Levičarska inkvizicija za pregon drugače mislečih od nas zahteva 500.000 evrov letno!

Franci Donko (Foto: STA)

Homoseksualni lobi si je zaradi maščevanja za poraz na družinskem referendumu decembra 2015 s pomočjo Cerarjeve vlade izmislil levičarsko inkvizicijo za pregon drugače mislečih. Na podlagi ideološko naravnanega Zakona o varstvu pred diskriminacijo je Cerarjeva vlada, v sodelovanju s predsednikom države Borutom Pahorjejm, oktobra lani ustanovila demokraciji nevarno ideološko policijo, ki jo vodi homoseksualni aktivist Miha Lobnik.

Na predlog Boruta Pahorja je radikalni homoseksualni aktivist Miha Lobnika dobil super plačano službo (s plačo preko 2.500 evrov neto) t. i. “zagovornika načela enakosti”. Miha Lobnik ni kdorkoli. Je “stari maček na področju aktivizma pravic lezbijk, gejev, bi, trans in queer seksualcev”, kot ga imenuje homoseksualni lobi, ki si je zaradi maščevanja za poraz na družinskem referendumu decembra 2015 s pomočjo Anje Kopač Mrak izmislil zakon, s katerim bo lahko neomejeno kršil človekove pravice drugače mislečim.

Levica ustanavlja ideološko policijo
Gre za nevaren presedan – kljub temu, da smo zagovornika enakosti že imeli, je skrajna levica ustanovila še svojo ideološko policijo, za vodjo skrajne levičarske inkvizicije pa imenovala radikalnega homoseksualnega aktivista! Urad s tako širokimi pooblastili za kaznovanje ima dve zelo očitni vlogi. Po eni strani služi kot opozorilo vsem zagovornikom družine in tradicionalnih vrednot ter predstavlja grožnjo njihovi ustavno zajamčeni svobodi izražanja in javnega delovanja, v ozadju pa se dogaja dosledno izvajanje t. i. aktivističnega homo-lezbičnega-bi-trans-queer seksualnega pohoda na državne ustanove, čemur smo nenehno priča.

Novodobna levičarska inkvizicija bo lahko izrekala visoke kazni, tudi 20.000 evrov!
Spravila se bo lahko na kogarkoli in ga preganjala zaradi izjave in celo že samo zaradi napačnega pogleda, ki si ga bo npr. transseksualec razložil kot diskriminacijo. Na podlagi zakona bodo preganjani tudi pohotni pogledi! Ob tem je treba povedati, da smo zagovornika enakosti doslej že imeli in je deloval pod okriljem ministrstva za delo, družino in socialne zadeve. Vendar za izrojeno levico to ni bilo dovolj. Izsilili so sprejem zakona, ki omogoča neomejeno preganjanje drugače mislečih, z neverjetno velikimi pooblastili. Zagovornik bo lahko nastopal pred sodišči in izvajal postopke, v katerih bo pravni osebi mogoče izreči tudi do 20.000 evrov kazni!?

Zahteve Lobnikove ideološke policije: 500.000 evrov letno, 25 zaposlenih in najmanj 180 kvadratnih metrov veliki prostori
Na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so lani za STA navedli, da bo 200.000 evrov na leto zadostovalo za plače zaposlenih, za raziskave in ozaveščanje ter materialne stroške. Po nekaj mesecih zatišja pa je Miha Lobnik začel pritiskati na vlado in zahtevati 180 kvadratnih metrov velike prostore in več kot dvakrat višji proračun, v višini 500.000 evrov!


Hkrati so tudi iz protidružinske organizacije Amnesty International Slovenije pozvali politiko, naj bodočo institucijo še bolj ustrezno finančno in kadrovsko podpre. Oni že vedo, zakaj! Proti družinska Cerarjeva vlada je Lobniku nemudoma zagotovila dodatnih 50.000 evrov. To pomeni, da ima letos za delovanje zagotovljenih 250.000 evrov. Poleg tega je ministrica Anja Kopač Mrak na pobudo zagovornika že vložila predlog za zvišanje sredstev na 500.000 evrov letno.

“Zagovornik načela enakosti”, homoseksualni aktivist Miha Lobnik je svoje finančne in prostorske apetite razkril tudi javno. Nedavno v pogovoru za STA opozoril, da še vedno nima potrebnih finančnih, prostorskih in kadrovskih možnosti za nemoteno delo po zakonu. Sredstva iz državnega proračun v višini 200.000 evrov na leto po njegovih besedah zagotavljajo zaposlitev predstojnika, pravnice in še eno ali dve zaposlitvi. Za normalno delovanje pa bi po njegovih besedah potrebovali približno 25 ljudi.

Norčevanju iz naših vrednot in kraji davkoplačevalskega denarja je treba narediti konec
Lobnik je ponudbo ministrstva za javno upravo novembra lani zavrnil, saj so skupaj s predstavniki ministrstva za delo »ugotovili«, da mu prostori ne ustrezajo. Poleg tega na ministrstvu za javno upravo navajajo, da jih je Lobnik decembra lani obvestil, da se je z ministrstvom za delo dogovoril, da mu odstopijo tri pisarne. A je nato konec decembra zagovornik ponujene prostore ponovno zavrnil iz razloga, da so premalo reprezentativni, premajhni, težko dostopni in stari.


Kaj si homoseksulni aktivist Lobnik misli o jasno izraženi volji skoraj 400.000 volivk in volivcev na družinskem referendumu decembra 2015, priča njegova poreferendumska izjava:“Živimo z ljudmi, ki so se prestrašili in nasedli lažem. Žal. Na nas ostane, da še naprej razlagamo in pojasnjujemo in da v vmesnem času iščemo možne zakonske rešitve za neenakopravnost, ki smo jo zdaj na nek način sprejeli.” In takšen človek naj bi bil “varuh načela enakosti”?!

Skrb zbujajoče je, da so Zakon o homoseksualnem ustrahovanju in ropanju državnega proračuna podprli vsi slovenski levičarji: SMC, SD, DeSUS in ZL, Nova Slovenija pa se je vzdržala. Proti imenovanju spornega vodje levičarske inkvizicije je bila le SDS. Norčevanju iz tradicionalnih vrednot in kraji davkoplačevalskega denarja je treba na naslednji parlamentarnih volitvah nepreklicno narediti konec.

Franci Donko

 • BeeMax

  Paraziti. Levaki. Truplo bodo na koncu še požli.

 • althar

  Še ena zajedavska služba več, ki se jo bo ukinilo po spremembi oblasti.
  Čisti užitek =)

  • Nejc

   Točn tko! Lobnik pa dobi 10 m2 velko pisarno v kleti, ki jo bo delil z Anjo Kopač Mrak in Martino Vuk

   • althar

    Kakšno pisarno? Vsi trije dobijo napotnico za Zavod za zaposlovanje.

 • odzunaj

  Se popolnoma strinjam z g. Donkom. Slovenska vlada in njeni parlamentarci izgubljajo stik z naravnim zakonom, zato delujejo kot roboti, ki ne ločijo bistva od ne bistva, ne glede na temo obravnave !
  Taka vladavina je uničujoča za državo in narod ! In ker take odločitve nastajajo zavestno, je to izdaja države in naroda !

 • tohuvabohu

  “Gre za nevaren presedan”
  Rad bi spomnil pisca, da Slovenci temu rečemo precedens.
  Drug problem tega izraza je vsebinski: neko dejstvo postane “precedens” šele takrat, ko nastopi prvi podoben primer. Pravniki (sodniki idr.) nikoli ne govorijo o precedensih kot takih, ampak jih uporabljajo kot vzorec pri obravnavi aktualnih podobnih primerov. Nikoli ne moremo vedeti, ali je nekaj “precedens” ali ne, dokler ne nastopijo analogni primeri.

  • Nejc

   SSKJ enakovredno dopušča oba izraza, “precedens” in “presedan”:
   presedán -a m (ȃ) publ. ravnanje, postopek kot zgled, potrdilo za (poznejša) podobna ravnanja, postopke; precedens: ustvariti presedan / dogodek brez presedana
   V bistvo to pomeni, da se ustvari pogoje,da bi se takšni primeri pričeli dogajati in se ponavljali. In ta zakon seveda takšno nevarnost predstavlja.

   P.S. Novico sem prebral že včeraj, tako dobro pojasnjene pa nikjer.

   • tohuvabohu

    SSKJ jaz ne razumem normativno, se pravi, da nič ne dopušča, ukazuje ali prepoveduje, ampak opisuje jezikovno rabo, kakršna je. Vseeno me zanima, zakaj potem pri geslu precedens ni omenjen tudi drugi izraz, ki naj bi bil enakovreden? In zakaj je pri geslu precedens kratica knjiž., pri presedanu pa publ.?
    Še manj pa je SSKJ merodajen za vsebinske reči, ki presegajo jezikovno znanje. Kateri zakon imaš v mislih?

    • Nejc

     Mislil sem na Zakon o varstvu pred diskriminacijo.Če sem prav razumel, gre za ta zakon, ki lahko predstavlja “svetel “zgled, kako se lahko s pomočjo paradržave nadzoruje ljudi…

     • tohuvabohu

      Ja, razumem. Ta zakon daje neka nova pooblastila. A to ni ne prvi ne zadnji tak primer.

 • Borut Stari

  Slovenci pa še kar naprej mirno spijo.To, da jim oblast mic po mic izmika dostojanstvo in še tisto malo dovoljene svobode.jih iz sanj ne prebudi.Svet pospešeno drvi v propast,Slovenija pa je v prvih vrstah.

  • nevtrino

   Če smo že s samomori med prvimi, ni čudno, da smo tudi po samomorilnosti na državnem in narodnostnem nivoju vodilni …

 • Stivi

  Skropucalo od kolumne, ni vredno imena kolumna!

 • rotar jakob

  kurćanovi-soros genocidni transspolniki čakajo isis da jih razspolovi!

 • Vince Blake

  Mogoče se marsikateremu to sploh ne zdi pomembno, ampak če pogledamo malo širše….v ZDA, Kanadi in Z. Evropi, kjer ti SJW friki, feministke in ostali izmečki dobesedno šikanirajo dobršen del hetero populacije, je kar pomembno, da takim stvarem že v štartu rečemo “ne”. In takšen zagovornik načela enakosti ni nič drugega kot izvidnica….zametek SJW. Kar poglejte po medijih, kako so se jim v ZDA povzpeli čez glavo.

 • Jeffrey

  Ma nehaj bluzit Donko….a te moti institut zagovornika načela enakosti kot tak, ali te moti zgolj to, da je njegov predstavnik homoseksualni aktivist?.Obsedenec ! Koga bi pa ti postavil tja?…Kakega rasista, ksenofoba, homofoba, a ne? Katere pravice ti bodo zaradi tega kršene? Ti
  oćitno dojemaš kot najvišjo človekovo pravico, da lahko nemoteno diskriminiraš druge…edino tega te je neizmerno strah, da nekega dne ne bi mogel več tako brezskrbno bruhati svojega sovraštva….bogi, bogi !