Katoličani nismo obskuren kult

Foto: iStock

Globalističnim multikulturnikom in njihovi hlapčadi očitno ne zmanjka idej, kako bi omalovaževali katoličane. Najnovejši primer se je zgodil ob nedavnem bombnem masakru v Šrilanki. V napadih islamistične teroristične zalege na tri hotele in tri katoliške cerkve med praznovanjem velike noči je bilo pobitih več kot tristo ljudi, od tega vsaj štiri ducate otrok, nekateri med njimi pri prejemanju prvega obhajila.

Odzivi globalističnih elit v medijih in politiki, ki se kar prehitevajo v ogorčenju, kadar so po naključju žrtve muslimani ali drugi nekristjani, so bili ob tem masakru katoliških otrok v najboljšem primeru mlačni, če so sploh bili.

In še ti odzivi so bili samo zato, ker je bilo po naključju v napadih pobitih tudi nekaj vidnih Zahodnjakov, med drugim večina družine danskega milijarderja. Novo dno pri omalovaževanju kristjanov pa so pokazali nekateri vidni globalistični hlapčiči, kot sta Barack Obama in Hillary Clinton.

Žalitve, norčevanje …
V svojem medlem odzivu na pokol sta pobite katoličane označila kot “častilce velike noči (Easteren Worshipers)”.  Katoličane so torej degradirali, kot da smo nekakšen obskuren kult, čeprav ima naša Cerkev približno 1,2 milijarde vernikov. In za to omalovaževanje smo si seveda katoličani krivi tudi sami, ker to dopuščano. Ker dopuščamo, da nas brez posledic žalijo, se iz nas norčujejo in nas omalovažujejo. Če bi katoličani dosledno kupovali samo pri trgovcih in dobaviteljih, ki podpirajo katoliške vrednote, če bi volili samo politike, ki bi odkrito izpričevali pripadnost Katoliški cerkvi, če bi bojkotirali vse medije in javne prireditve, kjer nastopajo tisti, ki omalovažujejo našo vero, skratka, če bi bojkotirali vse, ki nas žalijo, potem bi se odnos do nas korenito spremenil.

Foto: Pixabay

Že zato, ker bi tiste, ki nas žalijo, z bojkotom udarili po žepu in jim dali vedeti, da pripadamo eni sveti Katoliški in apostolski cerkvi in ne nekemu obskurnemu kultu častilcev …

Bogdan Sajovic

 • samotoje

  Poimenovanje katolikov z Easter worshippers največ pove o bedakih in ignorantih, ki kaj takšnega sploh bleknejo. Podobno kot pri nas, kjer večina ljudi pojma nima o reformaciji, Primožu Trubarju ( še toliko manj o Martinu Lutru) in me, evangeličana, sprašujejo, kakšna sekta je to.

  • Nata

   + + + Od kje vendar pa naj vedo ?? Samo da zaslišijo besedico Bog , že dobijo ošpice ! Komunisteki so že vedeli, kako morajo ravnati !!

 • Antonius

  Bio pridelava?! Komunistični plevel je zrasel na umetnih gnojilih.

 • Stric iz ozadja

  “Že zato, ker bi tiste, ki nas žalijo, z bojkotom udarili po žepu in jim dali vedeti, da pripadamo eni sveti Katoliški in apostolski cerkvi in ne nekemu obskurnemu kultu častilcev …”

  Ocitno ste zaceli s tem, da ste si prikljucili napadeno protestantsko cerkev in jo oznacili za katolisko.

  • wert

   Si prepričan, da veš o čem pišeš ?

   • Stric iz ozadja

    Sicer je zgodnja ura, upam pa da vem.

    “V napadih islamistične teroristične zalege na tri hotele in tri katoliške cerkve”

    • wert

     Res je zgodnja ura.

 • Butalecslovenski

  Spolitizirano religiozno katolištvo nima nič skupnega z Ljubeznijo oz Jezusom.

  • AlojzZ

   Kaj pa Butecslovenski? Po imenu sodeč tudi ne.

 • Jožef

  Halo ljudje, danes je nedelja oziroma gospodov dan.
  Premnogi to občutite samo po tem, da vam ni treba v službo, če jo imate slučajno.
  Mlada generacija tako ali tako ne potrbuje ničesar zraven vere v Kristusa, saj imajo v svojih rakah vsak ljubi dan iphon in svojo ver širijo oziroma prejemajo v izobilju ” fajsbukarije in tviterije dopolnjene s instagramiranjem”. Prav zaradi tega nas lahko levosučni nestrpneži in drugi hudodelci žalijo do obisti.
  Ne pozabite, za vsako rit se najde šiba. Matilda pa tudi ne bo delala izjeme.

 • Zelenec

  Z vsem potrebnim spoštovanjem do verujočih vseh barv… Jezik in izrazoslovje, s katerim običajno na tem portalu pišete o drugače mislečih, ni v ničemer ne krščanski, ne katoliški, še najmanj pa v skladu z Jezusovim naukom in ne prispeva k razumevanju in ljubezni. Nestrpnost, ošabnost, zmerljivke in poniževanje drugačnih v pravi Cerkvi nimajo domovinske pravice.

  • Nata

   Težko, prekleto težko je kar naprej nastavljati še drugo lice, veš ??
   Smo še mladi ( kar se možnosti za pisanje svojega mnenja tiče ) veš !! Prvo moramo z ramen odvreči težo teh hudih 80 let molčanja.

   Upam pa, da kaj takega napišeš tudi na druge portale. Leve in desne !

   • Zelenec

    Ja, Nata, vem prvo, vem tudi drugo. Tudi v mojem otroštvu smo ministranti in veroukarji doživljali nekaj pritiskov v šoli, ki je takrat gostovala v samostanskih prostorih. Pa vendar nas nikoli niso obkladali s tako nizkotnimi nalepkami, kot jih serijsko tiska današnja desnica. Povsem ste izgubili kompas in se predajate najnizkotnejšim čustvom do soseda, do Slovenca, ki enako ljubeče skrbi za svojo družino, plačuje davke, deluje v lokalni skupnosti, društvih…

    Odnos RKC in desnega političnega pola do drugačnih ali bolje rečeno drugače mislečih je ekskluziven. Od Jezusovih sledilcev bi pričakoval, da bodo s pozitivnim zgledom in ljubeznijo premagovali sovraštvo, v resnici pa z obeh strani prihaja ena sama nestrpnost, zaslepljenost, topovi na obeh straneh bruhajo sovraštvo, kot da bi bila to edina, ali vsaj najboljša pot za izpolnitev svojega ega in poslanstva na tem svetu.

    Ja, tudi na levi strani opozarjam na nivo komunikacije, kadar se spusti pod nek vzdržen nivo. Dokler boste eni in drugi iskali zgolj napake v drugih in ne pozitivnih lastnosti, se Slovenci ne bomo premaknili. Šele s sodelovanjem se bodo naši potenciali sprostili.

    Poskusite kdaj kaj napisati brez gneva, brez obtoževanja. Prepričan sem, da zmorete z argumentiranim pisanjem prepričati več neodločenih, razen seveda, če argumentov ni in vam preostane le še razpihovanje sovraštva.

    • Nata

     Ja, vsak teden smo vstajali, mi šestletniki. In odgovarjali. . . . ja, hodim k verouku.

     Če se je kdo ustrašil in ni povedal, so ga tovarišice označile za lažnivca.

     Saj so prav vse vedeli. Kam in kdaj hodimo. Taki smo imeli svoje kartoteke. Sploh, če je kakšen sorodnik bil pri domobrancih. Nič ni pomagalo, če je bila mama partizanka. Ker ni bila v partiji. . . . . .

     Pa te zgodovine res ne bom pogrevala, no !

     Glavni vzrok naše kritike pa so ti priseljenci iz Afrike. Mar jih nismo v 90 – tih letih dovolj sprejeli v Slovenijo ??

     Vemo tudi , kdo si jih želi.

     In , kje si do sedaj bil ? Res si glede tega malo zelen, da ne veš, kaj se je prvo leto , ob usxtanovitvi tega portala dogajalo. Kako smo bili popljuvani. Kaj vse so nam izrekli komentatorji, ki so lahko pisarili tu. Mi, drugje nismo mogli.

     Odnos RKC je pa kar v redu. Čeprav nismo zadovoljni. Preveč se je odmaknila od ljudstva. Se boji ?? Kaj praviš, zakaj ??

     Argumentov je pa dovolj.

     Tule. . . . . . pa na Demokraciji. . . . pa na Reporterju. . . . . pa na Družini. . . . . . pa portalu gospodov Jančiča, Požarja. . . . . . . .
     Razpihovanje sovraštva ?? Ti moraš biti pa res ena nedolžna dušica !

     • Zelenec

      Kar se tiče migrantov, sem vendarle blizu desnim stališčem. V nekaterih področjih je prav Zahod kriv za poslabšanje njihove varnosti, vendar se strinjam, da naj varnost poiščejo v najbližji varni regiji, Evropa pa naj s svojimi resursi pri tem pomaga. Ne podpiram pa nezakonitih prehodov meje ekonomskih migrantov. Če lahko Bošnjak vloži prošnjo za delovno dovoljenje, naj ga tudi Pakistanec, če ga naše podjetje res potrebuje.

      Zato pa pravim, da neke zdrave pameti in spoštovanja do drugače mislečih manjka povsod, na vseh straneh. Vsi se imamo za najbolj pametne, pravične, ostali pa so XY. Samo to egoistično sranje me moti. V obeh taborih je dovolj modrih, ki bi lahko s skupnimi močmi našli kompromis in ustvarili pogoje za lepšo prihodnost.

      Kar se tiče mojega imena, Zelenec sem ne zaradi neizkušenosti, ampak zaradi odnosa do okolja. Samo za pojasnilo.

      Tudi moja starša in stari starši izhajajo iz medvojnih katoliških krogov. Sicer nihče ni bil domobranec, so pa se oklepali vere v najtežjih letih. Sam sem bil v otroštvu vzgojen kot katolik, danes to več nisem, mi glava ne pusti. Nekako ne zaupam religiji, ki je skozi stoletja drastično spreminjala božja navodila: začela krščevati dojenčke, duhovščini ukradla pravico do družinskega življenja, prepovedovala branje Biblije v ljudem razumljivem jeziku… Pa da ne grem predaleč nazaj. Še ne dolgo tega v Sloveniji onemogočala prejem zakramentov osebam z motnjo v duševnem razvoju, jih označila kot moteče pri bogoslužju, da ne govorim o spolnih zločinih. Daleč od Boga, ne samo ljudi, je danes RKC. Portali, kot je vaš, ne dajejo upanja, da se bo v kratkem kaj spremenilo. Nekaj upanja sicer zbuja današnji Petrov naslednik, nisem pa prepričan, da ga bo kurija dolgo tolerirala.

      Prav je, da osvetlite zamolčane resnice. Vendar na dostojen način, brez vpitja, žaljivih opazk, nizkega nivoja komunikacije. To nekako ne pritiče medijem, ki bi radi spreminjali svet tudi s svojim vzorom. Bodite drugačni, bodite boljši, kot so vaši oponenti.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Kako ti glava ne da nisi več Slovenec ? Ti so naredili ogromno zločinov med in po vojni? Če je nek slovenski far pedofil je pa hkrati tudi Slovenec, a ne? Očitno bi tudi ti rad spreminjal svet (po svoje), pa očitno ne gre.

     • Zelenec

      Kaj točno ima religija skupnega z narodnostjo? Slovenci smo, kot vse stare civilizacije, vse do nasilnega pokristjanjevanja imeli svoja božanstva, temelječa predvsem na soncu in naravnih pojavih. Saj navsezadnje tudi krščanstvo temelji na predhodnih religijah, od katerih je prevzelo bistvene temelje in jih skozi stoletja preoblačilo v obleko, ki kliki v Vatikanu najbolj ustreza. Vse nedopustne spremembe Jezusovega nauka, ki sem jih prej omenil, so uvedli zgolj iz egoističnih potreb vatikanske nadvlade in bogatenja. Zato so se številne krščanske ločine tovrstnemu mešetarjenju uprle in ostale zveste originalnim božjim pravilom.

      Ja, spreminjam svet, korak za korakom, brez vpitja, žaljenja drugačnih. Včasih z dobrohotnim nasvetom, drugič s pomočjo sočloveku, svojim zgledom. Vsak, tudi komentatorji, z vsakim dejanjem spreminjamo svet. V katero smer, pa je odvisno od naših vsakodnevnih odločitev.

      Z Bogom, Vesoljem, Soncem, Jezusom, Alahom, Jehovo… se lahko pogovarjam in sobivam brez da bi gojil nizkotna sovražna čustva do drugačnih. Za svoje življenje ne potrebujem religioznih institucij. Jezus je bil glede tega jasen: Kjer sta dva ali trije zbrani v mojem imenu, tam sem sredi med njimi. Za to na cerkvene zidove in vse, kar skrivajo, gledam zgolj kot na bolj ali manj posrečene umetnine. Moja cerkev je lahko povsod, v naravi, v mojem domu, pri prijateljih.

      Ko se boste (če se boste) nekoč rešili travm izpred skoraj stoletja in boste sposobni sočloveku podati roko, pa čeprav se mu bo z majice svetila rdeča zvezda, šele takrat boste sebe lahko upravičeno imenovali pravi katoličani. Živčna medijska propaganda, vreščanje, poniževanje, ki ga vzpodbujate tudi komentatorji s povsem nekulturnim izrazjem, je daleč od naukov Biblije.

      Vem, ni še čas, malo si še morate dati duška… Slej ko prej pa boste spoznali, da Bog od vas ne pričakuje džihada proti vsemu, kar ne nosi križa. Veselim se tistih časov ;)

     • janko

      Tako enostavno pa vse to spet ni. Gotovo je džihad napaka, pa tudi Marxizem (pobiti do desetino svojih ljudi za dosego nemotene vladavine) je bil, pa nacizem, pa vsako nasilje (današnje ubijanje pri musličih)… Pa današnji projekt evropskih levičarjev uvoz milijonov musličev za multikulti (= kaos, obubožanje, vojna) …
      Dosledno ravnanje, drža po veri, kot jo priporočaš, je še utopično – tako bi hitro propadli, za naš obstoj se je potrebno braniti, kot vedno v zgodovini, včasih tudi z orožjem.

     • Zelenec

      Strinjam se, ni vse preprosto, lahko pa bi bilo, če ne bi ljudje vsega zakomplicirali. Marksizem, krščanstvo, islam itd v svojem izvirnem temelju zagovarjajo sorodna načela: pravičnost, solidarnost, ljubezen…, torej učijo, kako živeti skupaj v harmoniji. Ljudje smo še vsak dober življenski nazor zlorabili in pohabili za lastne interese. Noben od teh naukov ni zlonameren, hudobni smo ljudje, ki se za njimi skrivamo, in neupravičeno za krinko nauka delamo prav nasprotno, kar nauk uči.

      Janko, ko ti bo čas lažje dopuščal, dobrodošel na debato ob soku, rad se učim od pametnih ljudi z lastno glavo.

     • janko

      Hvala za odziv. Sem pa samo povprečen državljan in se dostikrat vprašam, če je vse res tako, vsaj v glavnem, kar napišem ko bruha iz mene.
      Ampak tale tvoja izjava je pa enkratna, je stvar, ki me že dolgo moti:

      “Z vsem potrebnim spoštovanjem do verujočih vseh barv… Jezik in izrazoslovje, s katerim običajno na tem portalu pišete o drugače mislečih, ni v ničemer ne krščanski, ne katoliški, še najmanj pa v skladu z Jezusovim naukom in ne prispeva k razumevanju in ljubezni. Nestrpnost, ošabnost, zmerljivke in poniževanje drugačnih v pravi Cerkvi nimajo domovinske pravice. Na ta način odbijate od vere svoje bralce,…”

      ********************************************************************
      POZIVAM VSE IN VSAKOGAR, DA NIKOGAR IN O NIKOMER NE PIŠEMO PONIŽEVALNO, ZMERLJIVO, OŠABNO!
      NIČ VEČ!

      Sem seveda tud med temi, celo zelo… pa ne bom več.
      Saj imamo vsi dober in neprofiten namen: za boljši in lepši jutri ter da bi naš mali vrli narod preživel na naši mali prelepi zemljici… samo to želimo!

     • janko

      ***********************************************************************************************
      Vesel sem misli Zelenca. Rad bi mu povedal marsikaj, veliko stvari, lepo znaš Nata povedati; ampak ta mesec imam ogromno obremenitev, pa tudi nisem kak “stručko”.

     • Nata

      Saj veliko napišeš in to dobro !!

 • Nata

  Pripenjam dobro branje. . . . . . brez zle misli. . . .
  https://www.casnik.si/muslimanski-skrajnezi/

 • Badoven

  Obskuren menda res ne. Kult pa vseeno.

 • Get Smart

  Ja, kult, in?

  Kult je samo in le okrajšava za kult-iviranje, kult-ivacijo, kult-uro…
  Je torej oznaka za VZGOJO nečesa.
  In šele tukaj nastopi razlika, torej VZGOJA, česa?

  Kultiviranje vere v vstajenje Kristusa (ker »častilci Velike noči« oz. »Easteren worshipers«, kot jim pravita SATANOVA WORSHIPERJA Husejinić Barakić Obamić in Hilari Klintonić, ne worshipajo satana, kot omenjena watchdoga, ampak pač častijo Kristusa, na pa nekakšno katolištvo, kot stoji v prispevku),
  ki ČLOVEKU ni storil žalega in ni nagovarjal/učil o ZLOČINIH PROTI ČLOVEŠTVU, kot učijo satanistični WORSHIPINGI tipa muslićkultizem = komunizem = socializem = fašizem = MURGL JUGOKOMUNIZEM = … skratka kaviaržidoKOMINTERNISTIČNO SUŽNJELASTNIŠTVO,
  pač (Krščanstvo torej) ni kakorkoli sporen KULT, ampak je povsem sprejemljiv človeški kult, za razliko od omenjenih kaviaržidokominternističnih KULTOV.

  • Get Smart

   Katholikos pomeni samo vseobsežni in ne še česarkoli drugega.

   Torej, Krščanstvo je pogojno rečeno vseobsežno, saj posega v recimo zopet pogojno vsa področja sveta.

   Tudi muslićkultizem so razširili po vsem svetu in je s tem pač vseobsežen, torej katholos nje oz. s kao poslovenjeno spakedranko katoliški nje.

   Razlika med vseobsežnim Krščanstvom, Kristjanstvom, po Kristusu, ki je sprejel in želel širiti starodavno SLOVENSKO KULTURO ŽIVLJENJA
   (pravo pravica človekoljubje resnica svoboda …)
   in pa med vseobsežnim muslićkultizmom,
   ki je le ena od oblik satanistične kaviaržidokominternistične KULTURE SMRTI (laž rop umor uničevanje pedofilija pedrofilija vukojebstvo kamelojebstvo TRANSIćIZEM …)
   je torej več kot očitna.

   • Get Smart

    Odpreti učke in pamet v glavo.

    • Zelenec

     No, zdaj, ko si ze razlajal, se gotovo počutiš bolje, kajne? Tvoje zmerjanje se iz ogledala odbija nazaj. Samo za info… pri opisu moje dvoživkosti konkretno brcaš v temo. Le dan ti želim!

 • Get Smart

  In da vas ne bi slučajno kaka MURGL JUGOKOMUNISTIČNA zelena dvoživka učila o vzdržnosti do besed.

  Slovenci rečemo MURGL JUGOKOMUNISTIČNEMU MORILCU morilec, roparju ropar, kradljivcu kradljivec, posiljevalcu otrok posiljevalec otrok, pedru peder, pedofilu pedofil, vukojebcu vukojebać …
  Sledimo?
  Ne dovolite, da kdorkoli, ampak zares kdorkoli označuje DEJANSKE ZLOČINE MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH SERBUSNIH kreatur in njihovih kaviaržidoKOMINTERNISTIČNIH gospodarjev kot »kao obkladanja«, »kao žalitve« in kar je še LAŽNEGA PODTIKANJA, kot vam jih je podtaknil Zelenec,
  ker RESNICA je samo in le RESNICA, ne pa obkladanja in kar je še nizkotnih čustev, o katerih se spoveduje zelena MURGL JUGOKOMI dvoživka.

  • Get Smart

   Saj ni težko, le učke morate odpreti.

   • Get Smart

    Pamet v glavo.

 • ciril brajer

  vse pri farških je obskurno, dogme, obredi, učenje, delovanje, pregovorna dvojna morala, celibat, maškaranje duhovnikov, vse. morda pa res niso kult, prej nekakšna smešna izumirajoča sekta

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!