Najbolj boli krivica, ki jo državljanu stori mati država

Poslanka SDS Anja Bah Žibert. Foto: facebook

Vsaka krivica ali neenakopravna obravnava, ki jo človek doživi sam ali ji je priča, boli. Boli, ko jo otrok doživi v šoli, boli, ko jo obtoženec doživi v sodnem procesu, boli. A še posebej boli krivica, ki jo državljanu stori mati država. Boli, ko jo hudo bolan človek doživi v čakalni vrsti, boli, ko jo upokojenec doživi po štiridesetih letih dela.

Celotno dogajanje od leta 2015 do danes, ko se je zgodil migrantski val, je težko opisati v nekaj stavkih ali povedih. Če smo sprva govorili o vzrokih za nastanek migrantske krize in opozarjali na učinke, ki jih bo prinesla dolga kolona ilegalnih migrantov, ki jim je vlada Mira Cerarja brezglavo odprla vrata, danes posledice izkušamo neposredno, še posebej in resnično po krivici pa jih občutijo naši državljani, ki živijo ob meji.

Ena redkih potez aktualne vlade Marjana Šarca v povezavi z ilegalnimi migranti, pa še ta še zdaleč ni pravilna in ne naslavlja bistvenega problema, je bila sprememba zakona o nadzoru državne meje, ki smo jo v državnem zboru obravnavali na julijski seji, v poslanski skupini SDS pa je nismo podprli. Dve izmed pomembnejših sprememb zakona sta dodatna žica na južni meji in odškodnine oziroma nadomestila državljanom, ki so zaradi migrantskega vala utrpeli materialno škodo – denimo, da se bo na njihovih zasebnih zemljiščih postavila žica.

In sedaj zgodba državljana … Sam se je lotil izračuna, koliko bi moral plačati, če bi državo zaprosil za služnostno pot preko državne zemlje. Znesek? 225 evrov. Vse lepo in prav, če se ne bi državljan lotil tega izračuna po tem, ko je država z zakonom o nadzoru državne meje določila, da pa bo on za to, ker je država njega, na njegovem zasebnem zemljišču zaprosila za služnostno pot, beri za zemljo, na kateri bo postavila žico, dobil 11 evrov. 11 evrov!

Je najprimernejši odziv jeza, morda razočaranje? Ne vem, vem samo, da krivica boli in da še posebej boli tista, ki jo državljanu stori mati država, ko zanjo postane drugorazreden. Če je država do lastnih državljanov tako mačehovska, kaj potem lahko od njih pričakuje v zameno? Državljan sporoča državi, da svoje zemlje nikoli ne bo dal, ker čuti, da se država iz njega dela norca, čeprav se z vso odgovornostjo zaveda, da je zavarovanje južne meje prvi in nujni ukrep za soočenje z vse višjimi številkami, ki govorijo o ilegalnih prehodih naše meje.

Na eni strani gre ogromno denarja za ilegalne migrante, ki pridejo v našo državo, na drugi strani pa, ko gre za naše državljane, ko gre za njihovo premoženje, ko bi jim država lahko, pravzaprav morala izkazati vsaj neko priznanje oziroma se jim opravičiti za vse nevšečnosti, ki jih doživljajo zaradi ilegalnih migrantov, pa so na mizi mizerne odškodnine. Res nesramno in nepošteno dejanje aktualne vlade Marjana Šarca.

Anja Bah Žibert

 • rubec

  Vse to je res Anja Žibert. Kar se pa šarca tiče, lahko rečem le bah.

 • mona lisa

  Vse to je res predvsem pa boli in je nezaslišano od klovnovskega Šarca da se požvižga na varnost nas državljanov ki smo s prihodom vsakega migranta bolj ogroženi in več denarja dajemo za drhal ki nam bo v bližnji prihodnosti rezala vratove. Nezaslišano in tako vlado je treba čimprej odstavit in kaznovat. PA DA SE RAZUMEMO TO NI SOVRAŽEN GOVOR AMPAK SO DEJSTVA, KAJTI TAKO RESNICO VLADA IN ZAGOVORNIKI MIGRANTOV OZNAČIJO TAKOJ ZA SOVRAŽEN GOVOR.

  • Dada

   Misli si, narobe razlagaš sovražni govor

 • Dada

  Gospa Bah je predstavnica politikantov v Sloveniji. Zadnja njena izvolitev v parlament je prinesla novost, to je, da se zelo malo oglaša. Kar odleglo mi je. Kar težko je gledati, ko v parlament prenaša svoj odnos iz vrtca….. Sicer bi bila v rangu Grimsa in Mahniča, bobnenje za prazen nič. Gospa Bah te ponavljajoće brezvezarije, je že upokojenec Vinko pisal in ni nič relevantnega. Kar se tiče kritike Cerarja in Šarca je pa jasno, ker gredo ti ljudje na živce šefu Janši, saj je zaradi njih bil dvakrat ob mandat, v boju je podlegel, potem mora tudi Bahova, sicer varuška Janševih otrok, tudi kaj dodati na to temo……

  • tohuvabohu

   Podlegel je slovenski narod, prismoda Brejčeva, predstavnica slovenskih bedakov.

 • totex39

  Vse to je poslanka dobro opisala in ko v državi ni vseh teh vrednot in se vedno bolj kopičijo nesoglasja, lahko pride do katastrofalnih posledic.

 • Zombi Gartner

  Ko te država prezadane, ti uniči življenje in za to ne dobiš niti dostojnega opravičila. Je najbolje, da se iz take domovine čimpreje pobereš. V takem svetu ni za živeti…
  Pa naj bo za to kriva katera koli vlada.
  Jaz vam priporočam ponovno vsem tistim, ki ste vsaj malo zavedni slovenci ali okoljevarstveniki, vzemite doma ščipalke za žico in jo pojdite pospravit ob Kolpi. Sramota da zgledamo leta 2119 kot v Izraelu, obdani z žico.
  Si mislite kaj si mislijo turisti. Očitno ne..
  Vsi, ki to potpirate ste nedorasli svetu in življenju na tem planetu.
  Gospo Anjo Bah Žibart podpiram. Lepo je napisala.
  Čim več takih tem.

 • Hamid Begic

  Anja Bah Žibert je prevarala svojega moža in družino…. on se odločila, da bo živela/karala z nekim “Bosancem”. :)

  PS: To so te vaši domoljubi?! :)

  • samurai

   Begić ne mara Bosancev, nje ?

 • Basileus

  Žibertova ima velik apetit. Na faci se ji vidi da ga z veseljem primi tudi v rit.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!