanje, potem je nujno, da se nediskriminatorno in brez motečega nadzora vlaga čim več javnega denarja v tehnološki razvoj – seveda ne le v razvoj naravnih znanosti, ampak tudi humanističnih. Največji preboji v svetovni znanosti se te dni ne dogajajo v kvantni fiziki in razvoju pametnih strojev, ampak v sociologiji, politologiji, ekonomiji, pravu in lezbični poeziji.

Pogled na tuje: v Franciji vre. Delavci so Macronovim elitam pokazali, da neoliberalizem ne deluje. Macron predstavlja 1 odstotek, rumeni jopiči pa 99 odstotkov. Da se bo delavstvo slej kot prej suženjskemu izkoriščanju uprlo, je bilo neizbežno. Vprašanje, ali bo Francija tokrat dokončno izpeljala pravo socialistično revolucijo, po kateri je zadišalo leta 1968, pa ostaja odprto. Gotovo pa je elitam odklenkalo. Slovenija lahko svoji veliki sestri na zahodu pokaže, da obstaja druga pot. Pot solidarnosti, socialne pravičnosti in multikulturne simbioze. Tudi na Vzhodu se proletariat prebuja. Nepregledne množice v Budimpešti so protestirale proti novi suženjski delovnopravni zakonodaji, ki dovoljuje, da delavci delajo do 400 ur na mesec. Madžarska se spreminja. Fidezsa je konec, morda bo novi rdeči val preplavil Evropo prav z Vzhoda proti Zahodu, Slovenija pa bo pri tem vizionarka, ki je socialno pravičnost inkorporirala v bit svoje vladavine ljudstva že veliko pred tem. Na vzhodu Ukrajine se fašistične sile, ki so leta 2014 okupirale Ukrajino, še zmeraj upirajo prostovoljnim etnično ruskim upornikom. Ruska federacija je uspela iz fašističnega žezla osvoboditi Krim, potrebna pa bo bolj odločna podpora upornikom na vzhodu, drugače se bo seme fašizma zarilo vse od najbolj skrajnih delov vzhoda do višegrajskih držav, kjer vlada že danes. Ob naslednji komemoraciji ob Ruski kapelici se bosta Karl Erjavec in Sergej Lavrov pogovarjala ravno o perečem vprašanju razvrata zahodno podtaknjenega ukrajinskega fašizma, ki zastruplja od nekdaj prijateljske evropsko-ruske odnose.

Protesti v Parizu (Vir: Twitter)

Kultura: v okviru Cankarjevega leta so se v Cankarjevem domu s pomembnimi delavci v kulturi pod vodstvom Vinka Möderndorferja srečali predstavniki ministrstva za kulturo in ministrstva za finance, kjer so si najprej skupaj ogledali monodramo z naslovom “Mati, te kave nočem, ker je simbol kolonialnega izkoriščanja”, potem pa za zaprtimi krogi diskutirali, na kak način bi se iz fiskusa lahko prelilo še več denarja na račun deprivilegiranih umetnikov. Minister Peršak je poudaril, da so razrednobojni umetniki vodilo slovenskega industrijskega razvoja, zato jim je treba prisluhniti. Po hodnikih se je šepetalo, da se pripravlja zvišanje DDV-ja na 23 odstotkov, torej povišanje za t. i. kulturni procent. Pripravili so še sklep za finančni delež filmskega sklada, ki bo šel za sponzoriranje novega partizanskega filma. Prisotni so si bili enotni, da so takšni filmi danes, ko se Nemčija pripravlja na ekonomski blitzkrieg s poceni nakupi slovenskih podjetij, še posebej pomembni, da začrtajo mejo med krepostmi internacionalnega socializma in pogubo nacionalnega socializma.

Šport: V Ženevi so se zbrali strokovnjaki s področja športne sociologije, ki so v okviru okrogle mize “Športni feminizem 2018” razpravljali, zakaj v patriarhalni, beli zahodni družbi moški v poklicnem športu zaslužijo več kot ženske. Na žalost so morali okroglo mizo po uri razprave odpovedati, saj so se v razpravo pretihotapili fašisti, ki so trdili, da moški upravičeno zaslužijo več, ker privabljajo več sponzorskega denarja. Predstavnica, ki jo je na srečanje poslal minister Pikalo, zaradi pretresenosti in osebne stiske ni dajala izjav za javnost.

Leto 2018 se zaključuje z dobrimi obeti, da bomo leto 2022 pričakali brez neliberalnih reform, sovražnega tujega kapitala in mednarodnih finančnih institucij, ki bi nam hotele fiskalno diktirati, kako naj živimo  – razen, seveda, beguncev, ki jih bomo sprejeli iz solidarnostnih kvot, saj bodo ti z veseljem prevzeli domorodne socialistične navade, nas kulturo obogatili še s svojimi tradicijami solidarnosti in pravičnosti, hkrati pa dodali svoj volilni delež k delavski revoluciji, ki jo na domačih tleh proti tujim imperialistom bijemo že od leta 1941. Z vlado Marjana Šarca smo končno dobili to, kar smo si želeli – prvo pravo socialistično vlado, ki se pred tujimi zavojevalci in domačimi fašisti uspešno pretvarja, da ni socialistična. Tovariši, danes lahko prvič po 27 letih s ponosom zopet rečemo – na Slovenskem smo mi gospodar. Hvala, tovariš Šarec.

Mitja Iršič

 • VERZIFIKATOR

  POVZETEK TEDNA – LABOR AEMONICUS (Emonsko delo)

  Emonska elegija

  CEZAR IN POMPEJ

  Cezar davi Pompeja obišče,
  po ameriško beseda teče,
  Pompej tiho je, ko Cezar reče,
  potrditev da ponovno išče.

  Cezar s Pompejem tako modruje,
  da je Rubikon le mrtva črka,
  je poginjena v zalivu crka,
  še naprej pa Cezar natolcuje.

  Pompeju obisk že prav preseda,
  ko dovolj je, Cezarčka prekine,
  to zgodi se, preden ura mine,
  takšna se izgovori beseda:

  »Mar ti nisi, Cezar, se pajdašil
  s Skiti tam iz daljne stepe vzhodne,
  čez province naše pa zahodne
  si grdo udrihal, samopašil?«

  Pompej se ga skratka naveliča,
  ker za varnost gre nadnacionalno,
  k Boltunusu pošlje triumfalno
  Cezarčka, naj tam naprej se driča.

  Z novim nič ne bo triumviratom,
  Boltonus pove mu brž naravnost:
  »Si iz glave zbij enakopravnost,
  Cezarček, pogled usmeri k vratom.«

  Cezar davi je obisk opravil,
  mu gostitelj je zaprl vrata,
  na konjičku zdaj domov kot ata
  se osramočenec je odpravil.

  MODNA PRILOGA DNEVNIKA LABOR AEMONICUS

  Mami Klobučar

  SNEL OČALA

  Snel očala je, performans drugi,
  zdaj na Gorbačova bi spominjal,
  bi na mah zahodu se udinjal,
  nič več ruskemu podoben slugi.

  Fant je skratka ves neprepoznaven,
  se obraz mu znatno je podaljšal,
  zdaj bi ga s čim drugim še ozaljšal,
  da bi mišek sivi bil zaznaven.

  Ve za klobučárko na zahodu,
  ta izdela naj mu pokrivalo,
  da pod njim se vse bo skriti dalo,
  zlasti to, da fant je blizu vzhodu.

  Iz vzhodnjaka z novim zdaj klobukom
  bi se prelevil rad v zahodnjaka,
  ker ga tam prihodnost svetla čaka,
  bi o tem potem rad pravil vnukom.

  Saj je očka komajda nedavni,
  pa o vnukih fant že zdaj razglablja,
  ko s klobúčarko se upodablja,
  upajoč, da enkrat mož bo slavni.

  Ko s klobúčarko okoli teka
  in ljudi angleško nagovarja,
  na vprašanje jasno odgovarja,
  da klobuk ne naredi človeka.

 • Hunyađi

  Palček Iršič z reklcom na ruski ovratnik.
  Desc brez ramen je kot ženska brez bokov.

  • david23

   In to je vse kar imaš za pripomniti?
   Če je temu tako, potem bi bilo bolje, da ne bi pripomnil nič!

   • Hunyađi

    Haha ze spet ribca v mrezici. Tako kot Irsic nima nic kvalitetnega za pokazat. Je pac podpovprecn palčk.

    • traktor

     Dober, da imamo tebe. Presežek pa tak.

     • Hunyađi

      Jst ne potrebujem gospodarja oz šefa.

     • traktor

      Za brezvezne klatit, ga noben ne potrebuje.

   • tomnidari

    Za Hunjađija ne bom trdil, ker se mi ne zdi tak, ampak levuharji tipa luckyss in njegovi derivati se oglašajo predvsem, da smetijo in delajo forum neberljiv za ne preveč zainteresirane.

    • macon

     Ti so še v redu, ker celo zmorejo kako misel. Pomisli kake otrobe vežejo tunek, krastača, cepec in svele. :)

     • tomnidari

      Vsi ti so zaposleni pri istem delodajalcu, plačilne liste pa so za največ tri polna imena.

  • traktor

   Ko zmanjka argumentov in pameti za konkretno oporekanje se postavimo na osebne diskreditacije.

   • Hunyađi

    Ja vi ste sami plagiatorji. Trolate kot papagaji ene in iste floslule.

 • tomnidari

  Bravo Iršič! Me pa trenutno dogajanje pri nas spominja na nedavno prživele socijalistične petletke.

 • tomnidari

  Ne vem pa, ali je Cerar pozabil, ali Iršič ni zapisal, da ko ustanovijo amerosi DUTB, nikakor ne smejo tam zaposlit Nyberga ali Mansona!

 • traktor

  Še malo pa bomo spet vsi tovariši. Tovariši za 700 evrčkov. Vsi revni, vsi srečni.

 • althar

  Kaj pa je bilo razen (tragi)komedije pričakovati od vlade s komedijantom na čelu?

 • Miccy

  Ko bi bil PV Janez Janša, bi bilo vse drugače. Minimalna plača se ne bi dvignila. Macrona bi že odstavili in prosili Orbana, da vodi še Francijo. Mitja z nenavadno neslovenskim priimkom bi postal minister za informiranje. Vse bi bilo lepo in prav, praznovali bi celo rojstni dan SS Generaal Rösenerja, ki je takorekoč ljubil Slovenijo bolj kot vsi Slovenci, ki niso bili domobranci, skupaj…

  Ampak ni šlo. SDS ni bila sposobna sestaviti vlade…

  • šmentanamuha

   Saj vem da je bilo tole pretežko zate.

   • Miccy

    Kaj zame! Saj sem takoj rekla, da ne bodo sestavili vlade. Za mnoge od vas je bilo mnogo, mnogo težje…

    • šmentanamuha

     Tisto težje šele prihaja, draga, ko se poliže smetana in sprazni blagajna. Boš imela še priložnost razmišljati o tem.

 • Oregon

  tole je pa eden boljših člankov v 2018

 • pajot

  Za tole kolumno,Mitja Iršič,čista desetka.

  • Olga2345

   Se strinjam!

  • dob

   Dej ga no lomit. Tip je vse samo prepisal iz Dela.

   • pajot

    he,he,he,he….

   • Mojca pokraculja

    Spet plagiatorji na delu. Smrt fašizmu, svoboda narodu !:))

 • Franc Šink

  Kdo se koga bolj boji ? Sovražni govor sovražnega kapitala, ali obratno.

 • šmentanamuha

  Perfektno, Mitja Iršič. Tako je treba.

 • macon

  “Minimalna plača se bo do leta 2020 dvignila na 700 evrov, kar je v skladu z njihovo vizijo 700-700-700-2025 (700 evrov denarne socialne pomoči, 700 evrov minimalne plače, 700 evrov povprečne plače do leta 2025).”

  “Največji preboji v svetovni znanosti se te dni ne dogajajo v kvantni fiziki in razvoju pametnih strojev, ampak v sociologiji, politologiji, ekonomiji, pravu in lezbični poeziji.”

  Hahahaha, bravo za ironijo. :)))

 • xla

  Ok Mijta. Za tak cinizem in zmešnjavo pisanja, poniževanje žensk … kaj ti manjka?

  • Mojca pokraculja

   Njemu nič ne manjka, za zmešnjavo boš moral vprašati SZDL glasilo “Delo”!

   P.S.:Pod vprašanje obvezno navedi “proletarci vseh dežel združite se ” !

  • šmentanamuha

   Mislim, da prej tebi manjka nekaj več pameti, da bi razumel, kaj je Mitja napisal. Ne vem, kje ti vidiš poniževanje žensk.

   • xla

    še enkrat preberi

 • Nekje sem prebral zanimivo analogijo z biblično zgodbo o Kajnu in Abelu. Tako, kot je bil Kajn zavisten in ljuboseumen na Abela (kot vemo iz zgodbe je bil Abel uspešnejši pri svoji daritvi Bogu) ter ga je zato ubil, tako so socialisti zavistni in ljubosumni na kapitaliste (govorim o svetovnem nazoru in ne o kapitalistih kot lastnikih kapitala) ter hočejo zato kapitaliste zatreti = pobiti.

  Mislim, da je precej resnice v temu, saj se socialisti le skrivajo za svojim ‘hotejnem za pravičnejši svet’, v resnici jih je pa ena sama zavist do uspešnejših od sebe. Ne rabiš se veliko pogovarjati z njimi, da pokažejo svojo pravo narav – zavist do vseh, ki zaslužijo več kot oni ali ki imajo več kot oni. Že minimalna razlika v dohodkih/imetju (govorim o par evrih) je dovolj, da se socialistom sproži zavist.

 • šmentanamuha

  Vse je že zaklenjeno, kaj naj zdaj komentiram?

 • lojze

  Človek se ob tej satiri lahko le grenko nasmeje in si reče, da je današnja realnost hujša kot jo je prikazovala včeraj bujna domišljija.

 • šmentanamuha

  A to pomeni, da zdej ne bomo smeli več napisat, da je državljan D. degeneriran peder? No, dobr, pol pa nč.

 • xtc

  Hm?
  Kam vse to pelje cvemo
  Ko bo zadevo razgnalo bodo Katini ipd relikti zgodovine hoteli z 5 zvzdicami.

 • Get Smart

  SZDLJ = SOCIALISTIČNA ZVEZA DELOVNEGA LJUDSTVA JUGOSLAVIJE

  oziroma v izvirniku = SSRNJ:

  SOCIALISTIČKI SAVEZ RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE.
  .
  Ta četrdi dom JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠČINE še obstaja in dela na polno =

  = oddelku SSRNJ v Sloveniji je predsedoval in mu še vedno predseduje

  Dušan Dule Semulić = kao SINDIKALIST nje.
  SZDL je MURGL KOMI JUGA le preimenovala v kaoSINDIKAT = ZSSS.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji =
   = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
   (znak “>>>>>” pomeni “jo preimenujejo v”):

   KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE >>>>> ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE >>>>> ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove >>>>> SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE >>>>> spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije >>>>> spet SDP, toda, POZOR= SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije >>>>> ZL= ZDRUŽENA LISTA >>>>> ZLSD= ZDRUŽENAA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV >>>>> SD= SOCIALNI DEMOKRATI
   Sledimo? Razumemo?
   SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti
   KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMI JUGA nje

   1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
   2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
   ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUS bodo začeli v MURGL
   JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca, torej LDS-ovca Karela Viktora.
   * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA Zveza Delavnega Ljudstva; v izvirniku:
   SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
   3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
   Socialdemokratska prenova Slovenije.
   4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
   demokratične prenove.
   5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
   Slovenije-Stranka demokratične prenove.
   6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
   JUGOSLAVIJE
   https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
   7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

   Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
   ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” (PO-DRŽAVILA nje) in se vanjo naselila.

   • Get Smart

    PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

    LDS (in vsi njeni “novi obrazi”: Zares, ZDRUŽENA LEVICA=zdaj LEVICA, ZaAB, PS, SMC, SAB, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a =
    = Savez KOMUNISTIČKE omladine JUGOSLAVIJE.
    Vseskozi ustvarjajo “nove obraze”, ki jih potem združujejo, razdružujejo …

    Med II. vojno SKOJ ustanovi USAOJ (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je SKOJ hkrati član USAOJ-a in deluje posebej (kot dandanes sekretar LDS-a GGOLUBIć kao ustanovi ZARES). Po vojni USAOJ preimenujejo v NOJ (NARODNA OMLADINA JUGOSLAVIJE), nato vse te “nove obraze” združijo spet v enega:
    SKOJ + USAOJ (NOJ)) = NOJ. Obstaja samo NOJ. NOJ preimenujejo v SSOJ =
    Savez SOCIJALISTIČKE omladine JUGOSLAVIJE,
    ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji. V Sloveniji nosi ime ZSMS (Zveza SOCIALISTIČNE mladine “SERBUSNE”).
    ZSMS na prvih v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih volitvah v Sloveniji leta 1990 nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS,
    na naslednjih volitvah, 1992, pa centralni komite to ZSMS (Zvezo SOCIALISTIČNE mladine Srbije v Sloveniji) preimenuje v:
    –»ZSMS–LIBERALNA STRANKA«,
    –potem v »LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA=LDS«,
    –potem v »LIBERALNA DEMOKRACIJA SLOVENIJE=LDS««.

    Najveći »liberalac nje« je bil t. i. DRTY DERNOVŠAK=MURGL-JUGOKOMIsrbo-šipac, ki je bil, POZOR nje,
    PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE.

    Prakso ustanavljanja “novih obrazov” SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, združevanj v
    t. i. “Združeno levico” itd. lahko dnevno opazujete:
    LDS, ZARES, Zeleni, SSS, SMS, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, SAB, TRS, IDS, …
    Verjamem SHOLTESU, Dobri LDS>SMC DOBOVŠEK, DeSUS, ZDRUŽENA Levica>LEVICA … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ = vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
    MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
     IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
     TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta (ŠTRUKALJ= kao SINDIKALIST= KSJS + SVIZ, pa državni svetnik, pa NADZORNIK KAD-a, pa NADZORNIK murgl jugokomi revije MLADINA … in še funkcij ima ritardiran watchdog nje) in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje (ex VARUH MURGL JUGOKOMI PRAVIC), violetaT0MIć pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
     le preimenovanje
     KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
     –––––––
     IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
     = LEVICA =
     =
     ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
     = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
     IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
     prvo nastopljeni predsednik IDS-ja = Luka Mesec

     • Get Smart

      Uradni začetek Lučkine zvezde in pol-meseca je oznanil sam tovariš
      MILAN KUćAN,
      predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
      in sicer leta 2013 v hotelu Union:

      “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
      tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
      uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
      komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
      formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
      in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
      predsedniki SD-ja = KPJ, kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
      INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”*

      —–
      * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

      TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
      babilonskih delavk Violete TOMIć,
      nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
      nato pa v “LEVICO”.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!