Jean-Claude Juncker in Viktor Orban

dr. Vinko Gorenak (Foto: STA)

Za pripravo tega prispevka sem se poslužil “strica” Googla, ki mi je posredoval osnovne podatke o predsedniku Evropske komisije – torej predsedniku evropske vlade, in seveda o predsedniku madžarske vlade. To običajno naredim že zaradi pravilnih zapisov imen in priimkov tujih oseb, toda tokrat sem naletel na veliko presenečenje.

Ko sem naletel na podatek o rojstnem dnevu Jeana-Clauda Junckerja, torej 9. december 1954, kar nisem mogel verjeti svojim očem. Gospod je torej star 64 let. Ne, to ne more biti res, sem si rekel. Google – gremo dalje v nova preverjanja. Toda povsod isti odgovor. Gre torej za osebo, staro 64 let. Zapustil sem svoj kabinet in se odpravil k ženi in jo vprašal, koliko misli, da je star ta gospod. Kot iz topa je izstrelila: “Star je okoli 80 let.” Ja, pa ni, sem ji povedal in dodal točen podatek, koliko je star. Seveda sem se lahko pohvalil in ženi dodal pripombo, da sem le enajst mesecev mlajši od njega, in ona je ugotovila, da ima pravega mladeniča. Pa šalo na stran.

Jeana-Clauda Junckerja sem osebno srečal dvakrat. Obakrat na sedežu Evropskega parlamenta, ko je bil  gost na kosilu vodij poslanskih skupin EPP (Evropska ljudska stranka, katere članica je SDS). Obakrat popolnoma enak scenarij. Na kosilo je prišel zelo počasi, lahko bi rekli, da se je bolj pridrsal, kot prišel. Že pred kosilom je zvrnil dva kozarca vina, enkrat pojedel tudi juho, drugič pa še to ne, in je odšel s pripombo: “I will be back” (Vrnil se bom). Seveda ga ni bilo nazaj. Neprijeten občutek sem imel. Precej podoben tistemu, ko so ga gostje podpirali pri hoji in so to službe Evropskega parlamenta mirno pripisale išijasu in ne alkoholizmu. Da ne govorimo o primeru, ko je prišel pred novinarje z dvema desnima čevljema.

Toda moj namen ni bil, da pišem o tem, moj namen je, da pišem o dvojnih merilih, ki v Bruslju očitno veljajo. Ena so za tako imenovane prvorazredne, druga pa za drugorazredne, kot bi rekli v Sloveniji.

Se še spomnite, kako je Jean-Claude Juncker pred leti pričakal madžarskega predsednika vlade Viktorja Orbána v Bruslju? Če ste pozabili, naj vas spomnim. Ko se mu je Viktor Orbán približeval, je dejal: “Prihaja diktator.” Nato mu je stisnil roko, z drugo roko pa ga je dobesedno klofnil. In to naredi politik, ki sploh ni bil izvoljen na neposrednih volitvah, politiku, ki je bil izvoljen na neposrednih volitvah, na katerih je dobil takrat nad 50 odstotkov vseh glasov volivcev Madžarske? Nezaslišano in nesramno. Da o drugih podvigih Jeana-Clauda Junckerja sploh ne govorim. Se še spomnite, kako se je z zadnje strani približal Miru Cerarju in ga prijel za očala, da ga ta ni mogel videti? Ali pa primera, ko se je Jean-Claud Juncker z zadnje strani približal hrvaškemu šefu vlade Andreju Plenkoviću in ga dobesedno uščipnil v zadnjico? To so primeri, ki niso dopustni ne v diplomaciji ne v povprečnem odnosu med povprečnimi ljudmi, toda demokratična Evropa preprosto – zame nerazumljivo molči.

Viktor Orban in Jean Claude Juncker (Foto: epa)

Se je pa pomemben del te iste demokratične Evrope takoj oglasil ob tako imenovani plakatni zadevi na Madžarskem. Seveda gre za plakate, ki jih je postavila stranka Viktorja Orbána, na katerih sta dva zagovornika migracij v Evropo, to sta Jean-Claude Juncker in George Soros, rojen na Madžarskem, sicer pa milijarder iz ZDA, ki znatno denarno podpira vse, kar diši po priseljevanju v Evropo. In kaj je s temi plakati narobe? Jean-Claude Juncker in George Soros dokazljivo in resnično podpirata priseljevanje v Evropo. Toda glej ga, zlomka. To naj bi bilo žaljivo za Jeana-Clauda Junckerja.

Mi zna kdo čisto po kmečko razložiti, zakaj klofuta in zmerljivka “prihaja diktator” avtorja Jeana-Clauda Junckerja, namenjeni Viktorju Orbánu, nista sporni in nista žalitev, in zakaj je dokazljivo dejstvo, da sta Jean-Claud Juncker in George Soros zagovornika priseljevanja v Evropo, žalitev za Jeana-Clauda Junckerja?

Dr. Vinko Gorenak

 • Hunyađi

  Weber je prihodnost, Juncker je preteklost in Orban je nepomemben.

  • Franc Šink

   Weber je odličen naslednik Junkersa.

   • Hunyađi

    Kar se tiče bančnega lobija je res.
    Kar se tiče gospodarskega napredka je sposobnejši.

    • Ostri Franc

     To pa tes ni težko pri takih pokvarjenih nesposobnežih

     • Hunyađi

      Pokvarjenemu rata kolikrat mu dopušča možnost. Osel gre enkrat na led.

  • Garbage man

   Kaj pa una nora baba ko hodi po žerjavici? Pa atek je bil udbaš.

   • Hunyađi

    Ktera Melanija?

    • učko

     Violeta Bulc, prej se je pisala Bunc, ata je biu veterinar, no večinoma na partijskem položaju. Ata od moža pa je biu Marko Bulc, ta pa je že bolj znan !

     • Hunyađi

      Tnx. Nism raziskoval njenega pedigreja.

 • rrrrr

  Malo sem se takrat zmrdoval nad Angleži, ki so nasprotovali instaliranju Drunkerja na čelo Evropske komisije. Imeli so prav. Danes zapuščajo beznico, v kateri morajo večno zapitega glavnega birta v dveh desnih čevljih krepko vertikalizirati. Da med klofutanjem, zbijanjem očal in vritnim ščipanjem tujih gospodov ne izgubi ravnotežja.
  Še naš Hanžek bi bil tam boljši. Samo zajlo mu našponaš med hozentregarji , pa bi se veseljak sam, brez tuje pomoči pripeljal do mikrofonov…

 • Aton

  Zaradi njega so Angleži šli…

  • Franc Šink

   Angleži so enostavno drugačni kot ostali ” Evropejci” !

 • Garbage man

  SPOT ON!

 • Dušan Marinko

  Dr. Gorenak, kot vedno zelo natančno postavi dva preprosta vprašanja, vendar ga ljudje z opranimi možgani pod vplivom določenih medijev ne bodo sposobni ali hoteli razumeti. Preveč so zaslepljeni.

 • if

  Odgovor na vprašanje Gorenaka v zadnjem odstavku: “Politični svet ta hip obvladujejo norci na volišču in norci na poziciji. Ne morejo brez vzajemnosti, zato najprej prvi omenejni strežejo drugim, potem drugi omenjeni strežejo prvim. Ni mogoče spregledati, da ta hip v evropskem političnem svetu prevladuje volilna in povolilna korupcija med norci, ki vse ostale obravnava kot zaostale, homofobe, rasiste, fašiste, nenapredne …”.

 • Franjo Trojner

  Slovenska leva salonska politična smetana, mali žvepleni in krog okoli njega: Cerar, Šarec, Mesec, Židan, Fajonca, Rjavec itd. in raznorazni tranzicijski tajkuni, so sestavni del Evropske in svetovne elite globalistov. Trn v peti globalistov je bil Nikolas Sarkozy francoski predsednik, ki se je na srečanju G8 upr globalistom z znamenitim stavkom:” Francosko politiko bo oblikovalo francosko ljudstvo in ne finančne multinacionalke”! Ta stavek je Sarkozyu popolnoma zapr politično pot, izgubil je volitve od globalistov nastavljene močno finančno in medijsko podprte marionete Macrona. Macron pa je danes med francoskim ljudstvom najbolj osovražen politik, njegova vlada pa z najnižjo podporo v vsej zgodovini Francije. Rumeni jopiči z neprekinjenimi protesti zahtevajo Macronov odstop iz oblasti, njegova policija pa strelja na njih.
  Tudi z finančnimi aferami močno obremenjen zapit Juncker je na čelo institucij EU nastavljen z pomočjo globalistov/multinacijonalk.
  Druga zgodba je Orban, ki se enako, kot nekoč Sarkozy ne dovoli izsiljevati globalistom. Tudi Orban pravi, Madžarsko politiko bo oblikovalo madžarsko ljudstvo in ne finančne multinacionalke”! To Orbanovo nasprotovanje globalistom je Orbana drago stalo, saj globalisti preko institucij EU močno pritiskajo in neposlušnemu Orbanu grozijo s sankcijami, njegovo stranko pa na vsak način želijo izriniti iz EU parlamenta.
  Popolnoma enaka zgodba se dogaja v naši državi Sloveniji! Evropski in svetovni globalisti so zlizani z našo vladajočo salonsko levo elito, ki je preko Sorosovih silnih miljard premoženja dobro financirana, politično in medijsko dobro podprta.
  Sedaj upam, da vam je vsem jasno, zakaj se pokončno in domoljubno politično desnico ustavlja z vsemi legalnimi in nelegalnimi sredstvi. Upam, da vam je tudi jasno zakaj vsako nasprotno mnenje agresivni levičarji takoj označijo, za fašistično. Globalistom zvesta politična levica v Sloveniji gre celo tako daleč, da želi z zakonodajo omejiti svobodo govora in mišlenja in tako z represijo utišati svoje kritike. V Sloveniji je prularizem, pravna država in demokracija samo mrtva črka na papirju. Kar je neizpodbiten dokaz,
  ZAKAJ se ne razpiše referendum na temo nezokonitih migracij, kar je v vsaki demokraciji nekaj samoumevnega ??? A se levičarji na oblasti bojite rezultata referenduma v katerem vam bi državljani sporočili:
  – da nasprotujemo Globalnemu sporazumu o migracijah
  – da nasprotujemo Združenim državam Evrope
  – da vidimo Macrona, Merklovo, Junckerja, Webra, Cerarja, Šarca, Mesca, Židana, Fajonco , Rjavca & Co. kot uničevalce EU.
  Velika Britanija jz brextom nam je pokazala pot, za kar danes plačuje ogromen ceh, katerega so zaradi britanske neposlušnosti izstavili svetovni in evropski globalisti. Ja Veliko Britanijo globalisti kaznujejo nam vsem ostalim za primer!

 • Olga101

  Orbanovi plakati držijo zrcalo skorumpirani Evropi, ki jo vodita osebka (pijani ups išijatični Junker in nacist Soros), ki nista bila nikoli izvoljena! Resnica je boleča za bruseljske plačance! Živel Orban!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!