Ko postane sendvič opij za ljudstvo

Poslanec LMŠ Darij Krajčič. (Foto: STA)

Kot kaže je sprva obrobna novica o tem, da je imel poslanec LMŠ Darij Krajčič zaradi nekega eksperimenta “dolge prste” v eni od ljubljanskih trgovin, kjer naj bi neopazno sunil sendvič, postala prvorazredna tema v medijih. Le dan po razkritju omenjenega dejanja je sledil poslančev nepreklicni odstop.

Zgodba se sliši skoraj pravljično. Govori o tem, da v naši državi vendarle veljajo neka etična pravila in da je končno nekdo prevzel odgovornost za svoja dejanja in zasluženo odstopil. A bilo bi prelepo, da bi bilo res. Namreč, vse bolj sem prepričan o tem, da je bila zgodba s sendvičem dejansko neke vrste “opij za ljudstvo” in še eden od Šarčevih “bombončkov”, ki naj bi ljudstvo prepričali, da so sedaj nastopili drugačni časi in da imamo končno predsednika vlade s hrbtenico. A vse to je le del strategije navidezne resničnosti oz. “cesarjevih novih oblačil”.

Vse bolj dvomim v to, da si je poslanec LMŠ povsem spontano “sposodil” sendvič, s katerim naj bi eksperimentiral, kako se država odziva na kurje tatove (za razliko od tajkunov, ki ne kradejo vijakov, ampak tovarne). Pač pa verjamem, da je Krajčič dejansko privolil v status kolateralne žrtve, torej da se je odpovedal poslanski funkciji zato, da je pomagal še bolj utrditi javnomnenjski sloves Marjana Šarca, ki naj bi si veliko pozitivnih točk prislužil že ob odstopu ministra za kulturo, češ reagiral je odločno in v dobro države. V resnici pa mu je vodstvo SD, kot je že razkril Bojan Požar, glavo sedaj že nekdanjega ministra Dejana Prešička prineslo tako rekoč na pladnju.

Razumete, o čem je govora? Dobro se namreč spomnim, kako so tabloidni mediji v začetku leta 2018 objavljali pompozne napovedi “šlogarc”, da nas v letu 2018 čakajo velike spremembe ter izboljšanje v političnem razpoloženju, ker bo vlado vodila oseba, ki bo vnesla povsem drugačne standarde vodenja in nov način delovanja. In smo dobili – Serpentinška. Človeka, ki na ukaz propagandnih glasil navdušuje množice, željne kruha in iger (če ne celo sendvičev). In medtem, ko mediji “glodajo” parlamentarni sendvič, se na obisku v Sloveniji tako rekoč hkrati z otvoritvijo sodnega leta mudi najvišji tožilec Ruske federacije. In ni nas bilo malo, ki smo ob tem visokem obisku pomislili na izkušnje, ki jih je v slovenske sodne dvorane prinesel razvpiti Andrej Višinski, brez dvoma najbolj razvpit stalinistični tožilec.

Povedano drugače: sendvič je opij za ljudstvo. Ker je potrebno odvrniti pozornost …

Gašper Blažič

 • Hunyađi

  Blažič kdaj si ga fasal v tazadno?

  • komar marko

   In ti to iz vzburjenja in prakse. Ja pr rdečkotih se kužiti poskrijejo. ATOS se obrača v grobu! KAPIŠ!

   • Hunyađi

    Žvali imajo več dobrote kot ljudje.

    • xtc

     Zato jih levi “pedenate” od odzad ,a ne?

     • Hunyađi

      Ti ne moreš več niti od spredaj, levak.

  • branko zupanc

   Ta je en drug Blažič

  • xtc

   A torej si levonavojni,da se ti sline cedijo?

 • xtc

  Sleje kot preje bo Šarcu zmanjkalo glajza.

 • Iztok Pušnik

  Bog mu pomagaj, Blažiču namreč. Sem sledil seji in Darij je svoj ekspoze nastopil praktično zadnji. Sejanje je trajalo s prekinitvami, več ur. Večina debate na seji je bila posvečena sledljivosti mesa v Sloveniji. Gromke besede naših varuhov brezhibne sledljivosti so na koncu Darija navdihnile, da je ispovedal svojo zgodbo, ki jo je insceniral med sejnim odmorom in na ta način skušal sledljivost relativizirat. Ker se je obregnil tudi ob reklamo za Panvito, bi pričakoval, da scenarist zarot Blažič ugiba, kje bo našel Darij novo službo. Lahko si pomaga z razkritji rumenega gospoda 0.88%. Požar ima bogate izkušnje, saj je včeraj odkril, da zaradi njegovega poročanja, Marko Potrč zapušča vodenje šova na neki TV, čeprav je Požarova “novica” včeraj, bila stara že mesec dni…

 • Igor Kavalar

  Sem poslušal njegovo izjavo. V glavnem meni se zdi, da tip misli, ker je poslanec LMŠ, da je VIP in je prepomemben čakati v vrsti kot vsi ostali državljani. Te 3 minute čakanja so ga tako znervirale, da je sendvič ob poslanski plači 2000€ neto preprosto ukradel. Da je bil lačen je nesmisel, ker ne zgleda ravno, da je gladovno štrajkal zadnje 2 do 3 tedne. Zakaj ni uporabil hitro blagajno?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!