Kaj pa morala, Miro Cerar? Kaj pa etika?

Miro Petek.

Pred prejšnjimi volitvami sem v kratkem tvitu razkrinkal  Mira Cerarja, ki si je za pot na Koroško dal izplačati dvojne potne stroške. V istem dnevu je gimnazijcem na Ravnah in v Slovenj Gradcu govoril o morali in etiki, hkrati pa za eno pot izstavil dva računa. Takrat je že bil velik favorit levice in dominantni medij o tem niso pisali, prav tako na to temo ni padlo nobeno vprašanje na predvolilnih soočenjih. Tega vprašanja novinarji niso smeli postavljati. Tako je lahko vso kampanjo mirno pridigal o morali in etiki, ki jo je v tem času sam najbolj poteptal.

Dnevnice in bon za malico
Če držijo podatki, da si je predsednik vlade za ogled košarkarskega finala v Turčiji dovolil izplačati tudi dnevnico, potem smo res imeli predsednika vlade zelo skromnega formata. Miro Cerar ni bil gospod. Ni bil državnik. Dvojni potni stroški in 14,4 evra obračunane dnevnice, ko je šel navijat za slovensko reprezentanco v Istanbul, pove zelo veliko. Tisoče navijačev je postrgalo po svojih šparovčkih, da so si  kupili karte in se odpeljali na finale, ker so se veselili izjemnega uspeha, Cerar pa je odšel na službeno pot z vsemi pritiklinami službenih poti. Cerar je s svojim navijanjem že takrat šel mnogim na živce, ko je ob koncu tekme capljal po parketu in mnogi zaradi tega niso mogli uživati v velikem slavju. Da posebej ne omenjam, da se je z izbranci podal na pot v luksuznem falconu in vsi so za ta športni izlet dobili tudi dnevnice. Ker so pač bili na službeni poti. Služba je služba, mar ne?!

Oglejte si še: Lastnina je tatvina

Da ne bo pomote: ministri in predsednik vlade seveda imajo pravico do dnevnic, potnih stroškov, nadomestila ali bona za malico, regresa in vsega ostalega, kar pač gre tudi drugim javnim uslužbencem. Vendar, da pa se predsednik vlade podpiše pod dnevnico v višini 14,4 evra za pot na finalno košarkarsko tekmo evropskega prvenstva, to pa je res bizarno. Strokovne službe so morale računati, kako dolgo je bil predsednik vlade na poti, ali je imel kakšen brezplačni obrok, ali je bil upravičen do cele ali skrajšane dnevnice. Predsednik vlade bi bil gospod in državnik, če bi tajnici rekel, da mu dnevnic ni treba obračunati. Če so ga Turki tam tudi kaj ‘počastili’, pa si jih tudi ne bi smel obračunati.

Vlada in ministri naj bi delali ves dan, v petek in svetek, brez dnevnic in raznih nadur ter prostih dni zaradi dela ob nedeljah in praznikih in drugih pravic, zapisanih v množici kolektivnih pogodb. Tako je bilo v obeh vladah Janeza Janše.

Od drobiža do milijonov
Spomnimo se, kako so v tem času pred štirimi leti mediji poveličevali Mira Cerarja, domala kot odrešenika, kajti imel je vse: znane in ugledne starše, dobro izobrazbo, prepoznavnost v družbi in mnoge matere bi si ga želele za svojega zeta. Štiri leta pozneje končuje svoj mandat zelo klavrno: dominantni mediji ga sicer niso tako povaljali po blatu, kot so pred tem Alenko Bratušek, vendar velikih simpatij tudi nima več.

Foto: STA

Ja, dvojni potni stroški ali izplačana dnevnica, to je mogoče res drobiž. Vendar smo bili v času Cerarjeve vlade priča tudi velikim poslom, projektom sumljivega porekla, kot je tudi drugi tir, kjer že iz samega zakona štrli koruptivno tveganje in na dlani je, da bo omrežje naredilo vse, da nas ponovno oropajo. To lahko preprečijo le volitve. Od uličnega kriminala in drobiža do kriminala velikega formata in stotin milijonov evrov pa pri nas ni ravno velik korak.

Kazenska ovadba zoper Cerarja?
Res pa je, da je na levici zaščita njihovih ljudi še vedno na prvem mestu. Tudi če bi Cerarja povsem odpisali, mu ne bo kaj hudega. Poslanec Branko Zorman, ki je pred dnevi Cerarju pomahal v slovo, je s svojimi nastopi v javnosti dejansko vložil javno kazensko ovadbo zoper Cerarja. Ravnanje predsednika vlade v primeru zakona, ki bi odprl trg športnih loterij in v proračun navrgel dodatni denar, seveda meji na kaznivo dejanje in korupcijo. Zorman je namreč podrobno razkril ozadje, zakaj je novela zakona o igrah na srečo, ki je prešla vso vladno in parlamentarno proceduro, na koncu po diktatu Cerarja padla v parlamentu. Ti javni nastopi Zormana bi ob normalni pravni državi pomenili že zasliševanje Cerarja, mediji bi se danes ukvarjali predvsem z razkrivanjem te zgodbe in vsega ozadja, ki že na daleč smrdi po kriminalu. Vendar ne, kajti iz te kriminalne kanalizacije bi potem morali zbezati tudi ljudi, ki so pri nas še vedno nedotakljivi.

Miro Petek

 • večni srb

  Zakaj trdite, da oblast dela, saj ni č ne delajo, za vsako malenkost imajo poslovno tajnico ali najamejo vrtnarja. Oni se borijo v umu, vladanje je brain fight, ne pa delo z rokami.
  Tudi lažnega Idola Dela se nikjer v razvitem svetu ne časti več, ni vse delo in tudi ni vsako delo vrednota,nekaj je vredno edino “koristno” delo, tudi “nujno” delo, nikakor delo samo po sebi. Pravzaprav dobre vlade odlikuje prav občutek, da ne delajo nič, še bolje pa je, če se državljanom zdi, da vlade sploh ni.
  A jih kdo slučajno pogreša? No, potem imamo pa problem…

 • večni srb

  Ne verjame več v igre na srečo odkar sem bil žreban glavno nagrado za križanko v enem od Šrotovih medijev, ki ga nisem nikoli niti pogledal, sploh pa ne rešujem križank.
  Kaj sploh pomeni sreča, verjetno mislimo na naključno zaporedje nepredvidljivih dogodkov, ki se lahko končajo edino na en način, če nam rezultat ustreza, smo imeli srečo, sicer nesrečo. Zakaj bi kdo to igral?
  Igre na srečo so glavna pralnica denarja, povsod na planetu, kadar hoče ena mafija nakazati veliko denarja drugi mafiji, pač vržejo označene karte ali zavrtijo obteženo ruleto in pazijo, da zmaga prava oseba, ki dobi za pranje denarja izstavljen račun in potrdilo o plačanem davku. Se vam zdi, da imamo tega še premalo?
  Vsakdo bi se pred igranjem iger na srečo moral najprej dobro zavedati proti komu igra in kako sploh deluje igra sama. Pri žrebanju loto številk, recimo igramo proti ostalim državljanom, ki so prispevali svoj vložek. Kako deluje igra, pa ni povsem jasno, ker mi ne moremo narediti nič drugega kot izbrati par številk. Začne se že pri tej čudni matematiki, ko moramo staviti na eno šestino od vseh možnih števil, v nekem omejenem setu. Igramo namreč od 0 pa do neskončnosti, le da je ta omejena z neko končno vrednostjo. To je zelo pomembno, število 47 recimo ne pomeni 47.deseto številko od vseh mogočih števil ampak je cela teorija takih števil omejena točno na 47 enot. 1 torej ni prvo število ampak 1/47 del vseh možnih števil, ki spadajo v ta set. To ni ista 1 kot bi šteli v neskončnost, ker je vseh možnih števil samo 47. To pa še ne pomeni, da vse ostale prave številke niso skrite v samem mehanizmu igre oziroma v vseh možnih kombinacijah med njimi, ki določajo neko končno verjetnost. Možnost, da bi zadeli 1 je namreč 47 na 47.to potenco, kar znese več sto milijonov različnih kombinacij, ki bi lahko na koncu proizvedle tisto 1.

  Drug del problema je sama mehanika žrebanja števil, ki se dogaja izven našega neposrednega stika. Seveda lahko gledamo žrebanje na ekranu in nad njim bdi posebna komisija čudakov, ki pazi, da na zaporedje golih naključij nič ne more vplivati, vendar mi nikoli ne vidimo odseva realnosti, ki bi bil skupaj z nami zdaj in tukaj. TV prenaša signal z zamikom v času, pa tudi sicer je cela oddaja skrbno režirana in se vsi nastopajoči dobro zavedajo, da niso sami in jih gleda na sto tisoče še večjih čudakov. Sodelujemo torej zgolj kot gledalci, ki opazujejo predstavo na ekranu,ki je lahko resnična ali pa tudi ne.

  Na koncu, dela proti nam tudi fizika, ki nas uči, da nihče ne more razumeti relativnosti in kvantne mehanike, vendar lahko to razumemo edino, če znamo natančno pojasniti zakaj se teh dveh teorij nikakor ne da razumeti. Povedano drugače, naj mi nekdo pove en sam razlog zakaj bi jaz lahko tam komu verjel.

 • AlojzZ

  Gospod Miro Cerar je svoje popolnoma dobro opravil: štiri leta je vzdrževal nespremenjeno stanje. Večini volivcev je bila ta naloga prvotnega pomena, sicer ga ne bi izvolili. Kaj vam tu ni jasno?

 • Ja, kje pa hodi naš Neandertalec tako dolgo ? Zelo ga pogrešam. ;)

  • SIMON ROZIC

   Žena ga ne izpusti iz grajske kletke! Sram jo je, ker je:
   !/ grd je kot Qsimodo
   2/ nesposoben bedak
   3/ zapit in zadrogiran

   No, mediji, ne boste nič razvozljali? dobra tema za Mladino, Delo,
   Slovenske novice, Večer…gremo na delo!

  • Soave

   Uh, že dolgo ga ni. Ali pa se je preimenoval. . . . . kdo od nas bi lahko bil ?

   • Nšo-či

    Vprašaj Doba. Če bi ga kdo zaznal, bi bil to on.

    • Soave

     Res je vredno poizkusiti. Ko ga ” srečam ” no !!

     • Franc Šink

      Večni Srbin bi to lahko bil, samo on komentira dokaj pametno. Ga bomo že našli.

   • RATATA

    večni srb =

    • Soave

     Morda pa res ! Lepo ga pozdravljamo, no !!

 • Franc Šink

  Tolažite se nov odrešitelj prihaja nekdo iz SDS.

 • moat

  5ek, torej za tiste dvojne dnevnice, ste bili dovolj “moža” in ste Cerarja ovadili? tudi če ovadba ne bi šla skozi (zaradi neznatne družbene nevarnosti) in bi bila zavržena s strani tožilcev, bi bili vi car. Zdaj pa ste daleč od tega. Lahko je kar tako blebetati, pa nič storiti.
  Tudi na vaše pisanje: “Spomnimo se, kako so v tem času pred štirimi leti mediji poveličevali Mira Cerarja, domala kot odrešenika, kajti imel je vse: znane in ugledne starše, dobro izobrazbo, prepoznavnost v družbi in mnoge matere bi si ga želele za svojega zeta.” Hja, res je, Cerar je totalno “zabluzil”. Res se je menilo, da bi lahko bil “tisi” odrešenik, za Janšo pa tega ne moremo trditi ali nismo mogli trditi nikoli!
  V čem je torej razlika? Novi obrazi so Slovenkam in Slovencem boljša izbira kot stari, saj pri slednjih točno vemo, kaj dobimo (beri malo ali nič), pri novih pa še vedno obstaja upanje, da bo boljše. In za “upanje” 5tek pravijo, saj veš, da umira zadnje.

  • Peter

   Zanimivo.
   Si res toliko naiven ali zaveden, da ne veš od kje prihajajo vedno novi obrazi in zakaj od njih ne moremo pričakovati prav nič, kaj šele gojiti kakšnega upanja, da bo najnovejši nov obraz kaj novejši od prejšnjega najnovejšega, no.

   • moat

    Kakšno upanje pa imamo od starih obrazov? Vedno nas nategnejo, saj po volitvah pozabijo svoje obljube in spet dobro poskrbijo samo zase in svoje koristi, na nas pa pozabijo, itak!

    • Peter

     Očitno so pri tebi dosegli svoj namen.
     Sedi v kotu in jamraj še naprej.

     Pa vsaj na kakšno proslavo pojdi te dni, boš dobil golaš, no.

     • moat

      A pri tebi pa niso dosegli namena? Torej ti voliš še kar naprej stare obraze in dopuščaš, da te še naprej nategujejo?

    • Soave

     Vedno, moat ? Saj se sploh ne zavedamo, kaj se pravi voditi državo.
     Pa še EU nam je preklemano slab vzgled.

     • moat

      A nas do zdaj, Soave, niso nategovali? Se pa strinjam, da voditi državo ni lahko, kot si že sama rekla. Toda, politik se sam odloči, da bo politik in ni izgovorovglede nevednosti, kaj ga je/bo čakalo. EU nam ni samo slab vzgled (birokacija, elitizem, neskončnost kompromisov, neodločnosti ipd), temveč nam narekuje tudi kaj in kako naj delamo. Večkrat nas zavira, kar je slabo, se strinjam, nas pa tudi ščiti pred nebluzami naših strank. Le-te si zdaj ne morejo več dovoliti neke skrajne samovolje in to je dobro.

     • Soave

      + + + + + + imaš prav. Mislim, da se večina zaveda. Le različne razloge imajo. . . . . . vsaj upam, no. Saj veš, kaj mislim.
      Kontrola in konkurenca je pa vedno dobrodošla. Le tole ” enoumje ” bodo Slovenci morali preseči in iti na volitve.

     • moat

      Se popolnoma strinjam, res. Toda odločitev bo za nekatere še vedno težka – koga voliti, če sploh?

     • Soave

      Ja, zaenkrat eno od večjih strank. Ali pa tisto, ki ji najbolj zaupaš. Saj po moje so tudi oni že spoznali, da drugače ne bo šlo. Tudi male stranke bodo seveda stopile zraven.
      Vsaj upam, no ?

     • moat

      Hmm, upam, da imaš prav. Tole “upam” sicer še ni umrlo in morebiti bom letos volil, kljub temu, da še ne bo politične alternative. Lep predpraznični dan in kresovanje :).

     • Soave

      Ne bomo še vrgli puško v koruzo . Vsak glas za katerokoli desnico šteje.
      Tudi tebi lep dan. Kresovanja v majhnih krajih so verjetno lepša. O ljubljenskem pa ne bi .Ne maram velike množice. Razen v izjemnih primerih. . . .

     • moat

      Vsekakor, vsak glas šteje, za kogarkoli že. Menim, da NSi razočarati ne more, vprašanje pa je koliko bo/bi lahko naredila, saj mora upoštevati koalicijske partnerje. Upam pa, da bo vztrajala pri uresničevanju svojega programa in če ne bo šlo iz koalicije izstopila, kar bi ji prineslo dodatne glasove.

     • Soave

      Samo, da se za silo skupaj spravijo in tako pritegnejo tiste neodločne ljudi, ki ne vedo kam. Levo, ali desno !!
      Ne vem, ali ljudem v veliki večini še vedno preveč dobro gre ? Da so tako ponižni !

     • moat

      Menim, da so bolj kot ne že apatični zaradi neučinkovitosti levih in desnih strank.

     • Soave

      Ja, res je. A apatija ni pravi odgovor. Je najslabša možna izbira.
      Levi so sicer kar učinkoviti. Za svojo malho. Desni jim pa pomagajo !!
      Prav vsi pa ustanavljajo stranke. Za mešanje glav ubogega naroda. Tebe in mene. . . .

     • moat

      Hmm, ja, glave že mešajo, toda ne najine. Sem mnenja, da se bova midva kar prav odločila, res.

     • Soave

      Res se bova. Včasih se zgodi, da mora človek tvegati, ne samo preračunljivo kalkulirati.

     • Soave
     • moat

      Hvala za tole, glasba pomirja, skupaj z naravo. Politika pa vse to večinoma pokvari, res.

  • Soave

   Se samo delno strinjam s teboj.Glede ovadbe prav gotovo. Te sedaj, v tem času ne pomenijo nič. Kot tudi ovadbe zoper Pahorja. Po tolikih letih ?
   Predvolilne poteze !!
   Mnogi smo računali – glede na to, kako je deloval kot pravna služba v Parlamentu – da ne bo toliko pod vplivom botrov. Oz., da se ne bo popolnoma prodal.
   Ne moreš pa tako zelo enačiti z Janšo. Tudi ti misliš enako, kot Janković ? Da so bila tista štiri leta ena sama velika napaka ? Ali pa nam gre to neprestano zagovarjanje nekoga, že malo na jetra ?
   Veš, če ne bi bil Janša stalna tarča, bi pa bil kdo drugi ! Sem prepričana. Zato res ne vem, zakaj ne bi vseeno stopili skupaj in poizkusili ?
   Saj že 26 let ” poizkušamo “.

   • SIMON ROZIC

    Oh in ah!, kaj vsega se bojo še lotili? Ovadili papeža?
    Po moje po Pahorjevem predsedniškem mestu močno
    hrepeni Kučan, ki je globoko razočaran nad tem, da ga
    nismo potrdili za večnega Boga (alla Tito)

    • Soave

     Ovadbe po tolikem času so ena figica ! Saj naši državljani že po enem letu pozabijo, kaj je bilo.
     Kučan pa je jezen na ves svet, ker ne more biti drugi Tito.
     Taki so najbolj nevarni. Saj nikoli ne pozabijo. . .

   • moat

    Se strinjam, da je treba zamenjati stranke pri koritu. Toda, ali naj tja spet postavimo stare? Hmm, ja, res je, še vedno boljše, kot vedno iste pustiti pri koritu. Toda ali lahko dosežemo samo to, da izberemo manjše zlo od večjega? Zame, ki iščem politično alternativo, le-te še ni na vidiku. Imam torej samo dve možnosti Ena je ta, da ne grem na volitve, druga pa, da kljub vsemu izberem stranko, ki si bolj kot vse ostale zasluži vstopiti v parlament. In v tem primeru je nedvomno, da si to najbolj zasluži NSi, od vseh levih in desnih strank. SDS pa po mojem mnenju zaradi Janše ni več zaupanja vredna stranka. Ne rečem pa, da bo enkrat, v prihodnosti, ko Janša več ne bo njen lider, to postala. Potem bom resno razmislil, da jo volim, res.

    • Soave

     Ja, to je velik problem. Odločiti se . Pa hitro. Kajti, voda nam teče v grlo. Kaj dosti izbire nimamo. Prepozno so se spravili nekako skupaj, pa še nove se ustanavljajo ? Kako, za vraga naj se ljudje, ki ne berejo veliko in tako tudi ne vedo dosti, odločijo?
     Poizkusimo in potem primimo svoje voditelje za kravatlc. Saj imamo moč postaviti jim pogoje.

     • moat

      Ja, tisto za “kravatlc” mi je res všeč. Toda Soave, zakaj tega že nismo storili do zdaj in zakaj bi naj bilo tokrat drugače?

     • Soave

      Veliko dozo kritike moramo namesniti svojim desnakom. Tako, da jih direktno povprašamo. Takole na Novi, npr. . . . . . .jaz sicer jih vedno slišim , vendar se ne sekiram. Kaj pa so končno – besede ?
      Moralo bo biti drugače. Ljudje smo strašni kozli. Prav vse moramo prevaliti preko svojega hrbta. Nikomur ne verjamemo, čeprav po drugi strani kar naprej nasedamo na lepe besede !!

 • Krtača 20

  Hja napake se dogajajo povsod. Važn da so odkrite in primerno popravljene. Vi kar garbite crknenga konja v miru dalje, sigurn vas bo daleč prpeljal….

  • Mojca pokraculja

   Majmun zblojeni kakšna napaka si šele ti Baza20 .

 • VERRZIFIKATOR

  Mirko Stavec

  ŠPORTNA STAVA

  Vse zadeve v športu so tekoče,
  vodja nam ekipe je povedal,
  ni pri tem prav dobro se zavedal,
  da zadeve so postale vroče.

  Ker tekoče se do cilja teče
  in je ta tekaču vsak dan bliže,
  pada vodja tima vedno niže,
  ne verjame več, kar sam izreče.

  Da na nápačne je konje stavil,
  da zapušča zdaj ga športna sreča,
  to ni problematika pereča,
  ni da bi o tem kaj vodja pravil.

  Dva ušla sta danes mu tekača,
  enega so vzele športne stave,
  drugega finance, a ne prave,
  vsa ekipa se po tleh prevrača.

  Ko se šel je vodja športno stavo,
  tega štiri leta so minila,
  mu bila je vsa podpora mila,
  vse naredil je tekač za slavo.

  Da na konju je, tekač postaven,
  vsem začel je pripovedovati,
  ni bilo se treba dolgo bati,
  da postal zares trener bi slaven.

  Vse zadeve v športu so tekoče,
  včeraj dva odpadeta tekača,
  jutri vsa ekipa se obrača,
  vodja se lahko le milo zjoče.

  Sfižila se mu je športna stava,
  ni si na začetku mislil tega,
  da na koncu sam bo konjska vprega,
  rezultat naravnega pač prava.

  • Soave

   + + + + + + Uh , Verzifikator ? Ste prepričani ? V zadnjo kitico ?

   • VERRZIFIKATOR

    Zvezda v znamenju ki konja vzide,
    je rdeča, ni pa zvezda srečna,
    misli, da je njena vloga večna,
    a najhujše zanjo šele pride.

    • Soave

     + + + + + + + + Hm . . . . . . ali imate vedno v rokavu odgovor v verzih ?

  • SIMON ROZIC

   Več kot odlično, resnično resnično!!

 • RATATA

  …pred dnevi Cerarju pomahal v slovo,
  s svojimi nastopi v javnosti dejansko vložil javno kazensko ovadbo zoper Cerarja…,
  da bi večino dobil serpentinar.

  • SIMON ROZIC

   In potem bi se združili po abecednem sistemu:CEMŠŽ:

   Cerar stal bo v prvi vrsti,
   Erjavca nosil bo v krsti,
   Mesec mu bo močno svetil,
   Šarca bo za uzdo vlekel,
   ko bo Židan svinjo pekel!

   Pa na zdravje in dober tek , dragi Slovenci!
   Ustavna večina vas bo pogubila!

 • luckyss

  Dandanes pač ne moreš visoko prilesti v politiki, če nisi vsaj malo pokvarjen in skorumpiran…
  Tistim, ki strankarsko enoznačno lajate pa svetujem, da najprej počistite pred lastnim pragom….Pa kontejner za smeti prej naročite..tistega največjega…

  • Soave

   Če boš tudi ti skočil notri, takoj nekaj prispevam !!

  • SIMON ROZIC

   Tisto “malo” bi lahko izpustil….

 • Majda

  Miro, bomo jih zbezali, brez skrbi. Vse v imenu ljudstva! Razlog je en sam: volitve! In po volitvah ooooogromno dela, nato procesiranje in sodni odpravki…Dob!

 • Roman

  To je delo za novinarja Cirmana in ostalih dveh iz Siola,če bi si upali iti pravo raziskovalno novinarstvo!
  Samo,verjetno niso prava stran za njih!

 • Ana Job

  Cmerar nima etike zato je to vprašanje odveč. Ravno tako je nista imela njegova starša, ki sta bila soudeležena pri uničevanju podjetij. Meni je bolj pomembno kaj smo Slovenci in kako se bomo obnašali na volitvah sedaj! In koliko smo narodno zavedni? Slovenstvo je danost, ki jo je treba samo potrjevati, negovati in razvijati naprej in na svoje korenine bodimo ponosni. Slovenstvo pa je tudi graditeljstvo, je naš cilj za ohranjevanje naše n*acionalne identitete. Slovenstvo je način našega življenja in zoprno je brati in vedeti, da so pričele vstajati manjšine in na naši rodni grudi zahtevati neke svoje pravice. Jaz te manjšine vidim, kot vstajajoč hudičev rep s katerim bomo imeli Slovenci težave. Pokažeš prst, pa ti odtrgajo roko. T*ujec bo vedno tu*jec in naše do*movine ne bo čutil nikoli. Ne more je čutiti. Slovenci smo majhen na*rod, ki smo prav zaradi te majhnosti in nenehnih groženj iz ju*ga , katere so vedno pretile uničevanju naše nar*odove ide*ntitete, postali uporni, trdoživi, kleni in n*arodno za*vedni s svojo pripadnostjo rodovni skupnosti. Ponosni smo lahko nase in ta ponos bi lahko pokazali na volitvah kdo smo in kaj smo, da se ne bi dogajali mizerneži, kot je cmerar o katerih ni vredno besed!!!

  • luckyss

   Je Slovenstvo tudi kolaboracija in izdaja ?!

   • Ana Job

    Slišala sem za pa*rtizane, ki so deze*rtirali in se priključili do*mobrancem, ker so videli kakšne svinjarije počnejo nekateri moteni, kom*unistični ek*stremisti, ki so kasneje pristali v vrhu slovenske p*ovojne p*olitike. Kdor to pozna, se mu prav gotovo ne zdi čudno da so leta 1944 do*mobranci prisegli Hit*lerju, čeprav je bilo jasno, da ta vojne ne bo dobil. So pač videli manjše zlo v oku*patorju kot v bra*tomornih rev*olucionarjih.

    • Peter

     Smešni so tile provokatorčki, smešni.
     Vse kar znajo je neko čivkanje o kolaboraciji tudi pod članki, ki nimajo čisto nikakršne veze z vojno.

     Sicer pa, 70 let vladanja, pa nimajo pokazati nič drugega kot dve uničeni državi in edino na kar so ponosni je to, da so bili pred 80 leti na pravi strani. In to bodo gonili še naslednjih sto let, no.

     • Ana Job

      Točno! ++++++++

     • tohuvabohu

      Hvalijo se, da so zmagali, pa niso dobili nobene bitke.

    • luckyss

     Očitno je odgovor na moje vprašanje pritrdilen…
     Res ste na najnižji stopnji človečnosti..edini na svetu javno jamrate za Hitlerjem, medtem ko ves napredni svet slavi njegovo uničenje…
     Srečo imate, da ste sploh na svobodi pri takšnih stališčih…banda izdajalska…vsaj ob prazniku zaprite svoje smrdljive gobce..

     • Soave

      Katera banda izdajalska pa ? Osel.

     • luckyss

      Katera le…tista, ki je klala sonarodnjake pod okriljem okupatorske vojske…krivi ste posredno tudi za holokavst, ker tedaj se je že vedelo kaj pomeni “lager”..
      Banda..v zahodnih demokracijah bi s takšnimi stališči in ščuvanji bili že davno za zapahi. Le pri nas vam oblast gleda skozi prste ..morda zaradi vašega rdečega pastirja, ovce..

     • Soave

      Sonarodnjake, oz. drugače misleče so klali komunisti. Pod vodstvom jugogeneralov in Maršala !!
      Ali brez pastirja res ne gre ?

     • luckyss

      Ne, brez pastirja pa ovce očitno res ne morete…
      Komunisti in kler so se medsebojno klali…dejstvo..
      Partizani na strani zaveznikov..domači izdajalci pa pod okriljem okupatorja…

     • Soave

      Poznaš kakšnega dobrega zgodovinarja ? Prebereš kdaj kakšno knjigo ?
      Hi. . . . . hi. . . . .. ne govorim o partizanih, ampak o komunistih, ki so revolucijo vodili.
      Pa ti ” izdajalci ” so kar malo pozno stopili pod okrilje okupatorja !! Kako to ?

     • luckyss

      Bolj mešate drek, bolj smrdite…Blebetanje vas ne bo opralo..Adijo…

     • Soave

      Pa. . . . . pa. . . . . . .sedaj si pa jezen ?
      https://www.youtube.com/watch?v=fIXRW6gF4hQ

     • tohuvabohu

      Na strani zaveznikov? Bedarija. Rdeči tolovaji so že do leta 1942, ko še ni bilo nobenih domobrancev, poklali več kot tisoč golorokih Slovoncev. Kdo od zaveznikov je podpiral revolucionarni terorizem? Nihče, še za Stalina nisem siguren.

     • macon

      Baraba nora, mi smo proti fašistom in proti nacistom, obe klavski sodrgi se nam gnusita.

      Edini fašist si ti in tebi podobni.

     • Capi

      No, potem pa nemudoma nehaj lajati in zapri svoj smrdljivi gobec

      Ponosen sem na svoje sokrajane in vodstvo KS, ker na današnji dan nismo izobesili Slovenske zastave, juhuuuu, ko bo praznik naše države, bo zastava vihrala na vsaki hiši

     • macon

      Hitlerjanec si ti, ker zagovarjaš in se poistovetiš s sorodno hitlerjansko opcijo komunizmom. Vseeno je, kako si rečete in kako lepe se delate, po delih vam bo sojeno in vaša so hitlerjanska.

      Ti si baraba izdajalska protislovenska.

   • Soave

    Slovenstvo ? Nam tule boš govoričil o Slovenstvu ?
    Slovenstvo je pripadnost slovenskemu narodu ! Zato kar druge vleci za jezik, ne nas !! Slovenstvo je v vedno večji nevarnosti. Zakaj že ?

    • luckyss

     Vprašanje je bilo namenjeno Ani blowjob..ki zgoraj bluzi o “Slovenstvu”..
     In podpornik genocidnega Dolfija, ki je poleg Romov in Židov imel na spisku tudi Slovane meni ne bo bluzil o Slovenstvu in ogroženosti..

     • tohuvabohu

      Vam rdečkarjem dol visi za slovenski narod. Revolucija, boj za oblast in preganjanje drugače mislečih, to so vaše vrednote. SLovenci smo bili tega deležni v izobilju.

     • macon

      Mi smo demokrati, vi ste fašisti. To je tista razlika med nami. Gnusi se mi Adolf in gnusi se mi Tito.

     • Republic Commando

      Ti očitno živiš še v 40ih.

   • tohuvabohu

    Večina partizanov je padla od strela v hrbet.

 • Slovenec 33

  Na to vprašenja ima Cerarjev en sam odgovor, ki je zaradi nedoumljivosti dejansko vprašanje
  Ali se to na kruh namaže?

 • Iva

  “Moralni strokovnjak-pravnik” Cerar ni zaznal kršenja človekovih pravic, ko je bil njegov konkurent nezakonito »likvidiran« in prisilno izločen iz volilnega boja 2014.
  Je pa Cerar bil šokiran, ko je VS presodilo, da je vlada delovala protipravno. Računal je na argument moči, kar je popolnoma v nasprotju z demokratičnim pravilom, upoštevati moč argumentov!

  ZIUGDT je škodljiv, ker uzakonja korupcijo na dolgi rok. Referendum je neposredna oblika demokracije in daje možnost demokratičnega pritiska in državljanskega nadzora nad milijonskimi in milijardnimi državnimi investicijami.
  Denar, ki koruptivno odteka v žepe privilegirancev, je naš denar. OBKROŽI PROTI!

 • Nšo-či

  Morala…etika, mogoče še srce? Naša pričakovanja so visoka. Dejstvo je, da živimo v birokratski državi. Odgovornost nam je tuja in vse kar ni izrecno zapisano, ni prepovedano. Če želimo živeti drugače, potrebujemo drugačno državo. Državo, ki bo ponujala pozitivno selekcijo. Ne obljub z novimi obrazi, ampak preudarne rešitve. Državo, ki bo ponujala prihodnost in svobodo hkrati.

 • SIMON ROZIC

  Slovenci smo zapriseženi bebci , vsaj 75% jih je, ki se pustijo nategovati
  do nezavesti tudi takšnim oslom kot je Cerar, Židan, Erjavec, Mesec, pa še
  Šarec s “stričkom iz ozadja”, ki se preriva v ospredje- tovarišem Kučanom!

 • tohuvabohu

  Morala, etika, morala, etika. Mene vedno zmrazi, kadar kdo omeni “moralo in etiko”. S to parolo so nas komanči obstreljevali 45 let partijske diktature, danes pa vsak, ki ima pet minut časa. Kdor ima moralo in etiko neprenehoma na gobcu, je v resnici največji lopov.
  Morala je nekaj intimno osebnega. To ni za politično rabo. Namesto tega se je treba nasloniti na
  – ustavo in zakone
  – vladavino prava
  – univerzalne standarde človekovih pravic
  – kvalitetno vzgojo
  – zdrav razum
  – dober okus.
  Kar se tiče Cmerotovih dnevnic, povsem zadošča ugotoviti, da je njegovo ravnanje do konca neokusno.

 • Krtača 20

  A domobrančki še kar oslovsko senco tepejo. Super! Povejte jim da naj mal počijejo, pa nadaljujejo popoldan ko bo senca daljša – bo bolj zaleglo. Osli domobranski janšistični.

  • tohuvabohu

   Molči, klavski sinček.

   • Krtača 20

    Ti sam garbi mezeg butast. A ti še kol posodm? Pa še sebe mal kresn, sej porajtu tko ne boš.

    • tohuvabohu

     Ubogi rdečkarji stalno pogrevate nekakšne domobrance, krati pa nam demokratom očitate preštevanje kosti in svetujete, češ, glejmo naprej in stopimo skupaj in blablabla. Hinavci.

  • macon

   Debilčina, večina nas nima nič z domobranci in nikoli nismo bili zanje. Mi smo demokrati, vi pa fašisti, tako enostavno je to.

 • Olga_10

  In ta nemoralnež in pi***, ki ni sposoben niti prevzeti odgovornosti za svoje nečednosti, gre ponovno na volitve!????

  • luckyss

   Ja, kolikor vem se SDS spušča v predvolilni boj..

   • tohuvabohu

    Bumbar. Predvolilni boj se začne prvi dan po volitvah.

 • Miro Jereb

  Cmerar je Cmerar. Vse se ve samo to ne kdo mu briše rit…

 • Božidar Rodica

  krtača 20 pejd na kliniko v A….ha ha

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!