Kdor še vedno verjame, da svet vodi izvoljena politika, se globoko moti!

dr. Ivan Štuhec

Evropske volitve, ki so pred nami, se morda zdijo mnogim Slovenkam in Slovencem nepomembne. V smislu, kaj pa lahko mi naredimo in odločimo. Spomnimo na lokalne volitve in na vsak glas, ki je odločal o županih. Res je, da Slovenija ne spada med stare velike ustanovne članice moderne Evrope. A za operativno večino v evropskem parlamentu bo odločilen vsak glas. Da bodo te volitve za prihodnji razvoj Evrope izjemno pomembne, se zavedajo v vseh državah in ves svet.

Velika Britanija je tista, ki s svojim brexitom najbolj destabilizira Evropsko zvezo. A vse oči so uprte v Viktorja Orbana, ki brani evropske meje. In natanko to so medijske prevare, ki jih le ti počnejo, da obračajo pozornost na nebistvene teme. Ko razglasijo nekoga za grešnega kozla, se med tem pravi kozel spremeni v mamuta. Žal tega nihče ne problematizira. Če bi Veliki Britaniji bilo do močne Evropske zveze in do močne Evrope in če bi ne gledala svojih Commonwealth-kih interesov, bi ji na kraj pameti ne prišlo, da gre iz EU. Starega angleškega kolonialnega sentimenta nihče ne problematizira, če prav bi ga bilo potrebno postaviti na dnevni red.

Praktično se pozablja, da je ta ista britanska politika bila zraven, ko se je na Jalti delila Evropa med Ruse in ZDA. In kdo je zaradi tega britanskega ministriranja obema velesilama najbolj nastradal, vsi mi, ta mali: Poljska, Baltiške države, Češka, Slovaška, Madžarska, Romunija, Bolgarija in takratna Jugoslavija. Vse nas so potisnili v Stalinovo naročje in v suženjstvo za naslednjih 45 let. Velika Britanija tudi ni bila kakšna velika podpornica osamosvajanja izpod komunizma, za razliko od Nemčije, ki je pri tem imela tudi svoj lastni interes. Kar zadeva našo slovensko situacijo lahko mirno rečemo, da je prav angleška vojska soodgovorna za povojne poboje in izvensodno likvidacijo protikomunističnih vojaških enot. S te vrste sodno prakso se otepamo vse do danes.

Preobrat, ki ga je povzročil komunizem s pomočjo liberalizma
Patria in primer Novič, sta dva najbolj razvpita primera poizkusa likvidacije brez dokazov krivde. Ta pravosodni princip so uveljavili komunisti in njihovo krivosodje in ga vzdržujejo vse do danes. V tem pa se zrcali globok civilizacijski preobrat, ki ga je komunizem s pomočjo liberalizma uveljavil v vseh komunističnih državah, zdaj pa bi ga radi na globalni ravni. Namreč preobrat od rimske tradicije pravičnosti, oplojene s krščanskim evangeljskim usmiljenjem in odpuščanjem, k laži in zlonamerni ovadbi, oplojeni z marksistično materialistično in ateistično religijo dvajsetega stoletja. Ta preobrat so si prisvojili na globalni ravni in v evropskem kontekstu vrednostni relativisti vseh barv, še posebej mavričnih. Pod krinko manjšinskih pravic in prevlade kulture nad naravo, želijo evropske narode in njihovo izvirno kulturo razdediniti in raztopiti v multikulturnem loncu globalistične ideologije, začinjene z lažnim humanizmom, kdaj celo s pomočjo evangeljske ljubezni.

Foto: iStock

Kako daleč gre to naj ponazorim s primerom, ki sem ga prebral v nemškem Spieglu. Neka protestantska duhovnica je v Torontu ugotovila, da ne veruje več v Boga iz svetega pisma in svoje cerkve. Ko je to sporočila svojim nadrejenim, je hkrati zahtevala, da jo pustijo na župniji kot pastorko. Logično, da ti tega niso mogli sprejeti. Gospa je šla v tožbo, jo dobila, ostala na župniji in zdaj zbira ljudi k razmišljanju o ekoloških temah. To počne v cerkvi, čeprav je deklarirana ateistka. Pravosodje torej mimo vsake zdrave pameti sodi v prid manjšine, proti instituciji. Ob tem pa se nihče ni vprašal, s kakšno pravico si ta novopečena ateistka lasti celotno infrastrukturo, ki so jo postavili in financirali nekdanji njeni verniki. Hkrati pa to tudi veliko pove o ideologiji, ki zagovarja načelo, da človek svoje nazore, spol, in prepričanja lahko menja večkrat na dan, pač odvisno od razpoloženja in zanj ugodne situacije. In ker bodo ti dnevni kameleoni vedno manjšina, smemo pričakovati, da bodo imeli vedno prav. V tej smeri nas vodijo libertarno-levičarske elite, ki načrtno zamolčijo vse verbalne in fizične napade, kjerkoli po svetu, na kristjane in njihove skupnosti.

In če še enkrat na tem mestu spomnimo na zgodovino, vemo, da so nas pred drugo svetovno vojno liberalci bili pripravljeni prodati nemškemu kapitalu, po njej pa komunisti sovjetski ideologiji in njeni internacionali. Danes pa so zagovorniki multikultija kot načina za razgradnjo evropske tradicije in od krščanstva prežete kulture ter migrantskih priseljencev, ki jih najprej pitajo s socialnimi transferji, za tem pa jih inkulturirajo v evropsko volilno bazo, za lastne potrebe. O resničnih beguncih pa slišati nočejo!

Kdor še vedno verjame, da svet vodi izvoljena politika, se globoko moti
Pariška Notre Dame bo ostala simbol tega početja. Za to verjetno nikoli ne bomo zvedeli, kaj je bil pravi vzrok tega požara. Končno so za to poskrbeli vsi bogataši z Macronom na čelu, ki so takoj s svojo donacijo pokrili vse stroške. In spet se bo pod krinko širokogrudnosti in solidarnosti prikrilo tisto, kar bi morali vsi vedeti. Kdor še vedno verjame, da svet vodi izvoljena politika, se globoko moti. Lahko pa izvoljena politika veliko prepreči. In prav zaradi tega ni vseeno, koga bomo izvolili za Bruselj. Za slovensko situacijo je to še toliko bolj pomembno, da svojih bore malo predstavnikov, pošljemo v tiste stranke, ki imajo moč odločanja, ne pa v stranke, ki menjajo svojo suknjo, kot osel dlako.

Evropa je na razpotju, ali se bo vrnila k izvoru in ustanoviteljem ter njihovim vrednotam, ali pa bo po zaslugi brexita nadaljevala z razkrojem, ter tako vsak dan bolj razveseljevala Putina in Kitajce. Vprašanje quo vadis Evropa je na mestu. In nekdanje komunistične dežele lahko pri iskanju odgovora odigrajo ključno vlogo. Pod pogojem, da bodo dovolj samozavestne in da bosta Nemčija in Francija nekoliko zmanjšale svojo učiteljsko in pokroviteljsko vlogo.

Nemčija se za združitev lahko predvsem zahvali Poljakom in da je danes od vseh nas drugačna, je samo za to, ker je po padcu berlinskega zidu lahko poslala na svoj vzhod, zahodne strokovnjake. Nemčija nima istih tranzicijskih težav, kot jih imamo mi in naši vzhodni sosedje. Za to težko razumejo madžarske in druge vzhodnoevropske probleme. Če bodo egoistični Britanci odšli in če bodo Orbana vrgli iz EPP, potem bomo dobili Evropo dveh pljučnih prekatov, ki bo vedno bolj dihal vsak zase. Janez Pavel II., ki ima velike zasluge za združitev Evrope, bo v nebesih žalostno gledal, kako njegova Evropa ne diha z obema poloma pljuč.

Ivan Štuhec, Časnik

 • AndrejTauer

  Ja! Trump, orban in jansa so pa odpadniki. Delajo na lastne stroske in nasprotujejo svojim sponzorjem. :))

  • wert

   Slovnica, slovnica, slovnica. Kaj počenjaš z njo ?

   • AndrejTauer

    Eh, kurc pa slo slovnica. Dvojina in skloni so groza za prihodnje generacije. ;)

 • Janez Kepic-Kern

  v – EU – bodo
  IZVOLJENI !

  ZELO OK – GOSPE

  – ROMANA TOMC,
  – PATRICIJA ŠULIN, morda tudi mlada SDS kandidatka Domijan,
  tudi
  OK moška in plesalca g. BOGOVIČ in M. ZVER – BOSTA IZVOLJENA.
  Morda tudi INVALIDNI kandidat g. … .

  Morda bo izvoljen – g. BERNARD B. iz DOM.

  NIKAKOR – PA NE BODO IZVOLJENI !
  NIHČE !
  NE: TANJAF, NE – VIOLETA T., NE – I. JOVEVA, NE- I. ŠOTES,, NE – SAB MLINARJEVA,
  NE – LJ. NOVAK, NE – L. PETERLE, NE – ZMAGO J.P.
  sploh
  NIHČE OD TEH NE BO IZVOLJEN ”
  Po današnjih soočenjih – JE TO JASNO ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Nata

   Oooooooo ? Optimist ? Lepo. . . . soočenja ne gledam več, ker nimajo prav nobene teže.

   • pajot

    Se strinjam. To s soočenji. Ena in ista vprašanja in eni in isti odgovori. Popolna izguba časa.

   • Vera

    Sinoči je bil Brščič zraven Šiška in nekih dveh meni nepoznanih oseb . Bilo je na RTV SLO 1 , kjer je enemu baje postalo slabo, da je skupaj padel.Na enem portalu danes pišejo,da so mu nudili zdravniško pomoč,oddajo pa nadaljevali brez njega.

    Videla sem jih mimogrede, ko sem iskala drugo soočenje na Planet TV . Kdor se odloča na podlagi soočenj, ta bo volil neprave ljudi, ki samo leporečijo , obenem pa javno polivajo gnojnico na druge kandidate in na druge stranke .

    • Nata

     Imate prav
     Vendar, veste ga. Vera , ta gnojnica je tudi posledica nečesa.

     Sicer nisem gledala, ali poslušala ( imam drugih skrbi čez glavo ), vendar vidimo na Twitterju njihova mnenja in kulturo. Zato je vlasih to leporečenje na Tv -ju bolj pesek v oči.
     Vse gre nekako svojo pot. Po volji rdečkarjev. . . . .

 • herman

  Doktor Štuhec, če bogataši z Macronom na čelu s svojimi donacijami za obnovo notredamske katedrale prikrivajo tisto, kar bi morali vsi vedeti, kaj pa potem s svojo širokogrudnostjo po vaše prikrivajo slovenski verniki, ki tudi znosijo v cerkve kar nekaj denarja? Malo pa le pazite, kaj pišete.

  • wert

   Kako pa veš, da ga nosijo ? Mogoče pa ga odnašajo ven ? Si prepričan, da poznaš resnico ?

  • Andrej

   Francoske cerkve so v francoskih državnih rokah in državna skrb.
   Da si boš lažje predstavljal bogastvo SLO Cerkve samo pomnoži tvoj dar s številom vernikov in boš dobil. Malo pa le pazi, kaj pišeš.

   • Steiermark

    Pač piše po “navdihu” in v sovraštvu do RKC – bedarije!

 • Igor Kavalar

  Zgrešena evropska politika je bila sama tako egoistična in neevropska, da je destabilizirala Evropo in je vzrok, Breexit pa je njena prva resna posledica.

  Pri odhodu Britancev iz EU gre za najbolj demokratično obliko volje ljudstva (referendumu), katerega izdajalske elite znotraj Britanije in EU zavirajo.

  Britanci niso glasovali za deal ali no deal Breexit, oni so glasovali za Leave (odhod). Leave means Leave. (odhod pomeni odhod). Po 3 letih nakladanja o gospodarskemu kolapsu VB, grožnjah o ponovitvah referendumov dokler ne bo ta po volji eliti oziroma posiljevanju z bad deali, se vidi strm padec vladajoči konzervativni stranki in opozicijski laburistični stranki (socialisti). Zakaj?

  Mainstream je v zatonu zaradi nesposobnosti in neupoštevanja volje ljudi. Stranka Brexit party je v porastu in bo izpolnila zahtevo ljudstva!

  EU je nastal zato, da se znebimo nemške dominacije v Evropi po 2.sv vojni, ne pa zato, da izpolnjujemo skrite želje nemške kanclerke na njenem francosko nemškem vlaku, pri katerem so ostale članice le koristni idioti.

  Zakaj bi morali plačevati napake Grkov in reševati nemške naložbe? Zakaj bi morali naseljevati ilegalce, če jih je povabila Nemčija?

  Nemčija ni brezmadežna!

  • Novakec1

   Brexit je slaba cirkuška predstava in kaže vso bebavost €U ljudstva.

 • Nata

  Samo sedem komentarjev ?? Zanimivo in pomenljivo !! Ker je mož Cerkve ?
  Ali pa morda je premalo ta pravi za ene in za druge ??
  Ne Bog, ne vrag ne moreta več pomagati Sloveniji. . . . .

 • althar

  Se je kdo že vprašal, kdo je sponzoriral Castelreagha, da je tako navijal za skupno evropsko “supervlado”, kajpak brez Združenega kraljestva? In zakaj je moral zato prav ruski car postati glavni nasprotnik? Zgodovina se ne ponavlja, se pa rima…

 • Franc Šink

  Kot prvo, se ne smemo ponašati kot ovce na poti v klavnico.

 • Janez Pavel Kanc

  No, lepše bi se bralo, če bi Štuhec navedel vzrok smrti Janeza Pavla I.

  • Vera

   Janez Pavel II. ne I.

   • Steiermark

    Mogoče pa je jasnoviden in vidi na prestolu že J.P. II., ter njegovo smrt!

 • xtc

  Hm?
  Malce konfuzen članek,ki vali krivdo za trenutno stanje zgolj na Britance,čeprav je za trenutno EU stanje v EU najbolj odgovorna skupina Merckel,Blair,Sarkzy,Macron in razneleve in lanarholiberalne vlase po EU.
  Neumno se mi zdi jamranje Štuhca glede odhoda UK,pa naj odidejo in EU naj neha bremzati odhod z vsemi sredstvi od oživljanja Ire,do hujskanje Škotov itd.
  V tem članku avtor deluje kot nek multikultar,ki bi rad držal EU na kupu na silo,bolje je ,da EU razpade,kot da nadaljuje v trenutni avto narodno destruktivni politiki multikultarstva,ki za EU ni primerno.

 • Felikss_AH

  Cenjeni avtor se je v sicer dobrem članku PO MOJEM le malce zmotil v nekaj postavkah.

  NAVEDBA 1 – – “Velika Britanija je tista, ki s svojim brexitom najbolj destabilizira Evropsko zvezo” – – To je veliko vprašanje ker je VB bila in je največji mešetar razmerij po Evropi. Mnogi indici so da je prav rovarski Albion bil iniciator obeh svetovnih vojn ki svojo tradicijo nadaljuje danes z fanatično gonjo proti Rusiji in Putinu, navzlic nestrinjanju Nemčije, Italije in še nekaterih. Prav brexit bi lahko razbremenil Evropo še obstoječega Imperialnega Rotenhschild-Anglosaxon spletkarjenja iz London City-a. Poleg tega je Britanija le eden od klinov Washingtonske politike nad Evropo… zato je bolje da grejo… čeprav ne bodo… kar bi pomenilo potrditev pravkar rečenega.

  NAVDEBA 2 – – “… Vse nas so potisnili v Stalinovo naročje” – – Ne vse! Jugoslavija ni bila NIKOLI v Stalinovem naročju… dokaz temu tudi Informbiro. Poleg tega je za upoštevati še nekaj kar trdijo nekateri zgodovinarji in o čem predava Hrvaški Admiral Domazet – Tito je bil Churchille-ov človek! V tem je precej logike –

  Številne Britanske vojaške misije pri partizanih in četnikih so se pojavile že od 1941 ko so prvi z Malte prišli v podmornici “Triumph” pod kodo “Bullseye”… nato so pa sledile “Henna”, “Hydra”, “Disclaim”, potem Captain Wade, Captain John Sehmer, Captain Hawksworth, Colonel S.W. Bailey, vse 1942… Sledilo je v letu 1943 – “Fungus”, Major William Jones, “Hoathley I.”, “Typical”, Major Basil Davidson vse do najbolj znanega Fitzroy Maclean-a… Navajam vse to da se vidi kako intenzivna je bila Britanska prisotnost takrat.

  Zakaj so pa Angleži bili tako radodarni do Tita in mu izročili vse tiste reveže na Bleiburgu… pri tem pa dobro vedeli kaj ih čaka.

  Churchille bi naj Tita nagovoril da sproži gibanje Neuvrščenih
  Po Informbirou je Jugoslavija nekaj časa dobivala Ameriško oborožitev
  Krediti Zahoda brez problemov
  Veličastni sprejemi Tita na Zahodu… posebej oni pri Britanski kraljici kjer se je špilal cesarja
  Tesno prijateljstvo z Rezo Pahlavijem ki je bil Washingtonski vazal … etc… etc… teh indicev je na tone… vse samo da bi se ga držalo stran od Stalina.

  Tudi ne prezreti da spletkarski Albion NIKOLI ne bo sprostil vojne arhive… in še posebej ne tisto o Rudolf-u Hess-u

  Verjetnost je tudi da se je stari kozel nalezel znane ljubezni do Whisky-a in cigar prav od “kolege” mu Churchille-a

  Samo toliko o tem delu iz celotne vsebine.

  • RATATA

   Pliberk je, Pliberk! Blajburg govorijo hrvati, da nas dražijo in zanikujejo slovenskost dežele Koroške, katere prebivalci so nekdaj bili vsi Slovenci, danes je pa vprašanje, koliko se jih Slovenca še počuti!

   Geografija
   Občina se nahaja na podjunskem polju na južni strani Drave, na jugovzhodu Koroške, ki meji na Slovenijo. Glavno mesto Pliberk se nahaja približno 4 km od avstrijsko-slovenske meje.

   Pliberk/Bleiburg je razdeljen na 12 katastrskih okrajev: Dob/Aich, Pliberk/Bleiburg, Grablje/Grablach, Komelj/Kömel, Blato/Moos, Zgornje Libuče/Oberloibach, Vogrče/Rinkenberg, Šmarjeta/St. Margarethen, Senčni Kraj/Schattenberg, Spodnje Libuče/Unterloibach, Weißenstein in Borovje/Woroujach. Občina obsega 23 vasi.

   Po popisu z leta 2001 živi v Pliberku 30,4 % Koroških Slovencev. Leta 1991 jih je bilo 39,5 %, leta 1971 pa 52,8 %

   Naselja
   Št. preb. 2002 Delež Slovencev 1991 Delež Slovencev 1951
   Dob/Aich 167 68.6 % 76,2 %
   Dobrava/Dobrowa 21 30,4 % 68,7 %
   Breg/Draurain 16 100 % 100 %
   Nonča vas/Einersdorf 284 44,8 % 78,1 %
   Komeljski Vrh/Kömmelgupf 25 59,3 % 78,1 %
   Komelj/Kömmel 78 62,8 % 100 %
   Blato/Moos 166 82,1 % 88,1 %
   Replje/Replach 67 56,8 % 81,7 %
   Vogrče/Rinkenberg 282 67,1 % 78,3 %
   Rinkole/Rinkolach 93 87,0 % 100 %
   Rute/Ruttach 49 50,0 % 75,9 %
   Čirkovče/Schilterndorf 169 57,2 % 90,2 %
   Vidra vas/Wiederndorf 171 51,2 % 85,1 %
   Libuče/Loibach 426 42.6 % 47.7 %
   Šentjur/St.Georgen 38 21,9 % 32,6 %
   Šmarjeta/St.Margarethen 83 58,5 % 99,3 %
   Pliberk/Bleiburg 1205 15,7 % 15,9 %
   Drveša vas/Ebersdorf 385 18,0 % 21,0 %
   Borovje/Woroujach 79 26,7 % 81,9 %
   Grablje/Grablach/ 30 56,4 % 100 %
   Senčni kraj/Schattenberg 25 64,7 % 100 %
   Lokovica/Lokowitzen 6 40,0 % 66,7 %
   Belšak/Weissenstein 28 35,7 % 100 %

   Samo toliko o Pliberku.

   • Felikss_AH

    Bleiburg uporabljam zato ker je to primarno Hrvaška kalvarija… in se je prijelo kot tako… tudi komemoracije se vodijo pod Bleiburg. Mislim pa da je za Slovence v Avstriji bolje da so v Avstriji kot pa v JugoSloveniji… sploh pa ko bo nekega dne to postalo JugoSloveniStan

    • RATATA

     Ostali so v svoji Deželi Koroški, kot so živeli od nekdaj in v njej želeli ostati, kar so tudi izrazili z ajndrukanjem!! Niso hoteli biti pod Srbi!!

 • Nata

  Ker vidim, da marsikomu niso povšeči njegove ” trditve ” , oz. bolje povedano mnenje, pripenjam še en novi članek . Jaz sem sicer velik politični analfabet. Vendar pa, kot razumen človek marsikaj preberem in si ustvarim svoje mnenje.
  http://radio.ognjisce.si/sl/214/komentarji/29796/

 • Novakec1

  Gospod Štuheec, kasno palite, koliko časa se že govori stricih iz ozadja.

  • lokec

   27let

 • Janez Kepic-Kern

  TOLE JE SEVEDA – ZASKRBLJUJOČE –
  PODPRIMO
  OK
  POMLADNI STRANKI – SDS IN SLS
  S
  PODPORNIMI DRUŠTVI — KAKOR PREDLAGAM SPODAJ !

  Pustimo tiste stare FLANCE,
  kaj je bilo in kaj ni bilo.
  ZAČNIMO RAJE – NA NOVO !
  Okrepimo
  volilno in podporniško bazo – obeh pravih pomladnih strank SDS in SLS.
  PRIDRUŽITE SE MI.
  ZELO OK SEM. Bivši “VZTRAJNIK” – ODBORA 2014 !

  Toplo vabljeni k
  osebni seznanitvi z menoj.- Janez Kepic-Kernom !
  Imam
  namen s pozitivnimi – društvi “SLOVENIANA”
  OKREPITI
  TEMELJE
  SEDANJIH T.I. POMLADNIH STRANK.
  Podbno
  kot so npr.
  “ORLI” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
  OPIRALI
  TEDANJO – LJUDSKO STRANKO !

  Oglasite se mi kaj.
  SEM
  OK – ex “vztrajnik Odbora 2014” – sem. L.R. JANEZ K. KERN KOMEND

  VABILO.

  K SODELOVANJU Z MENOJ – Janezom KEPIC-KERNOM !
  MOJE OSEBNO SPOROČILO VSEM BEROČIM !

  Jaz osebno nekaj
  zares dobrih sodelavcev zlasti
  – RAČUNALNIKARJEV
  in
  enega profesionalnega HERALDIKA – že imam.
  Za
  ustvarjanje moje mesečne revije “SLOVENIANA”

  Kot vidite
  tudi na tek OK E- PORTALU NOVE24TV
  tudi kar precej-
  – POLEMIZIRAM,
  – PIŠEM POLEMIČNE “ŠALE” ITD.

  VSI,
  KI BI SE MI RADI PRIDRUŽILI
  STE
  TOPLO VABLJENI:

  zlasti kakorkoli že uveljavljeni
  pisci
  s področij
  – raznih STROK ter kulture in politike.

  PONUJAM
  VAM MOŽNOST SODELOVANJA
  PRI MOJI “SLOVENIANA” reviji.
  ter na mojem e-portalu “SLOVENIANA”

  VSE MOJE
  AKTIVNOSTI SO USMERjENE
  V
  OPORO – POZITIVNIH POMLADNIH STRANK – SDS, SLS, DOM ,

  – NSI-JA
  POD VODSTVOM M. TONINA IN Z LJ. NOVAK – pa NE OPIRAM.
  Sem podpornik, nisem pa član SDS.

  VKLJUČITE SE
  VSI ZAINTERESIRANI, POZITIVNI LJUDJE
  S TEGA PORTALA ITD.

  Ko bivši, priznano OK KNJIŽNIČAR – JAZ – JANEZ KEPIC-KERN
  ZELO
  DOBRO POZNAM
  – ORGANIZACIJO – VSEH OBLIK ZDRUŽEVANJA,
  KI
  SO UREJENA – NA VČLANJEVANJE: društva, klubi, združenja itd.
  Tudi
  knjižnice – delujejjo – na – ČLANSTVO – PAČ, to vemo vsi.

  VABIM VAS – KOT SODELAVCE
  TUDI
  V MOJA ŽE OBSTOJEČA
  – RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO IN KLUB “SLOVENIANA
  TER
  V
  SPODAJ
  ORISANA – NAČRTOVANA – DRUŠTVA
  v
  – “DOMOZNANSTVO “SLOVENIANA” : za pišoče, poznavalce naših slovenskih reči
  IN v
  – “DVOJINA” “SLOVENIANA” : društvo za korektno slovensko družabnost, prireditve, plese

  VSE TU
  BEROČE IN PIŠOČE
  POZITIVNE LJUDI
  NA TEM OK E-PORTALU NOVE24TV
  OBVEŠČAM,
  da jaz Janez Kepic-Kern, 67 let, nekaznovan, nealkoholik,s 4o let dela
  SEM
  ČLAN
  GZS,
  – imam tudi podjetje “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern LJ, d.o.o..
  – zmogljiv e- portal “SLOVENIANA”, NA: sloveniana.si
  in
  1. ŽE USTANOVLJENO RAČUNALNIŠKO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
  IN
  2. RAČUNALNIKARSKI – KLUB- “SLOVENIANA”
  Moje
  podjetje
  TI DVE DRUŠTVI – OPIRA.
  3.
  V pripravi na registracijo imam
  tudi
  DRUŠTVO ZA KOREKTNO DRUŽABNOST, ZA kULTURNE, PLESNE PRIREDITVE ITD.
  “SLOVENIANA-DVOJINA”.

  VAM
  TU PIŠOĆIM IN BEROČIM
  PA
  ZNA BITI Z A N I M I V O –
  MOJE

  – D O M O Z N A N S K O, DOMAČNOSTNO društvo “SLOVENIIANA”,
  ki
  ga te tedne
  TUDI PRIPRAVLJAM – NA URADNO REGISTRACIJO.
  Namen
  in glavna dejavnost tega pripravljanega
  društva
  “DOMOZNANSTVO, DOMAČNOST – SLOVENIANA”
  bo
  PISANJE, TVORJENJE KOREKTNIH, KVALITETNIH POLJUDNO STROKOVNIH TEKSTOV, VIDEOV, PREDAVANJ ITD.
  Z
  DOMOZNANSKO, S SLOVENSKO DOMAČNOSTNO TEMATIKO.
  S
  področij – približno tako
  kot so na tem OK PORTALU NOVE23 TV:
  – starejša in novejša zgodovina nas SLOVENCEV,
  starejše in aktualnosti s področij strok in politike.

  Vse
  KONTAKTNE PODATKE Z MENOJ, Z Jnez Kepic-Kernom najdete na mojem
  e- portalu
  “SLOVENIANA”, NA:sloveniana.si.

  Vsi zainteresiirani – toplp vabljeni !
  Kar brez zadrege se mi s čistimi, s pozitivnimi nameni – javite !
  In
  se mi predstavite s pravimi osebnimi podatki,
  ki
  jih pri “SLOVENIANI” varujemo
  PO POSEBNEM ZELO STROGEM – PRAVILNIKU,
  KI
  JE OBJAVLJEN NA
  NASLOVNI STRANI
  MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”
  Kar
  BREZ ZADREGE
  SE MI JAVITE – NIČ SLABEGA VAS NE BO DOLETELO – Z MOJE STRANI.
  Po
  prvem, seznanitvenem srečanju – bž
  BOSTE SODELOVALI Z MENOJ
  V OKVIRU – VAŠIH MOŽNOSTI
  IN VAĐEGA INTERESA.
  Jaz Janez Kepic_kern – nekaj osnovnih sodelavcev – ŽE IMAM,

  DPBRODOŠLI
  PA MI BOSTE VSI,
  KI IMATE RES RADI NAŠ SLOVENSKI NAROD, SŽ
  NAŠE SLOVENSKE LJUDI
  IN
  NAŠO SLOVENIJO !

  Vaše sodelovanje,
  ki bo imelo značaj pravega DELA,
  BO TUDI KOREKTNO – PLAČANO. L.r. Janez Kepic- Kern KOMENDA
  P.S.
  e: [email protected], GSM 041/559-589 OD 10H-21H VSE DNI.
  ODGOVORIM S POVRATNIM KLICEM. Motenje prijavim organom MNZ.
  MOJ E- PORTAL “SLOVENIANA”
  https://sloveniana.si/

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!