Levi pisunski ekstremist Marko Crnkovič je iz svoje medijske greznice ponovno bruhal ogenj

Foto: Twitter

Levi pisunski ekstremist, ki sam sebe smatra za novinarja, Marko Crnkovič, je pred dnevi ponovno “udaril”. Na Twitterju se je takole razhudil: “Kako naj to medijsko drhal ustavimo, če ne po ovinku ekonomskega pritiska? Kako naj ustavimo , če ne tako, da bo mogoče nehal srati naokoli, če ga bo ELES res odpustil in se bo moral za svoje preživetje v drugi službi odpovedati svoji intelektualni svinjini?”

Hudo. In to naj bi bil zapis neodvisnega novinarja. Nikakor ne, Marko Crnkovič pač ni novinar, niti povprečen novinar ne, ampak je navaden levi politični pisun, ki piše in piše svoje nebuloze za nekaj evrov, s katerimi lahko preživi.  Sam sem imel z njim osebno izkušnjo konec leta 2017. V nadaljevanju zato objavljam zapis, ki sem ga na tej spletni strani objavil 22. 12. 2017. Takole sem takrat zapisal:

Marko Crnkovič iz greznice, imenovane časopis Delo
V drugi polovici novembra se je slovenska javnost veliko ukvarjala z ilegalnim migrantom Ahmadom iz Sirije, ki ga je naša policija nameravala izročiti Hrvaški, pa so ji to preprečili. Zgodbo verjetno poznate, no, takrat pa se je na Twitterju odvijalo tudi tole.

Sam sem na svoji spletni strani objavil prispevek, v katerem sem med drugim navedel podatek, ki temelji na izračunu Računskega sodišča, da smo za bivanje Ahmada v Sloveniji do tedaj odšteli že 34.848 evrov. Novinar Dela Marko Crnkovič, kaže, da piše tudi za Večer, je takrat objavil tale tvit:

Tu gre torej za retvit tvita, ki ga je pred tem spesnil Matija Stepišnik, Večera ne berem, a mislim, da je urednik pri tem levem medijskem trobilu. Takole je zapisal:

Jasno je bilo torej sporočilo obeh pisunov za njuno “skorjico kruha”. Dejansko porabljen znesek, ki so ga davkoplačevalci do novembra 2017 plačali za ilegalnega migranta Ahmada, 34.848 evrov, kar je izračunalo Računsko sodišče, sta zbanalizirala na 0,016866062228452 evra na vsakega državljana Slovenije. Seveda jima nisem ostal dolžan, toliko me pa že poznate. Takole sem jima odgovoril:

Pisuna Marka Crnkoviča je to hudo razjezilo. Takole mi je zagrozil:

Ja pa ja, moje pisanje naj bi preklical in se opravičil levemu pisunu? Toliko me pa že poznate, da ne bo šlo. Sledil je moj odgovor:

In pisun Marko Crnkovič je nadaljeval takole:

Seveda mu je v bran stopil drugi pisun Matija Stepišnik, verjetno njegov šef (verjetno zato, ker levega trobila Večer pač ne berem).

Seveda se za vprašanja ne opravičuje, to pisuna Crnkovič in Stepišnik dobro vesta. Še najmanj pa, da se jaz opravičujem njima. Nadaljeval sem takole:

Na tem mestu svoja vprašanja, na katera pisuna seveda nimata odgovora, ponavljam:

    • Zakaj trdite, da je begunec? Po naših zakonih je ilegalni migrant, ki je v Slovenijo vstopil z nezakonitim prečkanjem državne meje? Ali zna kdo pravno zavrniti mojo trditev?
    • Zakaj je ilegalno vstopil tudi v Avstrijo in zakaj ga je Slovenija sprejela nazaj? Lahko to pravno pojasnite, zlasti z vidika, zakaj ga Slovenija ne bi smela vrniti na Hrvaško?
    • Se vam zdi humano, da je v glavnem mestu Sirije Damasku, kjer divja vojna, pustil ženo in otroke, sam pa je pobegnil na varno? Kako lahko to utemeljite?
    • V Sloveniji biva od februarja 2016, torej 18 mesecev. Slovenski davkoplačevalci smo po izračunu Računskega sodišča za njegovo bivanje v Sloveniji do sedaj plačali 34.848 evrov ali 1.936 evrov na mesec. Je to pravično glede na naše upokojence z najnižjo pokojnino in delavce z minimalno plačo? Kako lahko to pojasnite?
    • O njegovi deportaciji na Hrvaško je odločilo notranje ministrstvo in je svojo odločitev oprlo na odločitev EU sodišča in našega VS, ki sta to odločitev potrdili. Zakaj torej preprečujete zakonite odločitve EU sodišča in našega VS, ki ga je notranje ministrstvo zgolj in samo implementiralo? Mi lahko to pojasnite?
    • Ali bi ravnali enako, če bi poslanci SDS 20. 4. 2014 (datum nastopa neustavnega in nezakonitega zapora Janeza Janše) Janeza Janšo pripeljali v DZ in sporočili, da ne dovolimo, da gre v zapor? Situacija je namreč enaka – o obeh je odločalo VS. Vaš odgovor poznam, saj ste mu poslanci celo nezakonito začasno odvzeli poslanski mandat – torej ne bi. Lahko utemeljite, zakaj?
    • Slovenija deportira omenjenega gospoda na Hrvaško, ki se s tem strinja. Nič hudega se mu tam ne bo zgodilo. Le odločili bodo o njegovi prošnji za mednarodno zaščito. Glede na okoliščine sklepam, da mu jo bodo priznali. Če bo tako, se bo lahko mirno in zakonito gibal na območju EU, torej bo lahko prišel tudi v Slovenijo in bo lahko vaš frizer. Lahko bo humanitarno strigel celo Mira Cerarja. Mi lahko torej pojasnite, zakaj zganjate ves ta cirkus?
    • Še vprašanje za policijo. Danes zjutraj sta se v zadevo fizično vmešala še poslanca Miha Kordiš in Jan Škoberne, ki sta ilegalnega migranta izpred azilnega doma preprosto pripeljala v državni zbor, kamor policija ne more vstopiti brez sodnega naloga. Zagotovo sta s tem storila kaznivo dejanje “zloraba uradnega položaja in pravic” (257. člen KZ1), ne poznam okoliščin na kraju, a odvisno od tega lahko tudi kaznivo dejanje “preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi” (299. člen KZ1). Cerarja pa bi kazalo obravnavati za “napeljevanje” in “pomoč” (37. in 38. člen KZ1) ali neposredno za storitev kaznivega dejanja “zloraba uradnega položaja in pravic” (257. člen KZ1). Boste to zmogli?
    1. V Twitter debato se je na tem mestu vključil novinar Reporterja Jože Biščak, ki je objavil kar del teksta pisuna Marka Crnkoviča.
     Ter dodal:

     

    Pisun Marko Crnkovič je še bolj besnel in se je odzval takole:

    To je opazil nekdanji šolski minister Žiga Turk, ki se je odzval takole:

    Pisun Marko Crnkovič se je nekoliko popravil in zapisal takole:

    Ja, seveda v SDS mislimo, da Ahmad v Sloveniji sploh ne sme ostati, saj so tako odločila slovenska sodišča in sodišče EU. In tu je problem, tega pisun Marko Crnkovič pač ne priznava, nekako tako kot njegov verjetni vzornik, ki je nekoč dejal “ne priznajem ovaj sud”. In to je bistvo pisunstva Marka Crnkoviča. Zato sem mu odgovoril takole:

    No Twitter polemika s pisunoma Markom Crnkovičem in Matijo Stepišnikom se je tu končala. Le dobri dve uri po končani debati pa sem prejel navadno elektronsko sporočilo – pošiljatelja Marka Markoviča z e-naslova, registriranega v Rusiji. Tudi tu moram spoštovati zakon in e-naslova ne smem objaviti v celoti. Takole se je glasilo sporočilo Marka Markoviča.

    Verjetno je mislil, da me bo prestrašil. Toda Marko Markovič se je zmotil. Takole sem mu odgovoril:

    Je k temu potrebno še karkoli dodati. Po moji oceni ne.

    dr. Vinko Gorenak