Hudičev odvetnik iz revije Mladina

Miro Petek

Novinar Mladine Borut Mekina je pred dnevi v Bruslju nastopil kot hudičev odvetnik. Kljub temu, da je vedel, da se je v državni banki v aferi #IranNLBgate dogajal kriminal velikih razsežnosti, je pred mednarodno javnostjo zavestno opravičeval ta kriminal. Če ni že prej hudiču prodal svoje duše, mu je tokrat zagotovo uspelo.

Mekina poslej v Bruslju najbolj znan slovenski novinar
Po parlamentarnih hodnikih v Bruslju še vedno odmeva zaslišanje na preiskovalnem  odboru za preučitev domnevnih kršitev in nepravilnosti pri uporabi prava Unije, povezanih s pranjem denarja, izogibanjem davkom in davčnimi utajami, ki ga poznamo pod okrajšavo PANA, torej po aferi Panamski dokumenti. Odmeva zaradi same afere #IranNLBgate, ki ji mnogi zaradi velikih razsežnosti skorajda niso mogli verjeti, predvsem pa je na veliko pozornost naletel nastop novinarja Mladine Boruta Mekine, saj so evropski poslanci pričakovali razkrivanje slovenskega bančnega kriminala pod oznako #IranNLBgate, slišali pa so opravičevanje pranja denarja, češ saj to počne veliko bank in držav po svetu, in hkrati videli kazanje s prstom na Združene države Amerike kot legla vsega zla. Režimski mediji še danes tekmujejo, kako opravičiti to sramotno početje slovenske banke in vrha slovenske politike, ki je za pranje denarja v NLB dobro vedela. In hkrati producirajo neumnosti, kako je SDS z Anžetom Logarjem in Romano Tomc na preiskovalnem odboru PANA sramotila državo pred evropsko javnostjo. To lahko izusti ali napiše le kakšen mentalni invalid. Sramota se je dogajala in se še dogaja v Sloveniji,  tukaj in zdaj, kajti še vedno ni interesa, da bi tej pralnici prišli do dna.

Taki so: eni odkrivajo, drugi prikrivajo
Nastop Mekine je bil tisti, ki je sramotil slovensko novinarstvo, saj so pred njim bili pred to preiskovalno komisijo preiskovalni novinarji z vsega sveta, ki so evropski in svetovni javnosti pomagali razkrivati te umazane posle, zaradi katerih eni neupravičeno bogatijo, drugi pa zaradi tega živijo v revščini ali je njihovo življenje vsaj bistveno dražje. Že Delo je Panamske dokumente objavljalo selektivno, pač glede na to, kako jim je šlo v okvire njihove ideološke uredniške politike in lastnikove zapovedi, to je zaščiti naše in napadati njihove. Novinarsko opravičevanje kršenja mednarodnega embarga, pranja denarja v NLB, skrivanje tega milijardnega posla pred javnostjo, pa je bilo tudi za vsega vajene poslance iz Evropskega parlamenta domala šokantno. S Panamskimi dokumenti se je pred tem ukvarjalo 107 medijev v 80 državah, zbranih je 2,6 terabajtov ali 11,5 milijona dokumentov, to je več kot afere Wikileaks (2010), Offshore Leaks (2013), Luxlekas (2014) in Swissleaks (2015) skupaj. In na koncu se na bruseljskem parketu znajde slovenski novinar, ki išče opravičila za pranje denarja.

Milijardna davčna luknja, izgubljena delovna mesta
Europol ugotavlja, da nekaj več kot 210 tisoč računov, zajetih v Panamskih dokumentih (med njimi so tudi računi kakšnih 200 politikov), predstavlja vsega 0,6 odstotka primerov pranja denarja, ki se vsako leto zgodi širom po svetu. Večina pranja denarja ostane skritega, tudi pranje denarja v NLB je bilo sedem let skrito in prikrito in mnogi bi si seveda želeli, da bi tako tudi ostalo. Po vsem svetu se na različne načine opere  denarja v vrednosti od 2 do 5 odstotkov svetovnega bruto domačega proizvoda.

V odboru PANA so tudi izračunali, da so samo na teh računih,  ki so bili odprti v davčnih oazah in so se izognili davkom, države EU izgubile skoraj 160 milijard evrov. Z drugimi besedami, s tem denarjem bi lahko v državah EU odprli 1,6 milijona novih delovnih mest.

Umazan denar izvira iz umazanih poslov, oprani denar se velikokrat vrača v umazane posle. In kdo lahko takšno početje opravičuje, potem ko se ves razumen svet skuša s to problematiko boriti? Seveda tista slovenska leva gospodarska in politična srenja, ki ima odprta vrata v davčni raj, in tisti revčki, ki jim iz teh davčnih nebes kdaj pa kdaj kane kakšen evro, da so pridni in poslušni.

Miro Petek

 

 • karpelec

  Za piškotke se je Mekina in še marsikateri prodal hudiču in po zapovedi lastnika jih je treba odslužit, ne glede na lasten ugled. Tako jim ostaja cekinček, stroka pa odplava po vodi.

 • Božobožo

  Naj raje vpraša Janšo od kje izvira njegov denar?

  • Franc Šink

   Kaj pa spet blebetaš.Povej končno kakšno številko.Ti bi bil vesel če bi propadel. Ne bodi vedno ritoliznik.

  • borko

   bolnik

  • ahnenpass

   Zakaj Janšo, SDS bi lahko povedala s čim se financira stranka.

  • pajot

   A na Jajce si pa pozabu?

  • RATATA

   Janša je meu rudnik bitcoinov že leta 1988!!
   Se dobr spomnem. Celo transferzalo rudnikov je imel.
   Dnevni kop pa v srbski Kolubari, tam pri Lazarevcu, s katerim smo trboveljčani pobrateni.

  • Lustrator

   V normalni državi je to dolžnost tožilstva, ne obrambe! Dokler taškne trditve niso podprte z dokazi, gre za klevete zaradio katerih so/ste lahko tudi toženi. A kot sem rekel – v normalni državi.

 • test

  1. zakaj je mekina govoril v ang.?
  2. ce ze govori v ang. se je vsa naj nauci do tasne mere, da bo znal kaj povedat
  3. za njega ne velja kodeks oblacenja? prisel oblecen kot klosar
  4. kaj je slo ta telebajsek pocel tam?

  • KIKI

   Vsem je hotel dokazati, kako nepomembna zadeva je tale Iranska pralnica denarja,
   kako podcenjuje vse, tudi EU akterje! V njegovem izrazu si zaznal le: “le kdo ste vi?,
   ko vas jebe!!”

 • janez zorman

  Glede na slišano in videno je on lahko celo največji “moški presstitut” v Sloveniji. Zagovarjal je “svoje zaščitnike”, ki so verjetno celo bolj “dobrohotni” kot je bilo to v primeru Efigenije in Paškotove. V Sloveniji ima tudi “krvav” denar svojo ceno.

 • VERRZIFIKATOR

  Bor Meketina

  MLADI ME-KE-KE

  Vse na obravnavo je čakalo,
  da tatov razkrije se imena
  in razgali kriminalna scena,
  da zakrito javno bo postalo.

  Ko dvorana se je napolnila
  in začela v njej se obravnava,
  dvigne, glej, nesrečna se postava,
  rada bi še ta spregovorila.

  Jo v dvorano prej je povabila
  znana borka za tatov pravice,
  ki so tuje ji prav vse krivice,
  a se danes čudežno je skrila.

  Mladec se namesto nje pojavi
  zoper vse krivice meketaje,
  pravi, da dogajajo se kraje,
  a se v bran zmikavtov brž postavi.

  V prid tatov, kradljivcev zamekeče,
  češ da takih je povsod obilo,
  kaj bi sploh v zadevi se sodilo,
  to vprašanje da zdaj ni pereče.

  To da ni nikakor dnevna tema,
  vzame pač si tisti, ki kaj rabi,
  naj vse skupaj hitro se pozabi,
  se za to nesrečnež naš zavzema.

  Končno vse navzoče le prešine,
  kaj je tega meketavčka vloga,
  da zavaja njega je naloga,
  zlat predstavnik zlate je mladine.

  • KIKI

   Genialno, perfektno!
   Srh me spreletava, ko poslušam in gledam te barabe, sprijene ,levaške! Koliko
   dreka še premorejo v teh svojih ničvrednih truplih ? Kdaj jim bo za vedno
   odzvonilo?

 • luckyss

  Novinarji ste kot odvetniki…prodajate svojo rit najboljšemu ponudniku…Torej ste ku….

  • if

   Vi ste neobjektivni, ker ste nedemokrat, nespsobni ali hudobni…

   • luckyss

    To si lahko privoščim, ker nisem novinar…

    • if

     Dokler bo dovolj državljanov vašega tipa, ne bo spremembe v smer demokracije in posledične blaginje za vse.

 • učko

  Tip je pač režimski plačanec, profesionalec! Saj veste tisto iz filmov: “Nothing personally, puf, puf !”

 • moat

  Ok, pranje denarja, saj že vemo, res. Je zagotovo bilo, vprašanje je le koliko so oprali? Toda, zakaj 5tek ne odgovarja na trditve Mekine, če je že ta poizkušal opravičevati pranje denarja NLB? Je to neki protiargument, da … “slišali pa so opravičevanje pranja denarja, češ saj to počne veliko bank in držav po svetu, in hkrati videli kazanje s prstom na Združene države Amerike kot legla vsega zla.” In zaradi tega je hudičev odvetnik? Pa saj je Mekina dovolj natančno navedel vrtoglave vsote EU bank, ki so v času prepovedi ameriških bank o poslovanju z iranskimi, ko v Evropi še ni bilo te prepovedi in seznama bank s katerimi ni dovoljeno poslovati, “prale” velike vsote denarja. Zakaj torej 5tek ne pove jasno kaj o teh navedbah? Petek, prosim pojasni in utemelji, ne pa da samo ponavljaš že znano in velikokrat napisano stališče SDS do pranja denarja.

  • if

   NLB je prala denar. Tako dejanje je kriminal. Mekina zagovarja kriminal in kriminalce, ki prali denar, ki so kriminal dopuščali, ker niso ukrepali po uradni dolžnosti …

   • ahnenpass

    Kdo si je delil pa provizije?
    Morda pa le ni bilo vse tako sporno, ne vem, odvisno kam so odgovorni vložili svoje prihranke verjetno.

    • if

     Raziskava soglasno potrjena v parlamentu pravi “NLB je prala denar”.

     • ahnenpass

      So what.
      Mene najbolj jezi, da mi nihče ne pove za take poslovne priložnosti, pa tudi, če bi mi, mi ni jasno od česa točno bi si lahko zaslužil kakšne provizije, če pa nič nimam.

      To je ciganska država, pridejo, te slečejo gat in fuknejo na cesto, ni dnarja, rabijo za pisarniški material in municijo za armijo.

     • moat

      Da, in kdo je podal to oceno? Politika, itak! Zdaj morajo to potrditi organi pregona in na koncu še sodišče. Misija nemogoče. Hja, mogoče res, toda politika tukaj bolj malo šteje, zato tudi priporočilo predsednika odbora za pranje denarja EU, da mora Slovenija to zadevo rešiti sama, brez politike!

   • moat

    Saj ne rečem, da ni bilo pranja denarja, vprašanje je le koliko, kakšno vsoto in od kdaj? Očitno pa so denar prali tudi drugod. So druge države prale umazano perilo v institucijah EU?

    • Lustrator

     Dajmo vse skupaj zrelativizirat, po možnosti krivdo razširiti še na opozicijsko SDS, pa bo mir, kajne? Ti se raje vprašaj koliko DRŽAVNIH bank v Evropi je pralo iranski teroristični denar in kakšne so bile posledice. Če to počne zasebna banka, je to njihova stvar – sami kazensko odgovarjajo za svoje početje, v končni fazi tudi krijejo izgubo oziroma kazni iz svojega žepa, ori NLB-ju pa žal temu ni tako. Lastniki NLB-ja smo vsi državljani, torej banka s tem ni učrnila le svoj ugled, ampak ugled vseh državljanov RS – še najbolj pa tiste, ki še naprej branite neprodajo v imenu “nacionalnega interesa”. Le še odločiti se morate katerega – Jugoslovenskega, iranskega ali kar obeh?

     • moat

      Hmm, kaj se pa drugega sprašujem? Tako vsaj kaže, da ni samo NLB v EU prala denar in to bi rad zanesljivo vedel. Ne pa samo bla, bla, bla, saj to že vsi itak vemo. Sicer pa a ni tudi opozicijska SDS vedela za pranje denarja, ko se je to dogajalo? Zdi se, lahko pa se seveda tudi motim, da je vsa politika vedela za pranje, nihče pa ni ukrepal.

 • antimur

  Mekina je prebudil evropski parlament, zdaj so končno dojeli, kakšna golazen se nahaja med bando571. Končno bi se jim popolnoma odprlo, če bi spoznali še Repovža iz Mladine, Potića iz Dela in še cela vrsta antislovenskih in goebelskovih poročevalcev iz kučanističnega medijskega prostora.

  • ahnenpass

   Kateri Mekina pa je zdaj sploh to?
   Spomnim se nekega Mekine, ki je pisal povesti o trpljenju šiptarjev na Kosovu, med osamosvajanjem, ampak saj vendar ni zagovarjal naših post socialističnih oligarhij v Hagu. Mogoče je moral celi Evropi povedati o čem bo pisal svojo novo kolumno, naslov bo verjetno, Resnica o NLB.

   • primsek

    Mekina da je pisal o Janšariju šiptarju? še v drugih primerih, ne samo pri kriminalnem pobiranju podkupnin pri Patriah? Mogoče je Mekina še eden velikih avtorjev iz Noriškega kraljestva, piše v žanru psihotične proze

 • ahnenpass

  Meni se pa nekaj svita zakaj se nikomur ne zdi preveč čudno kaj se dogaja z našo nacionalno banko, če pa to delajo že od razpada Jugoslavije naprej.
  Nisem vedel, da imamo pri nas take dobre finančnike, sem mislil, da že celo življenje zategujemo pas zato, ker naše fabrike izdelajo premalo predmetov in naši kmetje pridelajo premalo hrane.

 • ahnenpass

  Upajmo, da NLB ni poslovala z Iranom v našo izgubo, bi bilo tudi čudno, če bi enkrat za spremembo lepo zaslužili. Pošteno se pri nas zgleda itak ne da, običajno jih vedno kaj nategnejo, mi pa moramo potem dokapitalizirati luknjo brez dna.

 • sprehajalec

  Ko je finančna afera, se “naš” raziskovalni novinar, postavi v bran “naših”.

  Ko je Slovenija tarča kritike zaradi človekovih pravic, se “naša” varuhinja človekovih pravic postavi na stališče “neee, tle pa ni nič narobe”.

  Praksa in običaji “našizma” v polnem sijaju, v obrambi “naše stvari”, cose nostre.

 • Lisjak

  Pranja denarja v NLB ter umor dr.Jamnika sta povezana,zato pa bodo naredili vse,kar je možno,da ne pride do razkritja.

  • rrrrr

   Dobro povezuješ!

 • von Rhein

  “Umazan denar izvira iz umazanih poslov, oprani denar se velikokrat vrača v umazane posle. In kdo lahko takšno početje opravičuje,…”(iz zadnjega odstavka kolumne).
  ……
  Takšno početje lahko opravičuje karakterni umazanec najvišje stopnje.Druga možnost….popoln idiot.

  • Aron

   Se vedno cakam na pojasnilo, zakaj gre za umazan denar in iz katerih poslov izbira? Konkretno.

   • tarantela

    Tukaj se samo ugiba, lepo prosim! Ali pa piše prirejeno.

   • xtc

    Če je država pod embargom pač ne sme poslovati z bankami iz tujine,denar za nakup jedrskega materiala,pa se je stekal na fiktivna imena,ker bi bila večja vsota takoj zaznana na bančnem trgu in je sledljiva,kje je prišla na dan.

    • Aron

     Ni res. Iranska razvojna banka ni bila pod embargom, ko je prišla pod EU embargo, je tudi NLB blokirala transakcije.

 • Hribouc

  Koliko let že vemo, da v Kučanovem Slovenistanu vlada kriminalni Udbaški aparthajd ?
  In molčimo!
  MLADINA & Mekina je samo en mali slepič tega sistema.

  • primsek

   udbaši in komunisti so se prikrili v glavnem v stranko SDS; tisti, ki jih ni na listi udba.net so bili bolj aktivni, kot obramboslovci in miličniki in tožilci za verbalni delikt, kot Brezigarjeva, so bili del represivnega in ovajalskega sistema brez šifre, oni so bili tisti, ki so silili ljudi v ovajanje. z imeni :Janša, Gorenak, Brezigar.gnide ubaške

   • dob

    majmun

   • Hribouc

    Verjetno imaš dokaze, a nede?

 • tarantela

  V EU se ukvarjajo s Slovenijo?

 • Kučko pod pručko

  Strel v levo koleno

  Prav je, da Bruselj in z njim celotna Evropa ve, kakšne medije imamo v Sloveniji. Dobro, da ve za novinarje, ki pišejo po diktatu murgelskega uničevalca demokracije, da spoznajo Klub 571 in njihovo sramotno blatenje Janše, ko je leta 2004 prevzel vodenje vlade RS. Prav je tudi, da slišijo za našo Murgle TV oziroma Hanzi TV in Murgle Press. Prav je tudi, da so evropski poslanci zvedeli za krvavo-rdeče obarvano Mladino, ki se napaja z denarjem, pridobljenim na sumljiv način. .

  In prav je, da je Evropa spoznala tega cepca, ki ga je murgelski štab poslal v bran rdečim velekletomanom. Bolj zabitega in antipatičnega tipa, kot je Mekina, res ne bi mogli najti!!!

  • xtc

   Niti ni to tako pomembno.
   Pomembnejše je to ,da je Mekina prikazal na kak način deluje Slovenija.

 • tarantela

  Še vedno mi ni nihče pojasnil, kako naj bi NLB v letih 2009-2010 prala iranski denar, ki naj bi ga Iranci namenjali za izdelavo jedrske bombe, ko je pa Iran že leta 2009 prenehal s pripravami za izdelavo take bombe, kar je bilo dokazano s strani mednarodnih strokovnjakov.

 • RATATA

  Kje si Rubec(?????)
  ena zate
  Baby i miss you
  https://www.youtube.com/watch?v=txrn5TWay_U

 • xtc

  Levaki so osramotili Slovenijo pred EU in Svetom popolnoma in izpadli z Mekino vred bebci.
  Najprej je teba razumeti,da večina zbitih levakov ne razume ,da v svetu pač politični diskurz,ki je domač v Sloveniji in s katerimi perejo možgane svojim ovcam v tujini nima mesta v resni razpravi.Da je Mekina bebec je jasno,saj je mislil ,da bo z vsegliharjenjem(brez dokazov) požel politična odobravanja,a se je ujel v lastno past vsegliharil je brez konkretnih dokazov in se sam stisnil v kot debate,tako ,da je moral pobegniti z govornice in izpadel bedak bedakov.
  Pravtako se je pokazalo ,da v svetu v resnih diskurzih in resnih temah,odpadejo iz razprave slovenske leve floskule o tem kako so zmagali partizani,kako so bili partizani na strani zaveznikov in kako so obračunavaliz domobranci in kako z izdajalci in da so pobili še premalo izdajalcev in ,da so SDS izdajalci in domobranci,z njimi pa vemo kako ipd jajca,ker ta diskurz levi niso nikakor mogli vsiliti v debato ampak le skozi konkretno debato in konkretne dokumente,ki pa jih niso imeli,blefiranje in mešnje megle po slovensko rdeče,pač ni bilo dovoljeno so izpadli bedaki.
  Slovenski levaki so pač mislili ,da bodo pomembno temo speljali v EP na ideološko debato,le ta pa tam ni nikogar zanimala,o sami temi pa niso mogli razpravljati nič,šaj so jih pokopavali dokumenti,zato so mislili ,da bodo debato lahko usmerili proč z ideološkim obmetavanjem z floskulami o sramotenju države,izdajanju države,špecanju in ,da EU tudi ne mara izdajalcev in o tem kako je Anglž podučeval Nemškega poslanca ,da so bili partizani na pravi strani ipd.
  Vsa ta jajca so uporabna za striženje ,domačih levih ovac,v EP pa so razgalile vso bedo in pokvarjenos slovenske levice in tudi pred celo EU prikazali zakaj v Sloveniji ni sprememb in ukrepanja zoper lumparije,kriminal in ni nujnih ukrepov,preprosto zato,ker se levi vedno zatečejo nazaj v zgodovino in ideološke teme in tako onemogočijo nujne ukrepe in spremembe.
  No v EP jim je zadeva padla v vodo,razgalila pa tudi kako deluje slovenska država in zakaj ni sprememb v Sloveniji.

  • primsek

   SXDS je najbolj smešna stranka, po humorističnih uspehih psihotičnega šefa, ki je včeraj obiskal edinega premiera v EU, ki ne priznava sodišč /Praljak/, zdaj tretjerazredni orbanovski pisuni obnavljajo duhovito epizodo z lažnimi dejstvi, ki sta jo odigrala pred nasmejanimi poslanci Logar in Tomčeva.SDS se kaže kot prava izdajalska stranka, v tem je res naslednica klerofašistov in tudi čaka jo enaka usoda kot klerofašiste

   • xtc

    Arbitraža -je mrtva razumi osel.
    Hrvati so iztopili iz nje in zgodba je Ad Acta,konc je cepec.Zadevo pa sta sheblala Kučanov Sekolec in Drenikova-levi ste pač butli.
    Opletaš z podobnimi traparijami kot Mekina,ki pač v EU nimajo teže in izpadaš popoln bedak.

 • Coeus

  1. Iran v tistem casu ni bil pod embargom EU, ampak ZDA
  2. Ko je Iran prisel tudi pod embargo EU se je izvedlo samo se par 10k € nakazil in racun je bil blokiran 2. dan po tem.
  3. Vsa nakazali preko NLB (ali katere koli druge banke) so sledljiva… od kje je prisel in kam je sel.
  4. A obstaja kakrsen koli dokaz, da je z denarjem, ki je sel preko NLB financiran terorizem ali jedrski program?
  5. Tukaj se pa pogovarjajo o pranju denarja v smislu, kot da je nekdo s kovcki denar nosil v NLB in so ga potem prenakazovali po svetu.
  6. A je bila Slo oskodovana zaradi teh transakcij?
  7. Na sreco se ne… verjetno tudi ne bo, ce pa bo pa:
  – iz cigavega zepa bo sel denar za kazen?
  – po cigavi zaslugi nas bo kazen doletela?
  – kaksne koristi bodo zaradi te kazni?
  – bodo odgovorni za pranje denarja odgovarjali?
  – bodo odgovorni za kazen odgovarjali?

  Petek, ki sem ga vcasih spostoval kot novinarja, je zal postal pisuncek prve
  (beri-najslabse) kategorije… na tak nacin pac odplacuje svojo in sinovo “sluzbo”… toliko o resnici, neodvisnosti,… ipd. novinarstva.

  Petek je postal definicija presstitucije.

  S tem, da je verjetno Petek, po talentu in sposobnostih, ki jih pac ne sme vec uporabljati, svetlobna leta pred vsemi ostalimi “novinarji” na tem rezimskem fake news portalu.

  • Mojca pokraculja

   Se eden poleg moata, ki mora na vsak način popljuvati Petka. Ali se za coeusom skriva moat?

   • Coeus

    Petek se pljuva kar sam s svojim pisunstvom. Dvomim pa, da sem edini, ki pozna Petka, kot novinarja, od prej in v sedanji vlogi. ;)

    Kak argument na vse tiste tocke pa nisi premogla vidim.

  • Aron

   Bravo. Sem skoraj obupal, ker sem misli, da sem edini, ki razmišlja logično.

  • WatsonForus
   • Coeus

    Predvsem tebi ne bi skodilo, ce bi prebral, kar si linkal. Ali pac preprosto ne razumes kaj beres?

  • Ryuk

   1. Če Iran ni bil pod embargom je irelevantno. Denar se pere tudi, če kaka banka ni pod embargom.
   2. Pravilno
   3. Da, vsa nakazila so sledljiva. Denar je šel na račun Miki Miške, Racman Jake, Ane Karenine idr.
   4. Že to, da se je denar pral, je resen indic, da je bilo s tem denarjem financirano kaj ilegalnega.
   5. Ne, tu se pogovarjamo o pranju denarja v smislu, da skušajo nekateri v SLO to zadevo prikriti oz. prikazati kot nekaj povsem legalnega.
   6. Da. Že NLB je bila neposredno oškodovana za provizijo. Posredno je bila povzročena še druga škoda (npr. ugled slovenije na mednarodnem parketu).
   7. škoda, ki še pride.

   • Coeus

    1. Res je… torej je v tem primeru pranje denarja enako pranju katerega koli denarja. Pri nas se pa dela najvecji problem iz tega, da je to bil Iranski denar krsitev embrga,.. ipd.
    1.1. Po definiciji “pranja” denarja, niti ni dokazov, da bi slo za pranje denarja. Ja, transakcije so res sumljive… ampak to se ni dokaz za pranje denarja. Dokazati je potrebno izvor tega denarja, preden se lahko govori, da je slo za pranje. Lahko da je bil ves ta prenakazan denar cisto legalen?
    1.2. Koliko denarja se letno opere ali se je opralo preko NLB, ki ni bil Iranskega izvora? Zacuda tega nikogar ne zanima?
    3. S tem, da je sel denar na racun Miki Miske, Racmana Jake, ipd. ni nobene tezave, kot tudi ni noben dokaz ali kaj podobnega. To je popolnoma enako, kot nek namisljeni racun, ki bi zvenel morda malce bolj verodostojno. Za tem racunom v vsakem primeru stoji oseba, katera je izsledljiva.
    4. Se enkrat… ni niti enega dokaza, da se je denar dejansko “pral”. Tudi ce se je… to se ni indic, da se je financiralo kaj ilegalnega. Logar pa je govoril o verjetnem financiranju terorizma s tem denarjem, ogrozeni varnosti EU zaradi teh transakcij,… Zopen eno samo nakladanje in demagogija.
    5. Da poizkusajo vpleteni to prikriti je logicno, ker so od tega nekaj pokasirali in/ali strahu, da je dejansko bilo pranje denarja. Dokler ni dokazov, da je dejansko slo za pranje denarja je to popolnoma legalno pocetje.
    Logar s svojo komisijo pa niti ne poizkusa ugotoviti ali je slo za pranje denarja ali ne… to so kar dolocili in sedaj lovijo “demone” in delajo iz tega politicno zgodbo in nabirajo poceni politicne tocke.
    6. Kaksne provizije in o kaksnem znesku se pogovarjamo v tem primeru? Ugled Slo ni nic bolj ali manj oskodovan zaradi tega kot je oskodovan ugled Nemcije, Francije, GB, ki so “oprali” neprimerno vecje vsote denarja… torej zopet politicno nakladanje
    7. pod skodo, ki se pride, ce bo prisla, je bilo postavljeno par podvprasanj.

    • Ryuk

     1.1. Definicije pranja denarja se od države do države razlikujejo. Pri mnogo državah ni potrebno dokazovati predhodnega kaznivega dejanja. Imamo pač tak slab zakon.
     1.2. S tem bi se moral ukvarjati urad za preprečevanje pranja denarja. Če je že pri iranskemu pranju denarja mižal se normalno postavlja vprašanje, koliko podobnih primerov obstaja. To je zaskrbljujoče.
     3. Ni dokaz, je pa sumljivo. Že pri ameriški aferi Enron se je dogajalo tako, da so sredstva prenakazovali na račune poimenovane po Star wars karakterjih. Treba je zadevo preiskat, kdo stoji za temi računi?
     4. Torej je treba zadevo preiskati. Mekina s svojimi izjavami pred PANA odborom ne pomaga.
     5. Že prikrivanje povišuje sum. Logar zadevo odkriva, kolikor lahko, glede na to, da mu vsi na levici mečejo polena pod noge (ne izročanje dokumentacije, ustanovitev nove Möderndorferjeve komisije, sprenevedanje, izguba spomina itd.)
     6. To vprašaj vpletene.
     7. – kazen bomo plačali davkoplačevalci
     – “odgovorni” bodo tisti, ki zadevo prikrivajo
     – koristi verjetno ne bo nobenih
     – odgovorni ne bodo odgovarjali (kot ponavadi)

     • Coeus

      1.1 lahko crtamo
      1.2. Res je s tem bi se moral ukvarjati urad za preprecevanje pranja denarja. Zakaj se ne je drugo vprasanje. Bolj zaskrbljujoce je, da Logarja zanima samo ta Iranski denar. Pri “nasem” pranju denarja je pa verjetno zraven tudi precej desnicarjev zato to nikomur ni v interesu ;)
      3. Dokler to ne bo raziskano si lahko Logar sume, namigovanja, indice ipd. lepo nekam vtakne. Zaenkrat sluzijo samo politicni propagandi in demagogiji
      5. Res je potrebno raziskati. Tudi Logar s svojim neutemeljenim nakladanjem pred PANA, podobno kot Mekina, ni pomagal.
      6. Ti si govoril da je bila NLB oskodovana za provizije… zato me zanima za katere in koliko? Tu niso misljene provizije, ki so jih dobili domnevni vpleteni v to.
      7. Eto… tole SDS politicno nabiranje tock bomo zopet placali mi… tudi ti in jaz. In to je vse, kar se bo iz tega izcimilo, kot si ze sam ugotovil. Zaradi SDS politicne agende bomo torej zopet nasankali davkoplacevalci…

     • Ryuk

      1.2. Logar je iransko pranje denarja odkril. Lahko, da bo odkril še kaj. Kot vidim, predvsem glede na odnos do njega, ni v interesu levičarjev, da se te stvari odkrijejo.
      3. in 5. Glej zadnji stavek prejšnje točke.
      6. Vsaka banka za čezmejna plačila zaračunava provizije. Glej cenik.
      7. Zakaj SDS? Ali so oni prali denar? Ne. Oni to razkrivajo. Odgovorni so na levici. Tam zadevo prikrivajo. Don’t blame the messenger.

     • Coeus

      1.2. Logar NI odkril pranje iranskega denarja… to je imela banka sama popisano v svojem rednem letnem revizijskem porocilu ze leta 2010. SDS pa je to dobila 2015.
      3. in 5. v cigaven ineteresu je ali pa ni… nima popolnoma nobene veze. Ce bi komisija delala, tako kot bi morala in ne sluzila ozkim politicnim ciljem SDS, bi to morala narediti… tako je pa v interesu “levicarjev” da se ta “Iran” ne razisce, v interesu SDS pa da se iz tega naredi politicni cirkus in ce bodo le lahko “linc” nasprotnikov.
      6. Vsaka banka ima tudi moznost, da se prilagodi stranki kar se tice poslovanja… je pa res, da “drzavna” banka bi morala zakasirati toliko, kot kasira navadnim drzavljanom.
      7. Ce SDS ne bi do onemoglosti spolitizirala tole, domnevno Iransko pranje denarja, nas zagotovo ne bi doletele nobene kazni ali kaj podobnega in posledicno ne bi bilo stroskov za davkoplacevalce.
      SDS ne razkriva popolnoma nic. Redno letno revizijsko porocilo banke poizkusajo obrniti v svojo politicno korist…. torej po domace povedano nabirajo politicne tocke in poizkusajo obracunati s politicnimi nasprotniki. Kot zaenkrat kaze, precej neuspesno.

     • tohuvabohu

      Pa je spet kriva SDS hehehe, blagor vam rdečkarjem, ki niste nikoli krivi za nič, čeprav ste vedno povsod zraven.

     • Coeus

      Daj si svoje navijaske “kretenizme” prihrani za svoje. A bo slo? :D

     • tohuvabohu

      Za svoje kaj?

     • tohuvabohu

      K točki 1.1 bi dodal še to, da sta pri pranju denarja dva akterja: prinašalec sumljivega denarja in finančna ustanova, ki sumljivi denar sprejme. Kriminalni izvor denarja je relevanten v kazenskem procesu zoper prinašalca, ki pere umazan denar, pri ugotavljanju odgovornosti bankirjev pa nima nobenega pomena. Razlog je v tem, da bankirji niso policija in načeloma nimajo možnosti preverjati legalnost denarja. Zato so v primeru NLB rdeči advokati tipa Aron in Coeus navadni sralci, ki to počnejo zaradi sovraštva do SDS, Logarja in zlasti JJ, kar pa tudi ni nobena skrivnost.

     • Coeus

      Ma kaksno sovrastvo, lepo prosim. Zabavno je nesposobnost Janse, SDS-a in v tem primeru Logarja malo razgaliti. Logar ne bi z mano zdrzal niti 5 min resne debate na temo tega famoznega Iranskega pranja denarja. po 2 min bi jecljal in se potil po 5 min pa bi pobegnil iz soocenja. Se konkretno nesposoben Mekina ga je unicil na PANA.

      Se posebej zabavno pa je prebirati versko navijaske komentarje taksnih kot si ti in tebi podobnih, ker se nikakor ne morem nacuditi neumnosti nekaterih ljudi.

      Navaden “sralec” si pa seveda ti. In to tako neumen, da sam sebe zakoljes v svoji repliki in niti ne ugotovis tega… ti bom pomagal, dedi, ker so me ucili, da je starejsim potrebno pomagati in ker vem, da ti je inteligenca zgolj abstrakten pojem.

      T.i. “kriminalni” izvor denarja je predpogoj za “pranje” denarja. Ce je “sumljivi” denar legalno pridobljen o pranju denarja sploh ni mogoce govoriti. Sumljivost transakcij NI dokaz za kriminalni izvor denarja in/ali pranje denarja.
      1, O tem, da so bile transakcije “sumljive” ni dvoma.
      2. Da bi to morale raziskovati ustrezne institucije tudi ne.
      3. Da je SDS to s pomocjo Logarja spolitiziral do onemoglosti pa tudi ne.
      4. Do sedaj Logar ni bil sposoben predloziti niti enega samega dokaza, da je dejansko slo za pranje denarja, ceprav celi cas govori o pranju denarja.
      5. Ravno tako ni uspel predloziti niti enega samega dokaza, da je bil ta denar namenjen financiranju terorizma, kot celi cas namiguje

      A naj nadaljujem?

     • tohuvabohu

      Hahaha, kako si samozavesten, samozvani advokat. Ti bi odpravil Logarja v dveh minutah? Zakaj te potem mafijska oblast ne najame za obrambo, saj deluje tako nebogljeno, da se brani z molkom in medijsko blokado. To tudi marsikaj pove, mar ne?
      Tvoje sovraštvo do vsega, kar spominja na SDS, je pa vidno iz vesolja. Tudi to veliko pove, mar ne? Laž na laž, janšafobija.

     • Coeus

      Zgoraj imas cel kup tock… pa daj argumentiraj moje “lazi”… a bo slo dedi? :D

     • tohuvabohu

      Svoje laži bi moral argumentirati sam. Ker jih nisi, so laži.

     • Coeus

      Kako zabit moras biti, da kaj taksnega sploh napises?

      1. Jaz nekaj trdim, kar je sicer tudi lahko laz ali pa ne.
      2. Ti trdis, da jaz lazem, torej imas argumente, dokaze, ipd. ki moje trditve postavljajo na laz.
      3. Ce tebi ne ustrezajo dejstva, ker si pac opranoglav in neumen, to se ne pomeni, da so le ta dejstva lazi.

      No, sedaj pa, da vidim te tvoje argumente in dokaze, ki me postavljajo na laz? A bo slo?

      Lepo po tockah ;)

     • tohuvabohu

      Ne serji. Vse, kar tukaj pišeš, so zlonamerne laži. To ti govorim že par mesecev in ne bom odnehal.

     • Coeus

      Toliko o tem, da si me postavil na laz.

      Kot pravi komunistek… ponavljas lazi pa mislis, da bo postala resnica? Ne, ne… ne bo slo… vsi nismo tako neumni, kot si ti dedi :D

     • tohuvabohu

      Vsi res ne, ti pa si neumen in to neznansko. Že to, da me zmerjaš s komunistom, je znak bolnega uma.

     • Coeus

      Sploh te ne zmerjam s komunistom… samo navajam dejstva… ampak v svoji neumnosti se tega pac ne zavedas, ce ti bo Jansa rekel, da si crnc ali pa musliman, bos pa to trobil do onemoglosti.
      Kaj drugega, kot kimat in ponavljat nebuloze pac nisi sposoben. Sicer se pa pri tvojih letih ne bi prevec naprezal, dedi ;)

     • tohuvabohu

      Ti pa tvoja dejstva, buaaaaahahaha, rdečkar, nespodbitno dejstvo je, da si zarukano govedo, ki ne zna drugega kot srati, ne pa tudi kidati za sabo. Sram te bodi, gnoj lažnivi levofašistični.

     • Coeus

      No, no komunistek… ne se razburjat, ce sem ti nastavil ogledalo. Kar se pa tvoje neumnosti tice sva pa ze tudi vse dorekla… to je neozdravljivo, nespremenljivo,… dejstvo, s katerim bos pac moral ziveti…
      Saj vem, da ti s tem nimas tezav… se mi pa malo smilijo vsi, ki te morajo prenasati.
      Ti si res ubijalska kombinacija… totalno nesposoben, neumen in se komunistek… pravi jansevec torej :D

     • tohuvabohu

      Kreten.

     • Hun

      pa tok se imas za nadpametnega, da vsakega povozs z argumenti…ujel si se v lastno misjo past..revse ubogo

     • Lustrator

      Hahahahah to si me nasmejal. V celi svoji karieri na tem portalu nisi skupaj spravil enega omembe vrednega arghumenta, čeprav driskaš vsepočez – še posebej na področjih na akterih nimaš pojma. Tokrat si se spravil celo v vlogo odvetnika kriminalni združbi imenovani NLB in njihovim terorističnim sponzorjem, čeprav še sam ugotavljaš, da je bilo pri teh poslih sumljivo pravzaprav vse. ampak kako že gre revolucionarno pravo po Cmerarjevi materi: ni še vsaka velika lumparija kaznivo dejanje. Pa čeprav so na sum konstantno opozarjali tudi iz vse tujine.

     • Hun

      to so tvoje pristransko zaslepljene blodnje

   • Aron

    1. Pranje denarja je povezano s predhodnim kaznivim dejanjem. Katerim?
    3. In kaj pravijo Miki Miška in Racman Jaka? Za kaj so porabili denar?
    4. Glej prvo točko.
    5. Z zadevo so bile seznanjene tuje OV. Zakaj niso sprožile ustreznih postopkov, če je šlo za pranje denarja in financiranje terorizma?
    6. Vsaka banka ima možnost večje kliente drugače obravnavati. Če provizija za nakazila znaša par centov, je bila banka oškodovana za par sto evrov. Waw!

  • sloustava

   Prepricani smo, da so se dogajale svinjarije pod okriljem nedotakljivih. Do zdaj! Zakaj smo lahko prepricani? Zaradi blebetanja Mekine, novinarja (samooklicanega), drugace povedano presstituta Mladine. Taki neznalci vam, sprijencem, niso v ponos, kvecjemu v veliko sramoto. Da, mekinscino in udbomafijske miki miske bos placeval tudi ti in tvoj zarod. To pa je tisto, kar me najbolj razjezi, placevanje debilom njihove miki miske in racmane jake. Bog ve koliko smrti je bilo zaradi tega abotnega udbaskega iransko nlbjevega “poslovanja “?!

   • Coeus

    Pri tem domnevnem “pranju” denarja nisi bil ti in tvoj zarod nic oskodovan. Vsaj zaenkrat ne… in razen morebitne kazni, ce bo le ta doletela NLB, tudi ne bos.

    Ti se raje sekiraj za placevanje Janseve par mrd. bancne luknje, ki jo ze nekaj let placujes in jo se bos, kot tudi tvoj zarod.

    Raje se vprasaj koliko smrti med Slovenci je bilo zaradi Janseve bancne luknje in njegovih malverzacij v mandatu 2004-2008?

    Tvoje abotno razmisljanje pac posledicno pripelje do abotnih zakljuckov, kar niti ni presenecenje… zato se raje vzdrzi s svojimi abotnimi replikami ;)

    • tohuvabohu

     Sovraštvo ti je povsem zameglilo pamet, siromak betežni. Janša v Sloveniji ni najel nobenega kredita in torej ni povzročil niti centa bančne luknje.

     • Coeus

      Dedi, tvoja neumnost in laznivost res nima meja… kot prvo… Jansa je najel kar nekaj kreditov, dokazano. Res je, da njegovi osebni krediti niso povzrocili bancne luknje.
      Za bancno luknjo oz. deljenje kreditov v svojem mandatu, ki so pa povzrocili bancno luknjo, je pa ravno tako kriv, kot je kriv Pahor za Iransko “pranje”denarja… oz se bolj, ker nas je bancna luknja konkretno udarila po zepu… pri tem Iranskem pranju denarja pa razen tega, da jih je nekaj verjetno prislo do provizij, pac ne

      Sedaj pa pocasi nehaj replicirati s svojimi idiotizmi in slepim vernim navijastvom v Janso. in uzivaj v svoji komunisticni penziji. ;)

     • Soave

      Kakšno penzijo boš pa ti imel ??

     • Coeus

      Ce bo slo tako naprej… nobeno. Sicer pa na penzijo niti ne racunam. ;)

     • Soave

      Torej si mož v najlepših letih. Tako pravijo tudi moji doma.

     • Hun

      kaj te briga firbc

     • Soave

      Firbec sem pa res !!
      Ker imam jaz po njegovem mnenju komunistično, me ja zanimalo, kakšne barve bo njegova, no !

     • Hun

      penzija je socialisticno delavska renta…tega v kapitalizmu ni

     • Lustrator

      V kapitalizmu za časa delovne karioere zaslužiš toliko, da ne potrebuješ na stara leta nikakršnihvbogajme socialnih dodatkov kar penzioja v svojem bistvu tudi je.

     • Hun

      si dojel moj post…cudi me da ti je ratal.. mene kapitalizm ne moti..ampak mi godi..samo ne v Sloveniji

     • Lustrator

      Kje pa si ga videl v Sloveniji, odpelji me tja ali pa mi posodi ta očala s katerimi se tako rožnato vidi socialistično tovarišijskokapitalistično govno v katerem živimo.

     • Hun

      nevem kaj jokcate avtohtoni Slovenci…hvalitase svojo zmago nad navideznimi milosevicemi cetniki…ne morte pa zrihtat lastnih bratov Slovencev

     • Lustrator

      Za razliko od vas komijev, demokrati nismo nagnjeni h genocidnemu bratomorilstvu, pa čeprav se po 70 letih kaže to kot praktično edini način, da se znebimo posledic krvave revolucije: krvava protirevolucija. A če uporabimo vaše mesarske metode, nismo od vas prav nič boljši. Čakamo na pojav pravih desničarjev, ki jim ne bi bilo pod častjo poračunati z vami tako kot vi poračunavate s slehernim drugorazrednikom ali pa EU,da končno prične opravljati funkcije zaradi katerih jo tudi imamo. Zaenkrat ni na vidiku ne enega ne drugega…

     • Hun

      spet so vs klal tvoji..komunizm je pa ocitno rabil psihopate, ki jih ocitno ne manjka tud med avtohtonimi Slovenci

     • Lustrator

      Sam nikoli nisem zanikal, da so ljduje s slovenskim rodovnikom odgovorni za velik del morij in nadaljevanje zločinske komunistične kontinuitete – tudi danes je večina avtohtonh slovencljev zaslužna za komunistično bedo v kateri živimo – če bi komije volili le južnjaki, bi jih bilo v parlamentu cirka 20-30%, ne pa 70!

     • pajot

      Sem prebral,da vsi tvoji sodelavci stavkajo. Zakaj si ti izjema?

     • Soave

      Hm, Hun ? Zakaj neki ??

     • tohuvabohu

      Blablabla. Pri kateri banki je Janša vzel kredite?
      Sicer si pa spet ustrelil kozla. Pahorja nihče (še) ni obtožil za pranje denarja, ampak za nezanimanje.
      Če že moraš do onemoglosti omenjati mojo penzijo, me zanima, kakšno penzijo oziroma socialno pomoč imaš ti? Ker če nisi v penziji, si pa klošar, saj stalno visiš tu in čakaš na komentarje kot pes na kost, da lahko potem lajaš na komentatorje. Beda.

     • Hun

      lepo si se opisal

     • Coeus

      Kot prvo zopet lazes, kar je tvoja stalnica… zraven neumnosti seveda.

      Jansa je, med drugim, najel kredit za stanovanje in hiso, kot je sam lepo povedal pred preiskovalno komisijo. Pri kateri banki, pa ne bi vedel.

      Ni govora o tem, da je Pahorja kdo obdolzil pranja denarja. “Obdolzen” je bil “odgovornosti” za pranje denarja v NLB, ker se je to dogajalo za casa njegove vlade in to s strani SDS in tudi Tomceve na soocenjih pred predsedniskimi volitvami. Glede na enake vatle… to enako velja za Janso in nastalo bancno luknjo v njegovem mandatu. Ampak to je zate prevec komplicirana logika.

      Meni bi bilo konkretno nerodno, ce bi bil na tvojem mestu in bi me domnevni “klosar” raztrgal redno, vedno in povsod. Sprijazni se, da mi pac ne sezes niti do gleznjev in se raje ukvarjaj s tistimi, ki ti ne dokazejo vedno znova kako neumen si ;)

     • tohuvabohu

      No vidiš, tako kot v primeru Janševih kreditov nekaj lapaš na pamet, tako je tudi z vsemi tvojimi “komentarji” (ki so v resnici eno samo živčno pljuvanje). Priznam pa, da ti v neumnosti res ne sežem do gležnjev.

     • Coeus

      A bos kak dokaz o “lapanju” na pamet prilepil… ali bos lepo lagal, kot je v tvoji navadi?
      Tebe bi pa res rad enkrat v zivo srecal, da vidim, kako izgleda utelesena neumnost :D

     • xtc

      Glej cepc,malce redosleda dogodkov in zgodovine in ne opletaj z neumnostmi za katere se še krave smejejo.Sam dobro veš ,da 10 JJ ni bil na vladi ampak Pahor in Kučanovi podrepniki.

     • Coeus

      Glej “cepec”, ce si funkcionalno nepismen in neumen, ne rabis tega propagirat z vsako svojo repliko. Zate in tebi podobnim pac ni pomoci.
      Zato pa je desnica tam kjer je, ker taksni cepci, kot si ti, z IQ pod 25, predstavljate inteligenco desnice :D.

     • KIKI

      Moja mama je rekla: ignoranca je najhujša kazen!
      Držimo se tega!

     • Hun

      sj so ga avtohtoni Slovenci Bavcar, Srot, Kordez….

     • Lustrator

      Hočeš reči avtohtoni komiji? In ne, to ni isto.

     • Hun

      to je “vas” izgovor, da vs se kr Srbi kradejo..ne tvoje avtohtine brate boli kurac za tebe…to je realnost

     • Hun

      loh se pogreznes v zemljo ker ti podajam resnico…tvoji te kradejo..ne tisti na ić , tvoji ejga

     • Lustrator

      Še enkrat preberi kar sem napisal; vsi omenjeni so avtohtoni komiji, ne pa Slovenci. Komunist pa že v sami teoriji ne more biti Slovenec, saj slovenstvo iz dna srca sovraži, vsaj tako uči marksistična doktrina internacionalsocialistov. Je pa lahko slovencelj – to je v Sloveniji rojen osebek s celim rodovnim deblom iz Slovenije, ki na vsakih volitvah in referendumih znova izda mater domovino z vzdrževanjem “tekovin revolucije”, ki so glavni nasprotnik slovenstva in Slovencev.

     • Hun

      ne bluzi in se ne matrej z jansisticno teorijo…kradejo te tvoji to je realnost…potem tud tvoj kultni vodja ni avtohton Slovenc ce je bil “zavedno okuzen” z komunizmom…

     • Lustrator

      kako me lahko “moji” kradejo, če še nikoli niso imeli v rokah oblast, mi znaš razložiti ta paradoks? In ne – 30% poslancev v parlamentu in 0% v pravosodju, mainstream medijih, sindikatih, državnih podjetjih,… NI oblast.

      Osebno imam spreobrnjenega komunista še raje kot nekoga, ki to nikoli ni bil. Pogum in intelekt potreben za zapustitev varnega partijskega gnezda je nekaj kar posedujejo zelo zelo redki. Če pa si bil v protikomunizmu vzgajan in si nazor le prenašal naprej, ni v tem pravzaprav nikakršne posebne dodane vrednosti. zato si tudi želim, da lustracijo izvajajo predvsem tisti, ki od znotraj poznajo komunističen način delovanja, ne pa tisti, ki so se z njim spoznali le na akademski ravni. le tako je namreč mogoče deratizirati vse pore naše rdeče družbe.

     • KIKI

      Jecljamo a , njede? Ni sramota, lepo pa tudi ni!

     • Hun

      lepa nikol nis bla…to te hebe ze celo zivlenje

     • xtc

      Glejtepček že ves čas ti razlaga ,da LDS,Zares,SD;LDS,PS itd niso desni torej niso njegovi pač pa tvoji.

     • Hun

      ne kradjo vs stranke…kradejo te avtohtoni slovenski bratje, ki so v strankah

     • KIKI

      To so pa ljubčki F21 ; vsi so bivši LDS, razen Šrota, ki je bil
      v ljudski stranki…Zakone o lastninjenju je pa pisala Ropova vlada,
      torej VAŠA vlada, posledice teh zakonov so se pokazale v vladi
      “veselega” trojčka Pahorjem na čelu! Tovariš Rop je pa spičil
      v tujino in nikoli za nič odgovarjal, saj so narod prepričali o krivcu
      Janši, ki je postal dežurni krivec za vse, tudi za sramote in ogabnosti
      ki jih izvajate levaki vsaj 20 aktivnih let!

     • Lustrator

      Narobe – tudi Boško Šrot, pivovarski tajkun, je bil član SD-ja. ne glede na to kako obrneš – desnega tajkuna v Sloveniji zlepa ne najdeš, ker ga ni. To je kot bi med sodimi števili iskal lihe, če se je slučajno kakšno tam zgubilo. je enostavno nemogoče, ker nekomunisti niso imeli še nikoli v zadnjih 70 letih dostopa do prave oblasti te države.

     • xtc

      Desnega tajkuna ne najdeš,ker je konkuranca med kradljivimi levaki prehuda,desni nebi prišel niti do avdicje kaj šele v finale kot Boškoti,Bineti,Hermani itd.

     • Hun

      to so vsi tvoji avtohtoni Slovenci, ki mislijo na lastno rit

     • xtc

      LDS,SD,;Zares, itd.

   • KIKI

    To pa tovariše ne zanima preveč! Kar debelo gledajo, če kaj rečeš, potem se
    malo zvijejo v polžjo hišico in streljajo s svojimi posranimi repki…

   • primsek

    kurba ste ti in tvoji orbanovski pisuni

    • pajot

     Majmun,marš nazaj v kletko!

  • xtc

   Po čigavi zaslugi?
   A še vprašaš idoot?
   Kučanovo kompanijski in prav je ,da bebci plačujete za to,ko ne bo več penzij,plač in so

   • Coeus

    Kaj tocno bi naj tale neumnost, ki si jo spesnil pomenila?

    A res ne mores, da ne bi dokazoval svoje neumnosti in zaslepljenosti?

    Predvsem ti bebec tudi placujes Janseve in Kucanove pufe in malverzacije… ampak, da bi razumel kaj taksnega, si preneumen, kot vecina “desnicarjev” ;)

    • xtc

     In katere pufe je naredila SLO desnica?

     Večina skoraj vse so naredili levi,ne opletaj tz orangutanskimi v Yugi ni bilo na vladi JJ pa je Titek in njegovi pomočnikio vključno s tvojim bogcem Milanom zapraviil državo v pufih.
     No sedaj je Milanček učenec Josipa prakso samo prestavil v Slovenijo.

     • Coeus

      Desnica je pridelala 6mrd bancno luknjo v samo 4 letih katastrofalnega vladanja in prirejanja stevilk… ampak za neumneze, kot si ti, je to ok, ker so to “vasi”… pac placuj Janseve pufe, ker jih ze tako ali tako… in ga se naprej kuj v zvezde.
      Neumnosti se pac ne da popraviti ali spremeniti in bos s tem pac moral ziveti do konca. Lahko si pa naredis uslugo in ne pises kretenizmov, idiotizmov, nebuloz, neumnosti in podobnih stvari pa bo malo manj ljudi vedelo za tvoje inteligencno in psihicno stanje ;)

     • xtc

      He,he,he teslo edino takrat smo bili rentabilni.
      Prirejajo pa številke Kučanoivi kot so Titekovi v Yugi,kjerkoli vladajo levi država zdrsne v pufe.
      Ne naprezaj se in ne trudi z lažmi,

     • Coeus

      Sej pravim… preneumen, da bi razumel karkoli drugega, kot tisto, kar ti Jansa servira.

      K sreci v sloveniji ni vec kot cca 8-10% priblizno toliko neumnih, kot si ti in tebi podobni. Ste pac fanaticna nesposobna komunisticna drhal, ki se prodajate za demokrate in desnicarje… zato pa lahko levica dela karkoli sem jim srce pozeli, ker nimajo niti na pol resne konkurence… sedaj vas bo pa se komedijant napral na naslednjih volitvah :D

  • ahnenpass

   Slovenije ni več, zdaj gre za slehernega Slovenca.
   Zakaj Slovenski državljani nikoli ne dobimo nobenega zastonj denarja, a je to samo za ta ene, je nacionalna banka samo njihova?

   • Coeus

    Dobro vprasanje… podobno vprasanje je tudi zakaj nihce ne pride na moja vrata in mi ponudi 50k € za posredovanje pri poslu s Patrio npr?
    Ce bos ugotovil zakaj je temu tako mi javi ;)

    • ahnenpass

     Ne vem, mogoče so državljani prvega razreda dobili več lastninskih certifikatov. Nacionalno banko rabimo predvsem zato, da bi lahko vlagali v velike projekte nacionalnega pomena,ki jih noben tuj lastnik pri nas ne bi financiral, banka je pač način kako vsi Slovenci šparamo denar v istem šparovčku. Ker ne rabimo ves denar takoj in naenkrat, ga lahko nekateri medtem poljubno obračajo zgleda, ampak od tega imajo korist edino oni.

     • Coeus

      Zato pa to banko nobena vlada noce prodati takrat, ko je na polozaju… in govori o njeni prodaji takrat, ko je v opoziciji in je ne more prodati

 • škale

  Mekina je res levičarski pisun, z dejstvi je osmešil izdajalske napore Logarja in Tomčeve, da so se jima smejali evroposlenci. to je levičarski izvoz humorja, tisto, kar dobivamo mi v parlamentu, so zdaj ponudili še mednarodni javnosti.

  • RATATA

   Ti se pa odloč že enkrat a boš scal al sral!

   • KIKI

    Kako bo vetrček pihljal, tako bo Škalček sral al scal….

    • škale

     Kiki pa bo kikirikal, ko mu ga Gorenak v ritko vtikal

   • škale

    ti recimo serješ, potem pa to ješ v obliki Gorenakovih piškotkov z okusom po abrankih in misliš, da je to scanje. scanje je tisto, kar piješ od Petka in njegovih orbanovskih pisunov

    • RATATA

     super komik si. Kdaj nastopaš na metelkovi?

  • šmentanamuha

   No ja, če je pranje ene milijarde dolarjev al evrov smešnica in ne kriminal mednarodnih razsežnosti, potem bo že tako kot praviš.

  • ahnenpass

   Tokrat se veliki pok pač (še) ni zgodil.

 • dob

  Kučanova največja môra je ta, da je Melanija, žena sedanjega predsednika ZDA – SLOVENKA!
  Pazite: Slovenka, in ne ne nek jugoslovenarski jugonostalogik, ki zagovarja komunistični internacionalizem. Za kar si prizadevajo kučan in njihova banda, ki jim Slovenija, kot samostojna država, nikoli ni bila intimna želja.

  Po tej isti politiki naj bi Slovenci počasi utonili v “večnacionalni” državi, karkoli že to lahko pomeni na mnogo premajhnem prostoru, kot geografsko je Slovenija. Samo vprašanje časa je, kdaj bo Slovenija spremenila ime in sledila kučanovi “intimni želji”, da Slovenci kot narod izginejo, Slovenija pa neha obstajati na enak način, kot ne obstaja več LB, z odgovornostjo LB, temveč NLB – brez odgovornosti za dejanja LB! Zdaj pa že brez odgovornosti za dejanja, ki jih je storila NLB.
  Grehov take politike, ki jih je utrpela Slovenija in Slovenci je toliko, da se jih samo s spreminjanjem imen ta politika ne more rešiti, ne more jih izbrisati. Lahko samo z dejanji kaže, kako malo ji je mar za ozemlje in kako malo jo skrbi za dobrobit tega naroda. Če imaš ves narod v ujetništvu, pač ne moreš kazati svoje pripadnosti temu narodu! Lahko kažeš samo svoj prezir do njega. In to dobimo od kučanovih vlad.

  Zato: go, Melanija, go!
  Mene tu niti ne zanimajo poteze, ki jih vleče Trump. Znaima me samo to, da je Melanija Slovenka in ne jugoslovenarski nostalgik. Zanima me pa to, da je v očeh sveta graciozna, nežna, malce vase zaprta, ampak… Slovenka!!!

  Človek bi pričakoval da imajo v slovanskem parlamentu Slovenci večino in da z veliko večino tudi vladajo in enako upravljajo s svojo državo.
  In to s tako veliko večino, kar bi bilo logično po vseh merilih normalnega sveta, da lahko vodijo svojo državo in svoj narod tako, da ta njihova “imtimna želja” kreira odnose s sosedi na način, da lahko doma v lastni deželi Slovenci in slovenstvo izražamo sami sebe, in lastna hotenja.

  Zdaj ta parlament izraža jugoslovenarske ideje socializma za vsako ceno (za ceno zadolževanja in režimskega kriminala, ki je dovoljen, ko ga izvaja režim), vsebinsko pa se kaže kot nova forma komunistične ga internacionalizma, oziroma inter-nacizma. Združena levica je radikalna ost kučanove politike in je hkrati zelo pripravna potegavščina tega režima, saj kučan niti za svojo zločinskost ni pripravljen javno prevzeti odgovornost, temveč se (tudi tu, in kot vedno) skrije za nekom, ki ga lahko v vsakem trenutku “obtoži” in prikaže kot “malo preveč zaletavo mladino”. Medtem, ko sam v ozadju nadaljuje svojo raznarodovalno politiko uničenja tega naroda.
  Če pomislim, da hkrati tiste, ki so Slovenci in si to tudi želijo ostati, zmerja z izdajalci!
  Torej: go Melanija, go!
  Naprej Slovenija!

  • luckyss

   Sosedova Majda, ki se prostituira v Avstriji je tudi Slovenka…
   Ne vem zakaj izpostavljaš Melanio…

   • Janez

    A si ti
    kakšno ok žensko poročil – najbrž si poročen s kakšno flašo pira ?
    In lepo ravnaš
    in jo s tem odrešil samstva, revsščine – prostitucije.!
    Ali
    si kdaj pokazal kdaj časten odnoos – do žensk?
    Najbrž
    Si bolj beden samčekk,
    morda ločenec, ki ženski nima kaj pozitivnega dati. Povej!? L.r. Janez K. KOMENDA

    • dob

     Mu ne morem odgovorit, ker ga imam zbrisanega.

     • Hun

      revcek blogerski

    • Hun

     eni se porocijo iz ljubezni..bogatasi kupite zeno kot siptarji

     • tramal

      Uboga oslica ki je tebe vzela,saj ženske ni na svetu ki bi tebe hotela.

   • Johan

    TVOJA PAS MATER

   • Soave

    Kaj ji pa manjka – Prvi dami ???
    Saj imaš zelo rad ženske .

    • luckyss

     Nič ji ne manjka…pa sosedovi Majdi tudi ne, pa še bistveno cenejša je…

     • Štalmajster

      Luksi, zgleda da ti malo …………. šparaš ;-)))

     • Soave

      Hja. . . razumljivo. Vzameš kar je pri roki.

   • šmentanamuha

    To pot je tvoj komentar povsem neprimeren.

   • xtc

    A Širčeva?

  • tohuvabohu

   Glede na to, da eritros (erythros) v grščini pomeni rdeč, bi se Slovenija lahko imenovala Eritreja. K sreči je ime že oddano.

   • dob

    Sesirija je še odprto.

    • primsek

     enim se je dobro sesirilo : tebi, Petku,v doji psihičev se prikazujejo štruce v smetnjakih in leteči sloni, kepa sluza, ki sliši na ime Grimsek, pa boleha za sesirjenimi možgani, kamor so se mu naselili migranti

  • Hun

   od Melany fotr je bil komunajzrski kmet veleposestnik…

   • KIKI

    Vseeno je bil po položaju komunajzarstva nad tabo! Ti si
    še danes po lestvici pomembnosti navaden komunajzerski kreten!

    • Hun

     ojeaaa!

    • šmentanamuha

     Lumpenproletarec, kaj češ.

   • dob

    BI ti odgovoru, ampak te mam blokiranega. Škoda.

    • Hun

     tvojih razvleceno filozofskih blogov se mi itak ne ljubi brat…filozofiranje je dejavnost, ki jo bom teoreticno prakticiral, ko mi kurac vec ne bo stal in bo ugasnil ogenj v meni

   • tramal

    Ti si sin srbijanskega čobana.

    • Hun

     siptarska nevesta ne bot glasna

  • ahnenpass

   Tudi Kučan je potomec slovenskih in balkanskih staršev, isto kot Melanija.
   Ko je ob osamosvojitvi nastopal pred Združenimi narodi, so mu mediji pod njegovo sliko napisali “ex-komunist”, so rabili podnapise zgleda, čeprav je prevajalec prevajal v čisti globalni angleščini. Tudi Melanijo največkrat imitirajo tako, da zveni kot rusinje v ameriških filmih, torej angleško, vendar s tistim seksi klingonskim naglasom.

   • dob

    Predvidevam, da želiš reči, da bi moral kučan biti poročen s Trumpom.

 • RATATA

  Zgleda, da ga ne gane. En kumunajzr mi je namignil, da je Rubec robot.

 • Janez

  PESEM NAS SLOVENCEV – SUŽNJEV !
  PO
  VERDIJEVI OPERI NABUCO. Bolj žalostna pesem. Sužnji rdečih tajkunov itd. L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  PESEM SUŽNJEV
  PO SLOVENSKO

  https://klip.si/video/to-je-pesem-slovenskih-drzavljanov-ki-se-je-na-spletu-razsirila-kot-pozar

  • baubau

   No ja,lahko bi napravili boljšo verzijo.Pa še to:kdor res verjame,da so “vsi isti”,se je na večno suženjstvo v vsakem primeru že vnaprej obsodil kar sam!

 • Viktorh

  Prepričan sem, da releventni politiki v EU predobro poznajo tega človeka, ki misli, da je novinar.
  Tudi takšni morajo živeti, čeprav s štemplom.

  • KIKI

   Poznali ali ne poznali ….upam, da so spoznali ! Po moje se EU
   “personam” niti ne sanja in težko dojamejo v kaki zadrti vukojebini
   živi večina Slovenskega življa!

   • Soave

    Samo delno ti dam prav. Vsega res ne vedo, pa tudi težko razumejo !!
    Ampak, neumni pa niso, da jih ne bi zanimalo.

    • KIKI

     Upam! Upam pa tudi, da bo njihovo zanimanje za našo “bedo”
     prešlo v kakšno akcijo in ne le v zdolgočasene, na pol odprte predale!!!
     Bojim se, da so njihove skrbi le lastni, udobni “fotelji” in prestižne pozicije!

     • Soave

      Če so zadeve v pred

   • škale

    ne vsi, ti očitno res

 • Angel of warriors

  Ko smo že pri hudičevih advokatih. Naši advokati so ustrahovani s strani sodnikov, zato priporočam najem mednarodnih advokatov, ti zmeljejo naše sodnike v prah in ne morejo jim groziti z odvzemom licence, kar počnejo našim,prestrašenim odvetničkom.

  • Hun

   najbol da gres ti pametnjakovic herojski za advokata

 • Johan

  Tu spodaj nekateri IDIOTI LEVICE, imate težave z gnilimi možgani in zelo slabo izobrazbo !

  • Coeus

   Seveda si ti s tem komentarjem dokazal svojo izobrazbo in superiorni intelekt… Priceless :D

 • baubau

  Eno z drugim:gangsterska banka v državi talki gangsterjev in samozvani gangsterski advokat.Preostale resnične domoljube pa vsi ti logično proglašajo za izdajalce .Deja vu.

 • domovina mili dom

  Levičarja, je narava kaznovala tako s kleptomanstvom, kot z lažjo, morilskim nagonom, skratka ni da ni.
  Sveže. Požar poroča, de je po ropu v Leclercu vlada nemudoma odpustila državnega sekretarja Špenga, ki je znan po obtožbi kraje v Bauhausu. Zanimiva slučajnost? Noben medij tega ne poroča.

  • črnogled

   Levičarja je narava kaznovala…Nas pa z njihovo prisotnostjo,še po skoraj 30 letih osamosvojitvene vojne.In kdo je kriv?DEMOS,ker jih,ko je bil še čas,ni lustriral.

 • Soave

  + + + + + + + +

  ” Umazan denar izvira iz umazanih poslov, oprani denar se velikokrat vrača v umazane posle.”
  To umetnost pri nas obvladajo in obvladujejo ta pravi , edino zveličavni !!

  • Hun

   predvsem prodajalci orozja

   • Soave

    Hi. . .hi. . tudi, tudi. Kar nekaj jih je, vendar nimava istih v misli.

   • tramal

    Srbin verjetno imaš v mislih gnusobo kučana in kacina

    • Hun

     Šiptar kostanj mas piskav

 • Grenze

  Zarjavela rdeča trobenta ne pa novinar ki pa bolj lažnivo cvili kot penzl z prašičjim pogledom .

  • granica

   mama ti je prasica cvileča, ko ti jo nabija v glavo petkovski tretjerazredni medij s svojimi nebulozami

 • Hun

  ojeaaa!

 • Aton

  Droge, mafija, umori, oblast, mediji. Od Jamnika do Mekine…

  • primsek

   a Mekina bo tudi ubit? javi policiji, če se pripravlja, sicer si sodelavec in krivec

 • Olga_10

  Volitve! Volimo te, ki umazanijo odkrivajo, da bodo lahko Slovenijo postavili na zdrave temelje! Nujna je lustracija! Skrben pregled in odprodaja “srebrnine”, očiščenje pokojninske blagajne vsega, kar ne bazira na vplačanih prispevkih! In zapor za vse kriminalce!

  • škale

   Tako je, Lustracija : dol z Gorenakom, Janšo, Tankom, Brezigarco in ostalo komunistično zalego!!!

   • Milan Muhič

    Škatle, rad bi se s tabo kar strinjal, seveda v navednici. A ne, zakaj pa ne bi komunajzarji s svojimi dokazanimi zločini nam in našim zanamcem še pol stoletje tlakovali pot v smeri Severne Koreje. Saj, tako te je razumeti in, verjetno si kakšen potomec, Kardelja, Mačka, Kidriča in njim podobnim. Tako bom uporabil rek; Odpusti jim, saj ne vedo, kaj govorijo, še manj, kaj delajo!

 • Alois Kuhelj

  na vseh cajtungah rad beram komentarje.Ravnokar sem se preselil iz delo.si sem na Nova.Delo se je vec ali manj znebilo nadleznih komentatorjev (including mene),ce ne trobijo v rdeci rog.Tukile pa dopuscate,da vam rdeckarji serjejo po glavah neomejeno,sramota.
  Najbolj me je razpalilo to o JJ-u,kako imajo desni oprane mozgane in castijo JJ-a.Skoda,da ne morem komentirat na delo.si ali zelo rad bi napisal,da imajo rdeckarji oprane mozgane se od enonogega trinoga,ki ze skoraj petintrideset let gnije v pod ruso in nikakor se ne znebijo zmote,That’s OK!!
  Pozdrav Lojzek!

 • Jana učak

  Kaj pa R Tomc??? Blamaza v Bruslju!!
  Lojzek pa Olgica nadstandardni komentarji!!
  Joooooooooj

  • Lustrator

   Blamaža?? Kakšne vire pa imaš? V Bruslju so se konkretno načudili le nad Mekininim pro-terorističnim nastopom, kar prebrei si Tomčin intervju.

  • komar marko

   nisem zasledil. Vsi DEMOKRATI v EU se zgražajo nad lopovščino. V demokraciji so novinarjiodgovorni za poštenost vladajočih, pri nas pa pri rdečkotih skrbijo, da kaj ne pride v javnost. Torej je ta bebček sramota za SLO novinarstvo, plačo pa dobiva iz PREPLAČANIH žilnih opornic. Škoda da še to niso predstavili!

  • Milan Muhič

   Učakova Jana. Ja, s pozornostjo sem spremlja iz Bruslja jecljanje in stokanje levičarskega advokata Mekino in zanimiva minutna predstavitev dr. Ažeta Logarja. Če pa vi Jana, verjemite ste ena zelo, zelo redkih, ki niste “želela” slišati predstavitev kriminalnega milj. početja v NLB v letih Pahorjeve vladavine 2008/12. Bojim se, da vam in vam podobnim tudi dr. Mravlje na psihi ne more več pomagati! Paktus…!

 • tramal

  Pa saj tem slovenskim komunajzerjem se že cel svet smeji.Vsi vedo da so dvorni norčki.

  • škale

   Janša je edini slovenski komunist, ki je na čelu stranke. Orban je svaril pred takšnimi : rekel je, da pri komunajzarjih nikoli ne več, kdaj se bodo preoblečeni skozi stranska vrata vštulili nazaj v politiko

   • tramal

    Bedanec,a zato ga je orban povabil k sebi.

 • ahnenpass

  Ampak Iran seveda mora poslovati preko neke svoje banke, še posebej odkar so sprejeli pogoje mednarodne skupnosti in se odpovedali razvoju jedrske bombe. Marsikdo tudi s tem še ni zadovoljen, je pa njihova pripravljenost na sodelovanje odvrnila številne države od ekonomskih sankcij, ki so Iranu močno otežile poslovanje na mednarodnih trgih. Zato ni jasno kaj naj bi iranci pravzaprav naredili, banko morajo imeti, sicer jim finančni obvodi močno podražijo velike projekte nacionalnega pomena, vendar so enostavno prisiljeni vlagati in trgovati, sicer bi se jim hitro razkrojila država.
  Meni se ne zdi narobe, če ste izpostavili pranje denarja in tudi bolj diskretne oaze, ampak ne zaradi neke domnevne iranske grožnje, ki itak ni resna, zdaj lahko vidimo od česa udobno živi naš priviligiran elitni razred državljanov, verjetno to niso bile edine milijarde,od katerih si že 30 let delijo provizije. Levica je previdna, ne nasedajo in ne obtožujejo opozicije podobnih dejanj, te zadeve nekako niso tema, ki bi jo radi poudarjali v javnosti, ker ni dobro za posel.

  • Lustrator

   “ampak ne zaradi neke domnevne iranske grožnje, ki itak ni resna,”

   Moraš res umreti sam ali kakšen izmed članov tvoje ožje družine ali prijateljev, da boš razumel resnost grožnje, ki jo terorizem predstavlja brezzobi Evropi brez kakršnegakoli imunskega sistema? In izmed vseh bližnjevzhodnih držav, ima terorizem domovinsko pravico na prvem mestu v Iranu, kjer se niti kaj prida ne trudijo dajati videza, da jim to ni po volji.

   • ahnenpass

    Meni se je zdel najbolj zanimiv dogodek zadnjega časa umor Bin Ladena, v Pakistanu. Si predstavljaš, da bi lahko neka dobro organizirana teroristična združba kar tako vdrla v neko tujo državo in morebiti sprožila njihov jedrski arsenal? Pakistan spada v skupino jedrskih držav, ki jim pravijo revna atomska bomba, ampak vsi vidijo samo posameznika.

    • Novo Jutro

     Večno Srbsko nadmudrivanje.

 • Ranmi

  nkbm je tudi delnicarka nove tv …

 • Get Smart

  Posluš, Petek,
  tist prispevek pokesanega Boštjana Marije Z
  je v glavnem bulšitizem in ENAČENJE ŽRTEV in ZLOČINCEV,
  seveda z dodanim ščepcom resnice o “udbovski deci”, ki je zraven zato, da opraviči oz. kakor predstavi za resnično ostalo bulšitiranje.
  ZDAJ POZORNO POSLUŠ —
  takih poturancij ne smeš niti za hec objaviti, če jih na istem kraju nisi UTEMELJENO ZAVRNIL ter
  podtikovalca prikazal v njegovi pravi luči.
  Tako pravi tovariš BMZ, ki je v svojem mizernem življenju spisal toliko blatilnih pamfletov,
  kjer VSA MURGL SRBO RVACKA KAVIAR ŽIDOVSKA JUGOKOMUNISTIČNA ZLOČINSKA dela
  podtika pojmom, kot so Slovenci, slovensko itd.:

  “Ker pa je v Sloveniji 600 skupnih in celo masovnih grobišč tistih, ki so
  jih po vojni kruto pobili, je tudi neizogibno res, da so (bili) morilci
  med nami že zadnjih sedemdeset let.
  A podobno velja za tiste, ki so bili na drugi strani in tam počeli svoja hudodelstva.” (BMZ).

  KLAVSKE ODREDE so pripeljali iz SRBIJE in RVACKE in pe Stalin je oposlal svoje, katerih večina je sicer klala po Srbiji.
  Leta 1944 je srbski tat drobnice in konj=kao kralj nje kara đorđe=pozval
  VSE SVOJE “podanike”, da se pridružijo “TiTOVEMU KOMUNISTIČKOM pokretu”
  in takorekoč vsi ČETNIKI so se pridružili TITOIZMU.
  Krajišniki, prekomorska kao brigada itd.

  Razumeš? A ljudje razumete?
  A ste res tolk pobebavljeni?
  Kaj je počela “na drugi strani” mati, žena, sestra … ko je bila posiljena, razmesarjena in vržena v jamo?
  Je iz jame pobegnila in storila podoben zločin nad ubogim MURGL SRBSKO RVACKIM JUGOKOMUNISTIČNIM KLAVCEM, posiljevalcem, detomorilcem …?

  Ljudje, če vas ne bo srečala pamet, bomo še dolgo v JUGOKOMUNISTIČNEM SUŽNSTVU.
  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Seveda je nekaj teh JUGOKOMUNISTIČNIH MURGL SRBSKIH RVACKIH KAVIAR ŽIDOVSKIH kreatur bilo/živelo v Sloveniji tudi že pred vojno,
   saj je JUGOSLAVIJA vseskozi izvaja uvoz trenirk, cel kup izbeglicama pa smo ljudje vseskozi dajali streho nad glavo in kruha,
   vendar pa je število pripadnikov KOMUNISTIČNI JUGOSLAVIJI v Sloveniji pred vojno bilo približno 500.
   PREVOD iz SRBO RVACKE spakedranšne
   :
   »Že na t. i. ustanovitvenem kongresu od 20. do 23. aprila 1919 je 27 članov ljubljanske sekcije Jugo$lovanske
   $o¢ijaldemokratske stranke (JSDS) izstopilo iz članstva le-te ter utemeljilo t. i. Slovensko $o¢ijalistično stranko,
   ki je sprejela VERO v politiko tavariša Vładimira Iłjiča Lenjina, zavzemajoč se za nasilno bøljševistično r€volucijo in
   nasprotovanje parlamentarni demokraciji. Ko je bila v Beogradu ustanovljena $0CIALI$TIČNA delavska stranka JUGOSLAVIJE
   (vsaka podobnost z Nacional-S0CIALI$TIŠE-Dojč-Artbajt-Partej je zgol namerna — kasneje preimenovana v K0MUNI$TIČNO þartijo JUG0$LAVIJE),
   se je t. i. Slovenska $ø¢ialistična stranka vanjo vključila
   ter prenehala z lastnim obstojem. Kømuni$te na Slovenskem ($rbske kømuniste v Sloveniji) sta vodila glavna tajnika K.P.J.
   Filip Filipović in Sima Marković.«

   • Get Smart

    In, btw,
    Mekina seveda ni kak slovenski novinar,
    kot Messi ni španski nogometaš in Ronaldo ni španski nogometaš,
    saj tovariš Mekina ni niti slovenski niti novinar,
    ampak je
    MURGL SRBO RVACKI JUGOKOMUNISTIČKI “družbenopolitični delavec” =
    =
    tak je uraden naziv JUGOKOMUNISTIČNIH pisunćijev, ki s svojim
    šnelkursađijskim znanjem
    LAŽEJO za MURGL JUGOKOMUNISTIČKE gazde
    (in dela za podjetje v LASTI JUGOKOMUNISTIČKE UDBE).
    Sami pa si ti “psi čuvaji tekovina revolucije” pravijo “psi čuvaji” oziroma v izvirniku,
    ker oni so KOMI INTERNACIONALCI, si pravijo “WATCHDOGI”.
    Tovariš Kućan, njihov naderejeni, pa jim pravi “VOJAKI REVOLUCIJE”:
    “Družbenopolitični delavec je namreč vojak revolucije.”

    Po njihovih delih jih boste spoznali.

 • Kosobrin

  Nič nimam proti Gianiju in njegovim zasanjanim pesmicam, katerega koncert tako opevate na tem portalu, toda, ali mi lahko nekdo pove, zakaj Nova 24 ni namenila niti stavka ob smrti Jerneja Šugmana, igralca vseh igralcev v deželi Slovenski??!!! Pravijo, da se taka oseba, s takim talentom, morda rodi na vsakih petdeset let. Pokopan bo z državniškimi častmi. Ali za Novo 24 ni bil prave barve? V kulturi ta pač ni bila in ne sme biti nikoli pomembna! Ste res prvi v službi resnice? Zopet ugotavljam, da ste žal svetlobna leta za resnico in srčnostjo.

  • Novo Jutro

   Neumno. Sam kažeš, da ti še zdaleč nič ne ugaja na desni strani, zahtevaš pa vso razumevanje z desne, ko gre za ljudi, ki bi se za svojo rit vedno postavljali na levo. Ojoj….jejhata…..vidiš, taki ste vsi levičarji !!!!!!!

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM=MURGL-JUGOKOMUNIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=
    =FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
    ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

    =SUŽNJELASTNIŠTVO = kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21
    =
    FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik je pa MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik
    PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
    =
    ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
     = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

     in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

     kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

     = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

     (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
     pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
     gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
     i tako dalje do tokija …)

     vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
     delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
     =
     “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

     1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
     2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
     psi čuvaji tekovina revolucije
     3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
     oz.
     z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

     Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
     seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
     .
     Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
     so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
     .
     .
     Jezus Kristus:
     »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
     .
     »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

     • Get Smart

      ŠARAC ni slovenski premier, ampak je (de iure = po črki zakona premier Republike Slovenije), de facto=DEJANSKO pa je samo in le MURGL JUGOKOMUNISTIČNA lutka, ki pred mikrofoni in kamerami glumi bolesnog MURGL JUGOKOMI majmuma (srbo-šipcu je ta vloga seveda pisana na kožo, saj so garažni izdelki taki že po naravi, ko pa jih transićirajo, pa se združijo v eno z lastno gledališko vlogo.)

      JE MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji,
      JE kaviaržido kominternistični kao premier v Sloveniji

      MESSI ni ŠPANSKI nogometaš, ampak je ARGENTINSKI nogometaš v ŠPANIJI.
      RONALDO ni ITALIJANSKI nogometaš, ampak je PORTUGALSKI nogometaš v ITALIJI.

      Srbska ambasada v Sloveniji NI SLOVENSKA AMBASADA,
      ampak je SRBSKA AMBASADA.

      Magarac, skoten v Lipici, ni LIPICANAC, ampak je magarac skoten v Lipici.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!