Golobova goveja afera

Datum:

Prva nutrija mile mi domovine je svojega šoclna, ki se občasno ukvarja tudi z vodenjem slovenske vlade, spet enkrat spravila v škripce. Potem ko je požel kritike, da je za njuna zasebna golobčkanja na turističnih destinacijah lepo puščal kri presihajoči državni blagajni in da jo vodi na mednarodna srečanja, kjer nima kaj iskati, in celo, da ji dovoli, da se vmešava v politične odločitve, se je zdaj znašel še pred govejo afero.

Veterinarska inšpekcija je namreč odvzela čredo govedi kmetovalcu pod pretvezo zanemarjanja, in to na podlagi zakona, zaradi katerega je kompletna stroka skočila v luft, češ da je nestrokoven in butast, a je bil vseeno sprejet prav zaradi pritiska, ki ga je menda Tina izvajala na svojega fanta.

Srž problema pa je, da je bil odvzem govedi izveden po partizansko, na podlagi nejasnih dokazov, utemeljen z nejasnim zapisnikom, v katerem ni navedeno niti število zaseženih živali, pri vsem pa so bili vmešani tudi nevladniki, ki v uradnem postopku niso imeli kaj iskati. Za povrh pa se zdi, da je imela inšpekcija vsaj za del zasežene govedi že vnaprej pripravljene kupce, še več, ena od “aktivistk” je eno živinče kar sama privatizirala.

Bo Tinin fant kot Šarec zabrisal puško v koruzo?
Menda se ji je kravica smilila, čeprav te rahločutnosti glede na način, kako so “ljubitelji” živali metali zaseženo telico na kamion, ni bilo videti. In kot češnja na torti, inšpektorica, ki je vodila vso zadevo, je iz kroga bestičk premierjeve spremljevalke. Še več, Tina je šoclna prepričevala, naj njeno frendico imenuje za prvo veterinarko Slovenije in ker je vsa stroka na čelu s kmetijsko ministrico to zavrnila kot zelo slabo idejo, je Tinin fant svojo ministrico nagnal in resor začasno podredil obrambnemu ministru Šarcu ter mu tako omogočil, da se izpopolnjuje v metanju pušk v koruzo.

No, goveja afera je dodobra razburila Slovenijo in po spletu že potekajo razprave, koliko časa bo trajalo, da bo tudi fant od Tine posnemal “šarca” in zaradi vseh afer, ki so se mu nakopičile, tudi sam zabrisal puško v koruzo …

Bogdan Sajovic

Sorodno

Zadnji prispevki

RTV podprla Milosavljevića, namesto da bi podprla svoje novinarje

RTV Slovenija se je v sporu Marka Milosavljevića in...

Sprejet migrantski dogovor med Italijo in Albanijo

Albanski parlament je odobril migracijski dogovor z Italijo, po...

Košarkarska zveza Slovenije pred tekmo prepovedala izraelske zastave

V nedeljo, 25. februarja, bo v okviru kvalifikacij za...

Novo mesto: Najboljši športniki prejeli županova priznanja

Tradicionalna že 38. prireditev Športnik leta je potekala v...