Janković ne popušča: Alešu Primcu noče priznati, da je “oče”, ne pa “starš”

Franci Donko (Foto: STA)

Prejšnji teden smo poročali o boju Aleša Primca za priznanje očetovstva z Mestno občino Ljubljana, ki mu noče priznati statusa očeta in ga posiljuje z nazivom “starš”.

Na prvi pogled se zdi, kot bi šlo za merjenje moči med Jankovićevo mestno občino in Alešem Primcem, vendar zadeva ni nedolžna in ne gre za kakšen birokratski spor, ampak za Jankovićevo odkrito podpiranje homoseksualne ideologije spola, ki jo Mestna občina Ljubljana vsiljuje vrtcem, šolam in podjetjem s podeljevanjem certifikatov “LGBT prijazno”. Gre za nezakonito podpiranje homoseksualnega aktivizma s strani Mestne občine Ljubljana (MOL),  kar se je dokončno razkrilo v decembru 2015, v času družinskega referenduma o posvojitvah otrok, ki so ga zahtevali bogati homoseksualci in lezbijke. Janković po referendumski odločitvi ljudi, da svojih otrok ne bodo zaupali homoseksualcem in lezbijkam, ki jih po naravni poti ne morejo dobiti, z nezakonitim početjem ni prenehal. V svoji znani maniri še naprej ignorira voljo 400.000 volivk in volivcev, ki so se na družinskem referendumu decembra 2015 ponovno izrekli za družino mame, očeta in otrok.

Primc svojega stališča ne bo spremenil
Aleš Primc je že v prvem odgovoru načelno izjavil, da svojega stališča ne bo spremenil, tudi če zaradi tega ne bo dobil denarja, ki mu po zakonu pripada. Odločen je, da ne bo dopustil napada na njegovo očetovsko vlogo in da mora MOL prekiniti z nezakonitim poseganjem v pravice mam in očetov, da so v uradnih dokumentih imenovani v skladu z vlogo mame ali očeta, ki jo izvršujejo v odnosu do svojih otrok.

Žalostno je, da ima homoseksualni lobi pri vsiljevanju svojega pogleda na družino in človeško naravo podporo jezikoslovcev, ki so v SSKJ uvedli edninsko obliko množinskega samostalnika “starši”, ki vedno pomeni mamo in očeta, saj otrok po naravi stvari ne more imeti enega biološkega “starša”.

Na to jezikovno prevaro naravne ureditve družinskih odnosov in vlog se v primeru izsiljevanja Aleša Primca zgovarja tudi Mestna občina Ljubljana. V odgovoru na protest Aleša Primca so na Mestni občini Ljubljana zapisali: “Z vidika vsebinske ustreznosti je uporaba edninske oblike ‘starš’ ali uporaba besede ‘oče’ popolnoma enakovredna in v nobenem primeru ne vpliva na pomen ali veljavnost zapisanih pogodbenih določil, zato ne vidimo razloga, da takšne pogodbe ne bi podpisali.”

Imate prav, a vendar bo po naše
V prevodu to pomeni: “Gospod Primc, imate prav, vendar bo po naše. Podpišite, ali pa ne bo vračila stroškov.” Kljub temu, da uradniki MOL v odgovoru sami zapišejo, da je uporaba besede “oče” enakovredna njihovemu poimenovanju mame ali očeta z besedo “starš”, Jankovićevi birokrati po navodilih “od zgoraj” s svojim nezakonitim početjem očitno ne bodo prenehali.

Žalostno je, da dobro letu po odločni zavrnitvi homoseksualne teorije spola, ki jo papež Frančišek imenuje “napaka človeškega razuma”, Mestna občina Ljubljana še vedno vztraja pri nasilnem spreminjanju slovenske družine. Aleš Primc se ne bo uklonil Jankovićevi samovolji, tudi če bo njegova družina zaradi tega finančno prikrajšana.

Skrb zbujajoče pa je, da Janković svoje posiljevanje s teorijo spola izvaja na hrbtih nemočnih otrok, mam, očetov in zaposlenih v javnih in zasebnih podjetjih, ki se zaradi finančne stiske in strahu pred maščevanjem večinoma uklonijo samovolji protiljudskega župana Jankovića.

Franc Donko