Koristna neresnica in prekleto nesramna laž

Miro Petek

Par let nazaj mi je v slovenjgraški bolnišnici umiral in umrl brat. Zdravnica, ki ni znala niti dobro slovensko, mu je nekaj dni pred smrtjo v cirilici povedala, da gre domov, ker več ne bo preživel naslednje noči. Res je umrl, živel je še kak teden dlje, kot mu je  napovedala zdravnica in takrat sem razmišljal, ali ima zdravnik pravico nekomu v obraz zabrusiti, da bo čez dan ali dva umrl. Vprašanje ni enostavno: sam sem vztrajal, da ta zdravnica ni ravnala etično. To bi lahko na primeren način povedala sorodstvu, namesto da je bratu, ki je bil povsem pri zavesti, povzročila le še dodatno bolečino. V izjavi zdravnice nisem čuti želje po resnicoljubju, da umirajočemu pove, kaj ga čaka, temveč brutalnost, surovost in brezčutje.

Rainer Maria Rilke misli drugače, ko pravi, da lagati umirajočemu ne pomeni nič drugega kot ukrasti mu smrt.  Zanimiv razmislek, toda drugi, kot na primer francoski filozof, muzikolog in esejist Vladimir Jankélévitch, je bližje mojemu razmišljanju, ko pravi, da nihče nima nikomur pravice izreči, da bo umrl.

Pika namesto vejice
S položajem, ali povedati resnico ali se zlagati, se v življenju nenehno srečujemo. Tudi v medijski sferi, kjer pa se slovenski mediji ne sprašujejo toliko, ali se lahko novinar zlaže ali ne, temveč so celo zavezani k temu, da lažejo. Zavezanost k resnici je intelektualna vrlina, ki pa je v slovenskem medijskem in tudi v tako imenovanem akademskem prostoru v izrazitem primanjkljaju. Te strani, po katerih sedaj brskate, neki samooklicani intelektualci, katerih znanstveno in strokovno delo v Cobissu in Sicrisu komajda zaznate, napadajo z veliko vnemo in gnusom, vendar so te strani na drugi strani pravi biser v primerjavi z mediji, ki so se sami razglasili za dominantne, osrednje, resne ali še s kakšnimi drugimi zvenečimi pridevniki. Za manipulacije in laži vendarle potrebuješ tudi izkušnje, znanje in čas, da osvojiš vso to obrt, kar pa so etablirani postkomunistični mediji s koreninami v komunizmu že zdavnaj absolvirali.

Ali Žerdin je pomembno ime v slovenskem novinarskem prostoru in kot sodelavec agencije Associated Press (AP) je pred volitvami za to agencijo pisal, kako je bil Janez Janša obsojen zaradi korupcije in je bil zaradi tega v zaporu. In tu je postavil piko. Morala pa bi biti vejica in dalje bi moral povedati, da ga je ustavno sodišče oprostilo. AP je to novico širila, popravka, ki sem ga v vlogi piarovca SDS poslal na uredništvo AP in tudi drugim medijem po svetu, ki so reciklirali to novico, seveda nisem dočakal.

Drži, Ali Žerdin se ni zlagal, povedal pa je le pol resnice ali polresnico, ki pa povsem spremeni pomen zapisanega. Osrednje vprašanje torej je: ali je treba povedati vse? Zamolčati del pomembnega dejstva je sicer splošna praksa slovenskega novinarstva in to postavi zgodbo v povsem drugi kontekst. Mojemu bratu tisti zdravici v Slovenj Gradcu ne bi bilo treba povedati vsega: lahko bi povedala, da je hudo bolan, lahko pa bi zamolčala, da bo v prihodnjih dneh umrl. Ali Žerdin pa bi moral povedati vse. Da je bil Janez Janša v zaporu in da je bil na osnovi odločitve Ustavnega sodišča RS izpuščen iz zapora. Torej je bil v zaporu po krivici. Biti po krivici zaprt pa pomeni biti nedolžen. Ali Žerdin pa je tudi dobro vedel, kakšna je resnica v primeru JJ.

Zakaj imam rajši Suzano Perman kot Eugenijo Carl?
Blond novinarke, ki nam danes skačejo iz najrazličnejših medijev, nemara velikokrat celo verjamejo, da je vse tisto, kar po nareku urednikov zapišejo in povedo, tudi resnica. Kar jih seveda ne opravičuje v lažnivosti njihovega poročanja. Več problemov pa je seveda s tistimi, ki so instrumentalizirani za to, da lažejo in zavajajo.  Zato imam raje Suzano Perman kot Eugenijo Carl, čeprav je rezultat  pod črto več ali manj enak.

Niko Toš (Foto: STA)

Javno mnenje, nad katerimi ima še vedno roko Niko Toš,  je v Sloveniji bolj pomembno kot sama resnica. Zato imamo na oblasti klovne in bebce, ki jih z oblikovanjem javnega mnenja na te položaje postavljajo vplivna ozadja s pomočjo medijev. In danes bo lepa priložnost in lepa predstava, da si jih dobro ogledate in si kakšnega tudi zapomnite. In ko boste spremljali to kurjo farmo, se potolažite, da je boljši resnični ponos kot pa lažna slava.

In konec tedna preživite čim dlje od tega kupa gnoja.

Miro Petek

 • Miro Jereb

  Dobro napisano. Slovenci so /velik del/ kekci, mojce, rožleti, bedanci in tete pehte…

  • sumljivislon

   …so slovenski – kot Miki Muster in Slavko Avsenik..! :)

 • Olga2345

  Vse skorumpirance, od presstitutov, sodnikov in levih politikov, ki imajo z “ne Janša” za talca Slovenijo, je treba postaviti zaradi KORUPCIJE, SAJ SO EDINO ONI KORUPTIVNI, ZA ZAPAHE! Tudi Toša, ki skupaj z udbomafijcem iz Murgl ustvarja javno mnenje s Kučangoebbelsovim agitpropom!

  • Soave

   + + + + + + In to bi že bila kar v redu lustracija !

   • luckyss

    Ob lustraciji bi ovce ostale brez “prevzvišenega”…;)

    • komar marko

     jap Palček Smuk bi sviral klavir, golobčki bi bili pa posrani! kapiš!

    • Soave

     Misliš ? Jaz pa vem, kdo bi s tega portala odletel, kot gumb na gatah.

 • Soave

  + + + + + + + samo čivk o popravkih, ker mi gre ta besedica strašno na jetra !!
  Samo eni popravljamo? Vedno znova in znova ? Ali res moramo ?
  Pripenjam en primer znane novinarke. In kaj se potem dogaja s temi popravki , ki jih objavijo , ali pa ne? Zadeva gre na sodišče in prav vse se pozabi. Glavni namen laganja je narediti škodo. . . . . . . .

  https://www.upr.si/sl/resources/files/medijski-center/vprasanja-in-odgovori-medijem/6c4f3908829a05c28ea837caeeb534e0

  • radames

   RTVS ima to ropotalo Carlovo samo zato, da ustanovi RTVS zbija kredibilnost. Javna RTV bi morala to ropotalo že zdavnaj odstraniti, če noče, da dosežemo neplačevanje naročnine RTV.

   • Soave

    Ne bodo, ne bodo ! Tole ropotalo ne more niti samo oditi iz RTVS!!
    Jo potrebujejo, kot Sahara vode.

 • luckyss

  Meni pa se ne zdi etično ob tako tragični temi kot je smrt lastnega brata poskušati s cenenim humorjem v stilu “Povedala mi je v cirilici”…
  Takšne “malenkosti” včasih veliko povedo o človeškem karakterju..

  • komar marko

   oh LUCKASTI. A ti sploh lahko pišeš o karakterju. kako lahko nekdo , ki se v svoji morali in kulturi spušča nižje in nižje in nima dna, sprašuje demokracijo in od njih zahteva vrhunske standarde. zato pa smo tam kjer smo. Otroška zdravstvena ustanova razpada, njihov predstojnik pa se je raje ubadal s politiko in v procesiji lizal rit lopovu, ki so mu zbrisali dokaze. To je vaš poden nivo!

   • luckyss

    Glej, če na dejstvo odgovarjaš z napadom na avtorja tega dejstva, potem nisi obrnil resnice ampak le pokazal svoj nivo..

    • komar marko

     no ravno to sem ti hotel dopovedati, da boš dojel. Da od nas demokratov zahtevate NAJVIŠJE standarde, vi ste pa v greznici in to je za vas super. Enako je s sovražnim govorom, ki ga naprtite dugače mislečim oziroma demokarciji oziroma nam kot nas ti imenuješ DOMOBRANČKI. Smo pa demokrati ki se z vašimi rabotami in lažmi ne strinjamo!

     • luckyss

      Meni je vseeno ali je komunist ali Hitlerjev hlapec ali oboje…
      Resnica je le ena in izgovarjati se na druge je bedno…
      Tukaj je zelo “specifičen” portal, kjer enostransko prikazujete zadeve…zato so enostranski tudi odgovori oziroma “postavljanje resnice na noge”….zbrcane in pohojene…

     • Capi

      Ajejej, zate in tvoje somišljenike je vsaka objavljena stvar enostranska, če je drugačna od vaše………in JA, resnica je samo ena in slej ko prej vas bo razgalila, ker se res postavlja na noge…..

     • macon

      Režimska država je vedno in povsod v korelaciji z lažjo s katero se ohranja na oblasti, tako da ne vem o kaki resnici tukaj napletaš, ker si zagovornik režimske države. Oziroma po potrebi vseglihariš, kar pa spet nima zveze z resnico.

      Praktično povsod ima opozicija večinski primat nad resnico, sistem in režim pa večino primata nad močjo. Napihujte se, kako glavni in pomembni ste, moralne in etične pozicije pa ne morete zavzemati.

     • luckyss

      Resnica vsekakor ni le “črno-bela” in politiki, ki zagovarjajo le eno stran nimajo kaj sanjati o vodenju države….
      Npr. Jankovič ali Janša..

     • macon

      Janša je vedno delal kompromise, ker ni v vladi nikoli imel samo desnih strank.

     • david23

      A ti hočeš povedati, da lahko dejstva različno vidimo in interpretiramo? To je seveda res, ampak resnica je še vedno resnica in laž je še vedno laž! Ker resnica in laž se fundamentalno razlikujeta!

     • AlternativaZaSlovenijo

      Vsak izgovor je dober a ne?

     • St

      Mì demokrati ne unicujemo lastni narod in lastne drzave kot vi levakarji luckyssi.

   • Hun

    bomo vidl kaj bo Jansa naredu…bomo vidl

  • tohuvabohu

   Bedak. Tu sploh ne gre za humor, ampak Slovenci radi tako rečejo.

 • VERRZIFIKATOR

  Ibn al Ali

  ALIJA ŽREDIN

  Z minareta tokrat se oglaša,
  mož priložnostno opravlja delo,
  je sobota, ko je v njem zavrelo,
  Alija Žredina prav raznaša.

  Kdo ne prepozna v njem mujezina,
  ki razširja propagando vneto?
  Tokrat se razkuril je zagrelo,
  kajpak gre za Alijo Žredina.

  Alija razglaša zgolj pamflete,
  za migrantske brate se zavzema,
  glavna je metoda anatema,
  kolne z njo nevernike preklete.

  Alija oči, ušesa maže,
  skisan ves, kot je že običajno,
  držo to ohranja vse bolj trajno,
  dobro ve, slabo da sebi laže.

  Ko še sebi ni mu moč verjeti,
  se Žredin kot mujezin zadira,
  prostor s tem se vse bolj mu zapira,
  v kletki znajde se laži zakleti.

  Ko umazano opravlja delo,
  z minareta ko se zdaj oglaša,
  vsak dan teže dejstvo to prenaša,
  da se ga je na lažeh ujelo.

 • Joža

  Odvisno, kako živiš. Nekatere družine in pacienti enostavno od zdravnika zahtevajo, da pove resnico, svoje resnično mnenje. Boš njim lagal? Jim boš ukradel pripravo na skorajšnji razhod? Spet drugi, ker so tako živeli, želijo nekaj, kar je neresnično ali skrito. Takih ne razumem, najbrž so brezbožni.

 • Jovo Jamnica

  Ovaj članek ima za osnovu perlo…

 • althar

  AP je propadajoče levičarsko trobilo in oni bi si tako manipulacijo izmislili tudi sami, če jim je ravno ne bi posredoval rdeči Ali.

  Kako bi sicer drugače označil agencijo, ki prepove uporabo besedne zveze “illegal immigrant” v svojih občilih kot levičarsko trobilo press

  • Jovo Jamnica

   Zadeva datira v leto 2013…

   AP Style Illegal Immigration

   AP Style holds that “illegal immigration” is entering or residing in a country in violation of civil or criminal law.
   Except in direct quotes essential to the story, use “illegal” only to refer to an action, not a person. For example,

   illegal immigration

   -not-

   illegal immigrant

   AP Style holds that acceptable variations of this are,

   living in a country illegally
   entering a country illegally
   living/entering without legal permission

   Except in direct quotations, do not use the terms “illegal alien,” “an illegal,” “illegals,” or “undocumented.”
   Do not describe people as violating immigration laws without attribution.
   Specify wherever possible how someone entered the country illegally and from where. Crossed the border? Overstayed a visa? What nationality?
   AP Style holds that people who were brought into the country as children should not be described as having immigrated illegally. For people granted a temporary right to remain in the U.S. under the Deferred Action for Childhood Arrivals program, use “temporary resident status,” with details on the program lower in the story.

 • majo

  Pisun Petek že v začetku pisarije notorno laže:”zdravnica mu je v CIRILICI POVEDALA”????.KAKO PA SE GOVORI V CIRILICI-PRVIČ SLIŠANO.Da je ta pisun podrepnik J.J.j e sicer znano,da pa je neodvisni novinar lahko z nekom tako obseden,pa že postavlja pod vprašaj njegovo kredibilnost.

  • St

   S cim si pa ti obseden bumbar neuki? Kaze,da z neznanjem. Pojdi na tecaj slovenskega jezika in tecaj o logiki. Butel levakarski.

   • majo

    Kreten ostane vedno kreten-desničar zarukani!

  • radames

   Pojdi na levakarski forum. Tam so zbirališča manj pametnih. Že po njihovih šefih se to vidi. Kajti levakarjem je treba vse obrazložiti in narisati. Kot otrokom

  • samotoje

   Vsi vemo, kako to izgleda. Primer iz trgovine, kjer se oče od tam dol pogovarja z mulcem v cirilici: “Sam ti reko, da ne zajebavaj. Ne bom ti kupo superge, ko nimam denar.” Vse ostalo v tvoji “ekspertizi” je pa za kakšen drug portal, ki bo bolj ustrezal tvojemu miselnemu formatu.

   • Jovo Jamnica

    Šiptari nea f toti čirilici lapajo…

 • Franc Šink

  Kako se sliši ko nekdo govori Čirilico ? kaj ni to način pisave?

  • karpelec

   To je simpatičen način novega, kar sploh ni novo.

  • janko

   Eh, to je v prispodobi izraz za “v srbohrvaščini.”

   • Dillinger

    Živjo,v srbščini ;-)

    • janko

     Piši kao što govoriš, ja.

   • Jovo Jamnica

    Točno. Kroboti, keri so katoliški Srbi, so tut prve zapise meli v čirilski šprahi…

    • tohuvabohu

     V resnici gre za glagolico.

     • Jovo Jamnica
     • tohuvabohu

      A si hotel kaj povedati?

     • Jovo Jamnica

      Ja. Da so Kroboti katoliški Srbi, vklučno z Morlaki zmešani…

     • tohuvabohu

      Govorijo isti jezik. To je vse, kar lahko rečemo.

     • Jovo Jamnica

      Lahko tut rečemo, da Slovenci nismo nikol stegovali tac po zemli jugoslolahof…

  • Jovo Jamnica

   Ja, crni Bugari govorijo čirilico. Tak mi je en stručnjak povedo…

 • janko

  Slika Toša…pogled nanj mi vzbudi spomine mladosti, na čas sivega brezupa.

 • dr Janez Sveti

  “v cirilici povedala”

  Petek, kako pa se govori v cirilici? Ali je to samo prispodoba za srbohrvaški jezik in se bolj dramatično bere?
  V čem se razlikujete od plačanih pisunov na “levici”.
  Prekleta banda, vsi nam lažete in obraćate resnico v svojo prid, samo zaradi oblasti in denarja. Jebe se vam vsem skupaj za domovino Slovenijo.

  DR Janez SVeti vesoljc

  • St

   Ja res je. Imas zelo prav!!!!

  • janko

   “. …Mojemu bratu tisti zdravici v Slovenj Gradcu ne bi bilo treba povedati vsega: lahko bi povedala, da je hudo bolan, lahko pa bi zamolčala, da bo v prihodnjih dneh umrl. Ali Žerdin pa bi moral povedati vse. Da je bil Janez Janša v zaporu in da je bil na osnovi odločitve Ustavnega sodišča RS izpuščen iz zapora. Torej je bil v zaporu po krivici. Biti po krivici zaprt pa pomeni biti nedolžen. Ali Žerdin pa je tudi dobro vedel, kakšna je resnica v primeru JJ….”
   Lepo je analizirano, razloženo v članku! Povsem tako je. Ne vidim nobene obračane resnice. Nelevi imamo domoljubje in vse potrebno. Nisem nikjer v politiki, sem pa besen na kontinuiteto, zelo; tam ne vidim nič fajnga, kar poglejmo njihove rabote v zadnjih 75 letih.

  • Hun

   Jansa te bo resil…on je tvoj odresenik

   • dr Janez Sveti

    A ni lepo, da me bedaki iz leve in desne želijo postavit vsak na drugo stran. To samo potrjuje, da sem bolj pameten od vas oslov primitivnih.

    DR Janez SVeti genij

    • Jovo Jamnica

     Ti se samo nea sekiraj, pa bo fse vredi…

     • dr Janez Sveti

      :) saj se ne. Zgubljene duše bi rade pripadale nekomu in brez gospodarja ne najdejo smisla svojega obstoja. Zato so tako agresivni.

      DR Janez SVeti

    • Hun

     jst ne oznacujem…se sam ne ves kam spadas..ocitno

     • Jovo Jamnica

      Nena mi ti šinfaj mojga svetiga prijatla, ker boma zaorala…

     • Hun

      S Svetem sva se vcas razumela v dolocenih temah…zadne casa nekaj ne stima

     • dr Janez Sveti

      Vem kam spadam. Nikakor ne tam, kamor bi me ti želel postavit.
      DR Janez Sveti genij

  • radames

   Cirilica je prispodoba za SRBSKI jezik. Hrvati govorijo v latinici.

   Btw: “srbohrvaškega” jezika NI!
   Dober Slovenec bi to moral vedeti.

   • dr Janez Sveti

    Torej eni govorijo cirilico, eni pa latinico? Bravo. Vsak dan nekaj novega slišiš od ljudi brez osnovne izobrazbe. To, da so si Hrvati izmislili, da obstaja nekakšen poseben hrvaški jezik, ki so ga privlekli iz naftalina, je tako, kot bi Slovenci začeli ponovno pisat in govorit Trubarjevo slovenščino.
    Zaveden Slovenec ne pomeni, da si neumen Slovenec. Nekaj nas je genijev.
    DR Janez SVeti genij

    • radames

     Ne brez osnovne izobrazbe, ampak razumevanje tistega, kar je povedano v prispodobi. Če tega ne razumeš, pojdi na levakarski forum. Tam se zbirajo taki geniji kot si sam.

     • dr Janez Sveti

      Moram vam popravit povprečje pametnih komentatorjev, zato sem tukaj. Na levici imajo svojih bedakov mogoce premalo, pa jih ti pojdi malo dopolnit. Tukaj nisi zanimiv.
      DR Janez SVeti genij

   • Jovo Jamnica

    jao čuda velikoga, kat se na Kosovo spusti vojska… Je to krobockosrpsko al srpskokrobocko. Bi blo drugač, če bi to napiso f čirilici??? Kroboti so itak katoliški Srbi, Bosanci pa poturčeni Srbi in Kroboti, keri so itak Srbi. Cirilica pa ni glih srpskega izvora. Si že gdaj slišo za Cirila in Metoda??? Živ Bog nea ve, is kerega plemena sta v Solunu gor zrastla. Ah, pa kaj bi z tebo sploh raspravlo…???

  • dob

   Cirilica je, ko živiš 30 ali 40 let v Sloveniji in imaš zelo slišno težavo pri naglaševanju besed.
   To,je poseben talent. Tega nima vsak. Pravzaprav tega talenta sploh nihče drug nima, razen ciriličarjev. Ki pa se ga ne morejo znebiti.
   Tudi kadar jih slišiš pravilno naglaševati besede, pa prec padejo nazaj v cirilico če jih vsaj malo razpizdiš.
   Kar se zgodi zelo hitro!
   recimo, ko on tebi jebe mater, je to civilizirano. Ko ti njemu jebeš mater (z istimi besedami, v njegovem jeziku!) ti pa očita, da si nevzgojen in nekulturen, zato užaljen.
   Zato jim je dobro jebat mater v njihovem lastnem jeziku, in to prec prvi, čim ga zagledaš.

   • janko

    Ni samo Kučan, od zadaj je še veliko več in mnogo hujše!

    • dob

     Tisto boš ti raziskal!
     Meni je dovolj, če je kučan v zaporu. Če je on v zaporu, potem pravni red lahko normalno deluje. Ko normalno deluje, potem pravni red sam poskrbi za red in pravico v državi.
     Ko imamo pravni red, ki deluje – imamo državo, ki deluje!
     Za vse drugo znamo poskrbeti sami. Delat znamo, sposobni smo, željo imamo in pametni smo… kva b’še rad?!

   • dr Janez Sveti

    hahaha…si si pa vzel čas. Škoda, da svojo pamet in očitno dober smisel za pisano besedo uporabljaš za takšne nepomembne komentarje.
    Vse pa tudi ni črnobelo. Tisti, ki govori več jezikov je v mojih očeh bolj pomemben, kakor teslo, ki živi v Sloveniji veliko let in še vedno ne zna jezika. To je pač znak kratke pameti in nič drugega.

    DR Janez SVeti

    • dob

     Kratka pamet gor ali dol… ti ljudje sedijo v NAŠEM parlamentu in nam pišejo jugoslovenarske zakone. Volijo jih jugoslovenarji.
     Čas si vzamem za pisanje zato, ker imajo normalni in prestrašeni ljudje možnost evolucije svojih emocij in s tem tudi svojih misli. Kajti normlanost ima evolucijo!

     Jugoslovenarji so pristaši diktature, in je pri njih evolucija nemogoča, ker diktatura ne pozna evolucije. Samo ponavlja se. To pa ni evolucija, temveč stagnacija.

     Če si vzamem čas, je to za tiste, ki so lahko drugačni – zato ker so lahko drugačni.
     Ni torej zaman! Stavim, da razumeš moj položaj.

     • dr Janez Sveti

      Človek je enostavno bitje. Kdor mu obljublja večje ugodje tega časti. Tako je od pamtiveka. S strahom lahko obvladuješ množice samo nekaj časa. S spletkami in lažmi pa stoletja.
      Niso neki drugi krivi, če se človek slabo počuti. Za svoje občutke smo lepo odgovorni kar sami.

      DR Janez SVeti

     • dob

      Ne.

     • dr Janez Sveti

      Ja

   • Lokomotivführer

    Še en zanesljivi “lakmusov papir” za detekcijo obstaja. Odkriješ tudi tistega, ki popolnoma naglaša v skladu z okoljem, pa vendar ga zmede, ko pride do besed “posoditi” in “izposoditi si”. Vedno govorijo, “da so na banki posodili denar…”(kadar vzamejo kredit)

  • Aton

   Malo humorja pa bi lahko razumel. Toliko o cirilici
   Na levici ali na desnici, vendar ne vsi. Toliko o vsegliharstvu.

   • dr Janez Sveti

    Dajte mi nehat s to izmišljeno besedo “vsegliharstvo”.
    DR janez Sveti

    • Aton

     Oprosti, Sveti izenačevalec.

     • Jovo Jamnica

      Končno pričakovana gesta… Si mislo na tonblendo???

     • Lokomotivführer

      Ne, ne veš kaj fanté pričakuje. Rad bi bil Equalizer, znani pojm iz “veršterkarije”, pa še ustaljena končnica obstaja, tako da bi lahko bil kar EQ. Sveti se naj pa .. kar sam poimenuje, npr. SEQ

     • dr Janez Sveti

      Ne izenačujem jaz. To počnejo ljudje, ki zaradi strašne želje po oblasti in denarju, želijo drugim ukazovat kako naj živijo in kaj naj mislijo. Večina bedakov, potem navija za tisto stran od katere največ pričakuje. Mi pametni se zavedamo, da so vsi enaki in, da moramo za svoje ritke sami poskrbet. Ko boš to dojel, ti bo vseeno, kdo je na oblasti in kaj želi doseč.

      DR Janez Sveti genij

 • žogica

  Tale Petek, se pa zgublja v lastnem gnoju! Tak članek ne more biti objavljen drugje, kot na Novi24, napiše ga pa “Janšev” novinar Miro Petek! Žalostno, kaj je nastalo od tega novinarja “vaški opravljivec”!

  • david23

   A ti diskutiraš ad rem ali ad personam?
   Ker, če gledava ad rem, potem boš članku (!) bolj težko očitala neresničnost.

  • milanček

   cepec, popolnoma nič ne kapiraš

 • majo

  ODLIČNO POVEDANO-BRAVO!

 • Hun

  Samo Petek lahko pove vsakemu “resnico” v obraz…njemu in njegovemu rodu ali SDS clanom se tega ne pocne

  • komar marko

   zato pa uvajate STARI člen, ki preprečuje svobodo govora, katerega boste definirali pobratimi v boju proti demokraciji.

   • Hun

    demokracija pomen visoka stopnja strpne civilizacije…SDS sektasi se niste zreli za demokracijo, ker je vecina clanov bila vclanjena v partijo…taki ste zadnji za pametovat o demokraciji

  • milanček

   ja, runkel si in boš ostal

   • Hun

    in to je zate kvalitetna replika

    • samotoje

     Edina, ki si jo zaslužiš.

     • Hun

      jedina

 • Anton

  no tu bom pristavil svoj skromen lonček, to kar je storil adi ni nič drugega kot zavajanje, izzvzeti informacije iz konteksta in jih lansirati janosti, z namenom, onemogočiti celotnega vpogleda na dofodek. Skratka to dejanje ima enak/podoben učinek kot laž, je pa toliko bolj hinavsko, perfidno vse skupaj, kot se za prestituta kajpak spodobi.

  sarkazem press

 • janko

  Pravkar smo torej dobili začasnega šefa državnega zbora. Tudi sam sem bil prepričan, da bo današnje dogajanje v parlamentu ena kurja farma in komy norenje (no to so imeli edino mesečniki). Pa je bilo slišati mnogo besed na visokem razumnem in kulturnem nivoju. TO je naš, slovenski duh, to smo mi, Slovenci! Na obeh tako različnih političnih polih je bila presežena meja izključevanja…. lepo in vzpodbudno! O da bi se nadaljevalo v tem duhu, pa bo voz končno krenil počasi naprej.

 • dob

  “Javno mnenje, nad katerimi ima še vedno roko Niko Toš, je v Sloveniji bolj pomembno kot sama resnica. Zato imamo na oblasti klovne in bebce, ki jih z oblikovanjem javnega mnenja na te položaje postavljajo vplivna ozadja s pomočjo medijev.”

  Bravo, Petek!
  Hvala za razgrinjanje oblakov.

 • Artur

  Nova24Tv predlagam, da iz pogovorne oddaje, ki je bila danes na SloTV3 objavite njene točne citate ali celo video ponovitev kjer je nabijala o solidarnosti do “beguncev” odprtih mejah ipd .
  Jerca Korče iz LMŠ na SloTv3 namerava solidarnostno sprejemati to parazitsko zločinsko drhal z odprtimi rokami s prostim pretokom na naši državni meji , če je to Agenda vlade Marjana Šarca potem pa res bog nam pomagaj varnostna katastrofa ipd v zvezi s tem se nam šele obeta po zaslugi levih debilnih ruknjenih Slovencljev.
  Vprašanje se postavlja ali namerno ignorira evidentno dokumentirano alarmantno stanje po Evropi zaradi te arabske nasilne parazitske drhali, ki se dnevno transportira in nastanjuje na naših prostorih ali pa je naivna. Da je naivna močno dvomim toliko mi ne deluje glupa prej se mi dozdeva, da se mora sprenevedat , izigravat licemerje in glumit lažno solidarnost, ker se mora držati levajzlske narodno izdajalske agende, ki se mora izvesti do konca.
  https://www.youtube.com/watch?v=S4K4okVa7dU

 • turči

  Vse skupaj je en velik cirkus in javno mnenje je zaradi takšnih družbeno priznanih veleumov za katere se že vnaprej opredeli da so izjemni in niso konfliktni, popolnoma zastrupljeno, včasih skoraj verjet ne morem ko se s kom sicer popolnoma uspešnim človekom pogovarjam. Rešitev je kritično spremljajte in primerjajte tuje medije učite se tujih jezikov samo to nas lahko reši…
  Glede cirilične doktorice takšnih brezčutnih
  in slabo educiranih uvozov je pri nas vse več in je samo še en atribut za vsako ceno vzdrževaega javnega zdravstva, če bodo levičarji nadaljevali ta trend jih bo zmeraj več…Problem je tudi da jim znanja in etičnosti nihče prej ne preveri…

 • Zora

  Ustavno sodišče ni oprostilo JJ ampak je zadevo vrnilo na začetek ti lažnivec. Seveda ne preneseš resnice zato ti je ljubša laž.

  • plamen100

   Napisi tako kot je dejansko bilo, Ustavno sodisce je vrnilo zadevo na prvo stopnjo z obrazlozitvijo da naj v sodbi navedejo kaksen dokaz. Ves problem je bil v dokazih, teh ni bilo. Bili so indici, ki pa niso dokazi in brez dokazov sploh ne bi smelo priti do obsodbe ampak se potem mora soditi v korist osumljenca, kar jemljejo v 1.letniku pravne. No ker pa je v danem primeru slo za politicno sojenje pa je taksna politicna obsodba prisla skozi vse tri instance brez enega samega dokaza, kar je milo receno grozljivo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!