Prosti trg pri Lepi žogi ali zakaj je najbolje, da Slovenija doživi kolaps

Odgovorni urednik Jože Biščak.

Kdor je že kdaj zbiral sličice nogometašev ob evropskem ali svetovnem nogometnem prvenstvu in iskal manjkajoče pred lokalom Lepa žoga pod dvorano Tivoli v Ljubljani, da bi lahko napolnil svoj album, se je srečal s trgom. Pravzaprav je lahko opazoval, kako deluje prosti trg v svoji najčistejši obliki. In to zelo uspešno.

Večinoma menjava poteka sličica za sličico, vsi so hkrati, če poenostavim, in prodajalci in kupci. Toda nekatere sličice so redke oziroma ti jih manjka samo še nekaj, da zapolniš album, zato imajo zate večjo vrednost. “Prodajalcu” ponudiš v zameno tudi deset ali dvajset sličic, da bi prišel do manjkajoče. “Prodajalec” ponudbo sprejme ali jo zavrne, če med temi, ki mu jih ponujaš, ni tiste, ki jo on išče. In obratno. Bistveno je, da v to menjavo vsi vstopajo prostovoljno, “ceno” posamezne sličice pa določa “nevidna roka trga”, se pravi ponudba in povpraševanje. Če je neka sličica zelo iskana, je lahko “vredna” več drugih sličic.

Oglejte si še: Slepa ulica v Depali vasi

Spomnim se, da mi je na zadnjem evropskem nogometnem prvenstvu manjkala zgolj ena sličica, da zapolnim album. Zanjo sem bil pripravljen dati vseh 150 sličic, ki sem jih imel za menjavo. Na koncu se je izšlo tako, da sem jo po dolgotrajnem iskanju le našel in tistemu, ki mi jo je dal, “odštel” 25 svojih. Ali sem “plačal” predrago? Ne. V tistem trenutku je bila manjkajoča sličica zame toliko vredna in jaz sem bil zadovoljen. Zadovoljen je bil tudi tisti, ki mi jo je “prodal”, kajti če ne bi ocenil, da je ta posel zanj ugoden, bi zahteval več ali pa mi jo sploh ne bi prodal.

Če bi prišel nekdo v imenu države, bi uničil trg
Bistveno pri tej zgodbi je naslednje. Vsi, ki pridejo pred lokal Lepa žoga, pridejo prostovoljno, vsak s seboj prinese svojo lastnino (sličice) in z njo trguje. Nihče nikogar ne sili, kaj mora s to lastnino narediti, nihče ne določa cene, koliko je vredna ena sličica. Vse to opravi nevidna roka trga. In na koncu so vsi zadovoljni. Nekateri bolj, drugi manj, na tem trgu ni nikakršne regulacije. Zdaj pa pomislite, kaj bi se zgodilo, če bi tja v imenu države prišel nekdo, ki bi predpisal pogoje menjave sličice. Denimo, da je dovoljena menjava ena sličica za eno sličico, vse, kar je več, je nedovoljeno oderuštvo. In ko vse zbereš, moraš sličice, ki so ti ostale, dati “temu nekomu”, da jih bo po svoji presoji delil drugim.

Večina pred lokal sploh ne bi nikoli več prišla, ampak bi menjava potekala drugje. Trg sličic, na katerega so vsi stopali prostovoljno, vrednost sličice pa sta določala ponudba in povpraševanje, bi postal neprožen, večina bi bila nezadovoljna, saj ne bi zadovoljila svojih potreb v skladu s svojimi željami, čeprav bi jih lahko. Povedano drugače: ta nekdo, ki bi prišel v imenu države, bi uničil trg.

Trg z raznoraznimi regulacijami uničuje tudi slovenska država. Skoraj ni dneva, ko ne bi postavljala novih omejitev. In to traja že dolgih sedem desetletij, saj Slovenija – kljub osamosvojitvi in formalni odpravi enopartijskega socialističnega sistema – ni nikoli zares sprejela tržnega gospodarstva. Preveč časa je bilo zapravljeno za lažne obljube, da bo močna država prinesla blaginjo vsem, a jo je v resnici samo eliti, drobtinice pa tistim, ki tej socialistični eliti držijo štango in jim danes pravimo tudi paraziti v državnih jaslih. TEŠ 6, maketa za drugi tir, kolaps v zdravstvu, nove dajatve in še kaj – vse to je logična posledica politike, ki je namenjena zgolj polnjenju trebuhov izbranih, medtem ko je ljudstvo popolnoma nepomembno.

Državni denar ne obstaja, je le denar neto davkoplačevalcev
So nekateri pozitivni premiki, za kar ni zaslužna politika, ampak pridni in ambiciozni posamezniki z družinskimi podjetji (denimo Akrapovič ali Boscarol), a še za te kaže, da nam kmalu utegnejo pobegniti iz države, saj kdorkoli vsaj malo izstopa, se kmalu znajde na tarči tistih, ki si domišljajo, da so tako modri, da lahko določajo, koliko lahko nekdo zasluži. Saj veste, Slovenci marsikomu marsikaj odpustimo, da pa je nekdo uspešnejši in bogatejši od nas – tega ne samo, da ne prenesemo, ampak tega ne smemo dovoliti, politika pa mu mora brez sramu pobrati “odvečen” denar. Ker ga zagotovo ni zaslužil pošteno, mar ne? In to govorijo tisti, ki so sposobni edino tega, da z davkoplačevalskim denarjem ustanovijo neko državno agencijo, v njej zaposlijo sorodnika strankarskega kolega (in obratno) ali popolne debile, ki “dobrotniku” obljubijo glas in glasove svoje družine (in širšega sorodstva) na naslednjih volitvah. A še za to mora imeti pred glasovalno skrinjico plonkcegelc, da le ne bi svojih možganov preveč obremenjeval. Možgani morajo namreč biti povsem sveži za domislice, kako zasebnikom vzeti še več denarja oziroma kako jim še bolj zagreniti življenje.

Vse to je posledica dejstva, da levičarji skupaj z birokrati ne razumejo (ali pa nočejo razumeti), da ne obstaja javni denar. Državnega denarja preprosto ni, kot ni ničesar brezplačnega. Vse, kar imajo državni birokrati, in vse, kar država daje in zagotavlja (od šolstva in zdravstva do cest), je denar neto davkoplačevalcev. Ta denar je odvisen izključno od gospodarstva: bolj je to svobodno in manj je omejitev, boljše mu gre, več ga dobi država. Podobno kot na prostem trgu pri Lepi žogi. Tja bi morali za državne uradnike in politike organizirati ekskurzije. Ali pa da Slovenija ob naslednji krizi doživi kolaps in se tako očisti gnilobe.

Jože Biščak

 • Janez Absolutist

  J. Biščak mi je dvakrat v zadnem času pisan na kožo z njegovim napisanim.

 • AlojzZ

  “… da Slovenija doživi kolaps …”

  Kot da imamo izbiro.

 • Darth Vader

  kdor dela v javnem sektorju je parazit na plečih zasebnega gospodarstva

  • Boris

   No, to naslednjič povej svojemu zdravniku, ali pa gasilcu, ki ti bo prišel gasit bajto.

   • Jaz jima to brez zadržka povem, pa seveda jima povem tudi, da če bi bila zasebnika, bi imela višjo plačo in boljše pogoje dela.

    Sedaj sta žal oba prisilno = proti svoji volji (zaradi državnega monopola nad določenimi poklici in dejavnostmi) hočeš-nočeš oba parazita.

    • Darth Vader

     sam nebi znal boljše pojasniti, hvala….dodal bi samo še tole…..zaradi državnih monopolov pri določenih poklicih, kot je recimo dohtar, sem jaz kot slovenski državljan primoran, vkolikor želim prejeti strokovno in kvalitetno dohtarsko oskrbo/pregled/mnenje, imeti denar (plačilno sredstvo), avtomobil za prevoz do dunaja, muenchna, švice, italije itd ter mobitel z dostopom na internet, zato, da lahko preko interneta poiščeš tujega zasebnega dohtarja…..vkolikor teh pogojev kot državljan slovenije ne izpolnjujem, nisem deležen niti približno normalne zdravstvene oskrbe ampak sem kot pacjent slovenskega javnega zdravstva poizkusni zajček za pitanje s tableti sumljivega porekla ter opravljanje medicinskih poizkusov/raziskav, kjer je tveganje za resne trajne zdravstvene poškodbe višje, kot je verjetnost, da bodo z amnezo-diagnozo-zdravljenjem-terapijo odpravili pač poljubno zdravstveno težavo.

 • Janez Novak

  Vladajoča plenilska elita skrbi izključno zase. Ljudstvo dezinformira in poneumlja prek svojih medijev, zato, da ljudstvo vedno znova voli njene korumpirane kandidate, ki potem ne skrbijo za tiste, ki so jih izvolili, temveč za tiste, ki so jim omogočili, da so bili izvoljeni, to pa je plenilska elita, ki je varno skrita v zakulisju političnega dogajanja. V Sloveniji se povprečna plača ni dvignila že najmanj 20 let in ostaja nekje na ravni 1000 EUR. Plenilska elita narod načrtno drži v revščini, ker je laže vladati revnim kot premožnim državljanom. Reveži nasedajo obljubam levice o višjih plačah in pokojninah in volijo točno tiste, ki jim nikoli ne bodo omogočili dostojnih plač in pokojnin, ker to preprosto ni njihov cilj. Njihov cilj je plenjenje javnih sredstvo prek čim višjih davkov. Nizka zajamčena plača omogoča, da se na trgu obdržijo podjetniki z nizko dodano vrednostjo oziroma da se podjetnikom ne splača investirati v viskoe tehnologije, ker je delovna sila še vedno cenejša od na primer robotizacije. Tako se vzdržuje širok sloj revežev, delavcev z minimalnimi plačami in upokojencev z minimalnimi pokojninami. Sistem ustvarja in obnavlja revščino, krog je tako zaključen. Edini, ki ima od tega korist, je plenilska elita Madurovega kova, Slovenija pa je vedno bolj nekakšna Slovenzuela.

 • dež

  Odlično, bolj razumljivo se ne da razložiti. Dodal bi le, da je pri plonkcegelcih težava zakrnelost možganov, kar pa na koncu res pripelje do njihove preobremenjenosti.

 • Common Sense

  Levica: “omejili bomo najemnine”. Mlečnozobi fantki iz Levice nikoli niso igrali frnikul kot otroci ali zbirali sličic. Pa bi morda morali. Zafilozofirani v svoji pravičniški drži, brez enega delovnega dne izvan parlamenta prav oni najbolj “vedo” kako rekonstruirati našo pokvarjeno družbo (ki je sicer druga na svetu po egalitarnosti), da bo bolj pravična. Malce smešno, ne?

 • Franjo Trojner

  Toti levi pocarji na oblasti niti kobilarne v Lipici ne znajo voditi, takšnim nesposobnežem zaupati je norost!
  Samo poglejte si privatne kobilarne v Avstriji, Nemčiji in Švici, bolj so urejene, kot pri nas bolnice in kar tam zdrav podjetniški duh vlada, tako država, kot družba naravnost cveti. Povorečne plače in penzije so tam tudi do 10 krat večje, kot pri nas, kar tudi zelo nazorno pove vse o sposobnosti naših levih pocarjev na oblasti, ki imajo roke vedno samo k sebi obrnjene, da pol za blagostanje naroda vedno zmanjka.

  • Nata

   + + + Razumljivo !! Menjavajo se na direktorskih stolčkih ne glede na to,

   kaj naredijo. Brez slabe vesti odijejo z lepimi odpravninami.

 • althar

  Pametni to vemo že dolgo časa, za neumne pa je dovolj, no, da so socialisti.

 • Capi

  Čista logika, ki jo razume vsak osnovnošolec, le levajzli ne…..

 • Nata

  + + + + + + + O, krasna primerjava ! In tole
  ” Ali pa da Slovenija ob naslednji krizi doživi kolaps in se tako očisti gnilobe.”
  je menda edina rešitev.
  Tako, kot so se takrat z ” umikom ” rešili bankrota, se bojim, da tudi sedaj ne bodo odnehali, dokler je še kaj za pokrasti !

 • Janez Absolutist

  Biščak mi je kdaj všeč kar napiše. Edini, ki mu namenim malo več časa.
  Komentatorji se imate vsi za nadpovprečno intelegentne, podjetnik kalibra Akrapovič je pa samo en v Sloveniji pa še on je židovske krvi.

 • Olga101

  Transparentnost porabe javnega denarja naj so gredo pogledat v Zürich! Na tabli pred cerkvijo, ki jo trenutno adaptirajo, je navedeno natančno vse, znesek porabljenih sredstev, izvajalci posameznih del, datum izvedbe del! VSE!

 • pravapot

  Odločen članek! Prav to sem nekoč dopovedoval LDS-ovcu Bogdanu Biščaku, da državni denar (vladni denar) ni vladni temveč davkoplačevalski denar. Pa ni šlo, ker je bil butalec bolj pameten od pameti.

 • janez.pokoncni

  Odlično!

 • Get Smart

  Sori, ampak prispevek ne le da ni odličen (čeprav je prispodoba o trgu sličic dobra),

  ampak je slab, zelo slab, škodljiv, da bolj ne more biti.
  Zakaj?
  Ker vsebuje dve HUDI POTURANCIJI, dve LAŽI.
  Obe sta POSLEDICI pranja možgančkov in vseživljenske poturancije, ki se jih le redki otroci znebijo
  in Jože se jih še ni znebil.

  .
  1. “Trg z raznoraznimi regulacijami uničuje tudi slovenska država” (Jože Biščak).
  DRŽAVA ne uničuje česarkoli, DRŽAVA samo OBSTAJA. Samo JE.
  SLOVENIJE je OKUPIRANA.
  OKUPATOR je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA in kreature = SERBUSI murgl komuinistične Jugoslavije ROPAJO Sloveniji, uničujejo trg …

  »On dela nje« – pa ozri se okog sebe!

  A zmorete otročički razumeti DEJSTVA?
  Ðizs fakin krajst.

  .

  2. “Saj veste, Slovenci marsikomu marsikaj odpustimo, da pa je nekdo
  uspešnejši in bogatejši od nas – tega ne samo, da ne prenesemo, ampak
  tega ne smemo dovoliti, politika pa mu mora brez sramu pobrati “odvečen”
  denar” (Jože Biščak).
  =

  TOLIKO KRETENIZMOV, LAŽI, POTURANCIJ, vsegliharjenja v enem samem stavku.
  Ðizs fakin krajst.
  — SLOVENCI OBČUDUJEMO vsakega, ki na pošten način zasluži SVOJ denar.
  SLOVENCI OBČUDUJEMO TINO, Prevca in vse, ki si s poštenim DELOM služijo kruh.

  SLOVENCI OBČUDUJEMO MOJSTRSTVO vseh naših rojakov, ki so spretni v čemerkoli in PONOSNI na vsakega, ki se je s svojim POŠTENIM delom izkazal.

  SVETU smo PODARILI kulturo življenja, IZUMILI smo takorekoč vse poljedelske idr. stroje …

  Že omenjene športnike spodbujamo celo tako, da jih gremo spodbujat v daljne tuje kraje (za svoj denar).

  Slediš, Jože?
  PA JEBALE vas MURGL JUGOKOMUISTIČNE poturancije.
  MURGL KOMI JUGA ne more smisliti uspešnega Slovenca,
  torej ČLOVEKA, ker KOMUNJARE rabijo samo in le SUŽNJE.

  MURGL KOMI JUGA te tepihuje, MURGL KKOMI JUGA te sfukuje, pa a si res tko ritard, da ne moreš odpreti učk?
  A BOSTE ODPRLI UČKE in nehali ponavljati MURGL JUGOKOMI agitprop?
  MURGL JUGOKOMUNJARE in vsa SERBUSNA pesjad kaviaržidoKOMINTERNE je nesposobna ustvarjalnega dela, ker so ROJENI RITARDI in ker jih od malih nog v garažah vzgajajo z lesenimi palicami v riti.
  Zato so MURGL JUGOKOMUNJARE LJUDEM FOVŠ.
  In FOVŠ so, ker NISO SVOBODNI, ker so vsi v LASTI GAZDE,
  ker jih je polovica TRANSIćEV = iz punčk narejenih FEJKfantkov in iz fantkov narejene FEJKpunčke.

  Slediš?

  Ðizs fakin krajst. Ðizs.

  Kolikokrat še? Pa samo oči odpreš!

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Še enkrat, po kosih:

  Sori, ampak prispevek ne le da ni odličen (čeprav je prispodoba o trgu sličic dobra),

  ampak je slab, zelo slab, škodljiv, da bolj ne more biti.
  Zakaj?
  Ker vsebuje dve HUDI POTURANCIJI, dve LAŽI.
  Obe sta POSLEDICI pranja možgančkov in vseživljenske poturancije, ki se jih le redki otroci znebijo
  in Jože se jih še ni znebil.

  • Get Smart

   .

   1. “Trg z raznoraznimi regulacijami uničuje tudi slovenska država” (Jože Biščak).
   DRŽAVA ne uničuje česarkoli, DRŽAVA samo OBSTAJA. Samo JE.
   SLOVENIJE je OKUPIRANA.
   OKUPATOR
   je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA in kreature = SERBUSI murgl
   komuinistične Jugoslavije ROPAJO Slovenijo, uničujejo trg …

   »On dela nje« – pa ozri se okog sebe!

   A zmorete otročički razumeti DEJSTVA?

   Ðizs fakin krajst.

   • Get Smart

    2. “Saj veste, Slovenci marsikomu marsikaj odpustimo, da pa je nekdo
    uspešnejši in bogatejši od nas – tega ne samo, da ne prenesemo, ampak
    tega ne smemo dovoliti, politika pa mu mora brez sramu pobrati “odvečen”
    denar” (Jože Biščak).
    =

    TOLIKO KRETENIZMOV, LAŽI, POTURANCIJ, vsegliharjenja v enem samem stavku.
    Ðizs fakin krajst.
    — SLOVENCI OBČUDUJEMO vsakega, ki na pošten način zasluži SVOJ denar.
    SLOVENCI OBČUDUJEMO TINO, Prevca in vse, ki si s poštenim DELOM služijo kruh.

    SLOVENCI
    OBČUDUJEMO MOJSTRSTVO vseh naših rojakov, ki so spretni v čemerkoli in
    PONOSNI na vsakega, ki se je s svojim POŠTENIM delom izkazal.

    SVETU smo PODARILI kulturo življenja, IZUMILI smo takorekoč vse poljedelske idr. stroje …

    Že omenjene športnike spodbujamo celo tako, da jih gremo spodbujat v daljne tuje kraje (za svoj denar).

    Slediš, Jože?

    • Get Smart

     PA JEBALE vas MURGL JUGOKOMUISTIČNE poturancije.
     .

     MURGL KOMI JUGA ne more smisliti uspešnega Slovenca,
     torej ČLOVEKA, ker KOMUNJARE rabijo samo in le SUŽNJE.

     MURGL KOMI JUGA te tepihuje, MURGL KOMI JUGA te sfukuje, pa a res nisi zmožen odpreti učk?

     A boste ODPRLI UČKE in nehali ponavljati MURGL JUGOKOMI agitprop?
     MURGL
     JUGOKOMUNJARE in vsa SERBUSNA pesjad kaviaržidoKOMINTERNE je nesposobna
     ustvarjalnega dela, ker so ROJENI RITARDI in ker jih od malih nog v
     garažah vzgajajo z lesenimi palicami v riti.
     Zato so MURGL JUGOKOMUNJARE LJUDEM FOVŠ.
     In FOVŠ so, ker NISO SVOBODNI, ker so vsi v LASTI GAZDE,
     ker jih je polovica TRANSIćEV = iz punčk narejenih FEJKfantkov in iz fantkov narejene FEJKpunčke.

     Slediš?

     Ðizs fakin krajst. Ðizs.

     Kolikokrat še? Pa samo oči odpreš!

 • Get Smart

  Še n-tič nje, ni vrag, da ne bi otročički nekega dne KONČNO SPREGLEDALI.
  .
  Govorili bomo seveda o MURGL JUGOKOMUNISTIČNI poturanciji imenovani FOVŠIJA = SERBUSNA FOVŠIJA = MURGL JUGOKOMI FOVŠIJA.
  .
  Pomnimo! ZAVISTNI oz. FOVŠ smo vsi na tem svetu.
  VSI, tako vsak ČLOVEK kot vse kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNE oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNE ZLOČINSKE kreature,
  razlika pa je zopet samo in le v tem, kako ta ČUT izkazujemo,
  kako ga udejanjamo
  (vedno JIH PO DELIH PREPOZNATE).
  Zato lahko pogojno rečemo (da boste LAŽJE RAZUMELI nje),
  da sta FOVŠIJI DVE =

  1. = DOBRA = ustvarjalna fovšija = SLOVENSKA
  2. = SLABA = uničevalna fovšija = MURGL JUGOKOMNISTIČNA
  .

  • Get Smart

   1. Pomagala nam bo Tina MAZE.

   Tina MAZE je bila FOVŠ Mateji Svet (ILKA je bila FOVŠ Tini …),
   bila je “fovš” Vreni Schneider itd., zato je,
   KOT SE za SLOVENKO spodobi,
   ZAVIHALA ROKAVE in s POŠTENIM DELOM
   dosegla in PRESEGLA svojo vzornico Matejo Svet.

   To je torej DOBRA FOVŠIJA, ki nas ljudi žene naprej.
   .
   Jože pa tu trdi, da Tina tega ni mogla prenesti in je OROPALA Matejo Svet, je oropala VRENI SCHNEIDER, uničila ju je z bla bla bla politiko in razdelila njun denar.
   A si lahko tok prfuknjen?

   • Get Smart

    2. Kaj pa SLABA oz. KOMINTERNISTIČNA oz.
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNA FOVŠIJA?
    .
    Kako pa delajo te kreature?
    Tudi te kreature so FOVŠ ČLOVEKU, toda še na kraj pameti jim ne pade, da bi s poštenim delom in z učenjem dosegli oz. presegli človeka (česar po defoltu tako ali tako ne morejo),
    pač pa tisto, kar je ČLOVEKOVO, dosežejo tako, da gazdi nastavijo svoj SERBUSNI biča vajen in željan hrbet in dupe ter
    da ČLOVEKA ZAKOLJEJO, si prilastijo njegovo imetje, se vselijo v njegovo hišo (btw, SD = KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji še vedno biva v hiši svojega sicer kaviarŽIDO rojaka, ki pa ni bil pasjejebec, zato so ga zaklali in se vselili v NJEGOVO
    HIŠO).
    Razumemo?
    Kdor drka o kao slovenski nevoščljivosti, fovšiji in kar je še POTURJENIH LAŽI in kretenizmov,
    je kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA kreatura ali pa je do daske oprano otroče.

    • Get Smart

     Še s primerom, da bo res JASNO VSEM:
     Skoraj vsak na tem svetu je fovš (to pomeni bi tudi sam rad imel VILO na nekem OTOKU nje),
     in v tem NI ČESARKOLI SLABEGA:
     zaslužiš in si kupiš. Pika. Konec. In si potešil željo, ki ti jo je vzbudilo nekaj, kar si videl drugje.
     .
     Kako pa kaviar ŽIDOKOMUNJAR oz. tukaj seveda MURGL JUGOKOMUNJARA pride do VILE na OTOKU?
     .
     Z “rezanjem žive meje” kot kao Jurće Janković nje”, ki kot najboljš stručnjak za “Dej, ubitega!” in žive meje zasluži za en rez žive meje 100.000 € nje?
     Taka je seveda propaganda.
     Dejansko pa kaviar ŽIDO KOMUNJARA pride do VILE tako, da ZAKOLJE LASTNIKA, če vila že stoji, ali pa si jo da zgraditi z NAROPANIM denarjem, ki ga je naropal DELAVCU, radniku
     nje, pri čemer mu vilo gradijo uvoženi radnici iz Bosne, ki jih potem SEVEDA ne PLAČA, ampak raje preko MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH medijev LAŽE,

     da kao Slovenci nismo plačali ubogih bosanskih radnika,
     kot da smo jih mi uvažali in jim storili graditi Stošce,
     kjer kaviar ŽIDO KOMINTERNISTIČNA MURGL JUGOSLAVIJA
     poje in prisega svojemu PEDRU PEDOFILU klavcu
     JOSEPHU BROZU TITU, da z njegove poti ne bo skrenila.

     Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Še smo pri MURGL JUGOKOMUNISTIČNI FOVŠIJI,
  .
  natančneje pri “VOŠČLJIVOSTI” in “NEVOŠČLJIVOSTI”,

  kar je kaviarŽIDO KOMINTERNA oz. tu MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA vse skupaj zapakirala v “top šop” propagandni izdelek imenovan
  “FOVŠIJA” nje =
  POTURANCIJA = MURGL JUGOKOMUNISTIČNA poturancija =
  podtaknjeno kukavičje jajce.
  .
  Pojem nevoščljovost je SFEJKANA in enoznačno (kao eno-pomenljivo = kot da bi ta pojem imel le EN pomen in ta naj bi bil SLABŠALNI = vse to je FEJK)
  razširjana parola, ki jo kaviaržido KOMINTERNA uporablja proti ljudem po vsem svetu.
  Kot pove že beseda sama, pomeni “ne-voščljivost” stanje, ko nekdo NE VOŠČI.
  Vsi, tako ljudje kot kavirŽIDO KOMINTERNISTIČNE in MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kreature nekomu
  nekaj PRI-VOŠČIMO.
  Toda, kaj in komu?
  .

  • Get Smart

   SLOVENEC = ČLOVEK ČLOVEKU privošči VSE DOBRO, vse najboljše, ko mu vošči za naprej, in mu
   (=SOČLOVEKU) pri-VOŠČI (v smislu ODOBRAVA prisluženo) vse, kar si je ČLOVEK PRISLUŽIL s POŠTENIM DELOM.

   SLOVENCI smo Tini MAZE PRIVOŠČILI vse najboljše za naprej, vse zmage …

   • Get Smart

    Nasproti ČLOVEKU pa tako širom sveta kot V SLOVENIJI stojijo kavirŽIDO KOMINTERNISTIČNE satanistične kreature in njihovi SERBUSI (hlapci nje), tukaj torej MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
    ŠARAC SMC SD DeSUS Levi Zares LDS …
    i tako dalje do tokija nje =

    te kreature pa Tini Maze NISO PRIVOŠČILE česarkoli dobrega,
    ampak VSE SLABO,
    ker te kreature (oz. samoimenovani SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI)
    želijo PRIVOŠČIJO ČLOVEKU VSE SLABO, vse najslabše:

    • Get Smart

     “… Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, zanas ništa ne vredi.
     Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere…
     Samo nesrećnici postaju komunisti,
     zato MI MORAMO NESREČU STVORITI, mase u očajanje baciti,
     MI SMO SMRTNI NEPRIJATELJI SVAKOG BLAGOSTANJA, REDA i MIRA …”
     (tako se vam spove prerok kaviarŽIDO bastarda JOSEPHA BROZA TiTA, torej MOSES Moša Pijade nje), ki mu MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA u Stoščah nje PRISEGA večno zvestobo.
     .
     Po njihovih delih jih boste prepoznali.
     .
     In ODPRITE UČKE in izbijte si iz glavićev MURGL JUGOKOMUNISTIČNE poturancije.
     .
     Pamet v glavo.