Katarina Kresal in njena zadnja beseda

Katarina Kresal (foto: STA)

Nacionalna TV je začela predvajati serijo oddaj z naslovom “Zadnja beseda”. Gre za pogovorno oddajo o aktualnih družbenih zadevah. Tako kot mnoge druge oddaje nacionalne TV se me tudi ta ne bi niti dotaknila niti je ne bi gledal, kaj šele omenjal v tem prispevku. Toda stalna komentatorka v tej oddaji je tudi Katarina Kresal, danes lastnica privatnega podjetja za reševanje sporov. Že to bi moral biti za nacionalno TV izločitveni razlog, saj bo nacionalna TV z davkoplačevalskim denarjem očitno mesece in mesece delala brezplačno reklamo omenjeni dami. Če nacionalna TV ne vidi problema v tem, potem ji svetujem, da na enak način, po enakih kriterijih v oddajo povabijo učiteljico, rojeno v Nemčiji, sicer pa poslovno uspešno privatno lastnico cvetličarne iz Šiške v Ljubljani Tanjo Bizjan, ki je na zadnjih volitvah kandidirala na listi SDS za volitve v DZ.

Zakaj pa ne? Tako bi predstavljali uspešno podjetnico in ne propadle političarke, kar bi bilo dobro. Drugi izločitveni razlog pa bi moralo biti dejstvo, da je Katarina Kresal popolnoma propadla političarka, ki je za seboj pustila v stečaju svojo stranko LDS, ki menda še danes ni poravnala svojih dolgov. Povsem nespodobno torej.  Toda vrnimo se k zgodovini Katarine Kresal.

Iz anonimnosti v politični vrh in v propad
Preden so pred več kot desetletjem vedno zmagovito Drnovškovo LDS poslali v “paliativno oskrbo”, so na njeno čelo postavili Katarino Kresal. Seveda so vedeli, da je “smrt” LDS neizbežna, a vedeli so tudi to, da lahko Katarina Kresal “smrt” LDS odloži za dve ali tri leta. In točno to se je tudi zgodilo. Katarina Kresal je “umirajočo” LDS zadržala pri življenju do leta 2011, sledila je neizbežna “smrt” te nekoč nepremagljive politične sile, za seboj pa je pustila dobeseden stečaj in neporavnane račune, ki, kolikor vem, še danes niso poravnani. Precej neslaven konec neke politične stranke in neke političarke, ki je danes privatnica in jo zato še toliko bolj neupravičeno vabijo na nacionalno TV.  Je pa Katarina Kresal v času “paliativne” oskrbe LDS naredila še veliko druge škode. Poglejmo nekaj primerov.

Zloraba zakona za točno določeno osebo
Konec leta 2008 je takratni generalni direktor policije Jože Romšek najavil, da se bo upokojil. Notranji minister Dragutin Mate je objavil razpis za mesto generalnega direktorja policije, na katerega se je prijavilo več kandidatov, po spominu več kot pet in manj kot deset. Takratni notranji minister Dragutin Mate je ravnal skrajno korektno. Čas in zakon sta mu dopuščala, da izbere novega generalnega direktorja policije prej, preden bi zapustil svoj položaj, a tega ni storil. Mirno in pošteno je ob primopredajo nalog notranjega ministra svoji naslednici Katarini Kresal na mizo položil vse prijave za mesto generalnega direktorja policije rekoč, naj po svoji vesti izbere kogarkoli, ki izpolnjuje pogoje.

Janko Goršek (Foto: STA)

Korektnost in poštenost Dragutina Mateja pa se ni obrestovala. Katarina Kresal je v vlogi nove notranje ministrice opravila pogovor z vsemi prijavljenimi kandidati za mesto generalnega direktorja policije. Med prijavljenimi kandidati ni bilo Janka Gorška. Po pogovorih je za medije izjavila, da so jo kandidati “impresionirali” in da je nad njimi “navdušena”, toda ni se odločila za nobenega od prijavljenih kandidatov. Odločila se je, da razpis za mesto generalnega direktorja policije ponovi. Izjava za javnost seveda. Za tem se je dogajalo nekaj povsem drugega. Katarina Kresal je v državni zbor vložila spremembo zakona o policiji, po kateri generalnega direktorja policije praktično nihče od prihajajočih ministrov ne bo mogel več zamenjati. Le opravilna nesposobnost ali pravnomočna obsodba za kaznivo dejanje naj bi bili izjemi od tega pravila.  Dejansko je to pomenilo to, da je generalni direktor policije postal nezamenljiv za vse prihajajoče ministre. Tak zakon je bil tudi sprejet. Šele nato je objavila razpis za mesto generalnega direktorja policije. Seveda ni nobeno naključje, da se nihče od prej prijavljenih kandidatov za generalnega direktorja policije na ponovljeni razpis sploh ni prijavil. Se je pa prijavil eden in edini kandidat Janko Goršek, ki ga je Katarina Kresal tudi izbrala za generalnega direktorja policije. Čista farsa torej. Katarina Kresal je s pomočjo koalicije zlorabila svoj položaj zato, da je na mesto generalnega direktorja policije pripeljala sebi lojalnega človeka.

Nacionalni preiskovalni urad  – politična zloraba policije
Katarina Kresal je bila, v vlogi notranje ministrice, tudi predlagateljica ustanovitve Nacionalnega preiskovalnega urada – NPU. Šlo naj bi za elitno preiskovalno enoto za področje preiskovanja najzahtevnejših oblik kriminalitete, zlasti finančne in gospodarske. Zamisli kot taki je bilo že takrat, kot je tudi danes, težko nasprotovati, seveda če bi ta organizacijska enota policije svojo vlogo tudi upravičila. Katarina Kresal si je v vlogi notranje ministrice tudi na tem področju zamislila sebi uporabne rešitve. V zakonu je zapisala, da je NPU samostojna organizacijska enota policije, ki ji kriminalistična policija nudi “logistične usluge”, za svoje delo pa je “preko” generalnega direktorja policije “odgovorna notranji ministrici”. To praktično pomeni, da smo takrat dobili elitno kriminalistično enoto, ki za svoje delo ni bila več odgovorna generalnemu direktorju policije, ampak notranji ministrici. In generalni direktor policije, Janko Goršek, se je s tem mirno strinjal. Neverjetno, toda glede na način njegovega imenovanja pričakovano. Tako zakonsko zlorabo policije sem leta 2013 odpravil sam, ko sem predlagal črtanje takega zakonskega določila, in NPU je šele takrat postal sestavni del kriminalistične policije, odgovoren šefu kriminalistične policije in generalnemu direktorju policije.

Nacionalni preiskovalni urad  – sredstvo za polnjenje privatnih žepov
Tisti čas je bil šef slovenskih kriminalistov Aleksander Jevšek. Od nekdaj zaprisežen kriminalistični strokovnjak, ki s politiko nikoli ni imel prav ničesar. Tako seveda uradno. Kasneje se je pridružil Socialnim demokratom – SD, kamor je po mojem vedenju tako ali drugače vseskozi sodil. V takih razmerah je zakonsko nastal NPU, za katerega pa je bilo potrebno najti ustrezne prostore. Formalno je to nalogo imel takratni generalni sekretar notranjega ministrstva, zvesti član Liberalne demokracije Slovenije – LDS, Damijan Lah. Vse niti pa je seveda vodila Katarina Kresal, ki je formalno imenovala tudi delovno skupino, ki naj bi bdela nad najemom prostorov za NPU. V njej sta med drugimi bila tudi njen  državni sekretar Goran Klemenčič in celo sam šef računskega sodišča Igor Šoltes. In najem prostorov za NPU se je zgodil.

Vidni član Socialnih demokratov in murskosoboški župan Aleksander Jevšek (Foto: STA)

Najeli so tako imenovano stekleno palačo na Dimičevi 11 v Ljubljani, last Igorja Jurija Pogačarja. Katarina Kresal je seveda trdila, da te osebe ne pozna, ko pa so na dan prišle fotografije z neke poroke v Celju, pa je postalo jasno, da se še kako dobro osebno poznata. Najemna cena prostorov je bila navidezno normalna za tisti čas, mislim, da je šlo za 13,06 evra za kvadratni meter. Toda ta cena bi bila normalna in pričakovana za tako imenovane neto uporabne površine, ne pa za hodnike, dvigalne jaške, garažne prostore in še kaj. Skratka, skrajno napihnjena cena.

Pri spornem najemu je sodeloval tudi Igor Šoltes. Danes ponovno kandidira za evropskega poslanca. (Foto: STA)

Za nameček pa še tale podatek. Igor Jurij Pogačar je mesečno plačeval 125.000 evrov kredita za omenjeno stavbo. Katarina Kresal pa mu je mesečno plačevala 136.000 evrov najemnine. Sami lahko izračunate donosnost posla Igorja Jurija Pogačarja; torej, ob rednem odplačevanju kredita mu je mesečno ostalo 11.000 evrov, po 20 letih pa bi bila stavba njegova, ko bi odplačal kredit, še vedno pa bi mesečno za najemnino dobival 136.000 evrov.

Najem stavbe NPU so kasneje proučevali kriminalisti Aleksandra Jevška (iskal je samega sebe), računsko sodišče, ki ga je vodil Igor Šoltes (iskal je tudi samega sebe) in Komisija za preprečevanje korupcije – KPK, ki jo je takrat že vodil Goran Klemenčič (iskal je tudi samega sebe). Vsi po vrsti so se sprenevedali. Več kot leto dni so računali, koliko ti ostane, če od 136.000 evrov najemnine plačaš 125.000 evrov kredita.

Končalo se je tako, da prvi kriminalist Slovenije Aleksander Jevšek in njegov šef Janko Goršek, saj ste uganili, nista našla nič spornega v početju Katarine Kresal. Goran Klemenčič in Igor Šoltes pa sta po več kot letu dni računanja končno izustila, da posel Katarine Kresal diši po korupciji. V začetku avgusta 2011 je Katarina Kresal odstopila z mesta notranje ministrice.

Sporna promocija na račun davkoplačevalcev
Toda po Pahorjevi vladi je leta 2012 prišla druga Janševa vlada, v kateri sem naloge notranjega ministra opravljal jaz. Eno prvih naročil podrejenim je bilo, naj proučijo posledice razdrtja pogodbe o najemu stavbe NPU z Igorjem Jurijem Pogačarjem. Njihov odgovor me je izjemno presenetil. Pogodbo lahko razderemo brez kakršnihkoli posledic ali plačil. Neverjetni amaterji so jo pripravljali, sem si mislil, toda po drugi strani so bili verjetno prepričani, da bodo vladali vsaj dvajset let in da v njihov koruptivni posel  ne bo posegal nihče. Seveda sem naročil razdrtje pogodbe in steklena palača na Dimičevi 11 v Ljubljani še danes sameva, njen lastnik in njegova podjetja so šla v stečaj, davkoplačevalci pa so verjetno plačali njegov kredit.

Toda odhod Katarine Kresal ni bil njena “zadnja beseda”. Povsem razumem njeno privatno iniciativo, tudi ona ima vso pravico do dela. Tisto, kar je obsojanja vredno, je seveda njeno promoviranje na račun davkoplačevalcev.

dr. Vinko Gorenak

 • rubec

  hov,hov

  • Rožle

   ha, ha … še dobr, da sem prej prelistal do spodnjega prvega komentarja,
   … ker bi bila zdej že dva :) …
   tovrstna komentarja..
   hmm .. a to tut spada po deja vu ..?

   • rubec

    hehe stari, tega se ne znebijo. vsaj dokler sva midva živa.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Mislim, da je bilo takrat bol grrrrrrrrrrrrrr. kot pa hov hov.

 • tasilo

  Zadnja beseda Katarine Kresal bo “vuff”.

  • rubec

   pa kje si ti kolega, asšou u politiko?

   • tasilo

    Dragi prijatelj, čisto sem se poshamanil :)

    To pomeni, da počnem v življenju kakšno pametnejšo ali koristnejšo stvar več in da malo manj trebim svoj vele(ne)umni možgan po forumih.

    Politika?! Nein, danke. Raje se Drek pišem kot pa grem v politiko. ( Ampak najbrž sem neumen, kajti politika je pri nas daaaaleč najboljši biznis. Zato se jih tudi v politiki toliko Drek piše. Večinoma sami Dreki in Drekci. )

    —–

    “No ja, bo že kokó, še zmer je blo,” so djal str ata. Mogoče pa res kaj več spet zaidem v tole betulo …

 • piko8

  Lepo in prozorno napisano, tako kot zna g. dr. Vinko Gorenjak!!!
  Vlada nam Mafija: kordinator pa je Mafijski šef milan kurčan!!!

 • macon

  Ko sem prebral naslov, sem pomislil, da se je pasja princesa poslovila zaradi kokainskega predoziranja in je predtem nekaj zajamrala. :)

  Drugače pa dober tekst, hvala, g. Gorenak.

  • karpelec

   Zaželela si je novega sijaja, da starega malo osveži.

 • Peter

  Zadnja beseda, še ena oddaja hanzitv, ki je z veseljem ne gledam.

  • SIMON ROZIC

   Prav imaš!

   • Peter

    Moraš vedeti, da nobenih hanzi oddaj ne gledam.
    So pa še posebno nagravžne, ki jih z veseljem ne gledam. Kot tale, no.

 • rubec

  Enemu od teh treh, Atosu, Atlasu ali Joyu , zdaj sem že pozabil kateremu, sem na vadbišču za pse omenil, da je tale pa letos slovenka leta. Potem so me, kot da so bili kurci zmenjeni, obkrožili in mi dovolili oditi šele potem, ko sem požrl eno celo vrečo briketov iz Poljske. Še danes imam brisko. Mogoče vam ni znano ampak ta poljska banda dela ogromne pakunge.

  • rrrrr

   Ma, jooooojjjj..

   • karpelec

    …je brbotalo po stranišču.

 • Antonius

  Naj nam Kresalova z zadnjimi besedami pove, zakaj sta z njeno *sinico* pobrisala v Švico?
  Tožilka Kotnikova bi zagotovo zvedela, pa so jo Kresalovi po policijski in pravni veji oblasti popolnoma onemogočili, da ne bi ona kaj na sodišču izpovedala.
  Katarina Kresal najbrž ni *napčna* očem, ampak hudo usmrajena pasjim smrčkom in nosovom.

  • Peter

   Še kako napačna je očem, poglej te hladne oči….
   Že ob njenem vzponu in vrhuncu so jo hvalili, kako je kao lepa. Meni se zdi pa kot kača. Hladna. Neprijetna, bljak, no.

   • Novakec1

    Zadrogirane očke

   • Antonius

    Peter, *najbrž*, sem zapisal, ker se zavedam, da so imele tudi oči Hitlerja svojega malarja.
    Pa bodiva malo manj navijaška in stroga, pa si priznajva, da je Kresalova kar imenitna ženska, če bi vas politično nikoli angažirana in povsem nepoznana, nekje na dopustu povabila na *pir*.

   • SIMON ROZIC

    Res je, sex z njo bi bil kot vrtanje v ledeno goro…
    …ali pa kakšen briljant, pa bi jo lahko prijel še za
    rit…

   • samsara

    Spominaj me na preoblečene nezemljane iz enega filma ‘Mars napada’, ki sem ga gledal že kar dolgo nazaj :-)

  • Nata

   Še dobro , da ste napisali ” napačna ” , no !

 • SIMON ROZIC

  Ponovno aktiviranje socialkapitalističnih dam ( bab) na TV Sl je naravnost ogabna,
  posebno za tiste, ki jih poznamo do “obisti”, z vso pokvarjenostjo njihovih umov
  in popačenosti inteligence, ki so je že davno tega prodale na semnju ničevosti.
  Moram pa reči, da neizmerno uživam, ko vi, g. Gorenjak potrdite vse moje
  misli in jih vse tako imenitno kategorizirate!
  Obsedene dame, same s sabo, seveda, vse v razkošnih oblačilih, “klepetajo”
  o nezdravi, samo prestižno in materialno usmerjeni igrači “barbiki”. Želodec se
  ti obrača, ko gledaš našemljeno Koširko, ki bi se šla sestro “usmiljenko” in
  ki je svoje do konca razvajene “froce” uredila po meri “Holivudskih” zvezd, nam pa
  trosi nekaj o skromnosti in nematerializmu!
  Hvala, samo teh bab ne! Ker je Novo leto že mimo, bi Koširka lahko snela s svoje
  betice vse bingljajoče okrasje in uporabila glede na letnico rojstva kakšno bolj
  diskretno šminko ali pa naj stopi do prvega okulista, da bo spregledala ! Takšna se
  gotovo ne sme pojaviti v Hospicu, ker bi s svojo vreščavostjo povzročila preveč
  prezgodnjih smrti (kapi) !

  • rubec

   ************

  • Hribouc

   ČAS JE, DA NOVA24 ZAČNE Z ODDAJAMI, KI BODO PARODIJA/SMJEŠENJE AGITPROPOVSKIH

   NORCEV, KI ZA NAŠE ŽULJE SWVINJAJPO ETRU SLOVENIJE!

   ČAS JE ZA DOBRO VOLJO NA NOVA 24 TV – MATERIALA NA TONE !

   Začnem tako, kot se je nategaušna začela!
   “Kučanof Milanče gre k sv.Maši in nese žegnat madžaronsko šunko “

   • Nata

    Oh, ne skrbi !! Žegnat je sicer ne nese !! Si jo pa prav gotovo privošči !
    Ono pravo šunko veš ! Z ravno vpravšnjo mero špehka !

    Kje že mi kupujemo ” šunko ” ?

    V Šparu, Spinu, Lidlu. . . . . . .bljak !! Raje je ne jem.

 • Nata

  Nacionalka ima preveč denarja !! Takole ga zapravlja ?? Seveda. Saj je vendar NAŠ !!
  Ste videli kakšno silno reklamo za naredili za ono Jonasovo oddajo ?
  Da se bo lahko norčeval iz ljudi ??

  • Novakec1

   Zarad Zvezdane se kar tressssem, kaka oddaja v svetovnem merilu.

   • Nata

    Tressssssseš se ?? Od jeze ?

    Aja. . . .saj si napisl. Te je strah takih pametnih žensk in oddaj, ki jih delajo.
    Pa vseeno no. . . . . včasih pa, ko ima kakšnega zanimivega gosta, pa pogledam.

    • Luiggi

     Al je Zvezdana Slovenka,ime smrdi po Cefurjih!??

     • Nata

      Morda. Vem, da je s Ptuja. Po imenu sodeč pa tudi ni ziher !!

  • Hribouc

   Prav je, da se norčuje, saj jim mi ,lojasti, dovolimo!

   Prav je, da nas kradejo, saj jim mi, lojasti dovolimo!

   KAJ PA ŠE BULJIŠ RTV HANZI, PUNCA?

   Pri nas ta TV ne obstaja več! Porka Malora!

   • Nata

    Kaj se pa jeziš name, poba ??
    Nisem gledala ne eno , ne drugo.
    O Jonasovi je pisalo v zvezi z ono nesrečo od
    reklamo sem pa videla. . . . . . .

    • Hunyađi

     Zdaj boš plačevala, ti še gledat ne bodo pustil tvoji-tuji v lastnem domu. Ti pa poklekneš, ker te je strah, da ne boš izobčena iz črede.

     • Nata

      No, zakaj pa tako ? A mi ne moreš malo lepše napisat ?

      Kaj za vraga pa plačujem ? Kdo mi ne pusti gledat ?
      Jaz sem sama svoj gospod. Imam svojo Tv, zato, da gledam, kar želim.

      Tudi Hanzi tv gledam. Velikokrat. Politike imam poln kufer.

      Pa nikar mi zopet ne očitaj neke ” črede ” , veš !! Tudi ti verjetno nisi ena sijajna , samostojna perla !

     • Hunyađi

      Sam dregnt te je treba, čeprav se mi zdi, da si že ovenela.

     • Nata

      Prijaznost pa ni tvoja odlika.

     • karpelec

      Kako bo prijazen, ko pa tako grdo gleda.

     • Nata

      Hja. . . najbrž se mu dozdeva, da grdo vidi.

     • Andrej

      In vsak sekret svojega drekača ! Tako je to Nata !

     • Hunyađi

      Teb sm jo v določeni meri pokazal(prijaznost). Vendar sem mnenja, da si jo tudi ti ne zaslužiš.
      Čeprav te nisem žalil, ampak en mal branil v prvi repliki.

     • Nata

      Vsake očke imajo svojega malarja.

     • Hunyađi

      In ovčke svojega pastirja, ki se mu pustijo strižt.

    • Hribouc

     Jebem Hanzi RTV plačanih hlapcef 571!

     Punčka, saj se ne jezim!
     Dob’r veš, de nate pa ne.
     Sam šou teater s’m naredu, zdej ko Kobala ni!
     ————————————————————–
     Mi smo Teater Veseličar,
     Kobal pa Depression on the skies!

  • janezxy

   Rosvito mi je bilo boleče gledat,kako se boji za svoj fotelj.Veliko možnosti ima,kjer bi lahko delala naprej ali pa je le igrano.

   • Nata

    Hja. . . . . . .služba je služba !!
    Morda so pa samo čakali, da bo rekla NE ??

    • Hribouc

     Natka, ne bo rekle ne.
     Je komfortno tak lepo, da kar šumlja!

   • Hribouc

    Pa kaj Rosvita to pelje, al kaj?

    Obup.Revca. Nism vedu.
    Korej kresalki dvigujejo status poštenjakarstva in primernosti….
    BUHALNO KOZLANJE-KAJ JE SATAN SPOSOBEN.
    Rosvita pol jemlje kaj za želodec in črevesje?

   • Hribouc

    In prepeval ji bo njen Franci, ni dvoma.

  • Andrej

   Danes je pljuvanje na karbid donosen posel in tega se v slovenskih medijih
   močno zavedajo upam , da jim končno le zmanjkalo sline ! Tako izmozgan
   človeček KAJDOGAJA se bo tako , ali tako posušil in tudi za pljunek ne bo
   več materiala !

   • Nata

    No, ta je pa dobra !

    Torej misliš, da bo ljudstvo toliko časa čakalo , da še za pljunek sline ne bo imelo ???

 • Hribouc

  TRAGIKOMEDIJA » Slovenija, tisočšeststo letne sanje Karantanske«
  / ni levuharska umetniška inštalacija/

  Rdeča tranzicija : Kučanova Paradržava Forum Enaindvajs’t ali Rdeči Kupleraj Slovenistan
  ——————————————————————————————————————————-

  Poglavje : “Anno Domini,Slovenistan. 2019”, avtor: dr.Vinko Gorenak

  Nastopajoči:

  Aleksander Jevšek, Janko Goršek, Katarine Kresal, Igor Šoltes, Goran Klemenčič, Jurij Pogačar,itd
  —————————————————————————————————————————–

  Uvod: Slovenska Žalost in Ivan Cankarjeva Francka še vedno teče za vozom

  Jedro :
  Zlagana tatinsko morilska multikolaborantska nacifašistično komunistična antinarodna
  Revolucija v svoji 8.fazi . Udbokučanizem v tretji fazi denacionalizacije ali odvzemanju tovarn in projektov delavcem ter uničevanje malega slovenskega kmeta po kitajsko-ruskih reformnih receptih pod naslovom » Kapitalu čast in oblast« po VKBP navodilih VŠ CK ZKS ZZB NOB OF Revolucije 1941 in po sledeh za človeškimi pravicami pod Roterjevim »Partizansko pravo Ribnica-Kočevje 1943« usklajenimi z LGBT & Multikulti & Eko-Bio Warming the planet & G.Soros velocity.

  Zaključek :

  Glavni akterji živijo srečni in zadovoljni do konca svojih pasjejebskih dni

  Nauk :
  VSE BARABE, JUDEŽI, KRIMINALCI, PASJEJEBCI in FUKAČI NAPREDUJEJO IN, ZDAJ NAS GLAVNA AKTERKA KRESALOVA NA OČEH SLOVENIJE CELO POISKUŠA VZGAJATI
  —————————————————————————————————————————-

  SPRAŠUJEM :

  Zakaj Opozicija in Civilna družba dopušča propad države Slovenija, kot razvidno iz vsebine ?

  Zakaj Opozicija in Civilna družba dopušča eskalacijo propada, razvidno iz prim. Kresal ?

  Zakaj je Demokracija, stara 4000 let v Slovenistanu povsem invalidna in umira

 • totex39

  Baba je zvita in z vsemi žavbami namazana, kar se ji vidi v kakšnih krogih se suče.

 • tasilo

  Katarina Kresal — spizdenkandidat za evropske volitve

 • dob

  Zadnja beseda? Opizdje.

  • Peter

   Češpljev kompot.

 • Franjo Trojner

  Mrzla, ledena oseba!

  • Hunyađi

   Kot sodnik Zobec. S koščeno jeklenim ksihtom mu je sestrska.

 • antimur

  Da je RTV odvratna greznica izdajalca in pošasti Kučana ter njegove bande, priča tudi dejstvo, da poizkušajo rehabilitirati takšno pokvarjenko, mirno bi lahko dejal tudi mafijko in primitivko kot je Kresalka, ki jo je takrat, ko je izbruhnila afera bulmastifi, kot odvratna pizda spizdila v neznano. Kriminalna dejanja v zvezi NPU, podelitev državljanstva lažnivim “izbrisanim”, iz sedemnajst tisoč na petiindvajset tisoč, skratka prava kučanistična pasjejebka, propadla političarka in zdaj jo nam hanzi gnojnica servira kot prosvetljiteljico in žensko s človeškimi izkušnjami, izkušnje že ima, toda kriminalne in izdajalske.

 • milanček

  kučanova golazen jo počasi pripravlja, da zamenja cmeravega avtista mirkota, potem pa še majmuna šarca ! zanima me kako je z odvisnosjo po koki, v KC so jo urgentno pripeljali na čiščenje, saj bi drugače crknila zaradi predoziranja! na Javorju, kjer ima pokojni dr. baričevič posestvo je kresalka imela zlate urce po doziranju, partner pa po sexu z ubogimi živalcami!

  • Luiggi

   Tisti stari kurac sploh fukat ne more vec!

   • Andrej

    Seveda kužki so spoznali koga se je treba izogibati , vse ostalo pa je
    stvar pasjih čustev , rezultati so evidentni !

 • RATATA

  Da je Katarina Kresal pošteno plačala uhane ki jih nosi, je bilo zapisano v glasilu komunistične partije Italije – ((https://www.dlib.si/details/URN:NBN:SI:DOC-2ZZA6AOX)) … v časopisu Delo, oktobra 2011… in še kaj
  https://www.delo.si/novice/slovenija/katarina-kresal-moji-uhani-so-posteno-placani.html

 • janezxy

  Samo opazujemo lahko,kam žveplena mafija forcira to pasjo princeso.Zahotelo se ji je politike.Ona čarovnica,ki ji je spesnila odo vnebohoda ,rdeča vlačuga Jaklinka se še ni oglasila. Ali jo je že pobral Belcebub.

  • Luiggi

   Pri nas tudi babe pobira Matilda!

 • Lisjak

  Vrag pa še taka baba,da še avta ne zna vozit,ko je vlita.Ko je še bila aktualna ministrica ji je pri Ptuju šel eden od cestnih rondojev tako na živce,da ga je hotela zradirat.

 • Franjo Trojner

  8 marec državni praznik? Enakost spolov?? Ženske kvote… ??? Pa dajte že nehat umetno zapletat odnose med spoloma.
  A ni bebavo, da pride na nek položaj, ali prejme nagrado oseba samo zato ker je ženska??? Kdor lahko zagovarja takšno bebavo filozofijo nima v glavi vse dobro pošlihtano.

  • Peter

   V našem bifeju smo strogo zahtevali, da namesto Joži začne kelnarit kakšen fant. Kvote, enakopravnost pa vse to, jako “in” zadeve.
   Pol je pa reku Francl tm u kotu: Jebeš ti kvote, teh ne morem po rit šlatat.
   Pa smo se strinjal in ostal kr pr Joži. Upam, da u IJU ne bojo preveč hudi na nas, no.

  • rubec

   +10

  • Luiggi

   Mene pa moti,ceprav me nic ne briga,da imate za sodnica same babe!

   • Bali Ofset

    še več jih bo. Minister Slavko Gaber je uvedel točkovanje za nadaljnje vpise na faks in ker so punce bolj pridne, jih je več vpisanih na pravo, medicino … skratka povsod. Na žalost se morajo zdravnice in druge diplomiranke poročati z manj izobraženimi dečki; posledično je zakonska skupnost neenakopravna, moški se ne čuti vreden svoje soproge, pa imamo ločitve. Ampak to je druga tema…

  • pajac debeli

   8. Marec-internacijonalni VOKE day.

 • tramal

  A kresalka ima podjetje? Katera javna hiša pa je njena .?

  • rubec

   Ni hiša ampak garaža. In ni javna.

   • Peter

    Podjetje za reševanje sporov, doo.

    • rubec

     Lahko bi končal tudi z noo, no.

     • Peter

      Tokrat pa res.

  • me

   pasje zavetišće!!!

   s siničko mata tako dost robe

  • Andrej

   Če me spomin ne vara, je potem, ko je “odšla iz politike” s svojo odvetniško pisarno in vsemi tistimi, s katerimi je kradla, z državo sklenila odlične posle za neka pravna zastopanja. Javna uprava namreč nima svojih pravnikov.

   • Andrej

    Važno je , da ima javna uprava dacarje , ki neusmiljeno tolčejo po
    siromakih , ki jih je iz dneva v dan več !

    • Andrej

     A imaš kako idejo, kako to, da imava isto ime? To naj se ne bi dogajalo.

 • Olga101

  Ukinimo obvezno plačevanje murglski kloake, potem pa naj Kresalova na zasebni televiziji predvaja dokumentarec o tem, kako je Senico nezakonio
  odpeljala s prizorišča zločina in ga skrila v Švici!

 • Imperial Commando

  Sem enkrat gledal to oddajo, toliko feminističnega in aktivističnega bullshita težko kje najdeš. Nikoli več.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Se strinjam, verjetno imajo še soap nadaljevanke večjo kvaliteto.

  • Bali Ofset

   ves cvet slovenskih kvazi intelektualk – ena bolj naduta kot druga (Mileni Miklavčič se opravičujem, če jo tunkam v to godljo, a je nanjo pristala) – izbira nezanimive prežvečene teme in ob njih govorijo same očitnosti.

 • milanček

  baba zafiksaqna, buten mal več kokaina, se predhodno zaplankaj v bajto, pa ajd adijo , predhodno ga pa še mirkotu odsekaj! prekleta golazen

 • bubamara

  Katarina je ena fletna samozavestna punca. Za pravnico je čist dovolj sposobna. Toliko pravnikov kot je v mali Yugi na 100 prebivalcev, verjetno ni nikjer na svetu.

 • pajac debeli

  Ceprav nisem prizgal tv slo ali pa katerega drugega tv kanala ze pet let moram placevati vsak mesec tv “narocnino”, ki ni nicc drugega, kot davek na tv sprejemnik. Tv antene nimam, televizijo pa imam prikljuceno na tacunalnik zaradi Netflixa. Sem pa vesel, da se moj prigarani denar porablja, za ultralevo propagando pasjejebcev, svingerjev, transeksualcev in podobnih sfilarski izrodkov in iztrebkov. Kar se mene tice je po vsem kar se dogaja tisti, ki v tej drzavi voli leve izdajalec, leni parazit ali pa nevarni idijot, ki bi ga bilo potrebno spokati na ladjo in odfutati v Venezuelo.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Butale so volile, butale so izvolile.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Evropski posr(l)anci pa res to te lewuhi.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Kresal – muha enodnevnica, ki ima slab dan.

 • milanček

  katarinca, kakšno inekcijo si danes fasala, direkt v žilo ali med noge? pazi, direkt v žilo te je že parkat koštal skoraj življenje, prevelika doza!! med nogice, pa ah, mirko je kot prvo pasjejebec, potem buzi, torej ti ostane samo kakšna prijateljica ali pa vibrator!

 • Janez Kepic-Kern

  Z OĆMI TE ŽENSKE – NEKAJ NI OK.
  Nasploh seveda izgleda ok,
  a veke ima preveč razprte, premalo pokrivajo oči.
  To se redko vidi. Nekam čudna , lutkasta se zdi. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • janko

   Uf, punca mi je “kju”.

 • Bali Ofset

  Gospod Gorenak – kar tako naprej – naj se NIKOLI ne pozabi, kdo je kdo in kaj je zakuhal… Na RTV so mislili, da smo že vse pozabili – nove in nove gnusarije nam servirajo, in iz kloake potegnejo nekaj, kar naj bi že zdavnaj potonilo v pozabo.
  Ko bi se vsega tega spominjalo vse več ljudi, ne samo nekaj prebujencev, bi imeli drugačen izid volitev…
  Ne samo, da nam vlada zlobna država, in da so jugoslavci – invazivno pleme – zažrti v vse pore našega življenja – vse, kar so zafurali, pokradli in onečastili, se prehitro pozabi.
  O oddaji pa ne gre zgubljati besed… oddaja je primerek neinventivnosti urednikov. Zgodi se pa takole: intelektualka telefonira uredniku/urednici, s katero se že dlje časa dobro poznata: Ti… imam dobro idejo za serijo oddaj, povabimo neke “pametne ženske, intelektualke” – še rade bodo prišle – pa naj imajo zadnjo besedo… Dobra ideja, a ne….
  Ja, ideja za dober honorar, za dobro oddajo pa je treba kaj več.

 • Hribouc

  Natka, draga moja!

  Bodimo čuječi!

  Hate speach se nam lahko prikrade pod jezik!
  Zdaj ko mamo rdečerevirskega ministra s 13 leti delovne dobe pri 60 letih ognjevite plodovite starosti – se moramo pazit!

  V ilegalo bo treba!
  Dali se bomo v Trojke in poniknili.
  Imaš oborožitef, punca?
  6-cevni avtomatski Railgun na šibre, recimo?

  • Nata

   Imam. Zračno puško. Streljat ne znam. Ampak sila kola lomi!

   In, doma nas je za tri trojke !!

   • Hribouc

    Nas je za pet trojk. Ne se bat.

    Kurbe satanske vedo, da je naše geslo :”Ne ubijaj!”.
    V samoobrambi pa tudi letamo po zraku.
    Pa nobenmu ne povejdat!
    Imamo Krila!

 • jefferson 55

  Levičarska in režimska RTV seveda ne more parirati kvaliteti programa Nova24 v službi resnice. Samo poglejmo si vrhunski spored Nova24:

  06:00 – 07:00 Jutranja molitev
  07:00 – 09:00 Povzetek novic Požareporta
  09:00 – 10:00 Odkrito z Vinkom Gorenakom. Tema: migranti
  10:00 – 12:00 Veliki intervju z Velikim Vodjo
  12:00 – 13:00 Oko časa z vložki Tita, Kardelja in drugih pokojnikov
  13:00 – 14:00 Brutalno z Bernardom Brščićem. Tema: migranti in GLBT sodrga
  14:00 – 16:00 Ponovitev Velikega intervjuja z Velikim Vodjo
  16:00 – 17:00 Komercialno
  17:00 – 18:00 Ezoterika s Štuhecom. Tema: dokazi božanske narave Velikega Vodje
  18:00 – 20:00 Ponovitev ponovitve Velikega intervjuja z Velikim Vodjo
  20:00 – 21:00 Poudarki dneva: Migranti, GLBT, komunisti, migranti, migranti, NOB.
  21:00 – 23:00 Ponovitev ponovitve ponovitve Velikega intervjuja z Velikim Vodjo
  23:00 – 00:00 Večernice

  • janko

   Prav je, da se našemu malemu vedno in še vedno stiskanemu narodu, kar počne Nova, VEDNO ZNOVA PREDOČA DEJSTVA IZ ZGODOVINE IN SEDANJOSTI!
   Da se ve – EDINI PROBLEM SVETA ZADNJIH STO LET JE: KOMUNIZEM, SOCIALIZEM, LEVIČARSTVO!