Mizarjeva spoved in Židanov klošmerl

Vinko Vasle (Foto: osebni arhiv)

Če bi volilna kampanja trajala še kakšen mesec dlje, bi izvedeli še marsikatero banalno zanimivost. Zadnji hip se je s svojim znanjem pohvalil kandidat svoje stranke Marjan Šarec, ko je povedal, da je imel šest popravnih izpitov. Na srednji lesarski obrtni šoli, ne pri študiju vesoljske tehnologije. Šarec je to sam povedal in to s takšnim navdušenjem, kot da je šlo za zlati znak genialnosti in ne za gnilo jabolko neznanja. S tem je hotel dokazati, da je polno kvalificiran za mandatarstvo in za vodenje nove vlade. Če bi naše dvorno novinarstvo bilo kaj vredno, pa ni, bi Šarec moral pred kamerami izdelati stol, da se vidi, kje je padal. Namesto tega pa ga mediji povzdigujejo na raven izdelovalca sofisticirane kredence. Potem ni čudno, da je vse več namigov, da je po načelu “koline in modra kuverta” naredil tudi sprejemni izpit na AGRFT. In da se je spečal z razvpitim tajkunom Bojanom Petanom.

V resnici je neznanje princip, po katerem vladajo socialistične, komunistične in nasploh leve vlade. Dober primer je, kako je v vladi Mira Cerarja imela ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc tako rekoč na reverz podpisano pomilostitev za celoten mandat in ne glede na to,  kaj bo in kaj je storila. Zagrešila pa je uvod v zdravstveni genocid Slovenk in Slovencev. Miro Cerar seveda ni imel druge možnosti, kot da je to mortalitetno dejavnost ministrice podpiral, saj je tudi sam pravno opravilno nespodoben in ima visoko kvalifikacijo pravnega neznanja. Zato se prepira z vrhovnim sodiščem, ne verjame računskemu sodišču, viha nos nad ustavnim sodiščem in nek prekršek, ki še izrečen ni bil (posojilo SDS), razglaša najprej za hudo kaznivo dejanje, potem pa malo popusti v neznanju in doda, da gre za velik prekršek. Kar je pa spet relativno, ker je vse več dokazov, da se njegova stranka predvolilno financira iz drugega tira. To pa pomeni, da je Cerar povsem iztiril in tudi njegovi kandidati na terenu vedo, da je konec hausbala. Kar ni nobena tragedija, bo pa to osiromašilo parlamentarni demokratični prostor in ga oskubilo za kakšen lik iz psihiatrije. Cerar tudi v rednem mandatu ni vedel, kaj v resnici govori, zato tudi zdaj prodaja laži in izmišljije, kot je tista, ko je histerično kričal, “kako si drznete Magni v Mariboru reči lakirnica, ker se tam gradi tovarna avtomobilov za 4.000 zaposlenih”. Saj vem, da ima Bog bolj pomembno delo, ampak tokrat bi ga pa lahko malo užgal po jeziku. Posebej se sploh ni treba mučiti z resnico – samo v pogodbo med Magno in vlado se vpogleda, pa je jasno, da človek laže. Lagati pa se ne sme ne po božjih zapovedih in ne ko gre za kampanjo – v njej se lahko samo obljubljata med in mleko, kar pa ni laž, ampak politični nateg.

Znanje Dejana Židana, vodje komunistične partije, je tudi zelo vprašljivo. Kot izvedenec za prašičerejo je sesul to živinorejsko dejavnost v Prekmurju, njegova stranka pa je te metode uporabila tudi na ravni vlade in države, le da ni šlo za prašiče, ampak za ljudi. Židan se tudi ni pripravljen učiti se, učiti se in učiti se (Lenin, Tito), ker je bil nadvse užaljen, ko je po to toči in peronospori s teranom dobil prijateljsko opozorilo, da vinogradništvo ni prašičereja. Kar je zelo res, samo on tega še danes ne verjame. Je pa Krašovce nategnil tako zelo, da še danes prisegajo, da je teran samo njihov, Hrvati pa adijo. Tu smo seveda že na terenu komunistične prevare in večne laži.

Židanovi so seveda v tem predvolilnem boju uporabili marsikaj iz udbovske zakladnice dedkov in očetov – grožnje, cenzuro in podobno. Definitivno pa so se v novejšo zgodovino zapisali kot Stranka klošmerl (Sk), pri čemer si upam trditi, da ni pravega opravičila za tolikšno količino primitivizma in zastraševanja nad pisoarji.

Šarec in Erjavec tekmovala v histeriji
Ko sem že omenil primitivizem, ne morem mimo Karla Erjavca. Iz dneva v dan je bil v tej kampanji bolj nizko, pomembno nižino pa je dosegel na soočenju, kjer sta s Šarcem tekmovala, kdo bo bolj histeričen in kdo bo komu uspešneje pljunil v obraz. Resnici na ljubo je bil zmagovalec Erjavec, ko je Šarcu poočital, da je nabadal njegovo ministrico za okolje, kar je končno bilo na ravni vokabularja koalicije sovraštva Janković-Erjavec. Ne glede na to pa zna Erjavec odigrali tudi partijo gosposkosti in davkoplačevalske eminentnosti. Kot varovana oseba je pred dnevi iskal kondicijo po arbitražnem Umagu, spremljala pa sta ga varnostnika – eden je sprehajal njegovega psa, drugi pa njegovo ženo. Vse skupaj je bilo finančno na ravni treh obljubljenih pokojnin – 1.000 evrov.

Foto: STA

Luka Mesec pridno ohranja raven svojega ekonomsko-političnega neznanja in ne odstopa navzgor, ker je to prezahtevno. Še vedno se mu zdi genialna tista o slovenskem izvozu kot Ahilovi peti, zato je tudi na zadnjem soočenju to spet razlagal in pojasnjeval. Na obrazu pa se mu je videlo, da zdaj pa tudi sam sebi več ne verjame. Imel pa je nekaj ustreznih boljševističnih in stalinističnih izpadov o obubožanem proletariatu, v žepu pa je imel zadnjo plačilno listo v višini 5.000 evrov. Po vsem tem me ne čudi, če je šef udbe in partije Milan Kučan v stiski obiskal generalnega direktorja RTV Igorja Kadunca in mu zaukazal, da naj vendarle nekaj naredi, da njegovi ne bodo izpadli še večji bebci na zadnjem soočenju. Pa ni pomagalo.

Gremo lahko še nižje?
So pa tile časi prinesli tudi prvovrstna napotila, kako in koga voliti. Dekan filozofske fakultete tovarišica Roman Kuhar je na primer vse moške študente in profesorje razglasil za ženske. Neko nenavadno bitje, ki si pravi Muki in ima s.p. masažni salon intelektualne storitve, pa se je dal v imenu protifašistične fronte stalinistične falange povabiti v medije, kjer je razlagal, kako se je treba z vsemi sredstvi upreti sovražnemu govoru in strahu pred strahom. In naj bi danes po Ljubljani spet malo razbijali in ogrožali javno moralo. Slovenac Remzo se je “pritožiu”, ker je dobil v poštni predal SDS vabilo na volitve in je spisal pismo bralca, kako grozno da mu je. Vem samo to, da v rodni mu domovini teh težav ne bi imel, pa se tega nekako ne spomni. Oni drugi Safet, ki bi Možino z avtom, pa Slovencem sporoča, da naj jedo govna, ker da v Bosni ni nobenega navala migrantov. No, ga ni več, ker jih kakšnih 200 vsak dan pride k nam. Dragan Matić spet kandidira, tokrat v imenu JLA, oni Kamel pa v imenu Palestinske države. Zoran Janković se je lastniško spravil še nad pokopališče v Šentvidu, kar pomeni, da bi po farmacevtki rad zlorabil še mrtve. Tam je dovolj velika skupna parcela, da bi lahko sezidal nekaj prestižnih blokov za nekrita posojila pralnice denarja NLB. Pomočnica odgovornega urednika Draga KosaTjaša Slokar Kos s POP TV mirno objavi tvit, “smrt SDS”,  Hrvat Oliver Frljić pa v imenu slovenske gledališke umetnosti sramoti Slovenijo po Evropi s predstavo, ki je milo rečeno odrska pornografija in degutantno norčevanje iz krščanstva.

In ne me po vsem tem vprašati, čemu bom volil SDS in Janšo.

Vinko Vasle

 • AlojzZ

  Ja, to je Slovenija, kjer so prebivalci srečni, če Janez ne more sestaviti vlade.

 • Edi Puc

  ++++, prav smo volili

 • mona lisa

  Upam da Janša sestavi vlado. To je edina rešitev za Slovenijo. Bog pomagaj če bi sestavljal vlado Kučanov Šarec ali Židan ki je zbluzil vso kmetijstvo. Da ne govorim o Cerarju ki je že naredil škode za slovenijo več kot dovolj ali pa Bratovškova ki so je samo besede in samo besede kar smo imeli priliko že videt, da pa ne govorim o negodnem Mesecu ki ljubi migrante in se vozi z dobrim avtom in ima v mislih samo kako bo nagrabil čimveč denarja.

 • totex39

  Na teh volitvah se je videlo, da ljudem sploh ni važno kakšnega intelektnega znanja posameznik izkazuje ( šalabajzarji pač), samo da jim je bil všečni.
  Janša jih je prekašal v vseh pogledih, ampak naše volilno telo ni dozorelo temu, zato pa je tako.

  • Olga2345

   Samo idiot lahko voli osebo ki je odstopila in njegovo stranko…Cerarja, ki je odstopil, ki je kršil zakone, ustavo, se tajno dogovarjala s Hrvati v škodo Slovenije, iz drugega tira financiral kampanjo, za kampanjo iz leta 2014 je prejela nezakonito donacijo od hrvaškega milijarderja Roglica…poniknilo jim je 5 MILJONOV….

   • piko8

    Butalci v Butalah izvolijo Butalce!!

   • Soave

    + + + + + Sploh pa, če se zavedamo, zakaj je dedec odstopil !!!

  • SIMON ROZIC

   Žal, res! Frustracija osebnosti, ki traja že več kot 70 let !!!!
   Dobro so nas zatolkli v letih socialističnega komunizma!

 • VERRZIFIKATOR

  Marjan Lesar

  NOV PROGRAM

  Nov program je izobraževanja,
  se na vrhu ga skrbno napiše,
  se pod njim učenec le podpiše,
  to je jamstvo za napredovanja.

  Prejšnji se program je sfižil čisto,
  mojster Pepe stesal je Ostržka,
  zdaj imajo vsi ga za izvržka,
  ravno tu problem je, to je tisto.

  Je tesanje novega človeka
  v novem tem programu stvar najtežja,
  dati mu človeška obeležja,
  temu, ki v osnovi je opeka.

  Nov program pa bojda vse to zmore,
  bo namesto Pepeta mizarja
  lesni tehnik vzet za mandatarja,
  nov program orodje bo pokore.

  Tehnik po programu ta deluje,
  vse je igra, vse samo igranje,
  končno pa po šolanju bo stanje,
  da v deželi še lesa zmanjkuje.

  • SIMON ROZIC

   Odlično, dragi moj VERZIFIKATOR!

 • Franc Šink

  Če bi namesto Krambergerja ustrelili Kučana, bi bila situacija povsem drugačna.

  • Mojca pokraculja

   To pomeni, da bi sam sebe dal likvidirati!! !Nea tak nor.
   Kramberger si je smrtno obsodbo podpisal sam. Ker je zacel ustanavljati stranko.

   • SIMON ROZIC

    Kramberger je na shodu v Mariboru rekel takole: če ne bom
    izvoljen, dam svoje glasove Kučanu….evo in Kučan ni
    mogel dočakati tega trenutka in je skrajšal postopek!!!!

    • Mojca pokraculja

     Že že, takrat je bil Kramberger še “naivec” . Ko je spregledal kučkotov špil, je videl da mora ustanoviti stranko, ki bi jo Slovenci zagotovo masovno volili. Tega pa kučko ni smel dovoliti. On nima skrupul in tako je še danes.
     Nekaj podobnega se je zdaj zgodilo Bojanu Požarju. Ne sme v parlament.

  • SIMON ROZIC

   Kučan pa res ni mogel naročit streljanja nase!!! …

 • if

  Slovensko volilno telo je v kockanje vložilo slovenstvo in samostojno RS.
  Slovensko volilo telo je izvolilo pogoje za nastanek migrantskega žepa in posledični razvoj katastrofe.
  Zmago SDS slabšalno etiketirajo s protimigrantskim populizmom, tudi Bruselj in nekateri hrvaški mediji.
  Tovarnarji takih etiket sebe ne vidijo kot promigrantske populiste, kot konkretne akterje uničenja slovenstva in RS.

 • Olga2345

  Bravo gospod Vasle! Kot vedno, odlično!

 • tasilo

  Šarec me spominja na tistega tišlerja, ki je pri meni vrata montiral in se praskal za ušesom (čudil):

  “Jebenti, tale vrata sm že trikrat odžagu … pa so še zmeri prekratka …”

  • Aton

   Država, ki nenhno dela popravne izpite je lahko ponosna na svojega tišlerja.

  • samotoje

   Tako je. Direktor Stola je bil njega dni tudi tišler, ki je tako dolgo žagal desko, da je celo ZKS ugotovila, da morajo poiskati drugega tišlerja. Zato se zdi logično, da bi Tišler lahko postal tudi PM in bi žagal, dokler ga ne bi ZKS (pardon, Kučanovi prijatelji) zamenjala.

 • dob

  “Gremo lahko še nižje?”

  O, ja! Orgija histerije: “niko nam ništa ne može…. i: niko nam nije ravan….” se nadaljuje.
  A veste kaj je tranzicija?
  Tranzicija je obdobje presedlavanja s tujih kreditov (ki jih kučan ne namerava vrniti) na izžemanje izključno domačih obrtnikov in ostale poštene delovne sile.

  Zastavonoša Mesec je zmagal in kaže smer nove politike. Izvolile so ga pa kučanove samohranilke, feministke, prek svojih malih razvajenih delegatkov, ki bodo v parlamentu dvigovali svoje male rokice za svoje nesrečne mamice, da se bodo lahko maščevale prekletim kapitalistom. Ker enmu se pa morjo, a ne, sej ne mojo kar tko pustit, da bi svet bil čisto brez pravic.

 • karpelec

  Pridružujem se Vasletovi politični analizi, ki razgalja našo slovensko politično revščino, ki je Cmerar še danes ni dojel, ampak misli, da se mu godi krivica.

 • SIMON ROZIC

  Volilna.com

  Padli smo v gnojno jamo,
  kjer po gnilem vse smrdi,
  v njej partijo občudovano
  Luka Mesec gor drži !

  Ko zares udari mesečina,
  pa za njo en velik mrak,
  se narod k molitvi zvija,
  a bo prepozno, moj rojak!

  Začutil boš ta znoj rdeči,
  ko kri za prasce boš prelil,
  prav nič ne bo vodilo k sreči,
  le Korejo severno si pridobil!

  Doma boš pasel suho travo,
  boš otroke s kurjekom redil,
  za dan rdeči nosil boš zastavo,
  drugače glavo boš zgubil….

 • xtc

  Pri levih na poti navzdol omejitev ni.

 • rabbit

  Spet odlično gospod Vasle samo eno opazko, če dovolite, Mislim, da pri Šarcu niso bile koline in modra kuverta glavni motiv pri sprejemu na AGRF. Tam pa kolikor je meni znano so bolj družinske vezi v ospredju, zato bi bilo zanimivo izvedeti čigav sin je omenjeni, da je prišel na AGRFT.

 • herman

  Vinko, kaj pa si ti delal na moških straniščih?

 • dob

  Drage državljanke in državljanke, rad bi se najprej zahvalil vsem državljankam in državljankam…. v imenu vseh državljank in državljank!

 • samotoje

  Ja, Muki, Mesec, to je mladina. Za crknit.

 • koza

  zanimivo, da ste opazili Frljiča, nekaj o njegovi “umetnosti” … https://www.youtube.com/watch?v=CevjvocSYqc

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!