Kakšno desnico potrebujemo?

Bernard Brščič (Foto: Demokracija)

Levičarji in vsegliharji so si podobni. Oboji radi pametujejo. Pametujejo o tem, kakšna bi morala biti slovenska desnica. Ta naj bi po njihovem imela dva problema, Janeza Janšo in radikalnost oziroma ekstremizem hegemonske stranke desnice SDS. JJ naj bi bil tisti, ki naj bi tranzicijski levici zagotavljal abonma izvršne oblasti in hkrati preprečeval razvoj zmerne desnice. Mehanizma, s katerim naj bi mu to uspevalo, ni opisal še nihče. Kako tudi, ko vendarle živimo v svobodni družbi z načeloma prostim vstopom na politični trg.

Če res obstaja tako obetaven tržni segment za antijanšistično, zmerno desnico, bi se verjetno našli takšni politični podjetniki in izvedli podjem prevzema desnice. Resnici na ljubo do poskusov prevzema prevlade vseskozi prihaja. Najbolj je pri tem vztrajna NSi, a po desetletju prizadevanj peterletov, novakovih in toninov ostaja politična opomba pod črto. Strategija žlahtne desnice se je ujela z načrti tranzicijske levice. Po likvidaciji JJ s pravosodnim konstruktom Patria bi svojo tradicionalno bazo ponižanih in razžaljenih katoličanov, žrtev komunizma, razširili z mrhovinarstvom, s prehajanjem volivcev SDS in hkratnim nagovarjanjem liberalnih volivcev nekdanje Državljanske liste. Recept ni deloval, ne deluje in po mojem ne more delovati. JJ ni politično truplo, hkrati si tudi ne predstavljam njegovega zvestega volivca, ki bi volil na primer Tonina. Že misel je stupidna. To ne pomeni, da so volivci SDS častilci lika in dela JJ. Z veseljem bi glasovali za politika, ki bi se bolje od JJ zoperstavljal delovanju globoke države in hkrati zdržal desetletja pritiskov nase in svojo družino. Ga ni, junaka.

Mediji želijo ustvariti 50 odtenkov rdeče
Enako kot problem SDS ni predsedništvo JJ, ni problem niti očitani desni radikalizem. Tisti, ki SDS vidijo kot skrajno desno stranko, o primerjalni politologiji in sodobni desnici ne vedo ničesar ali pa so o tem poučeni iz učbenikov za prašičerejo. SDS je zmerna, če uporabim termin Otta Kirchheimerja, “catch all” stranka desnice. Če bi bila Slovenija normalna evropska država, bi ekonomski program SDS označil celo za blago socialdemokratskega, utemeljenega na rekonstruiranem keynesianizmu in razmeroma močni socialni državi. Ideološki profil stranke še danes izkazuje dediščino združitve dveh tradicij, na eni strani socialdemokratske SDSS in na drugi konservativno republikanske SDZ. Strankin ideološki primanjkljaj in nekoherentnost s svojo karizmo in dosledno držo antikomunista, domoljuba in Evropejca prikriva osebnost JJ. On je SDS. Je hkrati blagoslov in prekletstvo. Blagoslov, ker zelo veliko volivcev voli SDS samo zaradi njega, prekletstvo, ker kot osebnost polarizira. Njegova pojavnost na volišča vabi sicer nezadovoljne volivce levice, ki so pripravljeni glasovati za kravo, osla ali šárca, samo da na oblast ne pride JJ.

Foto: STA

Iz povedanega sledi, da ni težava v tem, da bi bila SDS preveč desna in da bi se morala premakniti v levo. Slovenija potrebuje pravo desnico, ne psevdodesnice po meri levice in vsegliharjev. Medianski volivec je pri nas zaradi dediščine totalitarizma in enoumja dominantnih medijev levo usmerjen, a prilagajanje njegovim preferencam bi se odrazilo samo v petdesetih odtenkih rdeče in vzdihu, sedaj smo vsi socialisti. Socializma in socialistov imamo že tako preveč, ne premalo.

Trije poudarki za normalno Slovenijo
V Evropi prihaja na desnici do velikih sprememb, do idejne in tehnološke prenove. Alt-right desnica, populizem in suverenizem so nove igre v mestu, tradicionalne ljudske in krščanskodemokratske stranke so v zatonu. Konflikt sedanjosti ni več med delom in kapitalom, ampak med nacionalno državo in globalizmom. Ekonomija postaja sekundarna, osrednje mesto prevzemajo vrednotni, kulturni in civilizacijski konflikti. Naša desnica teh trendov ne bi smela prezreti in bi morala izpostaviti naslednje tri poudarke:

  • Zanikanje kulturnega marksizma oziroma agende multikulti & LGBT. Dekonstrukcija spola, družine, naroda in rase, ki jo zagovarja kulturni marksizem, vodi v propad zahodne civilizacije.
  • Proevropskost. Naša domovina je Slovenija, naddomovina Evropa. Želimo si živeti v skupnosti evropskih domovin, ne v EUSSR in ne v Eurabiji. Več Evrope lahko pomeni manj, zlasti pa drugačno EU.
  • Brezkompromisni zagovor svobode govora. Svoboda govora je ena največjih civilizacijskih pridobitev. Politična korektnost in sovražni govor sta simptoma marcusijanske represivne tolerance, ki natika nagobčnike nasprotnikom kulturnega marksizma.

Vsi ti poudarki niso znak skrajnosti, so znak normalnosti. Če ne želimo, da Slovenija postane podalpska Venezuela in/ali multikulti »usrana luknja«™, potrebujemo ravno takšno, normalno desnico. Brez vazelina.

Bernard Brščič

 • hle

  Žal ne vem avtorja teh besed da je eno od bolj bizarnih pravil prave demokracije ko nekdo postane nenadomestljiv ga je nujno zamenjat kar se tiče janeza bi to moral storiti sam že preden je padla njegova druga vlada skrajni čas pa je bil po zadnjih volitvah ko je bilo že takoj po objavi rezultatov jasno da vlade ne more sestavit in vam bom zastavil samo eno provokativno vprašanje kdo je številka dva v stranki jaz ga ne vidim kaj pa če janeza jutri avto povozi ali bo stranka razpadla al kaj

  • Aton

   Pričakujem tvoj odgovor na vprašanje: Kdo je številka dve pri zmagovalcih (LMŠ)?

   • AlojzZ

    Škoda časa za tak odgovor. Itak ga bo določil palček iz Murgelj.

   • hle

    Že samo ime stranke ti jasno pove da gre za listo okrog enega človeka problem Slovenije je ravno v tem da je v parlamentu več kot polovico list in ne klasičnih strank LMŠ,SMC,AB,SNS,SDS,pogojno pa tudi DESUS upam da znaš ločit med stranko in listo konec koncev je edino LMŠ že z svojim imenom jasno pokazala da ne gre za klasično stranko ampak za gručo kruhoborcev zbranih okrog liderja vsi ostali pa še to tajijo

 • Boris_j

  Tudi nacistična stranka v Nemčiji je sčasoma postala “catch all” stranka. To ni razlog Brščič, da taka stranka potem ni ekstremna, zgolj zato ker je silno popularna. Politični ekstremizem se krepi zelo preprosto, krepi se takole: politični vodja uporablja vse bolj skrajno retoriko, ljudje pa sledijo in ne ugovarjajo niti malo. Zgolj čas v taki situaciji potem poskrbi za vse, sam od sebe. Zelo preprosto.

  In JJ vidno izgovarja vse več misli, ki so v nasprotju že z osnovno zdravo pametjo, sledilci in oboževalci pa nič ne ugovarjajo. Trdi npr. to, da je nekdo SDSu ukradel volitve. To ni le žalitev slovenske demokracije, ampak tudi zdrave pameti. Je potem tudi SDS ukradla volitve leta 2011? In takih neumnosti in norosti prihaja ven vse več, vsak dan, ljudje pa v glavnem le sledijo. Čas pa dela svoje.

  • anzek

   Samo odgovor na tvojo trditev glede ukradenih volitev: ukradla jih je UDBA!! Oziroma mafija, ki je z montiranimi procesi onemogočala največji opozicijski stranki normalno udejstvovanje na volitvah. Več kot 160 raznoraznih montiranih obtožb je za tebe kar tako ?? To samo dokazuje, da o normalni demokraciji nimaš pojma!! Da se malo podučiš o političnem dogajanju v SLO, si preberi Rotarjeve Padle maske!!

   • Boris_j

    Ukradel ni nihče nič, to so traparije. Take trditve so znak, da sploh ne razumeš proporcionalnega sistema. Niti v Sloveniji, niti širše v Evropi. Nič posebnega ni več, da se koalicije po volitvah dolgo sestavljajo, da so vlade manjšinske, da stranka, ki je dobila največ glasov ne sestavi koalicije, itd….

    A je tudi tam namišljena UDBA? Kar povsod ane Anže, najbrž se zlobneži teleportirajo kot v Zvezdnih stezah z enega konca na drugega.

    • anzek

     Kako, da volitve niso ukradene??

     Volilni sistem nima veze z ukradenimi volitvami, pač pa ima veze preganjanje s strani udbomafije vse, ki se zavzemajo za demokratizacijo v družbi. Seveda je propagandni stroj, tudi trdno v njihovih rokah in zato novinarjem lahko upravičeno rečemo družbeno politični delavci ali na kratko presstituti, takim kot si ti, pa ljudje, ki ne znajo z zdravo kmečko logiko gledati na razmere v družbi!!

     Žal ugotavljam, da je prava opozicijska stranka samo še SDS, pa nisem njen član.

     Pogledati je potrebno samo skupni imenovalec trenutno vladajoče politična druščine in to je MILAN KUČAN s pomočjo udbomafije. On je z denarjem paraddržave uspel vse stranke spraviti pod skupen dežnik, ki smo mu včasih rekli SZDL!! V resnici je pa to mafijska združba, ki pleni vse kar se odnesti da!!

     • Boris_j

      Janša mora biti eden izmed najbogatejših ljudi v Sloveniji. Prodaja aplikacije Kučan Go sploh ne pojenja, 77 letnega starca pa vidite že za čisto vsakim grmom. Ko človek enkrat pade v tako prirejeno resničnost mu jaz nič ne morem, je že preveč v vzporednem svetu.

     • dob

      “77 letnega starca pa vidite že za čisto vsakim grmom”

      kaj nimajo skreta doma?

     • Mojca pokraculja

      Imajo WC na obeh lokacijah, itak. Starček mačo77 ga uporablja za telefonijade, ker tam šiškotu signal ne vleče. Pol mora pa mačo za grmom srat, zdaj smo pa mi krivi. Bemti furlanko, štefo in šiškota !

     • dob

      Ko kučan sliši za Šiška, ga srat prime. Ko pa Štefka sliši za Špelo, pol pa njo srat prime. Skratka, v tej družini sam serjejo.

     • Steiermark

      Ampak kljubtemu, da starček mačo 77 ima wc na več lokacijah, se mu pa še vedno, najbolj dopade “srat” kar ddirektno po Slovencih in Sloveniji – ki še vedno ni njegova najbolj intimna opcija – kot svobodna in samostojna!

     • Mojca pokraculja

      Zmotu si se, JJ prodaja gnoj, ki diši po najboljšem parfumu. Ki nikoli ne pojenja.

     • anzek

      Če ima človek 77 let, še ne pomeni, da ne more komandirati mafijski združbi!!

      Glede JJ, če veš za 1 evro, ki ga je ukradel, podaj prijavo!! Kolikor jaz vem, je prišel Rotar kot osebni Kučanov odposlanec, k udbovcem na hrvaško in zahteval, da mu izročijo dokument, ki obremenjuje JJ. Dobil je informacijo, da takega dokumenta v HR ni, potem je zahteval, od udbovcev na HR, da ponaredijo tak dokument, pa so se temu uprli, hočeš še več??

      Če bi JJ ukradel 1 cent bi mu, glede na to, da je daleč najbolj nadzorovana oseba v SLO, če ne tudi širše, bi ga obsodili tudi za ta cent.

      Takim buteljnom, kot si ti, ne mislim več odgovarjati, ker si zrel za psihiatijo!

     • macon

      Kaj torej starec počne na levici predsednika vlade, ko tega izvolijo, če je samo neškodljiv upokojenec? To ni bila obletnica in proslava, na katere vabijo bivše funkcionarje.

      To je povsem tipično potrjevanje družbene pomembnosti in družbena pomembnost izhaja iz upravljanja denarja. Kak denar torej upravlja nepomembni starec?

    • dob

     “Ukradel ni nihče nič, to so traparije.”

     Dobesedno ponovljen stavek z zaslišanja šefa mafijskega klana Casamonica.

     • večni srb

      Ne samo slovencev, internacionla ne omenja nobenih razrednih kategorij, ker slavi boj proti razredni družbi.

    • Mojca pokraculja

     hahaha, ti pa razumeš proprocionalni sistem? In manjšinska vlada je tudi treba razumet kaj je to. In kdo so koalicijske stranke tudi. Sploh pa ne razumemo kaj je to opozicija? Udba, kdo je pa kdaj slišal zanjo ?
     Matr dišiš čist po Chanelu 5 !

  • Beli Sneg

   Bolj norih od rdečih ni. Da ljudstvo vedno znova prevarajo z novim obrazom, tudi če je ta največji blefer in nesposobnež, temu se je res čuditi. Da jim laž preko režimskih družbeno-političnih delavcev ratuje je dejstvo. Efekt štale kot si napisal in smrad prihaja z nasprotne smeri. Izključujejo ravno tisti, ki bi se zdaj, ko so se zavihteli na oblast, spet povezovali. In “demokratično” bi oni radi menjali voditelja stranke, ki z njo nič nimajo. To se lahko tudi imenuje ukradene volive ali pa levičarska prevara s pomočjo piškotkarjev.

   • Boris_j

    Pač ne razumeš, da Slovenija ni razdeljena na nekaj “rdečega”, levega in vse drugo desno. Obstaja ogromno apolitičnih ljudi, ki se jim za politiko totalno fučka, ki ne poznajo osnovnih razlik med dvema velikima poloma. Niti v slovenskem kontekstu, niti nasploh.

    Potem so taki, ki so v nekakšni sredini, tu je veliko turbulence. Za njih se mi zdi, da je bolj pomemben umirjen slog kot pa politična vsebina. Potem so volilci, ki se držijo posameznega pola, potem so volilci, ki so strankarsko zvesti in celo volilci, ki so zvesti posamičnim voditeljem. Slednji so za moje pojme najmanj razumni, a jebi ga, tudi to obstaja.

    Vsekakor pa si privoščite mojstrovino 50 odtenkov sive. Boste manj napeti. Če pa tudi to ne pomaga pa lahko tudi kaj medice z odtenki zlato rumene. Bo življenje (ali pa vsaj kak dan) malo manj grenko.

    • Mojca pokraculja

     “Znano je, da je poslanka skrajne Levice Nataša Sukič homoseksualno usmerjena, kar je tudi javno razglasila. Ni pa edina v Levici istospolno usmerjena. To je tudi novoizvoljeni poslanec Boštjan Koražija ”
     Kdo za božjo voljo je volil Natašo Sukič in Boštjana Koražijo po tvoji delitvi volilnega telesa ?
     Kakorkoli že, dejstvo je: od volitev leta 1992 dalje je delež volilnega telesa, ki voli rdeče, komunajzarje, kontiniuteto ali če hočeš partijsko avantgardo, med cca 53% in 66%. Kot je nekdo zapisal je to stopnja gnilobe v Sloveniji !
     Zato je še kako važno vedeti kaj in koliko je gnilega v deželi. Vseh 60% rdečih, v vseh varijantah in odtenkih novih strank,starih strank preimenovanih strank, list, Gibanj in ne vem kaj še.

     • Boris_j

      Mojca, preveri koliko ljudi se teh vsakokratnih “praznikov demokracije” sploh ne udeležuje, boš dobila veliko boljši občutek za stvari.

      Lepota in gniloba sta v očeh opazovalca. Če mene ne motijo poslanci in poslanke s homoseksualno usmerjenostjo, zakaj bi poslušal tvoje mnenje glede tega?

     • Mojca pokraculja

      Gre za stopnjo gnilobe, ki je dana ob katerikoli udeležbi, pa obračaj kakor hočeš in relativiziraš.
      Napačno zaključuješ, glede LGBT, da gre izključno za moj oseben odnos. Gre za združevanje lgbtjevcev, za vpliv njihovega lobija, ki je prisoten, saj vemo kje in kdo tvori ta lobi. In je nevaren !
      Predvsem gre za to, kar sem tudi s tem primerom hotela povedati, da ljudje niti ne vedo niti jih briga kdo kandidira na listi stranke. Samo da ni JJ ! Samo da je levo ! In to je ta gniloba volilnega telesa.
      Je neka Vlasta Počkaj poslanka prejšnjega sklica komu znana, je kaj naredila v 4 letih ali kdajkoli prej. Koga pa ona predstavlja, kaj je v politiki naredila ? Vidiš ljudje smo zanjo prvič slišali, ko je dala podporo bratuškovi za vložitev kandidature. Ko sem že pri tem, volilni sistem, ki dovoli nekomu postati minister pa niti izvoljen ni za poslance je farsa.In v taki farsi je edino logično da ne more priti niti do večje volilne udeležbe niti do manjše stopnje gnilosti. 70 let poneumljanja ni malo, 30 let vladanja kriminala, brez posledic, uničenje pravnega sistema, vojske, policije… to imamo zdaj Globoko državo ( beri BMZ-ja ).
      Slovenije ni več !

     • Boris_j

      Zakaj so pa homoseksualci in lezbijke nevarni?

      O t.i. globoki državi ne vem nič več. Še vedno je le fiktivna referenca, ki nekako združuje enako (ne)misleče, ustvarja neko virtualno skupnost takih ljudi, ki jim je fajn skupaj in se všečkajo. Spoznavno gledano pa ne pomeni nič.

     • Mojca pokraculja

      Hvala, si vse povedal.

  • Mojca pokraculja

   Tvoj opis in primerjava se do popolnosti sklada z LukoMescem-vzpon kot pri hitlerju. Zato je nujno ohranjanje in stalno izvajanje revolucije.

  • Mojca pokraculja

   Ne, sploh se ne čudimo tvojemu pisanju, vsaj jaz ne.
   Pa ti vohaš svoj lasten gnoj ? Kajti zelo dolgo si že v komunajzarskem hlevu. Po 70 letih verjamem, da ne vonjaš več in te lastni smrad ne moti. Prepričan si da prihaja vonj od drugod. Vendar nikjer ni nobenega drugega hleva kot samo tvoj. Osnovna zdrava pamet pove, da so komunjazarji s svojo mafijo na oblasti ves čas in da oblasti – hleva za nobeno ceno ne bodo izpustili iz rok.
   V vašem hlevu smrdi ! Zelo smrdi. Primi se za nos, čeprav ne vonjaš več.

  • Tanja Bor

   Dober opis Levice. Še pred 5 ali 10 leti bi bile njihove blodnje predmet posmeha, danes pa so del vladne koalicije.

   Reši se kdor se more.

  • macon

   Eh, tvoje pisanje in ostalih redkih levih, ki ste sposobni sestaviti odstavek ali dva, pade takoj, ko se za osnovo vsakega premisleka upošteva obstoj režimske leve strukture.

   Če tega ne bi bilo, bi imel lahko seveda celo prav, ampak nimaš, ker je. Eksplicitni dokaz je kraja petih milijard v bankah, za kar se nikomur ni zgodilo nič.

  • dob

   Ne spomnim se, da bi kdaj tu vladala nacizem in fašizem, zmerja so vladali komunisti.
   Oni so nam tudi zjebali državo, ekonomijo, prvani red, ki ga nikoli nismo imeli, od kraljevine naprej!
   SFRJ niso uničili ne kapitalizem ne Julij Cezar ne Mussolini ne Hitler, ne papež(katerikoli), ne Pepelka! Tu je vedno vladala samo Partija in imela oblast v rokah.
   In ta še vedno vlada in obvladuje in uničuje slovensko gospodarstvo, ker ne zna vladati.
   Pa kljub temu veselo razkazuje svojo nesposobnost.

   Zame so nacizem, komuinizem in fašizem (islam dajem tu zraven!) tri oz. štiri diktature, ideologije, religije (komunizem je religija, zato ker ne more dokazati, da komunizem sploh obstaja), ki so nehumane, protičloveške in zločinske, saj temeljijo na iztrebljanju “sovražnika”, ki si ga opreprosto izmislijo. Vsak jim prav pride, da ga pokoljejo! Ideologija to potrebuje.

   Slovenija ima zločinsko mafijsko državo, ki jo vodi zločinski mafijski kučanovski režim, tolpa prevarantov, ki namesto pravnega reda in pravnih norm uporablja Revolucijo. Revolucija skrije vsak umor, opraviči vsako krajo (pranje denarja skoz državno banko), si izmisli lastno znanost in ima lastne znanstvenike (Vesna Godina, Svetlana Slapšak…). Ima svoje akademike (celotno uredništvo Nove Revije, ki so zbirka zanesenjakov, ki bi delali državo, pa so se usrali! Amaterji, ki jih je kučan peljal scat, a možda i srat)

   Zato, ti usrane, ne zagovarjajo tukaj diktature in ne oglašuj svoje religije, ker prav ničesar o njej ne moreš povedati, česar že nismo videli in spoznali za zgrešeno in nevarno. Nevarno zato, ker komunizem za sabo pušča trupla, mesrajenje, posiljevanje… potem pa ne sprejme nikakršne odgovornosti za svoje dejanja in odločitve, ampak so jim vsi drugi krivi.

   Sami niso krivi nikoli!
   Pa čeprav oblasti nikdar niso izpustili iz rok in kdo drug sploh nikoli ni mogel vladati in urediti stvari, ker jih komunisti sami ne znajo. Niso sposobni! So samo razvajeni, trmasti, nevarni, narcisoidni. In morilski!
   To je vse, kar znajo.

   Pojdi raje zato nekam drugam, kjer ljudje podobno kot ti tukaj otresajo svoje gobce in serjejo po tipkovnici neumnosti, ki jih nihče ne bere, saj jih nihče ne potrebuje.

   Kdo pameten pa zagovarja diktaturo???

   • večni srb

    Pri nas ni bilo nikoli komunizma, komunistična partija ja bila diktatura real socializma, kot prehodno stanje v komunistični nacional socializem, kar jim je tudi uspelo z osamosvojitvijo.

    JLA je bila vojska delavcev in kmetov, JNA sva bila tudi jaz in ti, mi vsi.

    • Steiermark

     Pri vas v srbiji, ne pa v Sloveniji in za normalne Slovence, za katere je vedno predstavljala grožnjo in reepresijo! Pri vas v srbiji, pa je res predstavljala neke vrsste “ljudsko voljo”, ker ste kulturno in miselno blizu turkom in arabcem, pa je služenje vojske za vas pomenilo, da si postal “moški”! Brez tega se niti oženiti nisi mogel! Vsak normlen – Slovenec pa je vedno sovražil vojsko in jla divjake….. Če ni bilo nikoli komunizma in je kp bila diktatura real socializma, si predstavljaš, kakšna tiranija pa bi bila šele, če bi “doživeli ” tapravi komunizem? Vi srbi se kar kitite z jla in komunizmom, ter si ga ustvarjajte v lastni domovini in ne pri nas!

   • večni srb

    Všeč mi je tvoja opazka, da lahko samo lulaš, ne nujno tudi kakaš, kdor kaka, pa vedno zraven tudi lula.

 • VERRZIFIKATOR

  Pepe Levič

  LEVAK IN DESNICA

  Je levak po rojstvu in po duši,
  z levo piše, z levo se pretepa,
  z levo vrata tujcem rad odklepa,
  z levo sproti vse zgrajeno ruši.

  Je levak in tista desetina,
  ki kot on se takšna je rodila,
  vse na svetu rada bi storila,
  da bi vse bilo vsaj kot sredina.

  Vsaj na videz ne na levi čisto,
  ne bi sicer delali z levico,
  bi pa kar odsekali desnico,
  ta jih moti, no, saj to je tisto.

  Venomer desnico bi učila,
  kakšna naj bo, če že mora biti,
  levemu ji zgledu je slediti,
  leva zanjo nujna so merila.

  Z desne vse na levo se prestavi,
  to levakovo je poželenje,
  desna ga jezi že vse življenje,
  več ne ve, kako naj jo ustavi.

  Zaskrbljen je hkrati, saj levica
  zlahka ta pregovor uresniči,
  mož dveh levih rok da vse izniči,
  nujna mu za delo je desnica.

  Se desničar končno vendar vpraša,
  kaj si misli ta levak prismojen,
  da je zanj skrojen ta svet, usojen,
  kdo bedaka tega naj prenaša.

  Ni rešitev sicer takšna trajna,
  je pa nujno, kot se zdi, potrebna,
  da levica malce bo prisebna,
  nauči jo le desnica skrajna.

 • Nada

  Zakaj so vsi na NoviTV geji?

  • AlojzZ

   Je rekla gospa, ki je pomanjkljivo oblečena s sexi hojo prišla v uredništvo in nič se ni zgodilo.

  • Anton

   To je drugorazredno vprašanje. Geje v Sloveniji imamo raje kot klasično družino.
   Zakaj je toliko Slovencev, ki sovražijo tradicijonalno družino, in hkrati žalijo tiste ki jih ne marajo s Geji?

  • Joža

   Nada z lulekom.

  • učko

   Geji ste bolj levuharji !!!!

  • Svele

   Pedofili

  • Steiermark

   Si vse že sprobala? Sicer pa vi levaki nimate problemov z gejevstvom in lezbijštvom……se dogovorite in izmenično igrate vloge onih, ki jih dobijo in onih, ki jih dajejo….. Kaj vaš kratkonogi parkelj še vedno hodi na vaše seanse ali ste samo “mlajši”? In kaj storite, ko vas zmanjka ali pa imate težave zaradi razcefranega anusa, ali šele potem pridejo na vrsto psi?

 • Joža

  Odlično! Brščić je vse boljši in boljši.

  • Simon Novak

   Itak

 • učko

  BRŠČIĆU, narobe vidiš ti probleme “slovenske desnice”. Glavni problem slovenske desnice ni radikalizem pač pa TOTALNA NESPOSOBNOST !!!!!!!!!! Današnjo desnico radikalizirajo LEVUHARJI, kar je za njih normalno in so pri tem tudi uspešni in to izključno po zaslugi NEUMNOSTI DESNICE !!!! Desnica enostavno ni prav organizirana, nima prave vizije kaj so problemi v družbi in kako jih reševati. Slovensko desnico praktično sestavljajo 3 farške stranke, ena farška pa bi bila čisto dovolj. 50% volivcev ne gre na volitve, ker nimajo koga voliti, ker ni prave “politične ponudbe”, sam “žmoht”. Režim je vrgel pred volitvami mrežo 6 strank, da je dobil večino za sestavo vlade, JaJo pa misli, da bo s svojo SDS dobil kar absolutno večino, majmun blesavi! In to tako, da bojo iz jam vlačli tiste stare kosti, jih razkazovali na šotorskih krilih in plastičnih gajbicah!!!! BUTELJ ŠIPTARSKI GROSUPELJSKI !!!!!!! Mah, lej Bršćiću, zarad takih pametnjakarjev k’t si ti pa smo tam kjer smo !!!!!!

  • Mojca pokraculja

   Vedno samo urlas besnis in se pritožujes kako sta desnica in JJ nesposobna.Kako so neumni itd. Od tebe se nisem slisala kaj bi ti naredil, ki si ocitno zelo sposoben, po tvoje. Konkretiziraj, saj poznas tisti rek “hic rodus, hic salta”!

   • učko

    Če bumbarji izgubijo vse volitve, se ne znajo obnašati, so outsiderji tako v politiki kot v gospodarstvu, povsod odrinjeni, ker so nesposobni, pol se jaz z njimi ne morem identificirati. Jaz imam pa druge vrste posel, kjer pa nisem tako luzerski kot tile desni politiki. Jah, zgleda, da se bom moral politično aktivirati, sam pol bojo tile desnakarćki moral kej druzga delat, ker pr men ne bojo bluzili. Najbrž bojo moral začet sekrete pucat !!!!!

    • Mojca pokraculja

     Ne ti men spet samo udrihat, bedaki, outseiderji, odrinjeni itd. Dajmo se pogovarjat kaj bi ti naredil drugače kot oni ! Praviš da nisi tako luzerski kot oni?! Daj pokaži, opiši, modruj kako bi ti ta posel fural. Kako bi se prerinil med uspešne. Nagnat pucat skret ni noben problem v nobenem poslu. Najbrž to veš?

  • Capi

   Mal si se zatipkal, tam kjer smo, smo ravno zarad takih pametnjakovičev, kot si TI.

 • Haloški Tunek

  Kakšno desnico potrebujemo?… Mrtvo !!! … NOT :)

  … ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

  • Common Sense

   Tunek, a si že tako zgodaj na šmarnici? :) Pa koliko je ti imaš?

   • Haloški Tunek

    cca 1100 litrof :)

 • rubec

  ŽIVEL JANEZ JANŠA. Ni druge, samo še prva pa rikverc.

  • učko

   Jah, pol pa kaput !

 • karpelec

  Namesto, da bi se SDS sama opredeljevala, jo opredeljujejo drugi in to po svoji podobi.

 • lili pili

  Jajo je star 60 let, ze ima naslednika, da ne bo podobno kot je bilo z LDS, ko se je umaknil Drnovsek

  Po mojem ga nima bo raje kot Tito, Twito je kot Tito

  • Steiermark

   Tipično za nekoga ki razmišlja s čipom, ki so mu ga nastavili v glavo, takrat, ko še je bil titov, zlorabljeni pionirček! Komunajzlarska drhal, sedaj ko ni ve mogoče kar tako likvidirati svojih nasprotnikov, ker morilca in pedofila tita ni več, bi pa radi “odstavljali” predsednika stranke, ki stranka nikoli nebi postala, takšna kot je, če ne bi bilo JJ!

   • lili pili

    Vse drzi pa tudi to da je star 60 let in da postaja politicno truplo stranke, ki z njim na celu ne bo nikli vec na oblasti, slava mu

 • učko

  Sigurno NE RABIMO LUZERSKE DESNICE, kot jo imamo sedaj !!!!!!!

  • macon

   Če mislite, da se bo lopovski levi režim poslovil, ker bodo ljudje izvolili nasprotnike, se motite. Zmagoviti protirežimski Nejanša se bo hitro srečal s sodniki, ki mu bodo napletali vse mogoče, na sodišče lahko hodiš zaradi ene kvazipedofilske slikice (Magajna).

   Levi bodo medtem kradli milijarde kot so navajeni in jim pripada.

 • Franc Šink

  Uf kakšni naivneži smo.

 • Rožle

  Bernard ima odgovor na vsako vprašanje …
  za razliko od levakov, ki imajo vprašanje na vsak odgovor …

  • Simon Novak

   Ja, samo slab odgovor je tudi odgovor

 • Common Sense

  Podpišem Brščičeve tri poudarke. Pa še kakšnega bi dodal. A se mi zdi bolestno vztrajanje pri JJ (milo rečeno) neproduktivno. Einstein je o takem pristopu že enkrat povedal svoje, pa ne bi tu ponavljal.

  • Tanja Bor

   Kdo te sili da vztrajaš pri JJ in SDS? Postani boljši voditelj, naredi boljšo stranko.

   Verjela sem v Viranta, pa poglej, kaj je nastalo. Liberalci so podprli višanje DDV. Pa ne verjamem, da so bili pokvarjenci, stranko so jim pač ugrabili. Podpiram pobude za nove stranke, vidim pa, da so neuspešne, vzrok pa ni SDS.

 • Haloški Tunek

  Samo mrtva desnica je dobra desnica :)… NOT !!!

  • učko

   Mrtu je tvoj mozak !

  • šmentanamuha

   Haloški medved potrebuje eno desnico v tazadno.

 • dob
  • večni srb

   Hitler je trdil isto, ker homoseksualci niso krivi za naravna nagnjenja, je potem verjetno najbolje, da se jih milostno usmrti, ker jim itak ne more več pomagati nihče na tem svetu.
   Ampak danes vemo, da je homoseksualnost navadna kompulzivna duševna motnja in hedonizem, torej se člahko vsakdo zadrži nezdrave in za psihofizično zdravje škodljive razvade.

 • Olga2345

  Bravo Bernard Brščič!

 • učko

  Mi ne rabimo “desnice”, ker tudi levice nimamo. Na oblasti imamo fašistično-komunistični-mafijski režim. Torej rabimo “PROTI REŽIMSKO” politično in družbeno gibanje, vsaj za začetek !!!!!

 • dob

  Ni več pomembno ali je marksizem državna ideologija samo v nekaterih državah, denimo v Rusiji, v Sloveniji, v bivših državah Vzhodne Evrope, v Sev. Koreji in drugje…. ker je vsebinsko vzgojni in indoktrinacijski vzorec po svetu prerasel ideologijo in zdaj prešel v kulturni vzorec. Civilizacije sebe definirajo (se med sabo razlikujejo) glede na način shranjevanja dreka in v zvezi s tem fetišizacijo tega odpadka. Civilizacijsko smo navezani na kahlico, ki tako postane banka.

  Ta vzgojni vzorec zdaj obvladuje civilizirani (Zahodni) svet.

  Spopadi se torej ne vršijo več po liniji različnih idelogij (se pravi vojne med Možgani), temveč po liniji Možgani proti Spodnjemu delu telesa.

  Afričani in Arabci serjejo kjerkoli, ker nimajo vode za potegnt.
  V tem spopadu vedno zmaga najprimitivnejši.

  LGBT aktivisti so preplavili Slovenijo zato, ker vedo, da se jim tu nihče ne bo uprl.

  V Srbiji bi jim rekli: pederi, marš van iz parlamenta! Pizda li vam materina… zar ja da vam od svojih para plačam jebačinu – pa gdje to ima!?

  Ima. U Sloveniji.

  • anzek

   No, tako temu rečejo srbi v Trsteniku: https://www.youtube.com/watch?v=K049Ozu4ub0&feature=youtu.be

  • Tanja Bor

   Res je. Niso problem lgbt aktivisti in nezakoniti migranti, ampak družba jim dopušča razraščanje. Bolna družba nima imunskega sistema, da bi premagala raka.

   • dob

    Bolezen si je izdelala svoj lasten imunski sistem proti Zdravju.
    Mi ji ga pa financiramo in ga vzdržujemo.

  • šmentanamuha

   Na kratko: ljudstvo se mora streznit in volit desno, druge alternative zaenkrat ni. Brščič ima prav. Sredinci so kuj nekaj brez prave politične moči in programa,malo bi na levo in malo na desno, nihče pa nima prave rešitve za gospodarstvo. Jasni okvirji in stabilni ekonomski pogoji in delujoča pravna država kot regulator, ki zagotavlja imunski sistem, to je tisto, kar potrebujemo v tem trenutku. LGBT ideologija pa hoče razgraditi državo v njenih temeljih in vzpostaviti neko nadnacionalno totalitarno socialistično državo, kjer bo elita, ki seveda ne bo prikrajšana za sladkosti tuzemskega življenja, odrejala komu, kaj in koliko mu pripada. Kdor ne vidi tega trenda je slepec.

   “Konflikt sedanjosti ni več med delom in kapitalom, ampak med nacionalno državo in globalizmom.”
   Ta stavek se mi zdi ključen.

   In naj bo jasno še to: ta elita, ki se vzpostavlja, je elita LGBTQP izrojencev. bolnih osebkov, sodomitov, kanibalov in sadistov vseh sort, ki se jim bo uspelo preriniti na vrh. Normalni hetero ljudje v to elitno druščino krasnega novega sveta ne bodo imeli vstopa.

   • Simon Novak

    Pa še kako je alternativa

    • šmentanamuha

     Ja?

     • Simon Novak

      Ti že veš

     • šmentanamuha

      ? Jaz sem svoje mnenje napisala zgoraj, kakšna pa je tvoje alternativa, pa ne vem. Seznani nas, prosim.

  • večni srb

   Kahlica je isto kot domača greznica, edini način, da lahko v njo sereš večno je, če ves drek sproti spira v podtalnico.

  • Hun

   Ocitno Srbi niso vec Srbi ssssvojo premierko v parlamentu..
   https://youtu.be/pIQ8gCCrX40

   • dob

    Gledal.
    Mira Stupica je genijalka!

 • Tanja Bor

  Brščič je odličen in me je prepričal za naročilo Demokracije.

  • Boris_j

   Blagor Biščaku. Danes je svojevrsten dosežek človeka prepričati, da naj gratis internetnim neumnostim doda še plačljivo tiskane.

   • Tanja Bor

    Užitek branja na papirju je neprecenljiv, opazovanje tvoje nevoščljivosti tudi.

    • Boris_j

     Verjemi, v tem primeru nisem nevoščljiv. Niti malo.

     • Tanja Bor

      Ne verjamem. Niti malo.

     • Boris_j

      Seveda ne, ker v črno/belem slogu preveč verjameš v določene druge zadeve. Saj ni več prostora za kaj drugega.

     • Tanja Bor

      Za lgbt in druge totalitarne ideologije (socializem, nacionalsocializem, fašizem) ne.

     • Tanja Bor

      Zate vedno. <3

  • Simon Novak

   Ha ha ha ha ha ha

 • Simon Novak

  Upam, da bo JJ čim dlje na čelu SĐS, to je vsaj zagotovilo, da ne bodo na oblasti

 • Boris_j

  Meni se desničarsko norenje okrog “globoke države” ne zdi popolnoma enostransko, bedasto, neuporabno, neumno, iracionalno, netočno, celo miselno škodljivo, ker je uperjeno proti nekakšni levici.

  Takšno se mi zdi zato, ker praktično nikoli ni izvedeno na podlagi zares trdnih dokazov, na natančnem izpostavljanju resničnih akterjev in resničnih dejanj. Namesto tega v glavnem beremo o fantazijskih, omnipotentnih bitjih in namišljenih, vseobsegajočih shemah in zarotah.

  V knjižnem slogu bi vse skupaj lahko spravili na žanrsko polico z imenom: Pijansko gostilniški šund.

  • šmentanamuha

   Verjetno se sploh ne zavedaš, kako protisloven je tvoj zapis, rdeči “intelektualec” družboslovne smeri.

   • Boris_j

    Celo prav imaš, se ne.

  • macon

   Imelli smo kup različnih pravosodnih obravnav za leve ali desne, da o medijih ne govorimo. Levi delajo kar hočejo, v katerikoli državi EU bi recimo ljubljanski šerif že davno sedel. Zidar? Černigoj, ki se je sprehodil po par mesecih potem, ko je uničil desetine milijonov in jih vsaj par DOKAZANO ukradel. Češnja na torti pa je kraja pet milijard v bankah, ki so jih pokradli levi gospodarstveniki v navezi z levimi bančniki in zgodi se seveda nič. Nobenih sankcij.

   Dosti je pogledat poročilo Anžeta Logarja po več letih dela parlamentarne komisije. Ti se pa le spakuj naprej. Ne vem, zakaj bi se sekiral, tuli, da si zmagovalec, ker si etiko in moralo že suspendiral.

   • Boris_j

    Macon, a razumeš, da so poleg preiskovalcev in tožilcev, močan korekcijski mehanizem političnih kraj in ekscesov tudi volilci?

    Na začetku l. 2013 je izšlo tisto znano poročilo KPK o Janši in Jankoviču. Pozitivna Slovenija je na volitvah l. 2011 zbrala 28% glasov. Leta 2014 pa natanko 3%, Jankovič je na ravni nacionalne politike dobesedno poginil, na ravni lokalne žal še ne. Zame osebno je tudi tam.

    Prosim, ne mi o tem, da je Janša pokradel veliko manj in da mu številni zato sledijo. Sledijo mu zato, ker so bebavo zvesti do sodnije in do groba. S tem niso niti najmanjši korekcijski mehanizem, nasprotno, so garant sranja in ekscesov in kraj.

    Osebno mislim, da je za največji možen razrast korupcije v Sloveniji potrebno le to, da SDS z JJjem na čelu dobi 50+ Kdo se bo pa v tem primeru kaj omejeval, če imaš pa pod sabo malo vojsko sledilcev, ki te za kraje, ekscese in norosti še brezplačno brani? Samo k vzhodnim sosedom poglejmo, da je res tako.

    • macon

     Vojska sledilcev ne pomeni nič, če so proti nekomu sistemska omrežja kot so mediji, pravosodje, akademska sfera, sindikati. Ne se no pretvarjat, nekdo, ki karkoli zakulisno obvlada, ne gre sedet za nič, nasprotno, taki ne gredo sedet za odkrit kriminal. To se pri nas stalno potrjuje v primeru levih megalopovov.

     Seveda Janša in SDS ni pokradel niti delčka kraje levih, saj zato pa je levi režim, ki pokriva vse in kontrolne inštitucije, ki nadzirajo pretežno desne. Vaše bedno zatekanje v vsegliharstvo je smešno, to lahko prodajate tujcem, ne pa nam, ki tukaj živimo in spremljamo dogajanje.

     Na koncu pa pravljica o namenih, o tem, kaj eni bi, če bi… daj ukvarjaj se s tistim kar je. To je miselni delikt v skladu s tvojim levim memom iz Jugoslavije. Kako kaj pet milijard ukradenih v bankah, si pogledal polurni posnetek predstavitve poročila komisije Logarja v parlamentu?

     Zakriči Živel Tito, daj si duška. Kaj vam pa moremo, kaj vam pa moremo… vi ste vendar carji in vladarji. Hvala ti, ker nas odkrito zaenkrat ne pobijate, hvala ti, ker nam dovolite nekako živeti.

     • Boris_j

      Popolnoma ste ujeti v fantazijsko povest “JJ proti svetu”. Ne razumete, da ima Slovenija kot taka še vse bolezni novih, šibkih demokracij. JJ je dolgotrajen del tega sistema kot številni drugi, ni izvzet in to izkorišča v svoje kradljivske namene kolikor pač lahko.

      A to delajo tudi mnogi drugi? Tudi. Ali obstajajo kaki korekcijski mehanizmi? Malo pa že, od preiskovalnih uradov do rednih volitev in še česa. Zato jih SDS navijači prosim ne blokirajte in ne pognojujte že tako problematične korupcije s svojo milo rečeno pretirano strankarsko religijo. Zakaj je to težko sprejeti?

     • macon

      Ti si očitno družboslovec, ker te matrajo logične prioritete: te so take, da je največji znesek najbolj pomemben. Torej ni pomembno, kaj Janša sika ali “ruši”, za kar ima vso legitimno pravico, ker je bil za nič v zaporu, ampak kaj se zgodi z največjo krajo, materjo vseh kraj: pet milijard ukradenih v bankah. Levi režim nam na ta način, da glede tega ne ukrene nič sporoča, da manjše ne pomenijo nič, če jih izvedejo njihovi in spakovanje o kriminalu desnih (recimo sporno posojilo 150.000) je zato, da perejo svoj obraz, ki ga ne morejo oprati.

      V vseh režimskih državah gre potem dol po spirali nasilja. Mi imamo mednarodni korektor EU in Euro ampak ne verjamem, da se bo lepo končalo, ker so levi lopovi čedalje bolj pogoltni. Korekcijski mehanizmi so samo, da zbujajo videz in Potemkinovske planke.

      Ko se takole ukrade pol letnega proračuna in se ne zgodi nič, je brezpredmetna kakršnakoli razprava.

     • diler resnice

      Povsem se lahko strinjamo, da je leva opcija volilnih upravičencev nekakšen poizkusni zajec ideoloških nostalgičnih konsenkvenc, ki niha na ravni telepatije enoumja in se obrača po vetru ! Kako si lahko razlagamo nasedanje množic montiranemu procesu in podelitev 28% glasov PS, naslednji vladi SMC, ter sedanji v skupnem izskupičku strank prejšnih vlad ob megalomanskemu vzsponu LEVICE, ki svoj status gradi na množičnih revolucionarnih manifestih, znanih iz zgodovine komi agit”r”opa ? V vseh pogledih lahko pritrdimo Brščiču, ki pa ga večina te srenje sploh ne razume, ker ima pač IQ malo višji, zlasti ob avtoriteti političnih razlag uzurpacije oblasti !?

   • freedomfighter

    Vsi so levi a ne hahahah desnica nima tajkunov in pokvarjenih poslovnezev hahahaha bedak kjer je v igri denar je politicna barva nepomembna ampak saj vem za sprance je vedno kriva ena stran

 • večni srb

  Zagotovo rabimo neko novo desnico, če je pa nekdanja desnica izdajalska, razčlovečena in tuja.

  • Hubert Pomladni

   Pojma nimam, kaksno je stanje pri vas in tudi ni tema tega komentarja. Pri nas v Sloveniji je ne rabimo.

 • večni srb

  Dokler trpi samo Janša, torej na desni ne more nastati nič novega, ker nočemo, da bi še kdo drug trpel zaradi državnega terorizma.
  Nisem vedel, da zato obstaja demokracija, mislil sem, da je demokracija alternativa fašizmu.

 • stajerc5

  Ko bo prvi imel jajca, voljo in seveda finance, se naj spravi v kontakt z AfD in bo dobil odlicne napotke, kako postanes pod merklovo rdeco prasico, druga najmocnejsa stranka v drzavi!
  Nic vec in nic manj ni potrebno, da se pri nas rdeci gnoj skida iz zlovenske stale!!!!!

  • freedomfighter

   Ampak potem bo sds izgubila volilce :O to pa dvomim da se bodo v sds strinjali saj podpirajo samo tiste desne stranke ki niso nevarne za njih…primer tista stara zmesana baba ki je dobila 0.001 procent na predsedniskih volitvah

 • xtc

  Bravo Brščič zelo dobro.
  Levo abotni Kučanisti se ukvarjajo s tem kaj je treba narediti ,da bo SDS zmagala in objavijo recepte.
  Kdo bebcem verjame?
  Seveda bo SDS čudežno zmagala vse volitve le JJ mora oditi,kdo še naseda tem idiotizmom?
  Leve ovce.
  Levake nič bolj ne zaposljuje kako preko krtic prevzeti SDS in ga uničiti,pa se vedno zalomi le rase,to prizavajo celo sami.
  In še par abotnosti iz anket Kur,ki jih Kučan krčevito brani pred prevzemom trumpovih Republikancev
  Abotnost št 1 Violeta Bulc je 2 ga najbolj priljubljena političarka v SLo-he,he debilno levaki,ki jo obsojajo izdaje Slovenije pravijo ,da je2 nadalje,debakel Bulčevke,ki je popolnoma nesposobna pred EU,zadeve,ki je ni bila zmožna rešiti je rešila druga komisarka in tole prinaša 2 mesto.
  Tretji je Šarec-he,he,he človek ,ki dobi12,5% glasov je tretji najbolj priljubljen politik v državi,vprašajte se po mentalnem zdravju anketarjev in ovac,ki temu nasedajo.
  In še zadnja debilnost priljubljenost SDS le še rase,med tem ko JJ nazaduje,kdo bo verjel taki abotnosti zadeva je naravnost abotna(seveda zrežirana iz kučanovimi navodili),kajti nikoli in nikoli v državni politiki nikjer ni take razlike med priljubljenostjo stranke in nje vodečim,nekako takol recimo-Salvinijeva stranka bi dosegala visoke odstotke on pa bi bil nepriljubljen-gre za abotnokreiranje mnenja,ki je vse bolj prozorno in ne pali več.

  • Steiermark

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • freedomfighter

   Zgleda ne razumes da sds ali pa janso ne bo nikoli podpiralo vec kot 20 posto drzavljanov nepriljubljenost janse se pa kaze v tem da vecina slovencev nanj gleda negativno med tem ko smo do bulceve apaticni in nas pac ne briga zanjo kar je narobe ampak tako pac je…toliko negativnih custev kot jih sloveniji povzrocata jansa in kucan ni nikjer na svetu

 • augustin hadelich

  Ojoj.

  Tukaj so stvari tako preproste. Ljudje, ki se vsak dan ukvarjajo s politiko, jih žal ne zmorejo videti.

  Staro partijo, ki tukaj vlada nezakonito (ustava l.91, vsi puči po tem letu itd.), na oblasti drži golo nasilje (državni mediji so zgolj režimske trdnjave, kot so bili vedno, in pravosodje njen represivni aparat, ki danes nadomešča nekdanje tanke). Vedno jo je, in nič drugega.

  Po demokratični poti je nihče ne bo vrgel z oblasti, ker demokracije sploh ni. Ne morete se v mesto pripeljati po cesti, če ceste do tam sploh ni!

  Na stranke, ki se predstavljajo “pomladne”, pozabite. Kdo pa so??? SLS, agrokomunisti, vedno zlizani s partijsko udbo in vedno bodo! Katoliška stranka, desnica po meri režima. Neumno!

  SDS? Protirežimska, a tudi etablirana stranka. Ta, ki Slovence pelje po cesti v mesto, do katerega ceste sploh ni! SDS bo prva preprečila kakršen koli spontan upor, ki ga ne bo sama kontrolirala. Ker želi ostati prva in etablirana. Pozabite na SDS. So garant vašega suženjstva. Režim si ne bi mogel želeti nič boljšega zase.

  Politika, ki se zbira okrog RKC, Slovencev ne bo osvobodila režimske drhali (mimogrede, ta združba, ki ima zgodovinski patent za hlapčevanje Slovencev, pravkar blagoslavlja najnovejše nezakonito režimsko skrpucalo, vernike pa poziva, naj molijo zanj !!! Kaj bi bilo lahko bolj sramotnega???).

  Pozabite na “slovensko pomlad”, ki je v resnici nikoli ni bilo! Pozabite na RKC! Politika, ki bo vrgla rdeči režim, bo to storila na cestah, ne na voliščih. Upora proti partiji v Sloveniji še nikoli ni bilo, razvpiti Janša pa se čudovito vklaplja v partijsko doktrino: pri njih je vse ravno obratno od tistega, za kar se razglaša – Janša seveda ni radikalen, kot stalno vpijejo njihova propagandna trobila, je povsem benigen in neškodljiv, izrojenim prašičem stalno nekaj pojasnjuje, jih vključuje itd!

  Z ljudmi, ki nosijo glave pokonci, bo padel režim. Ti ne bodo nič pojasnjevali in se spravljali, pač pa bodo drhal nasilno nagnali. To so tisti, ki za režim, ki jih zatira, ne molijo, ampak ga naženejo!

  Šele potem se bo možno lotiti gradnje kakšne ceste, ki pelje v mesto. (Janša pa, o ti groza ti, morda ne bo več alfa demokrat)

  • Mojca pokraculja

   Dobro si napisal, se je za zamislit.

  • Vince Blake

   Torej…?

   Kaj predlagaš? Nekoga bo treba podpreti na volitvah. Katero stranko? Sama ušesa so me.

   Če pa imaš v mislih prevzem oblasti mimo volitev, torej z revolucijo, ti pa žal ne morem pritrditi. Še vsaka revolucija je naredila nove krivice in ni se še zgodila revolucija, kjer se revolucionarji niso povampirili in postali nova “Zveza Komunistov Jugoslavije”

   • Stric iz ozadja

    Natanko to ima v mislih:
    Po demokratični poti je nihče ne bo vrgel z oblasti, ker demokracije sploh ni. Ne morete se v mesto pripeljati po cesti, če ceste do tam sploh ni!

    • Vince Blake

     A vendarle……kdo mi pa garantira, da ta revolucija ne bo nekaj takega, kot je bila tista iz leta 41-45? S kupom žrtev in kupom novih krivic.

     Nisem ravno navdušen. To hočem povedati. Zaenkrat se mi zdi parlamentarna demokracija še najmanj slaba opcija.

     • freedomfighter

      Lepo povedano…vsi ki hocejo rusit demokracijo so nevarni in po mojem mnenju zreli za zapore…vse revolucije do sedaj so prinesle klanje

  • dob

   Čestitam!

 • Stric iz ozadja

  Jansa je najvecje zagotovilo da bo levica se naprej vladala, kar se je pokazalo na tokratnih volitvah, naslednje bodo pa po istem receptu.

 • Soave

  Hja ?? Prav vsako ravnanje ima svoj vzrok in svojo posledico, ali ne ?
  Pripenjam zanimivo branje
  https://www.portalplus.si/2900/luksemburg/

 • Boštjan Ivković

  Očitno tako, ki bo segla preko 35% volilnega telesa.

 • Jožef

  Brščičeva trditev drži kot privito in ne samo zabito.
  Pretežni del komentatorjev pač želi to vsebino popraviti, negirati, zanikati in na vse druge nemogoče načine omalovaževati.
  Le redki pomislijo, kaj nam je hotel avtor povedati in šele po tem objavijo svoje mnenje.
  JJ je lahko problem ali težava za tististega, ki sam ni sposoben oceniti, komu lahko zapupa ali ne svoj glas na volitvah.
  Tisti, ki še želite naprej biti hlapci marksizma, pač bodite, samo ne hvalite se s tem.

 • freedomfighter

  Oh bernar ljudem postaja ekonomija drugorazredno vprasanje zato ker nam gre dobro v trenutku krize bo pa sspet postala glavna tema tako kot vedno…ljudem bo vedno najpomembnejsi standard saj od kulture in vrednot ne moremo ziveti zato pa se zgodijo revolucije ne ker zmanjka kulture ampak ker zmanjka kruha

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!