Koga se moramo bati? Globoke države ali Janeza Janše?

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebni arhiv).

Prepričana sem, da ste tudi vi že naleteli na besedno zvezo, da je Janša revanšist. Če se ne motim, sem jo prvič slišala že takrat, ko sploh nisem dobro vedela, kdo Janez Janša sploh je, pa mi je že prišlo na uho, da se bo maščeval, ker ni bil izvoljen za predsednika ZSMS. Bilo je takrat, ko je rušil državo in tretjo najmočnejšo vojsko v Evropi in so ga dali raje zapreti, kot da bi motil mamo partijo pri vzgoji njenih “omladincev”. Potem, ko je prišel iz zapora, pa smo sami pričakovali, da bo odreagiral revanšistično in pospravil z vsemi onimi, ki so ga strpali za zapahe vojaškega pripora na Metelkovi. In pozneje na Dob. Izvršitev kazni zapora na Dobu je bila v izključni domeni slovenskih oblasti in ne zveznih, da ne bi kdo pomislil, da je bila Slovenija to dolžna izvršiti. Še zdaj, ko prisegamo na ustavo in pravno državo, predsednik vlade ne dopusti izvršitve odločbe in deportacije brivca na Hrvaško, predsednik države pa pomilosti bogatega Bahtiarja ali Drnovšek Kovačiča. No, Janeza Janše tedaj ni pomilostil nihče.

Razočaranje nas, ki bi se “maščevali”, je bilo kar občutno. Janezu Janši pa je šlo bolj za državo, za osamosvojitev od Jugoslavije. Njegov boj je bil večji, bojno polje je bilo širše. Ali je mislil, da se bo stanje v Sloveniji normaliziralo, ko se bomo osamosvojili, ali pa je tudi njega presenetila trdoživost ”udbokomijevskega” plevela?

Potem je prišla Depala vas in mi smo ponovno stali pred parlamentom. Ker smo vedeli, da se dogaja krivica človeku, ki je postavil svoje življenje na kocko za naše sanje o samostojni državi. Vedeli smo, da v primeru izgubljene vojne za osamosvojitev ne bi ostal živ ne on, ne marsikdo poleg njega. Kučan si je očitno izgovoril imuniteto pri Miloševiću. Janša, Peterle, Bavčar pa zelo verjetno ne.

Janša je nevaren globoki državi – zato ga poskušajo uničiti
Pa se je Janša maščeval za krivico, ki se mu je zgodila? Ne? Ja? Sama ne vem, da bi se prav posebej komu maščeval, verjetno je v kakšnem prijatelju prepoznal sovražnika in se mu je izognil. In ta je potem seveda širil naokrog govorice o maščevalnem Janezu Janši. In zdaj vedno rdeči in vedno moralni govorijo, da je Nove Slovenije strah Janeza Janše in njegovega maščevanja. Zakaj že bi se jim moral Janša maščevati?

Slaba vest je seveda hujša od Janez Janša, ne da miru, ne podnevi in ne ponoči. Začasno jo lahko umiriš, če najdeš somišljenika, se z njim povežeš in drug drugemu nudita uteho v prikazovanju hipotetičnega maščevanja, za katerega slutita, da bi moralo priti, saj bi vsak “časten človek” prej ali slej imel dovolj. In tako predsednik stranke SDS velja za maščevalnega, ker so ga prosto po Masleši “sfukali”. In “jasno je”, da se bo maščeval, saj je bil ponovno brez dokazov obsojen in poslan med najhujše kriminalce. In on svoje umazanije ne bo čistil tako, da bi umazal one druge, čiste in moralne. Tako je dejala predsednica NSi. Kako daleč je lahko nekdo od krščanstva, pa četudi predseduje stranki, ki ima v svojem nazivu besedo “krščanska”?

Pa vendar drži. Janez Janša je nevaren. Prav imajo tisti, ki to govorijo. Drugače si je težko razložiti, da se mu je zgodilo več kot 200 sodnih postopkov. Ampak njegova nevarnost je še večja.

Spravili so se tudi na Bajuka
Poglejmo, prva vlada, ki jo je vodil Janez Janša v času 2004 do 2008, je imela ministra za finance iz vrst Nove Slovenije, dr. Andreja Bajuka. Časnik Dnevnik je poročal, da naj bi vrhovno državno tožilstvo prejelo ovadbo zoper neznanega storilca, iz katere je razvidno, da je to lahko samo minister Andrej Bajuk. Ovadbo naj bi dobili le dve uri po tem, ko so s tožilstva, ki ga je vodila Barbara Brezigar, poslali dopis, v katerem zanikajo, da bi bila ovadba sploh vložena. Na internetu lahko najdemo tudi zapis o neki drugi ovadbi, ki naj bi jo zoper nekoga vložila Mercata in v kateri so nekomu očitali, da je nekdanjega finančnega ministra, danes že pokojnega Andreja Bajuka, naklepno napeljal k zlorabi uradnega položaja.

Svoj lonček je seveda pristavil tudi tedanji predsednik KPK in pojasnil: “Tudi komisija za preprečevanje korupcije je pri prenosu lastništva Splošne plovbe z države na Sod, ki je bil eden ključnih korakov pri njeni privatizaciji, zaznala razloge za sum storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic posameznih članov vlade. A na policiji so nam pojasnili, da se sumi, povezani s Splošno plovbo, niso potrdili.” KPK je začela uresničevati svoje naloge, saj je bila brez dvoma ustanovljena izključno za to, da dokazuje, kako je Janez Janša nevaren, morebiti celo kužen, kot bo videti v nadaljevanju.

Dr. Andrej Bajuk (Foto: STA)

O kazenskih postopkih zoper Andreja Bajuka potem ne najdemo ničesar več, saj je umrl prezgodaj, da bi se sodni mlini lahko zavrteli. K njegovemu zdravju razne ovadbe brez dvoma niso pripomogle. Ker je šlo za ministra v Janševi vladi, lahko rečemo, da je Janša nevaren predsednik vlade. Njegovi ministri so namreč prej ali slej prišli do kazenskih postopkov, ki so trajali več let, tudi osem ali več, dokler niso bili oproščeni ali je tožilstvo obtožnice in obtožne predloge umaknilo. Mislite torej, da pretiravam, ko pravim, da je Janez Janša nevaren?

Napadalci na Rupla so bili nagrajeni v NLB
Poglejmo ministra za zunanje zadeve dr. Dimitrija Rupla. Kaj najdemo danes na internetu o času njegovega ministrovanja? Takrat še Kosova Komisija za preprečevanje korupcije je vložila ovadbo, ker naj bi minister prekoračil svoja pooblastila in dovolil, da je njegovo ženo s toaletnim papirjem domov odpeljal voznik s službenim vozilom. In ker je umazanemu vse umazano, je Kos vložil ovadbo tudi zoper vodstvo policije, ker je o zadevi zapisalo le poročilo, saj ni zaznalo suma storitve kaznivega dejanja. Sic! Draga Kosa pa še danes mastno plačujemo, da ne najde nič spornega v NLB, d. d.

Pa to ni bilo vse, kar je doletelo ministra za zunanje zadeve, ne! Ravnanje ministrstva za zunanje zadeve je tedaj pod drobnogled vzela informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar, ki je maja 2008 zaradi nezakonite obdelave osebnih podatkov takratnemu zunanjemu ministru Dimitriju Ruplu in generalnemu sekretarju na ministrstvu Igorju Jukiču kot odgovornima osebama v sostorilstvu izrekla globo. Vsak od njiju je moral poravnati 1.660 evrov kazni!

Red mora biti, in vendar metla ne pometa povsod enako. To danes vidimo najbolj na primerih Ljubljanske banke. Ta zaposluje poleg prej omenjenega predsednika KPK gospoda Draga Kosa še novinarja, člana KPK pod vodstvom “velikega brata Klemenčiča”, pa noben od njiju afere pranja denarja za iranske teroriste ni odkril, niti ni znano, da bi na podlagi njunih raziskav stekel kakšen kazenski postopek v zvezi s kar “na lepe oči” odobrenimi krediti. Kar se tiče Dimitrija Rupla, nimam v spominu, da bi bil spoznan za krivega kakšnega od očitanih kaznivih dejanj, mu pa verjetno ob vedenju, kaj se je zgodilo Janezu Janši, le ni bilo lahko pri srcu.

Vsi vodilni ljudje desnice so bili soočeni s kazenskimi postopki
Krivična bi bila, če bi pozabila na dr. Lovra Šturma. Njega sem na hodnikih sodišča celo srečevala. Obtožen je bil zlorabe položaja, saj naj bi kot minister za pravosodje zagotovil svojemu državnemu sekretarju notarsko mesto. Ljubljansko okrajno sodišče ga je sicer po določenem času oprostilo, vendar je dosledno tožilstvo, ki je sicer pri Jankoviću padlo na celi črti, ugotovilo, da Lovro pa “nečesa, kar Janković ima, le nima”, in se je pritožilo. No, oprostilno sodbo je potrdilo Višje sodišče v Mariboru. Šturm je bil sicer oproščen, medijskemu stroju pa je brez dvoma pri ljudeh uspelo zacementirati občutek, da je “Janšev minister” kriv kot hudič. Koliko ljudi sploh ve, da je bil Šturm oproščen, v primerjavi s tistimi, ki vedo, da je bil obtožen, je seveda težko vedeti, z gotovostjo pa si upam trditi, da tisti, ki sploh kaj vedo, vedo, da je bil “kriv”.

Dr. Lovro Šturm (foto: STA)

Minister za kulturo v vladi Janeza Janše dr. Vasko Simoniti, kaj je šele ta zakrivil!!! Rimskokatoliški cerkvi (RKC) je podaril tri nepremičnine na Blejskem otoku! S tem pa je hudo zlorabil svoj uradni položaj in RKC nezakonito zagotovil veliko premoženjsko korist. Ne boste verjeli, ovadbo je vložila Mladina, ja, tista Mladina, ki se financira iz sredstev, namenjenih za zdravstvo. Komu se ima minister zahvaliti, da je tožilstvo ovadbo zavrglo, ne vem, je pa res, da si oddahniti le ni mogel. Na podlagi ovadbe KPK je zahtevo za preiskavo zoper njega vložila tožilka, danes preiskovalna sodnica “neki ma ta naš Zoki”. Kaj groznega pa je storil profesor Filozofske fakultete, da se je z njim ukvarjala KPK? Baje je obstajal utemeljen sum, da je razžalil KPK pod vodstvom sedanjega pravosodnega ministra, ki se je nedavno potegoval za evropskega varuha človekovih pravic, gospoda Klemenčiča. Prof. Simoniti je Komisijo razžalil. Zato je bil vabljen k preiskovalni sodnici. Zaradi verbalnega delikta! Očitno je, da je imel minister težave s kraticami, enkrat da nepremičnine RKC, drugič razžali KPK. Verjetno bi bil še danes minister, če bi ravnal obratno. Razžalil RKC in dal KPK?!

Ovadba je bila pozneje vložena tudi zoper predsednika državnega zbora v času Janševe vlade dr. Franca Cukjatija in prof. moralne teologije dr. Ivana Štuheca. Tudi onadva sta razžalila komisijo pod vodstvom gospoda Klemenčiča, ki ga je zdaj naenkrat začela peči vest in je poskušal krivice popraviti v dobro plačani službi evropskega ombudsmana. Kako bo popravil, kar je vede in hote storil Janezu Janši in državljanom Slovenije, ne vem. Menim, da tega sploh ne more popraviti. Če bo Slovenija v prihodnosti še obstajala, kljub takim ljudem, ga bo brez dvoma zgodovina postavila v kot. Z enako vnemo, kot je preganjal drugače misleče, pa je popustljiv do svoje žene, ki je v času njegovega ministrovanja sklenila z državo velike posle. Ona si je to prislužila, gospa Ruplova pa je z vožnjo povzročila državi ogromno premoženjsko škodo in ji okrnila ugled.

Vendar se zgodbe o kazenskih pregonih še nadaljujejo.

Seznam vseh bi bil predolg
Zoper nekdanjega ministra dr. Žigo Turka je bil postopek po treh obravnavah zaključen z umikom obtožnega akta. To smo izvedeli te dni. Enako se je zgodilo tudi v postopku zoper načelnika Generalštaba Slovenske vojske mag. Dobrana Božiča. Pa še bi se dalo naštevati. Se opravičujem vsem, ki vas je država preganjala zaradi tega, ker ste bili v vladi Janeza Janše ali ste ji bili kakorkoli blizu, pa vas nisem navedla. Predolgo bi bilo.

In tako, vidite, se izkaže, da je Janez Janša zares nevaren človek. Če ste z njim, vas bo država vzela na piko. Res je, da vam ne bodo nič dokazali, kar vedo že vnaprej, vam pa bodo zagrenili marsikatero uro, ko boste, vsaj na začetku, povsem presenečeni gledali v vabilo, ki ste ga prejeli s sodišča. Zato se seveda vsi bojijo Janeza Janše in ne “globoke države”, ki nam diha za ovratnik in nam poskuša nadeti nagobčnike. Za zdaj je država najslabše prihranila za Janeza Janšo, pri njem ni bilo “ne mej in ne pregrad”, druge je samo disciplinirala, ustrahovala …

Končala bom z odstavkom iz knjige Franza Kafke:
“Pred vrati postave stoji vratar. K temu vratarju pride človek s kmetov in prosi, naj mu dovoli v postavo. Vratar pa pravi, da mu zdaj ne more dovoliti vstopa … Če te tako mika, daj, poskusi vendar, vstopi navkljub moji prepovedi. A pomni: Mogočen sem. In jaz sem šele najnižji vratar …”

Ali bo pred vrati postave še vedno stal vratar, ki bo odločal o tem, kdo sme, kdo mora in kdo ne sme v postavo, pa se bomo odločali kmalu.

Lucija Ušaj Šikovec

 • nevtrino

  Kaj globoke, tudi debele države se moramo bati.
  A kaj pomaga, ko prepričanim tovarišem, še posebej večno enakopravnejšim tovarišem, pride že vsaka malenkost ali celo dezinformacija prav, da se utrjujejo v svojem vnaprej določenem prepričanju, ne glede na to, da že osnovna pamet pravi drugače.
  Bo torej kaj sprememb, še kaj desnih vlad, ali se bo še naprej poganjalo levakarsko kratkovidno samomorilsko kolesje Slovenije ?

 • karlina

  Končala bom z odstavkom iz knjige Franza Kafke:
  “Pred vrati postave stoji vratar. K temu vratarju pride človek s kmetov in prosi, naj mu dovoli v postavo. Vratar pa pravi, da mu zdaj ne more dovoliti vstopa … Če te tako mika, daj, poskusi vendar, vstopi navkljub moji prepovedi. A pomni: Mogočen sem. In jaz sem šele najnižji vratar …”
  Ali bo pred vrati postave še vedno stal vratar, ki bo odločal o tem, kdo sme, kdo mora in kdo ne sme v postavo, pa se bomo odločali kmalu.

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Franjo Trojner

  Nenasitna je ta leva baje ljudem prijazna oblast!
  ŽE ITAK IMAMO DALEČ NAOKOLI NAJDRAŽJA GORIVA, A IZGLEDA ZA NAŠO BAJE LJUDSKO OBLAST ŠE NE DOVOLJ DRAGA! ZATO NOVA PODRAŽITEV PONOVNO DRAŽJI BENCIN IN DIESSEL ! Pravi norci smo državljani, ker vso to svinjarijo, vse te pidražitve samo nemo spremljamo!
  Sicer pa namesto vseh nas, še posebej zaposlenih v gospodarstvu in penzijonistov javni sektor non stop štrajka ZASE in svoje koristi, oblast pa mu bo na račun nas vseh znova zvišala že itak visoke plače! Ne mine leto, da se ne zviša ali uvede kak nov davek! Ne mine leto, da se se kjub abnormalno velikem javnem dolgu, levz oblast znova ne zadolži! Služb kljub pospešenem staranju prebivalstva za vse ni dovolj! Mladi in malo manj mladi se namesto na koncertih raje zbirajo na avtobusnih in železniških postajaj, še raje na letališčih od koder lahko ob prvi pravi priliki za vedno izginejo iz našega socialističnega raja, kjer so plače in penzije tri in večkrat manjše, kot pri naših severnih sosedih! Levi politiki so v vseh teh letih kar so na oblasti zasrali vse kar se je zasrati dalo:
  – zasrali pravno državo.
  -zasrali tranzicijo, uničili državno srebrnino/gospodarstvo in banke spravili na kant, vmes pa v njih oprali še 1 milijardo $ in morda še več.
  -zasrali/kompromitirali arbitražo
  – totalno fsrali še vso preostalo etiko in moralo, ko so samim sebi denar za stalno pripravljenost nakazovali.
  -iz vojske heklarski krožek naredili.
  – iz volitev burko naredili.
  – iz dominatnih medijev svoj volilni štab naredili.
  – delavsko zakonodajo in pravice čisto povozili.
  – zdravstvo z čudnimi posli v rdeče številke in slabim vodenjem v razsulo spravili.
  – bolnike na zbiranje PVC zamaškov obsodili. itd…………
  Ni mi jasno kdo, če sploh kdo na volitvah voli za politično levico, ali jo voli kdo??? Ali pa so volitve tudi danes takšne, kot pred letom 1991?? Ker, če so mi je jasno od kod levici na volitvah vsi ti glasovi. Če pa je na volitvah vse OK in odmislimo vse pristranske in levici vedno servilne dominatne medije, ter vse zmontirane procese s katerimi udbomafija ustavlja politično desnico/konkurente pred in med volitvami, pa imamo volilci in volivke v Sloveniji velik resen problem. Ki gotovo ni g. Janez Janša in stranka SDS. Temveč naša lastna nezmožnost realne presoje.na sam dan volitev, kar se nam že tretjič zaporedoma po volitvah vedno znova vrne, z vozom gnoja direktno na naše betice.

  • Roman

   Točno tako!

 • AlojzZ

  No, no, no! Poglejmo dejstva:

  Proti levo-liberalni kontinuiteti je bilo do sedaj mogoče dobiti volitve samo in zgolj s predvolilno koalicijo. Tako nas uči kratka zgodovina slovenske samostojnosti.

  Gospod Janez je prevelik individualist, da bi se šel koalicijo. Pa beseda “individualist” je zelo mila. Tudi to nas uči kratka zgodovina slovenske samostojnosti.

  • Frank Novack

   Gospod Janez seveda ne mare Ljudmile Novak.
   Gospod Janez ljubi Josipa Broza, oz ga je nekoc…

   • Frank Novack

    Ko je od te ljubezni do Broza se imel koristi.

   • Roman

    Na drogi ?

 • Franc Šink

  Kaj še ni vsem jasno da levica nujno potrebuje notranjega sovražnika za svoj obstoj. pa naj bo to Janša ali kdor koli.

  • Frank Novack

   Desnica tudi rabi notranjega sovraznika, to so NOB, Drzazgose, Makaroviceva in seveda zelo zelo zelo zelo mocan gejevski lobi.
   Brez teh motilcev srece desni sanjajo da bi bilo oni srecni.

   • Frank Novack

    Levica je enaka desnici. Smo pac emocionalno nedozorel narod ker nam je vedno nekdo drugi vladal. Nocemo biti gospodarji v rodni Sloveniji.

    • Anton

     KAJ pa je slovenskega v Sloveniji?

     • luckyss

      Ja, narod vendar, kolikor nas je še ostalo..
      Tonček blesavi, zakaj provociraš ;)

     • Anton

      Ne mižikaj mi. A misleš potomce hrvatov čehov nemcev avstrijcev taljanov in madžarov? In srbe?

     • Frank Novack

      Samopomilovanje !!!

   • anzek

    Motiš se, desnica ne rabi notranjega sovražnika!! Ona zahteva samo resnico!!

    To, kar si ti naštel, je največja sramota civiliziranega naroda, kar naj bi slovenci bili!! Da slaviš poboje zavednih slovencev po tem, ko si sam povabil sovražnike v vas in spodvil rep?? S tvojim podstrešjem je nekaj hudo narobe.

    Učinek pranja glav, pri tebi, se je izkazal za zelo uspešnega!!

    p.s.
    Glede na tvoj priimek sem se spomnil na zločinca Frica Novaka, si kaj v sorodu s tem vele zločincem??

    • Hun

     Desnica išče samo sebe, pa je ne najde.

 • bubamara

  JJ bo še 50 let po svoji smrti kriv, da nismo druga Švica.

  • Frank Novack

   ZAKAJ SLOVENIJA NI DRUGA SVICA?
   ZATO KER V SLOVENIJI ZIVIMO SLOVENCI KI NE RAZMISLJAMO TAKO KOT SVICARJI .
   IN KAKO RAZMISLJA TIPICNI SLOVENEC. TAKOLE:
   Oh bogi jaz, poglejte, poglejte: tile komunisti mi se danes pijejo kri. Pri tem jim pomaga tudi Kucan in zelo zelo zelo mocan gejevski lobi. Zaradi njih ne morem iz sebe narediti nic in zaradi njih sem v kurcu…
   Ce ne bi bilo ne komunistov, ne Kucana, ne zelo zelo zelo mocnega gejevskega lobija bi jaz bil ne drugi ampak prvi Svicar…
   RESNICA PA JE DA CE NE BI BILO KOMUNISTOV, KUCANA IN ZELO ZELO ZELO MOCNEGA GEJEVSKEGA LOBIJA BI SLOVENEC NASEL KAK DRUG IZGOVOR ZATO DA NE PREMAKNE SVOJE LENE RITI.
   Berite stare slovenske casopise… v 80 letih ko smo se imeli komunizem in kritiziranje komunistov ni bilo priporocljivo so bile za vse krive zlobne tasce, ali pa pijani ocetje, ali pa hudobne macehe.. Pa sosede, pa nevoscljivi sodelavci ki so nam takrat metali polena pod noge.
   Pojdite v knjiznico in vzemite v roke Nedeljskega… rubrike Kramljamo s psihologom, ali Ocetje, Matere, Sinovi in Hcere… ali kako drugo rubriko kjer so starsi danasnjih luzerjev prav tako bluzili tja v stiri krasne kot danes bluzijo njihovi otroci…
   V TEM SE MI RAZLIKUJEMO OD SVICARJEV… ONI RAZMISLJAJO KOT GOSPODARJI, MI PA KOT HLAPCKI… IN POTEM VELIKO SLOVENCEV TA MISELNI VZOREC (KRIVI SO DRUGI) “POKLONI” SVOJIM OTROKOM IN JIH S TEM POHABI…
   IN ZACARNI KROG SE VLECE V NAPREJ.
   40 LET ZE ZIVIM IZVEN SLOVENIJE, ZATO TO LAZJE VIDIM. DOMOV HODIVA Z ZENO SAMO NA DOPUST. SLOVENIJA JE PRELEPA DEZELA NESRECNIH LJUDI KI SE SMILIJO SAMI SEBI.

   • lojze

    Res je, Slovenija ni druga Švica zaradi takih, prav takih (hlapčkov!) kot si ti!

    • Frank Novack

     No ja lojze, ta tvoj komentar smatram za pohvalo saj pritrjuje temu kar sem rekel: Vam je vedno kriv nekdo drug, sedaj sem se Kucanu, komunistom in zelo zelo zelo zelo mocnem gejevskem lobiju prikljucil se jaz.
     Raje povej kaj si v zivljenju ustvaril, oz kdo razen zgoraj nastetih je se kriv da nisi.

   • bubamara

    Podpis !

   • Anton

    V tujino je treba da spregledaš. To sem tudi sam doživel…
    Počnik je tudi živel v tujini.

    • Frank Novack

     V ZDA sem odsel leta 1977, 23 let star.
     Kar nekaj let je trajalo da sem spremenil miselni vzorec KRIVI SO DRUGI, BOGI JAZ.
     Spominjam se prvega sefa. Ko sem dobil slabo oceno dela sem mu zacel razlagati kako sem razocaran, kako mi srce poka, kako sem tezko zivel v komunizmu. Sef je odgovoril takole:
     YOU KNOW WHAT YOU HAVE TO DO. DO NOT PLAY ME A VIOLIN, JUST DO WHAT ALL OTHERS DO : PRODUCE. AND BY THE WAY, THERE IS SOME SORT OF COMMUNISM WHEREVER YOU GO, IN THE USA IT IS CALLED HARD WORK. TAKE IT OR GO HOME…
     Potem sem tudi sam odvrgel Cankarjevsko samopomilovanje in zacel ziveti tako kot zivijo protestanti.

     • luckyss

      Novakov Franček…
      Res lepo kako si ponosen na svoje poreklo…Verjetno pa si nek Franc iz spodnjega Dupleka..

  • Borut Stari

   Smo pa zato predpražnik Evrope. Vsi, ki vstopajo si z nami obrišejo noge.

 • Frank Novack

  Seveda Janez Jansa ni revansist. On je nekaj cisto drugega:

  Poglejte kako so spreminjali barve ugledni Slovenci. Vedno so zaobrnili plosco ravno ob pravem trenutku. Takrat ko od opevanja starega sistema ni bilo vec koristi so padli v objem novemu sistemu, samo da bi zascitili svojo rit:

  1) OTON ZUPANCIC:
  a. 1934: V Marseillu je v atentatu ubit jugoslovanski kralj Aleksander I. Karadjordjevic. Oton Župancic takrat spesni slavilno pesem viteškemu kralju: »Nekdanje case bil je obicaj, da knezom so najljubše dragotine dajali s sabo, ko so šli v krajine, od koder potnika ni vec nazaj. Mi damo tebi, kar nam je najdražje: Prsti slovenske zbrali smo v posodo, ki zvezal z njeno svojo si usodo – Morda Ti z njo bo pocivati laže.«
  http://www.zgodovinsko-drustvo-kovacic.si/node/1530

  b. 1945: Ok koncu vojne, 9 Maja 1945, pozdravi osvoboditelje z balkona Ljubljanske univerze kjer recitira svojo pesem Osvoboditeljem v pozdrav:
  http://www.delo.si/assets/media/other/20150415//porocevalec-10-05-1945.pdf

  Po koncu druge svetovne vojne je sodeluje v javnem in političnem življenju, postane poslanec ljudske skupščine LRS in član njenega Prezidija ter predsednik Slovenske matice (1947), katere delo je vodil dejansko že pred 2. svetovno vojno. Ob njegovi sedemdesetletnici mu je tedanja oblast podelila častni naziv »ljudski umetnik«
  https://sl.wikipedia.org/wiki/Oton_%C5%BDupan%C4%8Di%C4%8D

  2) BOZIDAR JAKAC

  a. 1934, portretira kralja Petra II, Karadjordjevica:
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/79/Bo%C5%BEidar_Jakac_portraits_Peter_II_of_Yugoslavia_in_1934_at_Bled.jpg

  b. 1943, portretira Marsala SFRJ Josipa Broza Tita:
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/30/Bo%C5%BEidar_Jakac_portraits_Tito,_November_1943.jpg

  3) JANEZ JANSA

  a. 1980-88 leze v Titovo rit in se hvali z clansvtom v KP:

  http://www.gibanje-ops.com/images/stories/janezjansaavnoj4.jpg
  http://www.mladina.si/media/www/slike.old/clanki/200040/avnoj5_display.jpg
  http://www.mladina.si/177513/janseva-prosnja-za-sluzbo/

  b. 2013 pljuva po nekdanjem vzorniku. Ob tem pa na veliko laze ces da preje ni vedel za pokol domobrancev. Cudno prav njegov oce naj bi bil domobranec in mu o tem ni nic povedal?
  https://www.youtube.com/watch?v=TrqGo_e1mTs

  OPORTUNISTI VSE SLOVENIJE, ZDRUZITE SE!

 • Božobožo

  Tudi proti Kučanu in Jankoviču je bilo vloženih veliko ovadb. A je tudi njih vlagala globoka država?

  • Peter

   Ja, jih je.

   Za take, kot si ti, no.

  • Peter

   Hehe, proti Kučanu je bilo vloženo veliko ovadb?
   No, da slišimo katere in kdaj in za kaj..?

  • Zanima me število in epilog teh ovadb ???

 • rubec

  Levuharji mu pravijo Ivan, jaz pa pravim, ŽIVEL JANEZ JANŠA.

 • Janez Novak

  Draga Lucija.Klemenćiću,se je pa vendarle maščeval.Vsaj malček :)

 • Anton blabla

  jah Lucija za mnoge ljudi, predvsem levičarje je to vprašanje povsem odveč.

  sarkazem press

 • indijanka

  Vse ima svoj konec..tudi ta politika, ki ne razume besede svoboda, ga bo imela. Prej ali slej bodo ljudje razumeli, da se njeno bistvo zrcali v pohlepu in ne v koristih za narod. Če bodo vladajoči onemogočali opozicijo, se bo preprosto zgodila ulica. Glede na to, da nas navade prišlekov vračajo v preteklost, pa se na ulici lahko zgodi nepredstavljivo….tekla bo kri.

  • Enako razmišljam tudi jaz draga indijanka.
   Bog daj, da se naš narod še pravočasno strezni in spregleda napake, ki jih naša vladajoča elita počne in dovoljuje že preveč časa.
   Država Slovenija je shirana, večina ljudi pa životari. :(

  • luckyss

   Tvoji geni zahtevajo kri kar pa se k sreči ne bo zgodilo…
   Preprosto se boste počasi a vztrajno prebijali proti vstopnemu pragu parlamenta….
   Skrajni čas je, da vas zamenja resna desnica, ki bo lahko parirala lažni levici, ki je sedaj na oblasti..

   • indijanka

    Ljubezniva sem. Opozicije tega portala ne preganjam. Kje maš pa tačko?

    • luckyss

     Na tvoji muci…če že bedasto vprašuješ ;)

     • indijanka

      Lajajj..ne bevskaj skoz..Moja vprašanja tebi so zgolj retorična.

     • luckyss

      Moji odgovori pa konkretni..

     • indijanka

      Pa si ma nasmejal..to pa zihr. Kmalu bi se zaletela. Morm nehat tipkat.

     • luckyss

      Sedaj pa ne vem..ali tipkaš med vožnjo ali “tipkaš” šefu …
      Če se ti zaleti pri šefu pač pogoltneš…drugače pa ogrožaš tudi druge ;))

  • Miha

   Levi so že pripravljeni na obračun.

 • luckyss

  Dejstva:
  – Kalimero je bila risanka, ki se je mnogim vtisnila v podzavest…
  – Če Kučan ne bi imel SDSa, bi si ga moral izmisliti…podobno kot so ZDA rabile Bin Ladna..
  – Stranka, ki ne premore niti ene osebe, ko bi bila sposobna razumeti preprost zakon o financiranju političnih strank, lahko kandidira le za najem njive krompirja (če bi kaj zraslo je sicer druga zadeva ampak vsaj neke večje škode ne bi bilo)..
  https://www.youtube.com/watch?v=V_DkU28fB6E

  • luckyss, odpri oči in glej na situacijo v Sloveniji z obemi očesi in ne se ves čas zaletavat v isto točko.
   Ali res ne vidiš, da je elita izropala državo ?
   Ali ne vidiš, da niti pravna država ne deluje ?
   Ali ne vidiš zapostavljenih in ponižanih ?
   Ne opaziš krivic, ki se dnevno dogajajo ?
   Bodimo pošteni in ne mešat meglo !

   • luckyss

    Trenutno država deluje solidno…
    Je pa treba zmanjšati javno upravne parazite in korupcijo…
    Tega pa ne bomo dosegli s tem, da nove pijavke zasedejo mesta starih…
    Vaši pastirji so imeli priliko, pa je niso izkoristili…ljudstvo vas je pač odjebalo, tudi po zaslugi teh strani ;)

    • Kaj smatraš ti za solidno delovanje države ?

     • luckyss

      Da imamo končno eno večjih gospodarskih rasti v Evropi, da se držimo prava v mednarodnih sporih, da se socialna beda zmanjšuje (sicer ne za veliko, vendar se)..
      Da se kljub metanju polen pod noge pojavljajo tuji vlagatelji..
      Seveda je veliko zadev, ki bi se jih dalo rešiti bolje…Vendar toliko gnoja pač ne moreš skidati v enem zamahu..

     • rabbit

      In zakaj imamo gospodarsko rast. Če Nemčija še dolgo ne bo imela vade boš ti videl to tvojo gospodarsko rast.Nemčija samo kihne pa se slovensko gospodarstvo sesuje.

     • luckyss

      Na tvojem mestu se ne bi poglabljal v ekonomske zadeve..;)
      Gospodarska stagnacija velikana običajno pomeni vlaganje kapitala v manjše in cenejše proizvajalce..

     • Gospodarska stagnacija velikana pomeni pri nas kraja in odtekanje vitalnega dela (kapitala) na privatne račune v davčne oaze.

     • luckyss

      To ne bo najbolj držalo…Ravno v času debelih krav in vladavine SDS je v oaze odteklo največ kapitala in takrat je bilo tudi največ bančnih posojil “..na lepe oči”
      Pa ne mi sedaj spet mantrat, da vlada na vse to ni imela vpliva ;))

     • Nehaj, nehaj nakladat. SDS ti povzroča nočne more. Gotovo imaš tudi ti tace v marmeladi. druge razlage ni.
      Pa srečno Gregor !

     • Peter

      Ja, veliko jih je takih.
      Verjetno zato na levi tako menjajo imena strank, da jih potem njihovi volivci pozabijo, še preden so lahko jezni na njih zaradi vseh neizpolnjenih obljub.
      So pa zato moralni, trenutno vsaj, no.

     • luckyss

      SDS povzroča nočne more le lastnim članom…že davno niste več resen igralec na slovenski politični sceni…
      Če bi bil Kučan pošten, bi ta portal odlikoval z zlato zvezdo za zasluge ali kaj že imajo neka odlikovanja ;))

     • S teboj resna debata ni možna zato se poslavljam !

     • luckyss

      Adijo in hvala…precej časa si me kratkočasila ;)

     • rabbit

      Reče komunist, ki še nikoli v življenju ni videl ne krampa in ne lopate. In ne ve kaj je to delo še manj pa ve kaj je to ekonomija tak osebek ve le to da ima pol korit kdo mu ga pa napolni to ga ne briga. Se začne pa na vse grlo začne dret kako je oškodovan.

     • Janez Novak

      Res je in to ne bo Slovenija.Tako ,da ekonomijo,razlagaj,kje drugje ,recimo v cicibanu

     • Aha, kruha in iger je veljalo že nekdaj v velikem Rimu.
      Dajte jim kruha in iger (lat. panem et circenses) velja danes.
      Ravno toliko, da ljudje niso lačni in hkrati ne preveč siti, ker lačen bo naredil vse za kos kruha in ravno toliko zabave, da se ne bo uprl delu . S takšno kruto politiko tako dosežeš tihi pristanek javnosti, kajne ?.

     • luckyss

      Ja, na žalost…Zato je pot iz tega mukotrpna in počasna…
      Zaenkrat Hitlerjeva varianta še ni aktualna..boste morali še malo počakati..

     • Ti ne boš čakal ?

     • luckyss

      Nihče normalen ne čaka novega Dolfija….imamo vaših kosti vrh glave..

     • Janez Novak

      Kakšna hitlerjeva varianta?Imaš domišljija,kot Stalin.

     • Janez Novak

      hahaha,kot bi poslušal Cmerarja v Davosu.V katerih mednarodnih sporih?Kateri vlagatelji?Magna,Srbski kriminalci…Kar se gnoja tiče ,se pa strinjam,veliko ste ga nasrali.

     • Hun

      Slamo maš u glav!

   • Hun

    Pojma nimaš o čem govoriš, pejt molit rajš, če bo kej bol.

  • župnik cefizelj

   himna gre pa nekako takole:
   kalimero, to sem pa jaz,
   ivan janša imaš moj glas,
   kalimerčki to smo mi vsi,
   z janšo na čelu se nam krivica godi!

 • Radolf Mitler

  Sfukati jih je treba! (levo bando) in vse čefurje v državni upravi in po raznih državnih službah, ki nam pijejo kri.

 • Peter

  Laki ass spet modruje, vidim.
  Seveda ne zna drugega kot ponoviti nekaj resnic iz Nedelskega.

  Zdresiran pa je, to pa ja, no.

  • luckyss

   Nedeljskega prebirajo očitno le še okoreli komunisti..
   Se boš moral vprašati kam spadaš..

   • Soave

    No, pa ti – prosim – povej, kaj prebiraš ? Prav čudno se mi zdi. Nič ti ni prav. Levi nisi. Torej njihovih medijev ne povohaš. Desni tudi nisi. Čeprav veliko tule pišeš. Bereš morda Demokracijo, Družino, Reporterja ??

    • luckyss

     Noriško kraljestvo, Premiki,Okopi. Psihopatologija – diagnoza in diferencialna diagnoza.
     Torej bolj strokovno literaturo s področja mentalnih deviacij..

     • Soave
     • luckyss

      Freud ima itak razlago za večino tukajšnjih hišnih komentatorjev in celotni politični vrh SDS….

     • Soave

      No, no. . . . . ti pa zelo malo ljudi poznaš.

     • !!!

      Tudi ti nisi nobena perla. Edina prava vera je evangeličanska in za svoje grehe boste plačali.
      Pleteš marnje ženska, kako te ni sram!

      Žensko je bog ustvaril, da se briga za družino in je družica moškemu.

     • Soave

      Kaj te pa tare ??
      Jaz sem svojo dolžnost glede družine in moje polovice že izpolnila.
      Pa ti ??

     • luckyss

      Do soseda in poštarja tudi ? ;))

     • Borut Stari

      Freud že ~80 let nima nobene razlage. Freuda zlorabljaš na umazan način tvoje bolane psihe.

     • luckyss

      Tudi ti si se prepoznal…ni veliko, nek začetek k samoozdravitvi pa je le ;)

     • Borut Stari

      Jaz sebe dobro poznam in zato ne rabim lesenih filozofov tipa luckyss.

     • luckyss

      Če ne bi bil v dvomih mi ne bi repliciral…
      Ups. spet ta Freud ;))

     • Borut Stari

      V sebe nikoli ne dvomim. Za druge me boli đoko.

     • luckyss

      Nemo testis in propria causa.

     • tohuvabohu

      A si psicolog?

  • Res je Peter. Pozablja, da od lepih besed se ni še nihče zredil.

 • bubamara

  Letno povprečje opravljenih ur v SLO: 1682; Avstrija: 1601. Produktivnost: SLO 36,3€/h ; Avstrija 52€/h. Tako blizu pa tako daleč. Avstrijci so 40 let študirali kako preživeti z lastnim delom, mi smo se šli (in se še gremo) socializem.

  • Peter

   Kaj jim pomaga.
   Mi imamo pa partizanske proslave vsak teden, no.

   • tohuvabohu

    To je še malo. Slavnih partizanskih zmag je bilo na tisoče. O tem priča nad pet tisoč spomenikov.

  • To ti vse pove.
   Lenuhi v JU šibajo ure, učinkovitost pa vidiš le v povečanju OD in materialnih stroškov.
   Takšnega stanja ne dovoljuje noben dober gospodar.
   S takšnim gospodarjenjem mora iti vse k vragu.

 • totex39

  Dejansko komunisti niso dopustili, da bi se osamosvojili, kajti to ni bila njihova opcija, imeli so tihi načrt kako prevzeti oblast, kar jim še sedaj uspeva,
  V začetku so bili v manjšini, danes pa se s pomočjo izdajalcev, prefarbancev in priseljencev z juga utrjujejo oblast na vseh področjih. Res je vprašanje kako jih je možno sploh zaustaviti.

  • luckyss

   Z ljudstvom na ulicah…..aja, se vam ne da, je slabo vreme in “kmetija” na tv ;))

 • bednick

  Kar je res, je res:
  Janša ni diplomat.
  In desni tudi niso.
  Vse direktno, na prvo žogo- verjamejo v svobodo govora in “resnico”.
  Rezultat:
  sedaj se levi bojijo lustracije kot hudič križa in ne bodo spustili oblasti iz rok.

  • luckyss

   Lustracija bi pobrala tudi dve tretjini desnih…
   Se mi zdi da so oboji zadovoljni s statusom quo…
   Ovce pa itak nimajo pojma:))

 • Ana Job

  JJ-ja se ni treba bati! Lepo bi pa bilo, da nam takoimenovani specializirani tožilci (brat katerih vodje je močno korupcijsko inkriminiran) predstavijo rezultate svojega dela. Koga vse so doslej pozvali k razkrivanju virov premoženja, ali je oseba sodelovala in kakšni so bili izsledki. Posebej velja za tiste na od-rojstva-do-smrti javnih funkcijah, ki izkazujejo premoženja, kakršnih z javnofinančnimi plačami v Sloveniji ni mogoče ustvariti (primer eden od ex- zdravstvenih ministrov), Janšo pa naj že enkrat pustijo pri niru!

  • luckyss

   Saj Janšo v bistvu pustijo pri miru…še v službo mu ni treba hodit…
   Pa kaj, ko bi rad opral svoj denar, pa mu očitno ne gre najbolje ;)

  • bednick

   Tvoj nick mi ni všeč, zato te ne bom lajkov.
   :))))

  • racman Jaka

   Anči, ta je zate, sam nisem našu, da bi jo pel pevc. ;-)
   https://youtu.be/uI9XpkbF5r4

  • Hun

   Pernat bedak je dal pesem k jo poje Doris. Ta je prava zate :

   https://youtu.be/GC7kEN16PiM

 • Peter

  A tole, kjer piše blokirano, je Lakies?
  Ej, laki, vajenček….
  Smešno izpadeš s svojim zaganjanjem.
  Vidiš, da smo te vsi odgnali, ti pa še kar rineš v aport, no.

  • luckyss

   Blokirano piše le tistim, ki ste me blokirali, torej vtaknili glavo v pesek…
   Vsem ostalim je vidno ;)
   In kolikor vidim, me nisi blokiral…ali ne upaš ali pa ne znaš ;))

   • bednick

    Kako si videl da te ni blokiral, če blokirano piše le tistim, ki so te blokirali?
    heheheh

    • luckyss

     Saj pravim….blokatorji ližejo sljadoljed preko šipe…
     In ugotavljajo, da ga ne marajo ;))

 • Soave

  + + + + + + + + + + bravo, ga. Lucija.
  Ostalo ste in še boste povedali komentatorji.

 • Viktorh

  Hvala, Lucija, dobro je, če jim kdaj pa kdaj kdo nalije čistega vina…

 • župnik cefizelj

  Nekdaj glavna komunajzarka, zdaj pa kleči v prvi vrsti pod prižnico. ta konvertit si upa modrovati in deliti moralne sodbe. dno greznice imenovan sds je poln raznovrstnih ekskrementov in eden ogabnejših je lucija ušaj. moralno izprijena odvetnica, ki bi morala že zdavnaj čučati pred razsodiščem zbornica, ampak kaj ko se cehovsko zaščiteni kot vsa cehovska golazen v naši državi. njena odvetniška kariera je bila v zatonu, zato se je vrinila v politiko, kjer je najlažje našla prostor pri grosupeljskemu voždu in osamosvojiteljskem posranetu ivanu janši. ta pobere vsak drek z ulice, samo da mu oblubi večno zvestobo z branjenem lika in dela velikega vožda. kje smo že to videli!?

  • sprehajalec

   Kot bi bral o tvojih partijcih, Cefizelj….

   kaj samo imena zamenjaš ali kaj?

  • Miha

   Ali lahko navedeš kakšne konkretne dokaze, dokumente ?
   Ali so to le prazne klevete, trači in pravljice ?

  • Janez

   Cefizelj ,zdaj si pa zadel polno.Koliko bo Kučko primaknil pri plači za tvoje lajanje in slinjenje.

 • moat

  Koga se moramo bati? Globoke države ali Janeza Janše? Obojega, tako “globoke” države kot Janeza Janše. seveda je to samo moje mnenje.

  • sprehajalec

   Razen Ivana Janeza nimaš nikogar, ki bi se boril proti globoki državi Moat.

   • Krtača 20

    To bo ja, Janez Janša, mitološko bitje ki se v noriškem kraljestvu bori v imenu svoje sekte in brdavsu odseka sedem glav….božec….

    • sprehajalec

     No imenuj nekoga, ki se razen Ivana janeza bori proti globoki državi?

     • primsek

      ali ni globoka država tudi nepotizem : sin in njegova punca s srednjo šolo v parlamentu v Bruslju, brat posoja denar brez potrdil, sestrična od žene pa daje v predale gotovino, ker ravno dela v banki, in potem Janezek s tem kupi volvota. vse medtem, ko je premier -to je globina države in globoko ozko grlo Ušajeve, ki se je je treba bati enako kot Janše in globoke države

     • pajot

      ej,na avstralsko kliniko si pozabu,da o Jajcu niti ne govorim.

     • Janez

      Da si lahko en bebo,kot si ti “primsek” kar sproti namišljuje in optožuje gospoda Janeza Janšo,ne morem verjeti.Za take obtožbe morajo biti ja verodostojni dokazi.

   • moat

    Hmm, ne vem če to drži, po mojem mnenju pa drži, da je slogan SDS – ZATE, nadvse (ne)posrečen, saj pri vseh levih in desnih političnih strankah (beri mrhovinarjih), velja slogan – ZAME! Iz tega izhaja potem vse, kar politične stranke napravijo zase, za svoje koristi, medtem ko jim je za posameznika, ljudi in državo prav malo mar. In tako je od nekdaj pri nas bilo, res.

    • sprehajalec

     Ob 95% levičarjev na oblasti od leta 1945 do danes, si daljnovidno prepoznal, da so pa desničarji isti….

     • moat

      Hja, čeprav procentov nisem računal pa tistih pet, ki jih prikazuješ za desničarje zadošča, da so pokazali kaj znajo, hočejo in zmorejo – in to ni prav veliko. Zame zadošča, da sem izoblikoval svoje mnenje o desnici, res. O levici pa itak že dolgo vem, da jim je važno le korito.

     • sprehajalec

      In? kaj jim očitaš v teh 5 letih, ali gre za neko pavšalno oveno? Konec koncev se spomnim, da so takrat Američani cvilili, da je Slovenija za njih draga, za Slovenca pa hamburger v Ameriki še nikoli ni bil tako poceni. 50 centov.

     • moat

      Očitam jih predvsem to, da niso “razturali” na vseh področjih. Zdaj pa jokajo, ko to ne delajo drugi, res.

     • sprehajalec

      Zadeva je bolj kompleksa. Hipotetično bova poenostavila tako, da se priženiš v tujo hišo. Pa pričakuješ, da te bodo domači tam ubogali pa delali, kakor jim boš ti naročil. Ven te bodo fuknili, še sploh če te ne marajo. Ti jim pa nič ne moreš, ker jih ščitijo pogodbe.

      V praksi je to od vratarja do zadnega sekretarja na Ministrstvih.

     • moat

      Za pogodbenike ne rečem, toda za tiste pod njimi. Heh, tudi pogodbenikov se da znebiti. Res je, da plačaš penale, toda ti ne bodo več dobili pogodbe, nikjer. Toda, ne pri nas. Pri na te nagradijo. Potrebno je spremeniti pravila. Toda za to potrebuješ soglasje koalicije. In ker ima vsaka stranka svoje podpornike (ti pa so si dobri z elitami), je to težko in velikokrat propade. In stanje se ne spremeni, Torej, kaj potrebujemo? Alternativi! Oz. politično alternativo z večino v parlamentu, kar pa je sicer (vsaj za zdaj) misija nemogoče. Toda, saj veš kaj pravijo, upanje umira zadnje. In ja, še dobro, da imamo po drugi strani EU, čeprav je ful zbirokratizirana, drži, toda tudi ona počasi premika meje pri nas z regulativo. In nekaj se spreminja, toda zelo, zelo počas.

    • Noro do konca
 • TweetyBird

  Joj joj Lucijo, kakšno sprenevedanje. JJ bi se maščeval z vsemi možnimi sredstvi, samo ni šlo. Imel je roke “zvezane” in se je pač lotil tega kar je zmogel in kar mu je bilo dovoljeno… In JJ je rušil tretjo najmočnejšo vojsko v Evropi??? Ja pa ja !?!?

 • TweetyBird

  Kučan si ni izgovoril imuniteto pri Miloševiću… Kučan je reševal zadeve mirno in preudarno, na nivoju diplomacije, seveda ob pomoči dr. Janeza Drnovška. Hvala bogu, da oficirji slovenske teritorialne obrambe niso hotele izvrševat Janezovih ukazov. Takrat bi šli v totalno vojno z JLA, in dobro vemo kaj se je kasnje zgodilo na hrvaškem in bosni. Pamet v roke Ušajeva…pamet !!!

  • dob

   majmun

  • KIKI

   A si si neko novo zgodovino namislila ?…takih bebavih zgodovinarjev
   imamo že dovolj in preveč!

 • Prom

  Lepo je povedala ga. Ušaj Šikovec, ne pa tako kot ene levosučne stare nagubane prodane kučanove violete tomiĆ!!!! majo podočnjake te levosučne do bašĆaršije! Ga. Ušaj Šikovec kar tako še naprej, bati se nam ni treba edinole g. Janše, ki je glavni osamosvojitelj in nas bo popeljal v čase brez lgbt-svojati in bodo vsi otročki v dedkovem naročju!

  SDS+MAGA je zmaga

 • Ana Job

  Janez Janša je heroj, pa ni važno, kolk komunisti serjejo po njem! Je in bo ostal heroj osamosvojitve izpod Beograda!

  • Hun

   Heroj, doma pr ženi.

  • luckyss

   Ja, v vojaškem zaporu je trpel “k žvau”…čeprav je tudi tam dobil sljadoljed ;))
   http://shrani.najdi.si/?1X/O3/3Y5NHJbs/sljadoljed.png

   • tohuvabohu

    Pa še čufte je dobil, ta kriminalec, ane, trapa prismojena. Ljudstvo rado dela zločine, da pride do brezplačnega prenočišča in sladoleda, ane, bedak zahojeni. Vidim, da imaš izkušnje …

    • luckyss

     Ja, tudi sam sem bil v zaporu JNA zaradi “prekoračenega dopusta”…
     In če bi si takrat zaželel sljadoljed, bi dobil še kakšen dodaten teden…
     Vse skupaj je bila farsa..Janša je imel zaradi skrajnih komunističnih načel in brezpogojne vdanosti Titu med oficirji JNA (predvsem starejšimi) precejšen ugled..

     • tohuvabohu

      A zato JBTZ, ovca? Kreten.

     • luckyss

      Ja……..JeBoTe Zavjera…;)

     • Janez Novak

      spet maš domišljija

 • TweetyBird

  Domobranec Anton Drobnič: “Sredi poletja, na dan sv. Roka je čez Slovenijo zavela črna vest: Umrl je dr. Andrej Bajuk, ustanovitelj in prvi predsednik Nove Slovenije – krščanske ljudske stranke, predsednik vlade leta 2002 in finančni minister v Janševi vladi 2004 – 2008!”

  • KIKI

   Daj no daj, izkokodakaj se do konca, da ti bo lažje !
   To so bili zate veliki gospodje, ki jim ti ne sežeš niti do gležnjev…
   Pluvaj po svojih sprevržencih, n,pr, po stričku Dolancu,
   prijaznemu klavcu iz vrst Hitlerjugend-a. in po vseh partijcih,
   ki so poleg partijskih knjižic zamrznili tudi svoje možgane in čakajo,
   da jih bo neki Titek odtalil! Med njimi je nešteto pravih izdajalcev.

 • Liberalec

  Se popolnoma strinjam. Jasno, nazorno in argumentirano. Vendar, žal, nekateri niso sposobni razumeti. Ni jim dano.
  Edino, kar me moti je, da avtorica uporablja termin – država, ko bi morala uporabiti termin – udbomafija. Namreč, zločinski, absolutistični, komunistični sistem (vrhuška), ne sprejema opozicije, jo ne prenaša. Zato jim bo vsak v napoto in ga bodo poskušali uničiti.
  V sedanji situaciji je to vodja opozicije, Janez Janša. Ko bo nekdo drug, bodo preganjali njega, če ljudje volivci prej ne spregledajo.

 • bednick

  Hvala.
  Lepa pesmica.
  Zgleda, da je brez denarja, potem pa zvezdo podarja.
  :)))

  • Ana Job

   Ljudje z denarjem znajo biti dolgčas, pomebna je iskrenost.

   • bednick

    QUIZ, koga bi vzela?
    a) iskrenega klošarja
    b) neiskrenega poslovneža
    c) še sama ne vem

    • luckyss

     Ti res ne znaš z dečvami…ne smeš takoj povedat, da si klošar…;)

     • bednick

      Nisem klošar, sem bil pa vedno blizu marginalcem.

     • luckyss

      To njej povej, če bi rad delal preliv za patička..

     • bednick

      Saj, če teb povem, tudi ona to lahko prebere.

     • luckyss

      Boš moral dati za pivo…He, he..

    • Ana Job

     A)
     Če bi bil klošar bister in fejst pa dovolj zabaven, ga postavim na noge. V človeka se splača investirati.

     V današnji okrutni državi je, kar nekaj podjetnikov pristalo med klošarji. Ljudje izgubijo voljo do življenja, pa med njimi niso samo pijanci in narkomani, preprosto ne zmorejo več, zapletejo se.

     • indijanka

      Hmm..Ana, človek se mora spremeniti sam. Tko ohranja svojo svobodo. Če investiraš vanj, potem nekaj pričakuješ nazaj. Padci so del življenja. Kot zmage. Oboji prinašajo odgovornost. Šola so :).

     • Ana Job

      Saj veš, da jaz vedno mislim, da bi morali imeti vsi ljudje priložnosti in možnosti, pa naj si bo to v kateremkoli oziru. Ljudi nerada selekcioniram.

     • indijanka

      :)saj jo imajo. Podarjeno jim je življenje. Hmm..otroci so me veliko naučili..tudi tebe bodo. Brez pravih in jasnih sporočil, ljudje ne morejo sprejemati pravih sporočil vesolja. Še spremeniti se ne morejo. Na koncu so žalostni. Sama še besede skrbno izbiram.

     • Ana Job

      Od posameznika je odvisno, kaj bo storil s svojim življenjem. Ali se bo prepustil rutini, ki ga bo na koncu stala življenje ali se bo odločil, za življenje, kjer bo ŽIVEL IN DIHAL in čutil ljubezen do samega življenja. Do tega pa pride, ko je popolnoma zadovoljen s svojim osebnim življenjem. Ovire premikamo sproti, ne vemo, kaj nas čaka. Rastemo vsak dan.

     • indijanka

      :) no vidiš, pa si le sama prišla do istih besed. Svoj svet ustvarjamo sami in šele, ko ljubimo sebe, lahko ljubezen oddajamo. Kljub temu, da sem tu, že od majhnega pomagam ljudem. Bila sem socialni projekt matere in dedka. En se je ukvarjal z invalidi, mati pa s pomočjo otrokom. Od majhnega sem se igrala tudi s prizadeto vrstnico. Tut mamin projekt :). Zato vem, da ljudje v življenju potrebujejo jasna sporočila nazaj, da zmorejo skozi labirint življenja . Vse drugo jih samo oddalji od prave poti.

    • indijanka

     Iskrenega..klošarja Neiskrenega poslovneža Kakšna besedne zveze. Dodaj ji d), …takega, ob katerem bi občutila jubezen Tako prvi, kot drugi nista sposobna spremljati ženske skozi življenje.

     • luckyss

      No, tukaj pa se moram celo strinjati s teboj..
      Oseba, ki sama sebe predalčka je preprosto ovca (človek pod vplivom strankarskega veljaka ali kakršne koli druge “avtoritete”…op.prev;)
      Vsak izmed nas je nekaj posebnega in zavedati bi se morali tega trenutka v vesolju, ki je bil naklonjen ravno nam…
      Mi pa se obnašamo hlapčevsko in čredno ali drugače rečeno….kot da novo življenje “raste za vsakim vogalom”….
      Bedno res…še sreča, da ne bomo dolgo smradili po tem vesolju…s tega vidika smo celotno človeštvo le utrinek..

     • indijanka

      Hmm..ja. Vsak ima svoje poslanstvo.. sama sem Indijanka.

     • luckyss

      In moj kurac je poet…
      Prej se boš sprijaznila z realnostjo bolje bo…

     • Janez Novak

      Jah,jaz sam sebe predalčkam in nisem ovca.”Mi pa se obnašamo hlapčevsko in čredno ali drugače rečeno”podpornik cmerarja ne more biti drugega kot hlapčevska ovca

     • bednick

      Dodal.
      Dodal še e.

     • indijanka

      :) hmm..dodal ši še e. Čutnost je umetnost. Umetnost je zgodba navdiha. e ja ne potrebujem, če je d..sama poskrbim, da je tut e.

 • Artur

  Ali je pri kom razlika kar se tega tiče ? Nobene !
  Sheep Ok with the Spraying
  https://www.youtube.com/watch?v=o9zWMiebFlU
  https://www.youtube.com/watch?v=sqh3biex8uw
  https://www.youtube.com/watch?v=yXkhId4JEMA&t=245s
  https://www.youtube.com/watch?v=LSJ3gWGdMdE

  Danez zgodaj zjutraj Natovo strupeno svinjanje našega ozračja s podporo naših narodno
  izdajalskih hlapčevskih politikantov.
  http://shrani.najdi.si/?2D/9k/27mpGeHg/sam0263.jpg

 • TweetyBird

  Lucija, to kar je bil Janez zaprt zaradi Patrije ni noben zapor. Evo resnico o zaporniku Janezu:

  “Obsojenec Janez Janša je med prestajanjem kazni zapora imel 16 namenskih izhodov, katere je koristil z namenom udeležbe na sejah DZ ali aktivnostih v poslanski skupini in ostalih dejavnostih v okviru poslanske funkcije, en namenski izhod pa je koristil zaradi zdravniškega pregleda.

  Režim odprtega oddelka omogoča koriščenje obiskov zunaj zavoda, v okviru katerega obsojenci zapustijo območje oddelka v trajanju do 5 ur in se nahajajo v bližnji okolici. Tovrstnih obiskov je obsojenec imel 24 (skoraj vsako sredo in soboto). Obsojenci lahko tudi opravijo nakup v bližnji trgovini (2 izhoda) ter se udeležijo maše v bližnjem kraju (1 izhod).”

  A to je za vas zapor? Prosim vas lepo.

  • TweetyBird

   Nadaljna elaboracija:

   1. Režim obiskov na Odprtem oddelku Puščava, ki velja za vse obsojence, predvideva koriščenje obiskov v bližnji okolici oz. v krajih Mirna, Šentrupert, Mokronog in Trebnje.

   2. Kje točno v okviru teh lokacij se obsojenec v času obiska nahaja, NE PREVERJAMO. V odprtem režimu prestajanja zaporne kazni so nameščeni obsojenci, ki izkazujejo zaupanje, da tega režima ne bodo zlorabili. V primeru ugotovljene kršitve se vedno ukrepa, tudi s premestitvijo v zaprti oddelek zapora. Tovrstnih kršitev sicer beležimo zelo malo.

   A vidite…NE PREVERJAJO… Torej? I made my point.

  • KIKI

   Ne gre za zapor; vem, da bi JJ najraje Kučanisti kar
   likvidirali, pa bi bilo preveč v nebo vpijoče in za diktaturo
   nove paritje Slovenije bi izvedel cel svet!
   Gre za umetelno nadeti madež, velik madež, ki ga nosi on, njegova
   družina, njegovi somišljeniki (ni jih malo!) in to vse doklej ne pride do rehabilitacije tega nedolžnega človeka, bo ostal (z močno partijsko propagando) omadeževan za večno, predvsem za nevedne in do
   “obisti” pokvarjene kot si ti, ptica brez perja!

  • sumljivislon

   PTIČI – …mojstr filma, ki dela – zajedalce – PTIČE…

  • Janez

   Že beseda “obsojenec” je prehuda bolečina za človeka,ki je s telesom,dušo in srcem SLOVENEC.Obsojen (brez dokazov) pa je bil od “stvora”,ki mu samostojna Slovenija ni bila in mu nikoli ne bo “najintimnejša opcija.”.To boli bolj kot karkoli drugega.Udarec z bičem ne boli toliko.

  • Janez Novak

   Ti pa si omejen ,očitno so ti levi dobro oprali glavo.Človek je bil nedolžen,ti pa razlagaš o nekih izhodih,obiskih…jao

  • VIKTORE

   To so plačane počitnice na račun državljanov, ki jih je ponovno okradel.

 • Jožef

  Korektno o politični nekorektnosti !
  Če se vreme na “kranjskem” ne bo spremenilo, se nam vsem, ki morda samo v mislih, kaj šele v dejanjih podpiramo Janeza Janšo, slabo piše. Šiba vsemogočnega velikega brata je dolga in nas lahko vse doseže. V moji mladosti smo več hodili v cerkev kot danes, čeprav je bil na absolutni oblasti marksov delavski razred. Zapovedano nam je bilo častiti samo našega maršala.
  Pa vendar smo kljub vsem rizikom množično obiskovali nedeljske maše.
  Danes v dobi četrte industrijske revolucije in svetovne demokracije, so pa cerkve ob nedeljah skorajda prazne razen džamij ali sinagog. Na javnem mestu moramo zaradi strahu pred zamero brzdati svoje jezike, da se ne bi komu zamerili. Antijanšizem stiska obroč in veliki brat budno pazi naša početja.
  Orvelova živalska farma se iz domišlije Orvela spreminja v kruto reničnost.
  Kako bi si razumen čalovek drugače predstavljal bliskoviti vspon nekega komika na pediastal predsednika vlade v naši podalski idilični deželi.
  Se spomnite negdanjih panojev v reklami na tv (bilo je še v Jugoslaviji), na kateri je bil poleg lipovega lista napis “slovenija moja dežela”. Takrat, v “svinčenih časih” za to početne ni bil nihče preganjan.
  Danes, ko pa živimo v svobodni in samostojni ( moji) Sloveniji, pa človeka, ki je pripomogel k naši samostojnosti in svobodi preganjamo kot državnega sovražnika št. 1. Še več, njegove somišljenike imamo za ovce in nazadnjaške neizobražene ljudi. Tazadnji pritepenec v našo deželo ima večjo veljavo od tistega narodnjka, ki zagovarja vrednote desnice.

  • Miran

   Tako je Jožef, ampak na volitvah bomo zmagal in pokončal vse levuharsvto pa močne homoseksualne pedofilske lobije!! SDS+MAGA=ZMAGA

   • Habibi6

    Lepe sanje še naprej. F. Milčinski je v ‘Butalcih’ vse pojasnil.
    Odkar sem pred leti ponovno prebral to preroško knjigo, vse volitve, referendume in ostalo napovem s 100% zanesljivostjo. Za svoje napovedi jamčim s 1000€ plačila (povpr. slo neto mesečna plača), če se izkaže drugače.

  • Habibi6

   Vsem priporočam v branje ta blog: https://bloodyshovel.wordpress.com/2017/11/14/biological-leninism/
   Čeprav je tekst zahteven, se avtor z izjemno pronicljivostjo loteva razlogov in posledic levičarske dominacije.
   PS: Avtor je napisal še 2 nadaljevanja na temo biološkega leninizma. Kogar zanima priporočam, da ju prebere.

   • Cucurbita Pepo

    Avtor tega bloga je rasist. Med drugim trdii da je beli moški biološko superioren ostalim spakam kot so ženske, homosexualci, črni transexualci, črnci… škoda da ima v glavi več predsodkov kot pa znanja biologije.

    • Habibi6

     Ha, ha. Kaj pa, če je že biologija v osnovi rasitična in ni tip nič narobe zapisal …
     Žeske so zaradi multitaskinga superiornejše od moških.
     Moški so zaradi fizične konstitucije telesa superiornejši od žensk
     Črnci so fizično vzdržlivejši od drugih ras
     Vzhodnoazijci so inteligentnejši od ostalih

     Biologija je kriva. Jeb**at ga, razvojni nauk in boj za obstanek. Preživi le najuspešnejši … Bo treba nazaj uvest kreativistično razlago, kjer ni selekcije in ni superiornosti!

    • Noro in zahrbtno
 • odzunaj

  “Sprememb ne more biti,dokler sta kriminal in korupcija sistemska pojava !” je zapisal Rado Pezdir.
  To je diagnoza. Edina stranka, ki s svojim programom in s svojim vodstvo zagotavlja neizprosen boj proti kriminalu in sistemski korupciji v Sloveniji je SDS !
  Se tega bojijo !?!
  Se tudi ti, ljudstvo, tega bojiš, ali si to želiš za boljše življenje ?!?

  • luckyss

   Ljudstvo preprosto ni butasto…Je videlo kako zadeve potekajo pod vladavino SDS in ima vpogled v dogajanje okrog nikoli krivega…Ima vpogled v vaše članke in mnenja na tem portalu, itd..
   Trenutno bi vas volilo 8,7% volivcev in ta številka še pada…
   Ne se smešit od zunaj in znotraj ;))

   • kralj matjaž

    A si prepričan?

    • luckyss

     Ja..

     • kralj matjaž

      Če ti tako praviš.
      Kaj pa potem razloži dejstva da ljudstvo dovoljuje da:
      – nam vzamejo 70% zaslužka
      – nas obsojajo na dolge čakalne vrste v zdravstvu medtem ko oni lepo z našim denarjem v Švico
      – dobivamo nizke pokojnine oni pa že pri 22 letih lepo posebna pokojnina za zasluga

      Pa še bi lahko našteval

     • luckyss

      Očitno je bilo v bivši Jugi tako hudo, da se sedaj počutijo kot v raju..;)
      P.S. Nakladaš nekaj brezveze, zato tudi ustrezen odgovor…sedaj pa gruntaj ;)

     • luckyss

      Posplošeno in bedno..
      Komentar namreč..in…ne naštevaj več..

   • Janez Novak

    Jugoslovanski komunistični gnoj smo kidali 40 let,tako da ni bojazni,da ne bi tudi tega v SLO,je le bolj trdovraten in bolj smrdi.

 • racman Jaka

  Vem za stranko, ki ima že 75 let staro doktrino: najprej diskreditacija, potem likvidacija. Z zelo otipljivimi dokazi v obliki kosti. Zemeljski ostanki na tisoče in tisoče ljudi. V breznih in rudniških jaških. Še danes njeni pristaši pravijo, da je še prostor v breznih.

  Glas dajte sds, sicer bo zmagala likvidatorska stranka!
  Tako, zdaj imam dovolj tega. Zbogom!

  • Cucurbita Pepo

   Naj bo Allah z vami

 • Capi

  Ob članku o globoki državi in Janezu Janši, takoj nastopi Veseli kuža……a si danes dežurni?

 • Jožef

  Dobrota je sirota.
  V človeški zgodovini je nešteto primerov, ko so bili ljudje za dobra dela kaznovani ali pa so za zahvalo
  bili umorjeni .
  Ena od takih osebnosti je bila Ivana Orleanska. Ženska – dekle je s svojo vojsko osvobodila francoskega kralja iziroma osvobodila je takratni del Francije. In kaj se je zgodilo, naprtili so ji nedokazljivo krivdo in jo zažali na grmadi.
  Nekdo je tu spodaj napisal nanovejše trditve, da Janša pere denar. A res, imate dokaze, samo
  vprašam ? Ali boste tudi njega zažgali na grmadi.

 • Claudio Moro

  Mi DOMOBRANCI SMO RESILI SLOVENSKO CATS! NE PREKLETI MESARSKI KOMUNISTI! SDS! SDS! SDS!

  • luckyss

   Ja, samo Dolfi vam je ušel na oni svet, novega pa še ni..

   • kralj matjaž

    Stalin, Mao, Tito, Pol Pot, Castro, Chavez, več kot dovolj socialističnih Dolfijev

    • luckyss

     Tudi niso …kako bi dejal….najbolj med živimi ;))

     • Janez Novak

      Kučan ,Židan….kako bi dejal…so prekleto živi

  • učko

   Trol !

  • Dragan Krstič

   Tebe domobranci sploh ne bi vzeli ker si prebukov. Elitna vojska je vosle tvojega kova zavračala.

 • Artur
  • lokec

   Potem pa pojdi v Murmansk ali pa v Sibirijo.

  • Cucurbita Pepo

   Upam da veš da Zemlja ni ploščata

   • luckyss

    Ni se treba posmehovat..Cheimtraili so dejstvo. V kakšne namene se uporabljajo , kje in kdaj pa je druga pesem..
    Bile so o tem že debate na OZN in tudi v evropskem parlamentu..

    • kralj matjaž

     A ker zmešani levičarji neumnosti spravite v neke odbore, so to že kar dejstva? Eni res imate probleme.

     • Artur

      To Natovo strupeno svinjanje našega ozračja podpirajo tudi tvoji desni kamerati kakor stvari stojijo . Kakšna so tvoja dejstva v zvezi s tem ali pa si pri zdravih očeh čorav pa tega sploh ne opaziš ?
      Ali obožuješ umetne kemične oblake ? Jaz sem imel rajši naravne kot nekoč pred 20 leti.
      https://www.youtube.com/watch?v=sqh3biex8uw

     • luckyss

      Razprava Rosalind Peterson v OZN na temo Cheimtrails je pač dejstvo, mar ne ?!
      Pa vi itak imate vedno probleme z resnico…(kolaboracija in klanje lastnega naroda je bila nuja) itd..;)))
      Uboge ovce..

     • Janez Novak

      Kakšno klanje lastnega naroda,si malo pobrkal koloboracijo in kdo je klal(dobesedno) in zakaj je do koloboracije prišlo….ovci dopovedat

    • Artur

     Hvala na podpori !

     • Habibi6

      Da dodam lonček na temo cheimtrailov.
      Na portalu združenih narodov je objavljeno uradno poročilo za kaj se sploh gre pri tem.
      Torej: res se posipa po nebu po celem svetu (verjetno je le kakšna Severna Koreja in še kdo izvzet), torej kjer letajo letala. Gre pa za predlog meteorologov na problem CO2 oziroma segrevanja Zemlje. Ideja je preprosta – v vrhnjih slojih atmosfere odbiti čim več sončnih (IR) žarkov, da se zmanjša toplota. Za ta namen se uporabljajo (razlagam poenostvljeno) aluminijevi opilki (nano-mikro velikost) ki delujejo kot majhna ogledalca, ki toplotne žarke odbijejo nazaj v vesolje. V teoriji je seveda vse lepo in prav. Toda – 1) CO2 je hoax. 2) ne vemo, kakšne so/bodo posledice tega umetnega opraševanja stratosfere. 3) Aluminij (oziroma karkoli so že tisti opilki) počasi pada zaradi gravitacije na zemljo. 4) Ne vemo kako to vpliva na zdravje in vse ostalo.

      O teorijah zarot in vsem ostalem pa kdaj drugič :-)

     • Artur

      “Problem CO2” oziroma segrevanja Zemlje je pretveza s katero globalisti na ta način preko svetovnih inštitucij bogovsko služijo z davkom na CO2 s pomočjo politikantskih prodanih duš tako pri nas kot po celem svetu kajti poleg tega, da z zapraševanje aluminijskih nano delcev , barija, stroncija ipd še posebno aluminija ustvarjajo ravno nasprotno v gornjih slojih atmosfere to pa je učinek tople grede pod tem pokrovom in manipuliranje z vremenom s strani NWO in njihovih korporacij .

      Raziskave v zvezi z zdravstvenimi posledicami široko zastavljene modifikacije vremena s chemtraili so bolj preproste. V dnevih in tednih po posipanju točno označenih področij v ZDA je bilo mogoče statistično verificirati povečanje sledečih simptomov: Spontane krvavitve iz nosu pri intenzivnem izpostavljanju, težave z dihanjem, glavobol, motnje v ravnotežju in kronična utrujenost. Pogostejše so bile epidemije gripe, astme, vnetja mrežnice in kar je zanimivo, izgube kratkoročnega spomina. Iz raziskav Alzheimerjeve bolezni je znana zastrupitev telesa z aluminijem kot pomemben sofaktor!

      Strupi chemtrailov so povzročili: dihalne probleme ter akutne dihalne težave, kronično utrujenost in gripi podobne simptome, kronične glavobole in alergije, fibromialgijo in kronične bolečine, mentalne in čustvene probleme, upad imunskega sistema ter skrivnostne, izčrpavajoče in neozdravljive zdravstvene probleme. Slovenija pa zaradi tega škropljenja izgublja čebele, saj jih je v zadnjem obdobju pomrlo kar 70 odstotkov. Pojavlja pa se tudi zdravstvene težave pri ljudeh.

   • Artur
 • Artur

  lokec
  Budale so z vsem zadovoljne tudi, če bi jim Nato serviral drek na lopati torej si zadovoljen s tem kar nam zdaj servirajo, mimogrede, če ne razumeš vsebino prispevkov in kaj pomenijo potem si res ne zaslužiš drugega kot to.

  • lokec

   Tudi ti dobiš svojo dozo, čeprav želiš živeti v sterilnem okolju,

   • Artur

    Seveda vsi dobimo dozo nabira se in enkrat bo izbruhnilo pacajo nas po principu “kuhane žabe” s to razliko ,da jaz neprestano opozarjam na to medtem ko se drugim je.e kakšnim dozam bodo izpostavjeni moji – naši vnuki v prihodnosti.

 • Caetano

  Slovenska globoka drzava=Organizacija=udbomafija
  Jansa pa je najbolj izkusen borec proti tej zdruzbi.

 • Rotar Jakob

  kurćanov udbomafijski vratar odloča pred krivosodjem!

 • kralj matjaž

  uporaba nasilja in sodobnih tehnik propagande in cenzure za zatiranje politične opozicije

  A je potrebno še kaj dodat?

 • sloustava

  Se strinjam in podpišem vsako besedo, vsako misel, vsak stavek. A ni dovolj! Žal, premalo ljudi to bere, komentira, …NUJNO v bazo, med ljudi! Baza je tista, oz. kot pravi g. Rado Pezdir, animirati je treba tiste neodločne, ki so pošteni , a verjamejo presstituciji. Tem je treba naliti čistega vina in avtomatično odpadejo frangeži in druga omladina kućanova. Samo s poštenostjo in odgovori se da’ priti med ljudi. V Ljubljani tudi, pa v Celju tudi, Maribor ne sme biti brez naših odgovorov, …Pomislimo samo to, da Mariborčanom vstajnik pere možgane, Mursko-sobotčanon policaj ZA leve, Celjanom vsiljeni komunisti in dobičkarji, Ljubljančanom čistokrvni mešanec, čigar vrednost se je zmanjšala za 16 miljonov EURov, …

 • ney

  Bravo ga. Lucija dober, resničen članek, ki boli tiste, ko nikakor ne prenesejo Janeza in njegovih sodelavcev v pozitivni luči…

  • primsek

   kako bo bolelo šele tiste, ki vidijo JJ v pozitivni luči potem, ko se bo njegovo vodenje stranke pokazalo za fiasko : nihče ne boš z njim v vlado, dokler je on na čelu stranke. ljudje pač nočejo preoblečenih komunajzarjev, psihotikov in kradljivcev

 • Iva

  Odličen članek, ki kaže kdo je nevaren udbomafiji , stari gardi in mladi rdeči in oranžni gardi novih obrazov in kako take ljudi paradržava takoj uniči.

  Tudi doktor znanosti, gospodarstvenik Štrancar (Bia Separations) je na lastni koži občutil kaj pomeni, če nisi pristaš Kučana. Mnogi drugače misleči gospodarstveniki se danes nočejo izpostavljati. Tako ohranja kapitalske in finančne vajeti v rokah F21, ki obvladuje še glavne medije.

  Ujetnik klike je tudi pravosodje, ki zavira ugotavljanje (Logarjeva komisija) in kaznovanje bančnih roparjev – številnih bančnikov, ki so dajali nezavarovane milijonske zneske »povezanim« osebam, članom elite F21 in prijateljem.

  Tehnologija starih in mladih Kučan postkomunistov in tovarišev kapitalistov, ob pomoči medijske prevlade, je uničila notranjo energijo množice, ki je še leta 1994 (Depala vas) ure in ure protestirala pred Parlamentom. Ko danes sposobni mladi ne vidijo rešitve (pozitivna selekcija), pobegnejo v tujino.
  Vendar tisti, ki nam ni vseeno, moramo podpreti politika(e), ki se na različne načine borijo proti pokvarjeni kliki in njenim podpornikom – kaviar levičarjem, pijavkam davkoplačevalskega denarja!

  • primsek

   protestirali so za ministra, ki je bil zaprt zaradi vpletanja vojske v civilne zadeve; v Depali vasi je gnida grosupeljska zlorabil vojsko za pretepanje civila, to kaže nizko stopnjo zavedanja pri janšistih, zato tudi preganjajo komunisti povsod, kjer jih ni, tam, kjer so, v vrhu stranke SDS, pa jih tolerirajo, gnusobe izdajalske dvolične

   • Stanker

    Primsek si še eden iz rdečega hleva ovc ki jim lahko mirno rečemo rdeča gnida pokvarjena. Ob tem da pa imaš še debilno pamet pa vse pove ob tvojem zgoraj zapisanem komentarju!

 • Prle

  Avtorica tega zapisa, se kot vedno napačno izraža, v današnjem zapisu bi se morala vprašati,kakšno sodstvo imamo, da Ivan kljub 200 obtožbam spi doma pri Urški, seveda v ločeni sobi, namesto na Dobu.

  • kralj matjaž

   Imamo dva odgovora.
   1. Gre za nesposobni pravni sistem, ki ne deluje in posledično tudi mi državljani ne moremo dobiti ustrezne pravice.
   2. Ali pa gre za zlorabo pravne države, za obračun s politično opozicijo

   Katerikoli odgovor je pravilen, je rezultat nujna reforma pravnega sistema, ki bo ljudem zagotavljal pravico.

  • Anton

   Ti spiš na kavču.

  • Iva

   »Obstajata dva načina, kako ste lahko pretentani. Bodisi verjamete to, kar ni res, bodisi nočete verjeti tega, kar je res.« (S. Kierkegaard).
   No, pri tebi odločajo cekini!

   • luckyss

    Ljudje, ki si ne zapomnijo preteklosti, so obsojeni, da jo ponavljajo. (George de Santayana)

    • tohuvabohu

     Zato izrekam prisrčno zahvalo Lučki, ki ji ni odveč in se ne boji sistematično pokazati na svinjarije, ki so se dogajale in se še dogajajo na poti osvobajanja slovenskega naroda iz krempljev rdečih tolovajev.

     • luckyss

      Lučki pihaj na ustrezen organ kje drugje in ne ravno pod mojim komentarjem..

     • tohuvabohu

      Ni bilo naključno. Kapiraš, bedak? Najbrž ne …

     • luckyss

      Res ne…je Lučki vroče tam spodaj ali ne ?!

     • tohuvabohu

      Lučka je zgoraj, spodaj si pa ti, pa fogel, pa janez cepec. Lepa druščina, haaaaahahaha. Vsi drugačni, vsi potrebni.

     • Janez Novak

      Tipična ljubosumnost.Ma sej je še dovolj fantkov zate

     • Janez Novak

      in kdo piha na ustrezen organ…spet maš rdečo domišljija

  • lokec

   Ti spiš pa na stolu v službi.

   • Prle

    Seveda, v ločeni sobi.

  • luckyss

   JJ je Kučanov trojanski konj….
   Zato mu je dovoljeno imeti v posesti najbolj butaste ovce na Balkanu in to v lastni štali Nora tv…

   • tohuvabohu

    Šovinist.

   • Tinka

    Luckyss tebi je lahko JJ le za vzor nepopustljivosti in pokončnosti.
    To kar si napisal zgoraj govori o tebi, priležnik Kučanov, ki bi pač rad bil pomemben iz smrdljivega hleva za ovce. Norost ti je res dodatno omejila tvoje že tako ozko pamet!

  • tohuvabohu

   Govno komunajzarsko.
   Je pa vseeno dobro, da tudi rdečkarji zaidejo semle. Lahko izvedo marsikaj, kar so jim dreserji prikrivali 75 let.

   • lepra

    janša ti je govno komunajzarsko, oslovski janšist

    • tohuvabohu

     Kaj si pa ti zaena prismoda?

     • viRus

      To je oni gobavec veš, ki ga je Jezus ozdravil. Zdaj pa zgleda, da se je gobavost povrnila.

     • JankoP

      ViRus ti kar odgovarja to kar se pod komentar predstavljaš. Celo človeštvo se bori proti takšnim rdečim ViRus-om kot je ta vaša lažniva rdeča zalega. To je šele gobavost ki smrdi in jo nihče ne mara!!!

    • Metka

     Lepra ti nisi govno, ti si smrdljivi drek. Če bi bil govno bi bil v Srbiji ali pa južno od Sotle. Oslovski si pa ti in tvoji enako misleči iz vašega enoumja ki kot papiga ali ovce ponavljajo kot jim naroča ozadje in še posebno strici iz ozadja!!!

  • janez cepec

   na Dobu ga ni zato, ker bi usi zaporniki zahteval premestitev u strožji zapor, če bi jim on začeu svojo resnico u zaporu razlagat

 • mirodel

  “Ali bo pred vrati postave še vedno stal vratar, ki bo odločal o tem, kdo sme, kdo mora in kdo ne sme v postavo, pa se bomo odločali kmalu.”

  Bojim se, da je ob tej prepredenosti z “našimi” na vseh nivojih oblasti, tudi to že vnaprej določeno in odločeno.

 • TweetyBird

  Joj joj Lucija, kakšno sprenevedanje. JJ bi se maščeval z vsemi možnimi sredstvi, samo ni šlo. Imel je roke “zvezane” in se je pač lotil tega kar je zmogel in kar mu je bilo dovoljeno… In še to, da je JJ rušil tretjo najmočnejšo vojsko v Evropi??? Ja pa ja…moja draga Lucija…spravi se pometat stopnic.

 • TweetyBird

  Dobro Lucija Ušaj Šikovec… “vrgla si mi rokavico”… Kaj kažejo od Ivana Janeza dela in predvsem nedela, ki bi jih moral opraviti, da bi dokazal to, za kar ga ti prodajaš? Da je opozicija udbomafiji, katera je stalno predmet njegovih govoranc? Nikoli pa ni predlagal narodu tega, kar so naredili skoraj v vseh post komunističnih državah, saj so razgradili komunistične monopole in omrežja. To se naredi lahko samo z zakonom, ki ga narod sprejme preko zastopnikov v DZ ali neposredno na referendumu. Vsaki izgovori kako ni mogel, kako ni imel večine, kako je bil preglasovan so izviti iz trte, dejstvo, je da konkretnega predloga nikoli ni dal, niti ni podprl predlogov ki so šli v to smer.

  • TweetyBird

   Ivan Janez Janša je preračunano za celotno obdobje od leta 1990 sedel polovico časa v takih ali drugačnih foteljih izvršilne veje oblasti, torej v različnih t.i. pomladanskih ali pa komunističnih vladah. Nikoli ni bilo konkretnega predloga z njegove strani narodu, naj izvede t.i. LUSTRACIJO ali pač kar je bolj pravilen izraz, odpravo komunističnih privilegijev. ZAKAJ? Ker je bil sam strasten komunist in še danes uporablja komunistične metode v SDS-u.

   • janez cepec

    de ne boš mislu, de ti bo od desnakarju kdo repliciru, nimajo za kej, use, kar si povedu, je res. in to jih boli UAAAAA, BOLI

    • Sincer

     Cepec, nakladaš in ne nakladaš.
     JJ naj ti bo vzor da smo vsaj deloma zatokli to pokvarjeno rdečo ideološko drhal.
     Ti je lahko samo za vzor nepopustljivosti in pokončnosti.
     Ne pa kot prejšnji partijsko levičarski sistem ki je uničeval vse kar ni sledilo enoumju in nas vodil na nivo neandertalcev, kot tudi po razmišljanju ti sam si!

   • Keki

    Ti si en strasten debil pokvarjeni.
    LUSTRACIJO so preprečili ravno takšni izdajalci ki so še kako odgovorni za povojne poboje in vsa delovanja do danes.
    Slovenijo ste nasrali z mnogimi rdečimi ideološkimi strankami, z mnogi podtaknjenimi vohuni v vseh strankah ki niso del vašega lažnega enoumja. In nas vsak dan futrate z svojimi nesmisli ker upate da se bodo prijeli.
    Tudi vaš idejni vodja Kučan je dal vedeti da samostojna Slovenija ni bila nikoli njegova intimna opcija. Le ZAKAJ? Še celo aktivno je deloval proti osamosvojitvi.
    In potem so nastali strici iz ozadja, mnogo kvazi forumov in pa neodvisne veje oblasti ki služijo pokvarjenim rdečim ideologom.
    Zato ne trobezlaj o lustraciji ker se ve kdo jo preprečuje in kako je tem istim pokvarjencem demenca naenkrat udarila v glavo!!!!

   • Janez Novak

    Lustracije ni bilo zato ,ker je bil tak dogovor demosa in pogoj Kučana &co

   • VIKTORE

    Vreden samo prezira !

 • Sredina

  Janša je nevaren predvsem samemu sebi..ker na tak način bo ostal popolnoma sam..

  • luckyss

   Ostale bodo knjige, ki so mu jih pisali drugi in otroci, ,…….;(…….

   • centurion

    Pa idioti kot si ti bodo žal tut ostal…

   • janez cepec

    a misleš rdeča partijska knižca?

    • Mladika

     Cepec, partijske knjižce imajo samo takšni debili kot si ti.
     Takšni in tebi podobni ljudje, več ljudi ko ovadijo, bolj ko kradejo več so vredni in bogato nagrajeni. Veselo služite stricem iz ozadja kot je to že pred časom dejal vidni član SD in se jim je takoj zameril.
     Ti cepec zate pa se tako in tako vidi da imaš kurjo pamet. In prav take rabijo rdeči ideologi!!!!

  • lokec

   Sredina daj kaj sam napiši izrazi svoje mnenje.

  • Kontra

   Sredina a se še nisi vrnila k svojim ovcam?! Se ve da je vedno bila in je največja nevarnost ta rdeči ideološki smrad ki ga trosite kjerkoli se da.
   A, so te rdeči spustili in tvoj smrad smrdi na km daleč. Za rdeče ideologe je vedno znano da ste odstranjevali vse kar ni bilo po vaši zblojeni in pokvarjeni miselnosti. Tako nasprotnike kot tudi vaše zagovornike. Zato le pojdi med svoje premaknjence in lažnivce. Oni ti bodo složno ploskali kot v času ko je bila rdeča ideologija na višku!

  • Mojca pokraculja

   Matr kakšna modrost !

  • nevtrino

   In vas to neizmerno skrbi, ne ?

 • Peter

  Torej je jasno, dragi tovarišici spodaj.
  Bati se je treba Janeza Janše.
  Že vesta zakaj, no.

  • Peter zato, ker je preveč pošten in, ker ni maščevalen.

   • primsek

    seveda, dejstvo, da so njegovi oponenti še vedno njegovi najboljši prijatelji, dokazuje njegovo milo naravo : Brejc, Jambrek, Čuš, Vera Ban, Pučnik, vse te izdjalske šupke je pustil pri življenju, celo Zagožen se je lahko zastrupil sam, kar recimo vodjem atentata na Hitlerja ni bolo vsem omogočeno

   • Bozz

    Tudi tukaj ti odgovarjam na tvoj včerajšnji odgovor meni in tvojo nevednost in slepoto:

    Rimljanom 10
    2 Saj jim priznam, da so goreči za Božjo stvar, le da to ni po pravem spoznanju.
    3 Ker namreč niso poznali Božje pravičnosti in so skušali uveljaviti svojo, se niso podredili Božji pravičnosti.
    4 Kajti konec postave je Kristus, v pravičnost vsakomur, ki veruje.

    Efežanom 2
    8 Kajti po milini ste namreč odrešeni skozi vero, in to ni od vas, ampak je Božji dar.
    9 Niste odrešeni po delih, da se ne bi kdo hvalil.
    10 Njegova stvaritev smo, ustvarjeni v Kristusu Jezusu za dobra dela; ki jih je Bog vnaprej pripravil, da bi hodili v njih.

    Kljub temu, da nas sveti Duh po apostolih poziva, da moramo živeti v dobrih delih nam jasno pove, da “NISTE ODREŠENI PO DELIH, DA SE NE BI KDO HVALIL” ampak “PO MILINI (SOLA GRATIA) STE NAMREČ ODREŠENI SKOZI VERO (SOLA FIDE)” in še dobra dela, ki jih opravlja izbrani grešnik, je Bog vnaprej pripravil, da hodi v njih. Kar pomeni, odrešenje je samo od Boga in čisto nič od tebe, od človeka. Če tega ne veruješ, potem počneš isto napako zaradi katere je apostol Pavel napisal pismo Galačanom. Isti greh, kot ga počnejo Judje, ki jih je Bog zavrnil, ker so oni zavrnili njegovo pravičnost in iskali upravičenost po svojih delih in se niso podredili Božji pravičnosti. To je greh RKC v njenih lažnih doktrinah, ki jih vi Marta verujete, kljub resnici Svetega pisma, ki vam pove, da ste v zmoti.

    Sveti duh pravi po apostolu Pavlu:
    “KAJTI KONEC POSTAVE JE KRISTUS, V PRAVIČNOST VSAKOMUR, KI VERUJE”

    Janez 6
    28 Tedaj so mu rekli: »Kaj naj storimo, da bomo delali Božja dela?«
    29 Jezus je odgovoril in jim dejal: »Božje delo je to, da verujete v tistega, ki ga je on poslal.«

    Ali je rekel, da verujete in opravljate dobra dela, ubogate zakon? Ne. Rekel je, da verujete, ker zakona ne morete izpolniti in ubogati v popolnosti za upravičenje, kar zahteva Bog. To ne pomeni, da je zakon ničen, samo nisi upravičena po njem. To je bil sposoben storiti in je storil samo Jezus Kristus. Vera v Jezusa Kristusa, v njegovo kri, v njegovo pravičnost, je dobro delo, dar Boga, v katerem hodi izbrani grešnik, kristjan.

    Torej:
    SOLA FIDE v SOLUS CHRISTUS še kako drži in vi Marta, kakor tudi vsi katoliki, ste v veliki zmoti, v takšni kot so bili Judje za časa Jezusa in so še danes (mnogi pa so se že pokesali).

    Matej 22
    29 Jezus jim je odvrnil: »Motite se, ker ne poznate ne Pisma ne Božje moči.

    • janez cepec

     JEZUS v svojih pridigah o Blagrih: “blagor ubogim na duhu, zakaj njih bo nebeško kraljestvo”. velja prevsem za tebe, Bunksl

 • TweetyBird

  Leta 1982 se je JJ zaposlil na Republiškem sekretariatu za ljudsko obrambo, kasneje pa je postal svetovalec na sekretariatu Izvršnega sveta skupščine Socialistične republike Slovenije. Očitno je Ivan Janez Janša ves čas bil zvest in predan član ZSMS, ZKS in drugih partijskih organizacij v SRS. To dokazujejo vsi dokumenti.

  • ekspêrt

   To samo pomeni, da je sposoben, delaven in zanesljiv.

   • TweetyBird

    Enkrat komunist, vedno komunist :)

    • tohuvabohu

     Enkrat klavec, vedno klavec.

     • Pravica

      Res je, še kako drži++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • baubau

      a zdaj si pravijo vegani…

    • Sken

     Vi rdečuhi svojih zločinov in nikoli ne boste mogli oprati.
     Pravi ljudje so že pred leti spregledali vašo gnilo sprijenost in vam vedno znova kažejo vaše ogabno ogledalo zgodovine.
     Ti Tweetylaž si pa še kar naprej svojo lažnivo retoriko smradiš po spletnih straneh!!!

  • VIKTORE

   kako pa je prišel do teh visokodonečih služ kot “sin” domoranca ?

 • TweetyBird

  Afera JBTZ pa je bila odskočna deska za pridibitev visokih položajev Janeza Janše in drugih partijskih povzpetnikov, ki jih je Janez za seboj potegnil. V SDS-u ke skoraj vsak drugi član bivši komunist.

  • ekspêrt

   Jah no, na levici pa ste vsi komunisti in, kaj zdaj……… ??? Kaj predlagaš …..?
   Vas bi morali zdaj zato vse pobit, ali strpat v arest, ali…….. ne vem……, kaj predlagaš, kaj naj napravimo zdaj z vami ???

   • TweetyBird

    Nas, ki smo ostali komunisti in to priznamo, pustite čisto pri miru. Tisti komunisti ki so se spreobrnili v klero-desničarje pa je potrebno “lustrirat”…Tudi določeni slovenceljni so se spreobrnili v domobrance in prisegli Hitlerju. Spreobrnjenci so naj slabša oblika človeka.

    • viRus

     Aha, torej ste komunisti še vedno isti, kot pred…….. 70,…6o,……. leti.
     Ufff, Goli otok, Barbara rov, ………….. pa taku….

     • TweetyBird

      Ne, mi smo moderni komunisti, komunisti 21 stol….združeni v LEVICI, in še nekaterih drugih strankah.

     • viRus

      Jah, on pa je menda demokrat. A je to narobe ?
      Pa v hribe rad hodi. Vrtna dela rad opravlja. Ženi pomaga pri družinskih opravilih. Otroke ima rad……pa še vsesorte, kaj pa jaz vem. A to ni v redu ?

     • TweetyBird

      A to je v redu, da se udeležuje domobranskih proslav, in jim postavlja spomenike?

     • viRus

      Ja, glej… rec mu nej te s seboj vzame.

     • tohuvabohu

      Po Kučanovem naročilu?

     • janez cepec

      k se pa babe nav’liča, se da pa na Dob zapret

     • Sandra

      Tweety le poglej si komuniste 21.stoletja! Venezuela, Severna Koreja, Kuba in še. Ne trapaj kaj ste komunisti še posebno v združeni levici. Ja ste velikokrat dokazali kaj ste. Uničevalci naroda, ki zavajajo s propagando in lažmi! Realnost in življenje pa pokaže v resnici vso vašo zgrešenost in maloumje. Anarhisti kot anarhisti!!!!!

    • tohuvabohu

     Komunistov ni več. En del se je SPREOBRNIL v demokrate, preostalih 30.000 pa imenujemo komunajzarji. Med njimi je veliko število potomcev klavcev.

     • baubau

      Gangsterji pa so še vedno tu:prvotno so se imenovali banditi.Zdaj pa je moderna amerikanščina.

    • San

     Komunisti vedno nosijo v sebi kal zla, uničevanja, laži in bogatenja na.
     Tweety kreten, ti pa tvoji domobranci?!
     Zbudi se in poglej svoje rdeče zločince. Domobranci so branili domovino pred takšnimi kot so bili rdeče ideološki sprijenci. Le-ti so izdajalci kar še danes s pridom dokazujejo. In ne bluzi in blati vedno tiste kateri so vaša slaba vest!
     Ja ja si še kar v letu 1945, si v glavi zblojen kot v tistih časih, imaš ozko in pokvarjeno pamet kot tvoji takratni in sedanji oblastniki!

  • Čmerkica

   K****n rdeči P******c pokvarjeni. Daj spokaj se z svojimi primitivnimi komentarji.
   JJ in SDS so lahko vsem levakom le vzor poštenega in doslednega dela z vsemi argumenti. Rdeči ki so pa šli v SDS so bili v stranki samo zato da so vohunili in jo blatili kjer se je dalo.
   Sprijeni levaki tako in tako ne znate drugače kot pljuvati, lagati in se sprenevedati. Ko vam strici iz ozadja nekaj komentirajo vi samo kot ovce v en glas MEEE in pri tem niti ne vidite kako ste butasti in primitivni. Zato svoje komentarje nosi svojim rdečim lažnivim ideologom!!!!!

 • dež

  Izjemno povedna kolumna, kot tisti video o Klemenčiču. Awe Lucija, the letter left wing can’t answer.

 • janez cepec

  Lucija se je potrudila, nardila je domačo nalogo, bi djal (naročeno), in pred volitvami, al pa glih zarad njih, spisala eno samo hvalnico ljubljen’mu vodji, velkimu disidentu in dobrem pastirju. začela je kao, kok je mladinec Ivan razjebavu Jugo, blo je pa to več al men posledica tega, de ni biu izvoljen v vodstvo mladokomunajzarjou, pa zato, k so ga iz partije fukn. kljub prošnam, ga nsio uzel nazaj. glih tok pa tud niso bli fukneni. use ostalo je pa kukr ena epopeja velikega borca za svobodo, k’ nit slučajn ni nubenmu zameru, po krščansko je usem odpustu, čeprou takrat še ni biu tak “vernik” za kakršnega se dones predstvala. če ga j’ kdo udaru po levmu licu, bi ga pa najraš useku po desnmu nazaj. skratka, ena sama hvala, predebatirana s strani njegovih zblojenih ovac in neštetokrat ponovljena iz ust osvoboditelja samga.
  DEJA VU, mrbit bo pa usen kešna zbegana ovčica nasedla na prihodnih volitvah. al pa tud ne, ima Boga

  • tohuvabohu

   In kaj bi zdaj rad?

   • janez cepec

    nč, sam povem, de smo to že use slišal, pa de se Ivana res ni treba bat, ON je PASSE, sam to mu še ni prebil

    • centurion

     ON je PASSE.
     TI si PRASSE!
     Razlika očitna…

     • janez cepec

      a ti s’ pa eden od uneh, k jih je fotr tko naredu, de ga j’ na mizo zdrku, za ostalo so pa muhe poskrbele?

    • tohuvabohu

     Res smo slišali. Vse to si povedal že tisočkrat. A se ti nikoli ne naveličaš samega sebe, psihotik?

     • janez cepec

      sam kopiram vašga Ivančka

     • tohuvabohu

      Slabo kopiraš. On je veliko naredil za Slovenijo, ti pa samo klamfe serješ.

 • domovina mili dom

  Treba se je bati globoke države. Globina ali bolj globoko je orodje za komuniste. V globinah marsikaj izgine.

 • centurion

  Globoka država ima globoke jaške v opuščenih rudnikih.
  Pa Iva Godniča, ki bi jih najraje spet polnil…
  Janša je edini, ki lahko s pomočjo desnih volilcev prepreči
  nov pogrom rdečih neuravnovešenih vampirjev.

 • fact

  Če bi Janša bil Kučanov človek in največji komunist, kar nam hočejo prodat plačani levi troli potem bi bil kot najbolj sposoben slovenski politik že petnajst let premije in velecenjena osebnost. Nedotakljiv kot kakšen Drnovšek, Bučar in ostali vojščaki revolucije. Sploh pa tako ali tako nima nobenih šans po njihovem ,da bi kadarkoli prišel na oblast in ne vem zakaj ga sploh omenjajo in zapirajo saj praktično dela vse tako kot naroči murgelski don in je baje edina garancija da levi ne bodo nikoli izgubili oblasti. Seveda razen, ko bo druga ekonomska kriza in ne bo več kreditnega blažilca na razpolago.

  • luckyss

   Spodobna desnica bi že davno porazila te lažne levičarje….
   Problem je torej v vas, v vašem jamranju, prekopavanju kosti, metanjem polen in blatenju države..
   Verjetno je to preveč preprosto, da bi lahko razumeli…
   Pa boste…po volitvah ;)

   • janez cepec

    pa sej je splošn znan, de JJ paše u opozicij, sej veš, jebada, dobra služba, ne de bi sploh hodu tja, počitn’ce na Dobu, etc.

  • TweetyBird

   Ko to vemo, kar sem spodaj napisala, je lažje razumeti, zakaj Ivan Janez Janša leta 2004, ko so ga namestili na sedež predsednika vlade RS, na povodcu ni posegel v srce napajanja udbovsko mafijske zveri, ki ga ima v bankah, zavarovalnicah in energijskih podjetjih.

   • fact

    No potem ti je tako ali tako največji cilj, da Janša postane premije .Res ne vem kaj se razburjaš tukaj po forumu.

    • tohuvabohu

     Ni lahko razumeti, kaj tega tiča žene, da na dan naserje 150 komentarjev. Mogoče bi to vedela medijska “strokovnjakinja” prof. dr. Karmen Erjavec (tista, ki so jo na FDV sunili v rit zaradi goljufanja).

 • luckyss

  Ste hujši kot Hrvati s svojim “novorekom, zrakomlati, ipd”….Rdeči fašisti, lesena peč, nujno kolaborantstvo, globoka država…
  Tako je, ko se idioti gredo pismenost…
  Medtem pa verjetno vaš vrhunski možganski trust še ni rešil in razumel preprostega zakona o financiranju političnih strank…
  Ovce bebave ;))

  • centurion

   Peder, ali si še vedno na našem, najboljšem portalu
   NOVA24TV?
   Pej k tvojim, kot si že zdavnaj sklenil. Bodo všečke dajal za idijotije.

   • luckyss

    Peder je tebe naredu, ko je zdrkal na kuhinjsko mizo…ostalo so pa muhe naredile in tvoja uboga mati..
    Se opravičujem za tukajšnji sleng, vendar se moram prilagoditi ;))

    • viRus

     Jej, imaš ti diplomo iz umazanega jezikovanja. Ti kar treniraj, da ne pozabiš ! Demenca je huda stvar.

    • tohuvabohu

     Janez cepec te ma rad.

    • centurion

     Ponavljaš se pederčina, ponavljaš…
     Sam od nas se nekak ne moreš odtrgat,
     In vsak grad ima svojga norčka….

  • tohuvabohu

   Tako je, ko se ovce predstavljajo kot psi.
   Dobro pa je vseeno, da zaideš sem. Da zveš tisto, kar so ti šefi prikrivali 75 let.

   • luckyss

    Kaj…da bodo poslali trojanskega Janeza in bodo še sto let na oblasti ?!
    ;))

 • TweetyBird

  Kako vam gre skupaj, da je udbovec od glave do pete, Igor Bavčar, reševal iz pripora priprtega Ivana Janeza Janšo, s katerim sta kasneje zasedla prestižna stolčka? Oba sta postala najprej sekretarja za notranje zadeve in obrambo, kasneje pa ministra teh dveh represivnih resorjev, ki sta v očitno dogovorjeni vojni za Slovenijo odigrala ključno vlogo? Iz več virov pridobljeni podatki pravijo, da ju je kadroval nihče drug kot visok član udbe Niko Kavčič, vodja vzporedne udbovske ekonomije za Slovenijo ter oče Ljubljanske banke in vodja finančnega sektorja takratne udbe. Se pravi, da je Ivan Janez tudi Kučanov podtakjenec :)

  • viRus

   TweetyBird, a si ti nore gobe jedu ?
   Vprašaj janeza cepca, on ve za zdravila, ki ti bodo pomagala in tudi pot tja pozna.

   • janez cepec

    nč bat, midva poznava zdvila, za tebe pa ga ni, tud Pehta ga ne pozna.

   • radames

    A tega provokatorja ne moreš (ne morete) blokirati? Prosim, ne bodite bolj neumni od provokatorjev in jih blokirajte. Niso vredni odgovora!

    • viRus

     Imaš prav. Rečeno storjeno.

     • janez cepec

      kva pa resnica?

    • janez cepec

     če nas blokiraš, ne boš resnice zvedu

   • TweetyBird

    To je težko verjet, a ne? Morda je teorija zarote!

  • tohuvabohu

   Govedo zarukano, primi se kakšnega dela. 150 zmazkov na dan, ti si res poseben primer, klavski sinček.
   In kdaj gre Kučan sedet?

  • Mojca pokraculja

   Utihni ženšče blesavo !

 • TweetyBird

  Leta 2011 je Ivan Janez Janša v kamere izdahnil, da ves čas njegovega predsednikovanja na mestu predsednika vlade ni vedel, kaj se je dogajalo v bankah. Pravilno bi bilo povedati, da ni smel vedeti, kaj se dogaja v bankah, kljub temu, da se je ta čas 2004 – 2008 iz teh bank podelilo največ tajkunskih in drugih kreditov za propadle projekte brez ustreznih zavarovanj ali pa teh sploh ni bilo. Kaj vam desnosučnim ni jasno?

  • Sredina

   Kako si dovoliš kej tazga napisat?
   Veliki vodja je ja svetnik in brez grehov..

   Predrznež

   • janez cepec

    no ja, kešn greh bi se že našu pr njim, sam si jih sam seb sprot odpusti.

    • Sredina

     on je tako ali tako božanstvo za svoje fanatike

     • janez cepec

      bo držau, ja

     • tohuvabohu

      Šovinist. Mi nismo nobeni fanatiki, ampak izpričani demokrati. Tebi pa do tam še precej manjka, siromak vsegliharski.

   • VIKTORE

    Se ne bo oglasila zaskrljena Urška in zaščitila JJ

  • Mojca pokraculja

   Ja porka duš, take neumnosti pa še ne. A si ti kdaj najela kredit, je predsednik vlade zanj vedel, ti ga je on odobril? Bi lahko kdorkoli dobil podatke o tvojem kreditu ?!
   Kako naj predsednik vlade dobi podatke komu in zakaj dajejo kredite v bankah. Sploh, če so bankirji in kreditojemalci zlizani oziroma iz iste poltične opcije ?!

  • Johan

   Oh pa joh, mafijaša sem zbrisal za vekomaj. To mi del ….li

 • xtc

  Težava nj JJ,težava za levake je vsakdo,kdor hoče pravno državo in državo pravega kapitalizma in zasebne lastnine-tega komunisti nočejo,vsakdo kdor bo poizkušal spremembe v tej smeri se mo godilo isto kot JJ.
  Nenazadnje pa je treba vedeti,da večini ljudi to stanje ustreza in volijo levico,ki to stanje vzdržuje a večina tepčkov se ne zaveda ,da bodo za te ocvirke,ki jim jih meče levica da jih cuza v prihodnosti,goli,bosi in revrži ter še lačni.

  • Sredina

   Zakaj pa z NSi, ki prav tako zagovarja privatizacijo in kapitalizem, ni problemov?

   Pri nas sicer ni nobene levice (z izjemo Levice in Vebra), vsi so večji kapitalisti in služijo na račun države, kot pa kdorkoli drug…

   Problem SDSS-a je Janša in še par drugih fanatikov

   • centurion

    SDSS-a morda.
    SDS-a ne.

    • Sredina

     SDS-a ni
     Je samo partija

     • tohuvabohu

      Partija je po novem SD (da ne omenjam vmesnih imen). Je še vedno v isti bajti, ki so jo odvzeli Judovski družini.

     • Sredina

      Edina stranka ki danes deluje po partijskih principih je SDSS s svojim Velikim vodjo, ki si ga ne upa nihče izzvat, z notranjo “kvazi”demokracijo, v kateri obstaja samo ena in edina resnica Velikega vodje, centralni komite odloča o vseh “bistvenih” zadevah (npr. o kom se bo še naredilo “promocijske” videe, ki stanejo 145.000 €), išče se zunanje in notranje sovražnike, z udbaškimi metodami se diskreditira nasprotnike itd.

     • tohuvabohu

      Bumbar. Stranka je isto kot partija. Demokracija je stvar državne ureditve, kako se dela v stranki, je pa njena notranja zadeva. In ti o njej nič ne veš, samo nakladaš. V času komunizma, ko je partija direktno odločala o vseh zadevah, demokracije seveda ni bilo. Dol mi visi, kako so se v partiji ribali med sabo, važno je le, kako so delali z ljudstvom in državo.
      Očitno pa tudi ne veš, kaj je udba in njene metode (ali pa nočeš vedeti). Vsekakor tega ne počne JAVNO. Javno to počnejo režimski mediji, ki pa jih SDS nima. Diskreditirate tudi plačanci na temle portalu. Tako da nehaj srati drek v javnosti, naščuvanec.

   • Lustrator

    “Zakaj pa z NSi, ki prav tako zagovarja privatizacijo in kapitalizem, ni problemov?”

    Zato ker to “zagovarjajo” samo formalno, na raznoraznih debatnih krožkih in PR tiskovkah, ko pa je potrebno povzdignit glasove proti kaviarsocialistom, pa so tiho kot riti in se celo spogledujejo v koalicijo z njimi.

    “Pri nas sicer ni nobene levice (z izjemo Levice in Vebra), vsi so večji
    kapitalisti in služijo na račun države, kot pa kdorkoli drug…”

    To pa celo drži. V Sloveniji dejansko nimamo nikakršne levice, le komuniste, ki so si sami nadeli to masko, ljudje pa jo nekritično sprejeli, kot da bi se vmes zgodila lustracija in počistila z rdečimi kadri in njihovim mafijskim omrežjem.

    “vsi so večji kapitalisti in služijo na račun države, kot pa kdorkoli drug…”

    Kdor preko političnih zvez služi na račun države ni nikakršen kapitalist, od kod si to pobral?

    • Johan

     Tako si pameten, da ti škodje

     • Lustrator

      Žal imaš prav. Biti inteligenten je v naši državi največje prekletstvo – videti in razumeti kaj se dogaja in hkrati obdržati vsak nek osnoven nivo spoštovanja do soljudi, ki se v svojih odločitvah obnašajo manj racionalno kot govedo med stamperdom v prepad.

   • Mojca pokraculja

    Posluš, utrujaš s tem stalnim nabijanjem. A prosim nehaš s komunizmom socializmom in samoupravljanjem !
    Kaj pa imamo pri nas, daj povej nam. In kdo služi na račun države? Odgovor na to, ti bo dal tudi odgovor na tvojo zadnjo trditev.

    • janez cepec

     pa s komunizmom nabija bivši komunajzar Janša, pa ene par njegovih zblojenih ovac

     • Mojca pokraculja

      Tišina cepec, te nisem nič vprašala .

     • Svele

      Mojca lajdra ko bo vojna?

     • Svele

      Boš cuzala tiče za sendvic

     • Svele

      Vleče fosile iz omare

    • Johan

     Vidim, da si tajkun-ka. Še ne dvajsetletniki se vozijo z avti vrednimi več kot 50.000€, pa ne na Lessing. Avti plačani z gotovino iz žepa. Tisti, ki delajo pošteno, še za malico nimajo, kaj šele ubogi upokojenci

     • Mojca pokraculja

      Ne štekam tvoje logike. Tajkunka?
      Ja mularija se pa vozi z BMW-ji, seveda po zaslugi mafijske države, ki jo fura kučko in njegova falanga. Tista ki tukaj pljuva čez JJ. Banda !

     • Svele

      Katera lajdra Janša dela v bruslju.pedofilska nevesta cerkve crkne

     • Svele

      Naj revež pogine če je nesposoben .če nimaš za kruh crkn govno lenuharsko .slovenceljni ne da se jim delat zapravljala pa bi med vojno južnjaške izgnali da bi jim zaplenili lastnino zdaj se vam je vrnilo .kradejo vam tujci mojo deželo Slovenijo .Bog podari Slovenijo tujcem uniči narod in jezik amen Janša ciptar bo to zrihto

   • baubau

    ker so vsi drugi razen Janeza Janše in SDS pokorni cucki pokomunističnim gangsterjem.Veš “sredina”:sredine žal ni…

    • VIKTORE

     nismo vsi rumene ovce!

 • Lustrator

  Odlično Lucija! Neizprosna represivna mašinerija našega enopartijskega sistema ima v primerjavi s sovjetskimi in jugoslovanskimi trdorokci le nekoliko bolje marketinško oblikovano embalažo, vsebina pa je srhljivo podobna; sodeluj z nami ali pa se s posledicami soočaj do konca življenja.

 • Sredina

  “Če bo koalicija v naslednjih dveh letih dokazala, da ima prav, da smo se odbili, da rastemo, da bo Slovenija čez dve leti dosegala pozitivno gospodarsko rast … potem … se jaz upokojim kot politik in bom užival v tem blagostanju”

  Od te cvetke pa še vedno nič..

  • centurion

   To “gospodarsko rast” občutijo predvsem
   penzionisti ob radikalnih povišicah crkavščine vsak mesec

   • Sredina

    Kaj je poanta janševe izjave?…odstop ob gospodarski rasti..

    Sicer pa če imaš od prej minus v blagajni potem ne moreš razdeljevat nečesa, česar ni

    • centurion

     In kdo ustvarja MINUS v proračunu in ga povečuje že 20
     od zadnjih 26 let ?
     Rdeča kamarila.

     • Sredina

      Mešaš minus v proračunu in javni dolg…

      Javni dolg se je med drugim strašansko povečal tudi zaradi tega ker država leta 2008 niti približno ni bila pripravljena na gospodarsko krizo, kot je bila npr. Poljska, ki je kriza ni nikoli prizadela…pri nas se je pa pred letom 2008 na veliko razmetavalo z denarjem in potem kar naenkrat ni bilo več kje za vzet..

      Minus pa nastane, ker moramo npr. 1 milijardo vsega denarja, po zaslugi Pahorja, dat za obresti vsako leto

     • centurion

      Javni dolg se je zmanjševal samo v obdobju 2004-2008 in leta 2011-2012 v
      obdobju dveh vlad pod vodstvom Janeza Janše..

     • tohuvabohu

      Poraba je narasla, ker je Janša povečal socialno podporo vam klošarjem.

     • Sredina

      Z ukinitvijo otroškega dodatka?

     • tohuvabohu

      To pa ni povečana poraba. In kdaj je to bilo?

     • Sredina

      ZUJF…in zakaj če ste taki kapitalisti niste ukinli socialne države, brezplačnega šolstva in zdravstva, odpravl dohodnino in denar ki je šol za te stvari namenl vojski, tako kot vaši idoli v ZDA?

     • tohuvabohu

      Ti si zmešan. V letih 2004-2008 ni bilo zujfa.
      Kaj pomeni “taki kapitalisti”? In kaj ima to zveze s politiko? It’s the economy, stupid.

  • Lustrator

   Slovenija realno ne dosega prav nikakršne gospodarske rasti, jo pa dosegajo tuji trgi v katere izvažamo in to posledično vpliva na BDP. Tehnično gledano je Slovenija kvečjemu DELEŽNA gospodarske rasti (zaradi konjunkture tujih partneric in praktično zastonj kreditov), nikakor pa ne bi mogli reči, da jo USTVARJA. Gospodarsko rast imamo v Sloveniji KLJUB Cmerarjevi vladi in ne ZARADI NJE – v celotnem mandatu ni bil namreč sprejet EN SAM konkreten gospodarski ukrep, kaj šele prepotrebna reforma za pospeševanje malega in srednjega podjetništva, tuje investicije, debirokratizacija, znižanje davkov na delo in dobiček, ddv. Kitenje s tujim perjem je praktično vse kar ta vlada počne, ko aktivno ne uničuje države.

   • Sredina

    Pol mormo res odlično izbirat trge, če druge države dosegajo polovico naše rasti, in njihove vlade tok ukrepajo na teh področjih..

    • Lustrator

     Države na katere ciljaš, so že tako visoko, da rasti skorajda več ne morejo – to kar se dogaja v Sloveniji ni nikakršna rast v primerjavi s konkurenco, ampak tisto osnovno gibanje, ki še truplo naplavi na površje. Medtem ko gospodarstvo na zahodu cveti kot v času pred krizo, smo v Sloveniji v ključnih pokazateljih še vedno v njej – brezposelnost, rast novih podjetij, uravnoteženost javnih financ, davki,…

     Te zanimajo države z najvišjo gospodarsko rastjo ta hip?
     1. Irak
     2. Bangladeš
     3. India
     4. Etiopia
     5. Uzbekistan

     Ti je zdaj kaj bolj jasno koliko so dejansko relevantne številke, ki jih je lani dosegla Slovenija?

     • Sredina

      Brezposelnost pada, javne finance so uravnotežene (presežek v proračunu)

      No če smo pa že pri relevantnih podatkih, vem kaj želiš povedat (to sem js vas prepričeval pred časom, ko ste pisali o tem kakšno gospodarsko rast ima madžarska..seveda jo ima, ampak ima tudi bistveno manjši BDP), ampak problem je, da ne upoštevaš velikosti trgov in števila prebivalcev..SLO nebo nikoli dosegla takšne rasti BDP, kot npr Francija, ker ima le-ta 30x več prebivalcev in posledično tudi nepredstavljivo večji BDP, je pa odvisna tudi od trenutne vrednosti BDP, kar pomeni, da mora imati država s pol manjšim BDP, 2x večjo odstotno rast, da bo nominalna rast enaka…ampak je ob tem potrebno upoštevat velikost trga

      Rast BDP glede na prebivalca:
      – SLO – 3,1 %
      – CZE – 2,4 %
      – EST – 2,0 %
      – LAT – 3,0 %
      – LIT – 3,5 %
      – SVK – 3,2 %
      – DEN – 1,1 %
      – FIN – 1,6 %
      – GER – 0,7 %
      – ITA – 1,2 %
      – AUT – 0,2 %
      – BEL – 0,8 %
      – KAN – 0,2 %
      – evroobmočje – 1,4 %
      – EU – 1,6 %

     • Lustrator

      Brezposelnost pada zato ker se naši ljudje skoraj tako masovno kot med vojno selijo v tujino oziroma hodijo tja delat ter seveda zato, ker vlada skrbi za nove in nove službice v prenažrtem javnem sektorju, namesto da bi ga 3/4 razpustila in dala realnemu gospodarstvu moč, da zadiha. brezposelnost “pada” tudi zato, ker imamo institucijo, ki se DEJANSKO ukvarja izključno s tem, da brezposelne izpisuje iz te statistike, saj ne izpolnjujejo pogojev – če si bil kdaj na zavodu, veš natančno o čem govorim. V danem kraju in času bi morala imeti danes Slovenija brezposelnost nekje na ravni Avstrije oziroma je praktično ne bi smela imeti, prav tako kot ne delavcev na minimalcih, ki predstavljajo dobršen del teh tvojih “zaposlenih”. A vlada je seveda storila vse, da prefarba tebi podobne ekonomske analfabete, ki nekritično požirate vse podatke s katerimi vas trpa – pa čeprav na lastnem žepu tega niti približno ne opazite. Si se kdaj, vsaj za sekundo, vprašal zakaj Slovenija še naprej jemlje te enormne kredite od katerih v REALNEM SEKTORJU nič ni?

    • Svele

     Razprodaja Slovenije tujci dobrodošli.poceni firme pokrajine vodne vire naravna bogastva.

  • nevtrino

   Špekulativno prikazana gospodarska rast, kjer trenutno vladajoči itak nimajo nobenih resnih ukrepov ali zaslug ??

 • Artur

  http://predlagam.vladi.si/webroot/idea/view/853
  Kaj je sledilo? Popolna ignoranca vseh vladajočih pozicijskih in opozicijskih struktur vse do zdaj in verjetno tudi v prihodnje, ker se jim je.e za naše boljše zdravje.

 • Peter

  “Zakaj pa z NSi, ki prav tako zagovarja privatizacijo in kapitalizem, ni problemov?”
  Simpl.
  Ker jih “osrednji mediji” ne povzročajo.

  Varuhi besede, prave besede, so nad tabo navdušeni, si dokaz, da je njihovo pranje izjemno uspešno.

 • Johan

  Globoka država pelje Slovenijo v propast. Jugovina nas papa na vseh koncih in krajih, pa tudi tako je prav. Potrebna bo nova revolucija, da se tisto malo Slovencev OSVOBODI JUGO MAFIJE IN PRODANIH DUŠ !

  • Lustrator

   Nova revolucija? Ti ni bila ena zadosti, da nas že 70 let tišči pod gladino ostalih evropskih narodov? Slovenija močno potrebuje ostro in temeljito protirevolucijo, ki se mora v srca in spomin Slovenk in Slovencev zapisati tako globoko kot denacifikacija Nemčije po 2. sv. vojni. Oni so s totalitarizmi opravili pred 70 leti, mi kromanjonci smo žal pač toliko zaostali, da bomo potrebovali še kakšnih 50 let da bomo izumili prostotržno ekonomijo, nekje leta 2080 pa 100 let za vsemi ostalimi izvedli lustracijo.

 • TweetyBird

  Čigav kader sta bila torej prijatelja Bavčar in Janša? Udbomafije ali klera?

  • Lustrator

   ??

  • VIKTORE

   oth

 • TweetyBird

  Teorija zarote se nadaljuje:

  Ko se je izpel LDS, ko so jim podtaknili bulmastife, so določili za vodenje Vlade leta 2004 postaviti novega ZSMS povzpetnika, komsomolca Ivana Janeza Janšo. Spomnite se, da je na volitvah zmagal brez kakšnega velikega boja, sestavil vlado in vladal na povodcu polna štiri leta. Seveda pa je takoj, ko je prevzel, začel govoriti, kako je treba poudarjati stvari, ki nas združujejo, povezujejo in ne o stvareh, ki nas razdvajajo. O razgradnji udbovsko-komunističnih monopolov ni bilo niti besedice, kaj šele dejanj, ki bi to naredila. Janezek je bil popolnoma tiho!?!?

 • baubau

  Dobra analiza-morate pa upoštevati,da gre le za skromen povzetek. Če se boste hoteli temeljito poglobiti v vso močvaro sistema gangsterske države,se boste v njenem blatu gotovo utopili.Pa ne po nesreči.

  • TweetyBird

   Teorija zarote se nadaljuje:

   Ko je 2011 odšel v večna lovišča Janšev boter Niko Kavčič, eden najpomembnejših udbovcev, se je Ivan Janez Janša precenil in je hotel poseči tja, kamor je vsakemu nameščencu na predsedniškem stolčku STROGO PREPOVEDANO poseči. V banke in podjetja v državni lasti. Zato je začelo padati z vseh koncev po njem, kar ni težko narediti, če imajo za človeka obremenilne dokaze. Sprožili so ulico, ki ga je rušila s protesti in druge državne institucije na povodcu mafije. KPK je zadala odločilni udarec, ko ga je vprašala, od kje mu 200 tisoč evrov nezakonitega premoženja.

   • Lustrator

    Kakšna teorija? Če imaš tako slab spomin, da ne slediš več vsem represalijam s katerimi se dnevno ubada vsak režimu nevaren posameznik, potem bodi vsaj pismen in si preberi zgornjo kolumno.

   • tohuvabohu

    Bedak zarukani. Za to, da nagoniš ovce na ulice, ne rabiš dokazov, ampak denar (npr. pranje denarja v NLB) in servilne medije. Kučan te ma rad, govedo.
    A ja, da predsedniku vlade ni dovoljeno vtikati se v banke in podjetja? Saj mi to vemo. Ampak vi rdeči teroristični klavci prav to očitate Janši, da se 2004-2008 ni vtikal. Kreten.

   • Mojca pokraculja

    Ti Fogel, daj no naredi nam uslugo. Odidi v večna lovišča. Za bebave je tam dobro poskrbljeno.

    • tohuvabohu

     Na dan naserje 150 zmazkov. In potem trdi, da je učitelj glasbe, haaaahahaha, kakšen kreten.

     • Mojca pokraculja

      Problem vidim v tem, da mu omogočamo, da se na nas “futra”. Itak je to en zagrizen komunist, udbovec, ki po nalogu ilegalne udbe še vedno, najbrž v penziji, služi režimu. To so najbolj izrojeni izrodki, tako da je najbolje ignorirati jih. Če bi se vsi , ki nam je to jasno, zmenili, da ga blokiramo, bi bilo enak učinek, kot da bi ga odstranil moderator strani.

     • Svele

      Doma tepe Uršo črta in Jakoba fuka

    • Svele

     Evtanazirat

   • macon

    Aja, Janša se je vtikal v banke in državne firme, levi pa mu hkrati očitate, da se ni vtikal in so se zato v obdobju 2004-2008 firme močno zapufale. Oziroma mu očitate, da je zapufal firme levih privatizatorjev ali kaj?

    Ti res lep primer komunajzarskega doublethinka (dvojnega mišljenja), ko misliš eno, govoriš drugo in počneš tretje, skratka si sprevrženec.

 • Goran Hvala

  Lucija lucija….pa spet se trudis prodat janeza janso kot svetnika…je pa isti udbomafijas kot ostali…iz iste sole…sam videl priloznost se okoristit z osamosvojitvijo..tako kot vse drzave po svetu ki se osamosvajajo…sam janez jansa je edini na svetu ki ga je zanimala samo drzava in blagostanje previvalstva…bvahahahaha…Lucija ostani pri blogih…

  • tohuvabohu

   Dej ne nakladaj, siromak. Janša je bil komunist nekaj mesecev in nikoli ni bil član mafije. S tem vsegliharstvom samo zamegljuješ in s tem lezeš v rit udbomafiji, ki še vedno kraljuje v Sloveniji.

   • Goran Hvala

    O vsegliharstvu mi zacne fantazirat jansist….bvahahahaha….pa ne se smesit no…

    • tohuvabohu

     Jah, če nisi vseglihar, si pa beton-komunajzar. Itak v praksi ni razlike. Oboji ste zoprneži.

     • Goran Hvala

      Kakor boces me poimenuj..ker me res tolk przadene kaj si misli en jansist..;-)..cist sm potrt zdej ker mi je vsegliharski jansist rekel komunajzer…;-)…

     • tohuvabohu

      Kaj pa je to “Janšist”? Jaz ne sanjam cele noči o Janši, tako kot številni dresirani in zavedeni slaboumneži, ki v Janši vidite krivca za vse težave Slovenije.

     • Goran Hvala

      Kaj pa je to komunist?…jest tud ne sanjam komunizma kot dresirani domobranci ki krivijo titota zaradi slabega vremena…;-);-)…

   • VIKTORE

    Je il pa res izredno sposoen, da je v nekaj mesecih tako napredoval v vsehmogočih funkcijah. Redkim i to uspevalo !

 • Olga_10

  Janez Janša je edini sposoben to državo popeljati iz komunisticnega blatnega Dola, ki omogoča komunistom ribarjenje v kalnem in privilegije, zato pa taka gonja proti Janezu Janši in vsem, ki mu pri tem pomagajo!
  Torej Slovenci, volimo Janeza Janšo in SDS, če želimo ven iz te komunistične kloake! Srečno Slovenija!

  • Cucurbita Pepo

   Nekatere želve s kloako dihajo pod vodo

 • TweetyBird

  Imam nekaj vprašanj za vas komentatorje…in za člane SDS:

  1. Kdaj je JJ podpisali pristopnico za delo v politični policiji Zveze komunistov UDBI?

  2. Ali je delal za zvezno udbo in kdaj so ga znovačili vanjo?

  3. Ali je res, da je njegov oče pobegnil pred smrtjo v Kočevskem Rogu iz brezna, kjer so pobijali domobrance, in kako je mogoče, da je kljub temu sodelovali s krvniki svojega očeta tako, da je deloval v vseh mogočih partijskih organizacijah in jih tudi vodlil?

  Ajd, odgovorite.

  • Mojca pokraculja

   Najprvo ti odgovori na eno samo samcato vprašanje:
   Ali si antikomunist(-ka) ! ???

   Če boš odgovoril(a) z DA , se lahko pogovarjaš z nami.

   • TweetyBird

    Nisem antikomunistka in nikoli ne bom. Jaz pa se bom pogovarjala s tistimi ki jaz hočem. Berejo pa me tudi moji nasprotniki. A ti je sedaj jasno…Mojčica?

    • Mojca pokraculja

     Tebi ni jasno nič, nada, niente. A ločiš med pogovarjanjem in spraševanjem? Zato se ne pritožuj in ne bodi predrzna.
     Nimaš kaj spraševat ker si komunistka.Bo šlo?

     • TweetyBird

      Rada sprašujem, sem radovedna ptička. Sam nič pametnih odgovorov ne dobim.

     • Mojca pokraculja

      Kaj pol tle čakaš ? Visarjonoviča, Titeka, Hitlerja, Edvarda, Slobodana….mogoče pa milančeta ?

     • TweetyBird

      Titek, Edvard in Milan so moji. Hitlerja in Slobota pa kar ti imej.

     • Mojca pokraculja

      Že mam Janeza Janšo !

     • TweetyBird

      Fuj.

     • franci kranjec

      Pozabla si Kalimerota.

     • Mojca pokraculja

      Prvič tebe ni noben nič vprašal, drugič nisem nič pozabla.

     • franci kranjec

      Žal si samo ena izmed “Kalimerovih” ovac

     • Mojca pokraculja

      Še bolj domiselno kot preje.

     • franci kranjec

      Uboga “Kalimerova “ovčica

     • Mojca pokraculja

      Najbolj domiselni odgovor kar jih je kdaj bilo. Enostavčna poved in ovca. Presežek domišljije !

     • Svele

      Ti misliš da si psihiater v norišnici .ne bo pomagalo nič tukaj so brezupni primeri edina rešitev Barbarin rov smrt fasisticna24 in svoboda narodu.bog podari jim kratko življenje in neozdravljivo bolezen crknte gasiti

    • Mojca pokraculja

     Ptičica, ti si mi neko čudno biče, po tvome naglasku, ne znaš ti dobro našeg jezika, sve to liči na čefursko poreklo.

     • Svele

      Bolje kot lajdra vstrijcev kot tvoja zahojena mama in zapiti dolgi mars.povabljena na ekskurzijo v Barbarin hostel na skupinski samomor.kjer so se cmerali kot male.deklice ko so skakali v rov smrt tebi in tvojim bogjim podari kratko življenje in neozdravljivo bolezen raka na modih amen prasica domosralcem smrt fašistom svoboda narodu

  • Svele

   Njegov oče ni pobegnil je junak.takticni umik je naredil.jj se ni skrival v kleti CD vsi so vedeli da je tam

 • Mojca pokraculja

  Kako nesramno in agresivno se je sfižila celotna debata o globoki državi in JJ kar je briljantno opisala v članku spoštovana Lucija.
  Simptomatično je, da desna falanga provokatorjev ne premore niti enega komentarja v zvezi z globoko državo. Kako jo častijo in ji ploskajo, odobravajo kraje, kriminal, mafijo. Skratka zagovarjajo in obožujejo vse kar je zavržno, negativno, destruktivno.
  S tem se identificirajo. Groza me je teh ljudi. Potencialni morilci. To me spominja na čase nacionalsocializma v Nemčiji pred 2. sv. vojno.

  • Lustrator

   “desna falanga provokatorjev”
   ?

   • Mojca pokraculja

    Hvala takoj popravim

    • Peter

     Simptomatično je, da desna falanga provokatorjev ne premore niti enega komentarja v zvezi z globoko državo.

     • TweetyBird

      A vam je obrnila hrbet? :)

     • Mojca pokraculja

      Ne tega pa nauš dožvela, komunisti to delate !

     • Mojca pokraculja

      Ne beri še enkrat !

     • Mojca pokraculja

      Lapsus, že popravljen. Hvala Peter!

     • TweetyBird

      Ni bil lapsus…vem…ti počasi postajaš naša :)

     • Mojca pokraculja

      Blodnjava si! Beri še enkrat !

   • TweetyBird

    A vam je obrnila hrbet? :))

    • Mojca pokraculja

     Ne, beri še enkrat !

     • TweetyBird

      Popravki nič ne pomagajo. Tudi Janez ne more več popraviti svojih grehov.

    • Noro

     Ooohttps://disqus.com/home/channel/piapla/discussion/channel-piapla/glasba/#comment-3765793957

  • Vlado77

   Se strinjam – mnogi imajo ali premalo možganov ali so oprane. Ni politika te države ,ki bi bil toliko pljuvan po “neodvisnih dominatnih medijih” . Žal pri tem sodeluje edina sorodna stranka s Ljudmilo na čelu. Za Tonina in Ljudmilo je bil politik v zaporu , čeprav je šlo za političen pregon. Kar se je izkazalo po odločbi US Vendar “veljaki” NSI še kar naprej napadajo in računajo na volivce SDS – pokvarjeno do fula

   • sodnikisozločinci

    Zaradi tega zahrbtnega izdajstva ne bom nikoli volil NSI.

    • Olga_10

     Jaz tudi ne!

   • Mojca pokraculja

    Prosim samo NSI ne omenjat. Kako podrepna, zahrbtna in pokvarjena je
    ta stranka, sploh odkar ni več Bajuka. Oni orgličar se pa lepo smeje iz bruslja, briga njega za stranko in slovence. Pravi obraz so pokazali ob Janševem političnem pregonu imaš popolnoma prav. Farizejsko !

 • Franjo Trojner

  Predvsem se moramo bati udbomafije/komunistov danes samih zblojenih socialistov in vseh tistih, ki želijo namerno škoditi naši SLOVENSKI DRŽAVI IN RODU.
  Kar mene skrbi pa je dejstvo, da so pri nas vsi sistemi in podsistemi potrebni za normalno delovanje države zaradi miniranja pravne države fuč, ne delujejo, na kar nas vse pogosteje poleg domače kritične javnosti opozarjajo tudi inštitucije EU.
  Tak je s tem moji komunisti/socialisti in dokler boste zblojeni levičarji na volitvah pogosto tudi z prevaro zmagovali za Slovenijo in ves naš rod ni rešitve.
  Kar pa vi , ki niste domoljubi, patrioti in nacionalisti v pozitivnem smislu besede nikoli ne boste razumeti in to iz preprostega razloga, ker vi levičarji komunisti /socialisti domoljubi, patrioti in nacionalisti ne morete nikoli biti. Pa veste zakaj? Ker vi levičarji komunisti /socialisti nikoli niste prisegli ZVESTOBE lastnemu SLOVENSKEMU RODU, ZEMLJI, SLOVENSKI MATERI, DOMU, KRŠČANSKI VERI IN KULTURI, NAŠI SLOVENSKI DEDIŠČINI, SAMOSTOJNI DRŽAVI SLOVENIJI IN NAŠIM SLOVENSKIM SIMBOLOM/ZASTAVI IN HIMNI!
  Vi levičarji ste nekoč prisegli Rusiji in Stalinu in Titu partiji in Jugoslaviji, vi se še danes borite za ITERNACIONALO, zato je vaša zastava rdeča in himna Bandera Rossa in Internacionala, ki je mimogrede bila nekaj časa tudi himna Sovjetske zveze.
  Zdaj vam je upam jasno zakaj vi in in vam podobni nikoli ne morete biti domoljubi, patrioti in zakaj z svojim delovajem vedno škodite lastni državi in rodu!

 • učko

  Ni kej. Ta rdeči fašisti so nam uničil’ že ta drugo državo oziroma domovino. Pokradli so obe državi, terorizirajo njim nenaklonjene politike in državljane, še najbolj z zlorabo sodstva. Skratka, kot v partijskih časih, oziroma še bolj, ker takrat so imeli vsaj formalno odgovornost, danes pa so tolk’ “freh”, da tudi to, s pomočjo svojih medijev, prevaljujejo na svoje nasprotnike.

 • učko

  Dokler bojo državljani tolk državljansko neosveščeni, tukaj bolje ne bo. Vprašte se, zakaj je v Srbiji 3 in pol krat manjši BDP/glavo kot pri nas in zakaj je tak pri nas v odnosu na razvite. Odgovor je: nezreli državljani !

 • TweetyBird

  Spet imam eno vprašanje… Kako je mogoče, da je JJ, kljub vedenju, kakšen “teror” so zganjali udbokomunisti nad slovenskim narodom, vseskozi z njimi sodeloval, sklepal z njimi “kravje” kupčije in “gnile” kompromise, ter sedel z njimi v isti vladi, npr. LDS-ovi, Drnovška že leta 1992?

  • učko

   Če njega vprašaš bo rekel, da je verjel v “reformacijo” komunistov, oziroma, da bojo šle stvari same po sebi po poti “demokracije” podbno kot v zahodnih državah. Oziroma je vedel, da lahko nekaj naredi, če bo del “gnilega kompromisa” v LDS-ovski vladi.

  • Svele

   Podtalna ilegalna.kaj misliš da je bil njihov podgana nejeverna

  • VIKTORE

   Nekdanji tovariši !

 • učko

  Danes nam ne vladajo izvoljeni politiki, ampak mafija, katere provenienca izhaja iz bivšega komunističnega režima. Tud’ če bo Šar’c izvoljen, bo ta imel nikakršno vlogo. Lahko bi na premierski položaj nastav’l tud’ opico iz živalskega vrta, velike razlike neb’ blo.

 • učko

  Trenutno je edino Janša na politični sceni, ki je “kontra” mafijskemu režimu. Vsaj zdi se tako.

  • Svele

   Živel Janez .sem za to da ga kloniramo

 • učko

  Nujno bi bilo potrebno zagnati gibanje, ki bi bilo usmerjeno proti rdeče fašistični mafiji. Potem pa na podlagi tega ustanoviti še vsaj 2 “kontra režimski” stranki.

  • Svele

   Oborozimo se in rešimo Slovenijo pokličemo nato Američane in jih izženemo ali v delovne kampe lopove levicarske

 • TweetyBird

  Ali ste vedeli, da je JJ iz pripora na Roški reševal človek, ki je bil nesporno sodelavec UDBE in je zanjo delal, poleg tega pa je bil takrat njrgov dober prijatelj? Tudi danes sta ostala prijatelja. Lepše jima bi bilo, če bi se lahko družila na Dobu :)

  • učko

   Jah, Bauči je režimski človek, požrešen pa ko pras’c. Dokler je delal pod okriljem režima je b’lo vse O.K.. Ko pa je začel z Boškom solirat, pa ga je Kučan dal zapreti. Je Janković lepo reku, da sta ga z Boškom “nategnila” zarad Mercatorja in da bo Bauči moral it’ zarad’ tega sedet. Kučan je vse svoje izobčence dal zapreti in ve se za kaj. Edino za Kordeža ne vem, kaj je ušpičil. Njemu je bilo naloženo, da izpelje prevzem Merkurja, mogoče je tudi kaj soliral.

   • TweetyBird

    Sam Bauči in Janezek sta dobra prijatelja. Baje mu hodi Janez na obiske na Dob. Janez se tam počuti kot doma…vsi ga poznajo.

    • učko

     Jest ne bom nikol pozabu, kakšne izjave je po TV dajal Baučar, ko so Janšo po Depali vasi in vseh tistih dogodkih, odpikal. Za tako žaljivo retoriko, če bi jo Baučar rekel na moj račun, bi mu v arestu podkupu enga al pa dva najhujša zapornika, da mu čreva ven potegnejo. Ne vem, zakaj se mata ta dva cepca spet tolk rada, ne vem !

     • TweetyBird

      Oba sta bivša udbaša…zato…

     • Svele

      Janša nikoli lažnivec levičarski homoseksualni

     • VIKTORE

      družijo jih stari računi !

    • Svele

     Drug Janez Tvito aj Tot ded aj si a comicat

  • Silka

   Izgleda, da si tudi ti prijatelj UDBE.

  • Svele

   JJ ni nikoli njihov .lažnivec ubij se

  • VIKTORE

   Nadaljnji dokaz: Janša- avčar

 • TweetyBird

  Ste kdaj slišali za stara slovenska reka, da iste vrste ptiči skup letijo ali pa, da gliha vkup štriha? učko, Mojca, Lustrator…?

  • Mojca pokraculja

   Stalin. Hitler, Tito, Kardelj, Miloševič, Milanče…na koncu jate pa Tweety, Cepec, Fogel, Prle…

   • TweetyBird

    Fogl mi je kar všeč. Večinoma kar napiše drži, sam mal preveč je grob :)

   • janez cepec

    tm za Stalinom pa Titom si Janšo pozabila

   • janez.pokoncni

    Pa veš, da je verjetno Hitler ler pubec med naštetimi.Hitler v principu ni pobijal svojih, bil pa je rahlo zmešan. Če ne bi bilo 1ww, v kateri je Nemčija res dobila orng po “plinti” in izgubila še tisto malo kolonij, ki jih je imela, ne bi bilo 2ww. Kakorkoli, ne more se primerjati z nobenim od komunističnih prascev.

   • Svele

    Mojca lajdra

  • Svele

   V tem zajcu Tič grmi

  • VIKTORE

   Dokaz 1: (izmed številnih drugih) Janša- Snežić (davčni utajevalec!)

 • Peter

  Spet sami blokirani luzerji.
  Kot vedno pod takimi članki se na vse kriplje trudijo preusmeriti pozornost.
  Se je spet našel denar za plačilo provokatorčkov?

  • Mojca pokraculja

   Imaš prav, pejmo raje na kofe, no:))

   • TweetyBird

    Mojca, a ti zagovarjaš LGBT? Večina desnosučnih jih ne.

 • učko

  Ko je Bohorič obkradu Savo, so itak dal Narata za krivca. Če bi se Bohorič kej zameru Kučanu, bi tud’ on šel sedet.

 • TweetyBird

  Zakaj po tolikih porazih na volitvah ni JJ, kot veliki demokrat, zmožen prepustiti vodenja stranke SDS novemu vodstvu, ki bi stranko demokratiziralo in bi naredilo prave korake za razgradnjo komunističnih monopolov in omrežij, o katerih JJ zgolj govori, že odkar je stopil na politični parket leta 1988???

  • Silka

   Si še le eden v vrsti, ki si želi, da bi Janšo odstavili. NE BO VAM IN JIM USPELO LETOS GREMO SPET NA VOLITVE.

   • janez cepec

    pa spet boste popušili, ovce naumne. dok ima Janše, vam bojo tardeči vladal, pa če se jebete

   • Svele

    He l ne back

  • dob

   Zato, ker si ti majmun.

   • sodnikisozločinci

    Ravnokar si mu podelil doktorat pravne fakultete iz Ljubljane. Zakaj?

    • dob

     Na nek način je dr. majmun lepše od samo majmun, se ti ne zdi?!
     Poglej Bavcona, on je dvojni majmun. Zrihtal nam je Chiquita pravni sistem.

     • Svele

      Kaj si ti govno pohojeno

   • Svele

    Pedofil tebe zapret in kemično kastrirat.cakica bi dal stabilnost vsobo crkn pedo

  • janez cepec

   zato, ker kopira svojga vzornik in učitelja, druga TITA.

   • nevtrino

    Bi to pritrdili tudi na primer za FranjaT. in HDZ ?

  • Vera

   Dobrega vodje se ne menja !

  • Olga_10

   Zakaj tega ne zahtevate od Ljudmile murglske? Od Židana?

  • nevtrino

   To je vsekakor zadeva SDS, članstva,…

  • Vlado77

   Očitno mnogi mislijo , da lahko zamenjajo vodjo SDS mimo volje članov SDS. Kaj bi bilo če bi to izrekel Janša za katerokoli stranko? Pogrom seveda . Kolikor mi je znano je bil izvoljen na tajnih volitvah – nekateri pa si tega niso upali

 • antimur

  Janšo in SDS se morajo “bati” samo roparji, tisti, ki želijo upeljati homoseksualnost kot nekaj normalnega, celo zvišanega, razbiti tradicionalno družino, barabe, ki kršijo Ustavo RS ter vse zakone, bedaki kot je povsem ausglajzan Erjavec s svojim “Lavlovom” in priznanjem Palestine, ljubitelji pritepencev, predvsem muslimanov, vsi zločinci in nasploh kučanisti, ki so največji slovenski gnoj.

  • Svele

   Zaustaviti levo homoseksualnost živela cerkvena desničarska pedofilija

 • Slovenec 33

  SDS in Janše se bojijo le okupatorji in izdajalci slovenskega naroda, ki zatirajo in ropajo Slovence.
  Nihče, ki je vsaj malo patriota se SDS stranke in J.Janše ne boji.
  Je pa panika na idiotski strani, kjer vedo, da bo njihovo ropanje in zatiranje Slovencev v primeru zmage SDS na volitvah močno ovirano.
  Samo krti, sorošisti, podleži in topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodsrtvom fdvizma, nasprotujejo zmagi SDS na volitvah.

  • janez cepec

   kot rečen, Ivana se ni treba bat, ker so prošla njegova vremena, njegovih zblojenih ovac pa še men. vladajoča elita ga drži na površju zato, de majo, kao, opozicijo, pa de se uhka z njega pa njegovih norca devajo. drgač so pa, hvala Bog, več al men neškodljiva, včaseh čist simpatična majhna združba slaboumnih ovčic

  • Svele

   Janša OVK je s tabo haradinajevi taci in cela Albanija z Ameriko

 • Iva

  Predsednik Vlade RS Janša je dne 19. 12. 2012 napovedal PREISKAVE vprašljivih dejanj v SLOVENSKIH BANKAH, ko je napisal (tvit): »Današnja odločitev US je branik slovenski suverenosti. VARUJE BLAGINJO LJUDI(!) ter OMOGOČA PREISKAVO(!) zgodovinskega ROPA slovenskih bank«.

  Ni minil mesec, ko je Klemenčič (7.1. 2013) nastopil s poročilom KPK – tarča je bil le JJ.
  Vrhovno sodišče je nezakonito(!) Klemenčičevo poročilo leta 2015 pravnomočno(!) zavrglo.

  No, Klemenčiča so pravnomočno zavrgli tudi v EU
  “Dunja Mijatovic (Bosnia and Herzegovina) was today elected as the Council of Europe Commissioner for Human Rights by the Organisation’s Parliamentary Assembly (PACE) at its plenary session in Strasbourg. She obtained 107 of the votes cast in the second round, a relative majority. Pierre-Yves Le Borgn’ (France) obtained 103 votes and Goran Klemencic (Slovenia) obtained 19 votes.”

  Vsakemu funkcionalno pismenemu je jasno kdo se boji JJ in ZAKAJ!

  • Mojca pokraculja

   Če bi se ga samo bali, ampak ne, oni ga sovražijo, zaničujejo, onemogočajo, spravljajo se ne samo nanj, še celo na družino- skratka vsa sredstva so dovoljena. S tem izkazujejo, da sovražijo polovico slovenskega naroda. Kaj so to ljudje? Je to politika neke evropske države ? je sploh mogoče, da v 21. stoletju sredi EU obstaja komunistični režim v neki napol čefurski enklavi bivše jugoslavije? Najhuje pa je, da se ta režim vzdržuje z mafijskimi posli, zadnji primer je dr. Novič. Sodstvo in vse institucije so v njihovih rokah, radi bi glumili demokracijo, v resnici je to diktatura in ta brez sovražnika ne more preživeti. Kdo še tega ne vidi ?! Samo sovražniki naroda in samomorilci ne.

   • Olga_10

    In oportunisti in koristoljubi ne!

    • Mojca pokraculja

     Ja pozabla, z eno besedo ljudje brez vesti in obraza.

     • Svele

      Bog pobij nevernike .Alah uniči evropo in Evropejce pedofilske.smrt beli rasi Bog pokončajo to golazen.zivel Janša in ciptarija

   • Svele

    Bog ti pobij otroke .greh

 • Vera

  A je že takšna strahovlada, da si komentatorjem , ki podpirajo Janšo, ne upate dajati plusev . Koga se bojite ? Jaz osebno nikogar več iz te vladne garniture , ki je popolnoma zanič !

  • Miran

   Kakšne pluse saj nismo v šoli..

   • Vera

    Ti o plusih ( + ) seveda pojma nimaš ,ker ti jih nihče ne daje .

    • Svele

     Janša

     • Grda prevara

      Xxhttps://disqus.com/home/channel/piapla/discussion/channel-piapla/glasba/#comment-3765793957

  • Kosobrin

   Saj tukaj ne moreš dati drugega kot plus, minus se ne vključi. Potem je najbolje nič.

   • Neverjetno

    Hhhttps://disqus.com/home/channel/piapla/discussion/channel-piapla/glasba/#comment-3765793957

  • Svele

   Bog pobij jih vse nevernike pedofilske insalah

 • Božobožo
  • Vlado77

   Predstava za javnost. Tipična manipulacija pred kamerami. Vprašaj se raje zakaj imajo rusi manj kot 150 EUR penzije. In zakaj je standard te države za nami. In to kljub temu , da imajo ogromno naravnih dobrin, da ne omenim nafte in plina. Če bi bila Rusija pod Putinom tako fanj potem ne bi stavkali tako v Moskvi kot St.Petersburgu proti Putinu! In ta Putin celo preprfeči kandidaturo edinemu resnemu konkurentu Navalnemu. Seveda je pred tem likvidiral Nemcova. Si želiš take Slovenije?

 • franci kranjec

  neka je

  • Mojca pokraculja

   A boš rekel, da se mu ne godijo krivice ? Če bi JJ vladal, nihče ne bi imel časa za hvalospeve. Nikar se ne delaj lepega, z “nedemokracijo” v njegovi stranki bodo drugi opravili. Raje se vprašaj o “demokraciji” v stranki SMC in ostalih. Kakšne tipične nebuloze !

   • franci kranjec

    Kdo so tisti drugi? Tete iz ozadja, hahaha….

   • franci kranjec

    Če se ti tako smili, si ga vzemi domov.

  • Iva

   Franci, mi potrebujemo predsednika vlade(!), izvršitelja, ki bo pometel z navlako, ki govori o prihodnosti (filozofira o strategijah in projektih), živi pa v Dražgošah!

   Janez Janša je kljub medijskemu linču še vedno najmočnejši slovenski opozicijski voditelj. Leta 2008 je vodil Svet EU in ni mednarodno nepoznana oseba.
   Paradržava (globoka država) je danes v Sloveniji močnejša kot je bila kdaj koli v obdobju tranzicije (ki še ni končana), vendar politična likvidacija »notranjega sovražnika kontinuitete« vladajočim iz ospredja in ozadja (ob pomoči tudi franceljnov) še ni uspela, čeprav v tem »boju« sodelujejo tudi tisti na drugi strani, ki bi radi prevzeli stranko SDS, ki jo je Janša leta gradil.

   • VIKTORE

    lastna hvala , cena mala !

 • indijanka

  Tut jst te imam zelo rada. Privilegij življenja so moji otroci. Neskončno sem hvaležna zanje. Mogoče to čutim drugače zato, ker sem izgubila sina. Tega pa ne vem.

 • smiljan bertolin

  Jaz se velikokrat ne strinjam s potezami JJ. Toda pri taki ponudbi bom volil SDS, ker ima edina program ki bo v korist Slovencem oz naši domovini.

 • smiljan bertolin

  Moja velika želja je da Logar kandidira za župana v Lj.

  • sodnikisozločinci

   Nima šanse, žal. Jugoviči ga ne bodo volili, ker ni jugovič, rdečkarji pa ker ni rdečkar.

   • Svele

    Ciptar Janez .ciptari ga volimo.zivel Janša in velika albanija

  • komar marko

   v tem mestu je čudno da musliji slavijo ko se izvoli SRBIN? A ni malo noro?

  • Roy Bee

   nimaš pogojev. če hočeš imeti oblast moraš biti pretkan. Levica je vedno bila in bo bolj kot desnica. sprijazni se!

  • radames

   Logar bi moral biti predsednik vlade!!!

 • Peter

  Ljubljanski mestni svetniki so predlogu občine, da na parkirnih
  prostorih ob vozišču podaljša čas, v katerem se plačuje parkirnina,
  prižgali zeleno luč.

  Seveda, kakor ljubljeni žepan reče, tako glasujejo.
  Za kar so potem nagrajenimi z dobrimi plačami in povišicami, no.

 • indijanka

  :) čas je izmišljen. Tko , da boš mati popolnoma ob pravem času zate. Ne skrbi. Sprosti se. Zelo vesela bom, če bom del tega. Itak jst to že vidim :)

 • sodnikisozločinci

  Janeza Janše se je treba bati, resnično. Klemenčič vsak kozarec najprej obrne in strese, da pade ven Janša, šele potem ga ponovno natoči. Tudi Nina ga ne more potolažiti.

  • Svele

   Sodnik ti bo sodil

 • Vlado77

  Lucija odličen članek in komentarji. Kdo tega ne vidi? Taki ,ki sledijo toku dominatnih medijev in se nikoli ne poglobijo v nič. Enostavno verjamejo kar trobi Trebušak ,Lesarjeva in na RTV , POP in da ne omenjamo Mladine , tudi Večer pa Dnevnik pa še bi našli trobila te države ,ki so v večini.

  • Kosobrin

   Našteli ste skoraj vse. Samo Nova je za vas ostala.

   • Lustrator

    Ker skoraj vse tudi obvladuje zaodrje, ki vodi državo. Tu ni prav nikakršnih naključij, nikakršnega “prostovoljnega dela”, za vsemi manipulacijami mainstream medijev ne stojijo naključne napake novinarjev, ampak zelo jasna daj-dam shema.

 • Slovenka

  Ga. Lucija, čista pet za članek.

 • komar marko

  podobno so sf….li tudi KANGLO. Le zakaj so se organizirale vstaje. ZARADI KORITA. Mediji pa naredijo svoje. Miheljak kot pisec kolumen v nekem rdečem dnevnem glasilu pred leti je svoje članke nažigal kot KOMENTATOR ko se je pisalo o PATRIJI. Ni bilo kolumne, da ne bi sral po JJ! In časopis je to dopustil, ker je v službi PRAVOVERNIH!

 • Roy Bee

  Če imate občutek da vas je politika klofnila, se z veseljem pričakuje vašo pravičnost in modrost da nastavite še drugo stran. Z veseljem se bo priložnost uporabila, nč bat.

  • Lustrator

   Klofnila nas ni “politika”, klofnila nas je točno določena politika s točno določenimi nosilci/izvrševalci, katero so izvolili točno določeni volivci in volivke. Ni kriva politika, še manj pa demokracija, da imamo pri nas že 70 let na oblasti kar imamo – krivi so apatični, dezinformirani, predvsem pa nedomoljubni idioti, ki jih v življenju briga le tisto kar seže do konice njihovega nosa in prav nič drugega več. Oni so tisti, ki nam kopljejo množični grob medtem ko celoten zahod prosperira, ne pa “politika”.

   • Svele

    Živel OVK i Janez jansa

    • Lustrator

     Je to vrhunec tvojega intelektualnega dometa?

 • mapu

  Ali obstaja kakšen strup za ta levi plevel?

  • KIKI

   Yes! Boom efekt! Zastrupit je potrebno samo “izvor”,
   pa bojo nesposobni rdečuhi pocrkali od strahu !
   Niso sposobni preživetja!

 • realist

  Levi ali desni, srednji itd… Pahor ali Merkel, Trump itd… skupni cilj = moč, v kapitalizmu to pomeni kapital…. So krivi, da so taksni? Ne… krivi in odgovorni so volilci… vsi kandidati vabijo svoje ovce v ograjo, ovce pa z voljenjem prostovoljno vstopijo v to ograjo… po enakem sistemu delujejo vse religije…

  • Svele

   Velika Albanija

 • Svele

  Ameriški hlapci si zaslužijo Janeza janso

  • Lustrator

   Če imam že možnost izbirati, sem nedvomno veliko raje ameriški kot pa sovjetski hlapec. Kaj šele jugoslovenski – udbomafijski.

  • KIKI

   Ruski hlapci pa še enega Stalina! – no, po moje so s Kučanom&
   prorusko bando prezadovoljni!

  • Tina D.

   Tele od Svele! JJ je lahko vsem samo za vzgled nepopustljivosti in pokončnčnosti. In ne kot leva drhal ki vse gradi na laži in sprenevedanju!!!!!

   • Svele

    Lajdr

 • JJ

  Lucija Ušaj Šikovec,
  boga si…..maš velik časa za….kaj že…

  • Svoboda

   Svaka čast Luciji Ušaj. Je odlično napisala in tudi argumentirala.
   Rdečuhi ki lažejo in se sprenevedajo pa tako in tako nič ne razumejo. Imajo kurjo pamet enoumja, zraven pa so še slepi in gluhi. Pa se še zavedajo ne!!!!

  • Soave

   No, bogi si ti .
   Saj človek ne ve, ali si se tudi ti preimenoval v JJ, ali pa pač ” nimaš velik časa “.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!