[Pisma – od zmage do zmage] TV presstitucija za en evro

Vinko Vasle

Javna hiša RTV ima enega bolj sposobnih generalnih direktorjev – Igorja Kadunca. On ve, da je pomemben denar in da ni bistven izdelek. Kot so svoj čas v Stalinovi Rusiji izumili napravo, ki je bila namenjena avtomatičnemu rezanju jabolk na štiri dele, rezala jih je pa na tri, je Kadunc izumil RTV-prispevek, ki mora biti višji, da daje manj. To ne pomeni, da je Kadunc svojevrsten stalinistični avtomat, ker je sposoben finančnik. Ko denarja zmanjka, gre k državi po pomoč. Tokrat hoče za skoraj 8 odstokov višji davek na elektropriključek, pri čemer se ne namerava utrujati s kakšnimi sanacijskimi programi, ker to človeku najeda živce. On ima pa itak že slabe, ker ga kar naprej odstavljajo, čeprav dokazuje, da ni res niti tisto, kar je resnica. Menda je rekel, da če ga bodo še enkrat odstavljali, se mu bo pa res zmešalo, čeprav človek v resnici meša novinarske zvrsti kot primerne od onih, ki so neprimerne, ker razdvajajo javnost. Recimo, Jože Možina zna razvajati javnost, medtem ko je vrstna novinarska pridelovalka solate in zelene mafije Eugenija Carl ne razdvaja.

Poleg tega ni razdvajanje, če lažeš in manipuliraš, kar se tudi dogaja, ampak je to novinarstva svoboda, ki je usklajena z novinarskim aktivom RTV in sindikatom in tudi z nadstavbo – to je izpostavo Foruma 21 pod imenom falanga 571. Zato so mirno objavili Eugenijine privide o tem, da Janez Janša dela svojo vojsko, in ko je ostro protestiral, so ga obsodili. Zato je zaradi intervjuja s Thompsonom nastradal Igor Pirkovič, ki ga sicer posebej ne obrajtam, ker je naslednji dan, ko nam je potekel mandat, bil prepričan, da sva z Možino zrak.

A vsakdo ima pravico do duševnega razvoja. Na Thompsona je padla tudi takratna odgovorna urednica Jadranka Rebernik, ki ima od tega padca poškodovano plačo in dobro ime. Logično je, da je pri tolikšni količini informacij treba ločevati pomembne od nepomembnih informacij in je še dandanašnji na praznik svobode novinarstva najpomembnejši teroristični napad na novogoriško TV-kamero, napad zveze borcev in onega še premalo smo jih pobili Tita Turnška na Možino zaradi intervjuja z Jožetom Dežmanom pa je pristal brez omembe prizadetega, čeprav se je v Kopru tulilo proč z Možino, proč s Pričevalci in podobno. Tudi grožnja, da ga bo en verjetno islamist na prehodu povozil ali pa da se ga bo lotil neki pijani lovec, ni dovolj pomembna informacija, ampak je selekcija.

Norišnica sredi mesta
A zdaj se dela red na RTV. K temu redu sodi nova TV-direktorica (o radiju raje ne bom, ker je pregrozovito) Natalija Gorščak, siva miška hiše, ki ji je funkcija pomembnejša od programskih vsebin. Kar je tudi v redu red, ker če bi se še vsebinam posvetila, bi bilo še huje. K temu redu sodi tudi Kadunčevo romanje k Serpentinšku po en evro podražitve, kar je malo, a stokrat preveč za programe javne hiše. Kaj bo, se še ne ve, ker Serpentinšek že ima svojo zasebno RTV-hišo – POP TV. Verjetno bo v svojem stilu in potrebi postavil nekaj pogojev. Jaz bi jih tudi po tistem dirkektnem prenosu njegove histerije, ko je napadel poslanca Zvoneta Černača, ali pa pred časom, ko je izlil svoj pregovorni bes na Ljudmilo. Menda nova direktorica TV tudi zato prenavlja tretji program javne hiše. Svoje bo v primeru povišanja davka na elektropriključek morala ostreje postoriti tudi varuhinja programskih vsebin v imenu Udbe Ilinka Todorovski, ki pravi, da ne razsoja kot sodnik, kar je še dobro, ker v nasprotnem bi na primer Možina bil že za zapahi. Za dober lik in delo eminence Serpentinšek bo morala izpopolniti pravila novinarskega dela.

Foto: Demokracija

Od časov, ko je Ljerka Bizilj napisala znameniti tekst “Norišnica sredi mesta”, se seveda kaj bistvenega ni spremenilo in marsikdo z nostalgijo pogreša čase, ko je na tistem mestu stal mestni živalski vrt. A saj je zdaj tudi – v javni hiši mrgoli divjadi, pohlevnih živadi in dvet-treh, ki kažejo zobe. A to je v tej hiši že folklora. Kot nekdaj se tudi zdaj po svojih močeh trudijo, da vsebine, ki bi vznemirjale narod, ne bi prišle na male ekrane. Včasih so za to so poskrbeli tipi s kodnim imenom Kajuh, Sokol, Čuček, Srna in podobni, zdaj imajo pač drugačna imena, od katerih je najbolj znan trio mudžahedink: Carl-Šetinc Pašek-Aščič. Profesionalno je tudi logično, da se v TV-programih napada opozicija, koaliciji je pa treba dati mir, ker mora vladati. Če nima miru, ne more vladati, kar iz dneva v dan dokazuje Serpentinšek, ko dela neumnosti in so se v Bruslju najprej režali njegovemu proračunu, zdaj se pa norčujejo iz njegovega energetsko-podnebnega načrta kot najslabšega v EU.

Barabe ne upoštevajo, da gre za Serpentinškov humor z gasilskih veselic, kar javna hiša uspešno brani. In bomo verjetno ob še en evro. Zaradi vsega povedanega in zamolčanega predlagam vladi, da ukine RTV-prispevek in javni hiši dodeli en evro.

Vinko Vasle

 • if

  Vsebin RTV SLO ne gledam, ne poslušam, njene nedemokratične in neuporabne produkte posiljeno plačujem, zato RTV SLO obravnavam kot naklepno in privilegirano posiljevalko zdrave pameti, denarnice in demokracije.
  RTV SLO je nabor, izbor in zbor pretežno lutk nedemokratov, ki se zavestno podrejajo in posledično epileptično odzivajo signalom, ki pritekajo iz nedemokratičnih komandnih centrov.
  RTV SLO bo entietea nacionalnega pomena tedaj, ko bo 12 ur zemeljskega dne oddajala produkte, ki niso tipa sedanje RTV SLO! Do tedaj se izraža kot leglo in trobilo nedemokracije!

 • JANEZ GUS

  To Vinko,tem na račun Srpentinška ne bo zmanjkalo,samo jeba je,ker se vsak dan bolj pogrezamo.Kaj bo,ko prehitimo še Romunijo.

 • piko8

  Jeba je vtem, da serpentinškonovanje dobimo vsak mesec v obliki položnic v poštne nabiralnike, ki jih moramo s prisilo poravnati

 • Get Smart

  Naloga vseh osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA življenja, da budite še neosveščene. Osvoboditev izpod MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije [ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak], za katere SVOBODNA Slovenija ni bila, ni in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli dnevno dokazujejo.

  • Get Smart

   Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
   I.
   »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata – MURGL JUGOKOMUNISTIČNO
   sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1«,
   »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov …
   na poti k totalnemu totalitarističnemu režimu, redu razredov: 1.
   sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
   II. »kultura
   ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA LJUDO-VLADA:
   SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno delo …
   družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja, ki smo
   jo SLOVENCI podarili svetu.

   • Get Smart

    MESSI ni španski, je argentinski V ŠPANIJI, RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji. “Vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo=POLITEJO” … so LAŽNA VSEGLIHARJENJA. Ali pa: “nogomet je kurba”, “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica”, kar OPRANI otroci radi ponavljajo. Ni prav, če poštenim kurbicam PODTIKATE NEPOŠTENOST: ti pošteno plačaš, one ti nudijo storitve. Za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH zločinskih PEDERćINA in KURBETIN – Lm_ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak – ki vam ROPAJO MILIJARDE, uničujejo VAŠO DRŽAVO/POLITEJO, kulturo … v zameno pa vam nudijo storitev »jebanja na suvo u zdrav mozak nje«. NISO »vsi isti« – so pa vsi MURGL JUGOKOMIJI »isti« oz. igrajo za isto državo/politejo – MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

    • carobniprstan

     Ti si bolan….

 • Get Smart

  Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
  je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
  – pa nižji davki, pa manj davkov,
  – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
  – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
  – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
  – pa za 100 % nižje notarske tarife,
  – pa za 100 % nižja brezposelnost,
  – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
  – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …

  • Get Smart

   Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za
   revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA«
   in »teþihovanje SLOVENIJE«:
   »Sloveniju tepihovati« in »Janeza
   Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli
   in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le
   PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE
   JUGOSLAVIJE.

   • Get Smart

    ŠARAC ni slovenski premier, je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI FEJKpremier v Sloveniji, je nastopljena pi-ar lutka, ki pred kamerami svira kurtzu, prodaja maglu … LAŽE, kot pes teče. Vsi KOMINTERNOVCI in njihovi SERBUSI=hlapci so:
    –MURGL-srbo-rvacko-šipći…JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
    –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji
    –MUSLIć KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji
    –pravoslavni KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji
    –gezoslavski KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji … s starimi imeni: babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški …= kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI.

 • Get Smart

  DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
  —————
  2008–2011=BORAT = SD_DeSUS_Zares_sms_LDS=dolg= 17 milijard €
  2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
  2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
  2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
  Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač:

  • Get Smart

   »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol
   porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE,
   ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće …
   na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za
   WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z
   gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki,
   blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo
   svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    KaviaržidoKOMINTERNA oz. MURGL KOMUNISTIČNA Jugoslavija NI PROTI KAPITALU, razumete, NISO PROTI KAPITALIZMU, kot ste otroci kupili FEJK kaviaržidokomintern PROPAGANDO, so PROTI KAPITALU V LASTI LJUDI. Razumete? KaviaržidoKOMINTERNA ima V LASTI »vse« tovarne, denarne sklade, banke …
    SOCIALIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM … vsi ti »-izmi« so t. i. POPULISTIČNE floskule, vse po vrsti so tvorbe kaviaržido KOMINTERNE = SUŽNJELASTNIŠTVO = kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.
    Dovolj bo, če pogledate NAJVEČJE KAPITALISTIČNO združenje v Sloveniji = FORUM 21.

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »ZAKONODAJNO telo«. DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE: Lm-ŠARAC_SOCIALNI_DEMOKRATI_DeSUS_Levica_SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka.

  • Get Smart

   OSVOBODITEV je možna na dva načina:
   1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
   2.
   Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker
   štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v
   DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince
   namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI,
   kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in
   začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

   • Get Smart

    FORUM 21 je MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA, ki ga je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVILA naropala v Sloveniji, predsednik pa je tovariš Milan KUćAN, ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije, pa so uradno preimenovali v LDS.
    SMC DeSUS Levica SABratuške SD ŠARAC … in ZARES_ggolubić POZITIVNA-srbija dobri dobovški viranti zeleni pirati LDS … so vse le “novi-obrazi” teh struktur KPJ + SKOJ, ki je dejansko ENA = KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • herman

  Vinko, zakaj pa ne napišeš ničesar o časih, ko si ti kot direktor radia skrbel, da niso v eter prišle vsebine, ki bi vznemirjale Janšo?

  • Peter

   No, Vinko, zakaj ne?
   Daj napiši, da bo naš rigelnik zadovoljen, no.

 • samotoje

  Kar nekaj mojih blokirancev se je razkokodajsalo tu spodaj. Ja, Vasle obvlada stopanje po kurjih očesih bedakov inu idiotov. Odlično.

 • Valter BraniSlav

  Vinko…..
  to je DOMoljubna varianta,svetovna zgodovina govori drugače,kakšen klavec i diktator je bil se je videlo na pogrebu ki je bil drugi najbolj gledan dogodek v dvajdsetem stoletju,tvojih pajdašev svetovna zgodovina ne omenja,kakor da vas ni bilo,tisto da ste se borili proti komunizmu pa psu za rep obesi,tudi čerčil se je ampak ko je bilo treba stopit proti hitlerju je to požrl in se skupaj z komunisti z ramo ob rami boril proti največjemu zlu v zgodovini človeštva,proti fašistom nacistom in njihovim pomagačem in zato je tudi slovenske izdajalce tako z lahkoto vrnil v domovino da so odgovarjali za zločine,nič ni pomagalo da so se borili proti komunizmu,samo zamahnil je z roko,to komu drugemu pripovedujte je rekel,vidiš to je zgodovina in predno greš kaj pisat se informiraj da ne boš bedarije pisal.

  • carobniprstan

   Bravo , bravo, bravo…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!