Jubilejnih 15 let članstva Slovenije v zvezi Nato

(vir: twitter)

Konec tega tedna (29. marca) je minilo 15 let, odkar je Slovenija postala polnopravna članica zveze Nato, transatlantske zveze kolektivne obrambe 29 držav, ki letos tudi sama slavi 70 let svojega obstoja. Osrednja proslava obeh jubilejev je bila 2o. marca v organizaciji ministrstva za obrambo in ministrstva za zunanje zadeve na Brdu pri Kranju. V okviru proslave obeh pomembnih jubilejev je bila izvedena tudi okrogla miza “Nato in Slovenija – 70 & 15” o perspektivah zveze Nato in o pridobljenih izkušnjah. Poleg visokih častnikov SV, diplomata Matjaža Šinkovca in sedanjega pomočnika generalnega sekretarja Nata g. Camilla Granda je bil ključni govornik lord George Robertson, bivši generalni sekretar zveze Nato v času vstopanju Slovenije v Nato. Slovesne nagovore so imeli predsednik republike g. Borut Pahor, zunanji minister dr. Miro Cerar in obrambni minister g. Karel Erjavec. Prav je, da smo slovesno proslavili oba jubileja, to smo si zaslužili vsi državljani Slovenije, ki smo leta 2003 glasovali za vstop v zvezo Nato in še posebej za članstvo v EU.

V tistem času, ko so se po koncu hladne vojne zunanjepolitične in varnostne razmere dokaj umirile in se je dozdevalo, da obrambna zveza Nato ni več potrebna, in ko so si pristaši poraženega totalitarnega režima na vse načine prizadevali, da očrnijo Nato, takrat ni bilo enostavno pridobiti državljane, da glasujejo za vstop Slovenije v Nato. Kampanjo za uspeh referenduma smo vodili s pomočjo Slovenskega odbora za Nato (SON), civilnega združenja, ki smo ga ustanovili na pobudo Janeza Janše, Dimitrija Rupla in Andreja Bajuka. Danes, po 15 letih članstva v Natu, ko del levega političnega pola ponovno postavlja pod vprašaj članstvo Slovenije v Natu in ko je SV in sploh naš celotni varnostno-obrambni sistem zaradi finančne podhranjenosti, slabe kadrovske politike in številnih afer in podcenjevanja pomena varnosti za dobrobit države na robu propada, pa ponovno vidimo, da je obstoj SON-a ključnega pomena za informiranje slovenske javnosti o značaju in nalogah zveze Nato v času, ko se je pojavila vrsta novih groženj, vojaških in nevojaških, za mir in našo varnost, tudi globalno.

Govori predsednika republike in obeh ministrov so mi na začetku vzbudili upanje, da se je slovenska uradna politika pričela zavedati pomena vrednost zveze Nato in pomena kolektivne obrambe za ohranitev miru in prosperitete našega načina življenja v času novih globalnih varnostnih tveganj. Že prva glasbena točka proslave, ko je sicer odlični veliki orkester SV zaigral glasbeno različico znane koroške pesmi “Kje so tiste stezice, ki so včasih bile, sedaj pa raste …”, mi  je vzbudila sum o iskrenosti vseh treh govornikov. To pesem se namreč često zapoje na pogrebih, nekako žalostna je, turobna, a vedno lepa, slovenska.

Foto: STA

Za slovesno proslavo jubileja državnega pomena pa ni primerna, s čudnim sporočilom. Ne vem, kaj si je prireditelj mislil, kdaj, v katerem času so bile tiste lepe stezice in ali sedaj, ko smo v Natu, pa raste grmovje? Ali pa so mislili na slabe razmere in finančno podhranjenost (stradanje) v SV? Predsednik republike in oba ministra so se na koncu pohvalili in slovesno izjavili, da bomo v Sloveniji končno pričeli dvigovati obrambni proračun, tako da bo v naslednjih 5 letih (do leta 2024) ta znašal 1,5 odstotka BDP. Nisem mogel dojeti, ali se s tem resnično hvalijo ali se norčujejo. Tudi panelisti so bili verjetno začudeni, saj je lord Robertson brez dlake na jeziku in nediplomatsko vzrojil, da bi morale že dosedanje vlade izpolniti zaveze, sprejete leta 2014 na vrhu zveze Nato, da morajo članice dvigniti obrambne proračune na ~2 odstotka BDP in od tega mora vsaj 20 odstotkov biti namenjeno za opremo.

Lani je Slovenija namenila komaj 1 odstotek BDP za obrambo, za opremo pa od tega komaj kakih 8 odstotkov! In slovenski BDP je zadnjih 5 let rasel, lani je znašal malo več kot 54 milijard evrov, kakih 26.000 evrov na prebivalca. Lord Robertson je bil oster, države, torej vlade, morajo izpolnjevati sprejete obveze in končno, tu ne gre za sredstva, namenjena za Nato, to so sredstva za obrambo Slovenije, za SV in ne morda za obrambne sile ZDA. Nerazumljivo in nesprejemljivo je, da se nekaj, kar bi že letos moralo biti uresničeno, to odlaša za nadaljnjih 5 let, in cilj je občutno manjši znesek od obveze!

Nedavno je na predavanju poljski veleposlanik g. Paweł Czerwiński  povedal, da bo država, ki ni pripravljena investirati v lastno vojsko, v doglednem času prisiljena dajati nekajkrat več za tujo vojsko. To pa smo Slovenci že doživljali do pred 30 leti. Sicer pa smo v zadnjih 28 letih v Sloveniji z oškodovanjem družbenega premoženja, korupcijo in slabim gospodarjenjem izgubili nekajkrat več sredstev, kot bi jih morali dajati za lastno vojsko, pa še za zdravstvo, znanost in šolstvo bi ostalo! Lanska zahteva predsednika Trumpa je bila, da morajo evropske zaveznice končno začeti bolj resno skrbeti za skupno varnost. Enkrat mora biti konec parazitskega zanašanja, da bodo ZDA in še morda nekaj resnih zaveznic vekomaj skrbelo za evropsko varnost. Združena Evropa je gospodarska in tehnološka velesila in mora končno začeti sama skrbeti za red in varnost na svojem dvorišču. Gre za delitev dela in nalog med ZDA in Evropo, ki pa si medsebojno zaupata, pomagata in sodelujeta pri skupni obrambi evroatlantskega prostora in tudi širše. Okrogla miza je izpostavila tudi  še drug problem na področju, relevantnem za razumevanje vloge zveze Nato za mir v Evropi in svetu, to je nezanimanje in površno poznavanje, celo neznanje Slovencev, predvsem mladine, o problematiki zunanje in obrambne politike doma, v Evropi in svetu.

Foto: epa

Zgodovine Evrope in Slovenije zadnjih 30-50 let se skorajda ne poučuje v našem šolskem sistemu. Medijski prostor je tu odprt za popačeno prikazovanje novejše zgodovine in stanja na področju geopolitike, mednarodnih odnosov in varnosti. Naloga civilne družbe, kot je SON, je tudi, da se bolj aktivno vključi v posredovanje nepopačenih informacij in razlag dogajanj v mednarodnih odnosih. Kar sem še pogrešal v govorih in razpravah na okrogli mizi, pa je vloga Nata na področju civilne zaščite in reševanja, pri razvoju znanosti in tehnologije in gospodarstva. Civilne aktivnosti zveze Nato niso nič manj pomembne kot vojaške. Tu so še velike priložnosti za slovensko industrijo in znanost. Če potegnemo črto, je proslava obeh jubilejev uspela. Pokazala je, kaj danes je Nato in zakaj ga potrebujemo, in obenem je nastavila ogledalo vrhu slovenske politike, da končno spregleda, kaj je v Sloveniji narobe na področju obrambne in varnostne politike in kako naprej.

Jože Rant st.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
  (znak “””>””” pomeni “””JO PREIMENUJEJO V”””):
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE > ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE > ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove > SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE > spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije > spet SDP, toda, POZOR= SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije > ZL= ZDRUŽENA LISTA > ZLSD= ZDRUŽENAA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV > SD= SOCIALNI DEMOKRATI
  Sledimo? Razumemo?
  SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMI JUGA nje

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
   (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
   t. i. “Združeno levico” itd. lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

   • Get Smart

    T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
    IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
    TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje, violeta pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
    le preimenovanje
    KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
    –––––––
    IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
    = LEVICA =
    =
    ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
    = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
    IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
    prvo nastopljeni predsednik IDS-ja = Luka Mesec

    • Get Smart

     Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
     MILAN KUćAN,
     predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
     in sicer leta 2013 v hotelu Union:

     “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
     tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
     uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
     komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
     formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
     in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
     predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
     INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

     —–
     * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

     TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
     babilonskih delavk Violete TOMIć,
     nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
     nato pa v “LEVICO”.

 • Get Smart

  In izbijte si iz glavičev FLOSKULE tipa
  “leva politična opcija” in “desna politična opcija”,
  saj česa takega na tem svetu ni. Na svetu ni DRŽAVE, ki bi se imenovala ali bila leva/desna.
  Na svetu sta 2 RAZLIČICI (“opciji” nje) DRŽAVOTVORNOSTI in DRŽAVNOSTI (POLITIKA=državnost, državotvornost … = SKRB ZA POLITEJO = DELO ZA POLITEJO):

  __ I. __ –kaviaržido KOMINTERNISTIČNA država = KOMUNIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = NACIONAL SOCIALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = kozojebizem = vukojebizem = transićizem = satanistično SUŽNJELASTNIŠTVO =
  red razredov =
  1. prvorazredne gazde = krvosesi
  2. drugorazredni psi čuvaji = WATCHDOGOVI
  3. brezpravni sužnji = LJUDJE
  = skratka »KULTURA SMRTI«
  in pa
  __ II. __ – DRŽAVA / POLIS / POLITEJA LJUDI,
  kjer vlada RESNICA, PRAVICA, PRAVO, DOBRI ČLOVEŠKI ODNOSI, DOMOLJUBJE, RODOLJUBJE … skratka
  »KULTURA ŽIVLJENJA«,
  ki smo jo
  Slovenci podarili ljudem tega sveta.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Država VAS NE ROPA … država NE DELA, država samo je,
   je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMI JUGA = združenje zločinskih kastratov =
   transićev nje = pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
   DRŽAVA OBSTAJA kot formalni okvir, je družben dogovor ljudi
   (ali pa kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH
   in tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH kreatur = transićev) o
   skupnih poslih.

   Če pa že (pogojno), če prav morate, želite uporabljati pojem država,
   MORATE povedati, katera!

   =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
   =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
   =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

   MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
   VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
   MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido
   KOMINTERNISTIČNIH transićev in njihovih serbusov=hlapcev= psov čuvajev=watchdogov. VSI.

   ČLOVEK pa dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
   resnicoljubno …
   .
   Torej, tega in onega NE DELA NEKA DRŽAVA (država to, država ono, država je grda … VSE TO JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN, ki je predsednik predsedstva Centralnega komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji, sami pa si mekanocurni pussići med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČNE revolucije.

   • Get Smart

    Samo v primeru v STOŽIC nje je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku
    IZROPALA = BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
    220 MILIJONOV € za projekt,
    ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
    40 milijonov €
    in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
    = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* đupljan nje NI PLAČAL
    ampak jih
    je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost«
    ———
    Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
    Kaj odmeva v Stoščah?

    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”

    Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
    osvobodila.

    • Get Smart

     MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
     RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
     “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
     “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST =
     sledite, OPRANI OTROCI???? = poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve,
     za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
     ki vam ROPAJO MILIJARDE
     v zameno pa vam nudijo storitev “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”.
     Magarac u Lipicama ni LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
     Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
     ampak je
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
     = je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … in pa seveda LAŽE kot pes teče.
     VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
     so lahko in so:

     –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji*
     –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
     –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji

     i tako dalje do tokija.

     * = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
     = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

     Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
   = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   = TRANSIćIZEM = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   in ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
   FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
   = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM = modus operandi =
   = PEDRIZEM / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
   potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke
   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   = enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in
   njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi, kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JU
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
   = 1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi
   = 2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   = 3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
    = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
    = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
    ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21 =
    = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik pa je MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     POLITIKA = pomeni DELO za/SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.
     POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO = DRŽAVO.
     POLITIKI se razlikujejo po tem, ZA KATERO DRŽAVO DELAJO in na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO, ne pa kot vam v glavice turi AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”;
     nogometaš MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?

     Pamet v glavo.

 • MižekFiga

  Pred referendumom so uradni Komunisti lagali in povzročali nedemokratično vzdušje v EU Sloveniji, vendar jim ni uspelo! Nismo del USSSSSSSSR svetovne ureditve. ampak smo EU Slovenija. Še tovarišu ddr. Kučanu to povejte, večkrat prosim!

  • RATATA

   Ehho

 • Franjo Trojner

  Napredek gre v Sloveniji očitno le ritansko????? Še deset let nazaj smo lahko streljali z tanki, z topovi tudi velikih kalibrov, celo z vojaškimi šolskimi letali, danes pa, kot vse kaže samo še s fračami.
  Te pa ni čudno, da se vojaške ladje in policijski čolni naših “dobrih” sosedov Hrvatov v naših teritorijalnih vodah počutijo, kot doma. Velika vojaška in policijska ladijska flota naših ” dobrih” južnih sosedov se trese od smeha, ko ji v našem delu v gumenjaki na sproti pripelje naš policaj z staro flinto v roki.
  Vsega česar ste se v državi lotili ste močno zavozili, vi levičarji na oblasti, edino tam, kjer niste imeli svoje parklje vmes še nekak gre.

 • črnaovca

  Pozabite ba NATO, če že, moramo okrepiti svojo vojsko zaradi svoje varnosti, na misisjah lahko dobijo izkušnje ki so lahko še kako koristne a žal ko bo padlo teh nekaj poklicnih vojakov jih ne bomo imeli s čim nadomestiti. Pametno bi bilo zopet uvesti neko vojaško vzgojo za mladeniče okrog 18 leta starosti, dva meseca v uniformi, saj ni potrebno da se zna postrojavati in korakati temveč da zna streljati in vkopati tre obnašati na bojišču

 • Janez Novak

  Na žalost moramo ugotoviti, da je bil sprejem v Nato velik nateg. Slovenija ima danes majhno profesionalno vojsko, ki je lahko primerna le za Natove misije v tujini, ni pa sposobna ubraniti Slovenije pred nikomer. Veliko bolje bi bilo, če bi ohranili koncept nekdanje Teritorialne obrambe, neprofesionalne vojske, katere trdo jedro so rezervisti, ki bi jih lahko bilo več deset tisoč ali celo nekaj stotisoč, ki bi imeli doma lahko pehotno orožje in bi se bili sposobni hitro odzvati kjerkoli na ozemlju Slovenije.
  Drugi velik nateg je to, da se vedno bolj kaže, da je Nato globalistična vojska, zametek vojske Svetovne države, h kateri stremijo globalisti. Po razpustitvi Varšavskega pakta ni bilo več nobene potrebe po Natu, ta pa ne le, da se je ohranil, temveč se je celo širil in krepil.
  Rusija je spet postala strateški nasprotnik Nato držav, iz enega samega razloga, ker je Putin antiglobalist in ne sprejema globalistične paradigme ter želi ohraniti ruski narod in njegovo suverenost. Kakšni so cilji Nata pove nekaj tudi simbol Nata: dva prekrižana kazalca kompasa. Kompas kaže vedno samo smer sever-jug, Natov kompas pa kaže še smer vzhod-zahod. Simbolika je očitna: Cilj Nata je ves svet. Nato je namreč zametek bodoče svetovne vojske. Tako vsaj upajo in želijo globalisti.
  Nato nas tudi ne bo branil pred invazijo prišlekov iz Afrike in Azije. Prav nasprotno. Vojne na Bližnjem vzhodu in drugod, v katerih je udeležen Nato, imajo za strateški cilj ustvariti čim več migrantov in preplaviti Evropo z njimi. Cilj globalistov je namreč prek ekscesnih migracij odpraviti evropske narode in oblikovanje anacionalne unitarne Evrope, to je Združene države Evrope.

 • RATATA

  Junajtid stejts of Amerika imajo poleg nata še raznorazne svoje vojske, mi se pa kar na pihane lovce zanašamo in na prostovoljne gasilce. Štajerska ima vsaj Vardo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!