Katoličani nismo obskuren kult

Foto: iStock

Globalističnim multikulturnikom in njihovi hlapčadi očitno ne zmanjka idej, kako bi omalovaževali katoličane. Najnovejši primer se je zgodil ob nedavnem bombnem masakru v Šrilanki. V napadih islamistične teroristične zalege na tri hotele in tri katoliške cerkve med praznovanjem velike noči je bilo pobitih več kot tristo ljudi, od tega vsaj štiri ducate otrok, nekateri med njimi pri prejemanju prvega obhajila.

Odzivi globalističnih elit v medijih in politiki, ki se kar prehitevajo v ogorčenju, kadar so po naključju žrtve muslimani ali drugi nekristjani, so bili ob tem masakru katoliških otrok v najboljšem primeru mlačni, če so sploh bili.

In še ti odzivi so bili samo zato, ker je bilo po naključju v napadih pobitih tudi nekaj vidnih Zahodnjakov, med drugim večina družine danskega milijarderja. Novo dno pri omalovaževanju kristjanov pa so pokazali nekateri vidni globalistični hlapčiči, kot sta Barack Obama in Hillary Clinton.

Žalitve, norčevanje …
V svojem medlem odzivu na pokol sta pobite katoličane označila kot “častilce velike noči (Easteren Worshipers)”.  Katoličane so torej degradirali, kot da smo nekakšen obskuren kult, čeprav ima naša Cerkev približno 1,2 milijarde vernikov. In za to omalovaževanje smo si seveda katoličani krivi tudi sami, ker to dopuščano. Ker dopuščamo, da nas brez posledic žalijo, se iz nas norčujejo in nas omalovažujejo. Če bi katoličani dosledno kupovali samo pri trgovcih in dobaviteljih, ki podpirajo katoliške vrednote, če bi volili samo politike, ki bi odkrito izpričevali pripadnost Katoliški cerkvi, če bi bojkotirali vse medije in javne prireditve, kjer nastopajo tisti, ki omalovažujejo našo vero, skratka, če bi bojkotirali vse, ki nas žalijo, potem bi se odnos do nas korenito spremenil.

Foto: Pixabay

Že zato, ker bi tiste, ki nas žalijo, z bojkotom udarili po žepu in jim dali vedeti, da pripadamo eni sveti Katoliški in apostolski cerkvi in ne nekemu obskurnemu kultu častilcev …

Bogdan Sajovic