Kar je za Jupitra, je tudi za Cerarja

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebni arhiv).

Vsak od nas se v svojem življenju neprenehoma srečuje z različnimi pogodbami. Mogoče se niti ne zavedate, da v resnici sklepate pogodbo, ko na črpalki kupite bencin ali v trgovini kruh. Vendar gre za pogodbe “iz rok v roke”, vi njim denar, oni vam gorivo ali za vaš avto ali vaše telo. Razvoj pogodbenega prava je seveda neizogibno povezan s pismenostjo. Nepismeni ljudje imajo še danes težave pri sklepanju pravnih poslov, pa vendar jih tudi njim uspe skleniti ob pomoči notarja. Ko sem nekoč izpodbijala pravni posel, ki naj bi ga sklenila oseba, sicer hospitalizirana na psihiatriji, nepismena in neslovensko govoreča, vendar pred notarjem, sem gladko pogorela. Ne glede na to, da se priči nista spomnili, da oseba ni govorila slovensko in da ji je bila pogodba prebrana v slovenščini, da je bil na pogodbi le njen prstni odtis, je notar pogodbo overil. In kam bi prišli, če ne bi zaupali notarskim zapisom, je menilo sodišče.

Do notariata je zgodovina pripeljala postopoma, temu, da so bile pri ustnih pogodbah navzoče priče, nato tudi pri pisnih, je sledilo pečatenje pogodbe, v primorskih krajih pa se je že zelo zgodaj začelo sklepati pogodbe pred osebami, vrednimi zaupanja, današnjimi notarji.

Ali je preveč popitega alkohola krivega za številne spore?
Pri naših prednikih, kranjskih kmetih, je bil do konca 18. stoletja še vedno v navadi način, da so po sklenjenem poslu za potrditev le-tega “udarili na kosmato”, in preden dobite kakšne čudne misli, udarjali so po kosmati plati kožuha. Do danes pa je ohranjen tudi običaj, da si pogodbenika sežeta v roke in s tem potrdita sklenitev posla. Ampak pri naših prednikih je bil tudi trdovraten običaj, tako imenovani likof, to je, da ob sklenitvi pravnega posla udeležene osebe spijejo nekaj alkoholne pijače, pri nas predvsem vina. Pa smo tukaj! Koliko pijač steče po grlu, morebiti še pred sklenitvijo ali med sklepanjem poslov še danes, je težko vedeti. Da bi znala biti ta navada še živa, sklepam na podlagi številnih sporov, ki jih poskušamo rešiti po najboljši vesti in znanju.

Kreditna pogodba, ki naj bi bila sporna za stranko SDS, pa je bila sklenjena pred notarjem, pred osebo, ki je vredna javnega zaupanja, in objavljena na spletni strani AJPES, zato težko verjamem, da psi čuvaji levice tega niso zaznali najmanj takrat, če jim ni še celo prej rdeča luč utripala na radarju. Na primer takrat, ko se je prvak opozicije odpravil v notarsko pisarno ali ko je Sberbank nakazala denar. Morebiti že takrat, ko sta se posojilodajalec in posojilojemalec šele dogovarjala?

Kako naj stranka raziskuje bančni kriminal, če v isti banki prosi za kredit?
Moje mnenje glede dvoumnosti zakona je znano. Zakon je napisan tako, da ga lahko tolmačiš po potrebi. Da je SDS najela ugoden kredit, je zmotilo medije, navajene, da tajkunske nikoli vrnjene kredite plačamo vsi davkoplačevalci. Zmotilo jih je tudi, da kredit ni najet v banki. Ampak kako naj stranka raziskuje bančni kriminal, če v isti banki prosi za kredit? Ga bo sploh dobila, ne da bi prodala dušo? Neodvisnost Logarjeve komisije, ki končuje svoje delo kljub “nagajivosti” vseh, ki lahko njeno delo le ovirajo, bi bila z najemom kredita nedvomno ogrožena. Ne mislim, da bi Logar postal zaradi tega pristranski, ampak da bi mediji začeli akcijo proti preiskovalni komisiji, ki bi, po njihovem, pridobila kakšne takšne ugodnosti, da bi pri preiskovanju bank zamižala vsaj na eno oko. Mediji bi Logarjevi komisiji na ta način odvzeli kredibilnost v očeh javnosti.

Mislim, da se je tokrat politika, ki se je želela izogniti poročanju o ustavni obtožbi zoper PV Mira Cerarja, ustrelila v lastno koleno. V obe, če smo natančni. Več kot očitno zlohotno ravnanje medijev, ki so v lasti trde ali “mehke” levice, je aktiviralo ne samo članstvo SDS, temveč vse razžaljene in ponižane, ki so prek različnih družbenih omrežij začeli objavljati donacije stranki SDS. Hkrati pa je na površje priplavalo ogromno informacij o pranju denarja prek BiH, ki si ga privoščijo levi, vedno čisti, moralni in pošteni.

O Cerarjevem nezakonitem posegu v pravnomočno odločbo mediji molčijo
In v vse to kot strela udari novica, da je Vrhovno sodišče ugodilo pritožbi MNZ in razveljavilo začasno odredbo, ki jo je izdalo Upravno sodišče prav pred obravnavo ustavne obtožbe in z njo pokrilo hrbet Cerarju in Shamiehu. Vendar o tem mediji ne bodo poročali na način, ki bi potrdil upravičenost ustavne obtožbe. Ne, malo na preskok gre poročanje, rekoč, da gre vendarle samo za začasno odredbo, prej še tako zelo opevano, po odločitvi Vrhovnega sodišča pa zminimalizirano do skrajnosti. In kot je v teh krajih običaj, se zaradi tega nihče ne čuti odgovornega, nihče niti ne opazi, da je ministrica za notranje zadeve pokazala več občutka za zakonitost kot predsednik vlade, sicer strankarski, strokovni kolega in družinski prijatelj. Ko iz stranke SDS izstopi kak član, za naše medije nemudoma postane viden, vpliven “nekdanji” član SDS. Četudi pred tem zanj skoraj še nihče ni slišal, ga mediji več dni “rolajo” v poročilih in napovedujejo razpad stranke, najmanj vpijejo o nezadovoljstvu članstva in času, da odstopi predsednik, ki v državi vedno znova na volitvah dobi največ glasov, za katerega ljudje še vedno v tisočih demonstrirajo, ko se mu godi ne samo krivica, ne samo svinjarija, ampak je žrtev kaznivih dejanj. Zdaj, ko ministrica dejansko skoči proti predsedniku vlade, ki je nezakonito posegel v pravnomočno odločbo, ki jo je izdalo njeno ministrstvo, pa mediji molčijo. Ni slišati o razprtijah v stranki, o razpadanju stranke, ni pozivov k odstopu predsednika vlade.

Erjavec o politično korektni rešitvi in ne o pravni
Predsednik stranke upokojencev, če se ne motim, tudi sam pravnik, je celo izjavil: “Politizacija primera za Shamieha ne prinaša nobene rešitve. Njegovi pooblaščenci bi morali poiskati korektno pravno rešitev.” Oprostite, gospod zunanji minister, od kdaj so pooblaščenci tisti, ki iščejo korektno pravno rešitev? In kaj je korektna pravna rešitev? Je to bolj korektna ali bolj pravna? Ali je več rešitev, ki so pravne, pa morebiti niso korektne, manj korektne, bolj korektne, manj pravne, bolj pravne? V resnici je pravno rešitev že zdavnaj našlo ministrstvo za notranje zadeve! In vlada jo je prekršila! In vi niste naredili ničesar, da to preprečite! Ali mora biti zakonita odločba pravna ali korektna? In tudi na to izjavo mediji niso odreagirali. Besedna zveza “pravno korektna rešitev” jih je očitno tako zapeljala, da niti opazili niso, da je s to izjavo nekaj hudo narobe in da je Erjavec govoril o “politično korektni”, ne pa o “pravni” rešitvi.

Boju vseh proti enemu se je pridružila še Nova Slovenija
Zato je očitno, da se bo levica, ki je zaplula v čudne vode s svojo aroganco in samopašnostjo, težko reševala z Dražgošami ali Prešernovimi nagradami. Raje, kot da bi sami kaj dobrega in pravnega in prav naredili, bodo kot mrhovinarji čakali in iskali najmanjšo možnost za očitke Janezu Janši in kar stranki SDS nasploh. Temu boju vseh proti enemu se je pridružila tudi Nova Slovenija, ki je štiri leta preživela v borbi, ne za lastni obstoj, ampak v borbi za razbitje stranke SDS, ki bi ji morala biti naravna zaveznica. Novonastale stranke, ki jih mediji ponovno poskušajo umestiti visoko na lestvicah, pa čeprav nimajo niti članov niti programa, za Novo Slovenijo niso signal, da je čas za spremembo, da je skrajni čas, da NSi sama naredi tisto, za kar si je ves čas prizadevala, da naredijo pri SDS. Pa ne bom jim prišepetavala, kaj je to. Sami vedo! In še vedno se spominjam Mojce Kucler Dolinar!

Samo toliko! Pa zdravi ostanite, ošpice se kažejo v rdečih izpuščajih. Ne v rumeno modrih!

Lucija Šikovec Ušaj

 • Franc Šink

  Ali res nobeden od teh “top”politikov sposoben presekati tega gordijskega vozla? In ali je sploh kakšna stvar ki v Sloveniji deluje razen samohvale seveda!

  • Ivan Serpentinšek

   Ja foušija…

 • tarantela

  Je to res boj proti enemu? Kaj pa, če ji s tistim enim nekaj narobe, da nihče noče biti z njim?

  • pravapot

   Ni s tem enim nič narobe. Moteči so , ker so edina opozicija v Sloveniji, ostali so zopet postali socialistična zveza delovnega ljudstva Slovenije ali skrajšano SZDL, ki je izšla iz prevare z imenom dolomitska izjava.

   • Mojca pokraculja

    Ne razumeš, oni bi imeli opozicijo, ki bi jo sami postavili.To je za njih demokracija, mi vladamo in določamo kdo bo opozocija in kdo jo bo vodil.

   • tarantela

    Ma sploh niso moteči, samo oni se jezijo, ko drugi sklepajo medsebojne pogodbe, njih pa nihče noče zraven. To sploh ni rečeno, da so moteči! Enostavno jih za druge stranke ni…

   • Soave

    + + + + + +dobra !! SZDL !!

  • komar

   Nihče razen več sto tisoč volivcev…… ampak zate je važno, da ti dobiš tistih 30 evrov, ne?

  • Mojca pokraculja

   Vse je narobe z enim samim človekom?!? Kolk lepo bi nam bilo, če ga ne bi bilo, a ne? In seveda njegovih ovc! Zavedenih in neumnih. Madonca dost je njegove strahovlade, treba se je osvoboditi od tega tirana, diktatorja, mafijozota!!
   Pol bo raj v Sloveniji!!
   Kdo je že imel tak program, čista rasa, en folk, en voditelj!!

   • tarantela

    Saj drugih nič ne moti, če je z njim kaj narobe, samo če pol cela stranka izvisi, je pa težko za njene člane in so užaljeni. Ampak, če hočejo tako imeti, naj imajo, njihova volja, demokracija je na njihovi strani, torej še naprej veselo s svojim vodjem!

    • Mojca pokraculja

     Užaljeni? Izvisi stranka?
     V komunizmu je ena stranka in je samo boj zoper notranjega sovražnika in vsakogar ki misli drugače. Temu se klanjas? No saj so se komunisti klanjali Hitler ju in Stalinu !!

   • Borut Stari

    Ali se zavedaš koga si opisuješ. Onega malega cvergla iz Murgel Pazi se, tvoji ne bodo veseli.
    PS: Ne bi bilo slabo, kot je, če bi bil problem le z enim človekom. Slovenska slabost je z 60% slovenskimi volivci.

    • Mojca pokraculja

     Replicirala sem taranteli. Ona ni imela v mislih cverglna, ampak JJ. S sarkastičnim opisom, sem ji hotela nazorno pokazati kaj pravzaprav zagovarja s tem, ko pravi da je največji problem ravno JJ. Če ste ostali v tem sarkazmu prepoznali ta pravega tirana, toliko bolje. Ne boj se zame, nimam nikogar, ki bi bil “moj”.

     • Borut Stari

      Nič se ne bojim. Vseeno mi je kdo je čigav. To je osebna izbira. Bati se je tiste kvote 60% zavedenih volivcev, ki ohranjajo neosocializem pri življenju.

  • macon

   Po mojem izhajaš iz napačne predpostavke našega družbenega življenja. Tvoja pomisel je logična in smiselna, če bi mi bili normalna demokratična družba, ki ima kot vsaka probleme, ampak funkcionira v enem z EU sosedi primerljivim pravnim redom.

   Kaj pa, če izhajamo iz drugačne predpostavke, da nam vlada ena predatorska lopovska rdeča banda, ki si je podredila družbene sisteme? Ta banda namreč vsakotedensko producira dokaze o svojem obstoju, ko se razne inštitucije zmeraj odzivajo v korist rdečih mafijašev pa naj počnejo karkoli že.

   Recimo farmacevtka ljubljanskega župana. A se ti zdi, da je bil odziv prava in družbe na ravni evropske demokracije? V EU ugledneži letijo iz javnih funkcij zaradi zlonamerne ali žaljive ali celo dvoumne IZJAVE, temu pa so pobrisali dokaze in je spet Janša na tapeti. Žepan pa za svoj žep upravlja par sto milijonov javnega denarja na letni ravni kot da ni bilo nič. In ravno to nas prepričujejo: farmacevtke ni bilo, pranja iranske milijarde ni bilo, bančne kraje vsaj treh milijard ni bilo, bulmastifov ni bilo, Patria procesa ni bilo oziroma je kot vedno usran Janša, državnega udara proti drugi Janševi vladi z “vstajami” ni bilo itd ipd.

   Koliko let rabite ljudje, da boste kaj dojeli, kako funkcionira levi sistem? Koliko ponovitev še? A veš, da si bil v socializmu okvalificiran za duševnega bolnika, če se nisi strinjal s sistemom, ki je bil ekonomsko popolnoma iztirjen, drugače pa represiven, čeprav je vseskozi čvekal o svobodi? Danes so pa tisti, ki so proti titoistom in kučanistom spet najmanj čudni, če ne bolni, ker opozarjajo na zlorabe in kriminal.

   • Capi

    Ne bodo dojeli nikoli, bo treba počakat, da rdeča golazen pocrka…..

   • samotoje

    Tarantela je napačna predpostavka našega družbenega življenja. Potem je vse logično, a ne?

  • Borut Stari

   Ti bom jaz odgovoril.Ostali so politiki oni eden pa državnik. Politiki skrbijo, za svojo izvolitev in izvolitev stranke. Po izvolitvi tudi tako delujejo. Državnik kandidira za položaj s katerim deluje in bo deloval v korist državljanov. V Sloveniji so državniki… no izumrla vrsta. Politikom je državnik trn v peti. To se vidi v orkestriranemu nasprotovanju tistemu enemu.Navkljub temu, da so ga postavili za pljuvalnik ali blažje rečeno Črnega Petra bo izvoljen v parlament.Če bo imel za sabo še večino svoje stranke bo delovanje v korist državljanov in ne svojo rit.

   • Hun

    bi ti vrjel…pa zadnja poteza z kreditom kaze da se tvojemu “drzavniku” gre bl za obstoj lastne stranke in strankarskih veljakov kot pa za drzavo in drzavljane

    • Borut Stari

     Državniških potez ozkogledni ljudje in politiki ne razumejo. Ti tudi ne. Cerar in njegova koalicija prav tako. Ozri se malo čez Alpe pa premisli zakaj slabše živiš.

     • Hun

      slabse zivis zarad lastne nesposobnosti…ne zarad “sposobnosti” politikov…ko bos to doumel in si pomagal sam bos napredoval…ceprav dvomim v tvoj korak k napredku

     • Soave

      No, no ? Ti politiki vendar pišejo zakone. Lahko spremenijo Ustavo.
      Moj napredek je torej vseeno odvisen od politike

     • Hun

      to je profil jamraca…zal spadas med slednje

     • Soave

      Prav. Kam pa ti spadaš ?

     • Borut Stari

      Seveda slabo živim, ko pa prejemam polno nemško pokojnino. Polno nemško zasluženo pri Max Planck Institute for Solid State Research. Toliko o stopnji sposobnosti. Koliko poznam slovensko fovšijo, te sedaj krepko razdira.

     • Hun

      lazs k ps tece

     • Borut Stari

      Ps ma jezik že do tau. Vseeno mi je za tvoje mnenje.

     • Hun

      rep med noge pa u beg

     • Borut Stari

      Kaj pa, po partizansko.

     • Hun

      vpras svojga deda fasista

     • Borut Stari

      Sem že. Pravi, da jih je videl vedno le od zadaj. Pa še to le na hitro.

     • Hun

      mi je znano..pridni, pogumni spredaj..tisti k so krivine vatal pa od pozadi..

     • Borut Stari

      Ja, spredaj so vedno neumni in voli. Žal konje ne morem šteti za neumne. So pa prisiljeni v to. To ti je še kako znano.

     • Hun

      zato so srbi in rusi slovence nagnal v prve vrste…zdj mi je jasno

    • Soave

     Kako, za vraga pa naj dela za državljane, če ne bo prvo poskrbel za lastno stranko in njeno predvolilno kampanjo, no ?

  • karpelec

   Najlažje je dati na pranger enega , ki moti pridobljene privilegije in meša 60 odtenkov rdeče, ki niso nič drugega kot boj za njihove privilegije in izkoriščanje naroda.Ko boš delila svoj privilegij še s kom drugim, prekosiš svojo sebičnost in boš v njem videla človeka, ki ne misli samo nase.

 • Silka

  Hvala za napisano. Vedno rad preberem pametne besede avtorice tega članka.

  • Metilni Alkohol

   Pametne besede ????????????????????????????

 • Metilni Alkohol

  Ali je preveč popitega alkohola krivega za številne spore?… Ne bi rekel…jas fsak dan spijem liter šmarnice in se nikoli ne skregam z mojo Juliko…majkemi…

  • Capi

   Kaj si zdej ti? Odloč se, a boš Foglof Alkohol al boš Metilni Tunek, hahahahaha………

 • komar

  “Slovenski” dominantni mediji so FEJK. Če pa si ugreznjen v zguljen fotelj, podprt s šmarnico, utrujen od brezposelnosti ali pa preprosto bolj zabite sorte, tega ne vidiš. In življenje teče dalje….

 • Coeus

  Tole postaja vedno bolj zanimivo in zabavno.
  Vprasanje je samo katerega od svojih rezimskih pisunckov bo Jansa se aktiviral in predvsem na kako bebav nacin bo opraviceval ali zamegljeval, sedaj ze vec kot
  ocitno, Jansev poizkus pranja denarja.

  – “Ko sem nekoč izpodbijala pravni posel, ki naj bi ga sklenila oseba, sicer hospitalizirana na psihiatriji, nepismena in neslovensko govoreča, vendar pred notarjem, sem gladko pogorela. Ne glede na to, da se priči nista spomnili, da oseba ni govorila slovensko in da ji je bila pogodba prebrana v slovenščini, da je bil na pogodbi le njen prstni odtis, je notar pogodbo overil. In kam bi prišli, če ne bi zaupali notarskim zapisom, je menilo sodišče.”

  Tole je ali laz ali pa samo kaze na avtoricino nesposobnost ko je pravni posel izpodbijala.

  – “Kreditna pogodba, ki naj bi bila sporna za stranko SDS, pa je bila sklenjena pred notarjem, pred osebo, ki je vredna javnega zaupanja….”

  Kolikor sem zasledil, je tale “vas” notar bil ze nekajkrat vpleten v mutna posla. Vsi so tocno vedeli za kaj gre ampak so vseeno poizkusili. Na to jasno kaze Jansev hiter odziv in posipanje s pepelom, ko so ga dobili s spuscenimi hlacami.

  Bolj spornen, kot pogodba, je bil izvor tega denarja… na to pa cisto slucajno avtorica pozabi?

  – “Kako naj stranka raziskuje bančni kriminal, če v isti banki prosi za kredit?”

  Kako bebavo je sele to vprasanje? A je NLB slucajno edina banka na svetu? A “stranka” raziskuje bancni kriminal v vseh bankah sveta?

  – “Več kot očitno zlohotno ravnanje medijev, ki so v lasti trde ali “mehke” levice, je aktiviralo ne samo članstvo SDS, temveč vse razžaljene in ponižane, ki so prek različnih družbenih omrežij začeli objavljati donacije stranki SDS.”

  Se ena laz… SDS je izvedla akcijo za “aktivacijo” svojih bebavih podpornikov, da bi le ti nakazovali denar na objavljen racun… tu ni govora o razzaljenih ter ponizanih… to je akcija Jansevih placancev, ki so “nakazali” denar, da bi za sabo potegnili mnozico bebavih podpornikov, ki ne znajo misliti s svojo glavo.

  – “Hkrati pa je na površje priplavalo ogromno informacij o pranju denarja prek BiH, ki si ga privoščijo levi, vedno čisti, moralni in pošteni.”

  Zopet laz. Na povrsje so priplavale informacije o DOMNEVNEM pranju denarja preko BiH. To se ni dokaz za pranje denarja. A ni tale pisunka tudi en kos pravnice?

  ….

  Nerazumljivo mi je, da se gre ena pravnica, ki bi naj, po navedbah desnice, bila avtoriteta na svojem podrocju, takole blamirat s poduciranjem fake news oz. z ocitnim laganjem, zavajanjem in manipuliranjem, samo zato, da upravicuje Janseve poizkuse pranja denarja.
  To seveda kaze na stanje in sposobnost desnice ter bebavost podpornikov, ki na taksne laznive politicne pamflete nasedejo :D.

  • bednick

   Ti si pa tako pameten, da te je kar škoda za na internet.

   • Coeus

    Vem :D

  • pesjanar

   Končno sem prebral tvoje nebuloze napisane z roko katero vodi rdeče omračen um,kaj bi še dodal še eno rdeče budalo na listi bolnikov z rdečkami…..

   • Coeus

    A razen tegale primitivne in vec kot neumne replike nisi spravil skupaj?

    Lahko me po tockah postavis na laz, z argumenti? A bo slo?

    Dvomim, ker taksni bebci kaj drugega kot pljuvati in izlivati srd po drugace mislecih tako ali tako niste sposobni. Potem se pa cudite, da vas se najbolj nesposobni levicarji vedno premagajo :D

  • Krtača 20

   Bravo!

   • Kosobrin

    Zakaj?

  • nevtrino

   A, tako enostavno je to… Kdo bi si mislil…

 • bednick

  Mene samo zanima, če Ljudmila Novak hod k maš, oziroma, a je sploh kdaj hodila?
  A lahko kdo to preveri?!

  • lokec

   Ona hodi še za Kučana moli.

 • Anton

  BRAVOO Lucija, z užitkom je brati tvoje pronicljive, lucidne kolumne. Kar tako naprej, iskreno in odločno!

  sarkazem press

 • Božobožo

  Itak so to s kreditom mutna posla. Zakaj Janša ni najel 450k€ pri kakšni nezaposelni slovenki ampak je šel ponj k nezaposelni bosanki? Zato ker ima takšno količino denarja samo mafija in je hotel da je posel prikrit.

  • samotoje

   Po tako napornem razmišljanju si pa zaslužiš počitek.

 • Hun

  bi rekel da je SDS zaplula v cudne vode oz. v kalne vode…pa ravno SDS, ki se ima za brezmadezno…to je srž vsega

  • nevtrino

   Kdo se ima za brezmadežnega ?

   • Hun

    ti kot sektas si samooklicani ultra postenjak

    • nevtrino

     To je vaša razsodba, kar tako ?

 • piko8

  G. Lucija hvala za proniclivo pisanje, čestitam!

  • luckyss

   Ja, napisala je…citiram..”Nepismeni ljudje imajo še danes težave pri sklepanju pravnih poslov, pa vendar jih tudi njim uspe skleniti ob pomoči notarja.”

   Torej to pomeni, da bi tudi opravilno nepismeni radi vodili državo…;)

   • nevtrino

    Obsedenost z JanezomJ ? Nočne more ?

   • lokec

    Janša te bo ugriznil v peto.

   • piko8

    Če bi naša leva prominjenca vsaj malo razmišljala s kmečko pametjo , bi bilo v naši državi mnogo mnogo boljše 2004- 2008!
    Rezultat prve Janševe vlade 25% rast plač in pokojnin!!

    • luckyss

     In 50 milijard v “oazah” ;))

     • piko8

      milan kuçan ima od 50 milijard v “oazah” ;)) števiko računa, kar prašaj ga!!

    • Kosobrin

     Ni res!

     • piko8

      Rzsvetli me!!

 • totex39

  Vse te dobre članke, ki jih piše gospa Lucija bi moralo biti obvezno branje za komuniste, da se bi enkrat že nehali ukvarjati s Janšo kot, da je edini krivec vsega kar se dogaja pri nas.

  • luckyss

   Seveda ni edini krivec….bi pa očitno to rad postal ;))

   • nevtrino

    Očitno zgrešeno, v takšni konkurenci na Slovenskem nima nobenega upanja, da bi se realno sploh lahko prebil v ospredje krivcev za propadanje Slovenije.

  • KIKI

   Saj si vse preberejo, da potem lažje “razmišljajo”, kako
   bi svoj narod še bolj zaje…! Od tega živijo!

 • xtc

  Ušajeva ne razume nekaj.
  Bolj ,kot Kučanovo druščino z kramo jemlje hudič bolj tulijo in bolj agresivni so,seveda pa na desnici vse bolj lezejo na dan izdajalci(še zadnji),ki so se na ukaz CK ja navlekli po desnici.
  Počasi se bo političen prostor zjasnil.
  Sicer pa dejstvo Lojzek “vir iz RKC” in Mila oba učitelja-torej v SFRJ sta morala biti “moralno politično ” neoporečna torej vroča in zakrknjena komunista,a je kaj bolj jasno.Dejstvo je,da je partija v šole nastavljalas najbolj zagrizen in privržen kader-torej me Lojzek in Mila nista razočarala.

 • Lučka je pa res poden. Saj to vem že leta, ampak vedno znova preseneti, da gre še niže od podna. Lučka hvala, tvoji izlivi so neprecenljivi za tiste, ki hočemo Janšo v jami. Brez vstajenja, ko bo enkrat pod zemljo.

  • luckyss

   Ni se ti treba spuščati na njihov nivo….Nekomu želeti smrt je primitivno…

   • Hm. Rak razjeda telo. Želim, da rak umre in jaz ostanem živ. Je to primitivno? Če ne bo umrl rak, bom umrl jaz. #nivo

    • luckyss

     Smo se že dovolj klali med seboj…..ljudstvo pa bo dobilo tisto kar bo volilo…torej manjše zlo ;(

     • Soave

      Se strinjam s teboj. Samo dodala bi glede na ” manjše zlo ” – kakor za koga.
      Voliti – tvoja in moja dolžnost in pravica.

     • luckyss

      Moja pravica je, da ne volim, če mislim, da si nihče od kandidatov tega ne zasluži….

     • Soave

      Vsekakor.Napisal si ljudstvo bo volilo. Saj sva ljudstvo, ali ne ?

     • luckyss

      Nisem napisal da bo volilo celotno ljudstvo….večinoma strankarske ovce in tisti, ki rabijo izgovor za kakšno pivo v gostilni..;)

     • Soave

      Aha ? Jaz ne pijem piva, niti ne hodim v gostilne.
      Kaj se sedaj ” rešuješ ” ? Dobro si tisto napisal, pa sedaj popravljaš ?Zakaj neki ?

  • Soave

   Že leta ?? Kje pa vendar živiš ? In, od kje za vraga jo pa poznaš ? Koliko časa obstaja ta portal ? In, koliko časa ga. Ušaj piše zanj ?
   Hm. . . . . . jo poznaš od kakšne svoje šlamastike ?

   • poznam jo od leta 96, zaradi “šlamastike” takratnega znanca. Že takrat je sikala čez komije, ampak takrat mi je bila smešna in simpatična (1996). Tole kar izvaja zadnje leta, nimam besed.

    • Soave

     To se pravi, da ženska vztraja na svojih stališčih !!

     • ja, to pa ji moram priznati, načelna je pa res

  • Kosobrin

   Sem že skoraj dal plus, ampak, zadnji stavek mi pa vseeno ni všeč!

   • ni ti všeč, da mislim, da je religija rali fari. Ne verjamem, da je kdo kdaj vstal iz groba, zato zadnji stavek. Težko si predstavljam reakcijo vernikov, če bi Janeza kap ali bi ser npr. ponesrečil. To bi bila real North Korea. Da bio ga klicali in molili, naj vstane iz groba, o tem ne dvomim. Kar vidim Turinka, kako kliče duhove. Da ne bo nepotrebnih komentarjev, nikomur ne želim odhoda na oni svet. Niti največjemu sovražniku.

  • Olga_10

   Vaš Nick pove vse! Opranoglavec, ki sovraži SDS, ker so iz Murgl tako naročili!

   • Olga. Moje ime je Mitja K. , kar na tej strani veste zelo dobro. Nick je extra za vašo stran. Lučko poznam zelo dobro, zato nikar. Če mislite, da zaslužim KO, izvolite, pot vam je najbrž znana. klapEND

 • antimur

  Nekaj časa sem verjel, da članstvo NSi ni pokvarjeno kot Novačka, Tonin in podobna golazen, toda po njihovem zadnjem kongresu, kjer so z večino zopet izbrali za predsednico kučanistično izdajalsko butaro Novačko, ne verjamem več v njih in poštenje te stranke, čeprav bi morali biti moji, kot katoliku, naravni zavezniki.

  • Soave

   Mislim, da bodo mnogi iz Nsi le pokazali, da ne mislijo enko z vodstom.
   Upam samo, da pravi čas.

 • Soave

  + + + + + + +” O Cerarjevem nezakonitem posegu v pravnomočno odločbo mediji molčijo ”
  Seveda!! Saj ne morejo pljuniti v lastno skledo !!
  Presstituti.

  • Kosobrin

   Dokazi, brez teh ni nič. Tudi če je res. To dobro veste!

   • Soave

    Vemo, vemo, Kosobrin !!

 • Krtača 20

  Čist tipično odvetniško. Sem prebral samo kako naj sds najema kredit pri banki ki jo preiskuje? Hudiča, zgleda da za določene osebke velja samo da kredit lahko vzamejo pri đurđici al pa privat podjetju. Kdaj so pa druge banke zaprl?

 • von Rhein

  Ta je res močna…”korektna pravna rešitev”.Izjava univerzal ministra za boljševistične potrebe. Vprašanje je,če so ga na PF učili o takih variantah, ali je vseved kot se izpostavlja, to neumnost izumil sam. Tip je po svoje imel srečo,da se je edini imel možnost blamirati prav na vseh delovnih področjih.Je sicer hecen,osebno ga ne trpim,ker je velik lažnivec.

 • Kosobrin

  Ko se ošpice zdravijo, postajajo vse bolj rumeno-modre!

 • Olga_10

  Čestitke gospa Lucija! Jasno, glasno in jedrnato!

 • Jovo Jamnica

  …po 18. urah od objave:

  best = 9
  komentof = 82
  komentatorof = 33

  …fklučno z Tunekom in Kunstlom…. LOL

  • ekspêrt

   kolko je fšečkof ?

 • Grega

  SDS najprej lustrirajte svoje komuniste. Brez tega ste isti kot levica.

 • tasilo

  “Ampak kako naj stranka raziskuje bančni kriminal, če v isti banki prosi za kredit?”

  S tem je nekaj hudo narobe. Stranka raziskuje bančni kriminal.

  Še enkrat: Stran-ka raz-is-ku-je ban-čni kri-mi-nal.

  Išjo raz: STRANKA RAZISKUJE bančni KRIMINAL.


  Res, nekaj je hudooo narobe .. Pravzaprav vse.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!