Kdo se boji JJ?

Bernard Brščič (Foto: osebni arhiv)

Državnozborske volitve v zadnjih desetih letih, tj. 2008, 2011, 2014 in 2018, so imele en skupni imenovalec: kako preprečiti Janezu Janši vrnitev na oblast. Za uresničitev tega cilja je bila tranzicijska levica pripravljena narediti vse. Tudi tisto, kar presega gabarite moralno in pravno sprejemljivega. Leta 2013 se niso ustavili pred izvedbo mehkega državnega udara, izpeljanega na podlagi ponarejenega poročila Komisije za preprečevanje korupcije. Dno so dosegli naslednje leto z zlorabo tožilstva in sodstva z nezakonito in protiustavno obsodbo Janeza Janše v zadevi Patria in nezakonitim odvzemom njegovega poslanskega mandata. Ta prizadevanja so v maniri najnizkotnejše politične prostitucije podpirali dominantni mediji. Po načrtih strategov tranzicijske levice bi moralo vse to zadostovati za likvidacijo Janeza Janše. Ta bi moral leta 2018 biti politični mrtvec. Večne mokre sanje tranzicijske levice.

Tranzicijska levica bi predvolilno kampanjo lahko posvetila predstavitvi rezultatov vladanja, ki jih je vladna koalicija SMC, SD in DeSUS dosegla v zadnjem mandatu. Lahko bi pozornost namenila predstavitvi programa, ki ga namerava uresničiti v naslednjem mandatu. Nič od tega se ni zgodilo. Zopet se je namesto o stvareh govorilo o ljudeh, o Janezu Janši. Edino sporočilo, ki ga je bila sposobna artikulirati tranzicijska levica, je zaklinjanje na nepripravljenost sklepanja koalicije z Janezom Janšo, ideologija antijanšizma. Ta je simptom zagatnega položaja, v katerem se je znašla. Resnici na ljubo rezultati štirih let koalicije SMC, SD in DeSUS niso navdušujoči. Razmeroma dobri makroekonomski kazalniki, kot je npr. 3,4-odstotna povprečna letna stopnja gospodarske rasti v obdobju 2014−2018, se niso odrazili v dvigu blaginje prebivalstva. Še manj so bile koalicijske stranke sposobne verodostojno posvojiti te rezultate. Kaos in korupcija v zdravstvu in pravosodju, pranje denarja in bančni kriminal, v celoti neuspešna zunanja politika, razpad sistema nacionalne varnosti so samo nekateri od simptomov poraznega vladanja Mira Cerarja in njegovih koalicijskih sotrudnikov. Tudi programska perspektiva za prihodnji mandat je nadaljevanje istega, nič od nič. Kako pripravno, da imajo Janeza Janšo.

V svoji nesposobnosti oblikovanja pozitivnega programa se tranzicijska levica zateka v zanikanje, ideologijo antijanšizma. Podobno kot apofatična teologija ni sposobna opredeliti Boga s tem, kar je, ampak s tem, kar ni, tudi tranzicijska levica sebe opredeljuje z zanikanjem. Zanikanjem tega, kar predstavlja oziroma za kar se zavzema Janez Janša. To pa so spremembe, preseganje statusa quo in zlasti politika “Najprej, Slovenija!”. Poslanstvo slovenske države ne more biti blaginja Albancev, Somalcev ali Afganistancev, ampak varnost in blaginja slovenskih državljanov. Dolgoletno finančno prikrajševanje policije in Slovenske vojske je povzročilo, da v luči invazije afro-arabskih migrantov država ni sposobna zagotavljati varnosti slovenskim državljanom in z nadzorom meje izvajati efektivne suverenosti. Politiko tranzicijske levice, ki za alocirane stroške na migranta nameni 1.963 evrov mesečno, tj. trikratnik povprečne mesečne starostne pokojnine, težko poimenuješ drugače kot etnomazohizem ali patološki altruizem.

Ne potrebujemo mesečniške vlade, ki izhaja iz podmene, da je zemlja ploščata in da denar raste na drevesih. Zgledujmo se po Švici, ne po Venezueli. Za takšno vlado pa je potrebno več kot samo poenotenje ob vprašanju: Kdo se boji JJ?

Takšni, protislovenski politiki koalicije SMC, SD in DeSUS so volivci izrekli nezaupnico. Povedno je, da so vse tri vladajoče stranke skupaj dosegle slabši rezultat kot zmagovalka volitev SDS. Kljub jasno izraženi volji volivcev po spremembah pa se nam obeta nadaljevanje istega, oblikovanje “koalicije poražencev”. Skupni imenovalec te bo zopet strah pred Janšo. Če znaš šteti do 46 in ob dejstvu, da bo zastopstvo SDS v državnem zboru štelo 25 poslancev, je jasno, da je mogoče sestaviti vlado tudi brez te. Relativna zmaga gor ali dol. A način oblikovanja te “koalicije poražencev” ne obeta, da bi Slovenija dobila stabilno, še manj učinkovito vlado. Pobudnik te koalicije Marjan Šarec se obnaša podobno kot Zoran Janković leta 2011, samopašno. S to razliko, da je slednji svojo avtoriteto izkazoval z 28 poslanci Pozitivne Slovenije, Lista Marjana Šarca pa jih premore samo 13. Poslanskega primanjkljaja pa ne nadomešča s kompetencami, karizmo ali z akademskimi odlikami, ampak samo z zaklinjanjem na antijanšizem.

Slovenijo v bližnji prihodnosti čakajo veliki izzivi. Najprej soočenje z migrantsko invazijo, sodelovanje v procesu reforme EU in prilagoditev fiskalne politike zaostrenim ekonomskim razmeram ter morebitni globalni recesiji. Ne potrebujemo mesečniške vlade, ki izhaja iz podmene, da je zemlja ploščata in da denar raste na drevesih. Zgledujmo se po Švici, ne po Venezueli. Za takšno vlado pa je potrebno več kot samo poenotenje ob vprašanju: Kdo se boji JJ?

Bernard Brščič

 • karlina

  Kdo se boji JJ? ODGOVOR-VSI TISTI TOVARIŠI IN TOVARIŠICE, KI JIM SAMOSTOJNA SLOVENIJA, NIKOLI IN NIKDAR NI BILA INTIMNA OPCIJA, PAČ PA VEDNO IN SAMO JUGOSLAVIJA, PIKA !!!! OZIROMA VEČNI KOMUNISTI IN NJIHOVI NESPOSOBNI POTOMCI, KI SO ZAPOSLJIVI SAMO V JAVNI IN DRZAVNI UPRAVI, KER SO NAŠISTI, NIKJER DRUGJE IN TO JE TO, KOMUNISTOV JE STRAH TEGA, DA BI BILI NJIHOVI OTROČIČKI BREZ DELA, KER SO -N. E. S. P. O. S. O. B. N. I. !!!!!!!!!!!!! KAJTI V PRIMERU DESNE VLADE , GOSPODA JANŠE, NAŠI-STROKOVNO USPOSOBLJENI IN ŠOLANI OTROCI, NE BI VEČ BEZALI V TUJINO, PARDON-JIH NE BI PREGNALI KOMUNISTI, KER ZANJE NI DELA, KER SE NE PIŠEJO PRAV, KER SO PREVEČ ŠOLANI IN MARLJIVI, DELAVNI, KAJTI LE TI PA DELAJO, OZ. BI DELALI KONKURENCO-NAŠIM POTOMCEM, KI SO Z ENO BESEDO LENUHI !!!!!!!!!!!!!
  NEDAVNO SEM SLIŠALA POGOVOR MED DVEMA NAŠISTOMA, KI DELATA V DRZAVNI UPRAVI, DEJALA STA, DA JIMA JE GROZNO DOLGČAS, KER IMATA PRAVEGA DELA ZA SAMO -NAJVEČ DVE URI, POTEM PA GLEDATA FILME NA RAČUNALNIKU, ČVEKATA NA FACEBOOKU, SKRATKA-ZA ENO DELO, IMAJO NAŠISTI ZAPOSLENE , NAJMANJ TRI LJUDI-KER SO JA-NAŠI. MED TEM, KO V GOSPODARSTVU, DELA DELO EN SAM, PA BI RABIL POMOČ DVEH, CELO TREH LJUDI. KO JE BILA GOSPODARSKA KRIZA, SO V GOSPODARSTVU MORALI DATI LJUDI STRAN IN V DESETIH LETIH, NA NJIHOVA DELOVNA MESTA, NISO, OZ. NE SMEJO ZAPOSLITI NOVIH LJUDI, OZ. TISTIH, KI SO JIH DALI STRAN, KAJTI VSI SO MORALI PODPISATI ODPOVED, ZARADI GOSPODARSKE KRIZE.

  • borko

   bravo Karla točno tako je…

  • david23

   Ja, javna (in znotraj nje državna) uprava bi se marsikje lahko zmanjšala za kar resen procent zaposlenih! Če pa zraven dodamo še, da bi lahko poenostavili postopke, potem pa sploh! Tukaj pa sploh še nisem govoril o tem, da bi bil vzpostavljen sistem meritokracije (le najbolj sposobni in usposobljeni napredujejo), ker zdaj le-ta ni vzpostavljen!

  • Marko Ocepek

   Spet, od kod vsa ta jeza? Kaj se ti je zgodilo, da ne mores oprostiti Slovencu? Kaj pripelje, da lahko sovrazis lasten narod? Meni je to ne zaslisano, kako se sovrazi lasten narod. A ni koncept, da brat, bratu pomaga? A smo Slovenci, pa pozabimo na vse razlike in skupaj naredimo nekaj dobrega za boljsji jutri, ali se naj vsi kregamo in ukvarjamo sami s seboj, vse ostale drzave pa nas prehitevajo pa levi in desni. Si to zasluzimo?

 • francelj3

  To državo, z vsemi rdečkarji in najlepšim srpskim mestom vred, naj že enkrat vzame hudič, da začnemo na novo.

 • VERRZIFIKATOR

  Mišo Glodavšek

  ŠPANOVIJA

  Miši kolo dolgo so plesale,
  na soočanjih in same zase,
  polne sebe so kazale nase,
  češ ne bomo mačku se podale.

  Z mačkom da ne grejo v španovijo,
  to da je program vseh lukenj mišjih,
  niso pokazale ciljev višjih,
  raje so grozile z razprtijo.

  Pa je maček miši vse premagal,
  si nalil je mleka polne sklede,
  miši vse povabil na oglede,
  jim ponudil, da jim bo pomagal.

  Ogledujejo si mleko miši,
  rade poslužile bi se trika,
  polna skleda še kako jih mika,
  topel vonj ko širi se po hiši.

  Maček mleka čisto vsem ponudi,
  je pa treba k skledi pristopiti,
  mleko po bontonu si naliti,
  miš naj vsak za to se sam potrudi.

  Miši so pred polno skledo zbrane,
  bi katera rada priskočila,
  toplo mleko z mačkom si delila,
  toda kaj ko strah jo je podgane.

 • domovina mili dom

  Bati se nečesa ni greh. Ljubiti resnico, biti zvest sebi. Slovenci se bojimo komunizma.

 • Krtača 20

  A je brščiča strah da ga ne bo kdo za migranta zamenu? Se bo hit nazaj sred Libije znajdu.

  • Mojca pokraculja

   Malo morgen, tam drži vse v rokah rok praprotnik. Kva čmo žalahta, vemo kako ta fura.

  • VIKTORE

   Če ne bo dovolj ustrežljiv, lahko izgubi službo !

 • AlojzZ

  “… levica pripravljena narediti vse. Tudi tisto, kar presega gabarite moralno in pravno sprejemljivega.”

  To je vedno delala. Ker si lasti policijo, sodstvo in medije, ji je še vedno uspelo ostati na oblasti.

 • elh.

  Dobra diagnoza: etnomazohizem ali patološki altruizem. Ta se seveda nanaša predvsem na volilce levih strank, ne pa na njihove šefe. Oni samo, da ostanejo pri koritu in izčrpajo, kar se še izčrpati da. Briga jih usoda ljudi, ki bodo prepuščeni nevarnostim, ki jih migrantje prinašajo. Vojska in policija so zanje odvečen strošek, ki ga lahko skanalizirajo drugam. Ne priznajo obstoja migrantov.

  Kako lahko dobijo tile nezakoniti prečkarji meja azil samo s tem, da srečajo prvega policaja in ga zaprosijo za azil!?!?!
  V Nemčiji, ki je bogata, so v prejšnji rundi množičnega migriranja postavljali centre, s sto in več zložljivimi posteljami, skupnimi sanitarijami, kjer so mesece in mesece preučevali vloge vsakega posebej, za azil in vse razen Sircev zavrnili. Pri nas pa dobe takoj stanovanje, Kosovci, Afganci, Iranci, Turki, Albanci, kdor koli že muslimanskega porekla, zapečenega videza se zlahka kvalificira, pa smo reveži v primerjavi s skoraj vsemi EU državami? Res patološki altruizem volilcev levih, slepota, gluhost, oprani možgani…

  Če nekomu, državljanu brez prekrškov, davkoplačevalcu, stanovanje pogori ali se mu bajta podere ne najde začasnega prostega stanovanja. Prepuščen je sam sebi da se znajde, tile pa dobe vse takoj brez problema.

  To se dogaja zdaj in se očitno bo pod naslednjo levo vlado, ki je v konstantnem procesu pomikanja v skrajno levo. Samo, da ni Janša.
  Slepci!

  • pajot

   Slepci? Pokvarjenci.

 • zaton

  Kdo se boji Janše? Borci za oblast-uničevalci in izdajalci Slovenije.

 • totex39

  Šarec vedno poudarja, da mora končno zapihati nov veter v naši politiki, kako je pol možno, da je že med soočenji bil trdo prepričan, da se z Janšom ne bo pogovarjal, čeprav ga kot politika naj ne bi poznal. S tem si je sam vrgel pesek v oči in samo dokazal, da tudi njega vodijo komunistični uničevalci in njegovo odločanje ni samostojno kot nenehno trdi.

 • namenew

  Zato gre

  Dimitrij Rupel leta 1995:

  “Janša je demagog. V politiki je nesramen in rad podtika. Ne izbira
  sredstev, je hudoben in brezobziren. Ne išče svetovalcev, ampak vernike.
  Ne išče sodelavcev, ampak služabnike. Janšev načrt je spraviti
  slovenske oblasti v težave, pa naj stane, kar hoče. Njegov bistveni cilj
  je v Sloveniji povzročiti čim več zmešnjav in sporov.”

  Dimitrij Rupel januar 2013:

  “Dragi kolegi in prijatelji v Zboru za republiko, zame je Janez Janša iz
  leta 2013 isti Janez Janša, ki sem ga poznal leta 1988. Za podporo
  sodelavcu iz časa osamosvajanja, nekdanjemu ministru, predsedniku SDS in
  aktualnemu predsedniku vlade imam veliko razlogov.”

  • pajot

   To pove o Ruplu veliko več,kot o Janezu Janši.

   • VIKTORE

    Še več! Povej s kom se družiš, to tudi si

  • VIKTORE

   Če njegove izjave ne bodo prinesle ministrskega stolčka, kakšna diagnoza bo potem ?

 • Anton

  Kdo se boji spoštovanega, eminentnega JJ?

  v prvi vrsti se ga bojijo vsi ki so prišli do položajev vglavnem kar se tiče javnega sektorja po liniji najmanjšega upora, po domače rečeno politični vezi, vsi tisti, ki se zavedajo, da so na položajih zgolj po zaslugi negativne selkcije, vsi tisti, ki jim trenutna situacija ustreza in nočejo sprememb, ker bi v primeru resnejših reform po veliki verjetnosti vplivalo na njihov dosedanji položaj.Skratka praviloma bojijo se ga vsi, po domače rečeno tisti, ki so manj sposobni, leni,katerega ego, ambicija nesorazmerno z njihovi karakteristikami, gravitira previsoko, primer Alenčica, Mirko Lukec, Dejanček, Karlček in njim podobni.

  sarkazem press

 • Iva

  Pezdir (intervju): “Potrebujemo močno akcijo, ki bo uničila koruptivne elemente v SLO policiji, obveščevalni službi in tožilstvu – samo to bo omogočilo normalno procesiranje odkritih kriminalnih dejanj.
  NOBENE REFORME NE VIDIM PRED TEM!
  TREBA JE je brutalno obračunati s korupcijo v teh treh podsistemih!”

  Točno tako!!!
  Le zakaj dominantni TV in tiskani mediji zamolčujejo zgornja dejstva?!
  GLOBOKA DRŽAVA se bo začela sesuvati, ko se bo začelo dogajati obračunavanje z zgoraj omenjeno korupcijo!
  To akcijo lahko vodi le močna, OPERATIVNO SPOSOBNA OSEBA!
  Skorumpirani lobiji (udbomafija) povezani s tranzicijsko levico dobro vedo KDO je edini v Sloveniji sposoben to izpeljati!

  Zakaj torej toliko zaklinjanja na nepripravljenost sklepanja koalicije z Janezom Janšo? Čigava izpostava (ujetniki?) so stranke tranzicijske levice?

  • Djuro Sumar

   Le kako naj resnicoljuben, pošten človek sklene koalicijo s fašistom? Ni logike, programi nikakor ne gredo skupaj.

   • tohuvabohu

    Pri nas poznamo samo leve fašiste.

  • piko8

   Čigava izpostava (ujetniki?) so stranke tranzicijske levice?
   Mafijskega šefa milana kuçana!!

  • pajot

   Predvsem pa umakniti jugoslovenarje(Srbe) z vodilnih položajev v državi.

  • VIKTORE

   TEGA PA NISMO VEDELI, bo tretji poskus dovolj?

 • šmentanamuha

  Brščič odličen kot vedno.

  • herman

   spet ni vzel tablete.

 • samotoje

  https://www.vecer.com/imperij-zla-6496616-članek, ki mnogo pove o tem, kako so “zdrave” jugo sile prepričane, da imajo edine mandat za upravljanje s Slovenijo.

 • Aton

  Kdo se boji JJ?
  Vsi, ki imajo slabo vest.

 • zoto

  Kakorkoli upravičeno kritiziramo leve satelite, problem ni v njih. V vsaki dražavi kandidirajo tudi lopovi in idioti. Problem so Slevenci, ki si z vsakodnevnim gledanjem in branjem “novic” pustijo oprati možgani in potem v velikem številu volijo pokvarjene ali polpismene levičarje.

 • Rožle

  Lewaki se bojijo Janše ..
  kot Satan križa .. !!!

 • TOML

  Še en komunistični udar bo, predno se bomo znebili rdečih goved.

  • pajot

   To je tudi moje mnenje.

 • Olga2345

  Janše se bojijo samo levicarski tatovi in priviligiranci!

 • šmentanamuha

  Udbo-komunistični-levičarski krvosesi pripravljajo svoj vampirski ples v maskah, ker upajo, da bodo lahko obredno spili kri zmagovalcu volitev in nato vladali do večnosti. Levičarska drhal, ki se obeša nanje, ne vedoč, da je zanje samo plevel, na ples seveda ne bo povabljena, saj še nikoli ni bila. Za drhal je dovolj rajanje pod rdečo zvezdo in obljuba, da bodo lahko krvoločno pomorili svoje nasprotnike, če bo treba, tako kot so nekoč to že počeli, in to jim bo prineslo slavo zmagovalcev. Za intelektualno in predvsem duhovno podhranjene otroke socializma, ki so odrasli ob teh pripovedkah, je to dovolj.
  Da bi svojo krvavo slabo vest preteklosti vsaj malo oprali, zdaj švercajo v državo ilegalce – islamiste in jim izrekajo dobrodošlico. Boljšega dokaza o njihovi cerebralni hendikepiranosti ne bi mogli najti. Sami sebe prepričujejo, da so humani ob tem, ko si v državo vozijo smrtne sovražnike in silijo državljane, da plačujejo njihovo brezplačno življenje. V svojem malem omejenem duhovnem svetu se počutijo varni samo ob partijskih parolah in Svetlani Makarovič, ki jih poziva v boj proti svojim sodržavljanom, ki so si drznili podvomiti v brezmadežnost komunistov in partizanskih junaštev med in po drugi svetovni vojni.

  • Marko Ocepek

   A mi lahko prosim obrazlozis tvoje sovrastvo, kaj so ti tako slabega naredili po tvojem imenovani “Udbo-komunistični-levičarski krvosesi”? Ce berem te komentarje, bi mislil, da zivim v 1944 letu, a se zavedamo, da zivimo v 2018, naslednje leto bo 2019 itd… 2 miljona nas je, in slovenec je zal slovencu najvecji sovraznik… Sem zivel tudi po ostalih EU drzavah, severnih, taksnih tem se ne pogovarja… Ne sovrastvo, ampak simbioza med narodom je najbolj pomembna, ce zelis dosezek. Ce igras na noto sovrastva je potem ponavadi vedno skrit namen, rusenje drzave, prevzem oblasti, itd… Imas veliko zgodovinskih knjig kjer lahko to preberes…

 • Djuro Sumar

  Seveda se nihče ne boji Janeza Janše, slovenski narod se boji diktature, kakršno predstavlja Orban v sosednji Madžarski. Mi smo se v Samoupravni socialistični Jugoslaviji navadili živeti sproščeno, demokratično, kjer je delavec sam odločal o svojem življenju in usodi, sedaj pa bi nam rada stranka SDS na čelu z Janezom Janšo ob podpori fašista Orbana, to vzela.

  • Minovak

   Dragi moj, ti sanjaš neke neobstoječe sanje, jaz pa sem bil tukaj in sem še, dolgo, zelo dolgo, zato vem, da sanjaš in, ko se zbudiš, boš videl, da ni nobene diktature.

   • Djuro Sumar

    Seveda ni diktature, ker JJ ne more na krmilo države. Njegov vzornik nekdaj je bil Tito, sedaj pa je Orban. Skratka, rad bi postal slovenski Orban. Sedaj se je šel družit z njim na Madžarsko, da se ja nebi kdo odločil iti z njim v koalicijo, ker računa, da bomo imeli ponovne predčasne volitve in da bo na volitvah dobil absolutno večino in postal slovenski Orban. Kaj misliš, mu bo uspelo?

    • tohuvabohu

     Blablabla, kaj nakladaš. Rdečkarji ste z vsemi topovi streljali po Janši že takrat, ko še ni bilo nikjer nobenega Orbana. Trideset let mu že neprestano serjete na glavo, sprožate montirane afere, vohunite za njim, ga tožite, obrekujete, zapirate in obračunavate z njegovo družino. In potem ste še užaljeni, če vas ne mara, bedaki.

     • Djuro Sumar

      In ti. Ga ljubiš?

     • pajot

      Tale Musar bo pri prvem resnejšem konfliktu spizdil iz države.

  • Čakija Noris

   hahahahaha..ti pa si humorist!

   • Djuro Sumar

    Vedno sem ljubil in še vedno ljubim ženske in humor.

  • Baki

   ti si nor

   • Djuro Sumar

    Morda, ampak v socializmu sem res živel lepo, sproščeno, veselo, brezskrbo življenje. Sicer skromno, ampak lepo. Sicer pa mi je tudi še danes zelo fino.

    • tohuvabohu

     Pes na verigi je tudi srečen, če dobi kost in ga lastnik malo poboža.

    • maksimalno

     Pač komunistična tipologija hedonizma

  • šmentanamuha

   Keri bedak, jao …

  • pupa

   Vprašaj svojce pobitih na jugoslovanski meji in pobitih po vojni v kakšni sproščeni in demokratični so živeli Ali lahko spregledaš sedemsto in već SREBRNIC širom Slovenije, pa noben ni bil zato kaznovan niti posmrtno?

   Množična grobišča izvensodno pobitih med njimi dekleta ženske otroci in nosečnice, pa nobenega krivca.

   Kaj ti veš da obstajajo službe, ki po svoji službeni dolžnosti moraja podati obtožni predlog?

   Orban je zmagal na demokratičnih volitvah ne na diktatorkih kot Tito. Tita nisem imela nikoli možnosti voliti ali nevoliti, ker je to bilo v pristojnosti “demokratične” komunistične partije, ki je v Sloveniji še vedno na površju

   • Djuro Sumar

    Ne poznam nobenega svojca. Zanimivo kaj. Fašist Orban je bil izvoljen, Tito pa ne, pa je bil mnogo demokratičnejši od fašista.

    • pupa

     Je bil zelo “DEMOKRATIČEN” v pobijanju ljudi,

     • Djuro Sumar

      Treba je pač razumeti, kakšen je bil svet leta 1945 in kakšen je danes.

    • Lustrator

     Mi lahko našteješ 1 samo fašistično lastnost Orbana in eno samo demokratično Tita?

    • Alojz Veselič

     Zdaj so že od ljudstva izvoljeni fašisti po tvojem ????

     • Djuro Sumar

      Seveda, saj je bil tudi Hitler izvoljen od ljudstva, pa Trump tudi in še marsikateri fašist.

  • Alojz Veselič

   Kaj se bojiš za pridobljene privilegije???

 • Rotar Jakob

  veleizdajalec kurćan inicira vse levake da mu jj ne spodnese 70letnega rdečega trona v kz slovenistanu!

 • Čakija Noris

  JJ se bojijo vsi,ki sedaj kradejo ali pa odlično živijo na račun davkoplačevalcev.

 • mona lisa

  JJ se bojijo levaki in šarec s Kučanom, skratka lopovi.

 • JJ-ja se dobimo zaradi njegove prošiptarske agende, ko je možno, dela za njihove interese. Na podlagi preteklih dejanj lahko kar s precejšnjo gotovostjo trdimo, da bodo izolske kobre po hitrem postopku izpuščene.

  • pajot

   Ajde,nepismeni,napiši še enkrat,da bo razumljivo.

 • mona lisa

  JJ se bojijo levi lopovi. Kučan z Šarcem se ga boji kot hudič križa.

 • althar

  Koalicija poražencev, hehe.

 • Občasni Komentator

  Bernardek dej se malo politike nauči. A bi bil korekten pa rekel, da bi SDS gladko zmagala na volitvah ali pa z lahkoto oblikovala vlado, če le ne bilo velikega vodje JJ? Ta tip ni jadro, ampak sidro desnice, zaradi njega smo še na koncu 2. svetovne vojne, ne zremo naprej, nazaj pa tudi ni nič videti, in zato imamo radi situacijo takšno kot je in zato so rezultati volitev takšni kot so. Če bi tudi ti malo spregledal, pa si želel močne desnice, ne pa močnega desničarja, despota tipa Broz bi bilo boljše za to našo Slovenijo. Od tu iz Trsta je vsaj meni slika videti takšna.

  • VIKTORE

   “OBČASNI KOMENTATOR”
   B.B. s svojo ustrežljivostjo jj potiska Slovence v drugo diktaturo, ki si jemlje vzgled po učitelju …Mladinin NE je pravzaprav NE novim despotom … ” Škoda, da se ne oglašate pogosteje!

  • Lustrator

   Super, še en protislovenski, protidemokratični komentar t.i. teritorialca veterana, ki se je leta 91 bojda boril za Slovenijo in proti jugokomunizmu.

   Kaj hudirja ima relativen uspeh SDS na volitvah z oblikovanjem vlade? Je SDS kriva, da so vse ostale t.i. desne stranke tako prodane in pomehkužene, da si v svojih programih in soočenjih ne upajo slovenskemu narodu naliti tako zelo potrebnega čistega vina v kozarce? Je Janša kriv, da vas dve tretjini naroda še vedno verjame v palčke, ki iz neba prinašajo denar s katerim se bo vzdrževal vaš rajski samoupravni socializem, ter volijo/te razne fičfiriče tipa mesec, Šarec, Cmerar, Bratjošek, Židan, Erjavec? Dejstvo je, da je Slovenija edina država v Evropi, ki ni še niti začela javno razčiščevati s sistematičnim politicidom, ki so ga nad elito našega naroda in civili izvajali komunisti od leta 1941 praktično do danes – tokrat sicer ne z direktnimi umori, pač pa medijskimi, kariernimi, birokratskimi onemogočanji. Realnost vsake osebe, družbe, države, naroda je posledica preteklosti in ugotovitev, ki jih je ta potegnil/a iz nje. Slovenci smo se žal sredi 20 stoletja naučili, da se splača krasti, ropati, posiljevati, ovajati, moriti, lagati v imenu rdeče zvezde in ta način delovanja je nespremenjen ostal še danes v zavesti in podzavesti slehernega Slovenca – razen tistih, ki poznamo tudi PRAVO zgodovino in se nam dejanja sodržavljanov ter njihovih prednikov gabijo.

   PS; če bi sam predelal 2. svetovno vojno, bi vedel, da v Sloveniji nimamo desnice in levice, pač pa demokrate in komuniste – v kolikor bi z 2. svetovno vojno razčistili, kot si sam želiš (seveda v popolnoma nasprotno smer – torej smer pozabe zločinov), bi leta 91 izvedli lustracijo po kateri komunistom dostop do javnih funkcij sploh več ne bi bil dovoljen, tebi podobni rdeči troli pa bi za takšne protidemokratične komentarje prejemali pozive na sodišča – šele takrat bi se lahko pogovarjali o desnici in levici. Reci torej bobu bob – tisti, ki jih imenuješ pri nas desničarji, niso nič drugega kot demokrati, tisti ki so “levica”, pa nič drugega kot komunisti z zelo slabimi maskami.

   • Marko Ocepek

    Upam, da te posteno placajo za to kar pises? Ce te ne, se mi dejansko smilis… Obstaja ena zadeva, ki se ji rece, jutri. To pomeni, da naredimo nekaj, da je za vse nas dobro jutri. Ce se pogovarjamo o vceraj, in je to ena tema, v kateri ne bomo dosegli konsensa znotraj tako male drzave kot je RS, kot tudi ne drugje. Ne gre se za to kar pises, ampak zadeva je sirsega konteksta kot navajas, in iz napisanege, defnitivno nisi zgodovinar. In morda dobro, da beres malce vec, in jaz tukaj nisem v vlogi, da te ucim.

    • Lustrator

     Nihče me ne plačuje za to, da razmišljam s svojo glavo in z ljubeznijo do domovine in prihodnjih rodov – takšnega načina delovanja na demokratičnem polu ne boš zaznal, vsaj pri nas ne.

     Floskula, da se Slovenci ne moremo poenotiti glede preteklosti, glede prihodnosti pa se bomo, je nesmisel par excellence; Zgodovinska resnica je namreč ena sama, otipljiva in dokazljiva kolikor je pač dokazov o njej in torej ni stvar interpretacije, ampak resnicoljubnost. In dokler državo obvladujejo totalitarne mreže, ki preprečujejo, da bi se poenotili glede stvari KI SO SE ŽE ZGODILE, le kako se bomo poenotili glede popolnoma neoprijemljive in negotove teme, ki se ji reče prihodnost? In sploh: kako bomo gradili civilizirano, svobodno, demokratično prihodnost, če pa smo svojo sedanjost zgradili iz popolnoma nasprotnih temeljev – barbarske bratomorne revolucije, zatiranja in diktature. Dokler teh sovražnih temeljev in laži ne porušimo, bodo ljudje (pa čeprav še edini v Evropi) še naprej veselo volili stranke komunistične partije, torej rablje slovenskega naroda. Kaj pomaga SDS-u in NSI-ju imeti na stotine konkretnih predlogov za rešitev države na področju zdravstva, pokojnin, rodnosti, gospodarstva, pravosodja, izobraževanja,… osnovanih na podlagi strokovnih analiz in dobrih praks iz tujine, ko pa teleta še vedno volite izključno po nareku od partije obvladovanih medijev, sindikatov, “kulturnikov”, javnosektorašev in ostalih protislovenskih državnih parazitov, ki se glasi: “sam-da-ni-janša?

     Problem komijev je, da ne poznate niti zgodovine (partizanska mitologija ima z resničnimi dogodki od leta 41 do danes približno toliko skupnega kot severnokorejske pravljice o svojem velikem vodji ali grška mitologija), niti filozofije, niti gospodarstva, diplomacije, vojaških strategij, skratka vseh ključnih področij, ki naj bi jih država pokrivala. Vaš celotni program temelji na ideologiji in po njej prirejenih sistemskih lažeh preko katerih ljudem vsiljujete svoje socialistične nesmisle tako v pogledu na prihodnost, kakor preteklost. Vzemi v roke katerikoli zgodovinski učbenik (doslej ni izšel niti en objektiven, vsi po vrsti iz overjene nelustrirane filozofske fakultete, glavne partijske trdnjave) ali politični program katerekoli stranke iz rdeče mavrične palete in se sam prepričaj.

     • Marko Ocepek

      kot vedno, ce se ne strinjam, ocitno iz tvojih besed sem komi, karkoli bi naj to pomenili, me niti ne zanima… Kot tudi ze izreceno, ni potrebe po zmerjanju, verjetno se lahko normalno pogovarjamo. A se ti ne zdi, ce vsi skupaj razmisljamo, ali zacnemo razmisljati, za boljsi jutri za nas vse, a se ti ne zdi, da je to formula uspeha? Zakaj sovrastvo? Zivim na severu EU, pa mi verjemi, da se takih tem ne pogovarja ampak, kaj narediti, da smo najboljsji v EU. To bi morda tudi lahko bila tema v SLO, glede na to, da je to tema povsod drugje? Kaj menis ti osebno?

     • Lustrator

      Se opravičujem, če sem te užalil – izjave “pozabimo preteklost” po izvedenem genocidu, me zelo pogrejejo in kljub temu da sam konstantno stremim h kultiviranem konstruktivnem dialogu, ob teh scenarijih “padem ven”.

      Torej glede preteklosti še enkrat (in upam, da zadnjič); obstaja stvar, ki se ji reče časovni kontinuum, ki pomeni, da čas nikoli ne ustavi in je vsaka stvar v sedanjosti posledica preteklosti, prihodnost pa posledica sedanjosti, ki je posledica preteklosti. Graditi torej prihodnost brez poznavanja sedanjosti (ki je posledica preteklosti), je podobno kot pri gradnji hiše začeti s streho, potem pa nadaljevati proti temeljem – enostavno ne gre. Severne in zahodnoevropske države so vse po vrsti že dolga leta demokratične, imajo svoboden trg, zagotavljanje pravne države pa je na vrhu državnih prioritet in zato je seveda razumljivo, da tam potekajo kvečjemu debate o dekoraciji balkona, bazena pred hišo in dragega lustra v dnevni sobi. Pri nas žal nimamo ničesar od naštetega – za razliko od razvitega zahoda, smo pri nas v najbolj kritičnem obdobju 2. svetovne vojne in vse do danes imeli na oblasti totalitarni režim, ki je sistematično uničeval slovensko identiteto, kulturo, duhovnost, kmetijstvo, gospodarstvo, konkurenco, skratka vse kar gradi narod in mu omogoča nadaljnji obstanek. 70 let likvidacij (fizičnih ali figurativnih) vseh nasprotnikov komunistične partije, je v naši državi povzročilo pravo devolucijo – preživetje najslabših, povprečnežev, najbolj pokvarjenih, skratka negativna selekcija na vseh področjih družbe, ki jo je nadzorovala (in jo še nadzoruje) partija – torej povsod. Kljub temu, smo se leta 91 uspeli osamosvojiti (to ni bilo naključje, je bil pa čudež), a s staro prakso nismo prekinili – na oblasti so namreč ostali ti isti kadri, to isto omrežje, ki je že preteklih 5 desetletij vladalo tako, da smo v primerjavi z ostalo Evropo bili država 3. sveta, kot je danes recimo Senegal. In zakaj slovenski človek edini izmed vseh v v Evropi ni spregledal in prekinil s komunistično prakso? Zato, ker smo bili leta 91 preveč demokratično olikani, da bi s tirani obračunali tako kot so to naredili nekateri ostali. Ljudje, ki so leta 90 na referendumu glasovali za samostojno Slovenijo, svobodno, neodvisno in gospodarsko reformirano v svobodni trg in povezavo z Zahodom, so zaradi medijskega monopola starih struktur kmalu spet zaspali v sen ideoloških pravljic o bratstvu in edinosti, odrešeniku Titu/Kučanu ter vsesplošni apolitičnosti, ka rje najvišja stopnja prezira demokracije. Na prav vsakokratnih volitvah ti mediji vodijo kampanjo izključno na nivoju režim vs nerežim, torej KPS vs Janša, namenoma izpuščajo vse tiste ključne teme, ki so za slovenski narod zares pomembne – to pa so seveda teme na katerih je režim oziroma KPS povsem bosa in brez odgovorov. SDS in Nsi nenehno (ne le v predvolilnem času) opozarjata ostale stranke, medije, javnost in stroko, da se je potrebno posvetiti najbolj perečim temam naše družbe – reforma pravosodja, gospodarstva, zdravstva, pokojninske sheme, izobraževanja, a znova in znova ostajajo glas vpijhočega v puščavi. Apatične telenovelaste javnosti take stvari enostavno ne zanimajo in jim gre razpravljanje o njih celo na živce in zato na volitvah vsakič znova izvolijo klovna, ki jim ga mediji servirajo in še najbolj ustreza njihovemu nivoju – nivoju, ki ga pravzaprav ni, tako kot ni bilo programa ne s strani Ropa, Pahorja, Jankovića, Cmerarja, šarca, pa jim je narod vseeno namenjal na stotisoče glasov.

      In dokler javnost končno ne spregleda, da že destletja živijo v populističnih floskulah, revolucionarnih lažeh in s svojo apatijo uničujejo demokracijo na slovenskem, se nam lepa prihodnost ne obeta. Če želimo kdaj stopiti na pota razvitih (kot so to naredili npr Poljaki, Čehi, Slovaki, Litvanci, Estonci), bomo morali temeljito počistiti tako s svojo preteklostjo, kakor sedanjostjo in potem enoten pogled v prihodnost več ne bo problem, saj bomo izhajali iz skupnih izhodišč. Dokler pa 2/3 naroda še vedno objokuje totalitarni, nesvobodni, bankrotiran sistem zunanjega napajanja, je iluzorno sanjati o kakršnihkoli skupnih izhodiščih za prihodnje.

     • Marko Ocepek

      Ok razumem, da te custveno te zadeve prizadenejo, sicer pa je treba razumeti vec plati zgodbe. Da ne pisem predolgo in siroko, mene ne bi bilo na svetu, in sicer zaradi slovenskih izdajalcev v 2 SV. Hvalem bogu, da je moje druina imela vescine, da se je obdrzala pri zivljenju, ce se ne bi, kaj menis kako bi jaz lahko gledal na to? Ne bi mogel, ker ne bi prislo do mojega spocetja.

     • Lustrator

      Plati zgodbe je lahko več, a resnica je še vedno ena sama – pri obravnavanju zgodovine našega naroda, me niti najmanj ne zanima tvoja INTERPRETACIJA, ampak zgolj dejstva; Edina sila, ki je v Sloveniji izvedla narodno veleizdajo, je bila partizanska vojska, ki je v času narodove največje ranljivosti (svetovne vojne in okupacije) pričela z izvedbo krvave revolucije v kateri so pobili vse, ki se niso pokorili ozki usmeritvi kominterne – sovjetske komunistične partije, ki je vodila ta proces po vseh evropskih državah hkrati. Samoobramba pred tovrstnimi množičnimi morilci ni le pravica, pač pa dolžnost vsakega Slovenca in Slovenke. Komunisti namreč za izvedbo revolucije niso imeli prav nikakršnega mandata ljudstva, na zadnjih volitvah niso prišli niti v parlament (dobili so manj kot 5% glasov), saj je bila velika večina naroda (95%) izrazito protikomunistična. Očitati kakršnokoli izdajstvo tistim, ki so branili življenja sebe, bližnjih in celotnega slovenskega naroda, zgolj zato ker so vzeli v roke orožje okupatorjev (naj se pred strojnicami in granatami branijo z vilicami?), je moralno izprijeno in spada v retoriko partijskih klavcev, ki so na ta način sebi in ostalim opravičevali svoj zločin nad skoraj 1/10 prebivalstva.

     • Marko Ocepek

      Vidim, da imas veliko jezo v sebi, to bos sam moral resit, tesko ti kdo pomaga… Zelim ti cim boljse okvrevanje!

     • Lustrator

      Ni jeza, je bolj žalost, ker živim v državi, ki ima manj civilizacijskega kodeksa kot ljudožerska plemena podsaharske Afrike. Vse kar sem zgoraj napisal, so preverljiva dejstva, prej kot si boš pripravljen to priznati, prej bova lahko govorila o tvoji priljubljeni prihodnosti, dogovorjeno?

     • Marko Ocepek

      O moji priljubljeni prihodnosti ne rabiva komentirati, jaz sem vzel te zadeve resno in sam uredil. Ni vse, da si lev ali desn, se dobi delo v javni upravi, ce si priden… Glede na to, da delam v javni upravi, no sem delal v RS, vem, kaj je za uredit, ne verjamem, pa da je to levo ali desno maslo, vsi so bili na oblasti, pa imamo vedno enak sistem. nihce ni naredil potrebnih sprememb, je pa seveda vedno veliko pompa pred volitvami…

     • Lustrator

      S to “nepomembno” razliko, da demokrati že 75 let niso imeli enega samega mandata z dvotretjinsko večino, komiji pa prav vse – ja, celo v času Janševe vlade 2004-2008 je bilo razmerje sile 2/3 proti 1/3.Razen seveda, če sta zate Desus in SLS demokratični, desni stranki.Vsakič, ko je Janša dal na mizo papirje z reformami, so začeli groziti z izstopom iz vlade, leta 2012 pa se je že ob vonju svežnja prepotrebnih reform “spontano” vzdramilo leno slovensko proletarsko ljudstvo in izvedlo pravi državni udar – in to sredi EU. Toliko o želji po spremembah.

     • Marko Ocepek

      Kot sem pisal, ne grem v podrobnosti, ker potem lahko si dopisujeva mesec dni, pa bova ugotovila, da se ne strinjava. Imam veliko za povedati o JJ, zadeve ki niso pozitivno obrodile sadov za prihodnost RS. Vidim, da si zelo custven o njem, pa ti pustim, da premislis o tem, pa morda cez leto ali dve o tem kaj poreceva… Upam, da spet ne bom komi ali kaj podobnega, ker tudi teh stalisca ne branim…

     • Lustrator

      Naštevanje preverljivih dejstev so zate “čustva”? Na drugi strani mi sam nisi postregel niti z eno trditvijo s podlago v kakršnihkoli dokazih, ampak zgolj s protijanševskim “čustvom” (sam temu pravim predprogramiranost). Precej ironično. Izvoli, povej mi kaj v mojem komentarju ne drži oziroma glede česa je tu sploh kaj za premišljevati? Dejstva so dejstva, številke so številke, dogodki so dogodki, tu kaj dosti manevrirnega prostora ni – bodisi zdaj ali čez 10 let.

     • Marko Ocepek

      Jaz nisem pisal nicesar proti JJ kot navajas. Jaz se temu izogobam in kot sem rekel, nobena taka debata ne obrodi sadov, zato ne bom niti zacel te debate, ce zelis taksno debato, verjetno imas veliko kandidatov na voljo… Ce si pa tako srcno zelis to debato z menoj, pa lahko tudi to resiva ampak ne preko socialnih medijev ampak iz oci v oci…

   • Občasni Komentator

    to je debata za pir, ne pa tako na široko…ne štekaš poante internet…ko boš imel za seboj izkušnjo resničnega boja za Slovenijo se javi. Meni se l. 91 ni bilo treba vrniti iz Italije pa sem se. In kako je bilo v Rožni Dolini vedo tisti, ki so tiste soparne dni delili z nami. Ti si pa še takrat dolgovezil in nakladal. Edino kar ti dam prav, je da je temeljni problem Slovenije, da ni bilo lustracije, kar se pozna tudi na Hrvaškem.

 • Cucurbita Pepo

  Janšizem in komunizem odvračata ljudi z iq-jem nad 75.

 • Marko Ocepek

  Kdo se boji JJ? Mislim, da Bernard Brščič in njemu podobni, kadar se podpisejo pod taksno izjavo. Upam, da bomo prisli do trenutka, da bodo ljudje z veseljem povedali rasnico in ne kar jim drugi narekujejo… Se bolj pa me zalosti, ko prebiram komentarje od spodaj. Imam obcutek, da je JJ svetnik, in edini resitelj RS, ceprav ze vec kot 20 let dela na tem, ampak se vedno daje obcutek, da dela na tem… Zanimivo, da ce zelis cistiti WC mores dokazati, da nisi kriminalec, v parlament pa pridejo lahko vsi, kaj to pomeni, ali to pomeni, da je pozicija v parlamentu manj vredna od pozicije ciscenje WC? Ce je tako, zakaj potem posten revez, ki cisti WC, tesko posteno prezivi, medtem, ko parlamentarci nimajo teh problemov? Ce se ne motim, se v SNS stranki je spet nekdo parlamentarec, ki je bil v zaporu… Najbolje, da vse iz zapore posljemo v parlatment, bo morda se vecji red in disciplina?

  • Lustrator

   Tebe naj raje žalosti, da spišeš tako dolg komentar brez ENEGA SAMEGA DOKAZA, ki bi dokazoval krivdo Janše, čeprav posredno pišeš o tem da je kriminalec. Na podlagi česa? Tega, ker si je drznil že v nevarnih letih konec 80ih pokazati sredinec partiji in nas osamosvojiti? Tega, da nas je vsaj začasno osamosvojil jugonostalgičnih šem in komunističnih mojstrov bankrota? Ali morda na podlagi NELUSTRIRANEGA (!) sodišča, ki že 3 desetletja na 5 desetletij podlage uničuje vse kar vsaj približno spominja na pravno državo ali vsaj zametke demokracije? Ni zanimivo, da slovenska sodišča (ki so mimogrede najslabša in najbolj spolitizirana – v rokah ene same partije – v celotnem EU) sistematično in tako patetično argumentirano napadajo izključno pripadnike slovenske demokracije, medtem ko komuniste pustijo pri miru, kot da so svetniki, če uporabim tvoj izraz? Imeti argument “nekdo je bil v zaporu” je LAHKO pogojno užiten le v državah z najkvalitetnejšim pravosodjem na svetu, pa še tam se dogajajo napake, pri nas pa je prej obratno – veliko večja verjetnost je, da bodo v zaporu pristali nedolžni, kot pa resnični kriminalci. In to je znano prav vsakemu, ki vsaj približno pozna situacijo v slovenskem krivosodju ter seveda vsem, ki so se vsaj kdaj v življenju znašli v njenem kolesju (in ne pripadajo klanu “prvorazrednih”).

   • Marko Ocepek

    A sem slucajno napisal, da sem sodnik ali da sem sodil v tej zadevi? Kako naj jaz pisem o dokazih, kot tudi ti, kako lahko sodis o zadevi, ki je zastarala, in ker je zastarala je nedlozen? Kakorkoli, nekdo, ki je nedlozen, bo posto dvignil, ce ze drugega ne, bo dokazal, da zeli dokazati nedloznost in ne zavlacevati zadev, pa potem zadeve peljati do zastaranja… Sicer pa je meni osebno vseeno glede njega, jaz se ne ukvarjam z njim, sem tudi napisal, da v SNS stranki so isti modeli, ce bi bili v drugih strankah, bi tudi to napisal. Meni ni vazno, nas, vas, njihov, ampak, da smo vsi enaki pred sodiscem in tudi ne verjamem, da bi obsojenci lahko sedeli v parlamentu, ne smejo pa cistiti WC-ja.

    • pupa

     JJ je ves čas za izročitev pošte dosegljiv na delovnem mestu. Patetično se je izgovarjat na zastaranje zadeve zaradi nedviga pošte. Zastarajo primeri skoraj vedno takrat, kadar dokazov za obsodbo ni ali so pomanjkljivi. Zadeve zastarajo pa zato, ker za nerazmišljajoče ljudi kot si ti ostane vedno madež krivde na človeku in vsaj to so scenaristi dosegli. V ožjem sorodstvu sem imela opravka s sodiščem 2X in glej ga zlomka obakrat je zadeva bila umaknjena zaradi zastranja, Nikjer ne bo sodišče navedlo, da je bila dana kriva ovadba po udbaškem špiclju , ki je bil sosed. Da je ta človek bil udbaški špicelj sem izvedela šele iz knige ROMANA LELJAKA čeprav sem to že prej sumila

     • Marko Ocepek

      Vidim, da se strinjamo, zakaj potem takem vsi ti veljaki ne uredijo tega? Zakaj sploh obstaja zastaralni rok, ce zelis dokazati, da si nedolzen, si verjetno ne bi zelel, da zadeva zastara, kajti, potem vedno pusti senco dvoma, da si morda kriv? Zakaj zastaralni roki? Mimogrede, verjetno se doloceni drzavljani RS ne bi strinjali s teboj, kako so bili izrabljeni zaradi zastaralnih rokov…. Zadeva se naj ukine, ne bo sence dvoma…

     • pupa

      Že preden se začnejo na sodiščih obravnavati inscenirane zadeve iz ozadja se predvideva, kako se bo zaključilo.
      Ne bom ti razlagala mojega videnja,samo dva primera.
      Ali ti verjameš, da je gospod Milko Novič kriv zaprt na Dobu?
      Zame je nedolžen to bo dokazano na evropskem sodišču za človekove pravice. Patrija ni zastarala zaradi nedviganja pošte ampak ker je sodstvo vlačilo zadevo tako dolgo, da je lahko za zaključek uporabilo termin zastaranje, ni pa še rečeno, da se s tem primerom ne bo še ukvarjalo ESČP. Scenaristi so v obeh primerih skozi sodne postopke onemogočali politično drugaće misleče ljudi- Tisti, ki je spremljal ta dogajanja dobro pozna vsa ozadja .

     • Marko Ocepek

      Kot sem ze povedal, se v podrobnosti ne spuscam, iz tvojega zapisa pa lahko ugotovim, da je sistem kjer zadeva zastara upravicen? Ni pomembno, ce si kriv ali ne, bolj je pomembno, ce si kriv v dolocen casovnem, kratkem, obdobju?

     • pupa

      Ali je zastaranje upravičeno ali ne v to se jaz ne bom spuščala, ker nevem kako je s tem terminom v kolikortolko pravno urejenih državah. Vem pa, da se pri nas to pogosto uporablja predvsem z namenom umazati človeka, ki je boljši od tebe ampak ni in nikoli ne bo po tvojem kalupu.

     • Marko Ocepek

      sem iz MB, veliko ljudi je izgubilo veliko denarja v 90-ih zaradi tega… Tudi neplacane prispevke itd… Ocitno imava drugacne izkusnje, vseeno pa se naj zadeve uredijo. Zivim na Norveskem, vemo kaksen standard je tukaj, ni zastaranja za to vrsten kriminal.

     • Lustrator

      Sojenje v razumnem roku je OSNOVNA ČLOVEKOVA PRAVICA in kršenje te pravice, je na spisku hudih kršitev človekovih pravic, ki jih obravnava evropsko sodišče za človekove pravice – in to z zelo jasnim razlogom. V primeru orožarske afere in patrije, ki jih je rdeče sodišče vleklo 2 desetletji in s tem uničevalo ne le Janšo, pač pa tudi normalen demokratičen proces, bi le ta lahko trajal tudi 100 let, pa si ne bi mogli izmisliti tako želenih dokazov, ki bi zdržali na kakršnemkoli mednarodnem pravnem institutu. Pri nas ima pravo funkcijo zaščite močnejšega in orožje za obračunavanje s politično/gospodarsko opozicijo – tako kot v vseh totalitarnih tvorbah.

     • Marko Ocepek

      Torej si za to, da se ukine zastaralni rok, in naj vsi odgovarjajo za dejanja, ne glede na casovni odmik od dejanskega sojenja? A si spremljal kako sedaj se obtozuje posilstvo po ZDA tudi za vec kot 30 let nazaj? Kaj menis? To velja za vse, kot ti pravis, desne in leve, jaz pravim za vse v RS!

     • Lustrator

      Jaz sem na prvem mestu za sojenje v razumnem roku – sodišče, ki se v max 1 letu ne more izreči o krivdi ali nedolžnosti toženega, si ne zasluži tega imena in seveda nima kompetenc, da odloča o usodah ljudi.

      Glede ukinitve zastaralnih rokov pa se strinjam v kolikor gre za primere preteklosti, ki močno vplivajo na potek sedanjosti – začenši z milijoni zločinov, ki so jih revolucionarji naredili vse od leta 1941 pa do danes – vsi ti so namreč temeljno vplivali na današnje življenje, od njih pa ni doslej pred sodiščem odgovarjal niti en sam.

     • Tom Žnidarčič

      JJ je zahteval nezastaranje primera Patrija, vendar, mu sodišče tega ni odobrilo!

    • mapu

     Ocepek (usrane, kje si bil l.1991?) usranc!

     • Marko Ocepek

      Vidis, ti lahko vidis moje ime in priimek, ti se pa skrivas, kdo je potem to, kar navajas ti? Ce te tako zanima kjer sem bil leta 1991, sem bil v MB, star 13 let, pa za moja leta verjetno veliko prisoten… Nevem kolikor vam je znano krizisce v MB, kardeljeva, tam sem bil ze 13 let star, prisoten, sicer se s tanki ne morem tepst… Ce imas se kaksno vprasanje, te vljudno vabim, da to tudi sporocis…

    • Lustrator

     Če nisi zares prismojen, potem dobro veš, da so zastaranja IZKLJUČNO krivda sodišča in nikoli ne tožene stranke- neumnost, ki si jo pravkar napisal je identična Cmerarjevi norosti, ko se je za sramotne čakalne vrste v zdravstvu pod njegovo vlado zgovarjal na bolnike, ki prihajajo brez razloga na preglede (?!?!)
     Vsakemu tepcu (celo marsikateremu komiju,mimogrede) je kristalno jasno, da je bilo zastaranje montirane afere vnaprej predvideno – najprej so jo na 3 zaporednih volitvah uporabljali z ablatenje Janše in edine opozicijske stranke, ko pa je zadeva KONČNO prišla do ustavnega sodišča, se ti niso hoteli blamirati pred Evropo in odgovornost preložili na vrhovno. Le to potem ni upoštevalo odločitve ustavnega in je namenoma zadevo zastaralo, da po tolikih letih Janševe kalvarije nad njegovim imenom še vedno obstane kanček dvoma pri enoceličnih organizmih, ki v življenju še niso slišali z apojem pravne države. Dejstvo, da se je obtoženi PRITOŽIL zaradi zastaranja, ti pove vse o njegovi “krivdi” in če bi živeli v normalni državi, bi vsem vpletenim v sodstvu letele glave, ker so tisto skropucalo od obtožnega predloga brez enega samega dokaza, sploh vzeli v prvostopenjsko obravnavo. A tako daleč ti očitno ne nese, saj vidim da tule še naprej bluziš o krivdi. Še enkrat – glede na to, da v Sloveniji nismo izvedli lustracije veje oblasti, ki je bila v vseh totalitarnih režimih njen temelj in glede na to, da smo posledično prvi v EU po kršenju človekovih pravic na sodiščih, so zame precej bolj sumljivi tisti poslanci, ki NSIO bili v zaporu, kakor tisti, ki so. Velika večina rdečih tajkunov (nerdečih pri nas sploh ni) ni v zaporu prebila enega samega dne – le zakaj?

     • Marko Ocepek

      Ti model si res zanimiv, zalis vse povprek, vse je logicno po tvojem, vedno so resitve zelo enostranske… Iz zapisov domnevam, da nimas kaj vec kot osnove sole koncane? ker srednja sole te nauci tolerance, diploma te nauci, da obstaja vec opcij, magisterij, da zacnes razmisljat kriticno in doktorat, da razumes logiko. Ne zelim zalit tvoje logike ampak, prosim beri kaj pises… Mimogrede, lahko se tudi predstavis z imenom in priimkom, da vemo kam sodis….

     • Lustrator

      V svoji oceni si močno zgrešil, kakor tudi z vsemi ostalimi komentarji na katere sem naletel. Razlika med Izobražencem in “izobražencem” je v tem, da bo Izobraženec na prvo mesto postavil resnico in le to tudi argumentiral, “izobraženec” (velika večina slovenskih doktorjev, magistrov in diplomantov) pa je polpismeni režimski hlapček, ki mu je na prvem mestu forma, na zadnjem pa resnica – pa ne zato, ker bi jo sovražil, ampak ker je premalo načitan, da bi jo sploh spoznal – zato v svojem občevanju pač uporablja make-up, ki ga naredi “učenega”. Seveda le v očeh ostalih proletarcev (kaliber Cmerar, Pahor, Kučan, Tuerk in ostali puhloglavi leporečniki).

      Ker na svobodnih forumih (dokler še imamo Novo, ki to osnovno človekovo pravico še edina zagotavlja) ne čepimo zato, da leporečimo, ampak zato, da soočamo mnenja, lepo prosim, da po vseh teh ping pongih končno začneš z argumentacijo, sicer ne vidim več enega samega razloga za nadaljunjo debato. Iztočnic sem ti dal kar precej, izvoli.

     • Marko Ocepek

      Zal to lahko porece gospoda, ki hm, ne zelim zalit kot ti, pa bom raje rekel, ljudje ki rabijo vec vetra v lase, in ta navor bodo dobili, ce bodo brali in delali. Jaz sem zate zelo vesel, da se pocutis domacega na 24tv, ampak si se kdaj vprasal zakaj se pocutis domacega? A je morda razlog, da si prisel v ekipo sebi podobnih misljenakov? Sedaj vprasanje, ki sledi, a to pomeni da si dosegel cilj? Torej, ce prides v ekipo, kjer vsi enako razmisljajo, pomeni, da je cilj dosezen, ali se cilj doseze, da razumemo vec o zadevah okoli nas in nareidmo nekja glede tega?

     • Lustrator

      Ne polagaj mi besed v usta, ker je več kot očitno da razmišljava popolnoma različno;
      1. Če bi bil dejansko tnekdo, ki “rabi veter v laseh”, bi se (tako kot ti) že zdavnaj obrnil na levo in skupaj s skoraj dvomilijonsko čredo tulil v rdečo mesečino in hajlal Titu, Stalinu, Kučanu in ostalim novodobnim pritiklinam zločinskega režima
      2. Na Novi24 se počutim domače, ker tu za razliko od MMC-ja, 24kur, Dela, Dnevnika, Večera komentatorji (ali velik del njih) dejansko KOMENTIRAJO in svoje mnenje argumentirajo na neprimerljivo višjem nivoju, kot v enovrstičnicah zgoraj omenjenih medijev.
      3. Na Novi se počutim domače, ker sem demokrat in mi politkomisarsko cenzuriranje vseh komentarjev, ki ne gredo v točno določen ideološki rog kreatorjev javnega mnenja, smrdi po zatohlem totalitarnem režimu iz katerega smo (naj bi) izšli, pa ga imamo danes v mainstream medijih skoraj toliko kot v času Sovjetske zveze za zaveso.
      4. Na Novi se počutim domače, ker cenim svobodni trg na katerem preživijo le najsposobnejši, ne pa tisti, ki so najbolj zvesti Globoki državi, kot to velja za vse naše mainstream medije. Doslej na Novi med resnimi novicami nisem prebral niti ene same leži ali umazane manipulacije, medtem ko jih v glavnih medijih na desetine dnevno – kar je tudi razlog, da jih že vsaj 20 let ne jemljem več resno, kvečjemu kot slab poskus humorja.

      Glavni cilj Nove

     • Marko Ocepek

      Lej verjemi, da ti lahko vzamem besede iz konteksta in te hecam naslendnje tri dni glede tega. Ampak ne bom, sem vesel, da se pocutis ok, vsi se naj! Vsi slovenci naj se pocutijo domace! PS; SSSR ze nekaj cas ni…

     • Lustrator

      Če se država/stranka/oseba preimenuje v nekaj drugega, še ne pomeni, da preneha obstajati (velja tako za današnje slovenske “levičarje” oziroma “social demokrate”, kakor Putinovo Rusijo).

      Volk menja dlako, narave nikoli.

     • Marko Ocepek

      Se z dalec nisem zagovornik SD, ampak, kot sem pisal, strahove mores sam pri sebi resit.

     • Lustrator

      Če nečesa ne poznaš dovolj dobro, še ne pomeni, da to ne obstaja. In prav v tem je glavni trik vseh socialističnih režimov 20. stoletja – vzgojiti državljane v pokorne ovce, ki naj se ne zanimajo za popolnoma nič, kar je povezano z vodenjem države. In potem se ljudje v službah prčkajo in nergajo, ko ima nekdo 100 € višjo plačo, ker pozna tega in tega, namesto, da bi spremljali gospodarstvo in politiko in izvolili vodstvo, ki bi nas pognalo v standard +1000€.

     • Marko Ocepek

      spet se motis. sedaj se vsi v RS v javni upravi kregajo kdo ima visjo placo, in kako dobiti se visjo. Sam sem bil isti! Samo se gleda kako dobit cim vec dodatkov. Sedaj delam v tujini, Norveska, pa je isto, placa, placa, placa? To je kontekst kapitalisma in ne komunizma.

     • Lustrator

      Nič se ne motim, le poante nisi razumel. Govorim o tem, da si velika večina slovenskih državljanov želi spremembe na bolje v svojih mikrosistemih in razmišljajo le iz rok v usta, kot mravljice v ogromnem mravljišču, ki se sploh ne zavedajo, da je mravljišče (in njihovo življenje) precej bolj odvisno od gozda, podnebja, celine v kateri živijo, kot pa od njihovih medosebnih odnosov in pričkarij glede tega koliko sladkorčkov bo kdo pojedel.

      Ključno za samo vzpostavitev normalne demokracije, je, da se vsaka mravljica zaveda svoje družbene vloge ter svojih pravic in dolžnosti. Na prvem mestu mora biti ljubezen do domovine brez katere sploh ne bi bili kar smo, na drugem mestu zavedanje, da je VSAKA mravljica na dan volitev enako pomembna kot vsaka druga in da je torej voljenje na podlagi študije, preverjenih informacij KLJUČNO za delovanje demokracije in lepšo prihodnost. V čem je razlika med Slovenijo ter Avstrijo ali Italijo? je bilo Avstrijcem ali Italijanom kaj podarjenega, da živijo danes toliko višji standard kot Slovenci ali so si to sami izbojevali na volitvah? Večji vpliv kot ima država na vsakdanje življenje ljudi, bolj morajo biti ti ljudje informirani in kritični do vsakršne vlade, saj gre v končni fazi tudi za njih same – država smo mi vsi. Bizarno se mi zdi ko ljudje tarnajo za koliko % višjo plačo bi lahko imeli če bi poznali tega in tega človeka, šli na to in to izobraževanje, ne zavedajo pa se, da bi lahko imeli za nekaj 10 ali celo 100% višjo plačo, če bi zgolj drugače volili!

      In ne, plače, stremljenje po VEČ ni domena kapitalizma, ker je pohlep del človekove narave. Razlika med kapitalizmom in socializmom pa je v tem, da kapitalizem ta VEČ tudi omogoča, socializem pa ne – razen seveda za izbrance. V kapitalizmu so pravila igre za dobiti VEČ za vse enaka, v socializmu pa ima VEČ le tisti, ki mu partija tako dovoli. Zato komunizem prav nikjer ne vznikne spontano brez revolucije, kapitalizem pa povsod.

  • tramal

   Ko je Janša osamosvajal Slovenijo ,si ti verjetno čistil WC.

 • Osti jarej

  ..KDO SE GA BOJI…NIHČE….A BI SE GA KDO MORAL

 • Lustrator

  Odlično, vse povedano.

 • Kataklizma

  Vprašanje, ki bi bilo bolj na mestu, se glasi: “Kdo se boji črnega moža?”

 • Get Smart

  SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
  = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
  = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
  so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
  ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
  =SUŽNJELASTNIŠTVO =
  =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

  Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
  = FORUM 21 =
  = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
  predsednik pa je MILAN KUćAN,
  ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
  in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
  = uradno preimenovan v LDS =
  DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
  i tako dalje do tokija,
  pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
  (znak “>>>>>” pomeni “jo preimenujejo v”):

  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE >>>>> ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE >>>>> ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove >>>>> SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE >>>>> spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije >>>>> spet SDP, toda, POZOR= SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije >>>>> ZL= ZDRUŽENA LISTA >>>>> ZLSD= ZDRUŽENAA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV >>>>> SD= SOCIALNI DEMOKRATI
  Sledimo? Razumemo?
  SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMI JUGA nje

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca, torej LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA Zveza Delavnega Ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” (PO-DRŽAVILA nje) in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni “novi obrazi”: Zares, ZDRUŽENA LEVICA=zdaj LEVICA, ZaAB, PS, SMC, SAB, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a =
   = Savez KOMUNISTIČKE omladine JUGOSLAVIJE.
   Vseskozi ustvarjajo “nove obraze”, ki jih potem združujejo, razdružujejo …

   Med II. vojno SKOJ ustanovi USAOJ (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je SKOJ hkrati član USAOJ-a in deluje posebej (kot dandanes sekretar LDS-a GGOLUBIć kao ustanovi ZARES). Po vojni USAOJ preimenujejo v NOJ (NARODNA OMLADINA JUGOSLAVIJE), nato vse te “nove obraze” združijo spet v enega:
   SKOJ + USAOJ (NOJ)) = NOJ. Obstaja samo NOJ. NOJ preimenujejo v SSOJ =
   Savez SOCIJALISTIČKE omladine JUGOSLAVIJE,
   ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji. V Sloveniji nosi ime ZSMS (Zveza SOCIALISTIČNE mladine “SERBUSNE”).
   ZSMS na prvih v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih volitvah v Sloveniji leta 1990 nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS,
   na naslednjih volitvah, 1992, pa centralni komite to ZSMS (Zvezo SOCIALISTIČNE mladine Srbije v Sloveniji) preimenuje v:
   –»ZSMS–LIBERALNA STRANKA«,
   –potem v »LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA=LDS«,
   –potem v »LIBERALNA DEMOKRACIJA SLOVENIJE=LDS««.

   Najveći »liberalac nje« je bil t. i. DRTY DERNOVŠAK=MURGL-JUGOKOMIsrbo-šipac, ki je bil, POZOR nje,
   PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE.

   Prakso ustanavljanja “novih obrazov” SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, združevanj v
   t. i. “Združeno levico” itd. lahko dnevno opazujete:
   LDS, ZARES, Zeleni, SSS, SMS, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, SAB, TRS, IDS, …
   Verjamem SHOLTESU, Dobri LDS>SMC DOBOVŠEK, DeSUS, ZDRUŽENA Levica>LEVICA … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ = vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

   • Get Smart

    T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
    IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
    TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta (ŠTRUKALJ= kao SINDIKALIST= KSJS + SVIZ, pa državni svetnik, pa NADZORNIK KAD-a, pa NADZORNIK murgl jugokomi revije MLADINA … in še funkcij ima ritardiran watchdog nje) in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje (ex VARUH MURGL JUGOKOMI PRAVIC), violetaT0MIć pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
    le preimenovanje
    KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
    –––––––
    IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
    = LEVICA =
    =
    ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
    = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
    IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
    prvo nastopljeni predsednik IDS-ja = Luka Mesec

    • Get Smart

     Uradni začetek Lučkine zvezde in pol-meseca je oznanil sam tovariš
     MILAN KUćAN,
     predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
     in sicer leta 2013 v hotelu Union:

     “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
     tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
     uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
     komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
     formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
     in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
     predsedniki SD-ja = KPJ, kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
     INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”*

     —–
     * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

     TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
     babilonskih delavk Violete TOMIć,
     nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”, nato pa v “LEVICO”.

 • Get Smart

  Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM = »kultura smrti«,
  vsesplošno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM
  in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
  SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =
  so izdelki ene in edine ZLOČINSKE ORGANIZACIJE = KOMINTERNA =
  = kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
  = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …)
  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
  =
  “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
  (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavije … = ein folk, ein firer nje)
  1. = PRVORAZREDNI pusići in prvorazredni TRANSIćI so gazde
  2. = DRUGORAZREDNI pusići in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
  psi čuvaji tekovina revolucije
  3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
  oz. z njihovimi besedami,
  “… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

  Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
  seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
  .
  Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi”)
  so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
  .
  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   Samo v primeru NEDOKONČANIH »STOŽIC nje« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
   220 MILIJONOV € za projekt,
   ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
   40 milijonov €
   in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje,
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
   = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* lopovski in lažnivi đupljan nje NI PLAČAL
   ampak jih
   je nagnal domov BREZ PLAČILA.
   ———
   * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
   ki je pokazal socialno ozaveščenost«
   ———
   Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
   Kaj odmeva v Stoščah?

   – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
   – ZA koga? Za PARTIJU?
   – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
   – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
   – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
   – “Evviva communismo!”
   – “Bandiera rossa la triumfera!”

   Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
   osvobodila.

   • Get Smart

    MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
    RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
    “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
    “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST.
    Poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve, za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
    ki vam ROPAJO MILIJARDE, v zameno pa vam nudijo storitev:
    “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”.
    Magarac u Lipicama NI LIPICANSKI KONJ, NI LIPIŠKI KONJ, NI LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
    Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
    ampak je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
    = je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … in pa seveda LAŽE, kot pes teče.
    VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
    so lahko in so:

    –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji …

    i tako dalje do tokija =
    = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
    = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

    Pamet v glavo.

    • Get Smart

     Onaniranje o SKRAJNIH (“ekstremističnih) levicah, desnicah, sredinjicah … je bulšitizem.
     extrem = skrajnost; ekstremna = skrajna = JE S KRAJA = je z začetka ali s konca, odvisno od gledišča nje = Wat the FAK?!
     Izbijte si iz glavic poturjene vam kretenizme, ker škodijo zdravju.
     .
     LEVIČIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = kaviaržido KOMINTERNIZEM =
     = SUŽNJELASTNIŠTVO = parazitiranje na človeku = izkoriščanje človeka =
     je »rak«, ki najeda vaše telo.
     »RAK« je parazit, ZAJEDAVEC, ni vaša »LEVA ROKICA«, je lahko in je tudi na LEVI ROKICI, ni pa RAK vaša LEVA ROKICA, ampak je TUJEK, parazitski tujek, je ALIEN, je INVADER, ki je vdrl v vaše telo in širi svoje zasevke do končnega UNIČENJA vašega telesa.
     .
     Kakšna je razlika med kao SKRAJNO in NESKRAJNO?
     .
     »NESKRAJNA« MURGL JUGOKOMUNISTIČNA “levica”, torej
     SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA LDS zares SMC … so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, ki
     DOKAZANO UBIJA otroke, posiljuje otroke, pse, laže, krade, ropa, mori, uničuje Slovenijo, uničuje vse, kar delo pridnih človeških rok, PARAZITIRA na tvojih žuljih …
     POKRADLA je VSA podjetja v Sloveniji (polovico jih je prenesla na FORUM 21, pol pa na nabiralnike svojih kaviaržidoKOMINTERNISTISTIČNIH gospodarjev, od Amsterdama, Beograda, Cipra … i tako dalje do tokija nje).
     .
     Kaj pa dela “kao” SKRAJNA MURGL JUGOKOMUNISTIČNA levićija?
     .
     A razumete, otroci? Lepo napišite IME,
     vsakokrat napišite ime oddelka MURGL KOMI JUGE, o katerem govorite. Če o MURGL JUGOKOMI vladi v Sloveniji (NE slovenski, ker ni slovenska, ampak V SLOVENIJI), potem pač napišete:
     ŠARAC-SD-DeSUS-SMC-SABratušak-Levica DELAJO oz. so naredili to pa to,
     ne koalicija, ne levićija, ne skrajnićija, ne preogresivćija …
     saj so ta njihova samoimenovanja oz. t. i. »tehnični pojmi stroke« primerni le za poznavalce, ne pa za ljudi, ki ne vedo, kdo jih DNEVNO ROPA.

     Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
  je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
  seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura SMRTI”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
   = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   Ena od TEMELJNIH AGEND teh kreatur je:
   TRANSIćIZEM:
   svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola.
   Ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo in z DELI DOKAZUJEJO vsak dan na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ.
   Poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
   FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
   = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM =
   = tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČLNI “modus operandi” (način delovanja).
   PEDRIZEM / LEZBIZEM je zanje najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
   potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   = »Deli in vladaj!« =
   ker samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI (psi čuvaji = WATCHDOGI) zlorabljajo ženske in otroke
   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   = enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = vsesplošno pa kaviaržidoKOMINTERNIZEM in
   njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi ti -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi. Kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE:
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   _ 1. _ = PRVORAZREDNI pusići in prvorazredni TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi,
   _ 2. _ = DRUGORAZREDNI pusići in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije = VOJAKI REVOLUCIJE, kot jim pravi Milan KUćAN,
   _ 3. _ = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI.
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    In izbijte si iz glavic FLOSKULE tipa
    “leva politična opcija” in “desna politična opcija”,
    saj česa takega na tem svetu ni. Na svetu ni DRŽAVE, ki bi se imenovala ali bila leva/desna.
    Na svetu sta 2 RAZLIČICI (“opciji” nje) DRŽAVOTVORNOSTI in DRŽAVNOSTI (POLITIKA=državnost, državotvornost … = SKRB ZA POLITEJO = DELO ZA POLITEJO):

    __ I. __ –kaviaržido KOMINTERNISTIČNA država = KOMUNIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = NACIONAL SOCIALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = kozojebizem = vukojebizem = transićizem = satanistično SUŽNJELASTNIŠTVO =
    red razredov =
    1. prvorazredne gazde = krvosesi
    2. drugorazredni psi čuvaji = WATCHDOGOVI
    3. brezpravni sužnji = LJUDJE

    = skratka »KULTURA SMRTI«
    in
    pa
    __ II. __ – DRŽAVA / POLIS / POLITEJA LJUDI,
    kjer vladajo RESNICA, PRAVICA, PRAVO, DOBRI ČLOVEŠKI ODNOSI, DOMOLJUBJE, RODOLJUBJE …
    skratka »KULTURA ŽIVLJENJA«,
    ki smo jo Slovenci podarili ljudem tega sveta.

    Pamet v glavo.

    • Get Smart

     Saj ni težko, le učke morate odpreti.

 • Get Smart

  DOLG DRŽAVE SLOVENIJE
  .
  2004–2008 = Janez Janša = EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
  ————————————————————-
  2008–2011 = BORAT POHAR SD+Zares…= MURGL KOMI JUGA =dolg= 17 milijard €
  2011–2014 = BRATUŠAK = POZITIVNA MURGL JUGOSLAVIJA =dolg= 30 milijard €
  2014–2017 = Scmera MURGLjugokomunističnega CENTRA =dolg= + 31 milijard €
  2018–2019 = ŠARAC + SD + Levica + DeSUS + SMC + SAB =dolg= + 32 milijard €
  —-
  In zdaj se vprašajte, kaj ste kupili, kaj ste dobili, kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da zdaj odplačujete DOLG, ki vam ga je nabila MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA?
  Nič.
  Ker MURGL KOMI JUGA ves denar porabi za »očuvanje tekovina revolucije« =
  = pola sebi, pola ŠARCU daje nje =
  – pol si MURGL KOMI JUGA naloži na svoje (FORUM 21) in na gazdine=kaviaržidoKOMINTERN OAZNE račune Amsterdama, Luxemburga, Kanalov … skratka od Beograda, preko Cipra i tako dalje do tokija nje, in s tem NAROPANIM denarjem zdaj »kao kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje, iskra, vso mlečno industrijo, vso mesno industrijo, PIVO, vodo, mineralno vodo … VSE časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK …) vse REVIJE (vse lejdi, obraze, jane, one … MLADINE …), 99,99 % radijskih postaj, TV-postaje= POP-kanalizacije, planete … vse nje, TOTALITARIZEM pač:
  »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«),
  – pol pa porabi za tekoče poslovanje OKUPACIJSKEGA aparata = za LAŽNIVE in LOPOVSKE ŠARCE, BORATE, SMCmere, DeSUS-LDS-karele-viktore, Levice, SABRATUŠKE, đupljane JANKOVIćE, ARSENOVIćE, KONTIćE i tako dalje do tokija nje in na tisoče in tisoče FEJK URADOV, ki imajo svoje kao direktorje, podirektorje, sekretarje sekretov … pa vse do pete lige WATCHDOGOV oz. po KUćANOVO »vojakov revolucije«, ki »za piškotek« iz MURGL JUGOKOMI garaž usmrajujejo splet z MURGL JUGOKOMUNISTIČNIMI iztrebki, torej blatenjem ljudi, blatenjem Slovenije, blatenjem Slovenstva in vseh sort ostalih LAŽI, s katerimi gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  • Get Smart

   Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE:
   – po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
   je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €.
   Pa nižji davki,
   pa manj davkov,
   pa REALNA rast plač in pokojnin,
   pa nižji stroški,
   pa brez nepotrebnih stroškov tipa LDS nalepk za avte,
   pa za 100 % nižje cene vinjet,
   pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
   pa za 100 % nižje notarske tarife,
   pa za 100 % nižja brezposelnost itd. itd. itd. itd.

   Torej je za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za odločno REVOLUCIONARNO AKCIJO: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje« = »teþihovanje« … (tazadna pojma sta iz bogatega besednega zaklada nepismenega tovariša sinćeta nepismenega psevdooficirja JUGOKOMUNISTIČKE ARMIJE, ki je MURGL JUGOKOMI CENTRALNI KOMITE nastopil na mesto vrhovnog tepihovaoca i sfukovaća (kao predsednika Vrhovnega sodišča) nje:
   »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!«).
   In »on dela nje«, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA to dela, »TEPIHUJE« Slovenijo in »sfukava» ljudi v Sloveniji.

   SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA sholtes LDS zares SMC … = vse to so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    BLATENJE pojma DRŽAVA je POMEMBEN del kaviaržidoKOMINTERNISTIČNE oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNE propagande = cilj je vcepiti ljudem SOVRAŠTVO do LASTNE države.

    Zaradi POTURJENIH LAŽI veliko UBOGIH LJUDI verjame/veruje, da je na svetu neka entiteta, ki se kao imenuje država in ki kao ROPA, krade, laže, ubija … skratka »tepihuje« in »sfukuje« ljude nje, prosto po Masleshi.

    Država VAS NE ROPA … država NE DELA, država samo je,
    je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA =
    okupatorjeve ZLOČINSKE LUTKE DELAJO, lažejo, kradejo, ropajo, uničujejo …
    »on dela nje«.
    MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA je združenje zločinskih kreatur = mekanocurnih pussićev in kastratov (transićev), pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
    .
    DRŽAVA OBSTAJA le kot formalni okvir, je dogovor neke skupine o skupnih poslih
    oz. je VSE tisto, kar je znotraj njenih meja,
    DRŽAVA (oz. sestavni del DRŽAVE = POLITEJE) ste med drugim tudi vsi, ki ste državljani neke države,
    kar pomeni, da ko onanirate o »kao grdi DRŽAVI«, govorite o sebi, PLJUVATE v lastno skledo, SE STRELJATE V KOLENO nje,
    si podtikate zločinska dela ZLOČINCEV s podtaknjeno vam FEJK »kolektivno krivdo«.

    Če pa že morate uporabiti pojem država, MORATE povedati, katera DRŽAVA!
    Torej, pusići in transići KATERE DRŽAVE vas »tepihuju« in »sfukavajo«:

    =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
    =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
    =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

    MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
    VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
    MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH SUŽNJELASTNIKOV in njihovih SERBUSOV=hlapcev = psov čuvajev=watchdogov. VSI.
    Za razliko od teh kreatur, pa
    ČLOVEK dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
    resnicoljubno … DRŽAVO = POLITEJO.
    .
    Torej, tega in onega NE DELA NEKA DRŽAVA (država to, država ono, država je grda … VSE TO JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN, ki je PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, sami pa si mekanocurni pussići med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČNE revolucije.

    • Get Smart

     POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.

     POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
     POLITIKE RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM:
     – ZA KATERO DRŽAVO DELAJO in
     – NA KAKŠEN NAČIN DELAJO za POLITEJO (državo),
     ne pa kot vam v glavice PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA in lokalno MURGL JUGOKOMUNISTIČNA AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo:
     “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”,
     “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”,
     “nogomet ne skrbi za svoje gledalce” …
     in kar je še POTURJENIH BULŠITIZMOV,
     ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni aparat (v lasti imajo preko 90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji),
     naselil v OPRANE glaviće OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi,
     in kot so naprimer top šop »vsegliharstva«:
     nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?
     Sledimo?
     Tudi NOGOMETAŠE, ki delajo za POLITEJO, razlikujemo glede na PRIPADNOST POLITEJI = za KATERO POLITEJO delajo in na kakšen način.
     MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO,
     ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla bla elite, ne za bla bla nogomet …, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO,
     medtem ko recimo OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO,
     ni isti kot MESSI (ker naj bi bili »vsi isti« nje, kot nabija kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA propaganda),
     ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo, ne za VSE ISTE,
     in seveda DELA drugače kot MESSI, saj BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

     Pamet v glavo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!