fbpx

V letu 2016 sem vselej bobu rekel bob!

Roman Vodeb (Foto: STA)

Leto 2016 je mimo – hvala Bogu. In če se bo nadaljevalo s takšnim tempom tudi leto 2017, bom moral svoje tedenske kolumne bodisi podaljšati bodisi jih pisati vsaj dvakrat na teden. Časi so postali tako nori, da je treba kritično misel širiti med ljudi vsak dan. V letu 2017 bi si sicer želel, da se stvari umirijo – vendar kaže bolj slabo. Svojo sklepno ponovoletno kolumno bom namenil nekakšnemu rezimeju. Tokrat bom še enkrat ošvrknil teme, ki sem jih v preteklem letu kritično premišljeval.

Tudi nacionalni RTV MMC portal je oblikoval nekakšno lestvico njihovih najbolj branih kolumn, kjer so sicer prednjačili kolumnisti, ki so tematizirali šport (in ameriške volitve). Jaz sem se odločil, da kolumnistični rezime popredalčkam po aktualnih temah, ki sem jih v preteklem letu najbolj intenzivno kritično premleval.

Če izpustim poreferendumsko razočaranost režimskih kolumnistov – novela o ZZZDR je 20. decembra 2015 pač padla, kjer sem se najbolj norčeval iz Mihe Mazzinija in Borisa Vezjaka – se lanskega januarja najprej nisem mogel (kolumnistično) načuditi političnemu barometru, ki je predsednika Pahorja postavljal na prvo mesto po politični priljubljenosti. Če so ‘ovce’ tako glupe, da res mislijo, da si Borut Pahor zasluži prvo mesto na lestvici priljubljenosti, potem nam ni pomoči. In prav mogoče je, da ‘ovce’ na tej lestvici tudi letos na vrhu ustoličijo prav Pahorja (http://nova24tv.si/kolumna/pahor-je-slovenski-naj-politik-groza/).

Seveda sem lani precej pisal tudi o beguncih. Razložil sem džihadistično (versko) blaznost oziroma psihopatijo in njihovo moralno izprijenost (http://nova24tv.si/kolumna/islamski-terorizem-in-verski-fanatizem-dzihadisti-niso-nic-drugega-kot-psihopati/). Leto 2016 bi lahko imeli za ‘begunsko leto’ zaradi mnogih stvari: izgredov, posilstev in terorističnih napadov. Lanska novoletna posilstva so me še posebej prizadela, saj sem jih tudi psihoanalitično napovedal (http://nova24tv.si/kolumna/seksualni-izgredi-so-bili-v-resnici-nacrtovani-in-napovedani/). Ne gre za to, da moja svarila niso bila slišana oziroma vzeta resno – saj moj/slovenski glas ne seže v deveto vas (v Nemčijo, Skandinavijo …). Gre bolj zato, da so me zaradi (teoretskih) napovedi izžvižgali in obsojali, češ da strašim narod. Tudi to, da sem v tem kontekst strah označil kot normalen, logičen in pričakovan, so anarho-liberali izžvižgali (http://nova24tv.si/slovenija/ce-ljudi-v-tej-begunski-situaciji-ne-bi-bilo-strah-ne-bi-bili-normalni/). Tudi ko se je na svetovni dan filozofije (v Mariboru) enoumno govorilo o strahu, sem bil pogumno kritičen do slovenske (leve) filozofske oligarhije, ki domuje na ljubljanski Filozofski fakulteti … Ko so tamkajšnje filozofinje obeleževale 30-letnico smrti feministične ‘boginje’ Simone de Beauvoir, sem se (aprila) kritično razpisal o njihovem kongresnem enoumju, ki se je skozi pranje možganov in brez opozicije odvijalo ravno na FF (http://nova24tv.si/kolumna/pranje-mozganov-na-filozofski-fakulteti/). Seveda sem bil uradno razglašen, da sovražno in diskriminirajoče govorim (že tretjič!) … Svet za odziv na sovražni in diskriminirajoč govor nenehno preži name, še posebej na moje kolumne (http://nova24tv.si/slovenija/pozor-svet-za-preganjanje-drugace-mislecih/).

Tudi zaradi tega inkvizicijskega Sveta sem se vseskozi – tudi v svojih kolumnah – boril za svobodo govora in širjenje kritične misli. Obsojal sem medijsko brezopozicijsko enoumje (http://nova24tv.si/slovenija/brezopozicijsko-enoumje-na-rtv/). Razkri(nka)l sem marsikateri medijski in izobraževalno-indoktrinacijski lobi (operiral sem z imeni in s priimki) – posebno tistega, ki ga perpetuirajo feministke in njihovi LeGeBiTrovski pajdaši. Moja kolumnistična predrznost v obliki kritične misli in drugačnega mišljenja je bila seveda tudi kaznovana. Ravno na FF so odpovedali celotno konferenco, povezano s filozofijo in športom (http://nova24tv.si/kolumna/kako-na-filozofski-fakulteti-levicarske-odpadnike-sadisticno-zazigajo-na-grmadi/). Zaradi nenehne pokončne in opozicijske drže sem si pred kratkim celo drznil kandidirati za Varuha gledalčevih in poslušalčevih pravic (http://nova24tv.si/kolumna/nova-kolumna-romana-vodeba-varuh-pravic-gledalcev-in-poslusalcev/).

Nacionalna RTV Slovenija, ki sem jo poprej zaradi brezopozicijskega enoumja ničkolikokrat kritiziral, resnično potrebuje nekoga ‘z jajci’, ki bo opozarjal na pristransko poročanje in levo enoumje. V svoji kandidaturi (in kolumni) sem se posredno potegnil za ‘nesrečnico’ Angelco Likovič, ki ji je sedanji Varuh (v odstopu) Lado Ambrožič – zaradi zagovarjanja stališč proti splavu v oddaji Tarča – hotel avtoritarno (in sadistično) kot nekakšen inkvizicijski rabelj – dosmrtno prepovedati nastopanje na nacionalni RTV SLO. (Opomba: iz obzirnosti do vernih bralcev portala Nova24TV o splavu tukaj nisem pisal – sem pa ‘za’ splav, torej ‘za’ to, da se ženska sama odloča o svojem materinstvu, nosečnosti in splavu.) Ko je zagorel reportažni kombi POP TV sem – za razliko od patetičnega obsojanja tega svojevrstnega (sicer) kriminalnega dejanja – opozarjal ravno na pristransko novinarsko poročanje in medijsko brezopozicijsko enoumje (http://nova24tv.si/kolumna/sovrazni-govor-novinarji-pop-tv-ja-sadisticno-drazijo-drugace-mislece/).

Da sem domala v vsaki drugi kolumni smešil in obsojal feminizem, se tako ali tako ve. Resnično namreč mislim – in to vsakič tudi psihoanalitično podkrepim –, da so ženske v moralno delikatnih situacijah pogosto v hudi moralni zablodi. Narava kastracijskega kompleksa in zloglasno (nezavedno) zavidanje penisa onemogoča ženski postkonvencionalno moralno razsojanje. Ženski Nadjaz – beri: vest, ki peče – je v povprečju šibkejši od moškega. Enačenje spolov je ena izmed najbolj smrtonosnih družbenih ideologij oziroma zablod (http://nova24tv.si/slovenija/feministke-bi-rade-ukinile-razlikovanje-spolov-skozi-slovenske-zakone/). Normalne ženske sem vseskozi hrabril, naj ostanejo – ali pa spet postanejo – Ženske in naj se razlikujejo od moških. Res je, iz ‘moškinj’ sem se po svoje norčeval ali pa jih patetično zaničeval, saj sta resnično zlo sodobne družbe prav feminizem in njegova bizarna (in blazna) ideja, torej (nezavedna) želja, da sta spola enaka (http://nova24tv.si/slovenija/zenske-postanite-spet-zenske/).

Da sem se kot lev – in po horoskopu sem resnično Lev (prežet z venero/Žensko) – od aprila naprej boril za ‘koroška dečka’, se še najbolj ve. Odkrito sem govoril o resničnih krivcih za nastanek ‘koroških oziroma velenjskih dečkov’ in operiral tudi z imeni in priimki, ne samo z inštitucijami (http://nova24tv.si/slovenija/to-so-krivci-iz-ozadja-zakaj-je-direktorica-velenjskega-csd-brezsrcna/). Resorno ministrico Anjo Kopač Mrak sem resnično in upravičeno kritiziral – celo ‘napičil sem jo’, kot bi se dalo reči, ker ocenjujem, da si to zasluži. Angažiral sem se tudi na dveh pomembnih shodih – pred ministrstvom in Vlado. Ministrica ima veliko grehov – ob ‘koroških dečkih’ obstaja tudi ‘prekmurski deček’ … (http://nova24tv.si/kolumna/absurd-csd-ji-in-zenske-misija-nemogoce/). Tudi takrat, ko je bila interpelirana, sem bil glasen in neizprosno ‘krut’ do nje, ker si to pač zasluži oziroma ker si narod  zasluži boljšega ministra, kot je Anja Kopač Mrak (http://nova24tv.si/kolumna/l-nova-kolumna-romana-vodeba-interpelacija-anje-kopac-mrak/).

Njene (pro)feministične zablode so dolgoročne (in smrtonosne) narave
Kadar ta profeministična doktorirana FDV-jevka brca v temo, brca brezsrčno, sadistično in vztrajno – v nedogled … Njene (pro)feministične zablode so dolgoročne (in smrtonosne) narave. Pred poletjem je spet (simptomatsko) ‘usekala mimo’. Spet hoče svojo razdrto enostarševsko ‘družino’ zakonsko uveljaviti in posredno ustoličiti kot logični normativ. Sredi decembra je šel (njen) predlog novega Družinskega zakonika že kar na Vlado. Sam sem svoj pripombe seveda pravočasno posredoval na ministrstvo še pred poletjem, in v pripombah seveda nisem bil osamljen. V eni izmed poletnih kolumn sem javnost (in politike) tudi odkrito opozarjal, da je ministričin predlog (spet) v nasprotju z Ustavo (http://nova24tv.si/kolumna/roman-vodeb-pasti-novega-druzinskega-zakonika/). Kako je ravno Kopač Mrakova v objemu svojega FDV-jevskega neznanja in bizarno-otroškega sočutja (spet) zagodla družinam/staršem ter s tem tudi otrokom in družbi – tokrat z noveliranjem Zakona o preprečevanju nasilja (v družini), ki prepoveduje fizično kaznovanje otrok – nisem močal. Na ta (njen) zakonski zdrs sem opozoril v eni izmed poletnih kolumn (http://nova24tv.si/kolumna/fizicno-kaznovanje-mora-biti-dovoljeno/).

O seksualnosti nogometa in finančnih apetitih Massija
Seveda v letu 2016 nisem pozabil na šport.  Ko sem pozimi (skozi psihoanalizo) ‘obdelal’ Planico (http://nova24tv.si/kolumna/mama-planica-velikanka-zenskega-spola/), sem v kontekstu Olimpijskih iger načel nekaj ‘prepovedanih’ (psihoanalitičnih oziroma seksualnih) tem (http://nova24tv.si/kolumna/custvovanje-trener-sportnica-kljuc-do-uspeha/). Poprej sem razložil seksualnost nogometa – ker gol (po psihoanalitični percepciji) ni gol (pač pa simbol vagine) (http://nova24tv.si/panorama/nogometna-perverzija-nevednosti/). O Tini Maze, njenem poslov(il)nem nastopu na Pohorju – bolje rečeno o finančnih apetitih ‘njenega’ Andree Massija – sem spregovoril prejšnji teden, ker je to zahteval moj etični imperativ. Šport je pač prežet s fair playem. In toliko gnojnice, kot je bilo na ta račun zlite po meni, je bilo izlite le še, ko so se me lotile feministke in LeGeBiTrovci (http://nova24tv.si/kolumna/poslovni-ali-poslovilni-nastop-tine-maze/).

Toda svoji kritični drži (in psihoanalizi) bom zvest tudi v prihodnje. Prepričan sem, da se bom v letu 2017 moral posvetiti psihološki in/oziroma psihoterapevtski stroki. Če bomo družno normalizirali ti dve stroki, bomo ‘v red spravili’ tudi podivjano psihosocialno stroko, ki ‘ugrablja’ in ‘spravlja v grob’ mnoge otroke. Prihodnji teden bom pisal o kalvariji ‘bratca in sestrice’, ki jo je spet zagrešil CSD … Doslej sem se psihološke in/oziroma psihoterapevtske stroke lotil že nekajkrat (http://nova24tv.si/kolumna/psiho-stroka-ali-psiho-ideologija-2/). Zato, da bi celostno zapopadel strokovno indoktrinacijo, sem šel na ‘njihovo’ izobraževanje, junija na Roglo – in o tej farsi napisal kritično kolumno (http://nova24tv.si/kolumna/strokovno-izobrazevanje-alias-pranje-mozganov/).

Skratka, tudi leto 2017 bo pestro in z moje strani kritično.

Roman Vodeb