Kako je Milan Kučan pogledal v oči Borisu Pahorju?

Miro Petek

Ko sem prebiral knjigo Igorja Omerze Boris Pahor – V žrelu Udbe, me je presenetilo, kako zgodaj je bil Milan Kučan na seznamu partijske vrhuške, ki je dobivala  strogo zaupna udbovska poročila.

Omerza dokumentira, kako je bil z udbovsko analizo 20. in 22. številke Zaliva, ki obsega 110 strani in nosi datum 4. februar 1970,  seznanjen tudi Milan Kučan. In to v druščini Popita, Kardelja, Vipotnika, Dolanca, Ribičiča in še peščice slovenskih partijcev. Ta del Kučanove preteklosti je v Repetovi knjigi o Kučanu seveda povsem izpuščen.

Še ne 30-letni Kučan je imel dostop do udbovskih informacij
Tržaško revijo Zaliv, ki so jo udbovci  spremljali predvsem zaradi Borisa Pahorja, je Udba označila za na pol belogardistično-emigrantski časopis.  Zelo mlad, še ne 30-letni Kučan, je torej že imel dostop do udbovskih dokumentov in vseh udbovskih informacij.

Bil je predestiniran in na koncu tudi izbran, da bo nadaljeval tradicijo Popita, Kardelja, Dolanca…   Le kako se je Kučan počutil, ko je v kasnejših letih ob raznih priložnostih stisnil roko Borisu Pahorju? Se je spomnil, da je bil eden od tistih posvečenih komunistov, ki je prebiral, kaj je Udba, kasneje spoznana kot zločinska organizacija, o Pahorju poročala in si izmišljala? Da pri tem sploh ne omenjamo posebej, da je Udbo vodila partija.

Je pri tem občutil vsaj kanček sramu? Kako mu je ob stisku rok pogledal v oči? Mu je bilo kaj nerodno?

Občutek sramu ob srečanjih s Pahorjem? Nikakor!
Najbrž ne, za občutek sramu ali slabe vesti človek potrebuje vsaj majhno sled  morale ali srčne kulture, kakor koli pač to imenujemo. Kučanu ni bilo nič nerodno, da si je po vsem tem, kar so delali Borisu Pahorju, pred nekaj več kot petimi leti skupaj s svojim Forumom 21 pripisal še pobudo za srečanje med dvema somišljenikoma, Borisom Pahorjem in Stéphanom Hesslom, oba sta preživela taborišče Dora in v svoji literaturi zapustila našim in prihodnjim rodovom izjemna pričevanja na takratne čase.

Bi mu lahko bilo neredno vsaj pred Hesslom, kako je partija in Udba nadzirala in po svoje preganjala Borisa Pahorja, njegovega sotrpina iz taborišča? Hessel ni bil le ugleden diplomat in pisatelj uspešnice Dvignite se!, bil je tudi soavtor Splošne deklaracije Združenih narodov o človekovih pravicah. Udbovsko preganjanje Borisa Pahorja pa grobo sega v domeno kršitve človekovih pravic.

Upokojeni predsednik gostuje v parlamentarnem programu
Seveda pa je zanimiv pospešek k razkrivanju Kučanove vloge dodal še nedeljski intervju Jožeta Možine z Radom Pezdirjem, ki je Kučana še dodatno razgalil. Na RTV Slovenija so zvonili telefoni in popravni izpit je sledil že po nekaj dneh v dolgem pogovoru s Kučanom na parlamentarnem programu. Kaj pravi Zakon o RTV za tako imenovani parlamentarni program?  Drugi odstavek 3. člena je dovolj jasen:

“Javna služba po tem zakonu poleg programov iz prejšnjega odstavka obsega tudi poseben nacionalni televizijski program, namenjen neposrednim prenosom sej Državnega zbora Republike Slovenije in njegovih delovnih teles ter predvajanju posnetkov teh sej, kadar neposredni prenos ni mogoč, in celovitemu informiranju javnosti tudi o vsem drugem parlamentarnem dogajanju, vključno s sejami Državnega sveta Republike Slovenije, mednarodnimi aktivnostmi parlamenta, posveti v organizaciji Državnega zbora Republike Slovenije oziroma njegovih delovnih telesih ali Državnega sveta Republike Slovenije in drugimi aktivnostmi, povezanimi z uresničevanjem ustavnih pristojnosti slovenskega parlamenta.”

Sporočila Kučanovega intervjuja
RTV Slovenija si je tako ponovno privoščila eklatantno kršitev Zakona o RTV, ko je dala upokojenemu predsedniku države programski čas parlamentarnega programa za obračunavanje z nasprotniki in širjenje idej iz preteklosti ter s tem sporočanje slovenski javnosti bridko resnico, da Slovenija ob strukturi ljudi, ki so formalno na oblasti ali vladajo iz ozadja, nima nobene prihodnosti.  Zato mladi tudi bežijo iz države. RTV uvaja nove standarde: do sedaj je bilo v veljavi, da po pogovoru s predsednikom vlade sledi, dan za tem, pogovor s predsedniki opozicijskih strank. Sedaj bo po za Kučana neprijetni oddaji dan ali dva za tem odgovarjal Milan Kučan sam.

Kučan je s tem nastopom pokazal najmanj dvoje: da lahko pride na nacionalno TV kadar si pač zaželi in kadar hoče, in drugič, prinesel je jasno sporočilo, da je na RTV Slovenija potrebno nadaljevati s kadrovskimi čistkami. Prinesel je sporočilo, da je po Igorju Pirkoviču treba nadaljevati s kadrovskim cunamijem z Ljerko Bizilj in Jadranko Rebernik, nobena skrivnost pa ni, da jim gre še najbolj na živce Jože Možina.

Nihče ni več varen. V času, ko na glavnem ljubljanskem trgu slavijo rdečo zvezdo in z njo povezano nasilje in krvavo revolucijo, so pripravljeni na novo odpreti tudi fojbe in rudniške rove, samo da se obdržijo na oblasti in pri koritu.

Miro Petek

 • AlojzZ

  Je pri tem občutil vsaj kanček sramu? Kako mu je ob stisku rok pogledal v oči? Mu je bilo kaj nerodno?

  Lahko bi vedeli, da psihopati nimajo ne vesti ne empatije.

 • janez zorman

  Rodili so se z udbo, živeli so z udbo, udba jih je preživljala; le da tega na noben način javno ne priznajo – toti smrkci. Le zakaj jih to tako peče ? Očitno je bila borba za udbopartijske stolčke in za udbopartijsko financiranje precej huda – še posebej tam doli – od Trsta navzgor. Na mino pa so naleteli prav pri eminentni starosti slovenstva – pri BORISU PAHORJU (tako Giusepe, kot Milanček in še marsikdo nižje po udbopartijskem rangu). Zato so Repetove in pivške zgodovinske nebuloze kar naenkrat brez vsake vrednosti in je za naslednje rodove precej bolje, če Repetove in ostale zgodovinske ponaredke, lastniki čim preje skurijo !

  • KIKI

   Pazite samo, Repetova hvalnica Kučanu postala obvezno šolsko branje! Samo to je še potrebno!

 • Anton

  Pri Slovenskih novicah pa prispevek od titove vnukinje. Kako ga Kurba zagovarja ob enem pa joče za njim češ da je bil pametan….pa benti čez Hrvate ker bojo ukinil titov trg…
  Komentirat se ob tistem prispevku ne da…..bom pa tukaj napisal…. marš kurba da te ni sram skrij se pa prepiš se na en normalen nekriminalen priimek.

 • totex39

  Kako lepo, nam bi lahko bilo, če nam še sedaj ne bi vladali pretkani udbovci in njihovi tajkuni, ki nam vse sproti uničujejo in pokradejo.

  • KIKI

   Tudi mene zanesejo te sanje !

 • RealRevolution

  V podnaslovu:Upokojeni predsednik gostuje… bi lahko dali takole;
  “Upokojeni predsednik” v narekovaje,saj on zmeraj vodi levo vlado.

  • KIKI

   Nič ne bi vodil tale palček, če ljudstvo ne bi bilo tako vodljivo že od 1945 dalje!
   Ko človeka zabijejo “dol” in ga onesposobijo, z lahkoto vladajo : najprej z
   ustrahovanjem, kasneje s propagando (alla Goering = Tito), kasneje z močjo
   indoktrinacije otrok in nevednežev! To je vsa znanost komunizma in ostalih diktatur!

  • Alois Kuhelj

   Ja saj levaki ze po defoltu morajo imeti dve levi roki.Ljudem z dvemi levimi rokami pa itak ni treba delat!!

 • Duhec

  Brezvezen članek brezveznega novinarja…

  • Borut Stari

   Brezvezen članek? Članek nazorno in argumentirano pokaže vso komunistično plehkost. Seveda to plehkost vodi veliki (ne po rasti) Lutkar in Spletkar. Intervju potrjuje tisto, da ima laž Kratke Noge.

  • Janez

   Tupi ,glupi,tupi ,glupi,tupi,glupi v nedogled.

 • moat

  Nihče ni več varen, pravi 5ek. In to dandanes! Neumnost, res. Očitno ga daje paranoja, da v vseh ostalih (beri tistih, ki menijo drugače), vidi sovražnike. Kolne rdečo zvezdo, kot da je bila pred več desetletji samo ona prinašalka zla. Pa ni bila, še zdaleč ne! To je samo svastika, ljudje so tisti, ljudje so zlo! In rudniki pa fojbe se ne bodo (več) odpirali! Nazadnje so bili odprti pred več kot 70.- leti. Za rdeče in bele! Danes pa se samo še bije verbalni boj za oblast med političnimi mrhovinarji, levimi in desnimi. Danes smo v EU, halo! In bomo še vedno v EU (če je ne bo samo prej vrag vzel). Zaenkrat je tudi pri nas civilizacija 5ek in bo civilizacija tudi, če boste vi na oblasti, samo lajali bodo bolj drugi (tokrat rdeči!). In civilizacijske norme bodo tako dolgo, dokler svet ne bo ponovno ponorel. In to ne zaradi tukajšnjih levih in desnih političnih mrhovinarjev. Malo poglej okrog tega vrta in ti bo bolj jasno.

  • MižekFiga

   Vseglihar, FUJ!

   • moat

    Hja, saj vem, da boli. Ampak, to je to.

  • domovina mili dom

   Je razlika. Pod Swastiko smo trpeli 4 leta. Pod rdečo zvezdo 70 let in še trpimo.
   “Danes pa se samo še bije verbalni boj za oblast med političnimi mrhovinarji, levimi in desnimi. ”
   Razloži kdo naj bi vladal in kako naj bi se prišlo na oblast?
   Za komuniste že vemo, da pobijejo vse, da pridejo h koritu. Torej……?

   • moat

    Ne govorim o razliki. Govorim o tem, da je 5ek paranoičen. In govorim o tem, da razlike glede demokratičnosti ne bo, tudi če bodo na oblasti desni. Isti šmoren! Slovenija bo pač morala ostati demokratična, če bo hotela še biti v EU. Kako do zmage? Z volitvami, druge ni. Toda za zmago se bo potrebno bolj potruditi in ne živeti v preteklosti. Hočemo naprej (pravi večina, ki je neopredeljena), tukaj in zdaj, ne pa pogrevanje tega golaža. In neopredeljena večina predstavlja večje volilno telo, kot pa levi in desni politični mrhovinarji skupaj!

    • domovina mili dom

     Predvidevam, da spadaš me “neopredeljene”. Torej, pomagaj mi najti demokratičnega politika. Brez izgovor “vsegliharskih”, da še ni rojen.

     • moat

      Seveda sem (zaenkrat) neopredeljen, saj sta tako levi kot desni politični blok že imela priložnost pokazati kaj znata in zmoreta. In to je prava žalost, res. Nobeden še ni napravil (ne morem sicer reči nič) nekaj zares dobrega za ljudi in državo, znala pa sta dobro poskrbeti zase. In vsegliharski politik? trenutno ga ni in ga verjetno tudi ne bo (lahko pa se seveda motim). Pa saj ga ne iščem. Iščem politično alternativo, ki bo dejansko kaj napravila za nas rajo in državo.

     • domovina mili dom

      Res sem firbčen, ker me zanima kakšna je tvoja politična alternativa.

     • moat

      Politična alternativa? Saj sem že dejal, da jo še čakam. Jo še ni! In kakšna naj bi bila, sem že tudi povedal.

  • montyamp

   Če bi Švicarji prenašali golazen tvoje sorte , bi si jemali kredite v Severni Koreji .

   • moat

    Žal je takšne “golazni”, kot jo imenuješ več, kot je leve in desne skupaj! In da bi zmagali boste morali to neopredeljeno “golazen” prepričati. S takšno retoriko to pač ne bo mogoče!

 • Antonius

  Samo upor proti plačevanju televizijščine bi moralo speljati slovensko nategnjeno ljudstvo, pa bi bile zadeve na TVS prek noči urejene.
  Jaz pogledam TVS na svoj način samo še bežno ob kakšni priliki.

  http://shrani.si/f/a/OH/4b9sdtp7/razno-proslava-011.jpg

 • princeska

  Kučan si je že vzgojil naslednika, poglejte kdo ima podobne pravice kot Kučan in kmalu boste videli, kdo je. Nekaj časa se je mislilo, da je to Rop, a je tip enostavno preveč aroganten, da bi zmogel nositi to vlogo. Hkrati z Ropom, se je pripravljal na vlogo “novega Tita”, kar Kučan je, tudi Golobič. Izkazalo se je, da je tip preveč pohlepen, saj je kradel že, ko sploh ni imel utrjenega položaja. Potem so vse upe položili na Kresalko, ona je preveč pohotna in pod vplivom drog. Zopet so morali iskati novega kandidata, zagotovo se še spomnite, kako je šlo naprej …

 • domovina mili dom

  To, da je nastopil na TV, kaj naj rečem, saj to je njegova televizija , ki jo plačujemo vsi, tudi njegovo predsedniško funkcijo.
  Še enkrat, to infrastrukturo javnega kupleraja razdeliti med leve in desne, novinarji in rdeči prestituti se naj po grupirajo levo in desno. Ukiniti financiranje iz proračuna. Plačevanje prostovoljno na položnice vsak svojim.
  Tako sedanje rdeče gnilo drobovje ne bo treba kremirati.

 • von Rhein

  Intervju s Kučanom je bil po svoje zanimiv. Dokazuje dve stvari. Prva….v njegovem stilu potuhnjeno namiguje na škodljivo delo nasprotnikov v politiki in usmerja v določene akcije. Druga….v skoraj enournem govoričenju je neprestano ponavljal naučene floskule,ki jih je dolga leta politične aktivnosti skladiščil v svoj govorni zaklad. Izpust smrdljive megle.

  • KIKI

   Namesto tvsl preklopim na ID sciense! Tam je kriminal obsojan in obsojen, pri nas pa so
   kriminalci zveličani! Poglejte jih: Kučana, Zemljariča, Jankovića Isajloviča, razne Kopače,
   Jamnike,….cel F21, sodstvo, tožilstvo s Šketo, ministri in ministrice vlade SMC, potuhnjeni SD
   jevci i.t.d. i.t.d. . Za en bataljon kriminalcev! “Kadra” za cel Goli otok in Grgur

   • von Rhein

    Informacije o dogodkih,svetovno pomembnih, dobivam preko SAT programov. Slo tv pogledam samo izjemoma,obvezno pa,če se pojavi murgelski škrat. Iz njegovega nakladanja hitro dobiš občutek kako bodo ravnali rdeči tolovaji v bližnji bodočnosti.Verjetnost je 98%.Ja,pa na MMC pogledam in dobim orientacijo podpore.

    • Olga

     Ne 80, 100%.

 • Olga

  Javna hiša sramote s komunističnim zločincem Kučanom krši resolucijo EU, ki postavljajo komunizem ob bok nacizmu in fašizmu in je vsako propagiranje le tega kaznivo! Kučan tudi ni upokojeni predsednik, ampak je BIVŠI predsednik!
  Ne samo Ljerka Bizilj, tudi novi direktor Hanzi mora odstopiti!

 • Olga

  Za komunista Kučana, ki prisega na komunistične laži in diskreditacije, ni nič sporno, saj nima morale, niti časti, kaj šele odgivornisti! Komunizem priznava le kolektivno “odgovornost” (njim denar, kazni narodu)!
  Če bi imel čast in moralo, bi izginil z javnega prizorišča sam in ne da ga bo moralo odstraniti sodišče (tuje) zaradi udbaškega kriminala in zločinov!

 • Stajerka

  ej, Petek, Petek…….a si že kdaj videl, da bi tov. Kučan kogarkoli pogledal v obraz????…..mogoče svoje kamerade, enake po duši in poštenju……kar se tiče Borisa Pahorja – dedc ni slučajno odrekel plakete častnega občana mesta Ljubljana…….večina nas je še rovarila po peskovnikih al pa še to ne, ko je Pahor že občutil in vedel kako stvari stojijo……..

  • Ryuk

   Nisem vedel, da kučan sploh seže tako visoko, da bi komurkoli lahko pogledal v oči.

   • von Rhein

    Kameri lahko,ker jo spustijo dovolj nizko.Mikrofon mu itak pripnejo na suknjič.

   • Borut Stari

    Kučan ne upa niti sebi pogledati v oči.Rad bi postal mali slovenski Tito vendar diktatorju ni upal nihče ugovarjati. Za razliko ima Kučan opozicijo nima pa več za to ustrahovalne avtoritete. Tudi v svojih vrstah.

 • Ryuk

  Nisem gledal intervjuja… pa me zanima, ali je kučan predstavil kake dokumente, ki bi obrnili celotno zgodbo, ki jo je predstavil Pezdir? Če ne, je to samo še en patetičen poskus pranja svojega imena. Pa če ima pod kontrolo še sto pisunčkov.

  • KIKI

   Zdaj, pred volitvami bo svoj prekmurski rilec tiščal povsod in ob vsakem času!
   Po mojem mu teče krvava voda v grlo!

  • von Rhein

   Zelo jasno je povedal,da nestrokovni ljudje brskajo po arhivih,tolmačijo stvati,ki jih ne poznajo.Namig je bil…onemogočiti vstop tistim,ki lahko najdejo še kakšno neprijetno zadevo.Drugo je bilo namigovanje na spletne strani. Vse to pa začetek blokade.Vonta je že na poziciji za blokado “sovražnega govora”.

   • KIKI

    Ljubezen ne pozna meja! Posebno v kadrovanju ne!
    A je nihče ne more malo spotaknit, babo zlobno!?

 • Borut Stari

  Omogočili so mu, seveda na njegovo zahtevo, vnaprej pripravljen intervju.Vsa vprašanja in odgovori so bili pred izpustom v eter izpeglani in avtorizirani. Klasična komunistična Potemkinova vas za poneumljanje državljanov. Osebno sem, kot vedno v takih primerih uporabil preklop kanala ali gumb off. Dovolj sem star, da me takšna vnaprej pripravljena sranja ne pritegnejo.

  • rrrrr

   Tako je Borut. Nedeljski intervju Pezdirjevih ,,odkritij” je bil natančno usklajen s sredinim intervjujem ,,nedolžnega” Kučana. In kaj smo od obeh zvezd, prihajajoče in odhajajoče, novega izvedeli? Nič novega!. Tragikomični nadaljevanki na I in nato III programu sta bili kljub temu odlično zrežirani, usklajeni, dobro izvedeni in odlično tempirani. Namen tega nespodobnega (novega) zavajanja sesuvajoče se levice, ki ji kuzla že zelo nekam skače, je najpraj namenjen predstavi za neozaveščeni,s TV zasvojeni plebs …A njen glavni namen pa še ni povsem znan.. Vendar, karte bodo v kratkem razkrite…

   • Olga

    Namen je znan. Volitve bodo odločili do zadnjega neopredeljeni. In funkcionalno nepismeni Slovenci bodo pač verjeli TV Hanzi. Lahko, da bodo volitve v kratkem, saj še takšna medijska mašinerija ne more skriti nesposobnosti Cerarjeve vlade, ki že škoduje tudi levakom.

   • Alois Kuhelj

    ki ji kuzla že zelo nekam skače
    Kaj si cist pozabu Slovenscino?Pravilno Slovensko se rece:”Ki jikuzla ze v rit skace!!!

    • rrrrr

     Moder in preudaren komentar. Mille grazie!

  • von Rhein

   Zamudiš pa kako izgleda produkt FDV,ki ima naziv novinar. Naslednjič probaj,verjemi,zabavno je.

   • Borut Stari

    FDV je produkcija pokvek. To je njena edina naloga.

 • Slovenec 33

  Nikoli in nikjer nisem zasledil, da so imeli verski blazneži kakšne probleme in dileme z etiko oziroma moralo.

  • KIKI

   To etiko in vso moralo smo opazili najprej pri tovarišu Kučanu, ki se je slinil na Božičnih polnočnicah leta 1991. Držal se je tako, kot bi ga hudič na križ pribijal! Dvospolne amoralne
   duše so zlo vsake družbe in ti, “Slovenc” to dobro veš, saj si sam člen te pokvarjene združbe!

 • Franjo Trojner

  Kučan na svoji TV lahko govori kar hoče, tam ga itak poslušajo z odprtimi usti enako , kot v osemdesetih. Ja tovariši/kurjači so skurili več, kot 90 % svojih arhivov, da lahko danes hodijo na prostosti, čeprav jih preostanek 10 % njihovega arhiva vztrajno tiši v arest.Takim ljudem je potrebno prezirljivo obrniti hrbet, če jih že naša (NE)/pravna država zaradi pomankanja dokazov ??? ali pomankanja interesa??? ali pomankanja delodiša??? ali pomankanja politične in pravne korektnosti noče spraviti na sodišče in nato v arest.Bog se naj usmili Slovenije in Slovenca, če samo pogledamo voditelje naroda zadnjih 130 let, je pravi čudež, da, kot narod danes sploh še obstajamo. Tudi eden izmed največjih še živečih Slovencev g.Boris Pahor sedanjega predsednika Slovenije tovariša Boruta Pahorja ne priznava za svojega predsednika, tako jaz za svojega predsednika v Jugoslaviji nikoli nisem priznaval Tita in njegove nasldnike, kakor tudi v samostojni državi Sloveniji ,za svojega predsednika nisem nikoli priznak Kučana, Drnovška, Türka in Pahorja! Bog nam pomagaj, da v nalednjih 100 letih vodijo Slovenijo voditelji, ki bodo znali narediti to deželo znova SLOVENSKO, PRAVNO IN VESELJA IN BLAGOSTANJA POLNO!

  • Olga

   Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal. Na volitve!

 • althar

  Hanzi TV je pač hišna TV rdeče udbomafije in ker je mali Prekmurec eden od njenih vidnejših eksponatov, je jasno, da bodo tamkaj zaposleni globoko priklanjajoč ustregli vsaki njegovi želji, tudi, na primer, želji po damage control intervjuju.

  Problem je le v tem, ker moramo to sluz prisilno plačevati vsi lastniki električnih priklučkov v Sloveniji. Zatorej, še enkrat, takoj ukiniti davek na Hanzi TV.
  Potem lahko zaradi mene tam kažejo Kučanove intervjuje 24 ur dnevno tistim, ki so pripavleni plačevat za to.

  • baubau

   NO,ravno gledat takšne intervjuje pa vas prav nihče ne sili. Jaz ga nisem in ga ne bom.

  • JohanT

   Kar se tiče te ‘Hanzi TV’ je pred kratkim v neki oddaji, tudi JJ dobil možnost nastopanja – bilo je nekaj v zvezi z osamosvojitvijo. Janez seveda nobene svoje debate ni zaključil brez tega, kaj (mu) je Kučan hudega storil med osamosvajanjem – od veleizdaje do …. ne vem več česa še.
   Avtor je bil Igor Pirkovič, kar pomeni, da je imel JJ odprto pot za svoje razprave…

   • althar

    …kar v ničemer ne spremeni moje prejšne trditve.

   • Hribouc

    In-so what?

  • Hribouc

   PODPIS!

 • MižekFiga

  Ddr. Kučan ni dobil vprašanj o pranju iranskega denarja, izmozgavanju NLB, Udbi ali SDV delovanju nad političnimi nasprotniki, prodaji orožja pod embargom ZN, ustanavljanju novih levih strank, kraji denarja z državnimi firmami (avtoceste, Teš 6, 2tdk). Minusi v zdravstvu so kot praktično nepomembni, guljenje upokojencev je zapostavljeno, ekonomija je zaradi birokratskih ovir daleč zadaj za EU! Ddr. Kučan predstavljen si klientelistično kot najpomembnejši politik v komunistični banana enklavi v EU.

  Vprašajte kogarkoli in odgovor bo tu iun tam bi kakšno banano (menda zapira), je pa na svetu veliko dobrega in še boljšega sadja od komunističnega banana juica!

 • baubau

  ZA “kanček sramu”je najprej potrebno imeti vsaj kanček vesti. Totalitaristom,,banditom in teroristom jo isti vnaprej načrtno deformirajo.

 • Hribouc

  Tako je to in spiralno se slabša ,to jasno veste, g.Petek, stanje v Kučanovem peščenem Rdečem Kombinatu Slovenistan, teror, prikrit ali odkrit nam buta na vrata vsakdan!
  Ovadbe za Jankovića so zamujene ali dokazi uničeni – to se lahko zgodi samo tukaj, v Rusiji, Belorusiji in Sev.Koreji, a nede, Kučan?
  Krvavo bratsvo grabi z kremplji, seka z gobcem in golta, krade, zdaj že povsem na odprto!

  Donald, papež Frančišek, ne hodita, bejžta proč od te Kučanove udbaške in apardahajdovske vukojebine, tukaj vlada teror perfidnih fines kulture smrti !

 • montyamp

  Žveplenega al kurćone , a la Ceaucescu , včeraj .

 • dob

  Kako? Tako kot je napisal predgovor Havlu za knjigo.

 • milanček

  Kdaj se bomo dokončno znebili tega stvora!

 • antimur

  Skoraj neverjetno je, koliko hudobije se je naselilo v tako majhno stvorenje. Občutek imam, da ga napihuje samo zaradi tega, ker žlehtnoba in sovraštvo do svojega naroda nimata več prostora v tem miniaturnem zombiju.

  • Slovenec

   +++++++++++++++++++++++++++++++++, čista + 10

  • Nata

   Strup je v majnih flaškah ! Al kako že pravijo ?

   • Mojca pokraculja

    Psihopat z eno besedo !

    • Hribouc

     Satan.

 • Slovenec

  Na 100KV daljnovod ga napet, kot izolator, kadar bo dež, bo imel el. masažo

 • odzunaj

  Vsaka pojava Kučana na TV v današnjem času odpiranja kart resnične Slovenije je zastrupljanje Kučana in umor njegovi mafijski paradržavi !!!

 • Božo

  No Miro vidiš saj znaš pisati tudi o normalnih politikih recimo sedaj o očetu naroda Milanu Kučanu. Ponavadi pišeš samo o čudakih tipa Janša.

 • Marijan Tončić

  Ne on še danes verjame, da je izbran od Marxa, da nas nauči njihove resnice.

 • Janez

  ABSOLUTNO !
  SE STRINJAM, DA EX KP, ZK 78 LET M.K.
  – NE PRIPADAJO INTERVJUJI NA PARLAMENTARNEM TV 3 PROGRAMU. L.R. J. KOMENDA

 • Hribouc

  Pri rdečuhih včasih velja:

  Gleda u oči i sere! (Srbijanski)

  Večinoma pa gleda mimo, skozi ali v prazno( “i ne jebe živu silu”.)

 • pavle

  Bogi Miro Petek. Kakšne travme preživlja. Saj človek ne more verjet. Zate je resnica samo na “severno korejski tv”.
  Dokler bodo taki prodajali demokracijo, adijo…… Slovenija !

 • Primož Kvaternik

  Ko se ta st*gne pa šampanjce odpremo… rodila se je nova Slovenija…

 • Jožef

  Petek je poveda (napisal) svoje, komentatorji so se v večini opredeli do petkove vsebine. Nič pa se ne da storiti, da se ne bi med zdravim žitom našel tudi kak plevel. Takšno je življenje pridelovalcev žita.