Mitja Iršič in pogled v volilno leto 2018: Stranka delovnega ljudstva Marjana Šarca

Mitja Iršič.

Paralelno vesolje. 10. junij 2018, pet čez četrto uro. Ljubljano je prehitro zajela poletna vročina. Vsi čakajo. V zraku je vznemirjenje, pri nekaterih posameznikih odtenek živčnosti. Marjan Šarec, prepoten v črni obleki s krvavo-rdečo kravato, prestopa sem ter tja po lesenih tleh velike dvorane, kjer čaka na razglasitev rezultatov. Živčno pogleduje po uri in od daleč mežika vodji kampanje – nekdanjemu vodji propagande ljudskih vstajnikov -, če so že znane kakšne projekcije. Ob strani se med pomembne goste pomešane uglašujejo članice ženskega pevskega zbora Kombinat, ki bodo ob morebitni zmagi zapele Kuharjevo “Jutri Gremo V Napad”. Štefka Kučan s širokim nasmehom hodi od človeka do človeka in deli makovo potico, da gostje ne bodo lačni. Mojmir Sepe, Magnifico in Zoran Predin se družijo v glasbeni loži v zakulisju in kimaje ugotavljajo, da je bila zakuska v ljubljanski mestni hiši sedem let nazaj veliko boljša kot danes. Takrat so jedli pršut s tartufi, ostrige v lososovi omaki in pili pravi francoski šampanjec, Šarec pa je poleg Štefkinih dobrot postregel le z narezkom iz Mercatorja in Fructalovim gostim sokom. Špekulirajo, da bodo prave dobrote pripeljali komaj, ko bodo znani rezultati volitev in bo Šarec dobil mandat za sestavo vlade, kot mu že tri mesece napovedujejo politični barometri Ninamedie.

Še najbolj živčni ljudje v dvorani so Šarec, njegov politični boter Milan Kučan in skupina izbranih gospodarstvenikov Foruma 21, ki je prvi teden kampanje požegnala njegov program z manifestom Na slovenskem smo mi gospodar”, ki je bil simultano objavljen v Mladini, Delu, Večeru in Dnevniku. Drugi zbrani so bolj sproščeni. Vedo, da se jim ne glede na izid obetajo bonbončki. Poslanski sedeži, honorarji za neopravljena ali slabo opravljena dela, službe v kabinetih, zavodih, uradih … Parazite, ki so se prisesali na Stranko Delovnega Ljudstva Marjana Šarca zato manj zanima, ali bo Marjan Šarec mandatar ali ne. Stranka bo v vsakem primeru vstopila v Državni zbor in pobrala kar nekaj sedežev. Morda manj kot SMC leta 2014, a dovolj, da nasiti vse lačne politično oportunistične pse. Šarcu to ni dovolj. Zato je živčen. Sicer kot šolan igralec še zmeraj sposoben brezhibnega praznega nasmeha in dveh ali treh povedi o spremembah in novih obrazih, če ga kakšen novinar pobara o občutkih.

Sanje Marjana Šarca, tiste najbolj intimne
Tako daleč se zdijo časi, ko je v predsedniški tekmi igral sredinsko levega kandidata. Zdaj lahko končno pove, kaj si misli, brez smešnega SMC-jevskega sprenevedanja iz 2014. Čas je zrel, da se opredeli in izpostavi. Ljudje si to želijo. Politični botri ga pri tem celo vzpodbujajo, narod pa se odziva na njegove besede. Tako daleč, a v resnici le slabo leto dni nazaj. Po tem, ko se je predsedniška kampanja po neizvolitvi zlila v politično stranko, si ne predstavlja več, da bi še naslednja štiri leta gulil pisarno mestne hiše od avtoceste odmaknjenega in od Boga pozabljenega mesta. Zdaj je pomemben. Zdaj bodo najvplivnejši in najpremožnejši v državi poslušali njega. Dovolj je bilo trivialnih sej mestnega sveta o lokalnem vodovodu in gramoznih jamah. Tudi časi, ko je po vaških veselicah služil mezdo kot slab ponaredek nesmešnega Saša Hribarja, so mimo. Zdaj sanja, da bo letel v usnjenih sedežih vladnega falcona in se rokoval z Junckerjem, medtem ko mu bo povedal par krepkih o slovenski suverenosti, ki jo bruseljska hegemonija ne bo dotolkla. Sanja, da bo postal Zoran Janković, Miro Cerar in Alenka Bratušek v eni osebi. Vsem omenjenim je več let zavidal, da so jih veliki bratje izbrali. Zdaj so izbrali njega. Zdaj je njegov čas. Cerar, ki z modernim centrom zelo verjetno leti iz parlamenta, pa bo lahko le še na kolenih prišel prosit za mesto kakšnega nepomembnega sekretarja v njegovi vladi. Mmm. Misel na to ga tako vzburja, da se močno oklene kozarca slovenskih breskev polnega soka, dokler členki ne postanejo beli od napora. Nikoli si ne bo odpustil, če izpusti to priložnost. Zdaj ali nikoli.

Tako ujet je v svoje misli, da se najprej sploh ne zmeni za vprašanje, ki mu ga naslavlja Jelena Aščić, medtem ko mu pod nos tišči mikrofon RTV Slovenije.

“Oh oprostite, nisem slišal vašega vprašanja, malce hrupno je tukaj.”

“Projekcije vas postavljajo ob bok SDS-u. Ali ste pripravljeni na sodelovanje tudi s strankami desnega političnega pola v primeru, da stranka delovnega ljudstva zmaga na volitvah?”

“Ja, poglejte, takole je, s SDS mi pač nikoli ne bomo sodelovali, ker gremo naprej, SDS pa je stranka, ki sili v preteklost, tako ideološko kot funkcionalno. Kar pa ne pomeni, da povsem izključujemo sodelovanje z desnico. Bi pa razmislil o sodelovanju z NSi, ki je dovolj progresivna in socialno čuteča stranka.”

“Če boste postali mandatar, kaj bo vaša prva naloga?”

“Vsekakor bom najprej poskrbel, da ne bo več prihajalo do zgodovinskega revizionizma, zato se bom zavzel za vrednote NOB, za katere tudi sam mislim, da so tiste, ki nas bodo kot narod ponesle v prihodnost. Sem libertarec s čutom za socialo, sociale pa nič ne simbolizira bolje kot nesebičen boj naših revolucionarnih borcev za svobodo.”

Marjan Šarec (Foto: YouTube)

Vendarle ga težijo močni in težki dvomi …
Hitro jo odslovi in se od množice odmakne na samo, v sobo, kjer ga, razen tihega brnenja klimatske naprave, ne bo motil nihče. V samoti se porajajo dvomi. Rad bi jih pregnal, a ta tekma mu pomeni več kot si je kadarkoli prej upal priznati. Ni več dovolj že to, da kot novinec ustvari drugo najmočnejšo stranko v parlamentu. Želi iti povsem do konca, na zmago. Na mandatarstvo. Če je uspelo dolgočasnemu Cerarju bo njemu še prej. Skuša se bodriti z naborom pozitivnih revij in propagandnih gradiv, ki jih ima pred sabo na mizi v zakulisju glavne dvorane. S prsti preleti prvih par strani ekonomskega eseja, ki ga je v medije tik pred volitvami poslal duhovni vodja slovenske ekonomske znanosti Bogomir Kovač, z naslovom: Izvolitev Marjana Šarca je nacionalni interes Slovenije.” Godi mu, a se mu zdi, da ne bo odločilen. Preveč zapletenih besed. To njegovi volilni bazi, očarani nad preprostimi plebejskimi povedmi, ne bo dišalo. V roke prime bolj poljudna čtiva in ustnice se mu razlezejo v nasmešek, bolj pristen od tistih za njega tipičnih nagajivih nihče-ne-ve-da-sem-se-polulal nasmeškov s stisnjenima ustnicama, ki jih je bil prisiljen deliti skozi neskončna srečanja. “Slovenec tisočletja”, po izboru bralcev Nedeljskega Dnevnika. Najboljši oče v državi” pravi ženska revija Jana. Svet24 navaja neimenovane vire na kamniški občini, ki trdijo, da Marjan Šarec svojo plačo na skrivaj, daleč od soja žarometov, nameni revnim družinam v okolici Kamnika, sam pa se preživlja tako, da zvečer in ob vikendih kot imitator/igralec/pevec/žongler nastopa na rojstnih dnevih in zabavah. Delo poleg kratkega življenjepisa objavlja intervju s prominentnimi člani ALDE in PEL, ki verjamejo, da je on najboljša izbira za predsednika vlade v Sloveniji. Tisti bolj na sredini so ga poimenovali za naslednjega Emanuela Macrona. Bolj skrajno levi za hibrid Aleksisa Ciprasa in Pabla Iglesiasa.

Toliko hvale. Toliko medijskega spina. Toliko porabljenih evrov, ki so priromali na račun novoustanovljene stranke iz nekih njemu neznanih računov na Cipru. Če mu zdaj ne bo uspelo, je njegove državotvorne kariere konec. Tega se dobro zaveda. Njegovi sponzorji ga ne bodo prav dolgo gledali v opoziciji, saj jim je tam nekoristen. Noče iti na smetišče političnih odpadkov. Vsaj ne še zdaj. Štiri leta mora oddelati, preden  mu bo dovoljeno iti v platonska birokratska nebesa odsluženih levih bojevnikov, na kakšen evropski parlamentarni stolček ali položaj pri kakšni drugi mednarodni instituciji. Sam je računal, da bi po štirih letih nacional-interesne politike in kimanja šel v Ženevo za ekonomskega svetovalca na stalnem predstavništvu Slovenije pri ženevskem uradu ZN, a so mu že v naprej povedali, da iz te moke ne bo kruha, ker je mesto že zasedeno.

Marjan Šarec (Foto: Nova24TV)

Strah, strah, največji strah …
Spreleti ga srh, ko pomisli, da bi moral v primeru neuspeha najbrž zapustiti stranko delovnega ljudstva, jo prepustiti kakšnemu Zares dobremu politiku in se vrniti na star, škripajoč kamniški stol. V glavi si računa, koliko denarja bi izgubil, skozi leta najprej mandatarske in nato evropske kariere, če se to res zgodi. Ne bi rad postal nevrotik s pogrizenimi prsti, kot Alenka Bratušek, katero včasih še zmeraj zalotijo, ko se živčno pozibava na sedežu velike dvorane Državnega zbora in manično ponavlja: “1 milijon evrov… 1 milijon evrov… 1 milijon…”

Pozitivno Slovenijo je pokopal manko programa. Bo njegov prepričal? Ciljno skupino bo zagotovo pritegnila točka o denacionalizaciji z naslovom: “Tujec, družinske srebrnine se boš prilastil le prek mojega trupla.”, katero so po mesecih trdega dela oblikovali Jože Mencinger, Velimir Bole, Franjo Štiblar in France Križanič. Javni sovjetski model zdravstva je Slovencem pisan na kožo, kar je z učinkovitim ministrovanjem potrdila že Milojka Kolar Celarc. Njene strategije ne gre preveč popravljati, saj so jo izklesale bogate izkušnje na Vzajemni. Morda bi bilo dobro v ekipo povabiti še njenega dosedanjega sodelavca Kebra in mu namesto neformalne vloge podeliti naziv državnega sekretarja, da se bo bolj učinkovito boril z zasebnimi lobiji, ki uničujejo našo drugače izredno kakovostno zdravstvo. Šolstvo je svetla zvezda slovenskega napredka in mora ostati ne le javno, ampak državno, to je jasno zapisano v programu, s pripisom, da šolstvo pripada delovnemu ljudstvu Republike Slovenije. Za vsak primer, da ne bodo na kakšnih zasebnih šolah mladež kvarili z zgodovinskim revizionizmom.

Ustava se spreminja s tresočo roko! Kaj ti pomeni? Zakaj?
Njegova osebna ideja je bila programska točka Ustava po meri delovnega ljudstva”. Pravniki so mu nakladali, da se ustava spreminja s tresočo roko. Nikoli mu ni bilo jasno, kaj so hoteli s tem povedati. Predsednik vlade je tam zato, da se sliši in da naredi spremembo. Ustava pa obstaja, da služi ljudem in če si ljudje nekaj močno želijo, je edino prav, da se njihove želje zapišejo v ustavo. Zato programski paket za pogajanja s prihodnjimi koalicijskimi partnerji predvideva vladni predlog posebnega odstavka v Ustavi RS z naslovom “Posebne zagotovljene pravice delovnega ljudstva”. Pravica do minimalne plače 1000 evrov neto. Pravica javnih uslužbencev, da lahko v petek namesto ob enih domov popihajo ob dvanajstih. Pravica do zastonj kart za čarterske polete na vsak finale, v katerega se uvrstijo slovenski športniki v ekipnih športih. Kakšna tresoča roka neki.

Ker je zelena nova rdeča je nujno potrebna okoljska osveščenost. Za to bo poskrbela pobuda “siromake na vlake”, z drakonsko obdavčitvijo vozil na notranje izgorevanje in popolna oprostitev davčnih in okoljskih bremen za čista električna vozila in nekatere hibride. Elektrifikacija zasebnih prevozov bo tako logična posledica. Če ne to, pa vsaj hiter prehod iz potratnih osebnih vozil na javni prevoz. Večjo potrebo po električni energiji zaradi vseh novih Tesl in Leafov na cestah pa bo lajšalo morje vetrnic na Dravskem polju, za gradnjo katerega so že zdaj v predalih gentlemanski dogovori z družbami, zbranimi okoli Foruma 21.

Milan Kučan (Foto: YouTube)

Odlična ideja se mu je zdela akcija Naša Super Hrana odhajajočega ministra in morebitnega prihodnjega koalicijskega partnerja Dejana Židana. Tako dobra, da program vsebuje nadgradnjo pobude s protekcionističnimi vzpodbudami za druge panoge. Naše Super Kuhinjske Pipe. Naši Super Čevlji s Fluorescentno Peto. Naši Super Bicikli in njemu najljubša Naši Super Mopedi, s katero vsak prebivalec Slovenije ali migrant s priznanim azilom, star med 16 in 18 let, dobi zastonj vavčer v vrednosti 300 evrov za nakup Tomosovega visokotehnološkega mopeda Tomos Standard.

Ker smo ravno sredi obdobja debelih krav, je skoraj nujno, da država poleg drugega tira in morja vetrnic začne še kakšen velik gradbeni projekt. Da se le dela, tudi, če zmanjka kakšen dolarček sem in tja. Kot je rekel njegov nekdanji strankarski šef: Delu čast in oblast. Krediti so itak poceni, bonitetna ocena države pa vztrajno raste. Takoj po prevzemu oblasti se bo ustanovilo pet projektnih skupin, ki bodo preučevale različne večje projekte. Zaenkrat so v igri ogromen hotel Triglav v Ljubljani po vzoru piramide iz Pjongjanga, katerega bi vodila Sava, d. d. , obnova vseh spomenikov iz obdobja narodnoosvobodilnega boja in širitev projekta drugi tir v bolj vseobsegajoč globalni projekt Koper – Ljubljana – Hanoj, ki bi ga gradili povsem v lastni režiji.

Program je vseobsegajoč in temeljit. Nič ni prepuščeno naključju. Volivci morajo prisluhniti. Če ne zdaj, potem nikoli.

Milan Kučan (Foto: STA.)

Čas je za razglasitev volilnih rezultatov!
Živčno vzdihne. Glasni klici ga predramijo iz razmišljanja. Iz glavne dvorane kričijo, da se je začelo. Razglasitev predvolilnih projekcij čez dve minuti. S težavo si na obraz nariše nasmeh, čeprav grenko-sladek, kot Ivan Serpentinšek med predavanjem o pravicah žensk na delovnem mestu. Pogoltne slino in se prikaže pred množico, ki ga obožuje in navijaško bodri med ritmičnim ploskanjem: “Marjan, Marjan, Marjan!” Občasno se sliši kak hropeč krik iz ozadja “Marjane, ti si car!” … Nato se vsi zazrejo v televizijski ekran. Pozdravna špica. Napovedovalka že zajame sapo in začne: “Spoštovane gledalke, spoštovani gledalci, pravkar smo pridobili prve preliminarne rezultate volilne komisije. Po doslej preštetih veljavnih glasovnicah … “

Nihče si ne upa dihati. Čakajo. Napeto je. Ne vedo, ali bodo v naslednjih sekundah izbruhnili v veselo ekstazo med uglašenim spontanim petjem Kombinatk ali razočarano zavzdihnili in začeli bentiti nad zaroto ameriških hegemonov.

Tudi vi čakate? Vas je kaj strah?

Mene je. Že leta 2017. Iz nekega drugega vesolja. Zato naredimo nekaj že danes. V našem vesolju. Da ne bomo jutri živeli v tistem drugem.

Mitja Irsic

 • sunday

  šarac ima posluh in nos za denar – potrebno mu je priznati, da se zaveda kje je moč in denar – no, drgače pa je na strani delovnega ljudstva, tako kot vsi trdi rdečuhi, ki jih naivna in neumna raja nikakor ne spregleda oz. si jih verjetno niti ne želi spregledati, ker vedo da bi bili razočarani in tega se bojijo, bojijo se pogledati resnici v oči – ja rdeča droga je najhuša droga, primerljiva samo z bolnim islamom!!!

 • Vrhovni sodnik

  Komunistične pravljice, to so droga za ljudstvo, je dejal hromi Daba.

  • Zgornji

   Čuj, … kaj če bi ti že toto sliko zamenjo tam f avatari ? Hvalaaa :-)

 • šmentanamuha

  Genialno seksi dobr napisano, za popizdit:) Moj poklon avtorju članka.

 • dr Janez Sveti

  Tole se bere kakor zelo verjetno dogajanje. Že videno, bi rekli.
  BRAVO.
  Mimgrede. Šarac je zelo dobro naštudiral vlogo,ki jo igra.Želi biti Drnovšek. Uspeva mu, pa še lepši in mlajši je.
  DR Janez Sveti kritik

  • karpelec

   Oh, kritik o lepšem bi se dalo diskutirat, ker ni vse v lepoti.

   • dr Janez Sveti

    Noi, težko ocenjujem moške, vendar se mi zdi kar prijeten na pogled. Če se spomnim na SDS unga, kaj je že Mahniča..on je pa res en jajček.
    DR Janez Sveti lepotec

    • karpelec

     …simpatičen jajček, šarko pa tako grdo gleda.

 • Franc Šink

  Prvovrstna politična komedija.

 • tarantela

  Požrtija v prvem odstavku zgoraj me pa spominja na neko drugo podobno na slovenski desno sredinski ob razpadu DEMOs-a. Bila sem na njej, zato vem.
  Sicer je pa tole nekakšno navijanje za Pahorja, se mi zdi. On je predvidljiv, Šarca se pa malo bojite.

  • Olga_10

   Veliko krtov je bilo v DEMOS-u! Jih je partija poslala!

  • tohuvabohu

   Pri takih prismodah ni čudno, da je Demos razpadel.

 • čips

  Ne, da bom volil Pahorja ampak si moj glas Pahorju bolj razlagam kot glas proti kučanovi novi peder taški…

  • AlojzZ

   Nepomembno je, kako si čips razlaga volitve. Pomembno je le, kateremu kandidatu bo dal glas.

 • učko

  Šar’c je glumač! Vendar on glumi recimo držo predsednika tako, da izpade vse skupaj parodija. Zdej ne vem al nalašč, al pa za to, ker ne zna igrati oziroma je do sedaj itak vedno igral karikirane like.

 • učko

  Šar’c je režimski človek, Kučan pa, zaenkrat še, glavni režimec !!! In ko je Šar’c uprašal Poharja kdo so strici iz ozadja, bi mu komot lahko reku, da mali pajacar in njegova banda. Ne vem, zakaj je Pohar še vedno tolk “udbe-boječ”, sej se ga je Kučan odreku in dobil Šar’ca za svojga kandidata.

  • Lustrator

   “Ne vem, zakaj je Pohar še vedno tolk “udbe-boječ”, sej se ga je Kučan odreku in dobil Šar’ca za svojga kandidata.”

   Samo navidezno. Kučanu oziroma lobiju, ki drži našo državo v totalitarnem primežu že 70 let je več ali manj vseeno katero lutko uporablja za kuliso – menja jih le zato, da ima naivna raja občutek “sprememb” in demokracije med rdečimi ter lahko “argumentirano” udrihajo po SDS-u, ki ima že skoraj poltretje desetletje istega predsednika stranke. Pahor vse preveč samovšečen in slaveželjen, da bi si upal Kučanu zares pokazati sredinca – zaveda se namreč, da bi bil uspeh še kako kratkoročen – v roku enega leta bi ga mediji in krivosodje tako oblatili, da se pred njegovo drogo – množicami, do konca življenja ne bi uspel očistiti. Biti všečen raji pa je njegovo edino politično in najverjetneje tudi osebno poslanstvo in cilj.

 • učko

  Jah, dokler bo “desnica” tako gnila in trapasta, lahko na parlamentarnih volitvah komot zmaga Šar’c. Na teh volitvah bo Šar’c sicer premagan, vendar s sorazmerno majhno razliko. Mogoč pa volitve za predsednika celo dobi, če bojo Poharjevi volivci ostali doma in ne bojo volili.

 • pajot

  Hropeč krik iz ozadja se je zmotil,ko je zavpil: “Marjane ti si car”…
  Car si ti,Mitja Iršič. Kapo dol!

 • Marko Žvab

  dobr in delim !

 • učko

  Jah, kje ‘ma pa “desnica” kakšenga “pametenga” kandidata? Nikjer! Pol se pa čud’te, da je tako kot je! Sramota !!!!!!!!!!

  • Olga_10

   Dokler boste imeli možgane v Murglah, ne bo “pametnih” kandidatov na desnici! Torej se zbudite!

   • učko

    Pa kaj jaz “purflam” kandidate ???!!!! Desnica je totalno zblojena !!! Zato imajo levuharji lahko delo pri uzurpaciji oblasti in vseh inštitucij te države in pri kraji milijard !!!!

  • Lustrator

   Si slep, neveden ali zgolj ne veš kaj je desnica? Na tokratnih predsedniških volitvah so bili samo trije od devetih kandidatov popolnoma neizvoljivi s strani demokratično razmišljujočega državljana, dva od njih pa sta pristala v drugem krogu. Praktično KOGARKOLI drugega bi podprl v prvem krogu, bi bilo bolje od tega kar imamo na izbiro sedaj. osebno celo ocenjujem Tomčevo morda za najboljšo predsedniško kandidatko kar smo jih doslej imeli v Sloveniji.

   • učko

    Tomčeva ni imela pogojev za zmago, to se je vedlo že skoz! Še najbolj ji škodi povezava s SDS in Janšo. V finalu imamo dva rdečkota! Torej, nobenga “signifikantnega” kandidata na desnici !

    • Lustrator

     “Tomčeva ni imela pogojev za zmago, to se je vedlo že skoz!”
     Le v glavah vnaprej predeljenih zmanipuliranih rdečih ovac. S čim te ni prepričala?
     1. Je ženska.
     2. Izraža se jasno in precizno.
     3. Odlično obvladuje svoja čustva in trezno reagira na provokacije.
     4. Nima nikakršnih “madežev preteklosti” ki bi ji jih lahko kdorkoli očital.
     5. Je povezovalna.
     6. Je načelna.

     Je zate znak “dobrega desničarja” nepovezanost z SDS in Janšo?

     Se bom ponovil: “Si slep, neveden ali zgolj ne veš kaj je desnica?”

     • učko

      Kar jaz še skoz tukaj poudarjam je, da je pomembna le zmaga!! Sam špil ni pomemben, če ni zmage. Potrebno je “igrati” na zmago, tako v politiki, kot v športu ali pa še kje drugje !!!!

     • Lustrator

      Tako so rekli tudi komunisti, nacisti in fašisti, da so prišli na oblast.

      Demokrati pa smo demokrati ravno zato, ker NE delujemo na tak način.

  • MižekFiga

   Kandidatka SDS je bila na volitvah, seti se mujo!
   Murglska javna občila je niso objavljala, seti se mujo!
   Sramota je najbolj tvoja, seti se mujo!

   • karlina

    TOČNOOOO

 • Zgornji

  Dober dan vam želim … :-/

 • učko

  Sicer pa, kako mora bit’ folk tolk neumen, da izvoli nekoga, ki ga več kot očitno “komunistični režim”, BANDA IZ OZADJA, nastavlja kot glumca, ki bo s svojo “glumo” pretental neumne volivce in režim bo spet vladal tako kot sedaj. Več kot očitno je, da je Šar’c še ena PREVARA. Osel gre enkrat na led, Zlovenci milijonkrat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • karlina

   Šarec je super dobra prevara za drugo leto, ko bodo parlamentarne volitve, saj zato se gre pri vsem tem.

 • Olga_10

  Vsi na volitve! Volimo desnico in postavimo glavo levičarske hobotnice, ki ropa in ogroža Slovenijo, s Kučanom na čelu, v pekel! Komunizem se je začel v močvirju in naj se v tem močvirju konča!

  • AlojzZ

   Saj gre nekaj v tej smeri … Ljubljana stoji na močvirju!

  • Mojca pokraculja

   Ej, kakšne volitve ?! Kje pa so volitve ?

   • karlina

    TOČNO

    • Mojca pokraculja

     Karlina, hvala za vse pluske ! Jutri pa spet naprej.

  • karlina

   Olga, katero desnico, če misliš na volitve v nedeljo, ni desnice.

 • althar

  Kot pravijo, Kaligula je Rimljanom za senatorja postavil konja, Kučan pa Slovencem za precednika šarca.

  • učko

   ++++++++++++++++++

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • AlojzZ

  Oh! Čisto vseeno je, kdo bo predsednik. Mogoče je prav, da dam glas Pahorju, da gospod Milan ne dobi občutka vsemogočnosti. Potem ga v nebesih ne bomo videli. Ja, mogoče bom pa res šel na volitve in obkrožil Pahorja. Če bom le zdrav, grem obkrožit Pahorja. Navijajte za moje zdravje!

  • Mojca pokraculja

   A ni škoda tvojega zdravja za volitve ?!
   Vseeno je kdo bo predsednik, res je, ampak najbolj pomembno je število/procent volilcev, ki ga bodo izvolili.
   Udeležba je torej znak legitimnosti! Čim manjša je , tem bolje je. Kaj lepšega kot to, da bi ob naprimer 20% udeležbi zanj glasovalo nekaj čez 50%, kar pomeni cca 11% od celotnega volilnega telesa. Naj imajo takega preCednika!

   • dob

    To je bistvo upora proti kučanu! Ki ga pa najbrž ne bo. Če pa bo, ga nihče ne bo omenjal ali bo pa nizko udeležbo na volitvah zrelativiziral.

    • Mojca pokraculja

     Imaš popolnoma prav, ampak bolje “išta nego ništa”. Kolk jim bi uspel zrelativizirat majhno udeležbo ni tolk pomembno kot to, da jim ne bi uspelo zvabit tistega dela volilcev k glasovanju, ki ne razume, da je vse skupaj perfidna igra. Da gre za kontinuiteto oblasti “avantgarde” z mafijskim botrom na čelu. In po volitvah se jim bodo režali v obraz in jih zmerjali z ovcami.

     • dež

      Kako primitiven sistem volitev predsednika države imamo kaže že dejstvo, da bi npr. Pahor postal predsednik države tudi v primeru, če bi samo on prišel na volišče in glasoval za samega sebe. En sam volilec od 2 milijonov, glasuješ za samega sebe in si predsednik.

     • Mojca pokraculja

      Bi rekla “genijalen” zakon, toda saj vemo- zakone je treba spoštovat !
      Samo dodam, v Srbiji za časa vladavine Miloševiča, ko je bila udeležba pod 20%, so razpravljali o tem, da je treba z zakonom določiti minimalno udeležbo na volitvah, ker so sicer neligitimne.

     • dež

      In so jo določili previsoko. Se spomnim, da so ene od volitev nekajkrat ponavljali, ker so bili vselej brez kvoruma.

     • dob

      marlon kučan sistem

     • traktor

      Kratkonogega bi lahko počastili z nazivom Don. Vedno in prav povsod, kjer se omenja.

     • karlina

      Saj ga nazivamo-murgeljski don carleone !!!!!!

     • karlina

      TOČNO

    • Mojca pokraculja

     “I po Titu- Tito! ” parafraziram s “tujega nočemo svojega ne damo! ” v: ” Po kučanu – kučan !”.
     Kaj že ? Danes, ups jutri, je nov dan!

     • karlina

      Ja, po Kučanu pa mafija iz F21, ta baraba je res dobro poskrbel, da bo komunizem v Sloveniji še kar trajal in trajal in trajal

    • karlina

     VELIK, PODČRTAN PODPIS, NI KAJ DODATI, KOT LE-mislim, da ti in jaz, oz. vsi tukaj, ki smo stari 50+, ne bomo dočakali boljše čase, se močno bojim.

 • karpelec

  Dobro jutro Slovenija, ha,ha,ha z nasmehom, red bull ti da kriiila. Pa ni bil red bull, ampak Mitja, ki ja za nas odsanjal sanje nekoga, jih je odlično upodobil in nam pokazal, da Štefkina makova potica lahko povzroči tudi opiooidne sanje, iz katerih se moramo Slovenci ćimprej zbuditi.

 • Sloustava

  Ni kaj, zelo 3D clanek. Prinesel je nekaj fantasticno dobrega in resnice ga: naredimo nekaj ze danes! Da, danes, zato, da jutri Serpentinsek ne bo unicil se tisto, kar je Cerar pustil!

 • dob

  O tem kaj je pravično in pošteno, kaj prav in kaj ne, sme v Sloveniji razlagati samo tisti, ki mu takšno pojmovanje pravice omogoča vladati že vseh 26 let!

  • traktor

   Hm, tule ti pa ne dam popolnoma prav. Namreč, da prasec slabo vlada. Vlada naravnost odlično. Zase, pa za svoje.

  • karlina

   PODPIS

 • Sarkazem

  Iršičev zaključek nam sugerira, naj vsi zdaj volimo Šarca in ga ustoličimo na nepomembni in neškodljivi funkciji predsednika države. Pa naj se strici še malo namučijo in iščejo nov obraz za parlamentarne volitve! Zanimivo bi bilo samo vedeti, zakaj so ravno tega povprecneža postavili v tako win-win situacijo, da lahko postane predsednik države, če izgubi pa predsednik vlade. Kaj vrhovni režimski ajatola in njegov gremij paleokomunističnih svetovalcev vidi na njem?!

  • Mojca pokraculja

   Lahko bi to tako razumeli, ja se strinjam. Toda srž problema je v tem, da je šah mat že narejen. In še bolj pomembno je, da šahovski velemojster kučko igra simultanko, zato tudi že ve kako bo naslednje leto matiral na volitvah. Zato je važna le še udeležba, vse drugo je več ali manj odločeno.

   • karlina

    TOČNOOO

  • karlina

   Kaj vidi-novo lutko, ki nima besed, da izrazi svojo voljo, samo kimati mora, tako, kot mu bo naročil sam murgeljski don carleone s svojo mafijsko bando iz F21.

 • dob

  Če v nedeljo ne boste šli na volitve, boste s tem avtomatično volili za kučana. Kar pa po mojem mnenju ni državotvorno!
  Če pa boste šli volit, potem boste lahko med dvema kučanovima kandidatoma izvolili kučanovega kandidata.
  To pa je državotvorno.

  • Mojca pokraculja

   Državotvorno ! Yes, to mi deli milanče, pahorček ma te rad !

  • Capi

   V Nedeljo kučan ne bo dovolil zmago šarca!! V Nedeljo bo pahor postal predsednik, šarc bo drugo leto mandatar, to je že vse splanirano – v načrtu F21

   • dob

    Boli ga kurac kdo bo zmagal v nedeljo. On je že zmagal!
    Igra poker z volivci, ki niti kart ne znajo prešteti. Zato tudi ne vejo koliko jih ima kučan skritih v rokavu. Ves čas mislijo, da je igra poštena, v resnici pa igrajo njegovo igro po njegovih pravilih, še karte, s katerimi igrajo, jim je on prinesel. Vse so označene.
    Fak, si potem rečejo ,vsakokrat ko izgubijo, bo pa drugič bolje. Tako se tolažijo.

    • karlina

     TOČNO, ni kaj dodati

   • karlina

    TOČNO

  • karlina

   V vsakem primeru smo nategnjeni, kot elastika, ni nam pomoči

 • Mojca pokraculja

  Perfektno, humorno a skrajno resnično. Zaskrbljujoče. Se bojim, da večina ne bo dojela sporočila, ki je v tej kolumni. Iz nekaterih komentov sklepam, da ljudje razmišljajo bolje pahor kot šarec.
  Tukaj posredi je zgolj igra, glavnega šahovskega velemojstra kučana. Na šahovnici ima dva kandidata, kdo od njiju bo izločen sploh ni važno, ga bo pa uporabil v naslednjem šahovskem dvoboju. V bistvu je kučan že naredil šah mat. Briljantno ! Le da bo to jasno šele v nedeljo, ko bo to obelodanjeno. In enako bo naslednje leto ob parlamentarnih volitvah. Čisti šah mat.

  • rrrrr

   Temu se reče popoln komentar na popolno kolumno!

   • Mojca pokraculja

    Hvala, ne pretiravat.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   TOČNO, vsekakor je Kučanovi mafiji zopet uspelo pošteno nategniti narod, res vsaka jim čast.

 • Ryuk

  Sploh ne vem, kaj folk vidi na tem (neduhovitim) mr. Beanu. Saj je praktično drugi cerar.

  • karpelec

   Saj ni važno, kaj folk vidi, važno je, kdo ga ponuja in koliko špage porabi zanj.

  • Mojca pokraculja

   Folk je slep in gluh. Ne dojamejo – “Mi vsi smo cmerarji ! “

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • KIKI

   Men je bolj podoben vratarju v kakšni kobilarni (n. pr, v mestni hiši Ljubljana)

 • rrrrr

  Divina comedia (Božanska komedija ) po slovensko. Bravo Dante Iršič Alighieri!

 • Antonius

  Verzifikatorejvi
  rimi v pomoč na
  na poti do javnosti.

  VERZIFIKATOR


  TAM KJER LJUDSTVO DELOVNO

  Tam kjer ljudstvo delovno zavlada,
  tam se ve in tam ni kančka dvoma,
  v glave vcepljeno je tam od doma,
  da po vzponu se hitreje pada.

  Tam kjer delovnega ljudstva vlada
  si prigrabi vso oblast tiransko,
  tam je jasno vsakomur dejansko,
  da se nože v hrbet zgolj zabada.

  Tam kjer vlada takšna vladavina,
  tam se vse ureja zunajsodno,
  drugo vse je mrtvo, staromodno,
  v molk zavita je celo tišina.

  Tam, kjer ljudstvu najdejo vodnike,
  le idole z novimi obrazi,
  ve se, da nevarni so izrazi,
  da je vse v rokah krvave klike.

  V takšni ljudski vladavini pravi
  stranke kajpak vse so nepotrebne,
  ustanove vladajo pogrebne,
  tam je čas, da ljudstvo kaj opravi.

  Ko mu novega prodajo konja,
  znamenje je, naj se ga spotakne
  ali stolček pravi čas spodmakne,
  da za njim ne bo ne dúha, vonja.

  • Soave

   Nič novega v deželi Slovenski ??

 • Lustrator

  Iršič spet briljantno – naravnost v sredino tarče. Dodaten komentar ni potreben, levake ima prebrane kot da so polivinila.

  • karlina

   TOČNO

 • MižekFiga

  Kdaj bomo odmrznili ddr. Kučana in ga pospravili v pravo penzijo ali grob?
  Škoda na škodo je Slovenija v balkanski politični ddr. Kučanovi čorbi!

  • karlina

   Ima za sabo mafijsko bando-F21, na zalost nas, poštenih , domoljubnih Slovencev !!!!!

 • KIKI

  Samo poslušam in gledam tega Šarca in si mislim: še ena ogabna, na brzino vkup zmetana
  “ljudska” karikatura, ki se bo obračala po Kučanovih prdcih, dokler bo še prdel, seveda!

  • karlina

   TOČNO !!!!!!

 • Antonius

  Slovenci so edini na zemljevidu sveta, ki si že vsa leta s Kučanovimi politikantskimi kriminalci na volitvah asfaltirajo pot v politično in gospodarsko greznico.
  Ljudje, sposobni odgovornega razmišljanja, bi Kučanove in njega z njimi vred že po prvi dokapitalizaciji pokradenih državnih bank, pospravili na smetišče politikantske svinjarije.
  Pri nas se Kučanovim smetišča ni treba bati, ker se na to smetišče namesto Kučanovih po asfaltirani poti odpravljajo sami volivci.
  Mitja Iršič je podal krasno analizo Kučanovega dogajanja na slovenskem. Žalostno je dejstvo, da ljudstvo njegovih resnic ni sposobno razumeti.
  Zaradi *asfalterjev* se po dobrih treh letih sodelovanja ne mislim nič več udeleževati protestov pred krivosodjem. Zakaj bi v vročini, dežju in mrazu za druge hodil tja, če jih niti zaradi firbca, protest pred krivosodjem ves čas ni zanimal?

  • MižekFiga

   Z neudeležbo na volitvah (referendumih) ne bo sprememb. Sistem imamo tak, da so volitve moralno obvezne. Ker plačevanje davkov ni samo moralna obveza predlagam, da postanejo volitve obveza in to na delovni dan. Za lažje obravnavamje predlagam tudi Evolitve.
   Primer: Na koncu predsedniških volitev je Vućko čakal še 50.000 (petdeset tisoč) glasov iz tujine! Ampak ti niso bili iz Argentine (I.P.D.) ampak glasovi nekdanjih srpijancev iz Nemčije in Avstrije, ki sta jih ddr. Kučan in župan Janković uvozila iz Republike Srpske, na hitro poslovenila za parlamentarne volitve in so nato po mukotrpnem čakanju pred ambasadami z lopatami odšli po Evropi. Kakšni instant volivci to so si izberite sami.
   Vjućko ni objavil koliko slovencev je glasovalo iz Argentine.
   Evolitve bi izključile podobne kerefeke ali manipulacije za Slovenijo kot bodočo članico balkansko ruske federacije.
   Če Vam paše termin “Slovenija Balkansko-Ruska federacija” se ne udeležite naslednje leto ddr. Kučanove volilne zadušnice.

   • Mojca pokraculja

    Hahaha, kaj bluziš, moralno obvezne ??? Dej nehi s takimi !

   • dež

    Pri sistemu predsedniških volitev, kjer je (teoretično) dovolj, da kandidat pride sam na volišče (1 volilec od 2 milijona), glasuje za samega sebe in s tem postane PD, je o morali in obvezah brezpredmetno razpravljati.

   • karlina

    TOČNO

  • Janez

   +++++
   No, pozitivni učinki
   shodov pred sodiščem so nedvomni.
   Ni
   JIH PA ŠE DDOVOLJ – KONTINUITETE Z “MARŠAL TITO”
   NA
   TISOČ LAŽEH TEMELJEČEM KOMUNIZMU – ŠE NI PRETRGANA !

   V Srbji
   SO LETA 2015 URADNO, SODNO REHABILITIRALI DRAŽA MIHAJLOVIĆA.
   TA
   POŠTENJAKAR,
   HUD NASPROTNIK “MARŠALA TITA” MOMČILO JOKIĆ !
   Pa
   JE PODAL NAJBOLJ VERJETNE PODATKE
   O
   ROJSTVU – ZLOČINSKEGA ” MARŠALA TITA” DOSLEJ. Zanimivo. L.r. Janez K. KOMENDA
   P.S.
   POŠTENJAKAR, SRB
   MOMČILO JOKIĆ !
   Tito je bil nezakonski sin
   poljske grofice Marije Erdelyi.

   https://www.google.si/search?q=momčilo+jokić+tito+jedino+ja+znam&oq=momčilo+jokić+tito+jedino+ja+znam&aqs=chrome..69i57.39011j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • karlina

   PODPIS

 • Krtača 20

  Kaj se zdaj sekirate desni? Saj vam je Janša “demokratično” določil da ne smete na volitve.

  • MižekFiga

   V Sloveniji ni levih in desnih.
   V Sloveniji so “murglski kriminalci” in “evropski slovenski državljani”.
   Razen tebe, ki si neizobražen provokatorski “smrdljivec”.

   • karlina

    VELIK, STOKRAT PODČRTAN PODPIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Mojca pokraculja

   Sej se noben ne sekira, razen tebe. Dej Baza20, potolaž se, sej si ga boste izvolili, tle ni kej ! Jebeš udeležbo !

  • Janez

   Pij !
   “Litvinenko” radioaktivni čaj. Je “za umret” dober !
   Pa
   Študiraj rodovnik tvojega ljubljenega ” MARŠALA TITA”. IN DAJ MIR. L.R. J. KOMENDA
   P.S.
   POŠTENI M. JOKIĆ
   O MARŠALU TITU.
   https://www.google.si/search?q=momčilo+jokić+tito+jedino+ja+znam&oq=momčilo+jokić+tito+jedino+ja+znam&aqs=chrome..69i57.39011j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • KIKI

   Kako si pa ti na naiven(na)? To je finta Juri ,,,,

 • dob

  Šarec je ponoči sanjal, da je precednik države Slovenije in potuje po svetu, kjer srečuje svetovne politike in njihove soproge.
  Potem pa, tako je sanjal, po vsem svetu postane znan kot the Shark!
  Mater je to en fajn občutek… je sanjal.

  • KIKI

   Ne vemo pa, ali je v sanjah govoril kakšen drug jezik kot
   tistega od kmeta Serpentinška…nihče ga do danes še ni vprašal,
   katere svetovne jezike govori… (srbohrvaščine ne štejem)

  • karlina

   DOBRA

 • učko

  Desnim je zdej že dovolj, da sodelujejo na volitvah, pa da se jih nekaj uturi v parlament, da imajo lepo plačo. Jest jih ne bom več volu !!! Po četrt stoletja sizifovga voljenja je pri meni s tem konec. Dokler se ne bo prikazala neka politična sila, ki bo s svojo kvaliteto zagotavljala zmago nad zločinskim vladajočim komunističnim režimom !!!!! Tele pajace in JaJote ne bom več volu !!!!!!!

  • MižekFiga

   Kdaj začenjaš svojo propagando za RTV direktorja?

  • Soave

   Škoda, da poenostavljaš. SDS ni samo JJ.
   Pa volitve za parlament so vendar nekaj drugega.

 • xtc

  Strah Iršiča je upravičen,a težava ni Šarec težava je precej večja.Da bi Šarec postal mandatar je težko,lahko pa je toliko močan,da se zopet ustoliči levaška koalicija,Kučan ve ,da Šarec ni uporaben za uprtje EU Šarec je zgolj orodje za ustoličanje kučanove intimne želje Opankarja ,ki mu je že enkrat uspelo spušiti.Če pazljivo sledite dogajanju vidite umikanje obtožb indelanje nednardnega politika Zokija,ki ga celo Putin odlikuje,torej’
  Ja šarec je le orodje za ustoličenje Jankoviča,ki je dovolj pokvarjen in zabit,da bo šel v konfrontacijo z EU in ZDA ter natom,že nekaj časa pa se sliši,da hoče biti mandatar.
  Dejstvo je ,da imajo komunuisti sedaj dve težavi Mercator je spolzel Putinovem prijatelju iz rok in NLB,ki jim polzi iz rok-Cerar pa je navaden pos**** ,ki si ne upa proti EU zato,Kučan nujno rabi divjaka tipa Zoki,ki mu je za državo in narod malo mar,važno jer da imajo naši.

  • KIKI

   Takole gre: okoli riti v žep, a njede?
   Mi, tepci pa gledamo debelo, kaj se dogaja v naši vukojebini …
   plesnivec in opankar pa triumfirata v slaščičarni Zvezda s
   tortico v obliki peterokrake zvezde….(nova ideja za leve
   “cukerpekerje”)

   • karlina

    TOČNO

  • karlina

   TOČNO, v vsakem primeru bo narod nastradal še pa še.

  • Brane

   Točna napoved !

 • odzunaj

  Če gremo na volitve z udeležbo potrdimo enega ali drugega kandidata Kučanove paradržavne mafije oz. nadalnje asfaltiranje Slovenije v paradržavno mafijo !
  Če ne gremo na volitve znižamo udeležbo in če nam jo uspe znižati na 10 %, je to tako ogromna sramota za članico EU Slovenijo, da zahteva ponovitev celotnega postopka izvolitve predsednika države. In ta naj se prestavi na pomlad, sočasno z državnozborskimi volitvami ! Do takrat se bomo morali še parkrat prijeti za denarnico in morda nas takrat sreča pamet in volja po zdravem preživetju !

  • Soave

   Tole mi je pa všeč ! Moj namen je ostati doma !!

   • KIKI

    Udeležba je pomembna; lahko pa prečrtaš oba kandidata!

    • Soave

     Pišuka, ne me motiti !! Sem že kot Hamlet. . . .
     iti, ne iti. . . . biti, ali ne biti. . . . . .
     Zakaj je neveljavna glasovnica več vredna, kot neudeležba ?

     • šmentanamuha

      Mene tudi to zanima.

     • Mojca pokraculja

      Odlično vprašanje, na katerega še nisem zasledila nobenega tehtnega odgovora. Udeležba je pomembna le za tisti del volilnega telesa, ki podpira enega ali drugega kandidata. Neveljavna glasovnica zvišuje udeležbo, rezultata pa ne more spremeniti. Naj si ga izvolijo sami s čim manjšo udeležbo. Tako se bodo lahko pogledali v ogledalo. Preberi prosim dobove in moje poste, da ne bom še enkrat razlagala.

     • Soave

      Ja, sem brala. In se mi zdi pametno. Jaz pravzaprav tudi nekako tako gledam.

     • karlina

      V vsakem primeru so komunisti zopet pošteno nategnili narod, Šarca so nastavili za predsedniške volitve in če ne bo zmagal na predsedniških, bo pa dobra lutka za parlamentarne, ni kaj, murgeljski klan deluje neverjetno mafijsko, se samo sprašujem, do kdaj bo vse bolj ubobozan narod še to prenašal.

 • Janez

  Pa?
  TA SERPENTINŠKOV MARJAN. NAJ KAR OSTANE ŽUPKO V KAMLKU ! L.r. Janez K. KOMENDA

 • Janez

  Najbolje!
  Da
  OBA – PAHOR IN ŠAREC !
  Iskreno priznata,
  DA JE ZA NJUNO KANDIDATURO GOLJUFIVA MANIPULACIJA. In odstopita. L.R. J. KOMENDA

 • Coeus

  Tele rezimske pisuncke je pa vedno zabavno prebirat… tudi ko se gredo ZF. Lepo spisano Mitja.
  Se vidi, da rezimski propagandni aparat trdo dela na poneumljanju svojih privrzencev… ampak na sreco jih (vas) ni prav veliko. Sicer pa ne vem zakaj panika v SDS? Vase prirejene ankete vam kazejo skoraj 20% podporo, kar je pri volilni udelezbi pod 50% dovolj za gladko zmago (ne sicer vecinsko ampak z naskokom najvec sedezi v parlamentu).

  Sicer tudi nekateri desnicarji ugotavljajo, da tezava ni Sarec… jim pa grdo spodleti pri ugotavljanju krivca.
  Krivda je izkljucno in samo v nesposobnosti Janse oz. “desnice”, ki je zgolj zakamuflirana stranka nesposobnih, uzaljenih, mascevalnih ekstremnih levicarjev in komunistov v Slo.
  Nesposobni Jansa se ne more sprijaznit, da ga lahko redno vedno in povsod premaga vsak, ki ima 5 min casa… in to se ne bo spremenilo ne glede na vse SDS rezimske medije, laganje, manipuliranje, zavajanje,…
  Dejstvo je, da SDS oz Jansa (ker SDS je samo Jansev aparat za pakiranje in prodajanje njegovih neumnih idej) ne zmore ponuditi nic drugega kot, niti ne tako tihe zelje po diktaturi, ter lazi in pravljic ;)

  • Janez

   A?
   Ti si tudi – L O Č E N ? L.r. Janez K. KOMENDA

  • Soave

   Ne razumem. Na začetku omenjaš režimski propagandni aparat ?Kdo pa so to ?
   Panika te bo pa kmalu zagrabila, ko se bomo mi – desni – pobrali od nizkih udarcev, pa pokazali, da se z vami lahko obračuna edino z ” zob za zob ” !!
   Ti si nekaj posebnega, da ne veš, da imaš sedaj diktaturo svojih !! Razen seveda, če nisi popolnoma rdeč in te diktature ne občutiš na svojem žepu.

   • Coeus

    Koliko enega neumnega nakladanja.

    Rezimski aparat, ker si bolj kratke pameti, so Jansevi osebni pljuvalniki… tale Nova24TV tudi, ceprav jo deloma financira Orban.

    Desni v taksni obliki, kot ste, se ne boste pobrali nikoli, ker ste v svoji levi komunisticni neumnosti in nesposobnosti nedorasli celo tem malo manj nesposobnim in neumnim levicarjem, ki trenutno vladajo. In vecina normalnega ljudstva v Slo to ve in se jim zaradi tega ne da hodit na volitve ali pa volijo, ceprav samo za odtenek, manj skodljive, neumne in nesposobne ;)

    “zob za zob” je pa cisto vasa. Ne gre z argumenti, programom, karizmo ipd. zato pa je zopet vse drugo krivo… najprej pred svojim pragom pometite… boste imeli kaj delati do konca svojih dni ;)

    • Soave

     Ja, razumljivo, da je zob za zob naša. In bo čedačje več !! S tisto vašo – nastavi še desno luce, pač ne gre več.
     Da ne bom preveč dolga, saj ne prebereš, kar se napiše.
     Režimski aparat, ki danes dela proti svojim državljanom so komunjare !!Ta režim nam vlada. Nimajo prav nobenega programa. Karizmo so pa že zdavnaj izgubili.
     Ker vidim, da nisi ne za ene in ne za druge, te vprašujem. . . . . . . ja kdo pa po tvoje lahko ta voz potegne iz blata ?

     • tohuvabohu

      Pusti razočaranca. Nazadnje ga je nategnil Cmerar, naslednjič ga bo Šarec ali kdorkoli že, samo-da-ni-Janša. In potem bo nadaljeval svoje bedne lamentacije v istem stilu …

     • Soave

      Hudir. . . . .mene pa jezi, da kar naprej pisari eno in isto. To so bolj jadikovanja, ne pa lamentacije…….

     • tohuvabohu

      No, to. Če bi vsegliharji imeli kaj soli v glavi, bi izračunali, da so s svojim zmedenim odnosom prav oni tisti, ki omogočajo nemoteno oblast mafije.

     • Soave

      Ja, če bi! Vendar je najlažje napisat JJ, pa domobranci. . .

     • Coeus

      Berem, berem… ne skrbi. Samo neumnosti ne procesiram na enak nacin kot vecina.

      Tudi “desnicarji” so komunjare… se precej bolj rigorozni kot komunjare o katerih ti govoris… ampak ker so ti komunjare “tvoji”… ti tega enostavno noces videti. Dokazov je kot listja in trave.
      Imas rezimski aparat, ki nam vlada… na lestvici od 1 (cista demokracija) do pet (totalitarizem) bi dobil oceno 2-3. Imas pa SDS rezimski aparat, ki zaenkrat, na sreco, deluje samo znotraj SDS ta je pa ze nekje med 4 in 5.

      Od obstojocih nihce… glede na trenutno ponudbo je vprasanje zgolj… kdo bo voz najpocasneje potisnil v blato se bolj globoko… tukaj se skoraj sam ponuja odgovor… kaksen nov, ki si nima 26 letnih izkusenj v tiscanju voza v blato… ker ponavadi niso prevec brihtni, precej casa izgubijo s tem, da nagruntajo kako se to dela… kar pa je zgolj nam v prid :)

     • šmentanamuha

      Ej, model, ti pa res nakladaš…

     • Soave

      Za danes lahko noč.

   • karlina

    PODPIS

  • šmentanamuha

   Daj pisunček, spet si prišel pametovat in nas poučevat, zakaj je tvoja solata boljša od sosedove.

   • Coeus

    Ne rabis brat mojih komentarjev, ce te moti resnica in ce vam kdo nastavi ogledalo… lahko lepo zivis v prepricanju, da so vse lazi, manipulacije in zavajanja, ki vam jih Jansa servira, suho zlato ;)

 • Vera

  Bog daj, da se te sanje Šarcu in njegovi kompaniji ne uresničijo . Zelo dober članek !

 • Soave

  + + + + + + + + sijajen članek !!
  No, vidite, to pa je Vizija ! Vizija ” ta pravih ” v naši državi . Z glavnim vizionarjem na čelu.

  Tiste vizije, ki so jih do sedaj vladniki spackedrali skupaj niso vizije, ampak balade o rdeči zvezdi in kladivu .
  Vendar jaz še vedno računam na moje desnake . Na vse skupaj, prosim !!
  Mi, vsi skupaj ne potrebujemo nobene vizije, ampak resno, skupno delo.Le tako boste, dragi moji desnaki , dobili ljudstvo na vašo stran.Le tako bomo močni !
  Nekaj časa pa še imamo . . . . . .

 • Janez

  V nedeljo !
  Bom jaz !
  V družbi mojih,
  SEDEL V KSKEM OK LOKALU PRI VOLIŠČU V MOJEM OKOLIŠU!
  Pil
  BOM OK SOK S SMETANO – IN – ŠTEL !
  Štel bom uboge zavedence,
  ki bodo sploh prišli voliti ! Upam, da jih bo pod 10% . Bomo videli. L.r. Janez K. KOMENDA
  P.S.
  UPAM NA POMOČ “VIŠJIH SIL” NPR.
  – EN KANDIDAT STOPI NA BANANIN OLUPEK,
  – DRUGEGA ŠTIHNE – HEXENŠUS.

  • Soave

   Uh, tole pa ni slaba ideja. Tudi pri nas je nasproti lokal. . . . . .

 • KIKI

  Šarec&Kučan z bando, so nevarna združba, zato te prosim, Mitja,
  da se držiš bolj “pri kraju” …tovariši imajo naročilnice za likvidacijo
  prav takih kot si ti ! To jih stane kakšna 2 jurja EUR i- nema
  te više! Nič videl, nič slišal, samo z lojtre padel …

 • Andrej

  Ta članek je tako slaboumen, da je iz njega mogoče izluščiti samo dejstvo: Mitja Iršič sovraži Šarca iz dna duše. Saj ga tudi jaz ne ljubim, niso me pa bolne fantazije ponesle tako daleč kot Iršiča.

  • KIKI

   Ne sovraži ga, le pogruntal ga je, “genija” iz Kamnika !

  • Soave

   So ti kaj znane pisne oblike. . . . . . .roman, satira, basen?
   Izgleda, da nisi razumel . Je prav duhovit članek. In, ker vam je dobro stopil na žulj in ga morda tudi ne razumeš, je slaboumen ?

  • šmentanamuha

   Slaboumen je tvoj komentar.

 • Janez

  SRBI !
  NAS V VSEM PREHITEVAJO !
  Leta 20015
  SO URADNO, SODNO – R E H A B I L I T I R A L I – Dražo MIHAJLOVIĆA, vodjo četnikov.
  Zdaj
  pa še ostale nesodne žrtve TITO STALIN KOMUNIZMA.
  Tudi
  je hud nasprotnik TITA – poštenjak M. JOKIĆ
  KAR
  PRECEJ VRRRJETNO UGOTOVIL – PRAVE S T A R Š E – ZLOČINSKEGA “TITA” L.R. J. KOMENDA
  P.S.
  M. JOKIĆ
  O
  ZLOČINCU TITU.
  https://www.google.si/search?q=momčilo+jokić+tito+jedino+ja+znam&oq=momčilo+jokić+tito+jedino+ja+znam&aqs=chrome..69i57.39011j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • hle

  Iz tega članka lahko razberem le to da ste že v naprej začeli opravičevati svoj naslednji volilni poraz ki se je lepo pokazal že ob predsedniških volitvah in za to niste krivi vi vaš program predvsem pa vaš način delovanja ampak mi volivci bil bi že čas da se zamislite sami nad sabo

  • Mojca pokraculja

   Komu ti to sporočaš ?

   • hle

    Nobena skrivnost ni čigavo je tole trobilo

    • joza joza13

     Zapusti trobento, da nauš krastav okrog gobca.

  • Andreja Knego

   Poraz? Kdo je pa pričakoval zmago Tomčeve? Glede parlamentarnih volitev pa: izbiranje novih in novih obrazov le kot izbira “anti Janša” pa ne pomeni poraz desnega pola ampak poraz Slovenije!

   • hle

    Jaz govorim za naslednje parlamentarne volitve zadnje so bile kot zadnje opozorilo pred katastrofo je pa v očeh sds Tomčeva zmagala na desnem kupu gnoja je premagala Ljudmilo in z tem preprečila njeno pozicijo višje na kupu z tem da je kup čedalje manjši pa se ne obremenjujejo preveč kot sem že dejal itak bomo za vse krivi volivci tisti ki bodo volili in tisti ki ne bomo

 • Kosobrin

  Kaj bi brez domišljije?!

  • tohuvabohu

   Ali tebi kaplja ali curlja?

 • karlina

  Bravo, super napisano in hkrati grozljivo, če bi levičarjem drugo leto to res uspelo s Šarcem, NE DOVOLIMO JIM TEGA !!!!!!

 • joza joza13

  Bravo Mitja!
  Zapisano ima tudi umetniško vrednost. Dodal si predvsem meso na kosti, da je postala forma polna in bližja širši množici labilnih Slovenk&Slovencev.
  Bravo še enkrat!

 • rrrrr

  12

 • RATATA

  Še kaj bo, morda npr. ….
  Živel je kiičan,
  imel je šarca, lepo ga je redil,
  nekoč mu ukrade kos mesa, zato ga je ubil.
  V grob ga pokopal je,
  na tablico napisal je.
  Živel je kiićan, imel je šarca, lepo ga je …..

 • Antonius

  VERZIFIKATOR


  Darjan Jarec

  TAM KJER LJUDSTVO DELOVNO

  Tam kjer ljudstvo delovno zavlada,
  tam se ve in tam ni kančka dvoma,
  v glave vcepljeno je tam od doma,
  da po vzponu se hitreje pada.

  Tam kjer delovnega ljudstva vlada
  si prigrabi vso oblast tiransko,
  tam je jasno vsakomur dejansko,
  da se nože v hrbet zgolj zabada.

  Tam kjer vlada takšna vladavina,
  tam se vse ureja zunajsodno,
  drugo vse je mrtvo, staromodno,
  v molk zavita je celo tišina.

  Tam, kjer ljudstvu najdejo vodnike,
  le idole z novimi obrazi,
  ve se, da nevarni so izrazi,
  da je vse v rokah krvave klike.

  V takšni ljudski vladavini pravi
  stranke kajpak vse so nepotrebne,
  ustanove vladajo pogrebne,
  tam je čas, da ljudstvo kaj opravi.

  Milivoj Čukan

  KONJA JARCA

  Že tedne vsak dan nekaj galopira,
  zdaj sem, zdaj tja in urno čez ovire,
  nato nazaj spet v utečene tire,
  kar vidim, jarca da nekdo trenira.

  »Zakaj le mučiš, boter, tega jarca?«
  pobaram, ki preganja ga, možica,
  od majhnega dobim odgovor strica:
  »Mar slep si, saj treniram konja šarca.«

  Mar nisi prej imel rjavca, striček,
  rjavega, ki hrza, pogrkuje,
  pa konja, prav zares ki prežvekuje,
  mar ni bil šumadinec tvoj konjiček?

  Ob tem se boter le za hipec zdrzne,
  kljuséta v mislih preleti nekdanja,
  pove, da situacija sedanja
  je ta, da se na šarca najbolj trzne.

  Ta konj da druge zlahka imitira,
  že res, da je v resnici oven, jarec,
  a če bo striček rekel, da je šarec,
  za njim vsa ovčja čreda galopira.

  Tako je torej s tvojo čredo, striček,
  si mislim, rečem pa na to nobene,
  saj vem, kam slednjič čredo vso prižene
  ubogi jarec, ki pač ni konjiček.