Kdaj normalna Slovenija brez starcev iz ozadja in njihovih vnukov? – Kmalu!

Mojca Škrinjar (foto: STA).

Slovenija pa kakor osel, ki hodi v krogu, čeprav ni niti več mlina, ne priganjača. Ne opazi, da na sredini kroga sedi le še nekaj obupanih starcev in njihovih sprijenih vnukov, vsi drugi, drugorazredni ljudje pa so že zdavnaj zapustili to dvorišče. Uradna Slovenija, oblastna Slovenija, Slovenija s sto tisoči predpisov in navodil, Slovenija kot žandar, ki lahko vstopi kadarkoli, kakor koli v tvoje stanovanje in ti brezsramno prisluškuje, tudi tvojim monologom v trenutkih slabosti, v spalnici in kopalnici.

Včeraj sem se po dolgih letih zataknila ob TV-programu, kjer so predvajali evrovizijske pesmi. Zgolj po naključju in zato, da si malo spočijem možgane. Ob prvi povprečni pesmi sem z obžalovanjem pomislila na čas, ko smo nekoč mladi in stari tičali pred televizorji, čakajoč na začetne akorde Evrovizije. Še ob črno-beli televiziji smo znali uživati ob dobrih komadih, ki so postali klasika zabavne glasbe in se veselili, da smo vsaj za en večer del razvite Evrope. Potem, ko smo to res postali, po osamosvojitvi, pa kakor da bi spet želeli v neposrečeno ekstravaganco posvečenih »talentov«. Ah, nič, grem jaz spat, trda tema je, dosti mi je vsega, si rečem, hipec prepozno – zaslišim precej prijetne akorde in vidim prav nič zafnanega mladeniča. Neverjetno! Končno res lepa pesem! Večerni čudež! Potem sem vztrajala še do jodlarsko  mučiteljske romunske skladbe (okusi so različni!) in se odločila za boljšo naložbo – spanje.

Jutranji čudež pa me pričaka sredi jutranjega sprehoda po mojem lepem vrtu, ko me premami radovednost in povprašam tviteraške prijatelje o izidu. Mladi Salvador je zmagal. Brez afnanja in prevalov po odru, kazanja golih zadnjic, svetlobnih efektov, ki še tiste, ki nimamo epilepsije, spravijo v krč, brez transvestitskih cunj in videza maškar, in kar je najpomembnejše, mladi Salvador je pel v svojem jeziku, portugalščini, pesem, pa kakor da bi izvirala iz njihovega fada, izvirne portugalske narodne glasbe.

Kakor da bi fatimska Marija ob 100-letnici svojega prikazovanja odstranila s prsti kopreno, ki je 100 let zakrivala pogled na resnico, se nevajene oči počasi privajajo pravi svetlobi. Odpirajo se srca, osvobajajo se težkih okov. Rahel vetrič olajšanja je začel pihljati po Evropi, upanje se odpira kakor popki vrtnic v jutranji rosi. Marija kaže s simboli, človeštvo z dejanji. Trump, zmeden kot ga prikazujejo, je krščanski cerkvi v Ameriki vendarle podelil več svobode, še Putin se vsaj dela, da mu je mar za krščanstvo, če že niso njegova stališča resnična (no, mogoče pa so).

Slovenijo vodi nekaj obupanih starcev in njihovih vnukov
Slovenija pa kakor osel, ki hodi v krogu, čeprav ni niti več mlina, ne priganjača. Ne opazi, da na sredini kroga sedi le še nekaj obupanih starcev in njihovih sprijenih vnukov, vsi drugi, drugorazredni ljudje pa so že zdavnaj zapustili to dvorišče. Uradna Slovenija, oblastna Slovenija, Slovenija s sto tisoči predpisov in navodil, Slovenija kot žandar, ki lahko vstopi kadarkoli, kakor koli v tvoje stanovanje in ti brezsramno prisluškuje, tudi tvojim monologom v trenutkih slabosti, v spalnici in kopalnici.

Milan Kučan. (foto: STA)

Oči brez koprene vidijo skrivenčeno Slovenijo, brez ponosa, ki poje na Evroviziji v tujem jeziku, z vsebinsko in glasbeno prazno pesmijo, akordi, ki povzročajo nelagodje, nadvse povprečnim glasom. Tudi klečanje na odru ne pomaga. Moliti je treba za pravo stvar in s čistim srcem. Saj so v resnici stvari čisto preproste. Želimo si le prijazen svet, kjer bomo lahko živeli, se svobodno pogovarjali, uživali vsi enako spoštovanje, spoštovali druge, našli primerno delo, ki nam bo omogočalo dostojno življenje, ustvarjanje družine, biti ustvarjalni in koristni. Saj mi, drugorazredni, nimamo kaj več posebnih želja, niti po razkošju niti po privilegijih. Samo normalne Slovenije si želimo.

V Avstriji, ki ji dolga leta vlada koalicija levih socialdemokratov in konservativne ljudske stranke, Italiji, ki ji razen Berlusconijeve desnice pretežno vlada levica, imajo otroci v javnih šolah čas ob običajnem predmetniku tudi za uro verouka. Kdor se tega ne udeležuje, ima pouk etike ali kakšen drugi neobvezni predmet. V Sloveniji je verouk lahko v prostorih šole le takrat, ko v župnišču ni primernega prostora. Če pa povodenj ali ujma razruši šolo, pa imajo lahko otroci pouk v župnišču le, če župnik sname križ s stene v učilnici. Popoldne, ko ima v isti učilnici verouk, ga šele lahko namesti nazaj. Če bi bila jaz župnik, bi šolskim oblastem ob takšnem pogoju rekla ne.

Janković močno presegel svoja pooblastila
Znameniti člen v krovnem šolskem zakonu ZOFVI določa, da je šola avtonomna. Torej, ne sme biti v njej niti politike niti religije niti simbolov. Župnik, ki želi posvetiti novo šolo, mora to storiti od daleč, ne v šoli! Ko je ljubljanski župan Zoran Janković nastopil prvi mandat, ga je gumijasta ravnateljica vprašala, ali ima lahko božični koncert v cerkvi. Kljub dolgoletni tradiciji nekaterih šol v Ljubljani, da so  izvedle s svojimi zbori prelepe božične koncerte v bližnjih cerkvah in kljub temu, da se ustanovitelj osnovne šole nima kaj vtikati v program šole, je seveda gospa dobila želeni odgovor – koncerti osnovnih šol ne smejo biti v cerkvah! S tem je župan presegel svoja pooblastila (naj se zamisli nad svojim oddelkom za izobraževanje!), ravnateljica pa cvek iz poznavanja zakonov ter odlično za upogljivost.

Osel bo še nekaj časa, ne pa prav dosti več, hodil v krogu, starčki pa ne bodo mogli prav nič, ko bodo prepozno spoznali, da se je vrv mlinskega kamna, ki so jo sami namestili, zadrgnila okrog njih. Nastopila bo svoboda za vse nas, drugorazredne, ki jo bomo spoštljivo in odgovorno udejanjali. Normalna Slovenija – naprej, v svobodo!

Mojca Škrinjar

 • luckyss

  Slovenija v bistvu rabi tehnično vlado, torej strokovnjake, ki se spoznajo na svoj resor…
  Ne pa neke politične nastavljance, ki nimajo pojma o pojmu…Tak primer je zunanji minister, ki niti svojega phralnega sthroja ni sposoben pravilno umestiti v nek prostor…ali Kopačeva, ki koplje jamo slovenskim delavcem..
  Kar se vas “desnakov ” tiče, pa ni drugega od vas kot eno samo jamranje in pljuvanje 70 let daleč..
  Očitno nimate nobenih pametnih predlogov, ki bi jih narod podprl..le svečkarije, jamranje in pretepanje invalidov…
  Mogoče še niste opazili, vendar na naslednjih volitvah ne boste omembe vredni..po zaslugi tega portala in dežurnih pljuvačev..
  In meni je celo žal, da nimamo resne desnice…kot “levaku” po duši..;(

  • Gru

   Kr groza da normalni desnicarji nimajo nobenega za volit.

   • luckyss

    Glej sam kot humanist in socialist po prepričanju grem takoj volit normalno desno stranko, ko (če) se bo pojavila…
    Ampak nimam “strahu”, da bi še kdaj šel na volitve..

    • Gru

     Sj lih to imamo nesposobne leve, se bolj nesposobne desne in pol volil koga normalnega. Se strinjam da bi tehnicna vlada bila najboljsa resitev za Slovenijo.

     • Goran Hvala

      Jah dost jih sanja v slo da je njihov kandidat najboljsi…pa se iz istga lonca…ja verjetno ima drugacen okus…;-)..

     • Olga

      Vseglihar!

     • Olga

      Vseglihar! Bodite doma!

    • Olga

     Kar bodite doma! Kako greste pa za …. V Sibirijo! Pa še tam boste začeli hoditi v pravoslavno cerkev!

     • luckyss

      Imaš možnost korekcije svojega komentarja…da ne boš izpadla butasta zaradi “tipkarskega škrata”..je drugih razlogov v ta namen več kot dovolj..

     • Olga

      Nikoli ne popravljam izrečenega!

   • Olga

    Resnica: groza, ker imajo desničarji same sposobne, za razliko od levičarjev!? Haha!

  • Olga

   Pod nadzorom Kučana in partije?! Pojdite v Sibirijo za “veteranom” Kućanom!

   • luckyss

    Resno mislim…pojdi se zdravit..
    Takšno pljuvanje zgolj zaradi sproščanja osebnih težav ni več normalno..
    Zame sta Kučan in Janša ista mafija..le, da je JJ šel na svoje in to je edini problem, poreklo in miselnost pa sta enaki…

    • Olga

     Vseglihar!

     • luckyss

      Dajva to prevedit v pravilno slovenščino, torej neodvisen, razmišljajoč ali “neovca”..:)

 • črnaovca

  Nikoli se jih ne bomo znebili Janša ima kup sinov se že vidi smisel za dobro službo z malo dela in znanja za dobro plačo, ata pomaga iz ozadja

  • Olga

   Resnica: konec je vladavine zločinskih komunistov!

   • Artur

    Konec je vladavine zločinskih komunistov!? S petsto domoljubnimi protestniki na ulici in z Janšo na toplem ?

    • Olga

     Tolažite se! Mi nismo balvan revolucija in kockarji!

     • Artur

      Hmm Makedonski narod zadnje dni niso balvan revolucija in kockarji na tisoče jih je ki so dvignili glas na ulicah proti komunjaram , vi pa sanjate mokre sanje o koncu vladavine zločinskih komunistov v rokavicah na lepe oči morda že kar na prihajajočih volitvah medtem, ko nam komunjare že pripravljajo nove obraze in spremljajočo propagando za svežo indoktrinacijo blesavih Slovenceljnov .Sanjanje “mokrih sanj” pred volitvami z nekimi anketami, ki pa pred leti niso ravno zalegle , ko je naposled le opankar slavil . Zaradi vaše cagavosti se bo zgodovina ponavljala dokler ne bomo dobili res tisto tapravo desno sturjo ne pa neko rdeče hibridne.

 • Olga

  Tudi sama sem prepričana, da je svoboda zelo blizu! Srečno Slovenija!

  • luckyss

   Butasta kot si, verjamem, da misliš resno..
   V bistvu pa še nikoli nismo bili tako blizu pravemu suženjstvu..hlapci EU pa smo že..

   • Olga

    Resnica: strah vas je, ker je moja resnica prava! V demokraciji ni hlapcev, sodstvo in policija delata po zakonih in ustavi! Parlament lahko vse pregleda, ne pa tako kot v komunistični tiraniji, kjer so “notranja navodila” skrivnost! Skrivajo pa zato, ker gre za udbaška navodila, ki so kazniva!

    • luckyss

     Ja, imaš prav glede “demokracije”…škoda je le, da ni nikjer ni prakticirana, tako kot tudi komunizem ne..

     • Goran Hvala

      Luckyss…+++

     • Olga

      Dva slepca skupaj hodita in skupaj v jamo padeta…

     • luckyss

      Po moji oceni vas je kljub slepoti po vojni vseeno preveč “v jamo padlo”…Ampak kaj “čmo”…vojna ni reševanje princeske iz grajskega stolpa..

     • Goran Hvala

      Kak slepca?..a so slepci v jame padal v slo? Ocitno…

     • Olga

      Vidim, da se je bojite, saj bo treba zavihati rokave in začeti delati…. Vaša merila ne pomenijo nič!

 • neny

  Salvador…. obup. Omarjeva pesem je šla lepo v uho in so jo zj… Omar ni bil prave barve kajne, da bi ga tovarišica malo pohvalila…

  • Olga

   Haha!

   • neny

    haha…

  • stajerc5

   Vse odvisno v katero uho, moje krave so se rezale…

 • Franjo Trojner

  “Kdaj normalna Slovenija brez starcev iz ozadja in njihovih vnukov?” Takrat, ko bo zaradi praznih talerov in pomankanja zdravil raja dobesedno popizdila, tako, kot tudi danes popizduje v Venezueli. Čas dokončnega obračuna z nelustriranci se nezadržno približuje!

 • dob

  Na Evroviziji je zmagala Navadnost. Moj globok poklon!
  Slovenija še vedno ne razume, da biti poseben ni nič posebnega.

  • luckyss

   Patetika…bi bila pravilna opredelitev..
   Le nihče ne upa javno obsoditi tega jamranja..;)

   • neny

    kako ne….jaz sem ga obsodila, ker tako obupne pesmi se ne da poslušat… :) Verjetno je zmagal zarad EPP stranke….

    • luckyss

     Tebe imam itak v spominu kot zelo pozitivno osebnost, kljub temu, da si ti verna jaz pa ateist..in se vedno spreva..pa pustiva to…
     Zgodba vsem znana v naprej je takšna…Tip je imel operacijo na srcu in bi lahko tudi umrl…njegova sestra je ob tem dogodku napisala ta komad..
     In to je to…kar označujem za patetiko…ovce pa le poslušajte besedilo sestavljeno iz dvanajstih besed in jamranja..;)

     • neny

      jaz pa verna… OMG… saj se hecaš…upam. A pesem je potem življenjsko sporočilna. Tudi če je, bistva ne spremeni. Je brezvezna.

    • Nata

     Kako , obupna ? Kakor za koga. Pesem je lepa. Zakaj ne bi bila enkrat za spremembo bolj umirjena.
     Politične igrice so bile pa vedno prisotne. Pa intervjuji……..
     Ampak, žal se z gospo S. B. , ki si jo pripela zgoraj, marsikateri zmagovalec Eurosonga ne more primerjati.

  • Olga

   So hoteli prodati pevca, ki je podoben migrantom in biti in?

 • Artur

  Nastopila bo svoboda za vse nas, drugorazredne, ki jo bomo spoštljivo in odgovorno udejanjali. Normalna Slovenija – naprej, v svobodo !!?? Brez prisilne deložacije te rdeče bande ne bo nič !!!!!

 • Demonkrat

  V Sloveniji je ogromno ateisticnih firm .Ne izplacujejo bozicnic

 • Demonkrat

  Za ljudozerce in komuniste so vsi ljudje isti

 • Olga

  Ubogi levaki! Korito je prazno! Se jim že meša!

  • Franc Šink

   Od skrbi.

 • Silka

  Moj spoštljivi poklon avtorici tega pisanja. Tudi jaz, čeprav že star, še vedno upam, da bo enoumja z rdečo zvezdo in orodjem na rdeči zastavi kdaj konec. ČAKAM NA NOVE VOLITVE, TAKRAT BO ZAGOTOVO MEŽIKNILO Z DESNIM OČESOM.

  • AlojzZ

   Oh, ste pa naivnež gospod Silka! Če bi volitve lahko kaj spremenile, bi bile prepovedane!

   • Silka

    Ne naivnež, revolucije je bilo že čez glavo.

 • montyamp

  O nastanku in namenu Kučanovega klana:

  Najbolj varovana skrivnost je bil ves čas podatek, da znotraj partije obstaja Organizacija oziroma nekakšna oblast nad oblastjo. (…) Milan Kučan je lahko začel upati, da bo nekoč šef partijskega imperija, šele potem, ko se je konec osemdesetih let prerinil v Organizacijo. (…) Obstajajo priče, ki zatrjujejo, da je najožji krog Organizacije leta 1989 sprejel sklep o nujnih ukrepih za preživetje njenih potomcev in da je bilo izrecno rečeno, da sprememba režima nikakor ne sme prizadeti ali socialno ogroziti njihovih otrok.

  • samotoje

   Drži. Med drugim so se sestajali tudi v Vili Podrožnik in tam se je odločalo o Sloveniji. Ob taroku in požrtijah.

 • Nata

  + + + + + + + + + + + krasen članek, ga. Mojca !
  Pa tista o oslu, ki hodi v krogu okoli starcev!! Sijajna primerjava.
  Samo malo me pa le skrbi, da se bo namesto tistih starcev v sredini znašlo nekaj malo manj starih. In bodo nadaljevali . Mi pa z njimi. . . . to večno hojo v krogu!

 • montyamp

  Zanimivo je, da revolucionarni heroji Kidrič, Dolanc, Kardelj, Maček, Kraigherji, Ribičič, Bebler, Vidmar, Pirjevec, Polič, Zemljarič, Vrhunc, Ambrožič, Bulc in Kocijančič … svojih otrok niso usmerili na izpostavljene politične funkcije, ampak so jim raje namenili druge kariere, večinoma v udobnem zavetju varnega javnega sektorja.

  Ni pričakovati, da bi se otroci odpovedali privilegijem
  Tako njihove otroke, za katere na splošno sploh ne vemo, da so potomci staršev herojev revolucije, najdemo zaposlene kot univerzitetne profesorje, raziskovalce na inštitutih, novinarje, sodnike ali visoke uradnike na katerem od neštetih slovenskih uradov in agencij. Če ne verjamete, lahko “poguglate” Jurko Kidrič, Igorja Dolanca, Jadrana Mačka, Hojko Kraigher, Živo Vidmar, Simona Vrhunca ali Lada Ambrožiča …

  • Artur

   Sicer v tem prispevku niso omenjeni se pa brez težav lahko najdejo v tukaj izrečenemu oni in vsi z njimi in okoli njih iz daljne ali bližje žlahte in ostali maškaraj iz raznoraznih komunističnih orgij , ki jih je več kot preveč kateri tvorijo današnje rdeče volilno telo zaradi katerega smo v deep shit.
   https://www.youtube.com/watch?v=dGLIBQ-YSLE

  • dr Janez Sveti

   Kako bi pa drugače Mreža delovala? Menda ne misliš, da bodo podjetniki. Propadejo v enem mesecu!
   DR janez Sveti genij

  • radames

   Poznam še dva Kraigherja (oče neka čudna medvojna “služba”, hud revolucionar), ki nista imela nobene pomembne službe (hčerka zdravnica, sin pomorščak-oficir).

 • vsemojebabe

  Dokler bodo nekaznovano počeli lumparije, ne bodo odnehali.
  Res, da je Matilda na naši strani, toda pripravljena je že množica razvajenih in nesposobnih vnukov, da zasedejo položaje rdečih dedkov. Mi nimamo demokracije, temveč rdečo dinastijo.

 • Zgornji

  Mislim da bo prej Konec sveta preden se bo Slovenija prebudila … Žal .

 • Olga

  Vsi na volitve!

  • dr Janez Sveti

   Tako je. A za Združeno levico ali LDS? Kaj svetuješ?
   Dr Janez Sveti

   • Olga

    LSD bo za take taprava! Tudi nemški morilci nad Francozi so se drogirali z alkoholom!

    • dr Janez Sveti

     Ne drogiram se.
     Dr Janez SVeti genij

  • marker

   Volitve so pri nas brez zveze. Ni več važno kdo prejme največ glasov, važno je kdo jih šteje. Če nam politika brez sramu obesi milijardne kredite brez pojasnil kam gredo, nam bo tudi volilne izide.

   • Olga

    Seveda! SZDL s Kućanom in Ljudmilo za tajnico! Haha!

 • Iza Demos

  Takle bomo imeli dokler nas bodo “gumijisti” prepričevali, da so za vse storjene napake in sprejete slabe odločitve v SLO krivi strici iz ozadja. Ni čudno, da sposobni mladi bežijo v tujino oz. v svoj svet po sistemu “Marija k sebi” in prepustijo odgovornost za državo vam drugorazrednim oslom, ki krožite okoli starih starcev.

 • Marjan

  Rdeči strici o povsod tudi v SDS. Recimo Janša ki si je zaman prizadeval da bi se vključil v zvezo komunistov. Ali pa Vinko Gorenjak. V času komunizma je bil načelnik na policijski postaji. Takšnega položaje nisi mogel imeti če nisi bil v ZK in bil preverjen kader. Po osamosvojitvi se model lepo vključi v SDS in vsem pridiga o grdih komunistih. Bila pa je njihov član dolga leta. Dokler se to ne bo počistilo ne bo napredka.

  • rubec

   Nekje sem izbrskal da je gorenak hodil v jajce. Je janša tudi tja hodil, imaš kak podatek ker to skrivajo ampak enkrat bomo zvedli. Lahko pogledaš na temnem spletu, imaš dostop? Javi. Over.

  • marker

   Če nisi bil član ZK nisi mogel napredovati v službi. Vendar se kaj takega ne da dopovedati nobeni osebi z opranimi možgani. Po letu 1991 so se začeli odkrivati grehi povojnih pobojev, ki so jih do takrat uspešno skrivali. Takrat nista zapustila ZK samo JJ in Gorenak, pač pa tudi vsi ostali komunisti. O teh pa se nič ne pove.

  • janez.pokoncni

   Ljudje, ki se ne zmorejo niti prijaviti, niso ljudje ampak rdeči polži, gnidurine na kubik!

  • radames

   Še tebi, najbrž že dvajsetič. Svetovno znana sovjetska oporečnika in Nobelovca, jedrski fizik Saharov in pisatelj Solženicin sta tudi bila v sovjetski partiji (VKP(b)).
   Si kdaj slišal za osebnostno rast? Za premišljevanje? Za sposobnost, da nekaj uvidiš? Za sposobnost spoznanja, da si pravzaprav član zločinske organizacije?
   Kučan je po duši še vedno komunist in intimni nasprotnik slovenske osamosvojitve. In s takimi lastnostmi je bil celo predsednik povsem nove države, Repubike Slovenije.
   Si naslovil na Kučana protestno pismo? TO BI BILA TVOJA DOLŽNOST!!!!! Posebno še zato, ker nikoli ni obžaloval, da je bil VISOK komunistični funkcionar. In tudi zato, ker Janši in Gorenaku očitaš “članstvo”.

   • AlojzZ

    Gospod Radames,
    ste vi gospodu Kučanu poslali anonimno pismo z vsebino: “Kje je Peter, ki je na zadnji seji komunistov rekel, da so komunisti zločinci?”

 • Prle

  Kot. da je Ivan Janša zvani Janez mladenič, ne ga srat. Res pa je, da ima 20 let mlajšo ženo, kar pa ni olajševalna okoliščina, prej bi rekel, da je to negativna okoliščina. Vemo zakaj, ane?

  • rubec

   Ne vemo. Pričaj!

   • Prle

    Očitno ne veš, kaj je sposobna narediti ognjevita mladenka ostarelemu Ivanu. Saj razumeš, ane?

    • stajerc5

     Ne razumem cisto, kaj hoces povedati. Mogoce, da je tvoj ata2 postal polnoleten, ali kaj drugega?

 • T16

  Lepo napisano, predvsem zadnji stavek.

 • neny
 • Olga

  Bravo SDS! Bravo Janša! Bravo Nova! Srečno Slovenija!

 • Franc Šink

  Samo razum lahko zmaga. Komunisti nikoli.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Anton

   problem je ker levaki mislijo kako so sposobni, pametni, pa žal niso. Ljudje ki se precenjujejo, so pretirano ambiciozni, so zelo nevarni za družbo.

 • alojz

  Sosedje so točno zadeli zakaj so voditelji EU tako nastrojeni proti družinam.

  Copy: Emanuel Makron, novi predsednik Francuske – nema decu.

  Angela Merkel, nemačka kancelarka – nema decu.

  Tereza Mej, britanska premijerka – nema decu.

  Paolo Đentiloni, premijer Italije – nema decu.

  Mark Rute, holandski premijer – nema decu.

  Stefan Lefven, premijer Švedske – nema decu.

  Nikola Sterdžon, škotska premijerka – nema decu.

  Žan-Klod Junker, predsednik EU – nema decu.
  Tudi vse istospolne motijo klasične družine. Zato imajo podporo v politiki.

  • marker

   Zato pa nam ti samski evropski premierji vsiljujejo migrante, ker nimajo svojih otrok. Najprej je pri njih kariera, za stanje držav po njihovi smrti pa jim ni mar. Sicer tudi stanje v naši levici ni nič boljše. Ministrica za družino bolj navija za namišljene pravice istospolnih kot pa za klasično družino.V ZDA mora biti predsednik vzoren družinski človek z otroki.

  • Olga

   Potem naj delajo do smrti, ker naši otroci NE bodo delali za njihove ASTRONOMSKE penzije!

   • karlina

    TOČNOOOOOO

  • karlina

   Hvala za informacijo, sedaj mi je vse še kako zelo, zelo kristalno jasno.

  • radames

   Pred nekaj leti je bila na RTVSLO neka reklama (ni važno za katero stvar) v kateri starejši par pove, da imata ENEGA vnuka. Izredno subtilno sugeriranje! Ponavadi imaš vedno več vnukov kot lastnih otrok!!

 • Anton

  koliko časa potrebuje človek da spozna, kot je rekel Sokrat VEM DA NIČ NE VEM oz

  C’est fou le temps qu’il faut pour comprendre qu’on ne sait jamais !

  • stajerc5

   Pa ne da ta Sokratic stanuje u Fuzinama, boga ti…
   Sarc off

   • Anton

    kaj ne porečeš

    sarkazem press

 • bolimeđoko

  Neverjetna podobnost tega starca zgoraj…….. s kom že………. ?

  • stajerc5

   Ne me s taksnimi predno grem spat…

  • Anton

   mogoče pa Sorosa in Kučana iz istega gnejzda

   sarkazem press

 • Krtača17

  Sam še cerkvenjake rabimo v javnih šolah pa smo zmagal ja. Cerkvenjaki naj bojo pet metrov okol turna pa je čist u redu. Aja pa gozdove naj vrnejo. Pač bog ne rabi tuzemeljskih posestev. Pa če bi cerkvenjaki mal več pomagal ljudem z delom in ne z molitvijo bi blo tud kar u redu. Pa fantke naj pri mir pustijo.

  • stajerc5

   Koliko stoplcev si zbral, da bo vasa raketa gotova? Salatno opankarski trenirkar vam je baje pobral “samo” 17( 000 000) milijonckov, nje-de!!

  • AlojzZ

   Gospod Krtača,
   na izbiro imate minorete ali zvonike. Ateizem se končuje tako kot komunizem: v eni človeški dobi.
   Izberite pa čim preje, predenj postanete gospod Ščetka.

 • Iza Demos

  Le koliko jeseni šteje tale ga. Škrinjar …………….vprašam, ker mi ni videti ravno optimistična in polna zagona…..je malo zagrenjena ……….Čudno, pa celo življenje je priklopljena na proračun in dobi plačo vsakega 5 v mesecu ne glede na rezultate dela…………..

  • radames

   Tudi jaz sem vse življenje priklopljen na proračun. Služba in zdaj penzija. V začetku je gospa marsikaj povedala, kar se se je dotikalo moje službe. Ker nikoli nisem maral komunistov, mi je nekoč po telefonu generalni direktor rekel, “naj kar preberem drugo službo”. Preveč sem stegnil jezik, kljub temu pa sem ostal.
   Čeprav je bila “naša” ustanova “posebnega družbenega pomena” in čeprav jo je filal proračun, si je morala – ko se je že videlo, da je komunizem povsem zavožen projekt – nekajkrat izposoditi denar za plače od pogrebnega zavoda Žale.
   Ti pa si najbrž premlada in zagotovo NE RAZUMEŠ in NE DOJEMAŠ, kako je bilo pred desetletji v Jugoslaviji. In tisti, ki vemo in razumemo, znamo presoditi, da gre Slovenija po komunističnih poteh Jugoslavije. Dobesedno gremo “back to the future”. In kdo bo danes “optimističen in poln zagona”, če pa vidi, da gremo rikverc, če vidi, da se časti hinavce in nepoštene ljudi, da v ospredje vedno bolj prihaja čaščenje najhujših množičnih morilcev v slovenski zgodovini?
   Pa vendar je danes zame posijal žarek veselja in optimizma! Najmlajši od sinov mi je povedal, da bom postal že šestič dedek.

   PS
   Ker preberem veliko leposlovja, v mojem tekstu ne vidiš niti ene nepotrebne pike. Noben resen bralec ne bi zdržal 600 knjižnih strani pikic.

   • AlojzZ

    Pikici so nebesedilno sporočilo, vi se pa tega niste učili. Mogoče je čas gospod Radames, da si razširite obzorja. Da ni že skrajni čas?

    • radames

     Kako si pokroviteljski. neverjetno. PIKICE SO AFNARIJA, NE PA NEBESEDILNO SPOROČILO. Katera strokovna knjiga ali pa leposlovna knjiga pa ima toliko pikic? Ti si bolj “moderen” in se tak hočeš pokazati. V resnici pa bolj malo veš. Je tako, tovariš?
     Odpri časopis, odpri kakšen informativni portal. Koliko pikic vidiš? Na koncih stavkov.
     Nebesedilno sporočilo je stegnjen jezik . Je tako?

   • Iza Demos

    Vau!
    Iskrene čestitke z željo, da bi bil svojim princeskam in princem najboljši dedek!

  • Novakec1

   Mal je podobna makarovički, sta kaj v žlahti?

 • mona lisa

  Upam da kmalu in res.

 • piko8

  Don kučone gou hom. Dober članek za levake nedoumljiv!

 • Novakec1

  Vsaka generacija levakov ali desnakov je bolj pokvarjena.

 • Hribouc

  Lepo, Mojca, lepa napoved!
  Rdeči Kriminalni Aparthajd Kombinat Udbokučanistan dela na sikajočo paro, kotli so pregreti, starim norcem pokajo šivi v možganovini, mladina , sploh študirana se izseljuje, revščina buta ven vsepovsod in zdravstveno fizično in mentalno zdravje naroda je katastrofalno.
  Zaostajamo, pospešeno zaostajamo celo za nekdanjimi varšavskimi reveži višegrajska skupina se nam odmika!
  Kučan pa, noro do nezavesti, se klanja KGB carju Rusije , rasPutinu Groznemu v samem rdečem Kremlju!

 • Franci Kindlhofer

  Draga gospa Škrinjar, zelo rad bi delil optimizem z Vami, pa je praksa do sedaj pokazala, da je teh nekaj gospodarjev prstana tako zastrupila naše politično ozračje, da bi rabili pravi orkan, da bi naše slovenske glave prepihal. Strup komunizma, katerega uspešno škropi naokoli ZZB takoimenovane NOB, je tako nevaren, kot radioaktivna snov z razpadno dobo 1000 let. V njihovo korist pa še delajo demokratične stranke, ki se vse drenjajo na desnici, kot prestrašene ovce. Kje je pri nas zdrava politična sredina? Kje je duh Jožeta Pučnika? Kje so napredni, smeli politiki, ki bi se upali pozicionirati levo od Janeza Janše? Dokler bomo prepuščali polovico volilnega telesa starčkom in njihovim podanikom iz preteklosti, bodo vsake, še tako “demokratične” volitve, ruski rulet.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!