fbpx

Vlada Marjana Šarca ali vlada vojne proti vsem

Urednik televizijskega programa Nova24TV Aleksander Rant.

Vlada Marjana Šarca se je že v samem začetku vzpostavila kot koalicija poražencev na volitvah. Kolektivno so zbrali dovolj glasov, da so oblikovali šibko manjšinsko vlado, ki jo podpira nadkoalicijska radikalna stranka Levica. No, bolj kot podpira bi lahko rekli izsiljuje. Pri trinajstih odstotkih, kolikor je prejela Lista Marjana Šarca, je legitimnost te vlade in Šarca samega na precej nizki točki. Če pa to vlado ocenjujemo po njenih dejanjih, smo na čistem dnu.

Zdravstvo je v razsulu. Zdravniki dajejo odpovedi, čakalne vrste se daljšajo, vedno več bolnišnic za nujne medicinske aparature zbira prostovoljne donacije davkoplačevalcev. Če povem plastično: v Škofji Loki je rentgen pokvarjen, v Kranju deluje, a sta obe rentgenologinji dali odpoved, tako da ostanejo še Jesenice, če želite priti na vrsto v normalnem roku. Zdravniki izgorevajo, prav tako medicinske sestre in medicinski tehniki. A ta vlada na področju zdravstva ni naredila ničesar, kakšnih večjih premikov pa ni videti niti v bližnji prihodnosti.

Prav tako je v razsulu šolstvo. Namesto da bi se ministrstvo za šolstvo ukvarjalo z novimi programi, z vpeljavo novih, danes vitalnih predmetov, s spremembo učnega sistema, se ukvarja s certifikati za LGBT prijazno šolo in preganja sovražni govor po osnovnih šolah. Ukvarja se tudi s tem, kako še naprej prikrito diskriminirati otroke, ki obiskujejo zasebne osnovne šole, in njihove starše.

Zgolj zapravljanje davkoplačevalskega denarja
Na področju sociale smo javnemu sektorju podelili stotine milijonov evrov bombončkov, s katerimi še vedno niso zadovoljni. Dvignili smo minimalno plačo in s tem povzročili, da so nekateri padli v višji dohodninski razred in so danes zaradi tega na slabšem. Dvignili smo plače v javni upravi, denarja za to pa vlada ni zagotovila. Posledično so se za vse podražili vrtci, domovi za ostarele in druge storitve. Ljudje so torej na slabšem, kot so bili pred nastopom te vlade. Vlada Marjana Šarca torej bije vojno proti vsem. Proti učinkovitemu zdravstvu, proti dobremu šolstvu, proti socialni vzdržnosti, proti malemu človeku. Začela je biti tudi vojno proti ustavi, ko je v državni zbor predložila nezakonit in protiustaven proračun. Ker gre za vlado, sestavljeno iz postreščkov globoke države, Titovih jurišnikov, obveščevalcev z visokoletečimi cilji in komedijantov z mesijanskim kompleksom, lahko vemo, da bo šlo vse skupaj k hudiču. Tako ali drugače bomo zapravili davkoplačevalski denar, sprememb pa ne bo, saj je ta vlada zasidrana globoko v prejšnjih dveh, celo sestavljena je iz istih ljudi, zato ne more biti ne reformna ne osvežilna za našo demokracijo.

Marjan Šarec (Foto: STA)

Seveda pa ne smemo pozabiti vojne proti vojski, ki je z vsakim dnem siromašnejša. Načelnike menjamo in odstavljamo kot po tekočem traku, vsak mesec pa vojsko zapusti več vojakov. Oprema je dotrajana, streliva ni, zavez Natu ne bomo izpolnili, ker Levica drži vlado za … In tako bomo ostali le še s častno stražo, da se bo lahko Marjan Šarec počutil pomembnega, ko bo šel na kakšno partizansko proslavo. Brez vojske ne moremo braniti svojih meja pred ilegalnimi migracijami, zato jo skuša čim bolj onemogočiti. Je pa vojska bolj domoljubna kot policija, kar je za internacionalne socialiste težava. A ta vlada ne bije bitk samo proti vsem in vsemu znotraj meja Slovenije. Kje pa!

Česar ni pokopal Cerar, bo dokončno Šarec
Vlada Marjana Šarca je začela vojno tudi zunaj Slovenije. Na smrt smo skregani z Italijani, za katere nam Titovi jurišniki iz Socialnih demokratov pravijo, da bodo spet okupirali Primorsko in nam vzeli Trst, ki je baje naš. Na smrt smo skregani z Madžarsko, ker je veleposlanica opozorila na neokusno naslovnico Mladine, kar je bil velik diplomatski šok za našo jugoslovensko kamarilo. In sprti smo s Hrvati, ker so nam prisluškovali, naši pa so si pustili prisluškovati. Šarec je dejal, da je bilo prisluškovanje Hrvatov protievropsko. Sicer smo potem tudi mi prisluškovali njim, proevropsko seveda, in ugotovili, da glavno oporišče provladnega poročanja (POP TV) ogrožajo tuje okupacijske sile, kar je nujno preprečiti z vsemi sredstvi.

Tako smo sedaj v vojni z vsemi. Z zdravstvom, s šolstvom, s socialo, z vojsko, z vsemi sosedi in na koncu tudi z zdravo pametjo. Česar ni pokopal Miro Cerar, bo z zemljico dokončno pokril Marjan Šarec. A ker je komik, bo zagotovo povedal kakšno šalo, medtem ko se bodo podirali temelji naše državnosti. Živela, komedija z imenom Šarčeva Slovenija!

Aleksander Rant