fbpx

Kako sta se Miro in Milan ponovno zaljubila

Foto: facebook stran Butalci.si

Prejšnji teden smo spremljali prepir med Mirom Cerarjem in Milanom Brglezom. Miro je pod vplivom dragega izraelskega svetovalca pokazal odločnost in zahteval Milanov odstop. Vse se je začelo pri sprejemanju spremembe zakona o tujcih. Milan Brglez se je postavil na ultra levo stališče in ogorčeno protestiral proti zakonu, ki naj bi po njegovo kršil človekove pravice. Pri tem je pozabil, da so se v SMC dogovorili, da bodo zakon podprli, ker v resnici ne prinaša nič novega.

Sprejem zakona o tujcih je bil dejansko zgolj predstava za javnost, ampak to je del druge zgodbe. Pomembno je, da je Milana Brgleza in njegovih 8 do 12 sledilcev, poslancev SMC, tako močno ponesla levičarska propaganda o humanosti in nujnosti pomagati vsem ljudem na svetu, da so glasovali proti predlogu lastne vlade (nekateri so se vzdržali ali pa jih ni bilo).

Vse za javno podobo – odločni Miro
Miro Cerar pa je moral takoj slediti navodilom izraelskega svetovalca, ki skrbi za njegovo javno podobo, in pokazati svojo odločnost. Javno je zahteval odstop Milana Brgleza kot podpredsednika stranke. In začela se je drama. Celotna javnost se je ukvarjala z vprašanji, ali bo SMC razpadla, kaj ta spor pomeni za državo, ali se nam obeta politična kriza …? Prepir zakoncev Cerar – Brglez je bila glavna tema in pesek v oči državljanov.

V tem času pa se je dogajalo marsikaj bistveno bolj pomembnega za kakovost našega življenja. Ministrstvo za finance je 7. februarja prodalo za 111 milijonov evrov zakladnih menic ali po domače, ponovno so nas zadolžili. Skoraj neopazno so speljali postopek imenovanja novega predsednika Vrhovnega sodišča RS. Maslešo bo zamenjal Masleša, ki se sicer piše Florjančič, kar pa ne spremeni dejstva, da bo sodstvo še naprej vodil kršitelj človekovih pravic. Uvajajo nam nove davke na elektriko in zdravje.

Gre za zelo pomembne stvari, ki bodo za dolgo časa zaznamovale naša vsakdanja življenja. Sposojen denar, ki ga zapravlja Cerar za ilegalne migrante, bomo vračali mi, davkoplačevalci. Zaradi krivičnega in političnega sodstva bomo trpeli in plačevali spet mi, davkoplačevalci, in višje davke seveda spet plačujemo davkoplačevalci.

Posiljujejo nam državo in kradejo iz naših žepov
Medtem, ko nam posiljujejo državo in kradejo iz naših žepov, se mi ukvarjamo s tem, ali se imata Miro in Milan rada. Po novem se imata rada, kar se na valentinovo tudi spodobi. Miro je Milanu odpustil skok čez plot in v veliki srečni družini SMC je spet vse polno ljubezni in sreče.

Zatorej, drage volivke in volivci, ko vam bodo naslednjič povedali, da se prepirajo v koaliciji, najprej poglejte na spletno stran Ministrstva za finance RS, koliko so nas na novo zadolžili, nato pa preverite, katere aparatčike so za naslednjih devet let poslali na izpolnjevanje ukazov na Ustavno sodišče RS.

Boris Tomašič