Lahkotnost bivanja

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebni arhiv).

Človekovo dostojanstvo! Zapisano praktično v vseh deklaracijah in ustavah. Najbolj teptana pravica, saj je tisti, ki odločajo o človekovem dostojanstvu, ne razumejo ali nočejo razumeti. Splošna deklaracija o človekovih pravicah v 1. členu določa, da se vsi ljudje rodijo svobodni in imajo enako dostojanstvo in enake pravice. Sveta preproščina, bom dejala vsakomur, ki mi bo to zatrjeval. Enostavno, ta pravica se v zadnjem desetletju, po relativno kratkem obdobju, ko je veter sprememb prinesel vonj po svobodi, po enakosti, po spoštovanju dostojanstva vsakega človeka, ponovno izgublja. Kot da so ljudje izgubili razum, spomin, občutek za to, kaj je prav in kaj narobe. Besede izgubljajo pomen, resnica je kot mavrica, raznobarvna, pretežno rdeča. In kot omamljeni stopamo v čas in prostor, ki zanikujeta vse, kar smo mislili, da imamo. Kot snežinke, ki jih prestrežeš na roki, sta nam dostojanstvo in svoboda spolzela med prsti.

Ponovno se spominjam Kafke, ponovno imam občutek, da stojim pred napačnimi vrati. Gledam nemire v Franciji, nasilje, ki ga nad lastnim narodom izvaja predsednik Macron, in ne morem verjeti, da je vsa Evropa tiho. Pa je tiho. Niti ena stranka od glavnih, ki sedijo v EU-parlamentu, se ni oglasila. Macron, čigar stranka je članica ALDE, ni bil okrcan zaradi kršenja temeljnih človekovih pravic, pravice do izražanja, do združevanja, ne nazadnje do prostega gibanja. Zaradi besedila na plakatu stranke Fidesz, ki jo je podprla večina državljanov Madžarske, so članice evropske ljudske stranke EPP zahtevale, da se to stranko izključi.

Kaj je pisalo na plakatu? Ob sliki Sorosa in Junckerja je bilo zapisano, da imajo državljani pravico vedeti! Greh! Državljani te pravice nimamo. To nam je pokazala največja stranka v EU-parlamentu. Državljani imamo pravico do molka, pravico do plačila davka, pravico, da ostanemo doma in da nekaj tednov pred volitvami poslušamo obljube, kaj vse bi za nas naredil kateri politik. Nič ne bo naredil ta, ki do sedaj ni naredil ničesar. Pokazali so, da jim človekove in državljanske pravice niso mar, da jim niti evropska civilizacija ni mar, da jim ni mar, kakšen svet bodo zapustili vnukom, da jih ne skrbijo gnojila, onesnažen zrak, voda, pesticidi, antibiotiki v hrani. Ne, trenutno jih skrbijo vatirane palčke in slamice, s katerimi pijemo, in seveda novi skovanki Afrofobija in Afroevropejec. Če smo se še pred kratkim smejali teoriji, da so bili prvobitni Švedi temnopolti in plavooki, danes ni več razloga za smeh. Če že niso bili, pa bodo!

Kaj pa Republika Škofi Gojmirja Lešnjaka?
Ko sem poslušala sodbo, izrečeno Andreju Šišku, kot tudi, ko sem poslušala govor tožilstva, sem na trenutke mislila, da živim v vzporednem vesolju, da se to ne dogaja zares in da se ne spomnim, kdaj sem vstopila v časovni stroj in se vrnila v petdeseta, šestdeseta, sedemdeseta leta. Ko je nekdo obsojen, da je nekaj storil, in ko sem pokazala, da so to storili mnogi drugi, mnogo huje, mnogo resneje, je tožilstvo dejalo, da je za tiste pristojno drugo tožilstvo, in razumeti je bilo, da “kar je za Jupitra, ni za vola”. Torej, očitek, da je Andrej Šiško ustanovil Deželo Štajersko, drži? Ker do sedaj sem mislila, da imamo v Sloveniji enoten pravni red. Da je vseeno, ali si na Primorskem ali Štajerskem, ali si igralec in ustanoviš republiko Škofi, ali si Andrej Šiško iz Dežele Štajerske. Pa še nekaj mi je šlo skozi možgane, spomin na to, kako smo razglasili samostojno Slovenijo. Prevzeli nadzor nad mejami, imeli vojsko, ustavo, pa vendar prosili, da nas tuje države priznajo, da postanemo člani OZN. Denar, bančni sistem, vlada … ogromno delo, ogromen podvig, ne nazadnje tudi ureditev pravosodja. Zdaj pa kar naenkrat nekdo ustanovi Deželo Štajersko, na nekem pikniku, in lop po glavi, odvzame se mu osebna svoboda, potepta se njegovo dostojanstvo. Je Andrej Šiško vreden več kot Gojmir Lešnjak in njegova Republika Škofi ali manj? Je bolj nevaren kot igralec? V državi, kjer je predsednik vlade igralec?

Gojmir Lešnjak Gojc (Foto: STA)

Vidite, potem povežem demonstracije v Franciji, povežem informacijo o prodajanju migrantskih otrok na sejmu homoseksualnim parom v Bruslju, povežem zadnjo resolucijo, ki jo je sprejel EU-parlament, v kateri dobesedno piše: “… poziva države članice, naj odpravijo rasno ali etnično profiliranje v vseh oblikah kazenskega pregona, ukrepov za boj proti terorizmu in nadzora priseljevanja ter naj uradno priznajo prakse nezakonite diskriminacije in nasilja ter se borijo proti njim z usposabljanjem organov na področju odpravljanja rasizma in predsodkov.” In kaj je profiliranje? V kazenskopravnem smislu je orodje v preiskovanju kaznivih dejanj, kot so posilstva, umori ipd. Za izdelavo profila se uporabijo podatki, pridobljeni na kraju zločina, izjave žrtev, če so preživele, prič, če si morebiti upajo izpovedovati. Na tej osnovi se izdela psihološki profil storilca. Vsi slovenski poslanci so bili za, no, nekateri so se vzdržali, mene pa zanima konkretna razlaga tega poziva. Kaj pomeni rasno ali etnično profiliranje v kazenskih postopkih? Če priče izjavijo, da je bil storilec pripadnik druge rase, etnije, tega pravosodje ne sme upoštevati oz. organi pregona tega podatka ne smejo uporabiti za izdelavo psihološkega profila storilca? Ali to pomeni, da naj bi bili kazenski postopki vodeni na podlagi rase ali etnije? Etnija je po definiciji skupina, ki se po kulturnih potezah, lastnim njenim pripadnikom, razlikuje od drugih skupin. Največkrat jo povezujejo ime, skupna prepričanja, verovanja, vrednote, norme, šege, jezik, zgodovina, naselitveno območje ter zavest pripadnosti in etnična identiteta. Torej, storilca se ne bo iskalo med pripadniki neke rase ali etnije, čeprav bodo dokazi kazali nanj?

In to so podprli evropski parlamentarci.

Oprostite, s tem so poteptali našo svobodo, naše dostojanstvo. Ne bom, in upam, da tudi vi ne boste, sprejela, da bo nekdo na mojem pragu kamenjal žensko, bičal drugega človeka, zahteval, da ga manjvredna ženska, kar sem po njegovih navadah in njegovi kulturi, ne gleda v oči. Ko bodo priče ali žrtev, če bo preživela, izpovedala, da je bil storilec morebiti temnopolt, morebiti aziatskega izgleda, na tej podlagi policija ne bo smela izdelati psihološkega profila storilca in se bo morala pretvarjati, da to ne drži. Ker ne nazadnje, kot izhaja iz resolucije, kamenjanje, obrezovanje deklic, poroke z otroki so del naše bele civilizacije ravno toliko, kot nam tuje, ki ji odpiramo vrata?

Dogodek v sodni dvorani, ko mi je nasprotnik rekel, da ga ne smem gledati v oči, ker sem ženska, je že rezultat tega? Si res to želimo? Nas je ne nazadnje kdo kaj vprašal? So imele stranke, katerih poslanci so to potrdili, to v svojih političnih programih, s katerimi so šle na volitve in dobile določeno število glasov? Z ramo ob rami so desni, levi, liberalni sprejeli resolucijo. Samo 27 poslancev, vseh poslancev ENF, Evrope narodov in svoboščin, je glasovalo proti! In Andrej Šiško je dejal, da moramo državo zaščititi pred migranti. In v skladu s to resolucijo je bil verjetno spoznan za krivega. Njegov psihološki profil je sodišče povzelo kar na podlagi TV-oddaje, ker izdelava njegovega psihološkega profila nekega TV-psihoanalitika je v naši državi dovoljena in uporabna. Slovenci smo dolžni ravnati skladno z resolucijo. In zopet se bo našel kdo, ki bo rekel, da pakt ZN o migracijah ni obvezen, da je resolucija samo priporočilo.

Dalajlama naj pride za predsednika Evropske komisije
Razmišljajte o tem, kaj je tisto, kar so osebe afriškega porekla v zgodovini znatno prispevale k izgradnji evropske družbe, to namreč piše v tej famozni resoluciji. Jaz pri najboljši volji nič tega ne vidim v Sloveniji. Vem, da so nekatere države kolonizirale Afriko in da je tam, kjer so kolonizatorji ostali dlje, bolj urejena družba kot drugod. Verjetno so imeli tudi koristi, vendar so jih tudi vračali. Vem pa tudi, da so od 11. do 19. stoletja severnoafriški pirati z napadi na evropska obalna mesta zavzeli premoženje in sužnje, ki so bili nato prodani Alžiriji in Maroku. Bizantinsko-otomanske vojne in turški vpadi v Evropo so povzročili ogromno zajetje dečkov, ki so jih prevzgojili v janičarje, in deklic, ki so jih kot spolne sužnje odpeljali v svoje domove. Janičarstvo, ki naj bi se pričelo v začetku 14. stoletja, je trajalo do konca 19. stoletja. Takrat naj bi še vedno bilo aktivnih skoraj 150.000 janičarjev. Sedaj vidimo, da jih je v Evropskem parlamentu, skupaj z vso evrokracijo, prav gotovo še vedno blizu 10.000. In kdo se bo iz Turčije opravičil za “odvzem”, če uporabim ta lovski izraz, prebivalstva v Evropi? Kdo iz Maroka in Alžirije bo plačal odškodnino Španiji, Portugalski in tudi Veliki Britaniji ?

Ko boste oddajali svoj glas na volitvah, pomislite na to, kdo komu kaj dolguje in kdo je v vašem imenu podpisal, da se bo izplačala odškodnina potomcem afriških sužnjev, da se bodo odprli arhivi o kolonizaciji? Mogoče tisti, ki v Sloveniji še danes niso vrnili po II. svetovni vojni zaplenjenega premoženja, ali oni, ki so bili za prepoved vpogleda v lastne arhive lastnim državljanom?

Dalajlama naj pride za predsednika Evropske komisije!

Lucija Šikovec Ušaj

 • RATATA

  Zanimivo branje kronike….

  Kronika VEZDA ZNOVICH ZPRAVliena Kratka Szlouenzkim iesikom po D. Antolu Pope Vramcze Kanouniku Zagrebechkom. M.D. LXXVIII / 1578.

  Leta:

  110. Quirinus Apostolski večnik v Sisku postal Biskup Slouenski in v Kolpo (Kupu vodu) za ime Kristusovi bil vžen in utoplen.

  159. Anicetus iz Syrie Papež rimski postal… zapovedal je, da Biskupi in Redovniki brade ne nosijo …

  197. Byzanc bil podert

  221. Calixtus Rimljan postal Papež rimski … on je začel in zapovedal, da niti eden Biskup in Pop ne sme imeti svoje žene.

  226. Verban Rimljan, rimski Papež postal in osem let je bil … on je začer deržati kmete in imetje v cerkvi, dopustil je redovnikom kmete imeti in imetje ter vladati n službo cerkveno.

  247. Filip Arapin 28.Cezar Rimski postane. Vladal je s svojim sinom pet let in bil umorjen je v Veroni.

  280. Aurelius probus (enega ubogega težaka sin) Rimski Cesar postal od Srema. Vladal je 6 let. Umorjen je bil na Slouenieh. V tem času je bilo dopuščeno zemljo z vinogradi zasaditi.

  310. Constantin Veliki Rimski 39. Cezar in poglavnik postal. Obvladal je Mexenezia. 31 let je vladal. Constantinopel ali Carigrad je postavil.

  373. Huni ali Vogri iz Szitie pridejo v Panonijo; 10, 100 in 80 jezer (tisoč) ljudi; malih, velikiih, moških in žen. Panonija je tista zemlja (dežela) ki se zdaj (1578.) imenuje Vogerska Zemlja ali Orzag. V enem delu so živeli Slouenji a v drugem Nemetci in v tem delu so najprej Vogri prišli.

  401. Atila prvi Kralj Vogerski postane, vlada jako in zmožno, mnoge zemlje in orsage podleže, potegne Slouensko zemljo in Orsag do Moria zauide in Sisek do fundamenta podere… po Latinih, po Nemceh, po Francozie in po ostalih zemljah in orsagih mnoge poglavnike in mesta podere, požge in v ništar dopele…. Vlada 44 let. Zadavi se s svojo krvjo ponoči in umre…

  • Janez Kepic-Kern

   ZANIMIVO – NI KAJ.
   Kje ste pa našli to “KRONIKO” ?
   VABIM VAS K SODELOVANJU V MOJI REVIJI “SLOVENIANA”
   IN NA MOJEM
   E-PORTALU “SLOVENIANA”, NA: sloveniana.si. l.r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
   https://sloveniana.si/
   https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2018/10/SlovenianaRevija_mesecnikAVGUST2018_bratomORLOM-1.pdf
   300. OBLETNICA ROJSTVA MARIJE TEREZIJE
   https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2018/10/SlovenianaRevija_mesecnikJULIJ2018_webFINALMarijaTerezija.pdf
   PA
   O HERALDIKI, GRBI, ZASTAVE, PRAPORI ITD.
   IN ŠE VELIKO TEGA IMAM NA “SLLOVENIANI”

   • RATATA

    To je napisano v Kroniki Antola Vramca, ormožana, Štajerca, katerega so se naši “strokovnjaki” literarne, jezikovne, zgodovinske, politične stroke odpovedali in ga prepustili hrvatom, čeprav piše, da je ta kronika napisana v slouenzkem jeziku!!!
    Pet let po kmečkem uporu (leta 1578) je to kroniko napisal, upor kmetov pa omenil le tako, da so se uprli kmetje na Slovenjeh in nobenih hrvatskih kmetov NE navaja, kot nam lažejo uradni zgodovinarji, da je bil to slovensko-hrvaški kmečki upor, kar je laž! Uskoku so upore kmetov na Slovenieh zatrli!!, saj so bili v službi gospode-Dežele! In v Zagrebu je bila Cirkva Zagrebechka Slovenska!!!

    (“Kronika : vezda znovich zpravliena kratka szlouenzkim iezikom po D. Antolu pope Vramcze kanouniku zagrebechkom”)
    https://www.dlib.si/details/URN:NBN:SI:DOC-NYMNIJYD

    na Sloveniano pa grem kdaj pa kdaj pogledat, je zanimivo!

    • Janez Kepic-Kern

     hvala za Vaše info.
     Glede morebitnega sodelovanja se mi kar oglasite, pa se kdaj ob soku kje v centru LJ srečava in se pogovoriva.
     Čisto brez zadreg: jaz sem OK, nič slabega me ne bremeni, ex OK knjižničar v penziji . pač.
     Redno sodelujem s HERALDIKOM gospodom V.J. in z mladimi računalnikarji.Sodelovanje, ki je pravo delo – preko mojega podjetja SLOVENIANA – tudi – plačam.
     Tisto o KRONIKI je zanimivo, nisem vedel zanjo.
     Te tedne bom ustanovil
     – DOMOZNANSKO IN DOMAČNOSTNO DRUŠTVO SLOVENIANA”: ustanovne člane že imam, če boste želeli se lahko pridružite.
     Računalniško društvo in klub “SLOVENIANA” pa sem že registriral – lani.
     ar oglasite se mi – če in kadar želte.Vsi moji kontaktni podatki so na e-portalu “SLOVENIANA”.
     Verjetno bom obnovil tudi “ORLE” dr. J.E. KREKA. Če Bog da.
     Lepe
     pozdrave L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  BRAVO CENJENA GOSPA Lucija Š. Ušaj.
  Meni je ena od najbolj razveseljivih ljudi v naši R. Sloveniji..
  Razumna, realna obravnava vvsake teme, ki se je loti..
  Zlasti mi je bilo všeč, ko je “pravnika” dr. Cerarja
  “povozila” na sodišču v zadevi – referendum o 2. tiru. L. r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • tomnidari

  Sem včeraj gledal FAKTOR in moj glas bo šel DOM-u.

 • althar

  Dve vojni in nekaj totalitarizmov kasneje načrt zamenjave evropskega ljudstva daje rezultate. Dobro opravljeno, Hazarji.

 • Artur

  Bravo Lucija moj glas za vas in vaše, tako se govori brez sprenevedanja licemerja in demagogije “žebljico na glavico” .

 • Franci Pušenjak

  Ja zares črna slika, ki jo slikate pri nas in v tej tako želeni Evropi je realnost, ne neka prihodnja ampak tukaj in zdaj! Ljudje-volivci bomo morali z bolj trezno in racionalno glavo razmisliti početja politikov ki jih volimo! Kam nas peljejo, kaj počno in ali si zaslužijo izvoljena mesta in položaje. Ne si jih ne! Ni dileme, da so prihajajoče volitve prava priložnost za nas, da ne bo potem kesanja in joka! Ena zadeva, ki bi jo morali veliko bolj izpostavljati, je kriminal, ki ga izvajajo “uvozniki migrantov” v EU! To je skrajno neprimeren in izkoriščevalski odnos do migrantov samih. Iztrgamo jih iz svojih sredin in jih uvažamo v neko drugo, ne njihovo kulturo, v kateri se ne razvijajo več, oz. se razvijejo v nekaj povsem drugega kot si verjetno želijo! To je največji nateg in hud kriminal vseh, ki zagovarjajo migrantstvo oz. migracije celo aktivno izvajajo! Levičarji in lažni socialisti so svetu naredili že ogromno škode, kako je mogoče, da to lahko počnejo znova in znova???

 • Igor Kavalar

  Dobro napisano. Se strinjam. Sem si ogledal glasovanje za novo kategorijo ljudi Evro Afričana, verjetno kmalu dobimo še novo kategorijo človeka tipa Evro Arabca in novo resolucijo. Zato in še zaradi sto drugih razlogov, glasujem za DoM in ENF ( Evropa narodov in svobode)!

  Nova resolucija iz 28.3. v EU parlamentu:
  Listing the third countries whose nationals must be in possession of visas when crossing the external borders and those whose nationals are exempt from that requirement (Kosovo)

  https://www.votewatch.eu/en/term8-listing-the-third-countries-whose-nationals-must-be-in-possession-of-visas-when-crossing-the-externa-3.html

  Odprava vize za prebivalce Kosova (report Fajon), uporabite filter in si oglejte glasovanje ( namesto Member States – Slovenija, oziroma po grupaciji npr. EPP, SD, ali pa ENF!

 • RATATA

  V kontekstu pravne zmotnosti in drugih neumnosti nove ere, ki traja že več kot sto let in katere zaključek je pohabljenost in s tem nezavedanje ničesar …:

  ##
  VZKLIK OB NEKI SPLETNI OBJAVI
  Saj ne bo nihče niti opazil, še manj verjel – toda tole:

  https://siol.net/avtomoto/promet/vsedrzavni-projekt-tako-bi-lahko-resili-promet-v-sloveniji-493697
  (objavljeno 27032019)

  kar se dogaja/in še bo še bolj/ in rešujejo, kakor rešujejo v LJUBLJANI, ni nič drugega, kot posledica in zunanja slika “dejanskega stanja” na polju sistema in struktur. To se začne, stoji in pade z DEŽELO – DRŽAVO.
  Ta pa se začne z definicijo:
  Dežela/država/status/state/der Staat/gosudarstvo: osnovni, naravni, obstojni, delujoči družbeni nukleus neločljivega sklopa teritorija, državljanov in oblasti.

  Fenomen Ljubljane je, da se duši v posledicah stoletne ignorance naravnih danosti, na čemer spretno jahajo različne klike in kujejo vsaka svoje lastne, parcialne – celoti smrtno nevarne – omejene koristi. Najbolj očitna je županska klika, katere podžupan, arhitekt z doktoratom, univerzitetni profesor, urbanist, je odkrito javno povedal, da povzroča prometno (avtomobilsko) stisko na območju mesta nalašč, da bi spodbudil “mesto brez avtomobila”. To spominja na perverzijo petletk, ko je šlo le za roke in število (magari samo levih ženskih čevljev…) ali Stalinovo “njet čelovjeka, njet problema” (oziroma “mrtev člove ni bolan” – atomska verzija: V Nagasakiju ni bilo nobenih družbenih nemirov…)

  A so še številne druge (klike). Od teh je najbolj prikrita/skrita očem, a glavna, najpomembnejša, vzrok vse nesreče celega minulega stoletja, tista klika, ki je v trenutku najvišjega vzpona družbenega političnega in gospodarskega razvoja sesula državno/deželno strukturo slovenskih DRŽAV (DEŽEL), v parlament osrednje od petih – dežele Krajnske – umestila dresurnico zanesljivih nadaljevalcev destrukcije (ki se seveda začne in konča s pravom, posebej še internacionalnim) in ruši osnove preživetja slovenske nacije. Država / dežela je pač nekaj takega, kot brajda za trto, ki je brez nje le kup plevela… Rak, ki ga je povzročila ta klika, in katerega novotvorbe razpihuje, je med drugim kopičenje metastaz na ljubljanskem območju, ki seveda tolikšnega pritiska ne prenese. Ostalim deželam je odvzeta za obstoj nujna strukturna podlaga in zato crkavajo (prebivalstvo beži), središče Krajnske pa bo zgnilo v nefunkcionirajoči gomili nakopičenega balasta.

  Sistematično permanentno rušenje obstoječe (31.10.1918 razglašene) države, zveze slovenskih dežel, ki se je pod imenom Republika Slovenija z razglasitvijo dne 26.6.1991 vrnila iz “balkanskega suženjstva” (na bregovih balkanskega Evfrata – Donave in Save) v samostojnost združenih slovenskih dežel z lastno oblastjo, ki se odraža v popolni neprepoznavnosti in sesedanju vase države kot celote – zlasti na internacionalnem parketu – so najbolj očitno odraža prav v problemu melanoma glavnega mesta le napol osamosvojene zveze slovenskih dežel, in se bo na tem pogorišču neke tisočletne zgodbe vse tudi bedno končalo.
  ##
  vir tu: http://www.domovinasospomini.eu/blog/2019/03/28/vzklik-ob-neki-spletni-objavi/

  • tomnidari

   Jaz sem sposoben potegnit kake kratkotrajne zaključke, ta tvoj (povej ti kako bi mu rekel), je jedro problema slovenske državotvornosti!

   • RATATA

    Hvala, da si prebral in se odzval, kar potrjuje, da si tudi dojel!
    To je KRIK(!!) po mojem mnenju, zdihovanje ob žalostni usodi enega naroda od nekda živečega v “nebesih pod Triglavom”, ki odhaja s svetovne “pozornice” (kot je napisal drEK), po več kot tisočletju pokončne vpetosti v srž dogajanja v tem delu sveta.
    Krik žalosti ob spoznavanju te grozovite nečimernosti preračunljivih prevarantov, ki se nam na pobudo klik ponujajo za vodje…! Ti vodje vodijo za lenitisom obolelo ljudstvo, ki se jim ne ljubi niti razmišljat v totalno pogubo – v popolni NIČ!

 • Vladimir

  Lucija,treba se skupaj spravit a ne novo stranko ustanovit,da se zruše komunistična banda.Brščić pa ne ve kaj bi rad.

  • tomnidari

   SDS, pa tudi ne vem več kam nas vodi!

 • rrrrr

  Grki v desetlatni vojni nikakor niso mogli streti odpora obleganih Trojancev. Zato je bistroumni Odisej izumil velikega in na pogled dobrodušneg in povsem nenevarnega lesenega konja. Trojancem ga je znotraj njihovih mestnih vrat poslal kot darilo , njegova vojska pa je navidezno odplula stran. A v lepem konju se je skrivala elita grških vojščakov, ti so odprli so mestna vrata, skrti Grki so vdrli, pobili meščane in Troja je padla….

  Moški ne premoremo kaj prida intuicije in tudi sam nisem nobena izjema. A bojim se, da je zviti in kratkonogi Odisej iz slaščičarne na Wofovi poslal nad edino še slovensko in desno stranko novo čredo Trojančkov.
  Če mi že ob imenu ,,desničarja” Šiška gorijo vse tri rdeče diode alarma, se mi je včeraj , zelo sem bil nad tem presenečen, spet prižgala nova, samcata: ob imenih Požar, Ušaj in Brščič .
  Upam, da sem se tokrat krepko uštel in da so moje rdeče diode zelo potrebne temeljitega servisa.

 • Common Sense

  Berem program Domovinske lige na njihovi spletnio strani.

  1. Za svobodo govora. Ta je temeljna civilizacijska pridobitev in predpogoj delovanja demokracije. Vredna je najvišje ustavne in zakonske zaščite. Nasprotujemo politični korektnosti in boju proti »sovražnemu govoru« pod pretvezo ponovnega uvajanja verbalnega delikta.
  2. Za ohranitev slovenskega jezika, kulture in identitete kot osmislitve obstoja Republike Slovenije.
  3. Za družine. Zdrava družina je temelj zdrave družbe. Nasprotujemo (ne)kulturnemu marksizmu in širitvi LGBT+P agende v državnih institucijah.
  4. Za krepitev suverenosti, zakonitosti, varnosti in reda. Ti so predpogoj blaginje. Zavarovanje meje in preprečitev nezakonitih migracij, ki predstavljajo izjemen varnostni in javnofinančni problem, je najvišja prioriteta. Slovenija naj skrbi za blaginjo svojih državljanov, ne ilegalnih migrantov!
  5. Za takojšnji odstop Slovenije od Globalnega sporazuma o migracijah.
  6. Za priključitev državam Višegrajske skupine in podpora pobudi Intermarium na osi Baltik-Jadran. Nasprotujemo težnjam po federalizaciji EU.
  7. Za obrambo ustavnosti, zakonitosti in načel pravne države. Sodnike in tožilce, ki sistematično kršijo ustavo, zakone in človekove pravice, je potrebno odstraniti iz pravosodnega sistema.
  8. Za podjetništvo in razvoj majhnih in srednjih podjetij. Verjamemo v sposobnost podjetnikov, da se bodo sami, brez vmešavanja in subvencij države znali odločati kaj, komu in za koliko prodajati.
  9. Zagovarjamo radikalno zmanjšanje subvencij in temu primerno znižanje davčnih bremen.
  10. Za vitko državo. Zagovarjamo racionalizacijo javnega sektorja in dopolnitev fiskalnega pravila z izdatkovnim, tj. ustavno omejitvijo javne porabe.
  11. Za pravične pokojnine. Vse bi morale biti skladne plačanim prispevkom. ZPIZ naj se poslovi od nezasluženih pokojnin.

  Se strinjam!

  Samo ne vem koliko šans ima ta program v širši publiki, ker pač MSM ne podpira.

 • Get Smart

  SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
  = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
  = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
  so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
  ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
  =SUŽNJELASTNIŠTVO =
  =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

  Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
  = FORUM 21 =
  = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
  predsednik pa je MILAN KUćAN,
  ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
  in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
  = uradno preimenovan v LDS =
  DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
  i tako dalje do tokija,
  pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
  (znak “>>>>>” pomeni “jo preimenujejo v”):

  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE >>>>> ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE >>>>> ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove >>>>> SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE >>>>> spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije >>>>> spet SDP, toda, POZOR= SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije >>>>> ZL= ZDRUŽENA LISTA >>>>> ZLSD= ZDRUŽENAA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV >>>>> SD= SOCIALNI DEMOKRATI
  Sledimo? Razumemo?
  SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMI JUGA nje

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca, torej LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA Zveza Delavnega Ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” (PO-DRŽAVILA nje) in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni “novi obrazi”: Zares, ZDRUŽENA LEVICA=zdaj LEVICA, ZaAB, PS, SMC, SAB, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a =
   = Savez KOMUNISTIČKE omladine JUGOSLAVIJE.
   Vseskozi ustvarjajo “nove obraze”, ki jih potem združujejo, razdružujejo …

   Med II. vojno SKOJ ustanovi USAOJ (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je SKOJ hkrati član USAOJ-a in deluje posebej (kot dandanes sekretar LDS-a GGOLUBIć kao ustanovi ZARES). Po vojni USAOJ preimenujejo v NOJ (NARODNA OMLADINA JUGOSLAVIJE), nato vse te “nove obraze” združijo spet v enega:
   SKOJ + USAOJ (NOJ)) = NOJ. Obstaja samo NOJ. NOJ preimenujejo v SSOJ =
   Savez SOCIJALISTIČKE omladine JUGOSLAVIJE,
   ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji. V Sloveniji nosi ime ZSMS (Zveza SOCIALISTIČNE mladine “SERBUSNE”).
   ZSMS na prvih v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih volitvah v Sloveniji leta 1990 nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS,
   na naslednjih volitvah, 1992, pa centralni komite to ZSMS (Zvezo SOCIALISTIČNE mladine Srbije v Sloveniji) preimenuje v:
   –»ZSMS–LIBERALNA STRANKA«,
   –potem v »LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA=LDS«,
   –potem v »LIBERALNA DEMOKRACIJA SLOVENIJE=LDS««.

   Najveći »liberalac nje« je bil t. i. DRTY DERNOVŠAK=MURGL-JUGOKOMIsrbo-šipac, ki je bil, POZOR nje,
   PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE.

   Prakso ustanavljanja “novih obrazov” SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, združevanj v
   t. i. “Združeno levico” itd. lahko dnevno opazujete:
   LDS, ZARES, Zeleni, SSS, SMS, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, SAB, TRS, IDS, …
   Verjamem SHOLTESU, Dobri LDS>SMC DOBOVŠEK, DeSUS, ZDRUŽENA Levica>LEVICA … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ = vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

   • Get Smart

    T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
    IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
    TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta (ŠTRUKALJ= kao SINDIKALIST= KSJS + SVIZ, pa državni svetnik, pa NADZORNIK KAD-a, pa NADZORNIK murgl jugokomi revije MLADINA … in še funkcij ima ritardiran watchdog nje) in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje (ex VARUH MURGL JUGOKOMI PRAVIC), violetaT0MIć pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
    le preimenovanje
    KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
    –––––––
    IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
    = LEVICA =
    =
    ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
    = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
    IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
    prvo nastopljeni predsednik IDS-ja = Luka Mesec

    • Get Smart

     Uradni začetek Lučkine zvezde in pol-meseca je oznanil sam tovariš
     MILAN KUćAN,
     predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
     in sicer leta 2013 v hotelu Union:

     “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
     tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
     uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
     komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
     formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
     in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
     predsedniki SD-ja = KPJ, kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
     INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”*

     —–
     * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

     TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
     babilonskih delavk Violete TOMIć,
     nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”, nato pa v “LEVICO”.

 • Get Smart

  Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM = »kultura smrti«,
  vsesplošno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM
  in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
  SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =
  so izdelki ene in edine ZLOČINSKE ORGANIZACIJE = KOMINTERNA =
  = kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
  = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …)
  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
  =
  “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
  (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavije … = ein folk, ein firer nje)
  1. = PRVORAZREDNI pusići in prvorazredni TRANSIćI so gazde
  2. = DRUGORAZREDNI pusići in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
  psi čuvaji tekovina revolucije
  3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
  oz. z njihovimi besedami,
  “… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

  Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
  seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
  .
  Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi”)
  so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
  .
  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   Samo v primeru NEDOKONČANIH »STOŽIC nje« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
   220 MILIJONOV € za projekt,
   ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
   40 milijonov €
   in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje,
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
   = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* lopovski in lažnivi đupljan nje NI PLAČAL
   ampak jih
   je nagnal domov BREZ PLAČILA.
   ———
   * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
   ki je pokazal socialno ozaveščenost«
   ———
   Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
   Kaj odmeva v Stoščah?

   – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
   – ZA koga? Za PARTIJU?
   – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
   – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
   – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
   – “Evviva communismo!”
   – “Bandiera rossa la triumfera!”

   Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
   osvobodila.

   • Get Smart

    POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.

    POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
    POLITIKE RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM:
    – ZA KATERO DRŽAVO DELAJO in
    – NA KAKŠEN NAČIN DELAJO za POLITEJO (državo),
    ne pa kot vam v glavice PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA in lokalno MURGL JUGOKOMUNISTIČNA AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo:
    “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”,
    “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”,
    “nogomet ne skrbi za svoje gledalce” …
    in kar je še POTURJENIH BULŠITIZMOV,
    ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni aparat (v lasti imajo preko 90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji),
    naselil v OPRANE glaviće OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi,
    in kot so naprimer top šop »vsegliharstva«:
    nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?
    Sledimo?
    Tudi NOGOMETAŠE, ki delajo za POLITEJO, razlikujemo glede na PRIPADNOST POLITEJI = za KATERO POLITEJO delajo in na kakšen način.
    MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO,
    ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla bla elite, ne za bla bla nogomet …, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO,
    medtem ko recimo OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO,
    ni isti kot MESSI (ker naj bi bili »vsi isti« nje, kot nabija kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA propaganda),
    ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo, ne za VSE ISTE,
    in seveda DELA drugače kot MESSI, saj BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

    Pamet v glavo.

    • Get Smart

     BLATENJE pojma DRŽAVA je POMEMBEN del kaviaržidoKOMINTERNISTIČNE oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNE propagande = cilj je vcepiti ljudem SOVRAŠTVO do LASTNE države.

     Zaradi POTURJENIH LAŽI veliko UBOGIH LJUDI verjame/veruje, da je na svetu neka entiteta, ki se kao imenuje država in ki kao ROPA, krade, laže, ubija … skratka »tepihuje« in »sfukuje« ljude nje, prosto po Masleshi.

     Država VAS NE ROPA … država NE DELA, država samo je,
     je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA =
     okupatorjeve ZLOČINSKE LUTKE DELAJO, lažejo, kradejo, ropajo, uničujejo …
     »on dela nje«.
     MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA je združenje zločinskih kreatur = mekanocurnih pussićev in kastratov (transićev), pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
     .
     DRŽAVA OBSTAJA le kot formalni okvir, je dogovor neke skupine o skupnih poslih
     oz. je VSE tisto, kar je znotraj njenih meja,
     DRŽAVA (oz. sestavni del DRŽAVE = POLITEJE) ste med drugim tudi vsi, ki ste državljani neke države,
     kar pomeni, da ko onanirate o »kao grdi DRŽAVI«, govorite o sebi, PLJUVATE v lastno skledo, SE STRELJATE V KOLENO nje,
     si podtikate zločinska dela ZLOČINCEV s podtaknjeno vam FEJK »kolektivno krivdo«.

     Če pa že morate uporabiti pojem država, MORATE povedati, katera DRŽAVA!
     Torej, pusići in transići KATERE DRŽAVE vas »tepihuju« in »sfukavajo«:

     =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
     =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
     =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

     MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
     VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
     MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH SUŽNJELASTNIKOV in njihovih SERBUSOV=hlapcev = psov čuvajev=watchdogov. VSI.
     Za razliko od teh kreatur, pa
     ČLOVEK dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
     resnicoljubno … DRŽAVO = POLITEJO.
     .
     Torej, tega in onega NE DELA NEKA DRŽAVA (država to, država ono, država je grda … VSE TO JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN, ki je PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, sami pa si mekanocurni pussići med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČNE revolucije.

 • Get Smart

  DOLG DRŽAVE SLOVENIJE
  .
  2004–2008 = Janez Janša = EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
  ————————————————————-
  2008–2011 = BORAT POHAR SD+Zares…= MURGL KOMI JUGA =dolg= 17 milijard €
  2011–2014 = BRATUŠAK = POZITIVNA MURGL JUGOSLAVIJA =dolg= 30 milijard €
  2014–2017 = Scmera MURGLjugokomunističnega CENTRA =dolg= + 31 milijard €
  2018–2019 = ŠARAC + SD + Levica + DeSUS + SMC + SAB =dolg= + 32 milijard €
  —-
  In zdaj se vprašajte, kaj ste kupili, kaj ste dobili, kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da zdaj odplačujete DOLG, ki vam ga je nabila MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA?
  Nič.
  Ker MURGL KOMI JUGA ves denar porabi za »očuvanje tekovina revolucije« =
  = pola sebi, pola ŠARCU daje nje =
  – pol si MURGL KOMI JUGA naloži na svoje (FORUM 21) in na gazdine=kaviaržidoKOMINTERN OAZNE račune Amsterdama, Luxemburga, Kanalov … skratka od Beograda, preko Cipra i tako dalje do tokija nje, in s tem NAROPANIM denarjem zdaj »kao kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje, iskra, vso mlečno industrijo, vso mesno industrijo, PIVO, vodo, mineralno vodo … VSE časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK …) vse REVIJE (vse lejdi, obraze, jane, one … MLADINE …), 99,99 % radijskih postaj, TV-postaje= POP-kanalizacije, planete … vse nje, TOTALITARIZEM pač:
  »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«),
  – pol pa porabi za tekoče poslovanje OKUPACIJSKEGA aparata = za LAŽNIVE in LOPOVSKE ŠARCE, BORATE, SMCmere, DeSUS-LDS-karele-viktore, Levice, SABRATUŠKE, đupljane JANKOVIćE, ARSENOVIćE, KONTIćE i tako dalje do tokija nje in na tisoče in tisoče FEJK URADOV, ki imajo svoje kao direktorje, podirektorje, sekretarje sekretov … pa vse do pete lige WATCHDOGOV oz. po KUćANOVO »vojakov revolucije«, ki »za piškotek« iz MURGL JUGOKOMI garaž usmrajujejo splet z MURGL JUGOKOMUNISTIČNIMI iztrebki, torej blatenjem ljudi, blatenjem Slovenije, blatenjem Slovenstva in vseh sort ostalih LAŽI, s katerimi gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  • Get Smart

   Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE:
   – po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
   je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €.
   Pa nižji davki,
   pa manj davkov,
   pa REALNA rast plač in pokojnin,
   pa nižji stroški,
   pa brez nepotrebnih stroškov tipa LDS nalepk za avte,
   pa za 100 % nižje cene vinjet,
   pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
   pa za 100 % nižje notarske tarife,
   pa za 100 % nižja brezposelnost itd. itd. itd. itd.

   Torej je za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za odločno REVOLUCIONARNO AKCIJO: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje« = »teþihovanje« … (tazadna pojma sta iz bogatega besednega zaklada nepismenega tovariša sinćeta nepismenega psevdooficirja JUGOKOMUNISTIČKE ARMIJE, ki je MURGL JUGOKOMI CENTRALNI KOMITE nastopil na mesto vrhovnog tepihovaoca i sfukovaća (kao predsednika Vrhovnega sodišča) nje:
   »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!«).
   In »on dela nje«, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA to dela, »TEPIHUJE« Slovenijo in »sfukava» ljudi v Sloveniji.

   SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA sholtes LDS zares SMC … = vse to so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
    RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
    “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
    “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST.
    Poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve, za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
    ki vam ROPAJO MILIJARDE, v zameno pa vam nudijo storitev:
    “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”.
    Magarac u Lipicama NI LIPICANSKI KONJ, NI LIPIŠKI KONJ, NI LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
    Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
    ampak je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
    = je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … in pa seveda LAŽE, kot pes teče.
    VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
    so lahko in so:

    –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji …

    i tako dalje do tokija =
    = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
    = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

    Pamet v glavo.

    • Get Smart

     Onaniranje o SKRAJNIH (“ekstremističnih) levicah, desnicah, sredinjicah … je bulšitizem.
     extrem = skrajnost; ekstremna = skrajna = JE S KRAJA = je z začetka ali s konca, odvisno od gledišča nje = Wat the FAK?!
     Izbijte si iz glavic poturjene vam kretenizme, ker škodijo zdravju.
     .
     LEVIČIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = kaviaržido KOMINTERNIZEM =
     = SUŽNJELASTNIŠTVO = parazitiranje na človeku = izkoriščanje človeka =
     je »rak«, ki najeda vaše telo.
     »RAK« je parazit, ZAJEDAVEC, ni vaša »LEVA ROKICA«, je lahko in je tudi na LEVI ROKICI, ni pa RAK vaša LEVA ROKICA, ampak je TUJEK, parazitski tujek, je ALIEN, je INVADER, ki je vdrl v vaše telo in širi svoje zasevke do končnega UNIČENJA vašega telesa.
     .
     Kakšna je razlika med kao SKRAJNO in NESKRAJNO?
     .
     »NESKRAJNA« MURGL JUGOKOMUNISTIČNA “levica”, torej
     SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA LDS zares SMC … so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, ki
     DOKAZANO UBIJA otroke, posiljuje otroke, pse, laže, krade, ropa, mori, uničuje Slovenijo, uničuje vse, kar delo pridnih človeških rok, PARAZITIRA na tvojih žuljih …
     POKRADLA je VSA podjetja v Sloveniji (polovico jih je prenesla na FORUM 21, pol pa na nabiralnike svojih kaviaržidoKOMINTERNISTISTIČNIH gospodarjev, od Amsterdama, Beograda, Cipra … i tako dalje do tokija nje).
     .
     Kaj pa dela “kao” SKRAJNA MURGL JUGOKOMUNISTIČNA levićija?
     .
     A razumete, otroci? Lepo napišite IME,
     vsakokrat napišite ime oddelka MURGL KOMI JUGE, o katerem govorite. Če o MURGL JUGOKOMI vladi v Sloveniji (NE slovenski, ker ni slovenska, ampak V SLOVENIJI), potem pač napišete:
     ŠARAC-SD-DeSUS-SMC-SABratušak-Levica DELAJO oz. so naredili to pa to,
     ne koalicija, ne levićija, ne skrajnićija, ne preogresivćija …
     saj so ta njihova samoimenovanja oz. t. i. »tehnični pojmi stroke« primerni le za poznavalce, ne pa za ljudi, ki ne vedo, kdo jih DNEVNO ROPA.

     Pamet v glavo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!